Förakt, förakt, förakt…

Lulu Carter berättar i Daniel Redgerts poodcast ”Tankar med” att hon tror att de kroppsaktivister som förespråkar att man ska vara nöjd med sin kropp egentligen vill vara smala.
– Absolut, fast det är underbart att de gör en insats faktiskt. Men jag tror att alla överviktiga människor vill vara smala, ja. Jag tror inte att man vill vara överviktig.

Hon berättade även att hon har ett visst förakt för svenskar som klär sig illa. Speciellt de som enligt henne inte kan klä sina barn.

– Jag blir så jävla irriterad på att svenska folket inte kan klä sina barn. De är inte så bra på att klä sig själva alla gånger. Men ungarna ser för jävliga ut.

Vidare berättar hon att hon också föraktar ”kommunalkäringar”.

– Ja jag föraktar dem, säger hon och skämtar om att hon vill slå dem.//Från Expressen

Återigen är det poddar som står för tidningarnas rubriker.
Lulu Carter pratar om övervikt med Daniel Redgert och menar på att ingen tjock människa egentligen vill vara det.
Det är så många saker som den här människan föraktar – folk som klär sig illa och folk som klär sina barn illa. Förakta? Verkligen? Då kan man inte ha många problem i livet om man orkar förakta människor som klär sina barn illa.
Och vad är det? Trasiga kläder? Kläder som inte matchar enligt henne själv?

Jag föraktar folk för föraktar folk.

 

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så sympatisk hon verkar!

  Usch.

   Eller hur! Hon om någon ska inte snacka om att klä sig illa.. minns nån gång i äntligen hemma o hon hade på sig nån silvrig overall så man kunde tro att hon skulle resa till rymden efter programmet.. ??

  Näe fy sjutton, vem är hon att uttala sig om hur människor ”egentligen” vill se ut / vara.
  Uch!

  Haha, då skulle hon se mitt barn. Hen är klädd i en blandning av secondhand, hand me downs och rea fynd i en salig blandning och gärna i så mycket färg som det går. Mitt fokus ligger på skönt, helt och rent (i alla fall i början av dagen). Det är ingen liten docka, det är ett barn. Jag har aktivt valt kläder som inte behöver aktas, utan det spelar ingen roll hur barnet leker. Men man är väl olika, funktion eller yta… Vi lever efter ”ett lortigt barn är ett lyckligt barn” när det kommer till lek. Kunde inte bry mig mindre om hur välklätt mitt barn är!

   ELLER HUR.

  Hatar förakt, livnär sig på en blogg full av superföraktfulla kommentarer som får ligga kvar). Ok.

   Ding ding ding, hurra! Du är den 10 000:e syrliga kommentaren som utan framgång försöker sätta denna blogg på plats med en kort, snärtig moralföreläsning. Grattis! Du kan hämta ut ditt kilo guld genom att maila dina kontouppgifter till nevergiveup@spamforlife.com. Det är du värd!

    Naaaw. Blev det känsligt? Cringe på din töntiga dingding-vinna-pris-humor.

     Wow ding ding ding repris! Någon måste slipat sin retoriska klinga rejält, du dubblade just din vinst med den allt annat än töntiga jackpotcomebacken ”naaaw” + ”känsligt” + ”cringe”. Grattis igen!

      Hej Julia. Du är stolt över dina kommentarer märker jag. Självklart får du likes. Du regerar på kritik mot att ett gäng skvallerkärringar från landet sitter och spyr ut hat och hån över olika c-kändisar samtidigt som bloggen som detta gäng hänger på påstår sig vara fri från hån. Så klart får du likes. Om det var sympat

      Hej ”Julia”, jag fattar att du är stolt över din lama humor. Fattar att du älskar att hänga på en skvallerblogg med andra skvallerkärringar och att ut hat om olika C-kändisar varje dag. Det du inte fattar är att jag påpekade att bloggen som ni hänger på utger sig för att vara nåt helt annat. Ni som älskar hån och hat borde väl ändå kunna hålla med om att denna blogg ej lever upp till sin beskrivning? ”Mindre skvaller”? ”Motvikt mot utseendehets”. Julia min erfarenhet säger mig att vackra människor sällan har behov att sitta och skriva anonyma mobbarkommentarer om C-kändisars utseenden på en skvallerblogg. Ledsen om genlotteriet gav dig nitlott, för att använda din typ av humor. Men om du nu är så stolt över att inte vara en sån där trist som bryr sig om moral, stå för det då.

