Varför tänder män på barn?

Lady Dahmer:


Saxat från Expressen.

Är barn sexiga? Tydligen.
 […]
Iallafall om ni frågar SVT-chefen som precis blev påkommen med handen i den pubertala kakburken. Han hittade, vad han trodde var, en fjortonårig flicka på en sugardating-sajt och trodde han fått jackpot.
Kvinnor bantar för att bli size zero och sen rakar de sina kön och snart ser inte en jävel skillnad mellan en artonåring och en tolvåring. (Det gör man visserligen, men män verkar ju förlora både syn och vett när kuken står.)
Vi får det här nertryckt i våra halsar tills det normaliseras och ingen tänker på att det faktiskt är outvecklade barn vi idealiserar. Det är oroväckande att inte fler ifrågasätter samt förstår sig på värdet av bildspråk, konnotation och symbolik.
Budskapet är ju tydligt; Barnslighet är sexigt och oskuld är åtråvärt men det är en så kontroversiell tanke att acceptera att man hellre låtsas vara förvånad varje gång en man tar sig friheter med ett barn.//Lady Dahmer
Lady Dahmer tar upp fenomenet – om man kan kalla det för det – sexualisering av barn och ungdomar, ett ämne som nu är aktuellt efter att en chef på SVT blivit påkommen med handen i den pubertala kakburken.
Han trodde han hittat en fjortonåring flicka att få ta oskulden på mot betalning.
LDs inlägg så riktigt bra och jag vill att i alla går in och läser det innan ni börjar diskutera ämnet.

Varför sexualiseras barn?
Varför tänder män på barnlika kroppar?
Varför?

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Newsflash: Det finns många kvinnor som tänder på ”barnlika” män, d.v.s. män som rakar bröstet och/eller könet. Som vanligt när LD är i farten är det män män män som är världens bottenskrap.

   Absolut, det gör det ju. Anekdotisk bevisning kalla det. Men poängen här är ju att vi översköljs av bilder av flickor som föreställer vuxna kvinnor och tvärtom, och att unga flickor och deras attribut sexualiseras på ett sätt som unga pojkar inte ens kommer i närheten av. 14-åriga pojkar används tex inte i reklam eller tidningsuppslag riktade till vuxna män.

   Men herregud människa…..
   räknar med att du är en sån som måste påpeka att män också våldtas, blir slagna osv. Du slänger dig säkert med ”inte alla män” lite för ofta

   Fast alltså det är ju en jävla skillnad. Som många redan sagt så sexualiseras unga flickor och vuxna kvinnor får inte bli gamla. Vi ska vara smala, slanka, rakade, inga bristningar eller rynkor. För män är det inte precis det 14-åriga idealet som härskar. Det är inte de pojkaktiga lite spinkiga kropparna som är idealet för vuxna män. Nej mannen som visas upp är lång har muskler, skäggväxt och till och med lite gråsprängt hår tillåts. De manliga attributen som signalerar styrka och makt. Medan kvinnor ska vara ”svaga” som små barn så männen kan behålla makten över oss. Så det är en förbannad jävla skillnad.

   Absolut.. finns folk som tänder på allt möjligt. Men är väldigt säker på att merparten av kvinnor inte föredrar ”pojklooken” framför ”manlig look”.
   Där finns hetero killar som rakar benen till exempel.. har svårt att se att merparten av kvinnor skulle finna det sexigt. Tvärtom.

  Tror att det är för att barn är enklare o mer okomplicerade än kvinnor. Reptilhjärnan vill sprida så mkt säd som möjligt så enkelt som möjligt. Det är en brutal simpel förklaring.

  Sen hoppas jag att merparten av män har förmågan att i första hand tänka på att det inte är ett sånt samhälle de vill ha, där det är normalt att deras polare vill sätta på deras fjortonåring dotter.

   Så du menar att det är biologiskt alltså inget att göra nåt åt? Tycker verkligen inte det, det ska alltid föraktas o de ska få höra det!!! Tänker att om ingen säger nåt normaliseras det o de tänker att det inte är något fel.

