Lady Dahmer goes Maria Montazami

Lady Dahmer:

När vi ändå pratar om att ställa upp och hjälpa till så fick jag en fråga apropå att mormor kommer och hälsar på då och då och hjälper till med disk och barn och plock och allt det som ses som kvinnligt göromål. En av er undrade hur jag tänker kring att, som feminist som kämpar för att krossa patriarkatet, lägga över just det kvinnliga på mormor när hon kommer.
Jag måste erkänna att jag känner mig ställd av frågan. Det är inget jag funderat på innan överhuvudtaget och känner mig som ett nyfött barn här nu. Naken och rädd. Haha skämt åsido, men ändå intressant och tankeväckande. //Lady Dahmer
Lady Dahmer känner sig naken. Exposed.
Lite som Maria Montazami utan läppstift fast i en helt annan fråga.
En mormor (Hennes? Barnens?) kommer och hälsar på i några veckor och kommer avlasta LD i hennes vardag med barnpassning och liknande och får då frågan – hur tänker hon kring att, som feminist som kämpar för att krossa patriarkatet, lägga över just det kvinnliga göromålen på mormor när hon kommer? – en kommentar som verkar ha satt henne lite på den berömda pottkanten.
Det är alltså här hon känner sig naken och exposed – hon har inte glömt läppstiftet hemma, eller ännu värre..upptäckt att favoritfärgen slutat tillverkas. (Ledsen för urspårat sidospår)
De ”kvinnliga göromålen” är sånt som måste göras varje dag – diska, tvätta kläder, dammsuga (ok nu ljuger jag, jag dammsuger inte varje dag), städa, laga mat, ta hand om barnen – det kommer man ju inte undan även om man är kvinna och feminist och tycker att samhället och familjelivet ska vara jämställt (jag och Oskar är långt ifrån jämställda för övrigt) och det är ju förbaskat skönt att få avlastning med. Jag hjäper ju till med exakt samma grej när jag är gäst hos andra.
Hur tänker ni? Vad skulle hon annars kunna bidra med? Eller ska jag be henne att inte hjälpa till alls? Ska jag bjuda över morfar och sätta honom på disken? (Säg nej snälla, vill inte bjuda hem honom usch)//Lady Dahmer
Vilka mer ”manliga göromål” kan man med gott samvete sätta en mormor på? Eller vilken äldre dam som helst? Fräsa stubbar på tomten? Lägga nytt golv? Kantklippning? Inte rensa ogräs dock – det känns mer som kvinnogöra.
När jag är gäst hos någon så hjälper jag till med det dagliga göromålen – precis som LD skriver att hon gör. Jag tror de man besöker skulle bli mäkta förvånade och jag erbjöd mig att kakla om i badrummet eller anlägga en fontän på tomten.
”Hej, kul att ses och tack för att jag får bo här i några dagar! Jag tänkte åka och byta däck på er bil om en stund och när jag är klar med det så tänkte jag hitta en lämplig hane att betäcka er Cocker Spaniel med för att hjälpa till lite..”

Och finns det verkligen någon som förväntade sig att LD skulle leva 100% jämställt i sin relation?
Bara för att man kämpar för en fråga och har ett må så betyder det ju inte att man själv är där. Juh..
Jag har som mål att leva i total harmoni, medveten närvaro och själsligt lugn där min inre gudinna nynnar på kumbaya och färglägger lotusblommor i en bok med syfte att måla för mindfulness, men det betyder ju inte att jag är där. Än. 🙂
Rom byggdes inte på en dag liksom…

39 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker det är sjukt roligt att du tycker att det är typiskt mansgöra att hitta en avelshund xD Alltså var kommer det ifrån? Hur många män i ditt liv har åkt iväg på sådant uppdrag för att du ska ha bildat den uppfattningen? förklaraaaa

      Haha…nä, jag försökte mest hitta tokiga saker man kan erbjuda sig att göra när man är på besök. =)

    Boken som ligger framme i Bellas senaste inlägg måste väl vara att hon driver med oss nyfikna?

    http://www.isabellalowengrip.se/2017/09/ladda-batterierna-3/

      Hahahah riktigt klyftigt om det är medvetet?

    Min man städar mer än mig då jag tar hand om barnen. Vi jobbar båda två men han vardagar slutar vid 17, när han kommer hem tar han disken och städar om jag inte har städat. Men disken är hans område jag har tvätten 🙂 Här finns inget manligt och kvinnligt. Här finns saker som behövs göras och vi gör dom båda två.

      Man borde egentligen ignorera LD varje gång hon är inne här och slänger käft och söker efter bråk. Det är ju uppmärksamheten hon lever på.

    Jag skulle fan ALDRIG låta min mamma städa och diska om hon var på besök hos mig! Umgås med barnen – absolut, men inte mer. Hon har liksom städat och gjort all den skiten redan, hon ska inte behöva göra det en gång till med mina ungar i mitt hem. Nej usch och fy för att tänka så!

      Äh, min mamma skulle inte få storstäda hemma hos mig men att hjälpa till runt matlagning och disk känns som en helt normal grej alla vuxna gör som råkar dela en vardagsmiddag i någons hem.

        Precis… både jag å sambon hugger ju i å hjälper till med det som är neutralt å enkelt att göra när vi är på besök eller nåt.. disken, plocka bort, å allmänt.. måste de klippas gräs eller hängas en tvätt så gör man väl de med… svårare att sortera garderober å rensa garaget liksom…

      Min mamma hjälper till hos oss även om ingen ber henne. Jag hjälper till hemma hos henne när jag är på besök, hjälper även till hemma hos svärföräldrarna och dom hjälper oss. Hjälper även vänner med disken/blocka bort bordet om det behövs när man är bortbjuden. Min sambo hjälper också till på alla platser, med disk eller matlagning eller vad som nu behövs göras. Vad är det för fel med att hjälpa till? Det är så skönt att alla i ett sällskap hjälps åt. Det är inte meningen att man ska vara ensam i en familj.

        Nä men min mamma är 68 år och har jobbat och slitit hela sitt liv. Hon kan gott slippa städa undan efter andra nu, det har hon gjort tillräckligt i sitt liv.

          Skriv då inte ”usch och fy för att tänka så” när det är ditt liv och din mamma du applicerar värderingen på.

          Min mamma är 42 år och hjälper mer än gärna till. Jag hjälper mer än gärna henne och andra också. Hoppas jag överför den hjälpsamma genen till min dotter också 🙂

            Hoppas du lär din dotter att män också ska hjälpa till så hon slipper fastna i den kvinnofällan som du själv verkar vara fast i.

            Så bara för att man är kvinna så får man absolut inte göra vardagssysslor?????

      Så är inte LD den mest sympatiska av människor heller. Klart hon utnyttjar sin mammas tjänster utan att ens reflektera över det. No biggie liksom.

    Barnfamiljer se hit!!!
    Sök gärna in i min fb grupp
    swish Barnfamiljer

    En grupp endast för er med barn där ni kan söka hjälp med matkasse, pengar/lån av pengar, leksaker, blöjor,Välling osv även insamlingar tillåtet i vissa fall

    Vad säger ni om fallet Pernilla Wahlgren/Christina Schilling vs. Minette Tigerfalk?

      Schilling? Jag orkar inte. Damm autocorrect! Schollin ska det vara.?

      Vad handlar det om? Vill inte klicka på Pernillas blogg om nåt skulle finnas där.

        ”Min mammas dröm om en ”MåBra-Oas” fick ett snöpligt slut I Mars i år – när hennes partner, som hon så klart trott allt gott om, gick bakom hennes rygg, tog kontakt med Christinas hyresvärd ; ”Sveriges Riksdag”, och efter det blev min mamma uppsagd från sin lokal!!

        Det som skulle bli en nytändning på MåBra-Oasen tillsammans med nya duktiga tjejer i lokalen – blev i stället så att Christina manövrerades bort från sin lokal – som hon har haft i 22 år och drivit verksamhet i ensam- eller tillsammans med andra duktiga tjejer – och mammas dröm gick i kras…! 

        Det är fullkomligt ofattbart att sådant kan få ske!!

        Och ännu mera ofattbart är att hennes forna samarbetspartner nu bedriver sin verksamhet vidare som om ingenting har hänt – i Christinas lokal!!

