Snygga välklädda feminister vs sunkiga fula feminister

Lady Dahmer/Linnéa Claeson:

Det här är överskriften på ett av Lady Dahmers inlägg där hon diskuterar hur snygga och smala feminister får mer utrymme än andra.
Hon använder Andrea Dworkin som ett exempel och för enkelhetens skull så valde jag den första bilden som kom upp på både henne och Linnéa Claeson på Google för att ingen ska kunna komma och säga att jag valde en snygg bild på den ena och en ful bild på den andra. Så, då var det klarlagt.

Att påstå att jag tex fått stor plattform pga mitt fantastiska unika arbete som ingen annan gjort förr skulle vara en lögn och en förolämpning mot alla andra feminister. Varav många är tio ggr skarpare och mer kompetenta, arbetskraftiga, drivna, passionerade än jag. Det finns faktorer som spelar in som ofta har med normer att göra.
Hade jag tex varit svart så hade min plattform förmodligen inte varit lika stor. Och hade jag varit smal och sminkad så hade jag förmodligen prytt veckotidingarna vid det här laget. (Förlåt för hybris/bitterhet hehe.) (Ja, jag vill pryda en veckotidning!)//Lady Dahmer
Stämmer detta? Inspireras ni mer av ”snygga feminister”?
Nu tycker jag ju att Lady Dahmer är snygg så jag håller inte riktigt med henne där men ni förstår frågan? Den uppkom nämligen i Lady Dahmers grupp ”Varför apor aldrig bär rosa klänning” där någon ställde frågan huruvida Linnea Claeson hade fått samma utrymme om hon inte också varit snygg.Vad tror ni?
Och varför skulle hon inte pryda ett tidningsomslag? Mycket oklart!
Bildkällor: Andrea, Linnea, Lady Dahmer.

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nej, inspireras av varken snygga eller fula feminister. Idéerna kanske inspirerar, men inte utseendet.

      Säger detsamma

    ”Nu tycker jag ju att Lady Dahmer är snygg så jag håller inte riktigt med henne där”

    Det är ju inte på individnivå man snackar här, utan det handlar om normerna för vad som är attraktivt, och det är det som sedan avgör om man som kvinna får synas eller inte. Att vara tjock, osminkad, hårig osv osv osv överensstämmer inte med samhällsnormerna för en attraktiv/ snygg kvinna.

    Så att jag eller du tycker att hon ser bra ut är inte relevant då vi samtidigt vet att hon avviker från normer för hur en kvinna ska vara/ se ut

      Och normbrytande utseenden, som tex Lady Ds, provocerar, och därför är det inte konstigt att de inte syns på tidningsomslag

        Och jag som trodde media idag ville provocera….
        Men det verkar mer handla om att hänga ut folk ?

    För mig handlar det mera om hur de är som personer, hur de kämpar för sin sak. Det är därför jag inte klarat av Lady Dahmer. Det är någonting som klingar falskt hos henne. Hon levet inte som hon lär och spridet bara en massa hat. För mig är det inte viktigt om nan har hår under armarna eller inte. Snarare hur männen är i samhället. Vad de gör som får kvinnorna att känna sig mindre värda/ omustiga till mods/ rädda m.m och då tycker jag Linnea är en stark kämpe för rättvissan. Kvinnor och mäns lika värde. Hon slår tillbaka med humor fastän hon blivit hotad. Det går lixsom inte att tala med Lady Damher. Föra en diskussion. Det blir ju på något sätt sandlåde nivå på det hela. Här är.min fitta. Här är min kuk. Det är inte intresssnt. Det handlar om strukturer. Hur manligt och kvinnligt gestaltas i samhället. Vad som är ok för vissa men inte andra.

      Asså vadå leva som en lär? HUR ska en kvinna som lever i patriarkat kunna leva utanför ett patriarkat för att ”leva som hon lär”? Blir en människas analys av en situation mindre värdig om människan lever i situationen?

      Så idiotiskt.

        Så allt vi kvinnor gör är inte av fri vilja, utan vi är bara hjärntvättade av ett patriarkat?

        P-ordet är ett jag är ytterst trött på att höra nu.. känns som folk bara slänger ut det som ngt slags triumfkort så att det inte skall gå att diskutera emot….

        Jag har aldrig känt mig mindre värd för att jag föddes som kvinna… Är jag bara helt hjärntvättad då?

      Nu blir jag nyfiken. Det är inte första gången jag får höra att jag inte lever som jag lär och jag undrar vad du menar med det? Vad är det jag lär ut som jag inte själv lever efter?

      Väntar med spänning på svar.