      Medge att du hänger här för att du är full av hat. Verkar så, för en hel del av er.

      Hej då

      Du är en riktig liten detektiv du! Precis så är det. Hej då Anonym/Trött, det var kul att kommentarskäbbla litegrann.

  Haha, look who’s talking… Lulu är ju inte känd som någon stilikon direkt. Varken klädmässigt eller med den där vit-beige läppsalvan hon envisas med att överdosera. Däremot håller jag med henne om alla överviktiga människor vill vara smala, men sådant kan man ju alltid framföra med en viss finess. Förakt känns så onödigt kallt och hånfullt.

   För det gjorde ju du på ett så snyggt sätt, eller hur?
   År hellre tjock än korkad.

   Eller så behöver man inte framföra åsikter kring människors utseende överhuvudtaget?!

  Håller helt med om att de flesta klär sina barn hur som helst

   Spelar det någon roll? Bekvämt, helt och rent borde väl vara nog när det kommer till barn? De är inga assessorer?

    Nä men behöver inte se ut som lodisar heller

     Varför inte?

     Inte ser jag barn som ser ut som lodisar dom flesta är bra klädda och bekvämt.

   Har du själv barn? Vet inte heller om Lulu har barn, men det är många barn som själva vill bestämma vad de ska ha på sig. Många är de gånger som jag lagt fram fina outfits till snart 3-åringen men som hon vägrar och hellre vill ha på nåt annat. Och den fighten väljer i alla fall jag att inte ta, så länge som kläderna är rena och hela och rätt för årstid och väder. Finns viktigare saker att hålla på som förälder än att outfiten ska vara perfekt färgmatchad.

   Eller hur! Helt galet hur folk sätter på sina barn fina klänningar och dräkter när dom skall gå till sandlådan eller ut i skogen. Så synd om barnen som knappt får leka eftersom dom riskerar att bli smutsiga. Föräldrar måste verkligen börja bete sig och sluta klä sina barn hur som helst och börja tänka funktion istället.

    Jag har gärna fina kläder på barnen, men vill dom plaska i en pöl kör på, jag plaskar med dom, vill dom rulla sig i sand, do it. Det mesta går bort i tvätten. Och gör det inte det så gör det inte så mycket.
    Men jag gillar att dom är fint klädda (skönt men fint). Skulle dock aldrig neka dom att bli smutsiga!

   Sidfläsk: Barn är ingen assessor eller har syfte att dekorera din värld.

   Ha ha … det måste ha varit en maskeraddag!

   Jösses!?

   Haha, Engla Pettersson om 10 år.

  Jag föraktar folk som klär upp sina små barn i märkeskläder när de ska ut och leka. Tog med en yngre släkting på skogspromenad. Skickade en bild på en fridfull unge som käkade blåbär med texten ”allt bra, vi har kul” och fick svaret ”Blåbär! Akta kläderna!”.

  Hur tänkte man där? Märkeskläder i skogen….

   Mitt barn har märkeskläder i skog/lekpark. Men mig gör det inget om de blir smutsiga/går sönder. För det finns tvättmaskin och vi har råd att köpa nya. Folk som resonerar så som den du beskriver (akta kläderna personen alltså) har antagligen inte råd med märkeskläder egentligen så därför blir de sådär, inget får gå sönder för då kan de inte sälja det vidare sen.

    Så kan det kanske vara. Vi har haft en lågintensiv diskussion här hemma huruvida dessa släktingar år gjorda av pengar eller inte. Om räntorna går upp blir det spännande.

