Walk and talk med Apan satt i granen

Apan Satt i Granen:

Apan satt i granen – Anna – erbjuder nu en tjänst som hon valt att kalla för ”Walk and talk” – alltså typ samtalsterapi och promenad i ett.
Anna är inte utbildad samtalsterapeut men det kanske man inte behöver vara för att erbjuda den här typen av tjänst?

Är det någonting ni skulle vara intresserade av att betala för?

116 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om jag kändes mig ensam och betalade för att ngn skulle promenera med mig så skulle jag nog enbart känna mig ännu mer ensam!

  Svara

   Män tenderar ju att tänka lite omvänt. ”Jag får inte ligga så jag köper en prostituerad så jag slipper känna mig misslyckad.” 😥

   Svara

  Off topic: HUR ska jag kunna få min sambo/fästman att förstå att

  1) han MÅSTE stänga vårt stora fönster mot gatan för att det kan ske inbrott och försäkringen ej täcker då? Han är så fruktansvärt jobbig som vägrar inse det. Hans argument till öppet fönster: Meh, ingen kommer hit ändå. Och det blir varmt annars!

  2) Man kan inte tvätta kläder varje dag (i en halvfull tvätt) bara för att man har tvättmaskin hemma, det är varken miljövänligt eller ekonomisk. Enligt honom måste han göra det för han inte har tillräckligt med kläder annars. Han FATTAR helt enkelt inte dessa två punkter och vi har flera tjafs om det i veckan. Jag tycker det är så barnsligt ens att bete sig så envist på såna områden. Vad ska jag säga för att få in i hans huvud att det inte är så man gör?

  Svara

   Din sambo är väl vuxen?
   Du kan inte säga åt denne som ett barn.

   Svara

   Gällande inbrottsrisken så har Polisen gått ut med vad man ska göra för att inte få inbrott då risken ökar på sommaren. Kolla efter den för där står det om fönster (om jag minns rätt).

   Gällande tvätten, är det strumpbrist han har, köp ett 7 pack till honom så försvinner argumentet sen, det gjorde jag!

   Svara

   Kan inte du stänga fönstret själv dä?
   Och tvätta? Det är ju inte så miljövänligt men om det handlar om en vuxen människa så är det väl upp till han?

   Du bestämmer väl inte över din man? Han får väl ta ett eget ansvar…..

   Svara

   Du hade fått bättre svar på familjeliv. Tips, vänd dig dit.

   Svara

    Kan folk sluta skriva sådana här kommentarer hela tiden? Googla, skriv på familjeliv etc. Börjar bli tröttsamt.

    Svara

     Snarare tröttsamt att vissa tror att kommentarsfältet här är en forumtråd på Familjeliv eller Flashback! Det är ju bättre att frågeställaren vänder sig till sådana forum för att få bättre svar på sin fråga

     Svara

   Testa den där mannen med spells som marknadsförts här. 😉

   Svara

   Fejka ett inbrott och stjäl hans älskade, nytvättade kläder! 😅

   Svara

    Haha bästa! 😂

    Svara

   1. sätt barnlås på fönsterna så att det bara går att öppna lite grann. 😉
   2. Jag och min sambo har haft samma diskussioner,han vill tvätta strumpor och kalsonger ihop och tröjor och jeans ihop= två halvfulla maskiner som går. Jag har tagit över tvätten och blandar hej vilt och han får i stället stå i köket och laga mat=)

   Svara

    Jag skulle aldrig vilja blanda byxor/jeans med strumpor och kalsonger. Jeans tvättar jag alltid i 30/fintvätt, och kalsonger och strumpor i 60.
    Underkläder generellt skulle jag alltid vilja tvätta i 60, men många trosor är av syntet och spets och sånt som inte tål det.

    Svara

     Jag har har alltid tvättat alla sorts trosor även de dyra märkes och de som stod handtvätt på 60 grader så att bakterier dör. Om inga har tagit skada av det , jag har kunnat använda dem i 10-15 år

     Svara

      Det dör inte fler bakterier i 60 grader än 30 och 40, krävs att man går uppåt 90 grader för att det ska göra någon skillnad.

      Svara

    En del ser på en som man var en ohygienisk utomjording för att man tvättar strumpor och jeans tillsammans, medan andra (som jag) tycker det är mer relevant med att få till en full maskin tvätt. Och nej, har inte dött eller ens fått någon liten infektion/svamp/annat som folk påstår att man får när man inte tvättar dem separat. Get over it.

