True dat.

Lady Dahmer:

Helt rätt av Lady Dahmer.

Det finns saker jag skulle vilja testa med mitt utseende men som jag aldrig skulle göra eftersom min bonusdotter aldrig ska utsättas för en bonusmamma som utstrålar att man inte duger som man är. Det ansvaret är betydligt större än nyfikenhet över större läppar eller tatuerade ögonbryn.

122 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Instämmer ?

    Dessa inlägg ger mig ingenting…. vill istället veta vilka kommentarer Kenza fick i sitt kommentarsfält som fick henne att reagera??

      Jaså, det ”ger” dig ingenting?
      Att sådana som du finns är en del av problemet. Usch.

        Inte alls drastiskt sagt… Vad ska hon göra åt sin existens, som enligt dig är ett problem?

        Fy fan vilken obehaglig kommentar. NB jag kritiserar kommentaren, inte personen.

      Vadå Kenza vart har hon reagerat på vadå?

      (Vadå vadå vadå…)

        Tror det var att hon fått många frågor under sin frågestund som var privata och handlade om personer i hennes närhet. Hon skrev något om att hon raderade alla sådana frågor och att det inte var ok att ställa.

    Paows ex har skrivit ett ”försvarsinlägg” på sin instagram (@mattiascoleman)

    Jag målar inte ögonfransarna speciellt ofta men min 1,5 åring vet ändå vad man har mascara till och pillar sig i ögonfransarna varje gång jag plockar fram den. Bara det gör att jag frågar mig vad det säger om mig och vad hon i framtiden kommer tänka att jag tänker om henne och hennes utseende.
    Skitsak kan tyckas med när 1,5 åringen står och pillar sig i ögonfransarna för det är så mamma gör för att ”bli fin” känns det inte bra.

      My att du reflekterar som du gör är nyckeln. ?? Visa att du tycker det är kul med smink, och visa att du kan gå ut utan! ?

      Har också barn. Sminkar mig därför extremt sällan och när jag väl så gör önskar dom också sminka sig så då leker vi med sminket på samma sätt som när vi målar/leker med lera. Jag använder aldrig orden att jag ska göra mig fin. Jag använder orden att det är kul att måla ansiktet ibland!

      Jag gick aldrig utanför dörren utan smink förr så det har inte varit lätt. Och inte ett enda hudproblem har jag kvar nu ☺️

        Jag använder aldrig smink, ser typ precis likadan ut med och utan mascara. Och foundation har jag inte använt på många många år. Huden är perfekt nu får aldrig röda utslag eller annat som jag kunde då på den tiden jag sminkade mig. 🙂

    Jag kan nog inte hålla med där, jag gör mitt bästa för att hjälpa mina barn att få en bra självkänsla och en grundtrygghet och jag försöker vara en bra förebild men jag är absolut inte perfekt. Jag arbetar inom skönhetsbranschen och är intresserad av utseende, hälsa och träning så jag kan inte bara koppla bort det för att jag har fått barn. Det viktiga är att vara medveten om varför man gör saker och hur det påverkar en själv och svara ärligt på frågor och funderingar. Jag fattar ju tex att mitt behov av smink osv kommer utifrån men jag känner att det är ok att vara svag ibland och det vill jag också lära mina barn. Kanske inte är en helt perfekt feminist, men det får vara ok.

    Men hon var med om en olycka. Missa du det?

    tycker de blir tråkigt när du repostar lady dahmers insta poster med halv lam kommentar under. Vet att bloggen är bevakande men detta känns bara som ren reposting.

      Instämmer till fullo. Är även trött på att läsa om LD. CC borde skaffa en hyllningsblogg till henne vid sidan om.

      Kan förstå dig, men samtidigt hade jag aldrig läst detta annars för jag följer inte LD. Dessutom brukar kommentarerna under denna typen av inlägg ofta vara ganska intressanta ?

        förståeligt men eftersom hon intresserar dig kan du ju alltid följa henne eller läsa hennes blogg? Finns fler instagram konton drivna utav kloka kvinnor som jag tycker borde få mer space isåfall för lite variation 🙂 verkar vara lite hatkärlek mellan camcam och lady damer
        Ven då de ofta gnabbas i kommentarer under inlägg om henne.

