Vad pågår egentligen här?

Wahlgren-klanen:

Jag är lite sen på bollen men det har varit ett och annat att sätta sig in i för att kunna skriva det här inlägget.
Jag har fått en del kommentarer gällande en kvinna vid namn Minette men inte fattat vad de handlat om men nu jäklar är jag ”up to speed!”.

Det här är vad som hänt:
Christina Schollin skriver ett blogginlägg om att hon blivit uppsagd från sin lokal i Gamla Stan efter 22 år av sin hyresvärd Riksdagen då de menar att hon hyrt ut sin lokal i andra hand till en kvinna vid namn Minette.
Hon anklagar henne för att ha gått bakom ryggen på henne och lurat henne eftersom de båda skulle vara partners i lokalen och att ingen andrahandsuthyrning har ägt rum.

Drömmen om min MåBra-Oas fick ett snöpligt slut I Mars i år – när min partner, som jag trott allt gott om,  gick bakom min rygg, tog kontakt med min hyresvärd Sveriges Riksdag och  såg till så att jag blev uppsagd från min lokal!!!!!!//Från Christina Schollins blogginlägg. 

Vidare skriver Christina Schollin följande:

Jag är absolut inte ute efter att skada någon människa – inte heller tänker jag anlita advokat eller skicka in en stämningsansökan. Jag vill bara berätta för alla mina trogna kunder genom åren att min butik inte finns kvar längre. Och jag vill försöka förhindra att det som hände mig, händer någon annan.
Jag har heller ingen anledning att redovisa alla detaljer i denna tråkiga historia – och jag är faktiskt fortfarande mest förvånad och chockad över hur detta kunde hända ! Jag ville så gärna avsluta min tid som affärs-idkare på Storkyrkobrinken på ett värdigt sätt. Så blev det inte – och det är något jag djupt beklagar.//Från Christina Schollins nästa blogginlägg.

Här stöter jag på ett stort problem. Hon tänker inte anmäla den här Minette för det som hon påstår att hon gjort sig skyldig till utan hon nöjer sig med att smutskasta och anklaga henne för diverse saker på sin blogg. Normala människor som blivit utsatta för det Christina anklagar Minette för gör antingen en polisanmälan eller stämmer vederbörande. Det är så man hanterar sådana här situationer – inte genom att hänga ut någon på sin blogg.
Det är nämligen förtal.

Christina fortsätter i nästa blogginlägg:

Jag har varit oerhört noga med att endast redovisa FAKTA på min blogg  – och ingenting annat. Någon smutskastning har det aldrig varit frågan om.//Från ytterliga ett blogginlägg av Christina Schollin.

Det som många – inklusive Christina Schollin, Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso – verkar ha missat är att det spelar ingen roll om det man skriver är sant eller inte – det kan fortfarande räknas som förtal.
Om en tidning eller hemsida har ett utgivningsbevis så kan de i vissa lägen exponera personer som begått brottsliga handlingar – OM det finns ett allmänintresse i det. Exempelvis om Stefan Lövén hade lurat av Christina sitt kontrakt så hade tidningarna kunnat skriva om det – efter fällande dom eller om de satt på så pass mycket bevisning att det var ställt utom rimligt tvivel att han gjort sig skyldig till detta. Men en person som denna Minette skulle med största sannolikhet inte hängas ut med namn eller bild, även efter en fällande dom eftersom det inte finns något allmänintresse i det förutom att man som privatperson vill ”gotta sig i” att veta vem personen är.

Christinas dotter Pernilla Wahlgren hänger även hon ut den här kvinnan med namn och bild på sin blogg och skriver följande:

Anledningen var att Minette Tigerfalk lämnat dokumentation och uppgifter som tydde på att det rörde sig om andrahandsuthyrning – vilket inte var fallet då hon hade ett samarbete med Christina.
Något som min mor varit oerhört tydlig med ända från början, så att det inte skulle bli några missförstånd. För henne var det viktigt att de hade ett samarbetsavtal – och ingenting annat.//Från Pernillas blogg.