    Självklart inte att det inte är nåt att göra nåt åt, det var ju det som var min poäng med att skriva att män förhoppningsvis fattar att de inte vill att polaren ska vilja sätta på ens dotter.

   ”Reptilhjärnan” vill också kasta bajs på konkurrenter och döda andras barn, män kanske hör hemma på zoo med dom bajskastande aporna om deras instinkter är så starka. Reptilhjärnan är inte ens ett riktigt begrepp, så det är en väldigt dålig ursäkt.

    Ja exakt, reptilhjärnan vill massa shit och min poäng var att det INTE är ok eller normalt eftersom vi inte vill ha ett sånt samhälle.

  Som vanligt har hon fel i sak och drar fram känsloargument ur röva. Hennes beteende är skolexemplet på en extremistisk sektledare: hon uppmålar samhället som fruktansvärt och fördjävligt, hon pekar ut en skuldbelagd grupp som man uppmanas att hata och bekämpa, alla som inte håller med är hjärntvättade som måste programmeras om. LD är samhällsdebattens Dolores Umbridge.

   Fast ett samhälle där vuxna män har sex med barn ÄR fruktansvärt och de personerna SKA bekämpas

    Nej, det är det inte. Brotten är fruktansvärda. Inte samhället.

     Det är som att säga att symtomen är fruktansvärda men inte sjukdomen ?

     Numera räknas sexbrott som mängdbrott som kan läggas på hög alternativt avskrivas. Så jo det är något fruktansvärt fel i vårt samhälle.

   & de personerna som inte håller med om det, har något fel i huvudet, allvarligt fel.

    Ja de måste stoppas!! Det är så normaliserat att man inte reagerar ibland men det är vidrigt. Vi ska skydda våra barn inte sexualisera deras kroppar.

   Samhället är ju till stor del fruktansvärt och förjävligt världen över… du kanske ska lyfta blicken och se dej omkring. Världen är ingen vacker plats så man behöver knappast anstränga sig för att se de så….

   Berätta hur hon har fel i sak istället, mycket mer intressant än att läsa än en recension av henne som person.

    Eller hur?! Denna fråga är så mkt större än ifall mantycker LD är jobbig eller inte. Skit i henne om du vill, men är du villig att försvara mäns rätt att tända på barn?

   Anonym 19:46: berätta gärna vad det är hon har fel i sak, och inte klanka ned på henne personligt istället…

   Ni som pratar om känsloargument och faktafel. Kan ni inte berätta vad ni anser vara problemet här? Är det att majoriteten av förövare är män som är faktafelet eller är det ett känsloargument? Vad är problemet

  Det sjukaste av allt som återkommer i att tända på barn och vad gäller våldtäkter osv, är ju: HUR kan man vilja ha sex med nån som inte själv vill? I porr är det ju uppenbart också i nio fall av tio att tjejen bara låtsas. Männen skiter liksom i det eller blir t.om. mer tända av det. Helt ofattbart.

   Makt. Det är svaret.

  Det jag funderat över, efter att ha följt sociala medier i ganska många år är: Varför är det så otroligt många sexiga bilder på unga tonårsflickor och inte på unga tonårspojkar?

  Äsch, lägg av!

  Alla, eller nästan alla män tänder inte på barn. Hört talas om begreppet MILF?

  Jag räknas av många dit. Tur för mig eftersom jag tänder på yngre killar, men jag har satt en gräns för mig själv. Sonens kompisar och de som liknar honom är off limits för mig, även om de är läckra att se på.

  /Lyckligt-gift-med-fjorton-år-yngre-man

   Och där kom den! Inte alla män, tralla lalla la. Vilken ska vi sjunga nu?

   Alla kvinnor som används i reklam ska se ut som sexiga barn, och alla barn som används i reklam ska se ut som sexiga kvinnor. Oavsett vad du tänder på.

    Jag bildgooglade på ”sexig reklam”. Inte helt oväntat var det mest yngre kvinnor som dök upp. Bild nr 21 var en yngre sovande man. De flesta var i en ungefärlig ålder av 18-25 utan skavanker. Ser förbannat tråkigt och fantasilöst ut när man radar upp det.