   Apropå bär och vinfläckar.
   Måste tipsa om bästa grejen. Tar verkligen bort allt. Dyr men fungerar verkligen. Bäst på helt ny fläck, då kan ni låta duken bara ligga kvar, män även på gamla fläckar om man behandlar, låter sitta i och sedan tvättar. Blev t o m av med rödbeta från klänningen.

   Har räddat så mycket tyger för mig. <3

   https://www.cervera.se/produkt/vinflacksborttagare

    Tack för tipset!

    Mäktigt, tack för tips!

     Eller koka fläcken i mjölk, precis samma resultat, dvs perfekt.

      Eftersom att långtifrån allt kan kokas så tyvärr nej.

      Vad jag rekomnderar är något så coolt en som enzym-ätare. Fungerar utan att förstöra tyget i fråga. 🙂

    Den där sprayen är så bra!! ??

  Kan ju inte direkt påstå att hon är den som klär sig direkt bäst här i Sverige 😉

  Haha vem bryr sig ?Hälsningar från en gammal kommunalkärring ?

  Smaken är som baken sägs det ju. Vad som är fint med och inte ligger ju som bekant i betraktarens ögon.

  Tur att hennes läppar än så läckra då haha NOT

   Denna blogg är emot utseendehets så din kommentar kommer nog raderas strax

    Haha, eller hur?

  Vad menar hon egentligen med ”kommunalkärringar”? Kvinnor som jobbar kommunalt? I skola, sjukvård, socialtjänst osv? Vad tusan är det för fel på henne?…

   Japp, hon vill slå dom…

  Och som vanligt när denna blogg utger sig för att vara emot hån och förakt så väljer den att göra inlägg som lockar de illvilliga skvallerkärringarna att verkligen ge sig hän åt hån och förakt i kommentarerna.

  Varför är NG ok med så mycket utseendehets och hån som det är i denna bloggs kommentarer? Varför får de ligga kvar?

  Kan ni inte bara kalla det för utseendehetsmobb-peppar-bloggen?

   Eller bara ”den som ger sig in i leken får leken tåla”.

   Hej Sindy

   Vore bra om man kunde ta bort alla humorbefriade och präktiga gnällkäringar också!

  Åh, jag älskar Lulu. Håller helt med henne 🙂

  Och jag föraktar folk som inte vet vilken färg som passar sig på läppstiftet. Eller så tänker jag att smaken är som baken och så länge man inte gör någon annan illa så är det helt ok, även man för sig själv kan tänka både det ena och det andra om hur folk väljer klä sig själv eller sina barn.

  Själv har jag svårt att förstå alla kokainfester och gruposex-orgier hon väljer att delta i var och varannan helg…

   Berätta mer 🙂

  Nu har jag inte längre tv, men jag minns när hon inredde i nån fixar-program och jag tänkte varje gång när hon var klar att jag inte skulle vilja bo där. Alltså jag fattade inte hennes smak alls. Det såg ut som att hon hade köpt all inredning på Rusta, typ.

  Nu har hon verkligen sårat foppamamma för all framtid! Jag är förkrossad….NOT ?

  För övrigt tycker jag att hon är otroligt snygg o hon peppade mig ang mitt jobb o inredning. Så Lulus uttalande sårar bara pipsillar. ?

   Pipsillar? ??

   Alldeles för stramt utfört ansiktslyft mm men det rättar väl till sig med tiden.

  Jag föraktar hennes val av färg på sitt läppstift. I övrigt har jag inte mer att förakta idag.

  Jag är kommunalkärring, jobbar med vattenrening. Om jag och mina kollegor inte fanns skulle hon få dricka bajsvatten. Rätt åt henne.

  Ser hellre att vi fostrar små barn med egen rätt att bestämma vilka kläder de ska ha på sig, än att tvinga på dem prinsess/prinskläder för att få beundran från andra föräldrar. Skiter rätt högaktningsfullt om mina barn skulle sticka ut på gatorna i Rom eller Paris, så länge de är hyfsat hela och rena.
  Detta är inget annat än klassförakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.