Lady Dahmer svarar på Joakim Lamottes polisanmälan.

Lady Dahmer/Joakim Lamotte:

…Det intressanta här är att han väljer att anmäla just mig och inte flera av de andra offentliga kvinnor och män som öppet ifrågasatt honom i artiklar och på nätet senaste året. Men det är tacksamt och enkelt att ge sig på mig. Han riskerar inget genom att sätta åt mig och de nästan niotusen likes han fått i skrivande stund talar för detta: Äntligen nån som sätter åt Lady Dahmer. Äntligen nån som får tyst på henne. Antifeminister och kvinnohatare över hela landet jublar. ”Du är kung!” skriver de i hans kommentarsfält.
Ja jag använder ett jättefult och otrevligt språk, man behöver inte gilla det och det tåls att diskuteras och kritiseras, men det är inte förtal. Min kritik har dessutom en saklig grund som jag noga redogör för.
Lamotte har konsekvent sen han dök upp i det offentliga samtalet ägnat sig åt att gång på gång smutskasta, nedvärdera och förminska feministers arbete. Han har även försökt ta åt sig äran samt profitera på detta arbete. Detta har han också fått kritik för om och om igen. Det är inget nytt. Hans återkommande problematiska uppviglande inför en publik på nästan 120,000 följare drabbar dessutom inte bara feministerna han riktar sitt hat mot utan även kvinnorna han påstår sig vilja hjälpa. Han är en varg i fårakläder och det har jag velat synliggöra.

Nej, egentligen borde hon kanske bemöta Joakim Lamottes polisanmälan men som hon skriver – how could she not?
Joakim Lamotte har stuckit ut hakan mer än en gång och kritiserat feminister till höger och vänster – och så blir han förvånad över att han får mothugg?
Att det ringer folk hem till honom är väl knappast Lady Dahmers fel? Och borde han i så fall inte anmäla dem istället?
Det hade nog jag gjort…

Håller ni med LD? Är hon ett tacksamt offer att hoppa på för Joakim Lamotte?

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Detta låter typ som idawargdressing-gate. Och alla verkade rörande överens om att hatet som riktades mot henne inte var matgeeks fel. Han kritiserade hennes uttalande = han bussade inte hundarna på henne.

      Då var det en kvinna som kritiserades av en man… stor skillnad då fast det är exakt samma sak som skett. Männen är alltid oklanderliga.

        Vad menar du med den fu skrev? http://gentlemanen.blogg.se/

    Jag hoppar allt som har med dem bägge att göra MEN apropå något helt annat! Har Pappa varannan vecka (Stefan) träffat någon annan nu? I hans senaste är det bilder dukade till två varav en är bild från frukost. Kan inte låta bli att analysera. ?

      Även hamburgermiddagen är dukad med två glas rött vin… Spännande,spännande…

        Men eller hur ? #nyfikenienstrut

    Låter som Sop ora. http://gentlemanen.blogg.se/

      Vad säger du din arme krake?

      Btw – härlig offerkofteblogg. Som vanligt är det alltid synd om män, ni är så utsatta. Kämpa!

        Fast det där är väl ändå lite tröttsamt och som att hur man än gör så blir det alltid fel.

        För brukar inte män få till svar att de ska starta sin egne ”kamp” för sina frågor och inte förlita sig på feminismen när det kommer till jämställdhet? här har du nu en man som fökt den uppmaningen, så vad är problemet med det?

        Eller menar du att det är helt problemfritt att leva som en man idag? Att det inte finns några frågor alls som borde lyftas?

        I så fall så håller jag inte med dig.

          * Här har du nu en man som FÖLJT den uppmaningen…

          Män drabbas hårt av bristande jämnställdhet. Kanske inte på ett brutalt sätt fysiskt men genom att t ex få mindre föräldraledighet eller färre dagar boende vid en skilsmässa. Där kan tyvärr normen att kvinnor ofta har någon slags ”huvudansvar” för ev gemensamma barn verka mot en man som
          vill dela lika. Jämnställdhet gagnar alla – män, kvinnor och barn.