    Jag håller inte med om att ”alla ska se ut som” och att ”alla män tänder på”.

    Det är ju inte sant. Faktaresistenta feminister…

     Kom med fakta då?

   Får man fråga hur gammal du och din sons vänner är? Känns lite creepy om dom är tonåringar? Jag träffade på en 18årig gymnasiekille när jag va ute med hunden i vintras, vi lät hundarna gå tillsammans då vi skulle åt samma håll. Vi bor nästan grannar så vi började stöta på varandra ganska ofta, började frågade vart ”vi bodde”(mina föräldrar syftade han på), om jag brukade gå där och vilka tider, och lite frågor som jag inte reagerade på direkt, men efter några gånger när vi skulle skiljas åt ropade han efter mig och började springa efter ”VÄNTA!! När kan jag få träffa dig igen?!”, jag blev överrumplad och svarade ärligt att jag inte visste, att vi ses när vi ses.

   När jag förstod att han inte hade uppfattat att jag är 30 år, så blev jag helt förfärad faktiskt. Han va en otroligt fin kille, men skulle aldrig ens tänka tanken att vilja hoppa i säng med honom. Mina vänner skojade om lammkött och hej och hå. Men jag tyckte synd om stackaren! Han är ett barn i mina ögon. Hela världen framför sig, han ska bli kär i tjejer i sin egen ålder. Och där tog jag avstånd från första sekund.

   Jag va själv med så gamla när jag va i den åldern, och idag känns det inte okej längre. Speciellt inte när jag tänker på vilka ”komplimanger” dom gav mig…. att det va sexigt att jag va 157 cm och späd, vilken ung och trång fitta jag hade, hud len som en baby osv, den värsta va ”åh jag blir så kåt, du är så liten så det känns som att du skulle kunna gå sönder”, inte fittan alltså, utan min kropp.

   För mig spelar det ingen roll vilket kön man har, en ungdom ska få va ungdom.

  Att vrida till det till en feministisk fråga visar bara att LD saknar perspektiv och saklighet. Det handlar om pedofiler inget annat. Samhällets regelverk och lagar idag är tandlösa gentemot mot dessa brott mot barn. Låga straff, brott utreds inte i den utsträckning som behövs och tyvärr så blundar de flesta för vad barn utsätts för då de antingen inte vill bli inblandade eller det är för äckligt/obehagligt. Skadestånd och straff är dessutom rent löjliga i paritet med vilken skada det orsakar offren.

   LD diskuterar inte pedofili. Hon diskuterar fenomenet att barn/barndom sexualiseras, det är två vitt skilda ting.

   På vilket sätt är pedofilism inte en feministisk fråga när en överväldigande majoritet av förövarna är män?

   Det är klart det är en feministisk fråga. Rätt lite som inte är det. Re skadestånd:det gäller alla brott, svensk tradition, detta är inte USA. Bra att vara sansad med sådanteftersom höga skadestånd ökar fusk (nej, menar inte pedofilirättegångar utan i allmänhet)

  Provar en gång till med kommentaren (de försvinner jäääääävligt ofta).

  Kan angående ämnet (typ, inte exakt samma grej) tipsa om Pop Culture Detectives video ”Born sexy yesterday” som förklarar det hela väldigt bra hur det funkar inom populärkulturen:

  https://www.youtube.com/watch?v=0thpEyEwi80

  Det handlar om det sköra manliga egot. Att inte klarar av en jämlik relation, inte klara av att bli jämförd med andra män/tidigare relationer, inte klara av att inte veta mest/vara starkast (fysiskt och psykiskt) osv. osv.

  Han (Pop Culture Detective) gör jäkligt bra videor som tyvärr antagligen inte ses av de som skulle behöva det som mest.

   Jag såg videon nu. Mycket bra och intressant! Och så jävla sorgligt… Så jävla sorgligt att män är så sköra och att vi kvinnor ska lida på grund av det. Fuck patriarkatet!