Har inte Christina Schollin ett eget ansvar att se till att all dokumentation är i sin ordning eftersom hon visste att hon inte fick hyra ut i andra hand? Och om denna dokumentation var felaktig, varför inte då ta det till Hyresnämnden? Om hon har alla sina dokument i sin ordning så borde en sådan tvist inte varit något som helst problem för henne att vinna, men i stället så struntar hon i det och hänger istället ut den här kvinnan på hela familjens sociala medier.
Jag tvivlar på att det är särskilt enkelt att bluffa sig till ett hyreskontrakt om alla papper är i sin ordning som Christina påstår här. Jag säger inte att Minette inte gjort sig skyldig till det Christina anklagar henne för – jag har ingen aning – men jag vet hur byråkrati fungerar och att det är ens egna ansvar att se till att alla papper är i sin ordning.
Stämmer Christina inte Minette eftersom hon vet att hon inte kan vinna då hon själv brustit? Jag vet inte hur ni fungerar men hade det varit jag, och jag haft alla papper och dokumentation på min sida så hade jag stämt skiten ur någon som gjort så mot mig. För då hade jag ju vetat att jag skulle ha vunnit i en förhandling.
Hade jag däremot själv gjort bort mig hade jag nog hellre velat kasta skit på vederbörande offentligt för att i alla fall åsamka dem så mycket skada som jag möjligtvis kan – speciellt om jag inte vetat att jag tillbaka skulle kunna bli stämd för förtal.

Och då, barnbarnet och dottern Bianca Ingrosso – vad gör hon?
Hon lägger ut en halv avhandling på sin Instastory där hon på alla sätt hon kan försöker dra den här kvinnan i smutsen.
Ingen ansiktsbild på kvinnan i fråga men däremot uppmaning om att aldrig besöka hennes salong och utläggningar om vad de anser att hon gjort sig skyldig till.


Kommer Bianca behöva pudla här på samma sätt som hon behövde pudla efter sin attack på Idol-juryn?

Så vad säger Minette då – kvinnan som blivit uthängd och smutskastad av en av Sveriges mäktigaste familjer på sociala medier?
Följande står att läsa på hennes blogg.

Vad som är sant i den här historien har jag som sagt ingen aning om utan det jag vill lyfta fram i det här inlägget är det är brottsligt att hänga ut någon på det sätt som familjen Wahlgren/Ingrosso gör oavsett om det de påstår är sant eller inte och jag tycker att det är förkastligt att de – som modererar sina kommentarsfält – släpper igenom kommentarer som hotar och kränker Minette och som även går på hennes barn.
HENNES BARN!?
Dessa kommentarer låter de gladeligen stå kvar i sina bloggar i fler dagar och det är – om jag får ha en åsikt – betydligt värre någonting av det den här familjen anklagar Minette för.

Jag kan och tänker som sagt inte uttala mig i skuldfrågan för det finns alltid två sidor av samma mynt, och eftersom Christina inte tänker ta detta längre än till sin blogg – vilket då i mina och andras ögon inte är någonting annat än skitsnack eftersom hon inte presenterat några som helst bevis – så får man ju hoppas att den polisutredning som nu finns går till botten med allt det här så att sanningen kommer fram. Enligt Minettes blogg finns det en pågående polisutredning. (Förtal hamnar inte under allmänt åtal och utreds inte av polisen men det finns nog en hel del annat att polisanmäla i den här soppan.)


Saxat från Minettes blogg.

Jag känner ingen av de inblandade, har aldrig träffat dem och väljer inte sida men rätt ska vara rätt – i alla fall inom de områden jag kan, känner till och verkar inom – sociala medier och presslagar och etik.
Det är inte bara olagligt men även omoraliskt att göra så här som Pernilla, Christina och Bianca gjort – olagligt för uthängningen framför allt omoraliskt när det gäller de kommentarer de släppt igenom.
Jag råder själv under ett utgivningsbevis och måste inte bara följa lagar utan även press-etik och jag skulle inte kunna hänga ut en privatperson på det sätt som den här familjen gör utan konsekvenser, oavsett om jag anser mig ha rätt eller inte…
Och återigen – Det spelar ingen roll om det man skriver är sant eller inte – det kan fortfarande klassas som förtal!
Den här historien är smutsig från början till slut och hade familjen Schollin/Wahlgren/Ingrosso skött det hela snyggt och i de rätta kanalerna hade de kanske kunnat komma ut det här med hedern i behåll men efter allt det här? Nej… Skäms på er!
När ni gick på barnen tog all min förståelse slut, även om några av de värsta kommentarerna nu är raderade efter att ha legat uppe i flera dagar.

