Biljettförsäljerskan döms till skyddstillsyn med samhällstjänst i 140 timmar.

Idag kom domen mot den biljettförsäljerska som lurat människor på hundratusentals kronor för resor och konsertbiljetter som aldrig existerat.
Hon döms till skyddstillsyn samt samhällstjänst i 140 timmar och alltså inte fängelse som rättens ordförande spekulerade kring.
Hon åtalades för grovt bedrägeri men rätten har valt att skriva ner det till endast bedrägeri av normalgraden då beloppet inte är tillräckligt högt för att kvalificera sig som grovt utan endast traditionellt bedrägeri. Gärningen är inte av så särskilt farlig art att klassas som grovt – enligt domen. Det verkar vara anledningen till att hon inte dömdes till fängelse.

Diskutera gärna domen men håll en god ton utan personliga påhopp, tack!

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon kommer fortsätta…nästa gång blir det fängelse!

      Jag är förvånad över domen, var nästan säker på att det skulle bli några månaders fängelse. Hon kommer nog fortsätta med bedrägerierna.. Försöker tro gott om alla människor och ge alla en chans, men Catten har fått tillräckligt med chanser. Hon hade nog lärt sig mer efter ett fängelsestraff än efter skyddstillsyn.

      Tror tyvärr du har rätt.
      Hon saknar uppenbarligen samvete och konsekvenstänk ?

    men vafan!

    Sveriges rättssystem alltså… Det är så man skäms.

      Eller hur! Man får ju värre straff om man råkat sorterat soporna fel ungefär.

        Glöm inte de riktigt grova brotten som fortkörning eller vägran att betala TV-avgift.

          Fortkörning är i och för sig allvarligt.. eller kan bli om det händer nåt!

            Glöm inte att Catrin även kört rattfull… ?

            Hade ingen aning! Vilken stjärna ?

          Låt mig gissa, du kör själv för fort och ljuger för att komma undan tv-avgiften??

          Tv-avgiften kommer beskattas istället framöver 🙁

        Vad trodde ni? Man får bara kännbara straff ifall man begår brott som påverkar staten inte privatpersoner.. Hade catrin fuskat med skatten eller lurat försäkringskassan på den summan pengar så hade hon fått betala tillbaka varenda krona + suttit i typ 2-4 år.

    Jag är mållös!

    Hur extremt grovt måste ett bedrägeri vara för att det ska räknas som grovt bedrägeri?

    varför skriver du inte ut hennes namn som vanligt så googlesökningar hittar detta?

      Jag måste få ett okej på det från min chefredaktör.

        Nu när hon är dömd (som är en offentlig handling) är det mycket märkligt om din chefredaktör hindrar din frihet att yttra dig om henne och domen? Tråkigt när de ska hålla på att sätta restriktioner.

          Man ställer alltid allmänintresset mot personlig integritet – alltså inte allmänhetens nyfikenhet utan allmännytta. Jag vill bara säkerställa det innan jag publicerar hennes namn.

            Dock har du ju skrivit hennes namn innan. Hur var det annorlunda? Eller har du fått en tillrättavisning sedan dess?

              Fick precis svar från vår ansvarige utgivare – inget namn.

            Om han svarar på det så kanske hm kan tänka sig att svara på din och vår kritik för alla orelevanta gamla artiklar här också? Fan kräv din rätt till din egen plattform kompis! Om inte annat så teamar vi upp och startar eget, jag säljer annonserna!

            Etta vara Head of Comment Manager!

            Mä, jag ville vara head of content ju. Isf vill jag vara head of utseende! Thk kan vara min PA

            Aha!!! Head of comment. Isf har jag fortf möjlighet!!

            Ja alltså inte för att vara sån, men det är ju JAG som borde vara head of comments. ???

            Däremot så ska offentliga personer tåla mer än privatpersoner. Gudrun Schyman anmälde en tidning för förtal, men HD uttalade att i fallet så vägde det allmänna intresset större än hennes privatliv. Eftersom Catten är offentlig person, och domen är en offentlig handling så bör det inte föreligga hinder att skriva ut hennes namn. Det din chefsredaktör sysslar med kallas för censur, vilket inte är lagligt.

