Varför blir det här censurerat?

Linnea Claeson/Assholes online:

https://www.instagram.com/p/BYwDCQsAEsi/?taken-by=assholesonline

Hur kommer det sig att kukbildsskickande ursäkter till män kommer undan med sina sexuella trakasserier medan någon som exponerar det blir censurerad?
Det är jäkligt skevt om du frågar mig!
Linnea Claeson på Assholes Online har fått sin bild nedtagen två gången trots att hon täckt över den äckliga kuken som fått tillskickat sig eftersom den inte var censurerad nog, allt medan avsändaren går fri trots att hon anmält honom.

Linnea vill gärna komma i kontakt med Facebook och Instagram för att höra deras syn på saken men jag gissar att de i vanlig ordning kommer göra sig oanträffbara och stoppa huvudet i sanden – som de brukar.
Jag är också väldigt nyfiken på att höra hur de resonerar här men även här gissar jag att mina frågor kommer förbli obesvarade.

Facebook/Instagram – holla at your girl!

25 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför skriver du inte om Foki och underbara Clara? Båda har skrivit två uppmärksammade inlägg och du har fått flera tips. Bara undrar om det finns någon speciell anledning till att du inte skriver om vissa bloggare? 🙂

      Ja, det känns som att det varit extremt mycket Blondinbella, Anna Book och Jocke och Jonna på sistone… Uppskattar inlägg om dem, men någon gräns borde det finnas.

    Jag har anmält en porrvideo 3 ggr för sexuellt och naket innehåll och facebook tycker att det inte bryter mot deras regler… Men jävvlarr om det skulle vara en ammande mamma..

      Bra du anmält ju fler som gör det så uppmärksammas det mer. Jag inte varit med om det men skulle direkt anmäla.

    Det är helt sjukt ??

    Skulle gått ner direkt till polisstationen och anmält. Kommer mer och mer att sånt här är ett brott och hjälp finns att få genom jurister m m. Vidrigt beteende och ja man blir så arg.

      Absolut! Men jag tror tyvärr att Linnea inte skulle få göra något annat än att springa till polisen om hon skulle välja att anmäla allt hon får skickat till sig. Inte hållbart i längden, tyvärr. Plus att polisen, sorgligt nog, inte prioriterar eller har resurser till att ta tag i dessa äckelbeteenden.

      Just därför är det viktigt med det jobb hon gör genom att belysa detta för att försöka få till en förändring på en mer strukturell nivå.

        Jo det är värt att gå till polisen några gånger och kämpa för sitt. Det förstör ju hennes hälsa. Tro mej dom och jurister gör mer änn du tror och det kommer bli hårdare straff får sådant. Ett brott är ett brott och man kan få massa hjälp och stöd.

    FB och Insta är helt skeva. Jag har polare som blir anmälda för bilder som är så gamla som tex när Noggerblackglassen fortfarande fanns. En bild på en person ätandes en nogger black för hundra år sedan tar man ned och blockerar personen från FB men nakenbilder, trakasserier m.m är ok?

    Camilla, jag tycker ni ska ta det här vidare till media, Aftonbladet älskar ju sånt här. Se vilka andra influencers ni kan få med er på tåget.
    Tar AB upp det så kommer FB och Insta definitivt svara.

    Dagens porr!
    Tokbooken lunchade med Puma Swede, det kanske vankas ett samarbete. ???

      Nej du skojar haha så Boken fick träffa Puma till slut. Nej nog inget speciellt samarbete men Boken har skrivit på Pumas instagram att hon är sådan inspration för henne.. You är omg sooo inspiration skrev hon en gång hahaha och sen kommenterade Puma hos Boken och då skrev Boekn hör av dig till mig så vi kan ta en kaffe eller nåt. hahaha..

    Ps. Om det inte är kaffe Tokbooken dricker så är jag nog blind. ☕️

    jag anmälde porrpumaswede för är så less att Stina Wollter blir nerstängd på Insta! Nä ut o anmäl tuttar o rövar o ha en fin helg!

    De tas inte ner eftersom mäns beteende normaliseras och accepteras. Ursäktas gång på gång.

    För att det inte finns någon intresse av att ta kvinnors upplevelser och trakasserier mot kvinnor på allvar.