Skäms!

Tillägg – Jag kommer inte tillåta smutskastning av någondera sida, bara så ni vet! 

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad sa de om barnen?

    Tröttnade halvvägs in i denna såpa men är rätt säker på att ingenting i de två första citaten skulle någonsin räknas som förtal.

    Cam Cam, det är ett intressant ämne men du börjar bli som Tyra. Det är för jäkla långt! Lär dig att korta ner texterna, gå igenom dem ett par gånger och ta bort det som inte är nödvändigt. Sen postar du.

    Innehållsmässigt är det intressant men det är illa skrivet.

      Det är en lååååååång historia som jag ville gå till botten med och jag har läst igenom texten en gång till och ser inte var jag upprepar mig.. Läs eller läs inte…eller skumma lite…läs varannan rad. =)

        Alltså, humorn i att den person som påpekar att det finns upprepningar i texten postar två nästan likalydande kommentarer! ?? I’m cracking up!!

      Ja jävlar så jobbigt att läsa, lata dagens människor är! Ingen tvingar dig läsa alls!

    Cam Cam det är för långt. Du börjar bli som Tyra! Lär dig att gå igenom dina texter och ta bort allt som bara är upprepningar och som inte tillför texten något.

      På tal om att upprepa sig …

    Eskilstunabo här och varken jag eller vänner har då aldrig hört talas om denna kvinna tidigare. Så att hon har ett dåligt rykte i Eskilstuna var allt att ta i, men vad gör inte Bianca för att överdriva lite extra…

      Tänkte precis skriva att jag heller aldrig hört talas om butiken eller kvinnan som påstås ha lurat 80 åringen.

      Eskilstunabo här med, vet ingenting om detta så… Snacka om att överdriva.

      Född och uppväxt i Eskilstuna. Är man i Minette eller dotterns ålder borde man hört namnet då det inte är vanligt efternamn. Känner dem inte, utan bara hört rykten florerat.

    Hur gammal va biancas mormor? Tror inte hon nämnde det.

      80

        Jag tror Jas var ironisk eftersom Bianca försöker spela ut kortet ”min gamla jättesnälla mormor”….

      och hur var det? var hon fin eller inte? ?

    Bella är med på ledningsgruppsmöte per telefon – hon måste färga sin utväxt. Hon skriver att det är en sån bra grej med att ha eget bolag, Pingis och hon kan välja att att vara med på möten per telefon samtidigt som de får t ex pedikyr. Det är effektivt menar hon. Jag förstår tanken, men har aldrig varit med om det själv att chefen sitter på skönhetsbehandlingar under viktiga möten. Jag har jobbat både i stooora företag och mindre där vi bara var 5 anställda. Är det det nya sättet att driva företag på, det friare sättet där det anses vara nytänk att multitaska möten med annat bestyr? Är jag förlegad då jag tycker att det är konstigt? Jag tänker också på kollegorna som sitter fysiskt i mötet, jag tycker det är grymt störande att ha någon med på telefon som avbryter ect då de inte ser samspelet i rummet. Speciellt ifall personen ska ha en tyst kommunikation med frisören under tiden, det märks liksom ifall den i telefon känns frånvarande. Jag undrar faktiskt på riktigt ifall jag bara är fast i gamla tankespår, det kanske är så här alla kommer jobba inom 10 år.

    http://www.isabellalowengrip.se/2017/09/beautydag/

      Det vi avhandlar på ledningsmöten skulle jag inte alltid tycka är lämpligt att prata om på allmän plats. Sen skulle jag tycka det känns oerhört märkligt att ha den typen av samtal samtidigt som nån pillar med ens hår, händer eller fötter. Men BB var ju tvungen att påpeka hur EFFEKTIV hon är, till skillnad från alla vi andra stackare som bara har vanliga jobb och inte vevar runt en hel KONCERN.

        Hallå? IMPERIUM.

