Sponsrade inlägg vs swish

Lady Dahmer:

Saxat från LDs blogg.

Jag kommer alltså inte kunna skriva vad jag vill eller lägga upp bilder jag vill utan jag behöver anpassa mig själv, min person och mitt övriga innehåll för när man är sponsrad så är man köpt till viss del.
[…]
Detta funkar ju smidigt för de som redan är lite mer kommersiella, de behöver formodligen inte kompromissa på samma sätt, men för feministiska aktörer som jag så blir utrymmet mycket mindre.
[…] Och jag kan inte med gott samvete använda mitt inflytande och er tillit för mig till att få er att konsumera mer. Och jag kan inte dels upplåta mina plattformar till kapitalismen och dels bidra till det som jag faktiskt försöker bekämpa. Det finns ingen feminism i att konsumera mera eller i att övertala andra att konsumera mera.
[…]
Jag gör detta för att jag vill. För att jag brinner för feminismen. För att jag vill göra skillnad. Jag kommer fortsätta även om jag inte får en endaste spänn. Jag kommer inte sluta. Jag vet att det låter motsägelsefullt när jag ber om frivilliga donationer, men donationerna är ju just frivilliga och ett sätt för min publik att hjälpa mig att fortsätta vara oberoende.
Lady Dahmer ombads skriva ett utförligt och djupgående inlägg om varför frivilliga donationer är bättre än reklam. (Tex att tjäna pengar på att få unga kvinnor att må dåligt över sitt utseende & köpa en mascara) och det har hon gjort. Ovan text innehåller utdrag ur det.
Jag tycker det är ett riktigt bra inlägg. Jag kan förstå hennes tankegång. Som den provokatör hon ofta är så kan hon nog helt enkelt inte ta in sponsrade inlägg utan att det ska krävas av henne att vara mer vanilj i det hon skriver och det vill hon inte. Det måste man respektera.
Och som hon skriver – donationer är högst frivilligt för den som vill, kan och önskar.Jag tycker att hon fått oförtjänt mycket skit i hela den här siwshdebatten om jag ska vara ärlig. Jag blev lite ställd när hon köpte en planta för pengar som hon specifikt bad om till en dator men nu ber hon bara om stöd generellt och den som stöttar henne vet om det. Då kan pengarna gå till lite vad som helst, precis som min lön gör.
Precis som din lön gör.

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför bryr man sig ens om att hon önskar swish-donationer? Det finns de som läser hennes blogg och gärna vill stötta henne med en form för intäkt nu när hon har vald att skona sina läsare ifrån massor reklam. Upp till dem. Jag kommer personligen inte att swisha då jag inte ens vet vem hon är och aldrig har läst hennes blogg, credd ska hon dock ha för att hålla sin blogg fri från massor crap (Paula postar exempelvis ALL form av reklam, helt utan vidare tanke om att det skulle passa henne eller hennes läsare, så tröttande….).

    Kanske hennes make kan supplera med en liten andel om inte beloppet räcker, så hon får råd till en Macbook. Det är verkligen en toppendator!

      Ty jet hon är bra jävla korkad somibte har reklam!!!

    Om det är hennes lön, hur fungerar det då med beskattning? Tiggeri är det ju inte, eftersom de som vill betala gör det för en motprestation. Cam-cam kanske vet?

      Hon ber inte om swish med motprestation. Hon bloggar vidare med eller utan swish. Hela grejen är frivillig. Det blir gåvor. Hon skriver själv om saken i sitt inlägg.

      Hon skriver att hon betalar skatt för alla pengarna hon får in. Det hände såklart först efter mitt tips till Skatteverket.
      Hon får visst pengar mot någon slags prestation, alla hennes medier och vad hon skriver där är prestationen. Utan dom skulle inte pengar trilla in. Många personer har Swish utan att få pengar av totala främlingar titt som tätt.

        Tips till Skatteverket?
        Hur orkar du? Det måste finnas vettigare saker att lägga din energi på.

          Ibland är det faktiskt nödvändigt att lägga energi på sådana saker!

          Just där och då kände jag att jag visst behövde lägga energi på på att Dahmer gör rätt. Hon hävdade stenhårt på att hon inte behövde betala skatt, och jag hävdade motsatsen efter lite googling. Är hon för socialism och allt som kommer med det så är det sjukt viktigt att hon då gör rätt för sig också, och inte bara snackar. Hade hon haft en annan politisk syn så hade jag inte brytt mig så värst mycket faktiskt.

            Du tänker nog lite väl högt om dig själv om du tror att ditt tips till Skatteverket spelar stor roll i LD’s liv.

    Hennes läsare ber henne påminna dem om att swisha en gång i månaden, och dom är nöjda med att slippa reklam.

    Förstår inte problemet i det här, hur har det blivit en sån stor grej?! LD är asbra på att prata och skriva om feminism. Jag älskar hennes podar, insta, blogg och har swishat henne. Jag tänker på det som ett tack för allt jävla slit och hat hon har i sin vardag. Kan plantan göra att livet känns lite bättre emellanåt – go for it!

      Det är få förunnat att kunna leva på sin man och själv bara pyssla med det en brinner för. Det är många som sliter med aktivism OCH heltidsjobb. LD är en idol för många men hon jobbar nog inte hårdare än andra aktivister utan har liksom mer tid och ingen kniv mot strupen att leverera mot deadlines vad jag vet. Finns många rasifierade feminister som kämpar minst lika hårt men som ej passerar som vita och då ej får ta plats.

        Kan du berätta lite mer konkret om vilka som inte ger rasifierade aktivister plats för att de inte är vita?

          Det finns skäl till att vita feminister oftare blir stjärnor och får priser. Googla strukturell rasism.

          Lady Dahmer använder sin plattform till att prata om problem som feta white-passing sjukskrivna feminister har. Bra så. Mkt viktigt.

          Menar bara att tyvärr så tror många följare att LD täcker in hela feminismen liksom. Hennes följare tycker som hon och söker ofta inte efter issues som LD ej tar upp.

          Därför blir hennes fans en svans av framförallt vita kvinnor som tänker väldigt vitt.

            Tack men jag frågade efter konkreta aktörer som hindrat rasifierade feminister från att synas på grund av hudfärg, kan du ge några sådana exempel?

