Att lägga ut en hel bok på Instastories

Daniel Redgert:

img_2087.jpg

”Geniet Söderholm” som tidigare kritiserat Linnéa Claeson lägger nu ut hela Daniel Redgerts bok på sin Instastories.
Inte för att jag tror att någon skulle sätta sig och skärmdumpa varenda bild för att kunna läsa boken gratis, men jag tycker fan inte det är okej.
Nog för att man kan tycka illa om någon med att sätta sig och fota av varenda sida i hans bok tyder på någonting bra mycket mer än ”illatyckande”.
Brist på egen liv kanske?
Det måste nämligen ju ha tagit hur lång tid som helst och detta var vad Geniet Söderholm valde lägga sin tid på.
Varför inte sparka sig trött i sängen, se på färg som torkar eller ännu bättre – ”evighetsgörat” att komma hem till mig och jaga bananflugor? Då har man nämligen att göra till mitten på oktober.

Frågan är hur lagligt det är att lägga ut en bok i sin helhet?
Någon som vet? Jag kan nästan garantera att det är olagligt att göra det.

Tack för tips, Emsi!

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Klart som fan det är olagligt. Det bryter mot upphovsrätten efter som det inte görs i privat syfte. Man får dessutom, som privatperson, bara kopiera begränsad del av verket och geniet ovan kopierade hela verket.

   Ja ja det är säkert jätteolagligt, på den kriminella skalan landar det här gissningsvis nånstans mellan att ”glömma” betala för plastpåsen i mataffären och att skippa att anlita en auktoriserad diskmaskins-installatör. Hej och hå. Vill minnas att printscreensen började från sida 90-nånting och dessutom kommer fotona att försvinna efter ett dygn. Förmodligen tjänar Rasputin (err förlåt, Redgert!!) mer på den här typen av publicitet än han skulle ha gjort utan den. Den enda upphovsrättsliga skada som möjligtvis kan ha uppstått är att gemene kvinna och man med minst fem hjärnceller kommer ha kräkts lite i munnen pga. Redgerts skriftspråk och förnumstiga icke-tips. Så nu släpper vi det och låter de utråkade mediamännen plaska vidare i sin babypool, ok?

    Fyfan vilken hatisk och missunnsam kommentar.

     Okej.

  ”Jag räknade ut att byggarna höll på att måla taket”. Starkt!

  Måste ändå säga att det är en läsvärd bok- iaf om man är typ 17år!

  Haha! Genialt. Eftersom skiten knappast lär nå upp till verkshöjd omfattas det inte av upphovsrätten.

   Jag skrattade högt när jag såg det får erkännas.

  Förmodligen brott mot upphovrätten.

  Okej jag har nu läst en sida ur boken. Det är den sämsta skiten jag läst.

   Japp. Det låter som nåt en högstadieelev har skrivit i sin dagbok.

  Tänker att det faktiskt ger Daniel Redgert publicitet.
  Och idag tjänar Daniel MYCKET pengar (boken är alltså inte en inkomstkälla han är beroende av). Så då kan jag tycka att det är mer okej.

   Vad tjänar han MYCKET pengar på?

    Podcast med reklamintäkter? Anställning hos Perfect day? Blogg? Instagram som är tillräckligt stor för att göra annonser på? Vet inte om det handlar om MYCKET pengar då det är något relativt, men han klarar sig nog gott och väl med rätt schysst levnadsstandard även utan boken, plus att han fått ut ett förskottsarvode för boken.

     Han har 50.000kr i månaden på perfect day, plus en hel del från podd som han sparar enligt egen utsago i podden.
     Jag är inget fan av honom, men kaffuär har har gjort och han nådde ju sina mål så all cred till honom 🙂

   Han sa i podden med Alex att han tjänade 50k/mån på Perfect Media, fakturerade ca 80k/poddavsnitt och fick 250k i förskott för boken (om jag minns allt rätt) – många verkar dock ifrågasätta dessa siffror, speciellt förskottet för boken som tydligen är väldigt högt för första boken….

    Jag hoppas att han ljugit om förskottet, om inte så har förlaget gjort en grov felberäkning. Vore intressant att få försäljningssiffror. Den verkar inte ha blivit en köbok på biblioteken och där försvinner rätt mycket försäljning. Tex Therese Lindgren har vi 74 ex av i gbg och hans bok har vi 1 ex av och kommer kanske landa på 10 om inte kön smäller till.

  Jag tror inte att Geniet Söderholm och Daniel Redgert har samma följare och målgrupp så jag tror knappast att Redgert tappar försäljning på boken för att Söderholm lagt upp det här. Därmed inte sagt att det var jävligt barnsligt och onödigt. Jag blir liksom inte klok på människor som hatar på folk och liksom ska visa upp sitt hat på det här viset. Om man nu inte gillar Redgert så måste väl det absolut bästa bara vara att inte köpa boken överhuvudtaget och liksom låtsas som att han inte finns.

  Borde vara brott mot upphovsrätten.

  Aldrig hört talas om denna människa, vad är han känd för? Ja, eller egentligen båda två, s.k. författare o geniet?

   Söderholm är med och skapar tv med Filip och Fredrik, alltså bakom kameran. Han beskrevs som ett underbarn (hur man nu kan vara ett barn som vuxen) som gjorde riktigt riktigt bra tv. Sen har han drivit med halva Sveriges kändisskara och sig själv via insta bla.

   Redgert har jag ingen koll på.