    Fy fan!

      Visst är det äckligt att vi kvinnor också har hår under armarna?

        Ja. Det är äckligt!

          Varför?

    LD är den enda bloggaren du bloggar om typ 20ggr i veckan (överdriver) och hyllar något kopiöst. Nu bestämmer inte jag men jag tycker det är liiite tråkigt att du…tjatar” om henne och hur hon är bara så bäst.
    Lite lika som Blondinbella bara äääälskar sina produkter. Det blir liksom för mkt. Inte trovärdigt.

    Liksom det syns hur du inte vågar skriva nåt negativt om GabJoss. Innan du tog fika med GabJoss var du rätt hård mot henne och syrlig. GabJoss bjöd in dig till fika och efter det är hon ju bara så underbar. ? Suck!

    Det gör inget om man är en positiv blogg men mot de övriga 99% av bloggarna du skriver om så finns den där lite råa, syrliga, härliga tonen… Ingen undkommer ditt öga. Alla ska synas. Nån hyllas nån enstaka gång men annars har denna blogg en röd tråd…Dock står LD och GabJoss utanför. Tråkigt!

      Hear hear!

      Haha what, hon brukar ju visst kritistera LD? Eller har ni glömt när hon gjorde det? Antingen hoppar hon på LD eller så fjäskar hon för henne, hur ska ni ha det?

      (Nej, jag postar inte alls för snabbt!!)

        Ja en gång vid ett tillfälle ifrågasatte hon hennes krukväxtinsamling. Det är det enda jag kommer på? Innan och efter – bara fjäsk.

      Håller med! Plus Elaine. Innan var det också mycket kring henne som ifrågasattes men nu är det bara ”grattis, håller med och bra gjort”. Saknar den där tonen som CamCam hade tidigare. Det är väl därför man börjat läsa denna blogg.

    Började skriva på en kommentar angående LD men raderade. Orkar fan inte mer.

    Ja, jag erkänner! Jag är en av de sällsynta som faktiskt känner mig provocerad och oerhört äcklad när man (kvinnor) flashar (lång) håriga armhålor, lurviga ben och tätbevuxen bikinilinje på sociala medier. ? Jag är självklart feminist men för mig är det är inte likvärdigt med långhåriga armhålor.

      Härlig människa. Not.

        Neither you.

          Nor…?

            Nor you…

              ???

      Håller delvis med Carro. Jag tycker inte heller mens och flytningar som fläks ut i media är jätte trevligt. Tråkigt att man ska bli påhoppad pga detta. jag tycker inte att man går emot feminism eller systerskapet för att man rakar sina armhålor eller ben, det är så jag trivs. Jag rakar mig när jag vill, orkar jag inte skiter jag i det men har inget behov av att hävda de då jag inte anser mig eller någon annan till mer eller minsta feminist pga vad man väljer att göra med sin kroppsbehåring, den är min.

        Exakt lord. Coolt nick har du oxå.

      Kunde inte ha sagt det bättre själv! ?

      Jag tycker som du Carro. Så äckligt och ännu äckligare när människan svett o luktar då mer skunk än oss andra.

        Vad har du för häftig telefon med luktfunktion? Eftersom du vet vilka som luktar svett/skunk och att det beror på kroppshår?
        Jag är väääldans hårig men doftar som en sommaräng, det säger alla!

        att du måste raka dig för att inte lukta illa får ju stå för dig. Kan tipsa dig om vatten och tvål.

          JAG luktar tyvärr väldigt mycket svett snabbt när jag inte har rakat armhålorna. Även om jag använder både vatten, tvål och deo. Så det har liksom inte med det att göra. Just sayin’

      Du får gärna raka dina armhålor hur mycket du vill. Du får till och med operera bort hela armhålan, om du har lust, men att kommentera andras kroppar och naturliga behåring som äckligt är lite oschysst. Faktiskt

      Instämmer Carro. Sedan är det inte alltid som jag rakar mig. Av bekväma skäl. Det växer ju fort. Dagen efter kommer det igen.