  Rättelse ”varför tänder perofiler på barn”

   Varför är i princip alla pedofiler män?

  Skrev en halv roman, raderade skiten eftersom en del här inne ändå är så tappade att världens allvar ändå inte når in i silkespappret de har innanför pannbenet.

  Kul för er att ni lever med era yngre män och bara ser de fina delarna av livet.
  Kul att ni slipper våldtas, misshandlas, säljas och mördas.

  Stort jävla grattis till er.

  Sågspån.

   Som yngre var jag rena rama ”pedofilmagneten” kändes det som. När jag var tjugo såg jag ut som tolv. Det jag beklagar mest var att jag inte var uppfostrad att säga ifrån, utan jag ägnade mig mest åt att smita undan dessa svin. Trots detta vägrar jag att tro att dessa är i majoritet.

    Samma för mig, inser jag nu som lastgammal! På gymnasiet var de manliga lärarna alltid så trevliga, flirtiga (och mansplainande förklarande) och såklart smygtafsiga. Förstår nu att vi flicksnärtor var ju deras våta dröm! Unga och oerfarna men med kvinnokroppar. Fy fan!!

  Vi alla gillar olika, det är bra tycker jag!

   Fast nej. Det är inte ”bra” att gilla minderåriga.

   P.S Tycker rubriken är ganska diskriminerande mot alla män. Det borde vara ”varför gillar pedofiler barn”. För kvinnor kan vara pedofiler också, just saying

   Du är tröttsam. Lägg ner.

  Förlåt detta är lite utanför ämnet men ändå relevant. Jag har gått på några lyckade intervjuer för ett jobb i en lite högre position än vad jag har idag. Både män och kvinnor har intervjuat mig i denna process. Det är dock endast männen som visat stort intresse, addat på linkedin, skickat meddelanden, varit uppmuntrande (inte på ett oproffsigt sätt).

  Direkt slås jag av tanken – jag vet att jag är grym, men är en liten anledning till varför jag gått vidare och inte tex min manliga kollega som också är kvalificerad, för att jag är en attraktiv kvinna? Och gruppen jag skulle isf leda består mestadels utav män? VARFÖR tänker jag ens så? Jag ÄR ju kvalificerad men ändå gnager det i bakhuvudet på mig och gör mig ledsen.

   Skit i det, snart sätter du dessa kvinnors löner 🙂 Det är så det funkar ofta bland kvinnor i karriären, lagarbete är de/vi inte uppfostrade till. Tyvärr. Jag har fått skit och kniv i ryggen av kvinnor, aldrig av en man. Men, värt att veta, män är enorma skitsnackare, de med. Och backstabbar också om de känner sig underlägsna men inte lika ofta eftersom laget går före. De vet att de inte får sitta på bänken hela tiden.

  Tyvärr blandar LD ihop begreppen. TV-killen är uppenbarligen hebifil, tänder på nästan tonåriga flickor. Inte friskare än pedofil på något vis och straffbart.
  Men det har inte med sexualiseringen av barn att göra, det är en helt annat debatt att föra. Jag håller delvis med LD, en del reklam är sådan:american apparel (finns ej mer) som hon har med fick skitmycket kritik, ägaren var dessutom själv ett äckel och polisanmäld för olämpligt beteende. Finns andra exempel såklart men jag tycker nog inte att det är överväldigande när man tittar på reklam för skönhet, parfym, kläder med kvinnliga modeller. Svenska reklamare är för medvetna.

  Jag gillar inte hennes rubrik, den är för generaliserande, men då jag har en tonårig tjej som tränar på gym och är stark som en björn men funderade på att sluta lyfta tungt för att hon kände att hennes kropp inte var tillräckligt kvinnlig. Då känns det i mitt hjärta, varför ska flickor och unga kvinnor inte kunna vara stora och starka utan att dom själva pressas in i ett fack om att vara klen, nätt och oskuldsfull. Själv tycker jag hon är vrålball som efter att vi båda och även tagit hjälp på gymmet för att våga vara och se starkt ut. Kanske off-topic men i min värld högst aktuellt. Jag är jävligt trött på kvinnoidealet som det ser ut idag..

