*face plant*

Lovisa Barkman:

Lovisa Barkman är den senaste i raden av raketforskande Influencers som är ute och förstör för bönderna – och hon är snäll nog att lägga upp bildbevis på exakt hur mycket hon förstört!
Det är ju snällt! Då vet ju bonden exakt vilken summa han ska skriva på fakturan för förstörd egendom innan han skickar ut den till henne.

Om du känner igen ditt fält och dina nedtrampade grödor så ska jag hjälpa dig lite på traven – du skickar fakturan hit: lovissabarkman@hotmail.com

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det bara jag som tänker på alla fästingar? ?

      Och huggormar och annat trevligt 🙂

      Ni har aldrig varit på landet ser jag. Det finns nästan inga fästingar på sädesfält.

      Tror det är värre närmare Mälaren.

    Är det bara jag som tycker att det här ämnet börjar bli tjatigt?

      Nej.

      Lite?

      Jo, och några tjejer som tar selfie förstör förmodligen minimal jämfört med älg, rådjur, vildsvin, ösregn m m.

    Är det bara jag eller finns det inte hjulspår från bondens maskiner, typ traktor, där det inte växer och där man därför kan gå utan att förstöra åkern och grödorna?

      Som du säger, det är förmodligen hjulspår och inte nertrampat -.-

    Är det bara jag som inte vet(e) vem hon är? Stackars KORNa som får sin mat nertrampad, hade jag sett det där hade hon fått skäll med RÅGe.

      Hahahaha!! Love you!!

      Du menar ”fått (ko)skäll(a) med RÅGe”? ?

      Mig VETErligen är hon en i mängden. Hur som HAVRE, hoppas vi slipper detta ämne. Uttjatat.

      GRÄSligt

        Hahaha men hörni jag får ont i magen! ??? Ni är bäst

          Du kanske ska kolla så du inte är glutenintolerant? 😉

      HAV REspekt!

    Haha men herregud vad besatt du är av detta… ja, de är respektlösa mot stackars bönder. Vi fattar.

    Gud vilket kasst inlägg. Hjulspår 110% om du inte ser att bakgrunden på första bilden har spår tvärs och kors. Tror inte hon tog ett språng rakt över precis

      Snälla nån, när ska folk sluta gå ut på bönders åkrar utan tillstånd!? För jag kan inte tro att alla bloggare eller annat folk som gärna tar dylika kort kollar upp vem som äger åkern innan och tar kontakt..

      Fastän man trampar i spåren efter traktorn så är det inte okej, en åker är ingen allmän plats utan det är privat egendom. Punkt slut.

      //dottern till en bonde

        När jag var liten skällde jag på ett par turister som gick på vår åker. Min pappa förklarade för mig att det inte var någon fara, att det inte skulle påverka skörden och att det bara är kul med stadsbor som gillar landet.

        Om det ändå inte förstör och alltså inte medför några negativa konsekvenser att någon nu och då går lite på ens åker, vad är då problemet? Handlar det bara om principen, att mitt är mitt och ditt är ditt?

        //dottern till en annan bonde

    Herregud så tillrättalagda o icke innovativa bloggarna är…Hitt på nått nytt, kreativa och roliga bilder…ängsligt på nåt vis!

    Bönderna på gården jag bodde på sa att de nya maskinerna får upp allt ändå. Orka skriva om det mer, ingen förstör något.

      Alla djur som vistas på åkrarna lär förstöra mer. Hört detsamma förresten.

        Djuren får ju dock inte gå och beta på fält, detta är sådant som sås och sedan skördas. Det är betesmarker djuren går på.

          Jag skulle varit tydligare, jag menar älgar, rådjur, harar och dylikt som passerar dagligen.

    vad gnälliga folk är här då. Är ett skämt som fortsätter med tanke på hur många bloggare som hoppat på denna trenden 🙂

      Gnälliga? Klart man får säga vad man tycker 🙂 Camilla har tidigare sagt att hon uppskattar att få veta vad man tycker. Du verkar lite känslig, Camilla kan försvara sig själv 🙂

        Absolut känslig över ett inlägg om åkrar 🙂
        Finns ju inget värre i världen!

        Absolut känslig över ett inlägg om åkrar 🙂
        Finns ju inget värre i världen!

    live stream hos Bella nu, very nice har redan hunnits med ett par gånger. Blev nästan troschock men Emma var snabb hon och zoomade in skorna.

    VERY FUUUN. ??‍♀️

      De fick ju typ inte in några frågor så de bara babblade på, dock kom en del frågor om Odd och skilsmässan men dem undvek hon. Hon svarade alltså bara på jobbfrågor. Så tråkigt!

        Haha men asså vad hade du förväntat dig? Klart hon inte svarar på frågor om odd och skilsmässan, hon har ju varit tydlig med att hon inte vill nämna honom.