            Kakan bloggar för en plattform där bara vita får blogga. Elle. Men Kakan lyfter hela tiden in röster från icke-vita. Hon använder sin makt till att sprida inte bara egna analyser utan analyser rakt från de drabbade. LD gör inte detta vad jag vet utan skriver alltid själv = tar all plats. Varje vit feminist som vill agera antirasistiskt på riktigt bör anvädna sitt (pga strukturen mer lättnådda) utrymme till att uppmuntra sina följare att lyssna på de som drabbas av rasism. LD är grek men uppfattas som vit.

            Ett annat exempel på samma problem är Bloggbevakning som säkert utan att tänka på det presenterar världen som att den består av vita. Enstaka inlägg om Elaine och Kenza absolut, men nästan bara vita människor och på sin insta bara vita på bild.

            Bloggbevakning, som ska vara en blogg som granskar bloggar, har vad jag vet aldrig skrivit om det faktum att Chrystelle Eriksberger – en sjukt begåvad stylist och insiktsfull skribent – får sjukt lite uppmärksamhet jämfört med mediokra vita modebloggare trots sin talang.

            Bloggbevakning har inte publicerat statistik på andelen vita bland de stora magasinens bloggare. Nästan bara vita (Metro har Chrystelle, Elle har ingen, Damernas har ingen, de stora inredningsmagasinen har ingen osv). Bloggbevakning ska va med bevakning och mindre skvaller men är ju mkt mer skvaller än bevakning tyvärr.

            Bloggbevakning lyfter gärna fram den vitpasserande feministen LD men varför ej lyfta fram en rasifierad feminist? De finns.

            Bland annat så finns det flera sjukt bra svenska svarta förebilder på IG, både feministiska antirasister och kroppsaktivister.

            Kan du publicera uppgifter på att bara vita kan blogga hos Elle? Det är ju jätteallvarligt.
            Det andra du skrev är inget aktivt hindrande av rasifierade utan bara sådant du tycker vilket du såklart har rätt till. Men det är inte en källa på att aktörer hindrar ickevita från att synas.
            Ser fram emot källor på Elle:s raspolicy!

            L: hörru inte länge sen LD lyfte fram massa ickevita och vita feminister via gästinlägg tom jag blev erbjuden plats trots alla våra schismer fram o tillbaks. Orättvist o felaktigt att sprida detta.

            I allmänhet crowdfunding som lön en oroväckande utveckling som går hand i hand med the gig economy varför diskuteras inte detta? Eller åtminstone ett black mirror-avsnitt.

            Hej L, vill bara påminna att LD för något år sedan hade flera gästbloggare som var rasifierade.

    Grejen är att hon är en privilegierad hemmafru som lever med en höginkomsttagare. Då är det lite magstarkt att be om pengar. Punkt.

      Öh så bara för att hennes man får betalt för de arbetet han utför ska hon inte få det?

        Nej öh

        Linn: Men med ditt resonemang faller ju hela LDs idé. Hon hävdar ju att tiggeriet inte innebär någon motprestation (då måste hon ju betala skatt), men du hävdar att hon visst ska få tjäna pengar på det hon gör, som hennes man gör när han arbetar… ?

      Kan det bli dödsstraff på folk som skriver ”punkt”, tack.

        Det där var lite väl aggressivt Elin. Punkt.

        När du avslutar ditt inlägg med ett ”tack” så är det i princip samma sak.

        Om Bloggbevakning låter denna comment ligga kvar så faller hela skandalen med WT-brudens hot häromdan

      Så skänk inte några pengar då. Svårare än så är det inte.

      Bara wt lever på sin mana pengar…

        Melania Trumph måste vara det kändaste wt genom tiderna då. Presidentfru och allt ?

        Det är ju snarare väldigt överklass att vara hemmafru

        Som WoW-missbrukare blev jag triggad av din felstavning. Du borde varnat innan! *ironi* ?

    Stör mig inte så enormt men jag tycker allt det är lite knasigt. I min värld om man behöver pengar. Då jobbar man med ett jobb som ger lön. Man jobbar inte gratis och tigger pengar. Det låter lustigt i mina öron… Men alla är olika och det verkar ju finnas folk som ger henne lite cash så, ja vad ska man säga.

      Jag håller inte alls med. Isabella använder sin blogg till att tjäna pengar. Hon vinklar sitt liv på ett sätt hon kan tjäna pengar, som så många andra bloggare.
      Du vet inge vad som är sant eller spons.

      LD vill inte lura i oss att köpa massa skit men vill ändå tjäna pengar på sitt arbete- så som vi alla vill.
      LD fortsätter alltså blogga på och är hwöt ärlig mot oss följare och vi kan OM VI VILL donera till en variant av lön för mödan.

        ”Lura i oss.” Tala för dig själv

        Nej jag köper det ändå inte. Hon har valt att jobba utan lön. Vill man ha annan lön så förhandlar man med sin arbetsgivare, facket elle byte jobb.

          Glömde visst en massa r där. Men du förstår nog 🙂

          Det är ju i princip det hon gör, dvs förhandlar med läsarna (arbetsgivaren) om att få löneförhöjning.

            OK. Så då är alltså läsarna arbetsgivare = skatt.

            Läsarna är inte arbetsgivare, det skulle vara ännu mer knasigt

        LD får dock enormt utrymme och skriver bara om sånt som drabbar henne. Det finns skickliga feministiska debattörer som lyfter förtryck som de själva ej är med om, men som kämpar på utan rampljus. Jag tycker absolut inte illa om LD. Tvärtom. Men den här piedestalen som folk sätter henne på… lite farligt eftersom hennes feminism är en typisk vit feminism där man bara pratar om sig själv.

          LD har mig veterligen aldrig någonsin skrivit en rad som jag håller med om, men hon pratar verkligen inte bara om sig själv, tvärtom så för hon en jättebred kamp.

            Kan du länka till hennes texter om interna problem med rasism i den vita feminismen? (Finns stora såna problem vore asbra om hon skrev om dem).

            Kan du länka till hennes texter om sin egen del i rasismen? (Alla som har vithets-privs är en del av den)

            Superbra om hon skrivit om det. Slutade läsa bloggen pga bara snack om hur jobbigt att va fet och hennes barn.

            L, har ej påstått att hon skriver om det du efterlyser. Jag menade annat med bred kamp.
            Ingen kan kämpa för alla grupper, alla kämpar för sina egna hjärtefrågor.

      Håller med dig S. Och jag kan ändå tycka att som vuxen människa så om man KAN jobba så ska man jobba och betala skatt. Så om bloggen och hennes sociala medier är hennes jobb, men hon inte tjänar några pengar och inte har något jobb på sidan av så betalar hon ju ingen skatt men utnyttjar allt i systemet som vår skatt går till?

      Så om man har en kropp och knopp som klarar av att jobba så ska man också betala skatt. Och uppenbarligen har hon en fungerande kropp och knopp till att jobba så varför ”slipper” hon?

      Sen kanske jag är för rationell, men tänker hon inte på sin pension? ??

      A skriver:
      Din kommentar inväntar granskning.
      26 Jul 2017 kl. 18:18
      Håller med dig S. Och jag kan ändå tycka att som vuxen människa så om man KAN jobba så ska man jobba och betala skatt. Så om bloggen och hennes sociala medier är hennes jobb, men hon inte tjänar några pengar och inte har något jobb på sidan av så betalar hon ju ingen skatt men utnyttjar allt i systemet som vår skatt går till?
      Så om man har en kropp och knopp som klarar av att jobba så ska man också betala skatt. Och uppenbarligen har hon en fungerande kropp och knopp till att jobba så varför ”slipper” hon?
      Sen kanske jag är för rationell, men tänker hon inte på sin pension?

    Håller med vuxna människor bestämmer själv vem dom vill stötta med pengar.

    Något som slår mig är att flera ”hårdfeminister” lever på ett väldigt underligt sätt för att just kunna kalla sig feminister och ta plats i vad dom anser vara ”männens värld”.

    Jag menar att det rör sig om hemmafruar som lever gott på sin mans inkomst samtidigt som dom verkar hata män i största allmänhet och inte förstår varför dom inte har samma inkomster som sina män. Grejen är ju att dom själva har valt att skaffa barn, hus och hela grejen INNAN dom kan försörja sig själva. Ofta har dom ingen utbildning och verkar helt ointresserade av att ge sig ut från hemmets lugna vrå och tror att dom gör ett RIKTIGT jobb när dom går hemma och slår dank. Ja ibland städar dom ju, tvättar och matar barn men det är ju dom SJÄLVA som valt situationen. Mig veterligen kan män inte köpa hustrur och inte hustrun själv vill men jag kan ju ha fel och lär väl få reda på det här i så fall.

      Min erfarenhet är att det ser ut såhär i en del vänsterkretsar. Bodde i ett feministiskt vänsterkollektiv för snart 20 år sedan. Alla utom jag var sjukskrivna och jag hånades för att jag ville studera vidare på universitetsnivå, det var dåligt för då gav jag inte all min tid till ”kampen” bla bla bla. Det var fan helt absurt. De kvinnorna sitter än idag hemma, nu med massa barn och psykisk ohälsa och pratar om feminism och sexism, som om de har någon som helst idé om hur världen ser ut, de är ju knappt ute i den.

        Ja jag är vänster men det är fan ett skämt. De glömde delen ”AV var och en efter förmåga”.

        Ja det är intressant att vänsterfolk alltid verkar hata att jobba. Klart de kämpar för höga skatter, de sitter ju bara hemma och lyfter bidrag. ALLA vänsternissar jag känner går på sjukbidrag eller soc. ALLA. Och alla höger jag känner sliter på sina jobb och betalar höga skatter.

          Oj det verkar inte klokt. ALLA vänsterfolk jag känner jobbar, känner ingen på bidrag. Däremot kämpar de för att få drägliga bostäder och liv trots ”arbetarjobb”. Med det sagt, som jag nämnt så finns det ju självklart vänsterfolk som utnyttjar systemet – det finns det gott om inom högern också, dock. Fast det brukar ta mer sanktionerade uttryck 😉

            Är det inte märkligt hur vänsterfolk alltid måste ”kämpa” för att få drägliga bostäder och alltid har lågavlönade jobb? Kan det vara så att de är självömkande och vägrar växa upp? Att de bara måste färga håret rött, tatuera sig och pierca näsan? Att de vägrar klä sig propert i kavaj och klackar? Att de bara måste testa droger och få en diagnos som adhd eller borderline eller social fobi? För jag har då inte behövt kämpa för att kunna köpa mig en bostadsrätt i ett bra område. Jag valde att studera, att träna och äta bra, jag valde att klä mig helt och rent och inte färga håret i någon barnslig färg. Jag valde att jobba hårt inom både äldrevården och som servitris när jag studerade. Och idag sitter jag här i min lägenhet med fast jobb och säker bil. Medan alla mina vänstervänner envisas med att gå på soc, hänga på festivaler och färga håret lila.

            Och ps. JA det är ständigt en kamp för om kapitalet får bestämma så kan man lika gärna arbeta ihjäl sig och sen bytas ut. Tror du man fick åtta timmars arbetsdag av arbetsgivaren? Och att alla dessa rättigheter ständigt är under attack? Iofs verkar du vara typen som tycker det är i sin ordning.
            Och ps2. Om du läser min första kommentar så inser du nog att jag inte är ”ultra-vänstrer”, men fan dina kommentarer får mig att sälla mig till såna!

            Och jag känner massa vänsterfolk som har pluggat häcken av sig på Handels i Stockholm för att få bra jobb. Känner också andra vänsterfolk som är drivna entreprenörer, osv. Tänka sig vad olika vänskapskretser och människor det finns!

            Till elsahaha:
            Jag ska genast ringa min kompis och säga att hon kan sluta gråta över att hennes autistiska son blir mobbad i skolan, för att han har tydligen VALT detta själv.

          Jag är inte vänster men du tror inte att det kanske är så att den som har pengar och är frisk (som du) kanske inte har lika många tillfällen att reflektera över hur det är att ej ha det? Folk bryr sig om cancer när nån de känner får det. Folk skriver om fetthat om de själva är tjocka. Folk ser problem med klass om de tillhör den mindre bortskämda skaran. Att påstå att sjukskrivna fejkar tycker jag är jävligt lågt. Jag vet många som jobbat som as i massa massa år och betalat sjukt mycket skatt, men som sedan bränt ut sig så hårt att de ej kunnat klara vardagen på många år. Men jag vet också att det finns många som sliter hårt i många år och betalar en stor del av en mycket LÅG lön i skatt. Sen bränner de ut sig eller får förslitningsskador. Och det är människor som tar hand om våra barn, våra gamla och oss – när vi halkar vid poolen på semestern och bryter armen. Människor som pendlar långt från förorter där vägen hem efter nattpasset är asläskig. Medan vi kan ta taxi. Dessa kvinnor ska inte dras över samma kam som alla de unga vänsterbrudar som VILL lida. För det håller jag med om att det finns en del. Som nästan letar efter nåt att bli kränkta av. På bekostnad av alla dem som blir utsatta för riktigt förtryck; våld, rasism, homofobi, hedersbrott, hatbrott mot muslimer osv.

          Men snälla dra inte alla sjukskrivna över samma kam. Det är pga att många jobbar hårt för låg lön både inom offentliga världen i Sverige och i länderna där dina kläder sys, som du kan glassa runt. Så ha lite respekt för de människor som din livsstil sliter ut!

          Det kanske beror på vilken krets man tillhör då? Här har du en vänsterfeminist som är höginkomsttagare, detsamma gäller för övrigt hela min familj. I min umgängeskrets är vi många vänster som sliter mer eller mindre hårt på våra arbeten. Känner nog inga bidragstagare faktiskt. Högerfolk umgås jag minimalt med då vi oftast inte har så mycket gemensamt, vår syn på utsatta i samhället brukar bland annat skilja sig åt ?

          En mer idiotisk kommentar än din får man nog leta jävligt länge efter…

          Att sitta på sitt privilegierade arsle och häva ur sig kommentarer likt denna borde det vara spöstraff på. Du har inte kämpat ett dugg hårdare än någon annan. Det enda som går att utläsa ur din kommentar är att du är sanslöst privvad (och ganska dum i huvudet).

            Och ingen ”envisas” med att gå på Soc…Ingen envisas med att leva på 50 spänn om dan. Däremot många höginkomsttagare som envisas med att fiffla med skatten och se ner på folk som av endera anledning inte klarar av att jobba/studera. Var glad och tacksam över att du slipper gå på soc istället för att avslöja dig som den empatistörda idiot du är.

            Märkligt, jag kan inte se att Elsahaha skulle vara priviligerad. Sina fördelar har hon skaffat genom hårt arbete ? vad som går att utläsa ur din kommentar är betydligt mindre smickrande för dig.

            Kära lilla ”anonym”. Vi som kan och får arbeta är privilegierade, att du inte inser detta säger en hel del om dig. Att vara vit, att vara able, att vara cis, att vara hetero etc är alla privilegier. Att dessutom kunna arbeta samtidigt som man studerar (som Elsablahablaha påstår att hen gjort) är ännu ett privilegium. Ni som verkar ha växt upp med huvudet där bak borde göra oss alla andra en tjänst och hålla ert perversa självhyllande och pinsamma klassförakt för er själva. Ingen tänkande människa är intresserad av er ”input”…Och nej, ni är inte duktigare än någon som fötts med andra/sämre förutsättningar. Ni är troligen medelmåttor som mest.

            Och där kunde man se igenom den vänstervridna våldsamma ådran som kryper fram hos många som är som dig. ”Spöstraff” ??

            A: nej, sakerna du räknar upp är inga privilegier. De är normaltillstånd och en förutsättning för ett fungerande samhälle (jag bortser från den maniska besattheten av hudfärg, den kan ni rasister hålla på och tugga fradga över).
            Med det sagt ska ingen med nedsättningar etc diskrimineras. Men vi som är normala (ja, jag skrev faktiskt så!) Är ingen överklass som det är okej att sparka på stup i kvarten.

          Hört talas om working poor? En realitet i USA och på god väg att hända här. Vanliga arbetare kan inte betala sina hyror längre eller leva som folk. Ska alla jobba på bank eller? Förtjänar man ett ok liv även om man städar på en skola? Försökte överse med dina vidriga fördomar men tyvärr, så bekräftade du bara mina.

            Jossan, with all due respect: de som städar på en skola har varken tid, ork eller tålamod med vänsteraktivism.

            Vad är det för argument? Jag är inte särskilt aktiv men jag röstar vänster. Och det är väl bra att nån kan tänka på deras intressen?

      LD är väl en 40 år gammal. Du tänker att LD aldrig gjort annat än suttit hemma med barn och pdyk

    Undrar hur många datorer hon skulle kunna välja bland om inte kapitalismen funnits…

      Ja, drömmen om en Mac skulle nog förbli en dröm.
      Hon älskar ju pengar och kapitalism. Eller hatar…det är inte alltid så tydligt för en kommunist/feminist själv hur dom ska ha sitt idealsamhälle.

        Nope, de är alltför ofta så fruktansvärt tvetydiga. Kapitalism är skit och människor behandlas som maskiner blabla. Har många gånger frågat den typen av människor hur ex iPhone skulle finnas, eller alla verktyg vi har i sjukvården. Då kommer det alltid något svävande svar om att ”jooo, men det är väl bra…”. Är verkligen inte för ex 12h arbetsdag, detta var ju något bra vänstern var med om. Men att alla ska ha lika lön är bara bs. Varför ens anstränga sig med studier och alla skulder om man ändå inte får mer betalt än någon som enbart gått ut grundskolan. Lika lön för lika arbete, dock. Men det finns ju inte en normalt funtad människa som inte tycker så. Eller så är jag bara lyckligt lottad som har en normal bekantskapskrets.

    Att leva på sin man och tigga pengar av sina läsare – WOW! Vilken superfeminist! Bra förebild, verkligen…

    Att läsarna i sin tur är så korkade att de väljer att skänka pengar till henne får stå för dem. Jag skulle inte ett korvöre.

      You hit the nail on the head there!

    OT: Camcam, Kan du inte skriva ett inlägg om Läckbergs senaste instainlägg?

      Herregud vilket inlägg. Skäms nästan å hennes vägnar.

      Fattar inte vaf som är skämmigt.

      Förklara för en oförstående dåre som mig! ?