        Fundamenta i feminism är ett kvinnoliv som bygger på oberoende, så långt det är möjligt. Det innebär yrkesarbete, ett eget liv också i den meningen att man har en egen ekonomi och står jämsides med sin partner. Vill kan ta strukturellt ansvar utbildar man sig också, vare sig det är till sjuksköterska eller professor.
        Tror dina kritiker menar att en hemmafru som predikar tvärsemot hur hon själv lever och begär frivillig swish för sina inlägg inte är trovärdig.

          Håller även med anba. Och, förresten, på vilket sätt skiljer du och Lamotte dig åt. Tonen, dina hatsvar, de devota följarna/jasägarna? Jag förstår att det är en del av din personlighet att attackera kritikerna direkt men det blir kontraproduktivt. Ledsamt. För jag tycker att du ibland har bra saker att säga. Inte allt men så är det med alla debattörer.

          Ja det var det jag menade ? för mig är inte utseendet så viktigt. Du får vara tjock. Ha håriga armhålor. Det bryr jag mig inte om. Du är värdefull precis som du är. Män och kvinnor ska ha lika mycket värde. Det finns så mycket viktigare saker att diskutera. Hur det ser ut i samhället. Varför det är som det är och hur vi kan göra för att få en förändring. Tänker tex på att tjejer är rädda för att gå hem på kvällen, väljer bort en löprunda för att det kan komma en man och våldta dem.

    Jag gick in på Tyras blogg för första gången på evigheter och det senaste inlägget, från 6 augusti, har den fantastiska titeln ”Tre jävligt farliga brister på egenskaper om man driver en skvallerblogg”. Jag förstod såklart direkt att det förmodligen var riktat mot alla vår CamCam men när jag bara läste några få meningar slarvigt blev jag förvånad när hon nämnde Camilla flera gånger och hur mycket skada hon har gjort mot Tyra. Har du sett det, CamCam?

      Inte för att vara den som är den, men i princip under varje inlägg här den senaste veckan så har kommentarer likt din kommit upp. Så egentligen borde ingen ha missat det vid det här laget, men tydligen har några få gjort det ändå.

      CamCam har nog definitivt inte missat allas kommentarer som försökt göra henne uppmärksam på Tyras inlägg. Men jag tror att CamCam är smart nog och inte ger Tyra den uppmärksamhet hon så uppenbart fiskar efter.

      Bra så?

    De feminster som berört mig mest vet jag inte ena hur de ser ut. Jag har läst deras avhandlingar och litteratur.

    fy fan den där bilden är den sämsta jävla bild som tagits på mig nånsin. 1. ser skitkonstig ut 2. spacklad på fel sätt 3. tröjan???????? varför gick jag ens med på den?

    mår dåligt varje gång jag ser den.

      Jag som tycker det är en fin bild på dig ☺️

      Du ser inte konstig ut, men ljussättningen är helknasig. Tycker du är pissnygg, nu som då.

      Det spelar ingen roll hur du är sminkad/klädd. Allt jag ser är din blick. Den är så uppfordrande att det inte går att titta på något annat. Du måste kunna skrämma skiten ur dina barn.?

        Nej tyvärr de är helt orädda/respektlösa. Inte ens om jag blir arg så blinkar de.

          De kanske har blivit resistenta av långtidsexponering.

            Förmodligen. Eller immunitet via bröstmjölken.

      LD känner du att du och Cissi blir olika behandlade i feministdebatten pga utseende? Tänker på att hon är smal och sminkar sig. Ska erkänna att jag inte lyssnar på eran podd men jag antar att ni tycker lika i vissa sakfrågor iaf.

        Jag tror så här, att Cissi inte skulle få samma utrymme om hon var ful eller tjock. Så är det ju. Och jag skulle förmodligen fått mycket mer utrymme om jag var smal och snygg.

        Att jämföra henne och mig är svårt då vi dels har olika driv, dels har olika erfarenheter (hon har ju slitit inom tv- och radiobranchen många år, det har ju inte jag till exempel), dels jobbar på olika sätt, dels har olika mål och ambitioner. 🙂

      Nej du ser jättefin ut!

      Nej. Det här är en otroligt fin bild på dig. Om jag ska vara ytlig tycker jag du är sjukt snygg, och förstår inte varför du inte pryder massor tidningars framsida.

      Ps. när jag tänker på feminism dyker ditt ansikte upp. ?

      Äh, du snackar strunt! Du är skitsnygg, där, då & nu! Jag brukar inte hålla med dig, och inte nu heller! <3

      Nejdå, LD. Har sett bilder på dig då du sett mycket värre ut.

        På de bilderna ser jag ut som mig själv. Det är att föredra än detta spektakel.

          Blir faktiskt lite förvånad. Trodde hela din grej var att du inte bryr dig om hur du ser ut. Men har tydligen missuppfattat.