   Redgert kallar sig själv PR geni…men jag vet inte vilka reklamkampanjer han ligger bakom. Finns här någon som kan tala om vad han presterat?

    hehe okej, tack för svar 🙂

     Många som kallar sig geni… ?

  Men måste medge, Redgert försöker vara nån sorts fenomen. Hannah och Amanda verkar försöka skapa något av något som inte finns. Så nu skriver han en bok för att bli känd. Han vill bli känd. Han gör ju bara bort sig. Inte många som fattar vad som händer här. Hannah och gänger hyllar honom som något sorts geni. Geni? Hur då? Varför är han genialisk. Detta ser ut att sluta ungefär som det slutade för Odd. Bella och han försökte göra Odd till något som han inte var. Nån sorts profil,känd….

   Nej men var inte så taskig…jag tycker faktiskt Daniel verkar jättegullig och är imponerad över hans drivkraft!

   Hade gärna hängt med honom. Härlig kille!

  Till Camcam:

  Har ett sjukt bra recept på bananflugecacher!

  1st glas (dricksglas el likn)
  Häll på balsamvinäger ca 2msk
  Häll i yes diskmedel (höfta, ca 1tsk)
  Häll på vatten så att det skummar i glaset.
  Vips så har du en riktigt bra fälla! Flugorna sätter sig på skummet och dör. Kan ju inte bli bättre. Efter skummet har lag sig lite kan man hälla ut lite, fylla på med lite mer diskmedel och skumma upp det igen.

   Akta dig för veganerna som snart kommer flygandes likt bananflugor 😉

    Men herregud va fjantig du är. Inser du hur bisarrt och vidrigt det är att håna en grupp människor som tagit ställning EMOT att djur dödas i onödan? Som står emot det faktum att hankycklingar mördas genom gas eller kross direkt då de föds och kors barn slits ifrån dem bara några veckor efter födseln och samtliga djur skjuts i skallen alternativt gasas ihjäl i förtid. En kossa lever naturligt i 20 år, men mördas efter bara 5 år i mjölk- och köttindustrin. Men här sitter folk och gör NARR av veganer, som fucking förespråkar frihet, rättigheter och kärlek gentemot ALLA varelser på jorden. Är ni fucking seriösa ni dom håller på? Klart som fan man blir arg å provocerad som vegan när folk beter sig som nå jävla psykopater och skrattar och hånar de som vill göra så lite skada som möjligt.

     Lite skoj kan väl även veganer tåla 😉
     Jag tror att anledningen till att veganer ofta överreagerar ( se exemplet ovan ) är näringsbrist. Seså, ät lite kött nu!

      Nej Yuppie – inga likdelar här! Uppmana inte till sån barbarism.

     Borde vi inte döda alla köttätande djur som dödar stackars oskyldiga djur? Ofta väldigt brutalt och med stort lidande… Varför ska vi bara rädda kossor, kycklingar och grisar? Diskriminering

    Riktigt töntigt att håna en grupp som av moral och etik valt en viss livsstil. Du har kanske valt att stötta död och djurfabrik. Ska man håna dig för det nu då? Nä sjunker inte så lågt som du.

    Veganer OCH buddhister. Riktigt fina människor <3

   Jag provade det en gång. Typ en fluga hamnade i glaset självmant, resten fick jag knuffa dit. Inte så effektivt med andra ord.

    Hur knuffar man en fluga? ?

     Hahahaha! Jag vet inte varför, men den här kommentaren fick mig att skratta högt rakt ut på tåget ?

   vafan, mina bananflugor är smarta då. Ingenting lurar de små satarna 🙁

    Då har jag ett annat tips.(dessvärre måste man ”vaska” en deciliter rödvin) Ta ett dricksglas, spill i vinet och dra en plast över och fäst med en gummisnodd, stick ett gäng hål i plasten. Nu är det bara att sätta sig och vänta på de törstiga jäklarna…

  Jag har FORTFARANDE inte kommit över att Redgert en gång gav karriärsrådet: ”man ska aldrig lägga samma ägg i en korg.”

  Det är det första jag tänker på när jag ser hans namn. Och jag skrattar varje gång!

  Jag läste ca 50 sidor (är gravid och har migrän så all tid i världen) och blev faktiskt berörd av hur han skriver om sin familj. I övrigt verkar han vara en väldigt kalkylerande och obehag person.

  Absolut brott enligt upphovsrättslagen. Omfattas inte av privatbruksundantaget då det är ett offentligt konto och inte heller citatundantaget. Bara att Söderholm har fotat av alla sidor och har dem på sin mobil är ett brott. Sedan är publiceringen påninsta ytterligare ett. Som många varit inne på så omfattar endast citatundantaget i lagen Max halva texten har jag för mig och måste också finnas ett ”granskande” eller användande syfte med citatet vilket detta inte verkar ha.
  /juriststudent

   Nåt tips inför min kommande jökententa? ??

    Svaret är alltid ”det beror på”

     Hahah så sant! Mvh fd juridikstuderande

    Plugga så du lär dig slå i lagboken och skriv sedan ner allt du inte kan med svag stil i blyerts under ”lagen om hundar”?

  Har någon läst boken? Jag har o det är rena rama skiten + att han hyllar alla Schulmans?

   Det finns väl ingen som är så ”brun-nosig” som Redgert när det gäller Schulmans.

  Geniet ❤ bäst både på instagram och i radio.

  För en som är nyfiken på innehållet i boken men skulle aldrig drömma om att betala för det var det kanon att läsa boken på Instagram. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.