        Eftersom jag vet att många tittare är väldigt förtjusta i min min kära mor , (eller Mormor Christina som hon ofta kallas) , så vill jag därför tydliggöra att Christina Schollin har ingenting med den verksamheten i Gamla Stan att göra i dag!

        De behandlingar som utförs där är inget som varken hon- eller vi – står bakom – eller rekommenderar!

        Min mamma har sedan detta hände såklart försökt att få kontakt med denna Minette. Men hon gjorde sig snabbt okontaktbar , svarade varken på telefon eller mail och bytte lås på dörren så att mamma inte kunde komma in i sin egen lokal!

        Mamma har skrivit det ena vädjande och snälla mailet efter det andra, och bett denna Minette om ett möte , eftersom de hade ett muntligt avtal att Minette- när hon hade råd och tiden kändes rätt – skulle få överta lokalen mot en överlåtings-summa , så att mamma så småningom kunde dra sig tillbaka, och veta att hennes älskade lokal och Må-bra-oas var i trygga händer.

        Detta ringde denna Minette även till mig och intygade mig om , innan dom inledde sitt samarbete!

        Jag och mina syskon skulle veta att vi lämnade vår kära mor i trygga händer hos Minette – sa hon.

        Hon sa t o m till mig att ;

        ”Det finns så många där ute som luras och som bara vill tjäna pengar på din mammas goda namn och hennes godtrohet så jag vill att ni ska veta att ni kan lita på mig till 100 procent!”

        Jag tänkte faktiskt när hon sa detta, att ;

        ”Varför säger hon så?! Det är väl ingen som skulle lura min lilla mamma…?!”

        Men det var precis det som var Minettes plan uppenbarligen.

        Jag har varit så jäkla förbannad , upprörd och ledsen å min mammas vägnar, och även jag försökt att få tag på denna Minette , men hon har vägrat att svara på mina sms där jag ifrågasätter hennes beteende och det faktum att hon faktiskt är skyldig min mamma pengar!! Inte ett svar tillbaka har jag fått sedan jag kontaktade henne första gången i Mars!

        Hon stoppar huvudet i sanden , låtsas som ingenting, driver verksamheten vidare och har fester i mammas lokal i Gamla Stan , utan att visa minsta lilla empati eller förståelse för hur hon har bedragit och lurat en kvinna som har vårdat sin butikslokal i 22 år – och som hade tänkt fortsätta med det i några år till….

        Så till alla er, som fortfarande letar efter Christina Schollins butik i Gamla Stan, vill jag säga att det är ingen idé att leta längre. Min fina lilla mammas butik/Oas sedan 22 år finns inte längre.

        Och min mamma som alltid tror gott om alla och vill alla väl – och som aldrig kunnat drömma om att hon skulle bli utsatt för ett sådant svek, har fått smaka på hur det känns att bli grundlurad , sviken och bedragen….

        Tillägg för de som har läst Expressen :

        Min mor var mer eller mindre tvungen att skriva under ett avslutande av hyreskontraktet mot sin vilja , då beslutet om uppsägning var taget av Hyresvärden, och då det är näst intill omöjligt att vinna över byråkratin i såna här fall.
        När hon fick redan på att hon var uppsagd, så blev hon naturligtvis chockad och förstod ingenting.
        Hon vädjade till Hyresvärden om att beslutet skulle upphävas – men fick till svar att beslutet stod fast.
        Anledningen var att Minette Tigerfalk lämnat dokumentation och uppgifter som tydde på att det rörde sig om andrahandsuthyrning – vilket inte var fallet då hon hade ett samarbete med Christina.
        Något som min mor varit oerhört tydlig med ända från början, så att det inte skulle bli några missförstånd. För henne var det viktigt att de hade ett samarbetsavtal – och ingenting annat.
        Direkt efter uppsägningen så konfronterade min mor Minette i deras gemensamma butikslokal för att få en förklaring, men vägrades inträde med orden ; ”Du har ingen rätt att tränga dig in här”. Hon ville heller inte förklara sig, eller svara på frågor om hur det hade kunnat bli så här.

        Sedan dess har Minette gjort sig oåtkomlig och inte visat vare sig förståelse eller empati för sin samarbetspartner , utan fortsatt att driva verksamhet i lokalen – utan Christina.”

        Varför inväntar min kommentar granskning, CamCam?

    Jag kan ju tycka att det inte spelar roll, vem som gör vad i hemmet. Bara man fördelar sysslorna… tidsmässigt.

    Camcams pappa vet knappt hur tvättmaskinen funkar… men å andra sidan kan jag knappt hantera diskmaskinen. Jag fullkomligt AVSKYR att dammsuga… men är bra på att damma och torka rent.

    Det finns liksom ingen status i vad man gör hemma.

      Jag tror fan INGEN av er vet hur dammsugaren funkar. ???

        Jo… regelbundet! En gång i kvartalet. :)))

      Heja Camimami!! ??

    Nja, jag tycker mest att det låter lite konstigt av en annan anledning. Om barnens mormor inte träffar barnen så ofta så är det väl bättre att de umgås? Mormor och barnen kan väl få bara vara och ha det mysigt? Om LD inte vill hänga med dom så kan ju hon städa och tvätta?
    Köp tjänsten istället för att sätta mormor i arbete om man nu inte orkar själv.
    Det är åtminstone något jag skulle kunna tänka mig att swisha en slant för.

    Tycker mest det känns märkligt att en mormor kommer för att hälsa på och man ens tänker tanken att be henne ställa sig och städa? Väldigt märkligt!

    Haha LD då som ska vara femenist ?

    När min mor hälsar på brukar hon putsa fönster, städa ugn och micro, torka av skåpdörrar och göra annat hon vet att vi aldrig hinner med. Hon hjälper mer än gärna till, och vi uppskattar det enormt. Inga konstigheter. Gissar detsamma gäller LD och hennes mor.

    Det är väl bara underbart snällt av mormorn om hon vill ställa upp och hjälpa till med hushållssysslor och umgås med barnbarnen? Om hon orkar och är okej med det, varför inte?

    I vårt hem finns inte direkt manliga och kvinnliga sysslor, vi hjälps åt med disk, tvätt och städ i mån av tid och ork. Kommer en mormor eller farmor och hjälper till så är vi tacksamma för det, oavsett om det gäller barnpassning eller städning. Och som LD säger – det är ju exakt det man hjälper till med när man hälsar på andra. Inget konstigt alls.

    Hahahahaha camcam kakla badrum o anlägga fontän, jag dör så bra inlägg!

    Min mamma hjälper oss mycket, pappa på sitt sätt men aldrig med det som är kvinnligt kodat. Lite känner jag att jag inte kan lägga mig i deras bristande jämställdhet, den är deras ansvar. Men jag ber min mamma uttryckligen att inte städa osv och att hon avlastar oss mycket med barnpassning handlar om att hon vill vara nära sina barnbarn och att vi har mkt extra läkarbesök med vår äldsta son. Dock kan hon inte låta bli att fixa sånt hon stör sig på hos oss. för någon vecka sen var hon hemma ensam i några timmar och jag kunde gå runt och se var hon hade fixat till. Jag växlar mellan att störa ihjäl mig och att tycka att hon är gullig.

    Här hemma diskar pappan. Jag har inte tiden – han pluggar men är inte så många timmar i skolan per vecka, så det känns helt ok. Han klagar inte.

    Jag hatar förövrigt att diska och laga mat. Jag antar att vi är ett jämställt par. Alla verkar må bra i alla fall.

    Det ska tilläggas att jag städar nån gång i veckan, har ett personligt hat mot smutsen på golvet.

    Överlag känns det som vi kompletterar varandra, finns ingen förutbestämd stadgad.

    Varför jobbar inte LD? Sjukskriven eller självvald hemmafru?

      Strukturer. Baam!

      Just nu skulle jag gissa på att hon är mammaledig.

    Ja men sitta lilla mammsen i arbete så gör vi feminister istället för att kräva av mannen sin att ta mer ansvar sen gnäller vi lite på bloggen

    Eller så hjälper mamman till med sysslorna och så är det som det är. Jag förstår inte varför man reflekterar över om det är en kvinna eller man som gör det?

    Haha. Har jag aldrig riktigt tänkt på! Men min fästman brukar diska, tvätta kläder, tömma soporna och sedan turas vi om att laga mat. Jag däremot skrubbar, dammar, rensar förråd, flyttar snabbt bort små prylar som plockats fram och dammsugar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.