Ida på Svenska Youtubers får ta emot hot

Svenska Youtubers:

Ida – som valdes till en av Sveriges mäktigaste unga av Nyheter24 – och som skriver sidan www.svenskayoutubers.se har ett kommentarsfält som får detta att bleka i jämförelse.
Oavsett vad hon än lägger upp så får hon motta kommentarer som dessa och det är allt annat än okej. Även innan jag tog ned mitt inlägg om Bente så fick jag också höra en hel del hårda ord men det kommer inte i närheten av det som skrivs inne hos Svenska Youtubers.
Ni är hårda, men oftast sakliga och det får ni givetvis vara, men ni skiljer er avsevärt mot de som hänger inne på hennes blogg. Tack för det!

Det här, mina vänner, är näthat! 

22 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Undviker alltid kommentarsfältet om jag går in där, blir rädd nästan av tanken att massa barn sitter och skriver sådant :s

    Kan någon berätta vad hon gjort? Ej ok med dessa hårda ord otäckt men jag vet inte vad det gäller??

      Ida driver en ”skvallerblogg” om youtubevärlden. Hon skriver om vad som händer och vinklar inte inläggen utan berättar bara sakligt det som youtuberserna själva sagt eller skrivit.

      Dessvärre handlar dom flesta inlägg om tabbar jockiboi gjort, vilket triggar väldigt många utav jockes unga fans. Men det är inte så konstigt att det skrivs om Jocke när han är den som ”skriker” högst.

        Fast hon vinklar en del inlägg. Hon vinklar inlägget ”Jocke svarar på spekulationerna” där hon skriver att han stolt berättar att han coh Jonna är Sveriges mest omskriva när Jocke inte alls använde ordet stolt utan tvärtom – han tycker att det är ledsamt att just den videon fick så mycket omskrivelser. Sen skriver Ida ”Han skriver också hur det skulle se ut om han träffar en ny partner. ” fast det var inte alls det som han sa, utan han sa att OM han skulle träffa en ny så skulle hans läsare dödshota henne. Hela Idas inlägg där var skevt och vinklat.

          Anni läs det där sista igen du själv skrev.
          Jag citerar: ”Sen skriver Ida: Han skriver också hur det skulle se ut om han träffar en ny partner.. Fast det var inte alls det som han sa, utan han sa att OM han skulle träffa en ny så skulle hans läsare dödshota henne.”

          Du är medveten om att Ida har skrivit OM han träffar en ny partner. Hans snap handlade ju om vad som skulle hända om han träffa en ny. Bara hon inte skrev ut allt då man kunde utläsa det genom bilden på snap han la upp.

            Jag är medveten om det, M. Men Ida vinklar det fortfarande som att Jocke skriver hur det skulle vara om han träffade en ny. Ida skrev inte att det han menade med det som han skrev var att om han hade fått en ny flickvän så skulle hon få dödshot. Det var det som hans text handlade om. Men Ida vinklade den för hon skrev inte det. Förstår du?

        Ok då vet jag mer ha en bra dag ?

    Booken bar nyss med på 5:an.
    En trailer ang Breaking News.
    Halva tandraden är kritvit. De bakersta tänderna sin vanliga färg ??

      Det brukar vara så när man är mitt uppe i att fixa hela munnen 🙂 Dom var inte klara då.

    Det obehagligaste är ju ändå att dessa kommentarer kommer från ett betydligt yngre klientel, skulle gissa på typ 10-14 år.

    Förstår inte att folk har tid och energi till att läsa en blogg som gör dem så upprörda? Hade jag blivit så förbannad på en blogg hade jag helt enkelt inte läst den… livet är för kort.

    Herregud, det finns så många hjärndöda människor. Oftast hänger dumhet ihop med oförmågan att kunna skriva och stava rätt också.

    Nu kanske youtubers kan faktiskt särskilja på näthat och ”näthat”. Vissa av dem skriker ju så fort någon ifrågesätter dem utan att vara aggressiv, medans andra får (t.ex Therese) faktiskt får sjuka kommentarer där många är olagliga. Samma sak med Ida här. Youtubers predikar alltid kärlek men ser ingen som försöker försvara Ida när hon får ta emot näthat. De må behandla bloggar som dessa och Idas som en nagel i ögat, men all PR är (i flesta fall) bra PR, hur ska vi annars få veta vem de är? 🙂

    Är det Ida Warg som ligger bakom den bloggen?

      Nej.

    Det hon gör bidrar till näthat varje dag, handlar om att smaka på sin egen medicin

      Smaka på sin egen medicin? Snälla lägg bara ner uppkäftigheten. Hon skriver likt alla andra nyhetskanaler och bloggsidor. Det är ren och skär näthat på hög nivå. Och jag tycker inte att YouTuber som förespråkar näthat är ett dugg bättre som upplyser sina följare att hennes blogg är smutsig och icke sanningsenlig. Dubbelmoral av dessa YouTuber som bidrar med detta hat emot en peson med sina underåriga följare som går in och dödshotar henne. Fy skäms. Vuxna YouTuber skärp er och lev som ni lär ut. Ni skapar hatkampanjer och hets mer än får bort hatet på nätet. Börja hos er själv och predika inget ni inte kan stå bakom. Tack för ordet.

        Lina bra skrivet!

    Moa murderess gjorde en video i veckan och pratade mycket om svenska youtubers i den, håller faktiskt med Moa i det hon sa angående svenska youtubers. Läser inte den bloggen jätte ofta men angående det Moa prata om i sin video så måste man väl som ägare av en skvallerblogg förstå vart gränsen går? Med respekt för andra tänker jag.

    Haha tycker sättet att skriva på kommentarerna påminner lite om Jockes sätt att skriva när han är arg..
    hmm…

    Känns annars oftast som att kommentarerna på den bloggen kommer ifrån 12 åringar eller yngre..
    Fan är inte dagens barn/ungdomar uppfostrade ÖHT??

    Youtube är verkligen otäckt.. Det är så mycket människor som häver ur sig sitt innersta hat och känner sig anonyma som gör det. Sjukt. Läskigt är också hur mycket sjukt som läggs upp och att det är tillgängligt att nås av i princip vem som helst, en 7-åring med surfplatta t.ex. Hugaligen….

    …”lagt sin sista potatis”. Kommentarsfältet verkar inte hysa större intellektuella resurser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.