  Äckligt och vidrigt. Men vadå folk bantar ner sig och rakar fittan och sedan ser dom ut som tolv och bidrar till att idolisera barnkroppar?? Eh det där låter bara som bittert snack från en tjock och hårig bitter människa.

   Bara för att man gillar rakat är man alltså pedofil?

    Hedda nej, bara för att man är man så är man pedofil. Man gör sig även skyldig till våldtäkt, kvinnomisshandel och diskriminering och mycket annat om man ska tro den moderna feministen. ALLA MÄN!! Spelar ingen roll om mannen i fråga råkar vara jättesnäll, oskyldig och motståndare till allt ovanstående, han ska ändå få bli hatad som om vore han en brottsling, han har säkert bidragit på nått sätt och har han inte det så har ju ändå andra män det…

    Vill så gärna ha jämställdhet men kan inte ställa upp på LDs vidriga generalisering av olika raser..

     Olika raser? Wtf, menar du att män och kvinnor är olika raser?

    Men herregud, ingen har sagt det

    Ja tydligen, enligt LD.

   En annan teori som torgförts är att modeskaparna i Paris är bögar och vill att modellernas kroppar skall se ut som unga män.

   Eller så är det så enkelt att det är lättare att få kläder att sitta snyggt på smala kroppar.

  Jag är så trött på att viktiga frågor kapas av LD. Varje gång hon blandar sig i ett samtal så är det omöjligt att föra diskussionen framåt. Hennes resonemang är sörja av känsloargument, delar av teorier som passar hennes agenda samt rent ”hitte-på”.

   Eh,vadå kapas? LD skriver om frågor som engagerar henne. Det kan du också göra om du vill istället för att gnälla på andras engagemang, varsegod för tipset!

   Förklara gärna hur du menar att LD -kapar- debatterna? Hon för ju dom på sina egna plattformar? På vems bekostnad tar hon plats?

  Många här verkar bli mer upprörda av det generaliseras kring män som grupp, än av att BARN VÅLDTAS OCH SEXUALISERAS. Verkliga händelser, verkliga och påtagliga strukturer. Verkliga barn. Men fortsätt grina om ”inte alla män”, gör det. Istället för att diskutera hur man ska skydda dessa barn. Fyfan blir så trött.

   Att generalisera kring män löser inte problemet. Tröttsamt att feminister ska deraila varje samhällsfråga med sitt hat och sina lögner.

    De gör varje fråga till en anledning att hata män. De kvinnor som utnyttjar ensamkommande barn, hur passar de in i bilden?
    Varför kan man inte arbeta med frågan utan att göra den till en könsfråga??? Det finns människor, män och kvinnor, som väljer att utnyttja barn. Hur skyddar samhället barnen på bästa sätt? Hur informerar man bäst? Vad gör vi med de män och kvinnor som begår dessa brott?

     Öh, man ska alltså informera men samtidigt utelämna information? Att dom flesta är män. Vi ska informera men samtidigt felaktigt påstå att kvinnor är en lika stor grupp förövare? Du säger att feminister gör det till en könsfråga när vi säger sanningen men sanningen är att du gör det till en könsfråga när du tycker att vi ska kvoterna in kvinnor som förövare. Du är klok du.

      Jo, jag är ganska klok. Jag är så klok att jag kan hålla två tankar i huvudet samtidigt 😀 Förövarna är män och kvinnor. De ensamkommande barnen har utnyttjats av kvinnor och deras röst är lika viktig som rösten hos de som utnyttjats av män.

     Har du fullkomligt missat hur många sexualbrott som begås av män jämfört med kvinnor?
     Om 97% av gärningsmännen är just män tycker du ändå att det är viktigare att skrika att de övriga 3% minsann är kvinnor?
     Jag är genuint nyfiken på hur du resonerar här.

      Om du hade tillhört de där tre procenten så kanske du tyckt annorlunda. Om du blir drabbad av ett brott så kanske det inte skulle kännas bra att folk säger att ”det är så sällan det händer så det vill vi inte prata om”.