          I början av liven så sa hon typ ” jag har den här liven för att jag får mycket frågor i min blogg om mitt privatliv, och om företaget”. Jag tänkte då såklart att hon skulle svara på en del privata frågor också, tex frågor hon fick ”hur ser din relation med odd ut nu”. Sen förstår jag att hon inte kommer svarar på frågor om varför de skilde sig.

          Men hon hade inga problem med att berätta hur mycket hon ÄLSKAR att vara single mom och att bo själv osv. Fin kvinna det där.

          Sedan skulle hon ät efterrätt till middag. Mycket spännande live… not. Men förvånad över att de knappt fick några frågor. Vilka frågor hade de förväntat sig?

      Kollade BB:s Insta Stories nu och alltså…… har aldrig himlat med ögonen så mycket, känns som att de fastnat där uppe… Allt är sååå tillrättalagt. Emma som filmar när hon går genom Arlanda…Emma som ”casually” kommer in i bilen och pratar engelska trots att de båda är svenska. BB som gapflabbar. Nej. Kan inte mer.

    Alltså på riktigt… REGN, regn i massor (vilket har varit sista veckorna här iaf) gör större skada. Snacka om att göra en höna av en mini-röv fjäder…
    /Ska ut och dansa lite riverdans i svärfars fält, tjollahopp! ??‍♀️

      Åh, vi fick vårt tredje regn för sommaren idag… Fortfarande gula björkar dock 🙁

        Förlåt men alltså hahaha ”vårat tredje regn den här sommaren” ja här har det inte gjort annat än regnat. Vi har haft höstväder. Hela sommaren. Antalet gånger det regnat har man tappa räkningen på ? Mvh bitter på vädret jaaaarå.

    Det där är sprutspår (alltså efter traktorhjulen när de kör och sprutar). Medlen tar för övrigt också bort eventuella fästingar 🙂

    Är det jag som är känslig eller knäpp eller något när jag reagerar på allas vår älskade Monas beslut att lägga ut bild på dotterns underkläder? Jag blir fan illamående. ”Hon är okej med det”. Ja, men hon är ett barn, som du bör skydda, tänker jag. Jävla fläka ut allt för allmän beskådan, uäck.

      Nej, du är inte den enda. Och inte första gången Mona gör så, http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/01/det-dar-med-integritet

        Ja just, det hade jag glömt. Så jävla märkligt att göra så..

    Fattar inte heller hur man kan bli så upprörd över att någon går ut en bit på en åker. Har har vi skyltar med Ridning förbjuden. DET är ganska självklart. Men att en människa går ut ett par meter och tar ett par bilder tror jag gör mindre skada än när Mamma älg med sina 3 kids dundrar igenom.

      Men eftersom marken är privatägd, är det inte samma sak som att någon skulle stå på din trädgård och ta bilder?

    Jag tycker det är bra att du tar upp detta, Camilla!

    Det kan ses som en ”liten grej” men problemet är att många människor är otroligt nonchalanta gentemot landsbygden och det som finns där. Därför tycker jag det är bra att detta blir belyst och (förhoppningsvis) får någon att tänka till. ?

    Jag bor är uppväxt och bor på en gård och vi har varit med om mycket konstiga saker. T ex hästtjejer som ridit på fält och förstört och även byggt upp hinder på åkrar och struntat i att plocka bort efter sig… Har även hänt att folk varit inne i vår trädgård för att de tror allemansrätten gäller exakt överallt. En gång var det till ocj med en familj som var inne i vår hästhage och föräldrarna hade lyft upp sina barn på våra hästar. Dessutom kastar folk skräp typ överallt, in på åkrar, hagar osv som kan leda till att korna/hästarna får i sig skräpet genom maten! Vår gård ligger nära en väg och en parkeringsficka och där händer det att folk stannar och kastar ut sopsäckar och annat skräp mitt ut i skogen…

    Nu menar inte jag att dessa bilder som bloggarna fotar på fält är jämförbart med Det jag tog upp. Men med tanke på vilken nonchalant attityd det finns hos vissa så behövt detta uppmärksamas!

    (Förlåt för extremt dålig grammatik i denna kommentaren. Är trött och har ångest).

      Hoppas att du ändå kan få sova gott en stund i natt! <3

      Vi tog faktiskt några bröllopsbilder på en gård. Vi kör förbi den gården ibland och beundrar alltid hur vackert och välskött det är (och boningshuset är to die for!!) Det var inget planerat men när fotografen ville stanna till där och ta några kort kändes det helt rätt. Dock syntes ingen till ute så vi kunde inte fråga om lov. Vi ställde oss på en gräsbevuxen ”ramp” upp till övervåningen till en stor lada, det passade perfekt med min mans folkdräkt. Efter en stund kom bonden ut och då frågade vi om det var okej att vi stod där och det var det, han gratulerade och hotade att ge mig en kram i sin leriga overall ? när bilderna kommer tänkte vi göra ett tackkort med bilden från hans gård och lägga i deras brevlåda.

    Men. Facepalm menar du väl? Inte Face plant?

    Är det alltså så ändå? Har jag förstört något?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.