    Svara

  Tycker det är en toppenide om det inte vore för att hon tar betalt. Att människor träffas och promenerar tillsammans är positivt men detta känns som att betala någon för att vara ens kompis en timme.

  Svara

   Men eller hur?
   Eller att hon typ gör som ngn förening av det, där de träffas promenerar och att hon typ ordnar ngt fika eller liknande – då kan hon ju ta betalt men såhär blev d ju bara knäppt!

   Sen tänker jag att en köpgrupp jag var med i kostade 300kr/10 gånger – nu pratas ju inte vi så mkt men det kändes sjukt dyrt eller?

   Svara

    Vad är en köpgrupp? ^^’

    Svara

     Hehe – löpgrupp😂

     Svara

      Haha ok, då är jag med på argumentet 😅

      Svara

  Aldrig I livet!! Dålig idé.

  Svara

  Fruktansvärt dålig tanke! Om personen hon gått med är självmordsbenägen, vad ska hon göra då efter 60 min? Tack och hej? Har hon tystnadsplikt? Har hon anmälningspliktig? Etiska förhållningssätt?

  Svara

   Hon tänker nog mer härlig kafferepskänsla även självmordsprat men du har ju helt rätt – vad gör hon då?

   Svara

   Väldigt bra frågor. Jag har själv använt mig av promenader i behandlingar och det fungerar väldigt bra för vissa personer, MEN jag hade ju självklart precis samma skyldigheter som om vi suttit i ett rum.

   Vad som kommer upp under ett samtal kan du aldrig vara säker på heller, även ifall det egentligen bara ska handla om ”andlighet” (såg att det var ett av alternativen) så är det lätt att det går över till något helt annat…det som personen _egentligen_ behöver prata om. Det kan lätt bli en rätt jobbig situation om man inte har någon form av samtalsutbildning och inte har talat om eller ens själv tänkt på vad man ska göra om känslig information kommer upp.

   Svara

  På mitt jobb erbjuder vi också promenadsamtal. Både mellan oss och vår chef, men även när vi har utvecklingssamtal med våra elever och föräldrar. Många tycker att det känns mer avslappnat och informellt. Min upplevelse är att man hinner prata om mer och djupare saker. Hjärnan håller samma tempo som kroppen typ. Uppskattat och trevligt.

  Svara

  Jättebra. Allt som gör att vi talar mer med varandra och någon som lyssnar är bra. Smart idé.

  Svara

  Tycker det är en bra idé. Hoppas hon får många kunder. Hon verkar rolig och inspirerande. Tror många vill prata med henne. Stocholm är stort. Finns säkert en marknad. Hoppas verkligen hon lyckas.

  Svara

  Tycker att det är en bra ide! Så klart kan hon ta betalt. Det är ju inte direkt vad en terapeut tar ( ca 1000-1500kr)
  Hon utger sig inte för att vara ngn hon inte är och det är ju fantastiskt att få ngn som lyssnar.

  Svara

  350 spänn för att prata och promenera med en kvinna som inte ens är utbildad psykolog?
  Skulle man betala så mycket pga hennes höga antal följare på insta då eller?

  Visst hon är säkert vettig och kan komma med kloka råd.. men nej!

  Svara

  Känns lite konstigt. De flesta människor har väl kompisar att gå promenad och prata med. Har man inte det så känns det fel att hon vill ha betalt för att vara en låtsaskompis en timme. Hade hon varit utbildad hade det varit en annan sak.
  Nä, bättre då att gå med i en grupp på tex Facebook och promenera gratis.

  Svara

  Jag slår mina barn, här är avgiften. Åh, så skönt att få lätta på hjärtat, och tack för förståelsen. jahapps, vem var nästa på promenadlistan?

  Blir mörkrädd när jag läser kommentarerna om att det är en bra tanke. Vem går i garant för att råden som hon ( troligtvis) kommer ge inte är uppåt väggarna tokiga?

  Svara

   Sandkrabban chilla lite många tycker detta är bra och vet du det är helt frivilligt vi människor är olika.

   Svara

    Du är rar och säger inte till mig om jag ska chilla eller inte. Om fler människor hade varit mer engagerade i samhället hade det varit bättre. Om många hade tyckt det var en bra idé att hoppa från ett berg utan säkerhetslöslina, hade du stått bredvid och flummat, äh vadå, chilla lite?

    Svara

     Tål du inte det? Snällt av mej att bry mej att man kan dra i handbromsen lite. Bara omtanke från min sida ! 😍

     Svara

  Tänkte först ”fy fan vad kul” före jag märkte att hon tar betalt. Jag som är väldigt privat av mig och delar ej lätt med mig av vad jag har gått igenom hade nog känt mig bara till besvär och typ tvungen att berätta om mina problem för henne just för att hon tar betalt. Om hon ej tog betalt så hade jag känt typ att hon faktiskt vill gå ut på en promenad med en och inte att hon måste för att man har betalat henne för de 50 minuterna.

  Svara

   Menar ”de 60 minuterna”, skyller på att jag ej har glasögonen på mig.

   Svara

   Andy det är frivilligt! Bra alternativ till psykolog som tar över 1000 kr och du får frisk luft och motion. I like it.

   Svara

    Men nej, du kan inte byta ut en utbildad vårdgivare mot random människa med livserfarenhet som kanske kan ge lite sköna råd. Om man faktiskt BEHÖVER en psykolog så är det här inget bra alternativ alls, oavsett hur superbilligt det är i jämförelse. Typ som att skicka en person med brutet ben till någon som förvisso inte är utbildad läkare men som faktiskt har skadat sig ett par gånger och därför kan ge ett och annat råd i saken. Det blir ju inte bra.

    Svara

     Men jag vet skillnaden. Jag tänker det passar lite enklare problem. Psykolog gräver djupare tex om hunden dött då är några stödsamtal toppen. Hon kanske är en underbar människa som har massor att dela med sej av.

     Svara

      Att hon är en underbar människa som kan ha mycket att dela med sig av säger jag inte emot. Jag säger bara att promenad och samtal med en underbar människa per automatik inte är ett bra alternativ till psykologhjälp, trots att det är billigare och ger motion.

      Svara

    Jag har träffat psykolog i många år, genom vårdcentralen. Då kostar det 200 kronor per gång tills man kommer upp i högkostnadsskyddet. Sen är det gratis 🙂

    Svara

  Bella på väg på semester hem till Foppa…

  Svara

   Är det dit hon ska? Tyckte det var lite roligt när jag läste inlägget och hon skrev att hon ska hem till Nicole, som att det är någon vi läsare ska veta vem det är. Jag kan då iaf inte komma ihåg att jag skulle läst om någon Nicole tidigare i hennes blogg.

   Svara

   Med reservation för att Bella och Nicole kanske är bästisar så undrar jag hur sånt går till?!

   De verkar, enligt bloggen, kunna varandra ytligt – frågar Bella sen då bara ”Btw, vi kanske kan komma och hälsa på er under sommaren?”…..gör man så till ytligt bekanta?
   Kanske är det jag som är helt osocial men att ha ngn boende hos sig eller bo hos ngn så vill jag gärna att d ska vara ngn jag känner väl!
   Speciellt om jag har barnen med som typ kanske stör på morgonen osv (Foppa kanske iofs har ett slott så de knappt lommer märka av varandra, hehe)!

   Svara

    Det är nog snarare Nicole som frågat/erbjudit Bella att komma?

    Svara

  Men vadå betala i cash? Luktar ju svartjobb, även om jag inte har något emot idén som sådan.

  Svara

   På insta kallade hon det hobbyverksamhet. Är en vanlig missuppfattning verkar det som, att hobby eller ej bedöms på hur mycket pengar man tjänar. Det gör det inte. Och det här är inte en hobby, då hade det varit i princip gratis, möjligtvis ersättning för omkostnader.

   Svara

    Skrev hobbyverksamhet innan jag hade kollat upp allt ordentligt. Nu vet jag bättre. Har enskild firma och om det blir något av idén kommer jag självfallet att betala skatt.

    Svara

  Jag har gått i gruppterapi, vilket var mycket mer givande än jag trodde innan. Inte för att jag tycker att det är jobbigt att tala inför andra, utan för att jag inte gillar att lyssna (så knäpp är jag).

  Att promenera istället för att sitta på en stol är jättebra om det går att vara någorlunda ostörd. Jag tar ofta långpromenader med familjemedlemmar när vi behöver tala ut.

  Däremot kan det ju vara problematiskt med någon som är självlärd. Det tenderar ju att finnas kunskapsluckor. En utbildning är ingen heltäckande garanti för kompetens, men det känns ändå tryggare.

