Jocke skriver nästa låt om sin mamma

Jocke & Jonna:

För mig är musik den allra renaste formen av terapi så jag förstår Jocke när han vill skriva en låt om sin mamma – en kvinna han hatar innerligt enligt sin intervju i Malou efter 10.
Nu avslöjar han på Snapchat – självklart – vad låten ska komma att handla om och det verkar bli någonting i stil med Eminems låt (Cleaning out my closet)  som gick i samma tema och som var allt annat är hjärtan och kärlek.
Missbruk, lögner och då Joakim som 6-åring blev inlåst på psyket –  någonting han berättat om i Jocke & Jonna tidigare – verkar vara temat för Jockes nya låt.

Är det detta Jocke ska jobba på i Sundsvall månne?

 

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inlåst på psyket? Vad är bakgrunden till det? LVU Bli inlåst på bup kräver väll sitt, föräldrar kan väll inte vara ”dumpa” barn där?
    Menar det inte som någon elak komentar utan undrar verkligen vad som gjort att han blev inlagd. Har inte följt honom alls.

      Det får du kanske läsa om i hans bok som nog snart skall komma ut ?

    Helt OT men alltså, Lady Dahmers insta.. Postar hon någonting annat än bilder på sin unge i blöja eller krukväxter? 3 instastories där hennes unge sitter och geggar med köttfärssås, vad är poängen? Går man bara på insta är hon som vilken uttråkad förortsmorsa som helst, fast utan bh och rakhyvel.

      Ja? Själv älskar jag hennes krukväxter och vet att många andra mammor tycker om hur hon skriver om barnuppfostran. Det är liksom det hon gör bla.

        PS. Har slutat raka mina armhålor och ben mycket tack vara henne, OH NO, jag har dessutom sällan bh på mig längre ÄNNU MER OH NO.

          Fast om du läser min kommentar igen så ser du att jag inte nämner när hon SKRIVER om barnuppfostran. Utan laddar upp ex 10 instastories på en vandrande blöja som geggar med mat, blandat med en bild på en krukväxt i 3 olika vinkar.

          Din andra kommentar är ju bara töntig. Läser du återigen så skriver jag inte att det är något fel med det…. geez.

            Om hon SKRIVER om barnuppfostran är det väl inte långt ifrån att posta bilder och videos på sina ungar? Det gör väl förresten de flesta föräldrar idag.

            Nej, du skrev inte att det var något fel med det, men ditt inlägg osar förakt, varför gör du ens en OT om hur tråkig och orakad Lady Dahmer är i ett kommentarsfält om Jockiboi? Onödigt.

            wleaf skriver:
            10 Aug 2017 kl. 12:01

            Eftersom det inte går att trycka svara på ditt inlägg så skriver jag här:

            En bild på en unge, absolut, det gör de flesta föräldrar. Men 10 IS när hennes unge tittar på tv, geggar med mat, är i trädgården, tappar en sko, sover, dansar gör att iaf jag tröttnar på att följa henne. Därmed undrar jag vad poängen är…

            Men snälla, jag skrev att det snart var enda skillnaden… Jag struntar högaktningsfullt i om du vill sluta raka dig eller sluta ha bh, gör det du mår bra av? Det borde alla göra.

            Yalla lägg av! Det är hennes liv. Och det är frivilligt att följa vem man vill. Du vill bara vara taskig så onödigt.

          Varför är det oh No att inte ha BH egentligen? Och enligt vissa? Antar att hon brukar få kommentarer om detta eller? Man får väl ha vad man vill 🙂
          Fast sen att den är något patriarkatiskt kan jag inte heller förstå… Jag har min för att det definitivt är skönare än att ha dem fria 🙂

            Ja man får ha vad man vill, men personligen brukar jag tycka det är jobbigt då många män stirrar sönder sig för att det gungar lite extra.

            Dagens andra OT, ankpung har skaffat pojkvän.. som är 34 år äldre (51). Om det hon skriver i kommentarerna är sant så Tindrade de för 2 v sedan..

