Vad har hänt med katten?

My Martens:

Eftersom Tjocka Hetsätarkatten och Lilla Snöboll är mer eller mindre hårlösa så saknar jag all expertis i ämnet långhåriga katter så jag är uppriktigt nyfiken på varför Myggan har rakat sin katt som en pudel.
Har den råkat gå loss med en tub superlim så rakning var enda utvägen eller är det för att kylas av i sommarvärmen? (Som för övrigt lyst med sin frånvaro?)
VARFÖR? Jag behöver få veta för att få sinnesfrid.

Och på tal om superlim så skrattade jag högt åt det här gamla pranket. Jonna superlimmar på riktigt fast Jockes hand på hans pung. Sjukt kul. Ja, inte för Jocke så klart men tänk att få ha varit en fluga på väggen inne på akuten när han kom in… 😉

https://www.youtube.com/watch?v=InaTpbTbzrg

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon kanske ångrade sig och ville ha en hund istället, men gör det bästa av situationen?

  Vi fick göra så med vår katt när han varit i slagsmål och var helt tovig i pälsen. Han var en norsk skogskatt så det gick verkligen inte att få bort tovorna. Han skämdes så mycket lilla älsklingen ?

   Att djur skäms är en missuppfattning enl beteendeforskare. Det är vad människor (särkilt hundägare) vill tro. Det beteende som vi väljer att tolka som skam är rädsla. Berättar inte detta för att trycka ner dig utan för att det är viktigt att myten om att djur skäms upphör. Detta pga att många människor beter sig fel mot djur när de utgår från denna feluppfattning. Inte din familj (bra ju att raka katten och ni gav den säkert trygghet när den var oroad efteråt ), men folk överlag.

   Exempel: Människa upptäcker att en hund har rivit sönder en soffkuddar (så gör den pga frustrerad understimulerad, inget att skratta åt som många tyvärr gör) och människan uppfattar att hundens kroppsspråk visar skam. Det hunden egentligen visar är rädsla. Så sorgligt att en massa hundägare inte fattar att deras hundar är understimulerad OCH blir rädda för dem.

    Fast det stämmer inte bara för att en så kallad beteendeforskare säger det. Hundar kan skämmas. Jag har en liten valp och när han är dum säger jag att han ska skämmas och det gör han och inte fan är han rädd för mig.

     Varför i hela helvetet får du din hund att skämmas?!

     När valp gör fel säger en ”nej” och ger alternativet och berömmer som attan.

     Tex *tuggar på hand* ”nej!” *ger benet* ”braaaaaa Fido!”

     Fucking basics

      Hahaha är du dum på riktigt? Jag har haft hund sedan jag var barn och min senaste levde i fjorton år så jag behöver ingen valpkurs tack. Jag använder nej men med den rasen jag har krävs det att vara enveten för rasen är envetnare.

      Och? Enveten ras = se till att de skäms/blir osäkra? Det är ju fan du som är dum i huvudet ??

     Jag hoppas att du går en valpkurs där det finns någon vettig människa som lär dig läsa av din hund bättre.

      Svaret var till Lisa som trodde att hennes valp skämdes, om det nu inte framgick tydligt.

     För att en individ ska kunna skämmas krävs det ett konsekvens tänk, vilket hundar saknar.

      Det saknar de inte. Konsekvent tänk är det viktigaste för en hund.

      Lisa, du borde fan inte ha hund!! Den blir rädd för dig! Den reagerar så eftersom den hör tonen i din röst. tror du hunden fattar språket också?

      Ni misstolkar mig så vi har inte den här diskussionen något mer eftersom ord ofta förvrängs vid skrift. Det enda jag kan säga är att jag är världens djurvän och har aldrig någonsin behandlat mina hundar illa och kommer således aldrig göra. De litar på mig och vet hur mycket jag älskar dem. Jag har en hård och sträng röst när de gör fel och överröser de med kärlek och beröm när de gör rätt och mer än så är det inte. Ta hand om er.

  Långhåriga katter får extremt mycket tovor och borstar man dom inte i tid eller tillräckligt ofta så finns inget annat alternativ än att raka 🙂

   Självklart borstar man väl sina katter dagligen, speciellt om dom är utkanter! Då kollar också efter fästingar, dessa vidriga as till djur! Köper man bra verktyg och tar hand om sina djur behöver man inte raka dom punkt!

    Fast är de utekatter kommer de kanske inte alltid hem varje kväll snyggt och prydligt. Då kan det gå fort att katten förvandlas till en hårboll. Punkt.

   Fast det är en Ragdoll som har en mkt lättskött päls som sällan tovar. Dessutom innekatt.