            JÄMställdhet

          Men han klagar tex på att det finns en kvinnojourer men ingen för män trots att män är överrepresenterade bland brottsoffer, det är inte att föra mäns kamp utan att klaga på kvinnor och ett försök att underminera kvinnors utsatthet. Han nämner inte att män också är överrepresenterade bland gärningsmän och att kvinnor är överrepresenterade bland dom som råkar ut för våld i hemmet. Om han vill föra mäns kamp så borde han göra det utan att försöka likställa den med kvinnokampen och faktiskt erkänna att män också är dom som gör mest våldsbrott och försöka kämpa för att göra en förändring där ist för att gnälla om att det är orättvist med kvinnojourer.

            Krissy: Jag håller med dig i sak, men jag ger honom fripass så länge kvinnor jämför sina problem med männens istället för att lyfta förhållanden mellan dem inte genom att förringa en grupps problem genom att säga att deras är värre.

            Sedan så uppfattade jag inte hans text exakt på samma vis som du, men det är en sidofråga.

            Hur menar du att kvinnor jämför sina problem med män? Jag vet att patriarkatet för med sig negativa saker för män också, en massa till och med, men jag ser inte hur det problemet ska lösas av en man/män som inte verkar inse att det ens finns en patriarkat.

            Krissy: Se den första kommentaren som jag svarar ovan. Klockrent exempel.

            Vissa feminister får det att låta som att män och deras problem är irrelevanta. Att det faktist egentligen inte har några och bara bör vara tysta och glada. Iaf tills alla kvinnors problem är lösta.

            Vissa feminister lyfter fram en mansfråga och får det till att bli ett ickeproblem i jämförelse med hur kvinnor har det.

            Lite som att vissa lyfter fram sina egna problem på en mängd olika frågor, vikt, rasism, klassfrågor etc och dem de förhåller sig till avfärdar de deras problem för de är den privilgerade gruppen.

            Fast den första kommentaren där svarar antagligen på hans inlägg om kvinnojourer och jag kan hålla med där, han tar inte upp något verkligt problem som tex självmord bland män utan klagar på att det finns enbart jourer för kvinnor. Det känner jag förstör mer för kvinnor än hjälper män. Jag har aldrig hört en man ta upp problem som män har i samhället och det inte börjar med ”men vi män då..?” och är i samband med att kvinnor pratar om något som drabbar dom.

            Krissy: Fast nu uppfattade jag inte att det var det han gjorde.

            Han klagade inte på att det finns en kvinnojour. Tvärtom. Han tycker det är bra att den finns.

            Men han vill att det ska finnas en för män OCKSÅ.

            Väldigt stor skillnad. Han vill inte den för kvinnor ska försvinna eller att det är dåligt att de finns. Det är här både du och Femme går fel som jag ser det.

            ”Dessutom finns vårdnadstvisterna där kvinnor ofta anmäler mannen för misshandel och där det ofta sägs att våldet skedde för länge sedan. Eller så finns över huvud taget inga synliga tecken på att en misshandel har skett. Detta ger kvinnan en fördel då hon kan hålla sig undan fram till förhandlingen och på så sätt får hon en stor fördel vad gäller vårdnaden av barnen. Detta borde kvinnojouren vara mycket medveten om då de ofta är kvinnorna behjälpliga i dessa ärenden. Pappan har sedan ofta väldigt liten kontakt med sitt barn.”

            Är detta att anse att män har lika stor rätt till mansjourer? Att antyda att kvinnor utnyttjar det för att få vårdnad?

            Han blandar ihop våld i hemmet och mammor som söker skydd med sina barn med vårdnadstvister. Ja, män utsätts också för våld i hemmet men det är inte ens i närheten av lika livsavgörande för dom att mansjourer finns som kvinnojourer, det är inte orättvist att kvinnojourer finns! Eller jo, det är orättvist att dom behövs.

            Ang ditt citat. Nej det står där inte. Men det står inte heller det du påstår ovan, dvs att han tycker det är fel att det finns kvinnojourer.