  Å andra sidan om man inte mår jättedåligt så kanske…

  Svara

  Tystnadsplikt?

  Moa

  Svara

   Tystnadsplikt kan man faktiskt kräva av vem som helst. Bara att skriva ett avtal. Kanske inte riktigt lika bra skydd men ändå.

   Har fått skriva under sådana avtal som receptionist och som deltagare i terapigrupp.

   Svara

    @Hedda H

    Jo, ja… Vem som helst kan skriva avtal tystnadsplikt.

    Däremot behövs det proffs för att tyda innehållet i ett avtal. Vilket oftast inte sker förrän det finns en konflikt.

    Så man bör nog ta hjälp av någon för att ordna ett heltäckande avtal.

    Bara en tanke!

    Moa

    Svara

     @Moa

     Inte för att jag är lockad att anta erbjudandet, det var bara teoretiska funderingar. När jag var utbränd gick jag till husläkaren som så småningom remitterade till psykiatrin. Gillar högkostnadsskyddet.

     Svara

  Isabella flyger till Ö-vik med barnen för att besöka en vän. Nils?

  Svara

   Nej. Nicole.

   Svara

   Det står ju i samma inlägg där hon skriver att hon ska till Ö-vik att det inte är Nils hon ska besöka.

   Svara

   Hon ska besöka Nicole och Peter Foppa Forsberg

   Svara

  Jocke (Jockiboi) är med i Nyhetsmorgon.

  Svara

  Briljant av Valerie Kyeyune Bäckström om Blondinbellas skilsmässa på Expressen Kultur i dag!

  Svara

   Tack för tipset! Väldigt Intessant !

   Svara

  Nej alltså vad är detta? Har man följt henne så märker man att hon ofta agerar på impulser vilket säkert kan vara kul, men här känns det verkligen grovt olämpligt och girigt.

  Svara

   Ja, jag är väldigt impulsstyrd. Men ej grovt olämpligt och girigt.

   Svara

  Är man inte en utbildad terapeut ska man inte ta betalt för samtal.

  ”Nu erbjuder jag denna tjänst som jag själv önskar hade funnits” Hade hon varit villig att betala, vilket hon kräver att folk ska göra till henne, hade det funnits en uppsjö av utbildade människor att prata med. Vilket det finns för andra också så exakt vad är det för unik tjänst hon erbjuder? Visst det är billigare men man får ju det man betalar för….

  Svara

  Den här businessidén sammanfattar rätt bra tiden vi lever i.
  Det är bara sorgligt.
  Det finns fortfarande människor som är villiga att ställa upp för andra ovillkorligt, även hjälpa sådana som inte ingår i den närmsta bekantskapskretsen.
  Av med hatten till dessa istället, inte till sådana här vällustryttare.

  Svara

  Det väcks så många frågor. Hur ska hon hantera känsliga uppgifter? Anmälningsplikt? Har hon registrerat företag? Är hon manisk? Jag menar, det var ju i helgen hon kläckte idén och nu är konceptet klart. Det känns otroligt oseriöst och ogenomtänkt. Samtidigt gillar jag apan och skulle gärna ta en promenad med henne, men jag vill nog inte betala för det.

  Svara

   Håller helt med dig. Det blir mer problematiskt av att hon tar betalt också. Då kan det börja kännas som terapi – fast utan alla skyldigheter en psykolog har.

   Svara

  Driver hon eget företag som hon kan redovisa sina ev inkomster från promenaderna i? Med korrekt SNI-kod, vad nu den är för coachning/terapi?

  Svara

  Hur hade ditt inlägg sett ut om Tyra erbjudit denna tjänsten…. 🤔

  Svara

  Först hade hon mån idé om att hålla föreläsningar, oklart om vad, och detta är alltså vad det blev av den idén, lika impulsiv som alltid…

  Svara

   Håller mer än gärna föreläsningar. Deltog bland annat på Fredrika Bremerförbundets Apelrydsseminarium i somras med min föreställning ”Den ofrivilliga kroppsaktivisten”.

   Börjar dock inse att folk i allmänhet verkar ha svårt att förstå sig på min impulsivitet och hur den driver mig. Alltid impulsiv, javisst men det berikar mitt liv enormt.

   Svara

    Ditt liv ja. Andra människor och deras ensamhet eller trauman är inte till för att berika ditt liv. Du verkar vara extremt egocentrisk.

    Svara

  Sjukt vad girig hon maste vara. Varfor ska folk betala henne? Det ar val ett omsesidigt utybte att traffas och ga promenad!

  Svara

   Så du menar hon ska ställa upp och höra andras bekymmer gratis?? Det har man ju vänner till. Detta är en typ av terapiform det är väll inte så svårt att förstå!?

   Svara

  Hon verkar ha missförstått hela skattebiten gällande detta. Hon skriver i en kommentar på insta att detta är ett hobbyprojekt och hon kommer inte skatta för det – förrän hon kommer upp i summan för företagande.

  Men det där stämmer inte. Man måste skatta från första kronan om man gör någonting för att gå med vinst. I och med att hennes promenerader inte har några utgifter och hon ändå tar betalt, då är det ju ren vinst hon får in. Alltså skattepliktigt.

  Svara

   Har inte missförstått. Allt är på det klara. Har enskild firma och god kontakt med en handläggare på Skatteverket.

   Svara

  Jättemärkligt hobbyprojekt som hon uttrycker det… vet ej om det finns någon definition på det men i min värld är det något man gör för art man gillar det t.ex. stickning eller foto, skulle det ramla in pengar vid enskilda tillfällen = hobbyverksamhet. Märkligt om hennes fritidsintresse är att strosa med och ge råd åt främlingar?! Att hon inte ens kan vänta tills webbsidan är klar utan är ute och kränger tjänsten med en skärmdump på instagram ger minst sagt intryck av att hon är ute efter att tjäna pengar asap.
  Lite talande om hennes målgrupp/fanbase, alla skickar små hjärtan men i stort sett alla beklagar sig över att just de inte kan 🙂

  Svara

  CamCam, kan du snälla göra något åt all off topic kommentarer som alltid ska ta över vissa inlägg? Förut dock det då och då medans det nu blir varje dag. Detta är inget forum för hur man ska säga åt sin partner ditten eller datten, eller vilken färg man ska ha på nya huset eller vad som helst. Det räcker nu 🙁

  Svara

   Nej men det är kul ju!

   Mer OT åt folket! 💃🏼🙌🏻💪🏻

   Svara

   Men scrolla då isf!
   Det är ju jätteroligt med OT och som sagt, tycker man inte det kan man ju bara scrolla!

   Svara

    Jag scrollar men det är jobbigt eftersom man samtidigt inte vet vart tråden slutar (alla skriver inte i tråd utan skriver separat inlägg) och till slut så skiter man i att läsa kommentarsfältet.

    Svara

     Kära D2, om det är ”jobbigt” att scrolla förbi några kommentarer här inne så tycker jag att du ska ta en stund till att reflektera över hur bra du har det. Om det är ett problem att andra människor är trevliga mot varandra omkring dig, för att du då tvingas röra lite mer på tummen, så ska du nog omvärdera några saker. Ryck upp dig! Du har uppenbarligen ett superfint liv om det inte finns annat att störa sig på.

     Svara

      M2 håller med. Jösses vad en del här är griniga här är folk olika och vi har alla vårt att säga det är både intressant och bra.

      Svara

   Tycker ot kan vara riktigt underhållande men missar säkert en hel del för jag hoppar över en del inlägg som inte intresserar mig. Varför inte ha en ”dagens ot” där folk kan rocka loss? Eller? 🙂

   Svara

    Bra idé! Då kan en om en inte är intresserad slippa läsa om folks återkommande uvis och hur man får maken att stäng fönstret… Säkert intressant för vissa, men sjukt ointressant för oss övriga.

    Svara

  Allting kan säljas med mördande reklam eller…

  Svara

  Men hallå! Just denna idén såg jag ett facebook-klipp om, fast han det handlade om fanns i Usa och det han erbjöd är identiskt med hennes grej?! Superoriginellt 🙄

  Svara

   skulle precis också skriva att hon plankat idén från usa där det funnits ett tag.

   Svara

  Varför måste man vara utbildad psykolog? Hon ska ju inte ge behandling. Tanken är väl att vara stöd. Finns ju något liknande som heter ”jourhavande kompis” och ingen där är utbildad. Såklart hon tar betalt, hon ger ändå en timme. Just nu befinner jag själv i en livskris och nä, jag har inga vänner att ringa, så kan definitivt ringa. Tycker det är en jättebra idé om det kan hjälpa människor för stunden.

  Svara

   vad ledsamt att läsa att du har det tufft och inte känner att du har något att prata med. jag hoppas det snart blir bättre för dig! ♡

   Svara

    Helt otroligt vad en kommentar kan göra. Tack så mycket <3

    Svara

     önskar jag kunde göra mer! den ofrivilliga ensamheten, oavsett om man inte har vänner/familj eller faktiskt har men inte känner att man kan prata med dem, är grym. jag vet av egen erfarenhet. jag hoppas verkligen du snart mår bättre ♡

     Svara

   Precis du har fattat det. Hon ger stöd. Många har behov av det. Eller kanske får i framtiden. Tänk lite längre än dina egen näsa räcker ni som är negativa.

   Svara

  Jag tycker att det hela är smaklöst.
  Outbildad terapeut, gör egen ekonomisk vinning(350:-/tim) av ensamma och utsatta människor. Att hon behöver tjäna mer pengar har hon skrivit på Insta.
  Har hon F-skattsedel? Har hon uttalad tystnadsplikt? Vad gör hon om det kommer upp saker som självmordstankar, incest, andra brott?

  Nä, det luktar unket om detta.

  Dock skulle jag gärna fika eller ta en PW med henne, som en medmänniska på lika villkor.

  Svara

  Jag gillar Apan, men hennes totala splittring mellan olika karriärer / projekt / jobb / kärlekar / intressen gör att hon inte känns som en trygg person att anförtro sig åt.

  Svara

   Jag tror inte på att du gillar mig. Om du hade gillat mig skulle du inte skriva som du skriver. Förstår verkligen inte vad du syftar på med total splittring mellan olika karriärer. Har pluggat sedan 2008 och arbetat som gymnasielärare efter det.

   Kärlekar? Var tillsammans med mina barns far i nästan ett decennium. Gjorde slut.

   Intressen? Gillar mycket men mest roller derby, burlesk och BJJ. Utövar dock inget för närvarande pga tidsbrist.

   Svara

  OT: Annas bästis LD har problem med datorn hon tiggde ihop till och tycker tydligen att det är enklare att tigga ihop till en ny, denna gång en Mac…
  Att reklamera är tydligen väldigt jobbigt och skicka på reparation skulle ta 14 dagar och så länge kan hon ju absolut inte vara utan.
  Låna makens dator? Lånedator?

  Svara

   Jag kommer säkert bli kallad empatistörd men jag förundras ofta över vilka enkla saker folk inte ”orkar” med. Denna selektiva ”ork”, där man inte ”orkar” det som är en plikt eller ärende men samtidigt inte har några som helst problem att orka betydligt mer ansträngande saker som är roligare… Ingen kommer kunna övertyga mig om att det handlar om ”orkar inte” utan snarare ”vill inte”. Jag skulle inte ha något problem med detta rent principiellt men i praktiken sker denna icke”ork” alltid på bekostnad av andra. De som orkar måste orka lite mer för att bära alla dessa, allt fler, ickeorkare. 🙁

   Svara

   Vet inte hur mycket pengar hon fick in när hon tiggde första gången, men jag uppfattade att de hade räckt till en dator som hade hållit mer än ett par månader. Hon lade kanske undan det mesta till sin plastikoperation och blev lite dumsnål.

   Svara

  Usch vilken dum grej att ta betalt för. Känns som ett desperat sätt att tjäna extra vid sidan om.

  Svara

   Jag är inte desperat, jag tyckte att det var en bra idé och har fått fin respons av människor som jag strosat med.

   Svara

  Det här känns som förlängningen på det storhetsvansinne som får en massa bloggare att tro att de är terapeuter/ storasystrar på nätet/orakel och svara på frågor och ge godtyckliga råd om allt från otrohet till barnuppfostran till psykisk ohälsa. En gång för alla: bara för att du har en massa som lyssnar på dig betyder det inte att du har nåt bra att säga!!! Goddammit! Och att ta betalt för det sen… suck!

  Svara

  2 personer jag hade betalt 350kr att gå en promenad med.

  1. catten – hade velat veta alla hennes innersta hemligheter och hur människan fungerar.

  2. Odd… Behöver jag ens säga vad jag skulle fråga Odd. jag hade fått ett exklusivt utdrag ur boken The odd truth

  Svara

   Det vore väl en jättebra bisyssla för Catten istället för bedrägerier! 350 spänn för en timmes promenad, finns säkert massor av människor som skulle betala för en pratstund med henne. Och hon älskar ju uppmärksamhet. Win-win. Glöm inte skatta bara.

   Catten, är du inne och läser här fortfarande? 🙂

   Svara

  Men hon utger sig väl inte för att vara proffesionell psykolog på något sätt? Hon är en samtalspartner. Jag kan tänka mig flera bra användningsområden för detta, någon som är ensam, någon som behöver motivation att komma ut och promenera, någon som behöver öva på att konversera för att ge några exempel.Jag tycker det är en spännande tjänst!

  Svara

  Går hellre med en vän isf. Ska jag betala för det vill jag ha utbildad samtalsterapeut. Ingen sällskapsdam/hobbypsykolog, det har jag som sagt vänner till. Gratis.

  Svara

  Kan tänka mig att det kan vara lättare att lätta på trycket med en okänd medmänniska än en vän ibland. Med den okände så kan man få mer opartiska råd och sen när ämnet är färdigt så behöver det inte finnas kvar överhuvudtaget.

  Svara

  Apan-Anna gör mig nervös. Hela tiden är det NYA FANTASTISKA PROJEKT, som aldrig tycks bli något mer långvarigt utan det är bara nya grejer hela tiden. Det är den sista personen jag skulle be om råd.

  Svara

   Oj, hoppas tankarna på mina projekt, långvariga som kortvariga skingrar sig samt att nervositeten släpper. Låter jobbigt.

   Svara

  Jag bloggade tidigare och var då väldigt sjuk. Livet var svintufft och jag kämpade som tusan. Fick en kommentar på bloggen av Apan satt i … som kändes så märklig och nonchalant och gick ut på att bara man tänker positivt så blir man typ frisk (hade en svår fysisk sjukdom m så det är ju inte direkt så att man tänker sig frisk …)

  Just då visste varken läkarna eller jag om det skulle hända , vilket jag var mycket tydlig med i bloggen, och därför tog jag illa vid mig av hennes kommentar. Fattar att det är svårt att sätta sig in i situationen om man inte varit svårt sjuk själv, men ibland är det nog bättre att inte skriva nåt alls.

  Sedan dess ( följde iofs inte henne innan heller men visste vem hon var) har jag tänkt på henne som en person som inte tänker särskilt långt och som man knappast vill diskutera djupa saker med. Att hon nu dyker upp i det här sammanhanget känns så oseriöst att jag knappt vet var jag ska börja. Dessutom så låter det på alla sätt som ett svartjobb (varför har vissa som Apan och LD så svårt att läsa på om vilka regler som faktiskt gäller?!) och jag hoppas någon anmäler verksamheten så att hon inte lurar staten

  Svara

   Hej Anonym!

   Jag är uppriktigt ledsen för att jag sårade dig. Ber tusen gånger om ursäkt för det och har aldrig haft för avsikt att vara otrevlig eller nonchalant. Minns inte i vilket sammanhang jag skrev så. Vet bara att jag sällan läser bloggar och ännu mer sällan kommenterar. Om jag kommenterat på din blogg är det är tecken på att jag tyckt om dig och velat dig väl.

   Uppenbarligen helt fel och utan eftertanke. Hoppas du mår bättre idag. Förlåt.

   Svara

  Vaffö kallas ho ”Apan”?

  Svara

   Jag enligt kinesisk astrologi född i Apans år. Mitt asiatiska påbro bidrar nog till att jag alltid relaterat mer till det horoskopet.

   Svara

  Oj oj, vilket jäkla svartjobb! Dyrt var det också. Aldrig betala för samtal med ett icke-proffs.
  Trodde hon erbjöd sin promenad gratis, då hade det varit trevligt. Men nu… Jobbar halvtid – är hon halvtids sjukskriven, har halvtids a-kassa eller vad?
  En stunds samtal kan man få gratis hos en präst eller en kurator på vårdcentralen. usch så oseriöst.

  Svara

   Det är inte svartjobb, jag har en enskild firma. Av 350 kr blir det inte särskilt mycket kvar efter skatten.

   Nej, jag har inte varit halvt sjukskriven eller gått på A-kassa. Skolan jag arbetade på gjorde nedskärningar och jag fick gå ner till halvtid mot min vilja. Bytte sedan arbetsplats och jobbar numera 100%.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.