      Nej du är inte feminist om du tycker att kvinnor som inte åtgärdar sina kroppar för att passa dig är äckliga. Ledsen men du har fel.

        Kan man inte bara få tycka att långhåriga armhålor är äckliga om man vill. Tycker det är äckligt både på kvinnor och män. Likt jag tycker slem, spya, skit och fetma är äckligt både på kvinnor och män.
        Varför dra in de där feministfjantet i allting? Man får se ut hur man vill, tycka vad man vill. Uttrycka sina åsikter hur man vill. Osv osv.
        Ingen är bättre eller sämre feminist pga hurvida denne tycker om blått, rosa, klänningar, kostymer, kroppshår, rakat, tjocka eller smala.

      Nej Carro, du kan inte vara feminist samtidigt som du provoceras av kvinnors kroppar.

        Och du kan inte vara feminist så länge du lever på din man.

          Jo det kan jag faktiskt. Så länge jag inte ägnar mig pt kvinnohat så funkar det alldeles utmärkt att vara försörjd, arbetslös, sjukskriven, föräldraledig. Du verkar ha dålig koll på vad feminism handlar om.

            Ja det handlar ju om att inte raka sig och äta gifflar ?

    Jag kommer förmodligen prova saker i framtiden. IPL för synliga blodkärl och rödhet i ansiktet står överst på listan. Fylla ut rynkor kan jag tänka mig på vissa ställen. Även fixa till brösten om dom skulle bli fula när man blir äldre.

    Det är rätt dött här, så kapar kommentarsfältet med mitt dilemma. 🙂

    Jag har precis börjat på ett nytt jobb och hela kontoret ska ha AW Halloween-fest en fredag om två veckor. Samma fredag ska jag tillsammans fyra av mina vänner ha en mysig hemmakväll/”pyjamasparty” (som vi så fint kallar det ?) som de har trixat och mixat sina kalendrar med endast för att få det att passa med den enda dagen jag kunde. Det är första gången på 5 år som vi tjejer äntligen har hittat en dag som passar oss alla. En av tjejerna bor inte ens i Sverige.

    Vad hade ni vald? Jag föredrar en myskväll med mina kära vänner, men samtidigt vet jag att jag borde ta chansen att komma mina nya kollegor lite närmare. Whaaaat to do?

    #ilandsproblem #nejjagvillintefrågapåfamiljeliv 🙂

      Vännerna! Alla dagar i veckan. Speciellt om det har varit svårt att få ihop detta datum så det passar för alla.

      Fest/AW med kollegor kommer fler tillfällen inom kort. Kanske julfest?

      Jobbet är i slutändan bara ett jobb. Vännerna går före. Men om det är möjligt kanske du kan stanna någon timma på aw:n och sedan gå hem?

      Jag talar i egenskap av någon som bokstavligen levde för jobbet, alltså verkligen levde för det. Jag jobbade konstant, var med på varenda grej, skippade semestrar och vaknade mitt i natten för att kolla jobbmejl. I din situation hade jag tex aldrig gått på vännernas kväll, för jobbet gick före ALLT.

      Det är tre år sedan jag slutade på den arbetsplatsen och idag fattar jag inte vad jag tänkte med. Nu tror jag förstås inte att du kommer bli arbetsnarkoman bara för att du vill lära känna kollegorna, men min poäng är, de spelar faktiskt mindre roll. Livet går alltid före, för jobbet är ändå bara ett jobb. Prioritera de personer som spelar roll på riktigt.

      Jag skulle träffa mina vänner. Om ni dessutom inte har träffats alla på samma gång på 5 år så skulle jag inte ens tveka. Visst är det säkert roligt med kollegorna och bra att lära känna dom bättre. Men det är ändå jobb, de kommer att ha nya fester antagligen oftare än var 5e år. Så jag skulle tacka nej till kollegorna och säga att det vore roligt men jag är uppbokad den kvällen.