      Vår VD är väldigt noga med att inte boka in annat de dagar vi har ledningsgruppsmöte och förväntar sig samma respekt från oss i gruppen. Skulle tycka att det var respektlöst av min chef att köra ett så pass viktigt möte över telefon pga av bekvämlighetsskäl.

      Hon som har med sig sminkös och stylist vart hon än går, varför inte ha med frisören in i styrelserummet och få sin utväxt fixad på plats vid sittande möte. :p

      Undrar ju om de anställda får göra likadant och delta på telefon om de vill ta en pedikyr eller hårfix på arbetstid?

      Och LCCs instastory där de sprayar hårspray över Pingis och hela hennes dator. Hur mår det tangentbordet undrar jag… samtidigt som de har möte… Pingis verkar inte helt glad över att bli avbruten för filmande även om hon håller god min.

      Jag har varit med om en som tog ett jobbsamtal under en rektalundersökning av prostatan. Det är multitasking det.

    Bianca borde lära sig att inte lägga ut saker på internet när hon är arg, och istället vänta till hon lugnat ner sig lite. Hade hon väntat lite hade hon kunnat formulera sig på ett moget och förstående sätt men nu blir allt hon skrivit bara såå töntigt. Speciellt om det inte ens stämmer heller.

    Pernilla skrev ju att Minette skulle få övertal lokalen efter ett tag mot en ”överlåtelsesumma” – får man det i en hyreslokal? Låter ju som att sälja en hyresrätt….

      Ja, hyreslokaler är vanligt att man har kontrakt på som gäller flera år. Därför kan man köpa ut gamla hyresgästen genom att köpa kontraktet och överta rätten att bruka lokalen.

      Det är andra regler för lokalhyreskontrakt. För lokaler är det okej att betala för en överlåtelse, hyresvärden måste dock godkänna överlåtelsen.

      Det är lagligt och helt i sin ordning att sälja en hyrd lokal/ett hyreskontrakt när det gäller affärslokaler.

    Christina kom och skulle föreläsa på någon middag i min hemstad när jag gick på gymnasiet. Min ena kompis jobbade på middagen och den andra skulle köra henne från stationen. Hon var inte så mysig som hon gör gällande. En ilsken överklasstant som förväntade sig att bli behandlad som en drottning. Inte öppna dörrar, inte bära en väska. Riktigt riktigt dålig attityd och tydligen ganska elak.

      Fast att de lägger upp en fasad så folk tror de är trevliga är inget nytt. Så är det med många svenska ”kändisar”. Men just den här familjen är i grund och botten väldigt speciella…

      Ja ofta är allt bara skådespel.

      I förra avsnittet när både Bianca och Pernilla ”verkade” förvånade att Christina hade en blogg, Pernilla har ju själv kommenterat på hennes blogg flera gånger så inget nytt med andra ord.

      Förra säsongen skulle dom väl ta ett riktigt avslut av Biancas hund, i hennes nya lägenyhet filmar hon trälådan han ligger i och säger han är alltid med mig.
      Alla sådana program har manus mer eller mindre.

        Det är nästan alltid skådespel i dessa typer av serier – Wahlgrens, Kardashians, Sveriges sämsta bilförare, you name it.

          Exakt det är ju det men inte många som fattar det utan tror allt dom gör är deras verklighet/vardag.

          Samma med Parneviks det är ju pinsamt dåligt.
          När Blondinbella skulle besöka dom, Mia och Jesper står i köket ( alltså detta ska ”föreställa ” innan gästerna har kommit ) men så ser man välling i bakgrunden som man fattar är Bellas dotters.

        Du har uppenbarligen missat att detta är en annan hund, dom köpte en ny efter förra hundens bortgång. Ok?

    Uttalar mig inte i skälva sakfrågan men nej, det normala är INTE att stämma någon då detta är ett civilmål och du står för alla fjolerna själv och har för förmodligen ingen ekonomisk vinst att ta hem även om man vinner.

    Det enda hon skulle få är upprättelse och en lite summa, eventuellt, i skadestånd för förlorad inkomst, samt detta skulle ta år av ens tid.

    Tror verkligen inte detta var värt det.

    Jag skulle på min höjd polisanmäla så att om de inkommer fler anmälningar kan de läggas samman, men anmälan i sig skulle inte leda någon stans.