  Den vanligaste anledningen till att raka en långhårig katt är väl tovor? Men vad vet jag, jag har bara en semilånghårig somali och en korthårig bondkatt 🙂

   Googlade somali jäklar va fina!!??

    Eller hur! Måste ju skryta lite nu, men ja, sjukt vacker ras! Har en somalihona på 8 månader här hemma ? största nackdelen med rasen är att hon är som 10 katter på metamfetamin, samtidigt. Men rasen är rolig och härlig! 😀

     Här också Somali:) en herre på 6 år. Han är nog rätt lugn för att vara Somali dock. Men en så speciell katt. Aldrig haft en liknande katt alltså. Så extremt gosig:)

  Kan också vara för att katten spyr upp mycket hårbollar!

   ???

  Därför jag äger ragdolls som saknar undeull och därmed inte tovas ??

   Är det inte ragdoll på bilden? Har själv ragdoll och håret tovas under armarna. ?

    Tovor i armhålorna är en klassiker på vår ragdollkille, så du är inte ensam om detta. Have no fear.

  det är inte lätt att klippa en katt, med tanke på hur jämnt det ser ut så har dom kanske varit hos veterinären och fått det gjort, och då lär det finnas en anledning till den nya frisyren och inte en önskan om att äga en pudel.

  Om katten har lång och yvig päls bildas tovor som ibland inte går att reda ut – en katt står inte direkt stilla som en hund – och då måste man raka den.

  Jag får göra det med min långhåriga kompis. Han får massa tovor ibland och då är det bara raka. Borstar pälsen och sköter den exemplariskt men ändå kommer tovorna ibland.

  Min bror har alltid klippt sina långhåriga katter sådär för att det blir så himla varmt för dem på sommaren annars. Men vad vet jag… ?

  Och nu gnäller nellie om EM igen, hur någon annan är där nu och har tagit hennes plats.

  Förstår mycket väl att hon inte platsar in i lagandan med tanke på hur mycket hon skrivit senaste två åren om ”de andra med de stora lastbilarna och dyra hästarna” som bara glider på en räkmacka medan hon själv minsan måste jobba och sluta skolan

   Hon gräver verkligen en djup grop för sig själv.. Läste några kommentarer på inlägget där flera ifrågasätter och hon kontrar med att hon minsann hyllar fd lagkamraterna. Ja, att säga att hon sliter och inte är en rövslickare låter ju verkligen som en hyllning ?

    Inte konstigt att hon bråkat med fler senaste tre åren än vad jag gjort i hela mitt 53 åriga liv

  Kan inte sluta fundera över varför man har två katter om man kommer att vara på resande fot och inte vara hemma varannan vecka. Ska även katterna lämnas bort i tid och otid, precis som hunden? ?

  *väntar med spänning på ett bitskt mygg-svar*

  Våra katter var bondkatter och behövde inte rakas räckte med en kamning och de älskade att äta för jämnan 🙂
  Myggan har rakat sin katt som en pudel 🙂

  Har oxå långhårig katt och rakar han varje sommar. Heter lejonklippning… dels för att det är varmt. Dels för tovor (han vägrar bli borstad),speciellt om det är utekatt.. min älskar dock att vara rakad☺

  Väldigt intressant inlägg om att Myggan har rakat sin katt… eller inte det minsta intressant. Snark.

   Något som är väldigt intressant på riktigt är att läsa vad du tycker är intressant. Verkligen, det kittlar verkligen alla mina sinnen.

   Hoppas att någon tycker det är lika intressant att veta vad jag tycker är intressant. Varsågod isåfall <3

  Men Myggan är ju bästis med Tokbooken, säger väl allt. Gud nåde om man skulle ifrågasätta något.
  Gäller även hos Graaf numera. Jävla pajasar. ???

   Bästis är väl att ta i för att de träffats några gånger i större sammanhang, men de är ju väldigt lika som personer – ljugandet, skrytandet, snyftandet, lismandet och söker rampljus. Graaf ser jag dock inte alls på det sättet.

    A 19:08Tillåt mig skratta Haha ”Du ser inte Graaf på det sättet” Då har du inte sett mycket?

     ? ❤️ ????‍♀️

  För värmen. Olika hur katter tål den.

   Djur med underull ska inte rakad för värmen, deras päls har en isolerande funktion som man tar bort när de rakas.

  Jag brukar klippa min kära 14 år gamla gubbstrutt på somrarna, han är norsk skogskatt/perser vilket betyder _mycket_ päls. Även om man kammar/borstar varje dag är det lik förbannat en ny tova imorgon (ofta pga att han kliat sig något väl intensivt och tillverkat en fin dreadlock i nacken).