            Jag vill också vara med och leka!! Om Head of content är upptaget kan jag vara head of slänga med håret? Eller eh eh eh eller head of bringing coffee? Head of titles? JA!! Jag vill vara head of titlar!

            Perfekt Chili då vet jag vem det är jag ska fjäska för att få min titel.

            Var det kaffe du sade du ville ha. ☕️?

            Jag vill vara Head of all heads!

      Okej men jag är Head of Filming Gapflapp Manager!!

    Vårt rättssystem är så mesigt. Skyddstillsyn kommer inte ju knappast att skrämma henne ifrån att göra fler bedrägerier.

    och målsäganden kan väl överklaga? eller?

      Jag hoppas det! Återfallsrisken är ju överhängande!

      Jag tror (men obs inte helt säker) att åklagaren kan överklaga gällande påföljden och att målsägande kan överklaga gällande skadestånd. Beror lite på hur åtalet är väckt vill jag minnas, dock längesen jag läste straffprocessrätt.

    Trist. Bra för henne och hennes barn, trist för offren och övriga samhället.
    Men då vet man att om man vill gå bananas och lura folk på massa pengar väntar inget hårt straff.. Löjligt.

      Tror inte det är bra för hennes barn, nu har hon fått ytterligare bevis på att hon kommer undan med att ljuga vilket snart kommer resultera i att nya personer blir lurade på pengar när Catten vill resa. Det bästa för barnen hade varit fängelse så att hon ”kanske” får upp ögonen med vad hon kan och inte kan göra.. Tragiskt och säker på att fortsättning följer.

    Ska hon kratta rabatter och plocka skräp mitt i city?

      Det här är är inte USA. Det blir mer McDonalds eller Myrorna som är de 2 vanligaste ställena att göra sin samhällstjänst på. Jag gjorde min på Myrorna.

        Vadå det är inte USA? Det är ju hur vanligt som helst att bli tilldelad parkstäd eller kratta löv på kyrkogårdar. Och Donken som är vinstinriktat kan man allt glömma.

          McDonalds är de vanlugaste stället folk väljer att göra sin samhällstjänst på. Man får välja. Jag valde då Myrorna på balet mellan 1.donken. 2. Myrorna

    Hur kan en person som begått nya brott under skyddstillsyn ÅTER dömas till skyddstillsyn? Jag tror inte att detta var sista rättegången. Hon har uppenbarligen ett problem och jag tror inte att hon kommer sluta.

    En gång kriminell, alltid kriminell.
    Catten kommer snart ha 3 barn att ”försörja”, det kommer kräva sin beskärda del bedrägerier.
    Nästa gång kommer hon hamna bakom lås och bom!

    Då kan vi räkna med att bedrägerierna drar igång igen. Skön signal till alla laglydiga och hårt arbetande svenskar, särskilt så här dagen efter det att miljonrullningen i Nacka avslöjades.

      Japp! Hon är fortfarande med i diverse ”köp och sälj” grupper på facebook, lokala som rikstäckande. Något man lätt kan kolla upp genom att söka på hennes namn i till exempel den stora ”köp och sälj södertälje”- gruppen, etc.

    Åklagaren var otroligt mesig och jag är övertygat om att hon har bidragit till det här patetiska straffet, så dåligt som hon framförde sin talan. Uppenbarligen hjälper inte skyddstillsyn mot Catten, så varför ens ge det igen? Jag är väldigt besviken och vore jag åklagaren i det här fallet hade jag överklagat domen.

    Ja, vad ska man säga. Som vanligt blir man inte klok på Sveriges rättsystem. Så märkligt att det finns en bred opinion bland väljarna att skärpa straffen men ingenting händer. Utan någon som helst koppling (eller jämförelse!) med detta brott så läste jag precis om att åklagaren begärt utvisning för de som kidnappat och brutalt våldtagit en kvinna. Man är ju minst sagt tveksam till att de kommer att ske…

      Utvisningar från Sverige gäller dock bara i 7 år, sen är det fritt fram att komma in igen -.-’

    Varför stryka hennes namn när det är offentlig handling och hon blivit dömd?

    Hoppas för övrigt på ett överklagande. Sanslöst att man kan begå bedrägeri efter bedrägeri trots att man tidigare blivit dömd och ändå inte behöva skaka galler! Fy!

    Jaapp. Då blir det bara att sjukskriva sig från samhällstjänst..

      ja gravid är hon ju, så en ursäkt till att slippa undan ett bra tag finns redan…

    Har aldrig fattat detta med samhällstjänst, och 140 timmar????
    Ok om det var samhällstjänst i typ 2000 timmar eller liknande istället för fängelse i 4 månader men 140 timmar är ju inte ens en arbetsmånad

      Man måste göra de timmarna utöver sitt vanliga jobb, känner en som håller på med sånt, hon får då ingen lön men måste jobba ihop timmarna, så utöver sitt vanliga jobb ska hon få ihop dessa timmar, och hon har frivården flåsande i nacken som kontrollerar henne.

      Hade ju inte funkat med 2000timmar. Hon måste ju fortsätta jobba och dra in en inkomst.

        Men Catten jobbar ju aldrig. Så 140h kan hon teoretiskt sätt samla ihop på 18 dagar om hon jobbar 8h per dag. Easy peasy.

          Jag vet inte om det gäller alla, men en vän till mig fick samhällstjänst och han fick inte jobba sammanhängande utan var tvungen att jobba utspritt under en längre period. Någon som har mer koll på detta?

            Tanken är att samhällstjänsten ska genomföras under motsvarande tidsrymd som det fiktiva fängelsestraffet. Alltså, 140 ska genomföras på ungefär 6 månader. Sen kanske det inte alltid hålls, beroende på olika omständigheter, men som sagt, det är tanken.

    Alltså sjukt besviken på att detta blir konsekvenserna av upprepade brottsliga handlingar? Svårt att se att detta ska vara sista gången hon lurar någon på pengar. Speciellt nu när hon snart har 3 munnar att mätta…

    Snart kommer det väl ett blogginlägg från Catten om att hon har blivit FRIAD! på alla punkter.

      Säkert!
      Och nu ska hon vända blad igen och bara blicka framåt…..och hånle mot sina offer och fila på nya bedrägerier.
      Varför har vissa inte fått ett uns av samvete?

    Inte oväntad dom men såklart så hoppades jag på fängelse. Mest för att ge henne riktig skrämselhicka och få ett slut på hennes kaxiga attityd gentemot sina BO.
    Men det här innebär också att hon inte försvinner från sociala medier tror jag och hon kommer försöka hitta nya vägar till att dra in snabba pengar. Hon kommer inte hinna arbeta och tjäna pengar samtidigt som hon gör sin samhällstjänst såvida hon inte arbetar av domen en timme i månaden.

    Jag känner att Catrin är ett utspelat ämne nu och jag har tappat intresset. Mer tragisk person får man leta efter.

    Hur var det nu.. galenskap är att göra om samma misstag om och om igen och förvänta sig ett annat resultat… Hon kommer inte lära sig nåt av att få samma straff igen. Bedrägerierna kommer att fortsätta, utan tvekan, ända tills hon får fängelse för det.

    Inte egentligen förvånad. C är hal som en ål och jag tror starkt att hennes graviditet var ett led i att försöka få en mildare påföljd. Hade hon inte stått inför rättegång och allt vad det innebar så hade hon nog inte struntat i p-piller med sin skäggmeister till karl.

    Tycker domen var bra mesig och åklagaren i sin tur mesigare.. Trist att ngn så manipulativ som C ska komma undan. Men samtidigt kan det inte kännas så fantastiskt med nya skadestånd att betala bort samt ett namn att skämmas över. Dessutom en ekonomi körd i botten och snart tre ungar att försörja.
    Barn blir inte direkt billigare i drift med åren heller..

    Hon tycker nog själv att hon kom lindrigt undan men jag tycker nog att samhällstjänst var bättre än några månader på fängelse, för det är inte så lätt som hon tror att arbeta in timmarna utöver sitt vanliga jobb utan att få in kosing. Och sakterliga kommer allvaret att tränga in i henne och rädslan kommer att hänga över henne att någon kanske besöker henne om hon inte betalar skadestånden.

      Men Catrin har väl inget annat jobb, eller?

        Jo, i en kundtjänst

          Kundtjänsten fick hon sparken ifrån, idag är hon inhyrd för ett telefonförsäljarföretag, antingen säljer hon eller bokar möten.
          Ett jobb jag är säker på att hon hatar, men vad annars ska hon jobba med?

          Ingen utbildning. Hon är bränd inom allt hon tidigare arbetat med. Hon kan inte jobba med människor pga sina domar. Inte ens en snabbmatsrestaurang lär anställa henne pga domar och ekonomiska bekymer.

      Hon är väl mest ”sjukskriven” ändå?

        Ja det är hon nog och då vet jag inte hur det funkar, men dom jag har träffat som har samhällstjänst har bevakats genom att frivården ringt till där dom har gjort samhällstjänst och kollat att dom sköter sig och dom timmar som gjorts upp, och dom har också skickat ut kontrollanter med jämna mellanrum dit dom gör samhällstjänst, det är inte bara en piece of cake, det gäller att sköta sig där.

          Är hon sjukskriven kommer hon ju inte heller kunna utföra samhällstjänsten

            Hon slipper inte undan dom timmarna, hon får arbeta in dom senare, det är ju inte på hennes ordinarie arbete som hon gör samhällstjänst

    Jag hoppas hon får plocka skräp, då känner jag nästan för att smutsa ner med flit i hennes område.

    Jag tänkte även på det här när försvaret var emot fängelse för att bedragerskan kunde bli av med jobbet… Jag känner bara ”jaha? Och?” skulle inte hon och alla andra kriminella ha tänkt på det innan hon begick brotten?

    Vi läser just nu om straff i statsvetenskap, just nu känner jag att det är bättre att straffa dem ordentligt istället för inte alls. Om ett par veckor har jag kanske ändrat mig.

      Det kommer du antagligen, för det gjorde jag. Det finns nämligen en bra anledning till de ”mesiga” straffskalor vi har, bland annat för att högre straff endast har en avskräckande effekt gällande ekonomiska brott samt att så låga straff som möjligt är att föredra då längre straff ökar risken för återfall betydligt (dessutom ofta i grövre brott). Det är alltså inte för att gulla med kriminella, utan för att förhindra att det faktiskt blir värre. Gäller dock att vi har en välfungerande kriminal- och frivård för att det ska fungera optimalt, något som uppenbarligen fallerade vid förra domen. Förhoppningsvis lär hon inte kunna slingra sig denna gång.

        Ja precis 🙂

        Jag har precis påbörjat denna kurs, så det är politik som filosofi vi läser nu. Ganska intressant faktiskt!

          Det är det verkligen och hoppas att du kommer att gilla det lika mycket som jag gjorde! Funderade till och med på att hoppa över och läsa juridik efter den terminen just för att det var som att en helt ny värld öppnade sig ?

    Denna dom alltså?Det är tydligen okej och göra bedrägerier hej vilt i Sverige snart tar väl befolkningen efter o tänker, bara köra på inga problem jag får inge fängelsestraff samma verkar gälla våldtäkt.Jävla skitsystem

    Hela domen finns nu på FB, inlägg #10391

    https://www.flashback.org/t2669218p866

    Undrar om hon kommer vara ”mammaledig” från samhällstjänsten?

      Det funkar nog inte så. 140 timmar ska göras.

      Man kan varken sjukskriva sig eller vara mammaledig från samhällstjänsten. Det kallas bara att ”skjuta fram den”. Förr eller senare inom rimlig tid ska den utföras.

        Det går att kring. Läste om en kvinna som finns k en liknande dom. Hon sjukskrev sig lite då och då, men blev sjukskriven senare under en längre period, så hon slapp samhällstjänst en, men inte övervakningen. Så är man hal så går det

          Kringgå. Öh

    Hoppas samtliga offer går ihop och ser till att få henne i personlig konkurs för det är ett straff som skulle svida ordentligt för Catten för då har hon inga möjligheter längre att komma undan med att betala skadestånd samt att hon helt kan glömma att resa.

    Hoppas alla målsägande överklagar nu. Hoppas hon sätts i personlig konkurs.

      Njäeeee…bloggexpert är det väl vad jag kallas för här…haha… Knappast expert på bedrägerier. =)

      Frågan är väl mer: Sens när blev Catrin en ”toppbloggerska”? ?

    Patetiskt, detta sänder ju ut signalen till folk att man kan bedra hur mycket man vill . Hon kommer säkert fira denna seger med lite ”välförtjänt” Vacay som är en ”present” av någon. Hon har ju i princip blivit belönad med att begå bedrägerier. Njut av semester och god mat, sedan när du ska betala tillbaka så finns det inga pengar. Stjäl då mer pengar och bli belönad med lyx. Kratta lite löv i parken är ju ingenting när hon har varma badstränder att se fram emot. Men hon får väl sjukintyg och slipper samhällstjänst också…

    Härnäst får hon säkert skuldsanering. Varför skulle hon inte belönas ännu mer för sin brottslighet?

      För att få skuldsanering ska man i minst 5 år regelbundet avbetala sina skulder OCH leva på existensminimum. Hur man ser på skuldsanering vid ekonomisk brottslighet vet jag inte, men restriktioner bör väl verkligen finns där? Och så tätt inpå brotten kan hon glömma det.

      Skuldsanering blir det inte:

      ”Vid skälighetsbedömningen ska KFM särskilt beakta hur och varför en skuld har uppkommit. Skulder på grund av t.ex. lyxkonsumtion, misslyckad spekulation eller skadestånd på grund av brott kan tala emot en skuldsanering. Däremot ska normalt skulder som uppkommit på grund av en tidigare näringsverksamhet beaktas positivt vid den allmänna skälighetsbedömningen. Se även En kommentar till 2006 års SksanL, s. 82−92.” – Skatteverket

        Var inte så säker, kan tala emot betyder inte samma sak som att det inte kan ske. Och med Catten vet vi att det som vi aldrig tror ska hända oftast händer.

          Bara det att skadeståndet avser ekonomisk brottslighet som i sin tur har gått till lyxkonsumtion. Men jag fattar var du menar.

        Min far är en ekobrottsgubbe av rang och har fått skuldsanering på varenda krona. Till och med skatten har inte betalade på 20 år. Han har inte betalt tillbaka en enda krona till någon drabbad och kommer aldrig görs heller. Vi snackar om någon som är hungra gånger halare än miss catt och lyckades driva ett icke existerande företag i 25 år innan de lyckades fälla honom på ca 000.5% av alla brott han begått. Fortsätter än idag och lyckas alltid komma undan.

        Det är förvånande hur vissa människor tyvärr lyckas ducka för precis allt som kommer i deras väg och därmed kan fortsätta med sina vidriga handlingar i godan ro..

    Nu när hon fått sin dom får man hoppas att hon tar nya tag och tar lärdom av det här.

      Jo för det funkade ju så bra efter förra svängen med rättegång…

    Inte så konstigt att vissa kriminella fortsätter begå brott efter brott med dessa mesiga påföljder :/ man skäms för rättsystemet ibland ?

    Jag ger henne ett halvår, sen börjar bedrägerierna att droppa in igen. Ar så säker.

      Ett halvår? Det var optimistiskt! Själv tror jag att hon redan har börjat igen, möjligen med ändrat modus.

    Fy fan rent ut sagt!
    Hon slapp för lindrigt undan ?

    140 timmars samhällstjänst… Det blir en ganska bra timlön för henne med tanke på att hon ”fått” över 40 000 kr för besväret genom sina bedrägerier.

    Rättssystemet, yaay.

    Hon fick skyddstillsyn för att hon är kvinna.

    OT till detta inlägg men jag förstår mig inte på Bellas senaste ”satsning” där assistenten Emmas pojkvän går runt och filmar henne i Hong Kong för nån typ av guide? Vad den guiden ska avse vetesjutton, typ resan och kulturen där i största allmänhet? Det känns i så fall väldigt random. Visst, det är väl ambitiöst att satsa på lite olika saker, men såväl skönhetsprodukter som nu nån lokal guide om ställena hon besöker… jag vet inte. Är generellt skeptisk mot dem som ska satsa på allt allt.

      Hajar inte heller riktigt; dock förstått att filmandet är för hennes online-serie? Men trodde den serien skulle handla om diverse möten med kända profiler. Inte Bella som fnittrar fram längs gatan i Hongkong eller när hon äter diverse vegetariska rätter…??

      På den nya portalen som ska komma i höst(?) ska hon ha bland annat reseguider, dvs hon vill börja bli bjuden på gratisresor för att skriva guider om resorna. Hon skrev om det någon gång kopplat till Paris tror jag. Så en resguide för Paris och nu Hongkong coming up!

        Det jag inte förstår är hur hon kan tycka att det ligger inom ramen för hennes verksamhet att syssla med sådana guider? Har ju inget med kärnverksamheten att göra, som, sist jag kollade, handlade om skönhetsprodukter?

          Tror det var i stil med ”när jag ändå reser” jag tolkade det som att när hon ändå reser med jobbet så ska hol jobba lite till (allt för att serva sina läsare) och hokuspokus så är guiderna snart en del av hennes verksamhet och hon kan resa gratis. Dels kommer det komma spons och samarbeten med hotell och flygbolag etc, dels kan hon låta sitt imperium house of blondinbella betala.

    Lovar att hon inte fick fängelse för att hon är gravid. Tragiskt att det ska vara så

    Om jag hade varit något av hennes offer så hade jag varit ordentligt besviken på denna dom.
    40k och få arbeta 140h för det. Rätt fin timlön måste jag säga..

      Ja det lönar ju sig att vara kriminell i Sverige

      Men hon får ju inte behålla pengarna, hon har ju också blivit dömd till skadestånd som motsvarar de pengar hon lurat till sig. Så det är ju inte riktigt så enkelt att hon får ”40 k för 140h arbete”

        Trött: Nej, det är faktiskt mer än 40k hon lurat till sig och med tanke på att hon ännu inte betalat tillbaka en enda krona hon dömdes att göra förra gången i rätten så kan man nog se det som att hon får behålla pengarna ( som redan spenderats)….

          Alltså, jag tycker ju inte att det är rätt att hon gör så här och jag tycker inte om att brottsoffren får vänta på sina pengar. Men rent legalt får hon inte ”behålla pengarna”. Hon har dömts till att betala ett skadestånd där det hon lurat till sig ska betalas tillbaka och det försvinner inte för att man inte betalar omedelbart. Det kommer bli mycket svårt för henna att hålla sig undan utmätning eller personlig konkurs resten av livet så for eller senare kommer skadeståndet börja betalas av.

    Är inte ett dugg förvånad; har tyvärr fått erfara en vidrigt lömsk och kriminell satkärring som förfalskat ens namn, tagit lån i andra människors namn , stulit pengar. Stulit post och andra värdefulla papper etc …kärringen har varit inför rätta säkert 5 gånger men kommer alltid undan med böter eller annat mjäkstraff. Sist gick det inte ens att överklaga (?!) Och vi alla drabbade var fly förbannade. Vet inte hur kärringen bär sig åt för att slippa undan, men med tanke på hur äcklig hon är så suger hon väl av någon i tingsrätten säkert ???…missar man en siffra i deklarationen eller parkerar 2 cm fel så får man löpa gatlopp typ men blåser du folk gång på gång, sätte dem i skiten, stjäl osv..så händer knappt nåt. Idiotsystem är vad Sverige har…?

    själv fick man en månad i buren för lite gräs i fickan ”egenbruk” ej dömd tidigare! föringar inte mitt straff, men kan bli sne på våra straffskalor!

      Fast det låter i princip omöjligt? Min pojkvän va en buse förut och dömdes typ 10 ggr för narkotikainnehav, drograttfylla, olovlig körning och när de va den 10e gången fick han 2 veckor. Kafferep som de kallar de i fängelset. Så låter jävligt otroligt.

      Omöjligt!

    Räddad av bebisen i magen antar jag. Trist för hennes brottsoffer, både befintliga och kommande då hon såklart kommer fortsätta. Hon har inte visat någon tendens till att vilja ändra sin livsstil med resor, biobesök osv. Klart att hon kommer behöva dryga ut kassan igen speciellt med ytterligare ett barn snart.

      Fortsätter hon såhär kommer vi att se henne i ”Familjen annorlunda” om några år. 8 domar och 8 barn senare haha.

    Hon verkar inte särskilt ångerfull:

    https://minfil.org/icqe24c8b7/IMG_6967.PNG

    Men vafaan

    Asså jag blir fan förbannad alltså. Så jävla dåligt hur man kan lura så många människor på så mkt pengar och ändå komma undan med de. Man blir äcklad på hela systemet… hon kommer aldrig någonsin betala tillbaka de där pengarna , hon är redan djupt hos fogden o de verkar ju inte bekomma henne de minsta. Nu ser hon nog sig som mer eller mindre frikänd och kommer fortsätta leva som den samhällsparasit hon är.. vidrigt är de…

    En villkorlig dom är just en villkorlig dom, missköter hon sig upprepade gånger under denna tid kan alltså straffet omvandlas till fängelse. Hon är alltså inte fri över huvud taget. Sköter frivården sitt arbete som de ska så är detta alltså inget lättare straff, framför allt inte då det är andra gången hon är dömd.

    Så om hon tror att hon är fri att göra vad hon känner för, då blir det mest synd om henne då hon lär få sitta av tiden i slutändan ändå 😛

      Fast hon begick väl brott under sin skyddstillsyn? Visserligen är det en brist inom frivården, och inte bara hennes intelligens… Men bara det sänder ju ut en signal att det är okej att göra vad som helst under skyddstillsyn. Fotboja hade kanske varit bättre, än en fängelsedom?

    En mild och menlös dom plus en menlös åklagare som hade detta ärende.
    Hoppas på ett överklagande och att alla målsägande från förra domen och från denna domen sätter henne i personlig konkurs.

    Men va?????? Så dom likställer 140 timmar med 6 månaders fängelse?? Det är ju inte ens en hel arbetsmånad?! Det sjukaste jag hört… Så om hon ”jobbar” (hon gör väl knappt det) 8-17 och sen jobbar säg 3 timmar per kväll (5 dagar i veckan)på sin samhällstjänst, hur länge måste hon avtjäna sitt straff då? Det väger ju deffinitivt inte upp 6 månaders fängelse…

    En fråga, hur kan 140h samhällstjänst motsvara 6 månader? Räknar man 140h/24h motsvarar det 6 dagar…. för du är ju inlåst 24/7 i finkan… någon som kan förklara?!

      antagligen är det siffran som är satt på moderation

    Varför inväntar min kommentar granskning?

    Jag ser att många är upprörda över påföljden och tycker att det är en för mild dom. Jag tycker dock att man ska ta sig en funderare till varför vi straffar folk och vilka syften en påföljd har. Till den största delen ser man idag att straffet ska syfta till att den dömda inte återgår till att begå brott. Det finns väldigt få studier som visar att fängelse har den inverkan – snarare tvärtom. Ett kort fängelsestraff är ofta kontraproduktivt och domstolarna väljer, i enlighet med lagen, därför ofta en annan påföljd, t.ex. samhällstjänst och skyddstillsyn som nu. Hon ska även betala skadestånd till brottsoffrena. Alla är fria till sin egen åsikt men när det gäller debatten och opinionen om straff i Sverige önskar jag att många hade läst på lite om effekterna av fängelse. Med det sagt tycker jag dock inte att rättssystemet fungerar perfekt som det är nu.

    Varför skriver du biljettförsäljerskan? Får du inte skriva catten längre? Det är högst förvirrande

    Korkade människor som betalar i förskott. Rätt att de blev lurade och några pengar lär de aldrig se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.