            Men här…

            ”Vi motsätter oss inte att kvinnor ska skyddas mot våld.
            Tvärtom!
            Men vi anser även att också män ska ha samma möjligheter till skydd tillsammans med sina barn…”

            Står det jag påstår att jag tolkat det som.

            Krissy: Vill du veta det värsta. Jag känner till ett sådant fall där pappan blev fråntagen sitt barn i tre år, fast det var inte en kvinnojour som var ”behjälplig” utan socialtjänsten. så tro inte att det aldrig händer.

            Fallet är prövat i domstol och soc blev dömda för tjänstefel.

            Fast nu har jag inte påstått något av det säger, jag skrev att han klagar på att det enbart finns kvinnojourer, inte ATT det finns, och jag har inte heller sagt att det aldrig kan ske att kvinnor falskanmäler och speciellt ingenting om socialtjänsten. Var har skrivit något som inte stämmer eller inte finns på hans blogg? Varför lägger du ord i min mun?

            Krissy:Det föll helt enkelt bort ett ”enbart” från min kommentar kl 00:53, det var allt.

            Skulle stå…”dvs att han tycker det är fel att det ENBART finns kvinnojourer.” Inte min mening att utesluta ett ord och från det du sagt.
            Men slutsatsen i stort blev nästan den iaf pga hur du har ställt frågor och svarat på det jag skrev, att du tror han tycker det är orättvist att kvinnojourer finns när du dessutom säger detta.”…det är inte orättvist att kvinnojourer finns! ” som avslutning på den dialogen.

            Jag hade också svårt att tolka ditt ”han antyder” som något annat än att du anser att det inte sker, för den fraseringen brukar man då använda. Det kanske bara var val av dåligt ord från dig?
            I vilket fall så förstod jag inte vad det citatet hade med något att göra från det jag sagt.
            Jag håller alltså inte med om allt han säger och inte att det som står där är 100% rätt i min åsikt, men jag försvarar hans rätt att få ta upp sina problem utan att bli hånad och jag anser att så länge många feminister lyfter sina egna problem på bekostnad av mäns och gör direkta jämförelser och då också gör mäns problem som ickeproblem samt orsaken till att kvinnor har sina problem, så blir det svårt att ha något emot när en man gör samma sak, för det är den jargongen han har hört i minst ett årtionde nu.

            Men jag avslutar som jag började med att jag håller med dig i sak, jag har bara svårt för dubbelmoral och kålsupare och jag ser noll protester från andra kvinnor när samma jargong kommer från de egna leden och den här gången så var det där problemt uppstod först i den här debatten.

            Tror vi egentligen är mer överens än oense. 🙂

            Ok, du anser att problemen han tar upp i bloggen är viktiga mansproblem.

      Gentlemanen? Borde det ibte vara gentlemannen eller har det förstnämnda någon speciell betydelse?

        Har du missat att det är en hästblogg? ???

          Ja men så måste det ju vara. En hästblogg som grinar ut som en vit kränkt man. Eller är det hingsten i stallet som vill ha mansjourer?

      ”Kvinnor gillar att spela offret. Män får inget upmaksamhet. Är det jämställdhet ni är utte efter eller märkt?”

      Det var verkligen en fin, tänkvärd och gentlemannamässig rubrik du hade där!

        Det är väl klart att vi är ute efter makt?! Så länge män har mer ekonomisk och politisk makt än kvinnor så är det väl självklart att vi är ute efter den?

    Nej för hon är inget offer i deras fight. De är två vuxna människor som lever på sociala medier och alla som säger emot dom är elaka bara. De två är ungefär samma person med olika syn och kön. Annars aggerar de på samma barnsliga sätt.

      Bara det att hon har rätt och han har fel

        Spelar ingen roll. De är vuxna personer och sänker sig till låga nivåer mot varandra.

    CamCam – bella skriver nu pa sin blogg att hon anstallt en assistent till tjejen som var hennes stylist for att hon har for mycket att gora. Jag brukar ta Bella med en nypa salt men ar inte det anda lite for mycket?

      Vad är det konstiga? Står ju klart och tydligt varför det behövdes.

        kanns mest lite over-the-top att assistenten behover en assistent.

      Längtar till Camcam skriver ett inlägg om det för vill veta mer men ej gå in på Bellas blogg ?

    Hon är inget offer. Hon borde börja fundera på hur hon formulerar sig i text. När hon själv faktiskt skriver att hon använder fult och otrevlig språk, så kanske hon skulle ändra på det?

    Hon skapar väldigt mycket hat, och det är min åsikt.

      Precis som den där Lamotte då med sin vidriga retorik.

      Dom är två kålsupare.

      Ska man polisanmälas för att man använder hårt språk tänker du? Trams! Hennes hårda ord som ”parasit” tex var fullkomligt berättigade och hon förklarade tydligt och sakligt varför.

    Tycker det är solklart vem som är the bad guy (Lamotte) och the good guy (LD) i det här.

    Hon är en mäktig opinionsbildare med bisarra åsikter och fullständig oförmåga att ta kritik. Han är en besserwisser som vrålar ut plattityder och självklarheter för att tjäna pengar.
    En match made in social media heaven m.a.o.

      Well said..

      Håller verkligen inte med.

      Jag kritiserar LD ofta och hårt och har inte några problem med det.

      Samma med Elaine. Jag kritiserar henne ofta, dock kanske inte så hårt, och har heller aldrig några problem med henne.

      KAN det ha att göra med HUR man lägger fram sin kritik?

        Du har ett förnumstigt sätt som förmodligen går hem hos LD. Men du säger ingenting som inte hundra andra säger och som får snäsiga svar tillbaka. Sen får hon mycket bättre kritik som hon bara får näsblod över ?

          Kanske det är så, men en sak jag aktar mig noga för och det är att blanda in hennes person i sakfrågan och det är ett kardinalfel som jag ser många gör och som får hennes cylindrar att tända till.

          Det är väl något som alla borde göra när de vill diskuterar med någon som inte man står nära. Hålla isär personen från frågan det gäller. Framförallt som LD strår i ett underläge där ”vi” vet mycket om henne och hennes liv, men hon vet noll om vårt.

          ”Sen får hon mycket bättre kritik som hon bara får näsblod över ”

          Här få du gärna utveckla vad det är du tänker på, för jag förstår inte och kan då inte ha en åsikt. 🙂

          Mitt PS får bli att mitt sätt att föra fram kritik inte går hem hos alla på hennes blogg iaf. 😉

            Vi får hålla alla tummar och tår för att du överlever utan att få ha en åsikt om detta då 😉

            Tyvärr. Gick inte. Jag har avlidit. ?

    Lammotte är en tönt av stora mått faktiskt.

    Att som man bara säga att man ”gjort mer för femisimen än feminsterna själva” är ju beviset på det. Verklighetsförankring liksom.

    Hans polisanmälan var precis lika töntig den. Jag är bara så urbota less på den nivån debatterna tar idag. ”Buhu, du var otrevlig nu polisanmäler jag dig.”

    Detta gäller för övrigt bägge sidor, senaste är ju Dinamarca’s anmälan. Tröttsamt.

      Att han säger att han gjort mer för feminismen än feministerna själva är typ det sjukaste jag hört.

    #teamladydahmer all day på denna grej

    Hon är inte lite fräck. Hennes trogna lilla svans sprider lika mycket hat och de kommentarerna får stå kvar på hennes blogg trots att hon lär ha lättare överblick över dem än JL på sin fejja. ”Vill spy i hans ansikte” skriver ngn om Calle Schulman på hennes blogg och det står kvar… hon är den största hycklaren jag vet. Offerkofta XXXL

    Tyckte väl att kalla honom för rasist och parasit var lite smaklöst. Tycker båda står upp för feminismen. LD kanske lite för radikalt ibland. Men, men…

      Och Lamotte lite för rasistikt och sexistiskt, men men…

        På vilket sätt sexistiskt?

        På vilket sätt är han rasist?

    Dahmer måste sluta med påhittat anklagelsen. http://gentlemanen.blogg.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.