            Nu hamnade den andra OT kommentaren som ett svar på detta, sorry.

            Hold up. Är Ankpung 17?

      Jag reakerar mest på att hon lägger IT så många klipp på sin yngstanär skrivit om barns integritet på nätet

      Toppen tycker jag att lady dahmer visar verkligheten och inte dessa perfekta fejk insta. I like it ?

      Men åhhhh! Älskar boobert?
      Så fort jag ser honom trippa runt blir jag så glad och ledmotivet spelas upp i mitt huvud diiiididiiidiiididii

    my god, den handstilen xD

      Var det fel på den, eller gillade du den? Känns som en rätt klassisk svensk

      Betydligt snyggare än min handstil som knappt är läsbar ?

      Du förstår att om någon inte har så jätte fin handstil så KAN det bero på att den har dyslexi, va? Mitt ex skrev som en unge som gick i typ 4an, pga dyslexi och jag vet att han inte tyckte om att höra över hur hans handstil såg ut. Dessutom, vem fan skriver snyggt när man kluddrar bara?

        Eller så skriver man bara fult hahaha? Sjukt att folk känner att de måste kommentera det men inget att bli kränkt över. Känner jättemånga som skriver som apor inkl mig själv och ingen av oss har dyslexi. Jocke har finare skrivstil än mig. Bli inte sekundärkränkt åt din killes skull. Får det att verka som du tycker det är pinsamt att han skriver fult när du blir så upprörd.

          Jag tyckte oxå att den var snyggare än de flesta killars…

          Fast han har själv sagt att han har dyslexi och de tar upp det i flera videos (;

    Vilken tragisk barndom, ingen förtjänar att växa upp så. Tycker dock problemet för Jocke verkar vara att han har detta som en ursäkt att kalla sig själv för ETT BARN som aldrig fått lära sig något i livet, trots att han snart fyller 32.

    Jag gillar inte det de gör och min dotter får inte titta på deras videos, har alltid tyckt att han är ett svin.
    Men det verkar ju ligga en förklaring i hans barndom. Har man själv haft det bra som barn är det nog svårt att förstå. Jag själv kände mig övergiven av min pappa och det fortsätter göra avtryck hos mig än idag, fast jag är äldre än Jocke.
    Har han inte kunnat bearbeta vad han varit med om och istället ständigt flytt så är det inte konstigt att han har svårt med ansvar, både ”vanligt” vuxet ansvar och ansvar gentemot sina ”fans”.

    Varför spammar folk Bookens insta med frågor om Hov1? Förstått att det är ett band men vad har dom med anna å göra?

    Camcam, kan du inte ta upp det här med att Elaine renoverar sin mammas lägenhet och gång på gång skriver att det är för att hon vill ge något tillbaka till sin mamma.
    Mamman är säkert vård det och det är fantastiskt att som barn kunna göra något fint för sin förälder MEN Elaine + familj kommer ju att bo hos mamman medan de renoverar huset dom köpt. Är det inte lite fult att låtsas som att det bara handlar om att hon vill ge sin mamma något fint när det kanske också handlar om att Elaine inte vill bo med vaxduk, plotter och prydnadspapegojor ett par månader innan de får tillträde till huset?

      Det där tror jag faktiskt inte på. För de pengar hon lagt på sin mammas lägenhet hade de kunnat bo på Grand Hotell istället om mammans gamla lägenhet varit problemet. Fy, vilken kommentar.

        Men Camilla!!! De var ju en ganska ”snäll” komentar som Lina skrev. Mot vad det brukar vara här både från läsare och dig.#fjäskdeluxmotvissa?

      Fast hon började ju posta om renoveringen långt innan husköpet? Alltså månader innan.

        Exakt som Anonymista skriver – mammans renovering var på tal och planerades långt innan de ens hittade och skrev på kontraktet för huset de köpt.

        Väldigt konstig och sunkig fråga av Lina ?