      Alltså jag blir så sur.

      Jag HADE skrivit själva med j och inte k. Jäkla mobil ?

      Då borde ju Christina definitivt motsagt sig uppsägningen och tagit det till hyresnämnden.

        Och vinna vadå? Stämning kommer ju bli mist sagt ansträngd mellan henne och hyresvärden. Tror det blir extremt svårt att ha en affärsmässig relation som skulle behövas för att få ett sammarbete att fungera.

        Jag hade inte velat vara kvar med den hyresvärden.

      Jag blir sur när jag låst mig ute, eller om mjölken är slut när jag är kaffesugen. Kan även bli sur om jag missar bussen och nästa först kommer om en timma.

      Om min mobil råkar stava fel blir jag inte sur.

        Antecknat.

        Och jag blir inte sur när mjölken till kaffet är slut. ?

        Men om mjölken är sur, blir du också sur då? Frågar åt en vän.

          Jag blir bara sur om mjölken är sur och går ut.

      Den juridiska kunskapen i det här inlägget är överlag låg, även innebörden av begreppet förtal och bevisbördan som krävs för att någon ska bli dömd.

        Instämmer!

    Mycket bra skrivet!

    Vet inte vem som har rätt eller fel, men skillnaden på hur de olika lägren uttrycker sig i sociala medier är iaf stor.

    http://pernillawahlgren.se/pernillas-blogg/sa-blev-min-kara-mor-grundlurad.html

    http://minettetigerfalk.maqt.se

    Wow! Vilken såpa!

    Men man ser väl lätt skillnad på ett hyresavtal och en samarbetsavtal? Om nu Christina anser att det inte var ett hyresavtal utan ett samarbetsavtal så kan väl till och med hon se det?

    Jag måste ha missat något så snälla someone fill me in :/

      Pernilla pratade om det här i sin podd och förklarade det såhär: Schollin har alltid haft ett samarbetsavtal med de hon haft inhyrda hos sig i butiken tidigare. När Tigerfalk kom in i bilden tog hon fram ett kontrakt som hon påstod skulle vara bättre för Schollin. Detta skrev Schollin, som är så gammal och tror gott om alla, på utan att läsa ordentligt. Tigerfalk har alltså planerat det här från början!

      (har man varit i affärsvärlden såpass länge bör man väl veta att läsa avtal innan man skriver under, kan man tycka, oavsett hur gott man tror om andra)

        Tack Kattis! Ja man tycker ju det borde varit ganska lätt att se vilken sorts avtal det handlade om.

    Jag tror mig ha läst att det var ett muntligt samarbetsavtal. Minette fick alltså en hyreslokal i Gamla stan värd flera hundra tusen helt gratis. Varför bild på Wahlgrens men inte på Minette, CamCam? Även hon har en blogg och är en offentlig person. Bloggar på samma ställe som Åza B.

      Tycker du att hon är att likställa med Familjen Wahlgren/Ingrosso/Schollin? Och det är DE som hängt ut henne utan att visa upp något bevis och det är vad mitt inlägg handlar om.

        OK. Då har du alltså valt sida.

          Jag har inte valt någon sida. Det här inlägget handlar inte om vem som har rätt eller fel vilket jag skriver ett flertal gånger, utan det handlar om den uthängning som de gör sig skyldig till och som klassas som förtal oavsett ifall det de skriver är sant eller inte. Jag vet ingenting om situationen ifråga utan jag skriver om vad man får och inte får göra på sociala medier. Var det så otydligt verkligen? Men jag kan absolut lägga upp en bild på henne om det känns bättre för dig?

            Ja gör det. Lägg ut en bild på henne .

              Men jag har ju redan gjort det… det gjorde jag direkt efter jag svarade dig förra gången..

      Är dessutom bästa vän vad det verkar med Åza 🙂

        Nä, jag är ju bästis med Foki, Gabjossan, Sindy och Elaine! Hallå! Har ni missat det?! Har absolut inte plats för en till!

          Plus att du ibland hatar LD och ibland fjäskar du livet ur dig för LD 🙂

            Nä, jag lyfter det som förtjänar att lyftas och kritiserar det jag anser förtjänas att kritiseras. Är det märkligt? Gör inte alla medier som bevakar saker det? Eller får Expressen inte kritiskt granska en politiker de en gång skrivit positivt om? Ni är så himla roliga ibland… 🙂

    Tack för att du skrev denna text på ett ställe där många kan läsa det. Du har exakt samma åsikter som jag har till 100% om den här pinsamma historien.
    Det ska bli intressant att se om kanal 5 gör något ställningstagande.
    Mycket skamligt beteende från familjen Wahlgrens sida.

    Sen är det paradoxalt av Christina att skriva att hon inte ville ta ärendet upp i Hyresnämnden för att då blir det offentligt.
    Nu har hon ju offentliggjort allt genom sin och Pernillas blogg. Ska man skratta eller gråta??

      Christina kan inte ta upp ärendet någonstans eftersom hon är uppsagd på goda grunder.

      http://christinaschollin.com/grund-lurad-av-sveriges-riksdag/

      Här beskriver hon själv att hon 2014 befinner sig i en konflikt med Riksdagsförvaltningen för att hon inte är villig att betala hyra. Slutligen blev hon 1:a kv 2017 uppsagd.
      Nu heter det att det är hennes andrahandshyresgäst som grundlurat henne.
      Ja – precis tvärt om som framkommit – Christina är boende i Spanien sedan många år och har haft sin lokal uthyrd i andra hand till en rad olika personer. Riksdagsförvaltningen tröttnade. Det är vad som har hänt.

        Hon är inte uppsagd av hyresvärden, de har träffat en gemensam överenskommelse om att avtalet ska upphöra i förtid. Hur ”gemensam” den är kan inte jag avgöra.

        Nu är jag inte lika vass på hyresjuridik på lokaler som bostäder, men är det vanligt att man ger en olovlig andrahand på en lokal kontraktet?

        Egentligen borde ju andrahandshyresgästen själv förlora på att skvallra för så riskerar ju hennes verksamhet att lägga ner…. Eller? Hon kan ju inte på förhand veta hur fastighetsägaren skall agera.

        Detta låter konstigt i mina öron. Svårt att se hur hon blivit lurad.

    Det är såvitt jag vet marknadshyror på kommersiella lokaler. Alltså inte alltid värda någonting bara för att det är bra läge.

    Bästa Bloggbevakningen!
    Jag är så glad att läsa ditt inlägg. Du tycks vara den enda neutrala reporten i hela landet. Den enda som gör ett sansat intryck och som förstår etik, moral och svensk lag.
    Expressen och Stoppapressarna har verkligen gjort bort sig och jag hoppas verkligen att de blir fällda för hur oetiskt de har agerat.

    Christina Schollin, Pernilla och Bianca Wahlgren har betett sig fruktansvärt illa och jag hoppas att de kommer att bli ställda till svars för att de ödelagt en människas liv, ekonomi och näringsverksamhet. Här är hela familjen även barnen offer.

    Jag har totalt förlorat alla respekt för familjen Wahlgren och även för Sofia Wistam som även hon deltog i mobbingen i en podutsändning.

    Ni alla nättroll som flitigt kommenterar bloggarna – hoppas att ni också en dag kommer att förstå att det kan bli juridiska konsekvenser även för er. Det går att kolla IP-nummer på blogginläggen nämligen så vid en undersökning är ni inte längre anonyma.

      BS.

    Värt att noteras i sammanhanget är att det inte är lagligt att sälja ett hyreskontrakt för en lokal. Det som kan överlåtas mot ersättning är en verksamhet som är aktiv och då kan lokalkontraktet följa med.

      Fel. Du kan visst sälja ett lokalhyreskontrakt.

    Skrev en lång kommentar som inte visas, den försvann!?.. lågt o fegt att inte visa den… Fan ska jag behöva skriva om.. eller är det bara kommentarer till den enes fördel som visas? Märkligt. Ganska tydligt vems sida du står på och vilka du ogillar. Herregud den som betett sig omoraliskt är ju denna Minette, lyssna på pernillas podd så förstår du lite bättre! Modererade kommentarer har väl aldrig PW och B haft nej de visas direkt! Vadå gått på hennes barn? Hur har de gjort det? Barn? Kvinnans barn är väl vuxna för övrigt. Här har väl en dels barn fått en del däremot och jag funderar på om många t.ex Mona (universrum) kan anmäla denna blogg el camcam för förtal då??