            LD bryr sig väl mindre om hur andra anser att hon ser ut, främst män för knullbarhet. Hur en själv ser ut bryr sig väl de flesta om för egen del. Det är väl det som skanderas så fort en ska spruta läpparna fulla med skit eller operera brösten?

      Såg inte att det var du. Förstod det först nu då jag läste kommentaren.

      Nej, det finns mycket värre bilder på dig

    Skönhet har en viss dragningskraft, så är det bara. Feminister försöker väl sälja sina åsikter ungefär som klädkedjor vill sälja sina kläder och där går det inte så bra om inte kläderna hänger fint på en tilltalande människa (förlåt om dålig jämförelse, är jättetrött). Sedan att det inte SKA göra skillnad är en annan sak men vi är nog rätt många som dras till tilltalande ansikten utan att tänka på det. Assholes har väl börjat förfula sig på sistone dock? Kanske var översminkningen och håret en genomtänkt taktik?

    Nej, det har inget med utseendet att göra utan dina åsilter och idéer är det viktigaste. Vi kan ta Aayan Hirsi Ali som ett exempel. Hon är väldigt duktig och har många som håller med henne (du påpekade svarta).
    Samma sak gäller utseende i andra sammanhang, som t.ex. inom teknik och utveckling området. Mark Zuckerberg eller Richard Branson är två exempel. Dessa grymma människor må inte vara modeller men deras idéer och arbete inspirerar många. ?

      De två är också män så exemplet faller lite platt. Män får se ut hur de vill. Ta Hollywood tillexempel där skådespelerskorna över fyrtio får färre och färre roller medan George Clooney och Hugh Jackman som är 56 respektive 48 anses sexigare än någonsin.

        Fast till exempel Kim Catrall (56 år), Michelle Pfieffer (54) eller Elizabeth Hurley (51) anses ju fortfarande som supersexiga! Finns väl massor av äldre kvinnor inom Hollywood som ses som pumor.
        Trist att man måste leta efter ”ojämställdhet” precis överallt.

          Fast nu är det ju så att även kvinnorna i Hollywood kan beskriva ojämställdheten som råder, att de efter de har fyllt 40 enbart får spela någons mamma eller häxa. Det är liksom inget påhitt för att ”leta efter ojämställdhet”. Stör för övrigt ihjäl mig på människor som tror att feminister typ går igång på att hitta ojämställdhet.

          Man behöver inte leta speciellt mycket. Den är ju där. Mitt framför ögonen på en.

          Fast ingen av dem ser ju ut som sin faktiska ålder.

    Jag tror sorgligt nog hon kan vara inne på något, men det är medias bild av yttre skönhet, dvs med gällande ideal.
    Hon är ändå fin hon med.

      Jag tycker att LD har ett vackrare ansikte än Cissi. Förstår inte varför LD uttrycker sig som att Cissi är snygg och smal och hon själv är ful och fet? Fet har väl inte med att vara vacker att göra? Isf är väl inte Cissi direkt smal heller (efter vad jag kan se på den bilden).

    Förstår inte varför vi måste dela upp folk i snygg och ful ”fack” överhuvudtaget

    Jag blev behandlad som mindre vetande i ”apor i rosa klänning” gruppen och gick faktiskt ur den. Fick svar i stil med ”sånt kan ju inte du veta” etc baserat på en fördom pga mitt utseende. Fräscht.

      Men det beror ju på vad du sagt? Det är klart att man inte kan uttala sig om vissa saker om man självklart inte vet vad det handlar om.
      Berätta gärna mer. Min erfarenhet från den gruppen är att alla är så himla gulliga och stöttande (och ärliga) om man själv är en trevlig människa.

    Med tanke på vad feminismen handlar om så skitet jag blanka faan i hur min feministinspiratör ser ut! 🙂

    Det som tilltalar mig är feminister som får en att tänka till, pratar eller skriver inspirerande och framförallt har ett gott hjärta. Intelligensen och korrekt fakta är mer viktigt än utseende, speciellt i frågor om feminism.

    Jag gillar också när feminister kan vara objektiva och inte bara drar personliga anekdoter eller har en självömkande underliggande ton i allt.

    För övrigt tycker jag också att LD är vacker, framförallt för hennes utstrålning.

    Linnea har fångat folkets hjärta med humor och självdistans.
    Jag går igenom hennes instagram assholesonline om och om igen. Jag lär mig såååå mycket, samtidigt som jag får ett gott skratt.
    Det är en otrolig skillnad på det och Dahmers tillvägagångssätt där det mesta handlar om hat och hårda ord.

    Men sluta ljug, LD är INTE ä snygg!

      Du har rätt. Hennes ansikte är mer vackert än snyggt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.