        Jag tror inte heller att hon renoverar den för att hennes familj ska bo där. Däremot är det en extrem konsumtionshets hon håller på med. Inget hållbarhetstänk alls (samtidigt som hon ibland undrar hur man kan konsumera mer ansvarsfullt, eh…?)
        Dessutom är hon ingen vidare duktig inredare heller. Alla rummen ser ju likadana ut, samma färg, samma möbler, samma typ av tavlor och hyllor osv. Ingen själ eller personlighet. Men mest synd att hennes mamma bara fått sitt hem utrivet sådär och ersatt med Elaines sk ”stil”.

      Jag tycker snarare det skulle vara märkligt att renovera min mammas hem på det där sättet. Riva ut allt hon håller kärt och begära att hon slänger allt mot att jag ska köpa en massa moderna grejer hon kanske inte ens gillar? Frågar Elaine om mammans åsikter liksom? Nej hon verkar bara köpa det ELAINE gillar.

      Sen tycker jag att allt är renoverat rätt tacky och själlöst men många gillar det säkert. Men till en gammal mamma känns det bara knepigt. Hennes mamma ser så bortkommen ut bland all lyx och flärd och prålighet. Och det där är väl rätt omodernt igen om 5 år. Ny renovering då?

      Sorry, jag hade inte uppfattat att hon skrivit om det tidigare, för mig verkade det bara som att renoveringen dök upp samtidigt som att det blev snack om flytt till hus. Som jag sa så är det fantastiskt att man kan ge tillbaka till sina föräldrar så där.
      Sen håller jag med Husmor om att det känns lite som att stackars mamman fått Elaines smak på köpet och att inget av det som var mammans smak och stil och minnen fick vara med.

        Har man läst Elaines bok får man veta att hennes mamma är en tuffing med skinn på näsan som fått slå sig fram i livet, hon är inget mähä som inte kan säga till sin dotter om det är något hon inte gillar med Elaines inredningstil. Så oroa er inte att Elaine på nåt sätt tagit över mammans hem. Älskar för övrigt det nya köket!

    Alltså.. Bellas instastory där hon och Pingis dansar utanför en restaurang från mig att dö skämsdöden!! Bella ser så uppenbart stel-försöker-att-inte-vara stel ut så jag kunde knappt kolla. Vem gör så och samtidigt gapskrattar falsk?!

      *får mig att* skulle det stå såklart!

        Gud.. Hon TAR VERKLIGEN I för att skratta sådär?

      Så sjukt mycket cringe på den!

      Pingis ser ut som att hon fått lite feeling haha, Isabella ser mest malplacerad ut och som att hon inte vet hur hon ska haka på, på ett naturligt sätt. Det osäkra gapskrattet kommer som ett brev på posten…

        Herre Gud… ??

      Är inte Pingis typ 50? Pinsamt.

        Haha – nej, men 39… 🙂

    Han haft det så jobbigt. Därför skulle jag aldrig skriva något dumt om honom. Jag beundrar människor som överlever fast dom såren nu finns inombords. Terapi är det som hjälper och musiken gör att han kan bearbeta det. Lycka till ??❤

    2 pac har en låt som heter ”Dear Mama”, inte Eminem. Eminem har däremot bl.a en låt som han riktat mos sin mor som heter ”Cleaning out my closet”.

      Tack!

        Och även gjort en låt mycket senare som heter Headlights, där han sjunger om att han förlåter sin mamma och älskar henne, och att han skäms varje gång cleanin’ out my closet spelas på radion. Kanske kommer något liknande från Jocke en vacker dag?

    ÄLTARE! Dags att gå vidare och sluta bete sig som ett offer

      Har du någonsin upplevt trauma?
      Min barndom var också helt åt helvete, och jag kan relatera till Jocke i hans text. Mitt trauma utvecklade djupa psykiska besvär och personlighetsstörning. Jag vet inte hur Jocke mår i övrigt, så kan inte tala för honom om just det. Men att bara släppa och gå vidare från trauma är jävligt svårt. Ett sätt att lära sig hantera och acceptera allt som har hänt, kan vara just det Jocke gör – lyfta det från hjärtat. I det här fallet genom att skriva låtar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.