  Utseendemässigt har många kvinnor redan i 25-års åldern blivit rejällt malätna av alla års hårt liv, skönetshysteri och ”ta för sig”-mentalitet. Den utstrålning de har är att de är sånna man roar sig med för stunden, men undviker att hamna i klorna på. När dessa dessa donnor inser att klockan tickar byter de häst till ”leta pappan till mina barn” istället. Jag tror att många män drar sig för dessa jämnåriga kvinnor dels på grund av deras kantstötta utseende men även deras mentalitet.
  Och eftersom männen tack vare sina inkomster kan slå dunster i ögonen på någon fräschare (och yngre) väljer de att roa sig där istället. Såsen ska ju tömmas ändå, så att säga. Sen är det inte snällt att ge sådant underpris på samlag som herrn i exemplet, snåljåp.

   Jag har så svårt att förstå de där trasorna till män som vill ha ”lammköttet”, särskilt de som vill betala för det också. Jag menar, så sitter de där med en sockerflicka som överenskommet bara umgås med honom för att hon får pengar. På allvar. Tittar de sig i spegeln och känner sig manliga sen?
   Jag hade känt mig som ett as och väldigt oattraktiv om jag bara fick uppmärksamhet för att jag betalar. Och ang det där med att man vill ha yngre snyggare tjejer. Oförstörda. Tänk att sitta och prata med en postpubertal, osjälvständig som fnissar och beundrar allt man säger. Jag hade dött av tristess.
   Har ett bekant par som är sådär, han äldre och hon knappt gått ut skolan. När de träffar hennes vänner och de skriker, kramas och är allmänt barnsliga, så står han där som ett fån, på en helt annan nivå. Och i smyg så hånskrattar alla åt han som får hänga med lammkötten.

   Haha ? Måste vara härligt att vara en människa som behöver betala någon för att få sällskap och vara utbytbar som en soppåse. Det är liksom inte pinsamt för tjejerna utan för dig och skrattretande att du inte förstår att du inte är mer än en torsk.

  FAAAN och en massa andra svärord till dem som försvarar och tycker detta är OK. Jag har haft tjejer i den åldern och det är inte ok på något vis,
  kanske har de spelat in en filmsnutt som spänning då de har haft ”samlag” och jag har också gjort det, någon som vill kasta första stenen? men för fan för detta.
  ÄCKKEL ÄCKEL ÄCKKEL. Heder till Dahmer.

  Alltså så sjukt tvärtemot vad jag upplevt hos män. De önskar kurvor så de blir snurriga. Eller män… Låter som 50+ om man säger män. Men killar då. Fan inte en enda jag träffat har jag hört någon vill ha späd, smal, formlös. Så man har ju haft mer ångest för man själv är ganska späd

  De är fega ”män” med dåligt självförtroende som har sex med minderåriga. Som känner sig ”manliga” i den konstellationen men underordnade i ett förhållande med en kvinna.

  Å ena sidan tar Bloggbevakning upp ovanstående angelägna ämne, men frotterar sig med Nemo å andra sidan. Nemo, som blivit dömd för att ha haft sex med en 14-åring. Även om han sonat sitt brott, ångrar sig, vill förändra sitt liv och bla bla, tycker jag att man inte borde vilja ha med honom att göra ändå.
  Kan man inte då påstå att Bloggbevaknings trovärdighet naggas lite i kanten?

   Precis. Det är bara ett allvarligt brott om gärningsmannen är värd att hata i övrigt. En framgångsrik kille med status är det tyvärr inte många som vill ta avstånd från

   Fast ehh, frotterar sig med Nemo? Det var väl en ganska stor överdrift.

    Först gör hon en intervju med Nemo, där han (bort) förklarar sig och håller på, nästan oemotsagd. Nu ska hon vara konferencier vid Nemos nästa livepodd, ”Nemo möter en vän”.
    – Är det som tack för intervjun, där Nemo framställdes som ganska sympatisk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *