Bloggkostnader

Magdalena Graaf:

Det riktigt kryper i kroppen på mig när någon nämner siffror. Det finns nog inget jag skyr mer. Jag har pappersfobi! (Inget skämt)
Går igenom bloggkostnader. Över 40.000 betalar jag per år för att ni ska få läsa blogg (server) Inte klokt! Sjukt mycket pengar! //Magdalena

Maggan får det att låta som att hon betalar 40 000 kr per år för att ni/vi ska få läsa hennes blogg och det vore ju noblare än noblast om det var så. Vilken hjälte liksom…
Vad hon ”glömmer” att berätta är följande punkter:
1. Hon får dra av den kostnaden på företaget.
2. Hon tjänar betydligt mer än 40 000 kr per år på sin blogg så det är inte som att hon går minus för att skänka oss denna ljuva läsupplevelse.
3. Hur skulle hon någonsin kunna kränga alla sina piller och andra prylar utan denna eminenta plattform?

Så nä, det är inte det minsta synd om Magdalena som får betala 40 000 kr i ”bloggomkostnader” för sin blogg men visst låter hon både självuppoffrande och ädel?
Och 40 000 kr för servrar? Lägg dig på en plattform så sparar du in de pengarna i ett nafs och slipper härja med din revisor om att ta det på företaget.
Det kan jag förstå är trist – jag gillar inte heller papper – men att få det att låta som att hon förlorar 40 000 kr per år för att ni/vi ska få läsa bloggen?
Nej du, den fulingen gick inte… 🙂

Ps. Snacka med Blondinbella om hur du enklast skaffar dig en ”Head of paper content” som du kan outsource’a allt det här till. Hon har med största säkerhet mängder med uppslag. Men se till att gå via hennes ”Head of assistants” – Sång och dansmannen – så han kan knöla ner dig en av hennes tårtbitar bara…

Tack för tips, Terez!

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Cam, jag kommer SLUTA LÄSA DIN BLOGG OM DET SKA FORTSÄTTA KOMMA EN MASSA SKITARTIKLAR efter översta inlägget. /slut på rant

      Men alltså ärligt. Som att någon skulle skriva till David Hellenius på TV4 och ba ”Jag slutar titta på dina program om du inte ser till att TV4 tar bort all reklaaaaaam!!!!”. Om NG nu har bestämt att det är såhär deras portal ska se ut så kommer den nog göra det oavsett vad Camilla tycker.

        Fast det är väl lite skillnad på Icas erbjudanden denna vecka och att Alex Schulman startar en podd? Podden är väl flera år gammal? Varför göra reklam gör gamla artiklar?

          Ja, det kan man ju ställa sig frågande till. Men det verkar som att folk här är väldigt anti länkarna generellt inte att de skulle vara just gamla. Tror inte att de flesta som uttrycker sitt missnöje skulle bli nöjda bara reklamen blev aktuell.

          Nyheten om att Alex Schulman startar ny podcast är dock aktuell, det är inte den gamla ”Alex och siggges podcast” det handlar om. Men det är ju väldigt många andra artiklar som är irrelevanta, tex den om att han och Amanda ska få ett till barn (som vid detta laget är typ 6 månader eller något)

          Nej Alex startar en ny podd och tror inte den ens haft premiär än, så det är faktiskt en aktuell nyhet 😉

            Haha, se där! Då lärde jag mig någonting 🙂

      MEN SKROLLA FÖRBI DEN DÅÅÅÅ! Ja, det är irriterande men vad spelar det för roll att du måste skrolla lite extra? Att så i kö är också irriterande. Flugor är också irriterande. Att gå upp på morgonen också. Förseningar i kollektivtrafiken. Att ha glömt nya underkläder när man tränar också. ??‍♀️

      Men läs på datorn då för satans skull!

        Du ska ha klart för dig att jag ej tänker bidra med något till Satan, han är skyldig mig 169kr för en dagens.

    Magdalena har en vinstmarginal på 77,89% och årets resultat var 1192 000 kr 2016. De flesta företag har omkostnader… Tur att Magdalena är så uppoffrande och betalar sina omkostnader så att hon får läsare…?

      Det är väl för hennes bolag totalt, dvs inte bara bloggen. Hon har ju andra uppdrag också – tex postkoden.

    Och jag får spunk på den där jävla skitreklamen som poppar upp och täcker hela jävla sida. Fix it.

      Adblock. Fixed ☺️

        Jag har adblock och det tar absolut inte bort artiklarna. Har ni någon super Adblock som tar bort, såna fall please tell.

        Är ändå ok att läsa ifrån datorn men på mobilen så är de fan omöjligt pga att artiklarna laddar långsammare än bloggen vilket gör allt allt hoppar

          Jag använder uBlock och Ghostery – får inte upp någon reklam överhuvudtaget på denna eller någon annan sida.

          /Linda

    Alla dessa ”denna artikel från 2012 kanske intresserar dig” -nej!!!

    Den som designat sättet som dessa tips dyker upp på borde få sparken

    Är jag den enda som inte får en massa reklam eller gamla artiklar i vägen när jag läser denna blogg? Har ingen ad-block installerad eller något. Det ser precis ut som vanligt.

      Läser alltid på mobilen och ser aldrig någon reklam som är ivägen.

      Samma här.

    Kan du inte byta portal om NG ändå ignorerar dig? Ärligt det verkar som att NG är ett sjunkande skepp, om de inte bryr sig om hur siten ser ut! Fly medan du kan!

    OT, men attans vad det inte godkänns så många kommentarer hos Blondinbella nuförtiden! Förr hade hon ofta strax under 100 kommentarer på ett inlägg, nu ligger det ofta på 20-30. Också konstigt vad som verkar vara känsligt? Jag kommenterade häromdagen varför bara Bella blev fixad i håret och sminkad men inte Pingis, nu under deras resa i Hong Kong så är det ju båda som säljer in företaget ?! Den kommentaren godkändes inte…

      Haha det har du ju rätt i! Bella är superstylad varje minut av varje arbetsdag och Pingis kommer i morgonrufsigt hår till deras möte (alltså menar inget negativt med att hon inte ser superstylad ut, tänker mer på skillnaden mellan henne och Bella som inte har ett hårstrå som ligger fel). Bella är väl ”ansiktet utåt” som hon säger men när de är på grejer tillsammans och som nu när de delar på sig och går på olika möten borde väl samma gälla för dem bägge två? Eller handlar det mer om att Bella gillar lyxen och flärden och att bli fixad som en sminkdocka varje dag medan Pingis inte har det intresset eller de prioriteringarna.

    Men 40000?! Vad är det för jäkla server?

      Det var precis min tanke med. Ett gräsligt dyrt webbhotell och den som håvar in 40 papp per år FRÅN Maggan gör ju sig en rejäl hacka utan direkt motprestation. Domänen kostar en hundring om året, webhotellet några hundringar till. För visst kostar det att blogga, men det skiljer ju sig inte så himla mycket mellan småbloggare och storbloggare och det skulle ju isf vara likställt med att jag betalar 40 papp för att blogga.

      Det skulle ju inte vara helt okay. (Och jag skulle inte göra det såklart.)

    Man kan inte göra annat än att skratta åt Graafen, ena dagen tigger hon leksaker till sina barn på bloggen och tanterna kommer springande. Nästa dag åker hon till Dubai och visar upp din nya Pradaväska. Hon lurar sina läsare att hon är en av folket och tjänar storkovan på det.
    Det gnälls ständigt om pengar i samma veva som hon skjutsar ungarna i skolan i en Bentley. Stackars lilla rika tant. ?

      Instämmer helt, hur kan hennes läsare inte genomskåda henne? Hon är som en sektledare. Litet grimaser hit och dit så,skrattar dom halvt ihjäl sig. ..?

        Maggan är ju uppväxt i en frikyrka så sektledartendensen är väl ett mänskligt arv. ?

    http://m.vk.se/plus/2096818/unga-har-dalig-koll-pa-hogre-bolanerantor – Läste denna på Umeås lokaltidning och tänker direkt på Gabjoss. 2 barn och hus för 5 miljoner men inga problem i att Fjordingen vill börja studera civilingenjör och de då går från två inkomster till en inkomst och ett studiemedel..

      Vet inget om deras ekonomi eller så, men de skulle ju dels kunna ha sparat undan en hel del pengar inför en period med lägre inkomst för att klara en eventuell ökning av räntan. Är många som gör så. Och CSN, om man är 25 år och har jobbat innan samt har två barn, ger ändå drygt 14 500 kr. Så det är ju inte totalt bortfall av en hel inkomst liksom.

    Även om dessa 40.000 är avdragsgilla i ett företag så är det ju ändå 40.000 som skall betalas. ALLA kostnader i ett företag är ju avdragsgilla (förutom några) men de skall ju betalas i alla fall, det är ju ingen som betalar dem för henne. Det är ju fortfarande 40.000 som skall ut från bankkontot – och det hade kanske varit roligare att köpa nåt annat för de pengarna.

      Vad synd om henne att hon ska betala 40.000 kr för något som genererar en intäkt på lite mer än en miljon. Själv betalar jag tågkort på 2000 kr varje månad (ca. 25.000 kr sammanlagt) för en lön som är nada, zero, nothing jämfört med hennes.

        Fast jag kan förstå henne. Jag behöver en bil för att ta mig till arbetet och den kostnaden svider även om det är självvalt då jag vill bo där jag bor. Men visst hon behöver ju inte få det att låta som att hon inte tjänar på sina läsare. Var hittar man uppgifter om vad de olika bloggarna tjänar på just sina bloggar?

          På allabolag.se kan du se de bloggare som startat företag 2016 eller tidigare.

      Jag driver också eget, tycker det hade varit bisarrt att påpeka för alla kunder som kommer in hur mycket jag betalar i hyra för mina lokaler ’för deras skull’. Betalar ganska många fler tusen än Graafs server kostar, så ja, hade absolut ’varit roligare att köpa något annat för de pengarna’ – vem tänker ens så?!

      @ua

      Svårt att veta men jag gör ett antagande att Maggan ”glömt” att dra av momsen på de 40 kkr hon gnäller över. Utifrån det betalar hon alltså 2 667 kr i månaden. Ink moms betalar hon 3 334 kr/mån.

      Vilken egenföretagare med egna lokaler, vilket de flesta faktiskt har, betalar så lite?

      Hon borde skämmas som ens påtalar saken. Hon lever gott på sin blogg. Det är henne väl unt.

      Det är inte läsarnas skuld att hon betalar ”månadshyra”. Det är ”tack vare” läsarna hon kan betala sin ” månadshyra”.

      Men det fattar hon kanske själv om hon kopplar in hjärnan innan hon låter ”fingertopparna tala”?

      Ha en fin dag!

      Moa

    Random läsare av denna blogg: Jag vill inte läsa om Anna Book, sluta skriv om henne.
    Camillasvansen: Det är bara att scrolla! Scroll, scroll, scroll!

    Nu
    Camillasvansen: Ta bort all reklam, jag orkar inte scrolla! *squeeze*

    ?

      Problemet är ju att den ploppar fram när man scrollar! Ett riktigt moment 22 för oss svansar

        Den ska försvinna under dagen enligt Nöjesguiden. ??????

    Läste det där inlägget, gud så dumt. Ja så fint av Magdalena att ”offra” 40 000 kr per år för detta välgörenhetsprojekt som en blogg är utan att få nåååt tillbaka. Som att en bagare skulle klaga på att hen måste köpa in mjöl och jäst, eller en frisör som skulle klaga på att hen måste köpa hårfärg och saxar.

      Precis. Egenföretagare betalar mycket mer än så. Låt mig nämna några eksempel som min nära har på grund av sin e-handel och en fysisk butik

      – Server
      – Utvecklare
      – Hyra av lokal
      – Interiör
      – Anställda (till butik)
      – Anställda (till att packa varor från e-handeln)
      – Postombud (frakt)
      – Betalsätt (de flesta betalalternativen, exempelvis Klarna kräver en andel av köpssumman)

      Har säkert glömt tusen andra saker. Med andra ord: Fortsätt du gråt över dina 40.000 kr. i kostnad. Det är något du själv beslutat och du kan hoppa över till en plattform, så ska du nog se att du inte längre behöver betala 40.000 kr.

    Trött på tantens ärliga blogg, detta var droppen. JA, jag vet, slutar läsa.

    Älskar Maggans blogg.

      Har gjort det, men tyvärr så känns den inte riktigt lika ärlig längre plus att M kan inte ta kritik.

    Och nu har hon skrivit ett blogginlägg om det hela: http://magdalenagraaf.se/god-natt-vanner-och-kraxsangare/#comments

    Hon är duktig på att manipulera sina läsare. Ena dagen är det stora krokodiltårar och saknad, samtidigt reklam för sina piller. Nästa dag är det festande, svordomar, oanständiga bilder där somliga läsare tycker att det är så roligt så de ”kissar på sig” och jamsar med henne i allt som hon skriver. Sedan finns det några få som vågar ifrågasätta och då tar det hus i h… Har man aldrig haft ett jobb 7-16, 8-17 eller skiftarbete under flera års tid, där man inte alltid får göra eller säga vad man vill, så kan man inte heller bemöta ett ifrågasättande av vissa saker. Hennes ”trogna läsare” har hjälp henne att skapa pillret som hon säljer, så hon borde vara tacksam, ödmjuk och tagga ner. Hon kommer aldrig att lägga ner sin blogg för det är hennes kanal till marknadsföring av sina produkter och så länge hon har läsare så har hon också extra klirr i kassan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.