      Det är inte första gången hon skriver ett sådant inlägg. Förra sommaren var det likadant och efter Pollys födelse så kom det ett långt inlägg om alla som kom och hälsade på, hur hon inte kan säga nej, hur jobbigt och krävande det var osv. Om jag som vän eller bekant fick reda på att jag eventuellt varit mer i vägen än välkommen så hade jag känt mig så jäkla dum och aldrig mer gått hem till den personen. Man undrar ju hur hon tänker som slänger gästerna under bussen. Naturligtvis så tävlar alla 600 kommentar om att de känner igen sig och hur de går in i väggen stup i kvarten och de tycker så synd om Camilla som har så mycket på sin tallrik. Ingen verkar tänka på hur inlägget är ett slag i ansiktet på de som har varit och hälsat på. Har hon haft problem med sina gäster så är det schysstare att säga till än att spy ur sig det på Insta efteråt. Jag skulle aldrig gå tillbaka som gäst till en sådan person. Men det kanske är syftet med inlägget. Fegt hur som.

        Jag vill bara ställa mig upp och applådera ditt inlägg! Har precis läst Läckbergs inlägg och ungefär 30 av kommentarerna och min enda tanke var att ingen ifrågasätter hennes rapa om detta!

        Vore det inte både schysstare, rakare och ärligare att ta detta med sina gäster istället för att de ska behöva läsa om det på Instagram och behöva känna sig dumma i efterhand?

        Sedan är det givetvis trist att det alltid finns parasiter som vill utnyttja andra men då är det väl bara att strunta i att bjuda hem dem fler gånger? Men något säger mig att det kanske är lite känsligare när det gäller kändiskompisar, då man gärna vill hålla ihop i den lilla ankdammen…

        Hehe var inte Cissi Wallin där nyligen och hade lite semester…på tal om liksom 🙂

          Jag tänkte också att de kanske handlade om bland annat Cissi. Hon har iaf inte varit inne och skrivit nått under läckbergs inlägg. Annars brukar ju kändisar vara snabba med att skicka hjärtan och sånt till varandra, så tänker att hon kanske känner sig träffad. Skrev en lång kommentar om detta i förra inlägget men de fastnade i moderering, men har så många tankar om läckbergs inlägg och jag håller med AK om att hon verkligen slänger sina ”vänner” under bussen. Inte sjysst! Antar att folk inte har våldgästat dem utan störde faktiskt är inbjudna och då känns det ju inte så kul stt veta att värden varit illa till mods av ens närvaro utan att säga nått om det. Och ja, hob har skrivit liknande inlägg tidigare. Det är väl för bövelen bara att inte bjuda in massa random folk så är ju problemet löst. Sen fattar jag inte hur utarbetat hon kan vara när hon är på semester så ofta (utan barn). Och sen har hon nämnt vid tidigare tillfälle att de har städhjälp. Så jag har lite svårt att känna sympati med henne i just den här frågan.

        Kunde inte låta bli att återigen besöka Läckbergs instainlägg för att läsa fler kommentarer. Herregud, verkar som om varenda utbränd person i hela landet hittat dit och vill berätta om hur de fått driva all inclusive på sina lantställen. Jag fattar det verkligen inte, vad har folk för vänner egentligen? Och varför säger man inte ifrån?

        Så där går det verkligen inte till i min bekantskapskrets och skulle det hända någon gång i framtiden så är det väl bara att delegera ut lite hushållsarbete? Är vi svenskar verkligen så flata att vi inte vågar be våra gäster om hjälp i köket?

        Kul också när hon svarar i bland kommentarerna att vissa inte ens hade med sig en flaska vin när de kom och så la hon till skrattasåmangråter-gubbe. Hon pratar alltså om gäster som varit hos henne. Sådana här problem luftar man internt och hittar en lösning på. Man meddelar inte gästerna offentligt att det har varit jobbigt med flera av dem. Dessutom vet hon i vanlig ordning att det antagligen blir en rubrik i Expressen. Jag skulle aldrig sätta min fot hemma hos henne igen. Har jag som gäst gjort fel så meddela mig eller var tyst alternativt gör upp en strategi så att situationen inte upprepar sig. Skriv inte det på Instagram så att gäster fattar efteråt att de har varit en belastning.

          Håller med dig i allt du skriver! Och ja, rubrik på Aftonbladet idag.

          Jag tycker ju att detta känns som ett rätt ickeproblem. Om vissa gäster inte hjälper till så ber man dem om hjälp. Jag tror att väldigt få skulle säga att de inte har lust att hjälpa till. Jag som gäst förutsätter att värden ber om min hjälp om det behövs. Jag hade blivit väldigt ledsen om jag varit hembjuden till någon som inte ber om min hjälp och sen går och snackar skit om mig för att jag inte har hjälpt till när jag varit gäst hos dem. Det går ju liksom att lösa genom att nästa gång man bjuder hem folk så skriver man i inbjudan vad man förväntar sig av gästerna, typ ”Hej, va tror ni om att köra en liten knytis hos oss i helgen? Om ni handlar X så kan vi handla Y, så kan vi hjälpas åt att laga maten. Hade varit så kul!” Hade personen då skrivit att de inte orkar hjälpa till så förstår jag att man kan tycka att det inte är så shysst, men om man faktiskt inte meddelat gästerna att man förväntar sig att de ska ha kökstjänstgöring, så kan man heller inte klaga i efterhand tycker jag.

            Håller med! Expressen har nu också nappat som väntat. Jag tror att Cam aktar sig mycket noga för att skriva något negativt om Läckberg, vill hålla sig väl med henne. Det är inte första gången det kommer tips om Läckberg allmänt, hennes reklammarkering mm. Inte ett ljud om det. Hade t ex BB lagt ut samma Instainlägg så hade det Cam skrivit om det. Jag sätter min gipsade fot som pant.

            AK: har funderat på samma sak ang varför hon inte skriver om detta då det har diskuterats i flera inlägg. Kanske har Läckberg hotat med advokat eller liknande efter senast när hon skrev om henne? Annars har jag ingen förklaring till varför inget inlägg kommer.

              Camilla gillar mig så anledningen är att jag faktiskt missat det. Ska genast kika på det.

          Så jäkla tröttsamt! Skrev en lång kommentar som fastnar i moderering. Samma igår och den har fortfarande inte blivit godkänd. Jag har inte använt några fula ord och inte heller några länkar.

    Det är skillnad på lön och donationer

    Hon hade ju kunnat använda de donationer hon fick för typ två månader sedan till en ordentlig dator, som folk bad henne att göra. Det är respektlöst av henne att hantera pengar hon får på det viset, köpa billigaste skitdatorn och sen lägga resten av pengarna på plastikoperationssparande och krukväxter.

      Dell är en bra dator ju. Hon behöver bara skicka iväg den på reperation.

    Hon har ADHD vilket gör att just hon har svårt med konsekvenstänkande och är impulsiv vilket gör att hon inte vill ha krav från sponsorer, hon vill inte heller ha mellanhänder vilket man förstår. Hon skattar de pengar hon får in och ser det som en lön. Det är egentligen inte konstigare än så ju. (Vill bars förtydliga att precis som LD skriver så är hon inte representativ för alla med ADHD eller socialfobi, det är individuellt).

      Haha klart jobb har adhd och social fobi! Finns det någon vänsterfeninist utan psykiska problem och diagnoser?

        Cissi Wallin skrev nyligen ett försvarstal om det. Det gick lite i tonerna att det är förståeligt att alla vänsterfeminister har psykisk ohälsa för när man tänker efter hur hemskt svenska medelklassfemimister har det så kommer psykbrytet som ett brev på posten ? (skrivet från soffan i sekelskiftesvåningen på Södermalm medan nannyn tog hand om barnet och maken målade väggen)
        Samt att alla som inte har psykisk ohälsa är analyslösa hjon som inte tänkt efter ordentligt hur hemskt de har det.
        Lite raljerande referat men det lät verkligen så ?

          Men alltså på riktigt. Jag har social fobi och har försökt förtränga det i alla år just för att personeri min närhet och i samhället generellt ser det som en svaghet, inbillning. Hur i helvete kan man säga att Psykisk ohälsa är något självvalt som lata personer använder som ursäkt. Jag har gått högskola och jobbar heltid och detta med min sociala fobi, tack vare medecin och psykolog. Och jag är inte ensam, vi är många som kämpar!

    Kan hon inte bara skaffa sig ett jobb istället?
    Då kan hon blogga om sin feminism-tjosan och samtidigt få in pengar på ett ärligt vis.

    …men hon tänkte kanske glida runt på makens pension sen när dem blir +70? Det kanske är först då hon inser att det inte är så fint att predika om att kvinnor är starka och självständiga, när de sedan sitter där i sin lilla lägenhet med filtar omkring sig och sörplar nudelsoppa.

    Hej, jag har en fundering.. granskar du endast kända bloggare? Det finns en blogg som jag följer och läser som heter deniseochkaylie.se hon gör reklam för allt möjligt, men mest är det nog för jolleroom och hon skriver inte alls att det är reklam. Hon har fått både cyklar, sparkcyklar, sandlåda, tält, bord/stolar osv osv.. jag är inte alls avundsjuk, ’en tycker heller inte att det är rätt att så många människor gör fel.

      Jag kan inte FÖRSTÅ hur jollyroom har råd med alla dessa samarbeten. Genom tex isarustaupp på instagram lottade de ut presentkort på flera tusen kronor varje vecka tidigare och de får hem dyra prylar hela tiden och det är ju bara en av massor av influencers som de annonserar hos. Deras marknadsföringsbudget måste vara hur stor som helst!

    Hon är bara pinsam som tigger sådär. Hon säger att hennes man försörjer henne och i mina ögon är hon bara jävligt lat som inte orkar jobba. Bra där att vara feminist och samtidigt leva på sin man ?hon skulle inte klara en dag utan honom

    Fattar inte problemet. Hon erbjuder en tjänst där det är frivilligt att betala för tjänsten. Och vill du inte betala får du ändå ta del av kakan. En of story.

    Vad jobbar denna LD med? Har hon något yrke, arbete eller liknande?

      Nej, hon är frilansskribent hemifrån vilket mest yttrar sig i blogg- och instagram-inlägg. Somliga vettiga, andra mindre vettiga. Men summa summarum så sitter hon hemma, äter, skriver, bråkar med folk om feminism, föder barn och lever på sin man.

      Hon frilansar och senast jag kollade så räknas det som jobb.

        Om man frilansar så måste man väl registrera en firma. Har LD enskild firma (tar för givet att hon inte har AB…)?

          Inte nödvändigtvis. De flesta har det, men jag känner flera frilansare som a-skattar då många företag går med på det. /Frilansare

            Man kan givetvis ha FA-skattsedel (både Företagare och Anställd) men när en arbetsgivare betalar ut lön till en ”frilansare” så är de ju anställda under den perioden / för det uppdraget och inte frilansare / egenföretagare. Någon måste ju betala de sociala / arbetsgivaravgifterna.

            Tror att vi pratar om samma saker ändå. Men tror inte att arbetsgivarna helst undviker att ta in ”frilansare” och betala ut lön till dessa – är en massa lagar att följa och hålla koll på så att ”frilansaren” inte får rätt till fortsatt anställning.

            Däremot så är det säkert många frilansare som använder firmor som fakturerar åt dem, typ Frilans Finans och flera.

        Var skriver hon förutom på sin egna blogg då?

        Wow, ska börja kalla mig frilansande skribent! Min insta är fan bra. Har swish.

          Hehe, tänkte precis det samma. Jag har insta och dessutom skriver jag ju en del här =frilansande skribent!

            Vad hindrar er?

            Vettet.

    Svar nej, jag tycker inte det är något fel.
    Bloggare som blir sponsrade blir bara så giriga till slut – kan inte åka på semester utan att försäkra sig om att den blir sponsrad, knappt så de köper sina egna kläder längre, man kan ju faktiskt få det sponsrat! Hela tiden ska de ha, ha och ha. Så att be om pengar är fan mer ärligt i så fall.

    Hon är inte den enda som ber om spons från sina följare. Jag lyssnar t ex på podden ”Della Monde”, de får delvis spons från företag men också via Patreon. Jag tycker inte det är hela vägen att hon ber om pengar från läsare/följare.

    Det som retar mig litegrann med henne är att hon vägrar göra nåt åt de problem hon har, som hon hävdar gör det omöjligt för henne att driva företag och vad det nu är. Det är ett evigt prat om hur svårt det är för henne och hur privvade folk är som säger åt henne att skaffa ett jobb. Ja, det är svårt om man saknar utbildning, det är svårt om man har adhd. Men hur länge kan man vårda dessa svårigheter som ett ömt sår? På ett sätt tror jag de där problemen också ger henne nåt slags fördelar.

      Vaddå vägrar? Vad ska hon göra?

        Vadå ”vad ska man göra”? Man gör det man måste för att klara sig. Människan är ju inte svartvit i vad man kan och inte kan, man utsätts för saker, utvecklas och växer. Har själv social fobi, och utreds för adhd. Jobbar massa med det för att kunna ha ett hanterbart liv, med hjälp av vården, kbt, medicin etc etc. Om man fortsätter undvika allt som är jobbigt så blir det såklart aldrig lättare.

        (Är ingen galen liberal som tycker ”man kan bara man vill!” Om allt, såklart finns det personliga och strukturella gränser, alla kan inte allting. Man måste inte allt heller. men stör mig på det absoluta vissa hävdar, att allt är som det är och därför finns det ingen poäng. Man växer ju bara genom att misslyckas. Så viktigt egentligen att våga öva på att misslyckas. Och våga vara ärlig. Vissa saker är man för rädd för, andra har man kanske ingen lust till.)

        M: Sedan när är adhd ett skäl till att inte kunna arbeta?

          Om ni läser under förra inlägget gällande LD så avslöjar hon själv i en kommentar att hon minsann visst skulle kunna ha ett heltidsarbete, hon VÄLJER dock att inte ha det. Det är fan i mig skamligt och ett stort hån mot alla dom som faktiskt inte KAN arbeta, hur gärna dom än skulle vilja. I ena andetaget kan hon inte jobba pga sina diagnoser, i nästa så väljer hon att inte jobba trots dessa. Hon har jättestora svårigheter men skulle inte ha några problem att klara av ett heltidsjobb om det krävdes. Mycket trovärdig människa…not. Skulle inte ge henne ett öre ens om jag haft pengar i överflöd.

          Jobba, få in cash, för kampen vidare med den tid som finns, hur svårt kan det vara? Upplever LD som bitter, stridslysten för sina tillkortakommande. Förstår inte att hon som feminist vill vara så livegen?

        Hon gör ju precis som hon vill. Men hon skulle ju kunna ta kontakt med psykiatrin och försöka lära sig alla de här sakerna som hon har svårt med.

    Om hennes läsare vill ge henne pengar så upp till dem. Hon kan ju försöka försvara sitt beteende bäst hon vill i en text, men i slutändan blir det ändå helt integritetslöst. Hon kunde använda sin energi till att försörja sig på riktigt. Det handlar i slutändan inte bara om henne. Hon har barn. I dagsläget har de barnen en person som kan försörja dem och säkra deras trygghet. Hon är ingen förebild, ingen feminist eller nånting. Är hon sjuk borde hon får sjukpenning. Kan hon däremot jobba får hon nog ta verklligheten som den är. Människor GER inte varandra pengar bara sådär. Pengar måste jobbas ihop. Hon jobbar inte. Hon skriver det hon känner för, när hon känner för det. Människor borde verkligen inte ge henne pengar. Det uppmuntrar ju bara denna livsstil.

      Tänja sig, vissa ger faktiskt ”bara sådär”. Vad har du med det att göra? Strunta du i att skänka något men tala inte om för andra hur de ska göra.

      Hur är det hon gör mer integritetslöst än det vilken entreprenör eller anställd som säljer sin arbetskraft gör? Hon skapar en produkt, text, som många är villiga att betala henne för. I mina ögon är det EXAKT samma sak som att baka bullar och sälja, eller vilket annat jobb som helst.

        Men hon skrattar ju inte för det?

    Jag har absolut inga problem med att nån ber om pengar. Att en kvinna hellre lever på sina fans än på sin man är väl ej konstigt. Dock så vill jag varna för att om LD är sjukskriven och samtidigt arbetar en massa som debattör och även får betalt för det av fansen, så kan FK bli gnälliga. För FK är en fyrkantig ibland rentav evil myndighet.

    Så av det skälet så är det viktigt att LD är supertydlig om hur mkt hon jobbar och ej. FK snokar ofta i sociala medier tyvärr.

      Ehh sjukpenning består av skattepengar och ska kompensera för inkomstbortfall så givetvis är det inte ok att få sjukpenning om man har inkomst. Vore helt galet om FK INTE granskade sånt och drog in sjukpenningen. Precis som man gör stickprov på när folk ”vabbar” men har lämnat sina ungar på dagis. Jag vill då inte att mina skattepengar ska finansiera någon som uppenbarligen kan tjäna pengar själv. Jag vill hellre att mina skattepengar går till fler lärare, poliser eller sjukvårdspersonal i så fall.

        Kan ju tillägga att jag själv jobbar på FK (ej med sjukpenning) och att myndigheten är fyrkantig beror på att allt som görs där baseras på lagar, riktlinjer och förordningar som regeringen beslutat, men någon elakhet existerar inte där. Vi som jobbar där har att förhålla oss till vad sittande regering har bestämt oavsett vad vi själva anser om regelverket så om man inte gillar FK får man gå på politikerna. Det är ju så det måste fungera i en demokrati, eller har du något bättre förslag? Slopa bidragssystemet helt?

          Hej kollega ?

    Möjligen kan det ju vara så att hon skulle ha väldigt svårt att få sponsorer (om hon nu skulle vilja…) Hon är provokativ, vägrar att diskutera med en del (hatar enligt egen utsago män) och har några i sin fanclub som är ganska så hatiska mot”oliktänkande”. För övrigt tycker jag att hennes feminism haltar en aning när det gäller kvinnors självständighet där ekonomi är en viktig del. Hon provocerar ibland till viss nytta men det där svarta linnet där hon är BH-lös har liksom tappat i effekt nu..

    Skit i LD, hur går det för ”trött på att vara Preggo”?? Har hon fått sin bebis?? Vad blev det? Gick det bra??

    Fast den senaste swishdebatten har ju inget att göra med att hon får swishbidrag av läsarna varje månad, utan den handlade om att hon funderade på att ha ännu en insamling till en ny dator.
    Jag menar hon säger ju att hon vill ha månadsdonationer för att bli självständig, varför sparar hon då inte dem och köper en ny dator?
    Hon visar klart och tydligt att hon inte har någon respekt för pengar.

    Komiken i att hävda att man är feminist när man lever på sin man o vägrar bli en självständig kvinna – vilken förebild. Tragiken i att adhd o social fobi (enl egen utsaga, hon är dock mkt på middagar, pod, åker tåg etc, verkar selektivt) förstärks av detta faktum att hon inte deltar i samhället.

      Hon ser inte själv det problemet utan har skrivit att det inte är någon konflikt i vad hon skriver och hur hon lever, man bör alltså inte leva som man lär… och då är det ju faktiskt inte så jävla svårt att tala om hur andra bör leva.

      Ja alltså, nu lever vi ju inte i ett postpatriarkalt samhälle, och jag vet inte riktigt varför det skulle vara omöjligt att vara feminist bara för att man är hemmafru. Vilka fler krav ska man uppfylla för att få tycka att kvinnor förtjänar samma rättigheter som män? Jag har ett klassiskt kvinnoyrke och tjänar typ hälften av vad min kille gör. Måste jag sluta vara feminist då? LD har också varit ganska öppen med att hon liksom alla andra är formad av sin samtid, att det inte direkt är nån slump att hon är den som är hemma med barnen. Hon har lärt sig att det är det kvinnor ska göra, så ser samhällsnormen ut.

      Det som stör mig lite är att hon – och många av hennes följare – ofta tycks propagera för att kvinnor ska vara hemma. Alltså, hon säger inte rakt ut ”kvinnor, sluta jobba!” Men hon och många av de som kommenterar på bloggen pratar om hur synd det är att kvinnor uppmanas bli mer som män och jobba mer, istället för att män uppmuntras bli mer som kvinnor. Det är mycket prat om hur härligt det är att ha slutat sina framgångsrika karriärer för att vara hemma med sina barn ända tills de börjar skolan. Och visst ligger det väl nåt i det! Men då tänker jag att vi lever inte heller i ett post-kapitalistiskt samhälle. Det är en sån jävla kvinnofälla att inte ha någon egen inkomst. Hur mycket vi än skulle önska att pengar och materiella ting skulle ha mindre betydelse, så lever vi i en värld där de faktiskt betyder en hel del. Och jag snackar inte lyxshopping, utan om att vara helt beroende av sin partner för sitt uppehälle. Vad händer om han sticker? Blir sjuk? Dör? Och att själv sticka, det kan man ju glömma, för det har man inte råd med. Man gör klokt i att komma ihåg det.

      Snarare komiken i att när hon faktiskt tjänar pengar och betalar skatt på det oändliga antal timmar hon jobbar för att hjälpa och utbilda människor så får hon ändå skit från folk som dig. Det spelar ingen roll vad hon gör, troll som vill hata henne kommer att göra det oavsett.

    Det är väl så det blir när ”kändisarna” måste hänga med varandra utan att egentligen känna varandra. För att styra något. Så oerhört pinsamt. Och självvalt.

    Jag tappar lite mer av tilltron till mänskligheten varje gång jag läser kommentarerna på denna blogg. Måste sluta med det…

    Men hur svårt ska det vara, att skicka in befintlig dator innan garantin går ut, hennes man kan väl hjälpa henne, eller har han en diagnos också?

      Nä, han jobbar med datorer… ?

    Läser i LD’s blogg att de ska göra om hennes (undra om maken också har ett eget) sovrum, vilket har fina nya tapeter, walkin closet, osv till barnrum, de ska alltså byta med varandra och tänker att finns det pengar till ett snajsigt sovrum men inte till en egen dator? Förstår mig nog inte på den damen…

    Får mest bittermänniskameddiagnosursäktermedlathetochdåligsjälvkänslevibbar…

      För mig är det rätt så självklar uppdelning. Allt som har med mat, hemmet och barnen m.m. att göra betalas ur den gemensamma potten som först och främst finansieras av maken. Däremot det som är direkt kopplat till LD och bloggen/podden vill hon få hjälp med. Om det som senast blir lite över så unnar hon sig något som gör henne själv glad – som blomman senast. Inget konstigt i det hela alls. Har flera vänner där paret har bestämt att en stannar hemma och tar hand om hemmet men där hen också har en hobby, göra smycken, skriva insändare, snickra… som ibland ger en viss avkastning. Då finansieras pärlor, metall, porto eller träbitar – eller arbetsredskap som i det här fallet, en dator, i första hand med den pengen. Eftersom den som är hemma oftast får dåligt samvete om den använder de gemensamma pengarna för något som bara gagnar den så använder de de pengar de själva samlat ihop till sådant också. Har inget att göra med att man är fattig eller rik.

        Det är en rimlig förklaring tycker jag. Men en familj med deras konsumtionsvanor borde ha en buffert som täcker köp av dator, oavsett om det är till hemmafrugan eller äldsta barnet eller vem det nu är… hon förklarade om deras buffert men jag köper inte riktigt det där. Hon skrev att bufferten ska räcka till ommålning av huset som borde skett för 4 år sedan, kan då huset vänta i tre månader till så köper de en dator?
        Tror dock att de flesta som slår bakut den här gången reagerar på det respektlösa sätt med vilket hon hanterat pengarna hon fick förra gången och att hon nu ber om donationer till en ny dator.

      Vi möblerade om, dvs bytte plats på möblerna. Ingen kostnad. Men oavsett så är det väldigt konstigt att vissa här sitter och spekulerar kring våra utgifter och hurvida de är ”giltiga” eller ej. Hade LD varit en gatumusikant man frivilligt kunde ge några slantar om man gillade musiken hade folk nog inte tramsat på detta vis. Uppenbarligen gillar folk det hon gör till den mån att de vill betala henne trots att de ej behöver, så låt dem då göra det och låt LD köpa gifflar och blommor för pengarna om hon så önskar. Vilket jäkla trams alltså.

    Jag förstår inte alls kritiken mot LD just nu. Hur lever hon mer på sina fans än t.ex. en musiker som tar betalt för konsertbiljetter? Varför är det LD gör värre bara för att hon låter läsarna välja själva om de vill betala eller om de vill ta del av hennes texter gratis? Vad har jag missat?

      så länge hon skattar på inkomsten så ser jag inga problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.