    Det tas inte på allvar eftersom det finns någon ekonomisk vinst att göra. Det är viktigare att ha stor andel användare än att kvinnor ska kunna vara trygga och slippa dagliga trakasserier. För mäns beteende går ju ändå, som vi alla vet, inte att ändra på….

    Det hela börjar med inställningen att ”boys will be boys” och utvecklas till att kvinnor snällt får acceptera en och annan bild på en mans ”boys”. Och om det inte passar sig uppmanas man att ignorera bilderna och blockera användaren om denna delar en bild som man i supportermeddelandet markerar som ”jag vill inte se det här innehållet”.
    Pojkar som sedan blir män får hållas. Och om man försöker diskutera detta får man svaret att det bara är så, att man inte kan ändra på män för ett påträngande sexuelltbeteende är i deras natur. Och med det förminskar man alla män. Vilket även det är ett stort problem. För merparten av alla män beter sig inte så här. Merparten av män kan tänka för sig själva. De har sina känslor och sin individualitet som konstant kränks eftersom det tycks vara omöjligt att ha en konstruktiv diskussion om detta. Jag är trött på att få sådana här bilder skickade till mig och jag gissar att merparten av alla män är trötta på att bli förminskade till känslolösa, narcissistiska, ointelligenta djur.

    Så töntigt.
    Det är inte mot reglerna att skicka dickpics. Det är mot reglerna att visa dickpics öppet. Är man inte nöjd kan man starta sin egen plattform. Inget som hindrar en.

      Eller så kan de stora plattformarna välja att göra om sina regler så att det inte är tillåtet med sexuella trakasserier. De kan sluta hålla de sexistiska kräken om ryggen om de vill.

      Men visst. Vi kan fortsätta att skylla på offret och tycka att de ska hålla käften eller begränsa sin frihet som du föreslår. Vi skyfflar undan problemet, visslar och låtsas att det regnar.

      Varför tycker du inte att kukviftarna ska starta en egen plattform? Där kan de få skicka hur många snoppfoton de vill till varandra men låta oss andra slippa.

        Superbra idé. Dickogram, där kan grabbarna sitta och tittapå sina kukar. Och så kan de kvinnor SOM VILL AKTIVT SE DICKPICS gå in och titta. Som internet är tänkt, grundtanken liksom, man väljer vad man vill kolla på.

        Tycker det är viktigare med friheten att skicka och ta emot dickpics än att vara skyddad mot att få dem oönskade. Det är faktiskt inte hela världen och så kan man alltid blocka den som är jobbig.

          Men grejen är den att mottagaren inte vill ha dem. Hade båda parter velat ha bilderna hade det inte varit ett problem. Men när anmälningar inte tas på allvar eller inte anses bryta mot några regler är det problematiskt. Det ska inte vara fritt fram med sexuella trakasserier.

          Vi har lagstiftning kring att blotta sig, varför ska samma inte gälla på nätet? Eller anser du att det är viktigt att män (det är i stort sett alltid män) har friheten att dra fram sina kukar i kassan på ICA, i kollektivtrafiken eller vid hämtningen på förskolan?

            Nej. Men jag ser stor skillnad på när det sker virtuellt. Det tycker jag inte är särskilt farligt eller obehagligt jämfört med irl. Vi tycker olika helt enkelt.

          Ja, där har vi vitt skilda åsikter. Jag tror nämligen att det hör tätt samman, vad som sker på nätet och vad som sker IRL. Det är sprunget ur samma problem och trakasserier och ofredanden på nätet kan drabba offret precis lika illa som om det sker vid direkt kontakt.

          Det finns ju många kvinnor som blivit utsatta för sexuella övergrepp i olika grad. Kukbilder kan ju bli väldigt traumatiskt att kolla på, då det blir att en kuk blir påtvingade dom – igen. Många våldtäktsoffer klarar ju inte att se filmer med nakenhet, eller sexuella scener, även fast det är okej från båda parter. Ska dessa kvinnor sluta använda internet då, för att vissa män är idioter?

        Margit du är en klok kvinna!?

    Jag har anmält en porrvideo 3 ggr för sexuellt och naket innehåll och facebook tycker att det inte bryter mot deras regler… Men jävvlarr om det skulle vara en ammande mamma..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.