  Han uppskattar klippningen såpass mycket så det absolut inte behövs någon veterinär för att klippa, han ligger still och låter en lyfta ett ben här och ett där för att klippa med maskinen.
  Använder Osters skär ”lucky nr. 9 7F” till min maskin, det skäret har tätare tänder speciellt anpassat för klippning av tät kattpäls. Mindre risk för att klippa i huden, och den ”tuggar” inte fast som en vanlig klippmaskin lätt gör.

  ”Lejonklippningen” på sommaren sker främst av följande anledningar främst:
  1. För varmt med all päls, oklippt helt orkeslös och flåsande, orkar knappt gå upp för att äta/dricka/uträtta behov.
  2. Gammal och stel i lederna, varav han har svårt att själv komma åt att tvätta sig ordentligt. (smutsig kisse brukar ofta bli deppig och håglös kisse)

  På vintern klipper jag dock bara magen och kring rumpan, så han lättare kommer åt att tvätta sig. ryggen och benen behöver bara tas på sommaren.

  Sammanfattningsvis, klippning av min(a) katt(er) ger resultatet: En gladare, mer livfull, till synes lyckligare och renligare katt.
  Som bonus är mina katter himla mysiga kortklippta, pälsen är sådär supermjuk som kaninpäls när den är kortklippt.

   Norsk skogkatt heter rasen, har katten ej stamtavla är det en huskatt. Huskatter är underbara 🙂

    Ja Emma, du har alldeles rätt i att han är en huskatt. 🙂 Huskatt säger dock inte särskilt mycket om hur vida katten har behov av sommarfrisyr eller ej.

    Genom att förklara vilka två kattraser som tillsammans bidragit med gener för att producera min kattgubbe är det lättare att få förståelse för hur tät och hur lång päls han har och därmed svara på frågan om varför en kattägare väljer att klippa/raka sin katt 🙂

     Fast du missade nog Emmas poäng, det heter skogkatt, inte skogSkatt…

      Den viktigaste poängen man kan påpeka…. *besserwissrar….

  Var detta ett roligt skämt?! Tack för att jag för betala för ytterligare ett j**** hue som nyttjar akutens redan betyngda resurser för att två ***** ska göra fjantiga pranks. Kul. Jättekul! Catten och de här två bör ju ha en egen sjukvårdsbudget.
  Alltså folk idag… Man blir fan mörkrädd!

   Håller med! Så vidrigt.
   Hur kan man ens kalla det för prank? Tycker folk sånt är kul o se på? Hade min partner gjort så mot mig hade jag aldrig i mitt liv viljat se människan igen…

    Haha orka ens va så bitter, ni kanske också borde testa att hitta på något skoj fast med tanke på era kommentarer är väl erat roligaste att spela Alfapet. Och gör ni de! Ska inte döma så ska jag gå och hitta någon jag kan limma ihop med något också

     Sjukvården är överbelastad. Den dagen du ligger på akuten med smärtor av helvete av något slags seriös anledning, och du får vänta på hjälp pga eventuellt en idiot limmat/blivit limmad fast sin hand på sin pung tar upp onödig tid och kostnad, gapa då inte om att svensk sjukvård är kass.
     Limma på, men sköt lösningen på problemet hemma sen då!

      Haha Sverige har förturssystem så alla med akuta problem prioriteras, så du behöver inte oroa dig. Men om de känns som en viktig kamp för dig så föralldel. Här är två dansande emojis som kanske får dig på bättre humör ?‍♂️

  Ursäkta men lite meningslöst inlägg, så totalt ointressant, finns så mycket annat intressant att skriva om. Bättre kan du!

   Har du några asbra förslag?

    Aktuella händelser är intressantare än katter, Myggan och gamla klipp med J & J, t.ex instagraminlägg, påstådda eventuella nya romanser eller uppbrott m.m… men verkar som många här gillar katter, Catten av tälje är ju iofs ganska intressant.

  Sture hårade något EXTREMT, och det är högsommar och varmt…. så i samråd eld veterinären så testade vi. Han stormtrivs, älskar att bli kliad på magen och är mer än nöjd 🙂 Jag skaffade katterna 1år innan flytten ens var aktuell…. nu gör jag det bästa av situationen, kattvakt finns på plats i deras hemmamiljö, och jag pendlar. Kan inte göra så mycket mer än att anpassa mig efter våran nuvarande situation och göra det bästa av våran nya vardag…. /My

   Tack för svar! Jag var genuint nyfiken på riktigt! ??????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *