Pyramidspel

Sarah Tjulander:

Sarah Tjulander har lämnat bloggvärlden och håller numera endast till på Instagram där hon säljer skönhetsprodukter och uppmanar andra att hoppa på samma tåg.
Vad hon utelämnar är att företaget hon arbetar för mer eller mindre sysslar med pyramidspel – alltså där de som sitter högre upp i hierarkin tjänar pengar på de som är lägre ner.
Sarah får många frågor om produkterna på Instagram men svarar aldrig på dem utan ber alltid om att man ska skicka ett privat meddelande – oklart varför.

Här är några av punkterna ur avtalet som Sarah och de andra som arbetar som ”återförsäljare” behövt skriva på:

 • Du kommer att betalas bonus baserat på försäljning och inte antalet timmar du jobbar med att sälja produkten
 • Du är själv ansvarig för förluster
 • Du måste själv betala för försäkringspremier och licensavgifter men även erhålla ett skatteidentifikationsnummer om det behövs
 • Du har ansvar för alla kostnader utan ersättning eller garantier från företaget
 • Du behandlas inte som en anställd i ett skattehänseende

En tjej vid namn Christina har skrivit om hur det var att arbeta för det här företaget och hon berättar att säljarna inte får någon som helst utbildning kring varorna de ska sälja utan allting handlar om att kränga så mycket produkter som möjligt. Läs hela hennes inlägg HÄR!
Det är kanske därför som många rapporterat om brännskador från exempelvis deras lermask.

Vad tycker ni om sådana här företag?

Tack till Madde på Svenska Bloggare för tips och info!

46 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT!
  Är det bara jag som reagerar på att Katrin Z filmar för fullt inne på ett badhus?! (Finns på hennes instastories)
  Trodde faktiskt inte att man fick det, med hänsyn tex till folk med skyddad identitet.. men sånt skiter väl hon??‍♀️

   Vad gör alla på The Steam Hotel i helgen Katrin Z med barn är där likaså Pernilla W.

    Steam hotel invigs i helgen! Har själv bokat en natt med trerätters där om några veckor, dock behövde jag betala, även om det var ett kraftigt rabatterat pris 🙂

   Vad är skillnaden att filma på badhus mot att filma på stranden eller på torget, eller på ett köpcenter, jag förstår faktiskt inte

    Skillnaden är att badhus inte är en allmän plats varför badhuset själv kan välja att ha fotograferingsförbud. Är det tydligt skyltat att så är fallet så får man inte heller fota. Det finns dock inget allmängiltigt förbud utan det är som sagt upp till badhusen själva att bestämma.

    Sedan tycker jag det är mer känsligt att bli filmad/fotad när man är fullt påklädd och i bikini.
    Har inga direkta komplex över min kropp, men vill ändå inte att min rumpa läggs ut på någons insta.

     Mer känsligt i badkläder än fullt påklädd skulle det stå såklart ?

    Långt de flesta badhus har foto-förbud!

    Tessa: Det är faktiskt inte ok att alltid filma på stranden heller och det har börjat att komma åtal för att filma folk i utsatt situation just i fall som gäller stranden.

   Tänkte också på det när jag såg.

  Va detta allt??? Du som gillar att gräva 🙁

   Verkligen, det finns ju jättemånga frågor som är intressanta här! Kör hon via eget bolag eftersom hon inte är ”anställd”? Hur länge har hon hållt på och var i pyramiden befinner hon sig (top or bottom)? Hur stor vinst gör hon, och betalar hon skatt? Följer hon marknadsföringslagen? Är produkterna ens testade och lagliga med tanke på de rapporterade personskadorna?

    Det får helt enkelt komma en del 2. Jag ville först dra grunderna…

     Då ser jag fram emot ytterligare spännande läsning! ☺

  Lol, tjejen (Christina som hon tydligen hette) som var den värsta av alla inom pyramidspel och som gick till grova personangrepp mot folk som sa emot henne/pyramidspel inne i ”Honey & the bees”. Fånigt. Men bra att du Cam uppmärksammar dessa pyramidspel, folk blir så hjärntvättade.

  Heysam.se har också skrivit om sin tid med nuskin. Verkar som en sekt med hjärndöda människor och inklistrade standardsvar

  Folk rekryterar som satan till denna typ av verksamhet i blondinbellas economista-grupp på Facebook, och det är alltid att de ska skicka PM till personen som ofta frågar efter ett sätt att utöka sin ekonomi… så fort nån ifrågasätter pyramidspelet får de en harang om att det är olagligt osv och att det de sysslar med inte alls är pyramid och jada jada. Så galet trött på den gruppen!

   Finns även en dokumentär på Netflix om denna typ av verksamhet på Netflix som är intressant ”betting on zero” heter den

   Va? Jag har bara sett något enstaka sånt inlägg i den gruppen? Däremot i typ Pink room, där tjatas det om jobbchanser och att vara sin egen chef..

    Jag tycker det dyker upp mer eller mindre varje dag. Men försvinner hyffsat fort för det är emot gruppens regler att skriva om och rekrytera till MLM som de så fint kallar det!

   Men ja!!! Det är sjukt störigt.

   Klart de vill rekrytera ifred. Så de kan manipulera i lugn och ro. Suck.

   STOPP!!!
   Jag vet att alla älskar att sätta dit Isabella men admins i den gruppen godkänner inga MLM inlägg oavsett om det är NuSkin,Tupperware,Aloe Vera osv. Det är strikt förbjudet att bjuda in andra till MLM via – berättar i PM osv.
   Din kommentar är inget annat än ett nytt sätt att försöka sätta dit Bella. Håll dig till sanning.

    Har inget med Bella att göra mer än att hon skapat gruppen. Men om du läser min andra kommentar så skriver jag att de försvinner fort för det är inte tillåtet att skriva om sånt enligt gruppens regler.

     Läste just precis ett inlägg där nån frågade efter passiv inkomst och flera skrev om mlm och direktförsäljning. Så nog håller hag mig till sanningen…

  Hade en bekant som sysslade med Mary Key. Hon blev ärligt talat som frälst och försökte pracka på alla läpppealing och att man själv skulle köpa paket och få egna kunder.

  Jag är oerhört skeptisk till sådana företag och utgår helt iskallt ifrån att det är en pyramidorganisation vars intention är bluff och pluff.

   Är inte så insatt i just Mary Kay och hur de jobbar. Men köpte produkter av en kompis som höll på med detta. Säga vad man vill om företaget men produkterna är fantastiska. Inte testat läppeelingen dock ?

  Eller så kan vi prata om alla hennes fejkfollowers på instagram. Hur är det möjligt att med 100k följare få ca 1000 likes?

  Passa på att även granska Forever som många instagramprofiler hyllade aktivt under en period ?

  OT: Nu hejar jag vanligtvis på BB men hennes senaste resa får tom mig att tänka WTF?! Hon har flugit helikopter två gånger (och nämner det hela tiden. Hon ”åker” inte någon annanstans – hon ”flyger helikopter”), hon har frisör på sitt lyxhotellrum, hon besöker Chanel, hon åker båt över till något helt sjukt överflödigt hotell och lever verkligen som att hon äger Estee Lauder och inte LCC. Det är helt ok med mig att hon lever så men det stör mig lite att hon liksom skryter om det men ändå inte nämner något om hur annorlunda det är mot hennes vardag. Har svårt att se att det är något hon och Odd skulle ha gjort. Det är ju rätt uppenbart att hon dejtar någon hotshot som har råd med helikoptrar och galna lyxhotell och försöker impa henne (tyvärr ser det ut att lyckas med tanke på hennes konstanta livesändningar och gapskratt). Lägger hon upp allt för att jävlas med Odd? Vill hon att vi läsare ska fortsätta spekulera i hennes kärleksliv? What’s the deal?

   Lite rädd att hennes singel-liv skulle skada läsarsiffrorna var hon nog. Folk ojade sig ju hela tiden över att familj-inläggen försvann där innan hon erkände att de skulle separera. Nu tok-maxar hon instället med ”kardashian”-inlägg för att försöka hålla sig relevant.

  Magdalena Graafs inlägg som nu heter Ystad och urinvägsinfektion är ändrat, från början skrev hon om att Lance blivit överfallen, nu är detta borttaget men alla kommentarer om överfallet finns kvar, konstigt….

   Det var kanske fam. Berntsson som hämnades och sedan skrämde och hotade henne till tystnad?

  World ventures är nog det pyramidspel som jag av ngn anledning har svårast för. Bekanta är involverade i det och tjatet om att gå med tar aaaaaldrig slut… Men som så många av er säger, man får inte ifrågasätta. Då är man negativ och det postas genast någon ”live your dream”-crap på Facebook.?

  Okej om det är det hon håller på med men varför inte vara ärlig med det? Skäms hon elr vadå?

  Karragenan högst upp… Ni som gillar proteinpuddingar och fettreducerade mejeriprodukter mm, se upp för karragenan. Irriterar mag och tarm och orsakar rätt mkt besvär för folk.

   Precis vad jag tänkte säga! Nej tack till propud, barbells och matlagningsgrädde (förutom Skånemejerier som inte har tillsatt karragenan).

  (En av dom som ville att du skulle ta upp detta). Jag provade faktiskt lermasken eftersom en vän tjatade så att jag skulle köpa denna fantastiska ansiktsmask. Slutade med att jag fick röda utslag i hela ansiktet och min hy vad förstörd i flera veckor. Har nog aldrig hänt mig någonsin att mitt ansikte har reagerat så starkt på en produkt.

  Att tillägga så ägnar dom sig även åt ”foundationtestet” på sina säljmöten. Det innebär att man blandar sin foundation i ett glas vatten. Om krämen löser sig som ett pulver, då är det inga mineraloljor i. Om krämen istället lägger sig som en klump i glaset, då innehåller den mineralolja.
  Jag testade fyra olika foundations och alla blev klumpar i glaset. Trots att de var ekologiska och helt naturliga. Den enda som inte det blev klumpar av var ju sjävklart Nu Skin’s egna.

  Jag jobbade med Nuskin i lite mer än ett år och kom väldigt högt upp i pyramiden men slutade i januari i år. Skrev ett inlägg om det här > http://heysam.se/varfor-slutade-jag-egentligen-nuskin-30887662

  Var snälla för jag skäms över detta idag haha..

   Hur kommer det sig att ni inte fick visa märket/namnen på produkterna? ?

    För då förlorade man sin kund då dem bara kunde googla och beställa själva utan din ”hjälp”

     Värt att notera att många från nuskin avföljt mig efter mitt inlägg. Jag slutade för mer än 6 mån sen, men ingen slutade följa förrän efter inlägget ? det brukar då inte hända efter att man slutat på ett ”vanligt” jobb att folk blir så arga att dem börjar låtsas som att en inte existerar ?

      Ditt inlägg finns tyvärr inte kvar? Jag skulle gärna höra/lösa mer??

  Tipsar om dokumentären ”Betting on zero” som handlar om ett annat sånt här företag.

  En kvinna fr sonens skola, dvs skolkompis mamma, ringde upp mig o vill träffas om nåt att sälja. Hon är urtrevlig o mannen min då arbetslös o pluggade..Visst hon fick komma hem o det blev mer o mer påträngande o tryckt stämmning. Hon påstod att vi skulle få råd att åka flotta bilar ( hon hade alltså sett rishögen)…Vad vi än hade för argument om att få tänka, vänta så var det för sent, det var NU som gällde. Jag tog i o sa att ’tyvärr det här låter som en sekt, ett sekttänk…hon var orubblig. När hon till slut gick, så ringde mannen upp henne o sa att NEJ, tack men nej tack. Dagen efter när jag hämtade min son på skolan såg jag hur hon rasslade iväg med sin skrotbil o i den åker hon än idag. Så pyramid är sekt.

  Det finns mycket gottigt att gräva fram om forever living som varenda bloggare skrev om för något år sedan. Nu är det väldigt tyst om dem i bloggvärlden. Vet att tex fru Reinhold skrev och rekommenderade G9, den där sjuka dieten de säljer för hutlösa priser. Har länge önskat att uppdrag granskning skall ta upp forever living. Men nu håller de låg profil och är kanske inte så aktuella. Företaget har tex haft Annika Sjöö och Elaine som föreläsare och inspiratörer. Själv skulle jag inte ta med dem med tång.

  Har skrivit hur det är att vara egen chef som Nuskin går ut på .. http://www.devote.se/MELTEMS/det-haer-med-att-vara-sin-egna-chef-30710033

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.