Ida Warg:
https://www.youtube.com/watch?v=oIfPs-tl8Ks
Att diskutera vad som är ”bra och dåliga” matvaror ser jag ingeting fel i – att se till innehållet, men så fort Ida Warg börjar prata om kalorier och hur många kalorier saker innehåller så vill jag säga stopp.
Hon har många unga följare som influeras och inspireras av henne och det är inte hälsosamt för dem att börja fundera över kalorier. Hälsa – ja, kalorier – nej.
För då kommer de där tankarna:
Var är för mycket kalorier? Vad händer om jag drar ner på mina kalorier? Är fett dåligt och borde jag jobba på att minska mitt kalori och fettintag eftersom hon säger att det är dåligt?
Hon hade kunnat berätta att tuben innehåller en mängd ämnen som är dåliga för kroppen utan att för den sakens skull nämna kalorier och fett som någonsin dåligt.
Jag fattar ju att man inte suger i sig en sån där tub till middag och att om man bara äter lite dressing på sin burgare någon gång i bland så gör det förmodligen varken för eller till men så är jag inte heller en tonåring med begynnande kalori och fettskräck.
Och nej, Ida!
Taurin är inte tjurpiss utan en organisk syra (ett derivat av aminosyran cystein) som bilas i människokroppen. Själva namnet kommer från det latinska namnet på Tjur så det var där det först upptäcktes – i gallan på en oxe (Bos taurus).
Ämnet förekommer i alla animaliska livsmedel, främst i rött kött och särskilt i hjärtmuskeln och alltså inte bara i energidrycker. Ida borde således rata alla animaliska livsmedel och inte sprida dynga om just Rellbull. (Det gör hon ju visserligen redan men att sikta in sig på enda produkt, mjaaa)
<href=”https://sv.wikipedia.org/wiki/Tjur”>tjur, då ämnet först upptäcktes i gallan på en oxe (Bos taurus) av de tyska kemisterna Friedrich Tiedemann och Leopold Gmelin år 1827.