      Bästa Anonym! Jag tror faktiskt inte att du har blivit bortplockad ifrån den här sidan. Däremot har Pernilla plockat bort alla mina kommenterar på hennes sida eftersom jag påpekat vissa besvärande fakta.

      Pernilla?

      Barn är väl ändå en mammas barn oavsett ålder????
      Jag tycker inte du ska kommentera om sådant du inte har fakta om.
      Är man en rikskändis får man tydligen skriva och uppföra sig som man vill! Får de lite ”smolk” i bägaren DÅ agerar de minsann!

    Wahlgrens behöver inte skämmas alls !!! – Det är Minette som ska skämmas, och det har hon nog gjort också. Kart hon anmäler, skriver Nej till näthat och ska hon försöka få skadestånd också fy fan säger jag. Och vadå gått på barnen? Vilka barn och hurdå? Vad har inte skrivits om barn på denna blogg då? Kanske blir många anmälningar om förtal nu då. Vad och varför skulle Christina anmäla? Men fyy fan hur vissa kan gå över lik…hua…usch!!

    Ingen förutom Christina Schollin och Minette Tigerfalk vet vad som verkligen har hänt och vad som är sant när det gäller lokalen i Gamla Stan. Därför blir det svårt att välja sida i den konflikten innan polisutredningen är klar.
    Men vad som är tydliga fakta för alla är att Christina och Pernilla valt att hänga ut Minette på sin blogg. De har också valt att låta olämpliga kommentarer, som så uppenbart är skrivna av nättroll stå kvar i kommentarsfältet under flera dagar, medan andra kommentarer som inte varit till Christinas fördel plockats bort.
    Så i det avseendet väljer jag sida och anser att Familjen Wahlgren betett sig oetiskt.

    Medusa. Så hon plockar bort. För förvånande. Hon är ett barn. Vilka fakta har hon raderat?

      Det jag berättar om här är vad jag sett, hört och upplevt. Precis som Christina Schollin har jag varit hyresgäst på Storkyrkobrinken och haft samma hyresvärd.

      Christina har inte alls haft någon fungerande verksamhet igång på länge. Pga av renovering var huset utrymt i 2 år mellan 2011-2013.

      Efter renoveringen tilldelades hon en annan lokal än den hon hade men samma hus – för Riksdagen behövde hennes till annat. Christina var inte nöjd med detta och därifrån uppstod en konflikt mellan henne och Riksdagsförvaltningen som pågått fram till i år när hon blev uppsagd.

      christinaschollin.com/grund-lurad-av-sveriges-riksdag/

      Christina är som många vet boende i Spanien. Hennes verksamhet med Änglabutiken kom inte igång igen efter stängningen. Hon köpte inte in några nya varor, det fanns inte någon personal där på plats. Så detta med att hon förlorat sitt ”livsverk” är verkligen högst överdrivet.

      Under åren 2013-2017 hyrdes lokalen ut till olika personer – de kom och gick i en strid ström. Nya ansikten dök upp stup i ett. Hud & kroppsterapeuter och spådamer. Olika kvinnonamn klistrades upp och togs ned från ytterdörren.

      Hon annonserade ständigt efter hyresgäster på Blocket, Facebook och andra sajter på nätet så vad hon sysslade med var väldigt öppet.
      Självklart visste hyresvärden om vad som pågick! Alla visste det – det är ju ingen hemlighet att hon bor i Spanien.

      Hennes hyreskontrakt avsåg butiksförsäljning och hon hade inte löfte ifrån hyresvärden att bedriva salong – men gjorde det i alla fall.
      Det är heller inte tillåtet att hyra ut lokalen i andra hand – men det gjorde hon också.

      Riksdagsförvaltningens jurister har gjort noggranna undersökningar innan de fattat sitt beslut. Detta är den bakomliggande orsaken till varför Christina Schollin sades upp ifrån Gamla Stan.

      Det är intressant tycker jag att det hon idag anklagar Minette för – är precis samma sak som hon anklagade Riksdagsförvaltningen för 2014.

    Är inte detta inlägg lite ”kasta sten i glashus” !? De modererar inte sina kommentarer mer än Du gör – och Du har en massa hemska kommentarer om barn – som verkligen ÄR barn också – i denna blogg, ibland har du plockat bort men mycket har du lått ligga kvar, mycket mycket värre. Har folk verkligen hotat denna Minette på deras bloggar???

      Skillnaden mellan oss är att de för-modererar sina kommentarer medan jag rensar upp i efterhand. De släpper alltså medvetet igenom dessa kommentarer.

        Men NEJ de förmodererar inte sina kommentarer, varken Pernilla eller Bianca, om de inte börjat med det idag då??

          Anonym. Hur kan du veta om de förmodererar eller inte?Förstår du inte att det är Davids kamp mot goliat hur man än vrider på det. Rätt ellar fel är maktförhållandena löjliga. Du kan bara veta om modereringen genom nära relation och då agerar du nättroll och spär på maktmissbruket. Du behöver inte svara på kommentaren då jag inser din roll.

            Men jösses hahaha hur korkad är du!? Prova skriv en kommentar så märker du själv att de inte är för-modererade. Asså haha..

              Du verkar vara en väldigt trevlig och sympatisk människa. Dig skulle man vilja lära känna ??

    Bilden Pernilla lagt upp på sin insta där Benjamin och Bianca står och kramas och flickvännen står bredvid med mamma Pernilla är jättefin men kan ändå tycka den är lite konstig. Syskonen kramas liksom men flickvännen får stå vid sidan om?

    Verkligen upplyftande att vissa förstår sakfrågan samt hur fel det är att agera som Wahlgrens. Som jag hört det hela har Christina själv upprättat 2ahandskontraktet som hon använt för flera av sina samarbetspartners. Förövrigt har jag svårt att tro om Sveriges riksdag att de förhandlar i smyg.
    Christina har blivit av med ett hyreskontrakt hon inte haft vett att följa villkoren i alltså har hon inte heller något att sälja.

    Haha nu har Minette anmält Christina för misshandel oxå, haha jag orkar inte. Ska enl Expressen hänt i mars i år ?
    Det gäller att ligga i framkant.

      Fortsättning följer 🙂

    Jag fattar inte dig ibland. Ingen smutskastning? Vad innebär det? Det är ju det enda folk gör härinne. Du skriver ett inlägg som folk sen får reagera på och ja det förekommer ofta smutskastning då.

    Varför denna notis på just detta inlägg? Sluta lek snäll..

    Som någon smart människa kommenterat på Pernillas blogg (om den kommentaren inte är borttagen nu) – de framstår i oerhört dålig dager och de inser förmodligen inte det själva. . .
    De har helt enkelt för låg intelligens för att förstå vad de gjort och för att förstå att deras argument inte håller.
    Med det menar jag inte att jag på något sätt ursäktar deras beteende. Det är ju bara tragiskt alltihopa.

    . . . och när man läser Christinas blogg så tror hon att hon blivit anmäld för fysisk misshandel genom att lägga handen på Minettes axel.
    Jag antar att anmälan avser psykisk misshandel, för att de har hängt ut Minette på sina bloggar. Men jag kan ha fel. . .

    Förtal…smutskastning…ja det borde ju du vet vad det är…för mycket det sysslar är just det…

    Men nu gör du ju själv samma sak när du återpublicerar det. Exakt samma sak som den som skrev det från början så du vet 🙂

    Häftigt ju!

    Jag är från Eskilstuna och jag vet mycket väl vem denna Minette är. En anledning till att Christina inte anmäler kan kanske vara att hon känner sig hotad eller har blivit hotad av Minette?
    Minette har tidigare hotat människor i Eskilstuna som hon arbetat med för att dom ska hålla tyst. Hennes beteende är läskigt och man får lätt känslan av att hon kan göra VAD SOM HELST… Så jag förstår varför Christina inte anmäler!

      Hon har inget att kunna anmäla, vad skulle det vara isåfall? Det är väl ändå c som har gjort bort sig med riksdagen från början? Samma historia upprepas igen bara en annan som får skit nu istället för riksdagen.

      Ta reda på rätt info innan man säger något annat

      Tack för mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.