      Hoppas du får en bra kväll oavsett vad du väljer!?

      Vännerna! Utan tvekan. Stanna för ett glas/en liten stund på AW:n om du vill men sätt inte jobbet före vännerna.

      Mvh en som satt jobbet före vänner/familj och ångrat sig

    Det enda den här bloggen handlar om nu är hur töntig Blondinbella är och hur fantastisk Lady Dahmer är.

      Det är det läsarna gillar så det är rätt smart ac Camcam.

      Jo visst är det spännande med en 40-årig trebarnsmamma och hemmafru som inte orkar/vill raka sig under armarna. Fräscht, nytt och spännande.

        Fruktansvärt provocerande om inte annat. Det märks så fort camilla skriver om mig.

    Vad händer med Hanna Graaf? Toftby smörar hos Maggan…?

    Problemet med/för LD är att hon inte verkar ha några gränser. Man behöver inte prata om allt! Precis som att man inte går från toaletten och sätter sig vid middagsbordet och berättar i detalj för hela sällskapet exakt vad man just gjorde (färg, konsistens, mängd, lukt etc.). Väx upp för fan!

    Tror ärligt hon skulle må bättre av att ha ett jobb att gå till. Som det är nu har hon alldeles för mycket tid att tänka, inte hennes starkaste gren.

    P.S. Någon som vet hur det har gått för Catten?

      Sist nån hörde något från henne så var hon på Mallis.

        Såg på en FB grupp att hon nu tydligen är inlagd på sjukhus i sverige. Hon hade blivit hämtad med ambulans från Arlanda

    Inte blir hon behagligare att se på heller. Ständigt den buttra och sura uppminen som ständigt signalerar provokation.

      Provocerande med kvinnor som inte ler? I know. Det är en nog en sjukt vanlig sak att tro att kvinnor som inte ler är sura/bittra! Inte tänkt på det innan din kommentar men jag får ofta frågan om jag är sur pga slutat le när jag inte vill.

      Varför tycker du att kvinnor ska vara behagliga att se på? Vi är inte här för att underhålla eller tilltala vår omgivning. Jag är en människa, inte en prydnad.

        Att du inte är en prydnad har vi redan märkt, oroa dig inte.

    Förlåt..
    Men vad är en feminist egentligen?
    Varför ser många ut som skogstroll eller är bara allmänt argsinta?? (Nog att jag skulle hugga av en tå för LD hår..)

    Men Kissie är ju feminist?
    Men kvinnlig, sillisar och spacklad jämt..
    Våra feministiska regering som anser att månggifte är ok och hyllar islam trots deras vidriga kvinnosyn.. Är det feminism?

    Kan någon förklara?

      Vem som helst kan vara feminist. Men grunden är väl att man stöttar kvinnorna och kämpar för ett jämställt samhälle. LD har skrivit mycket om detta, jag rekommenderar att gå in på hennes blogg och läsa 🙂

      Vi är arga för att kvinnor mördas, misshandlas, våldtas, får lägre löner, får sämre vård, tafsas på, inte kan gå ut utan att vara rädda osv osv osv.

      Våra utseenden är irrelevanta men din kommentar visar att vi har långt kvar tyvärr. 🙁

      Nej, vår regering S/MP är inte feministisk.

    Fattar inte hur kvinnor kan tycka så illa om LD, hon kämpar ju för er!

      Det finns mängder av kvinnor som inte köper det sinnesförvirrade dravlet om patriarkat och kvinnohat. Kvinnor som inte ser själva som offer utan samexisterar med sina medmänniskor utan att se förtryck i varje buske. Det säger en hel del om feministers filterbubbla att ni inte ens kan föreställa er att det finns folk som inte tycker som ni.
      (Nu kommer det sedvanliga om att vi är hjärntvättade yada yada. Tyck det om ni vill. Varför respektera att man tycker olika liksom.)

        Det finns _många_ kända feminister som inte gillar LD, se bara på Kobranhuggertill. LD är och kommer alltid vara en översittare.

      Kvinnor är ju också uppvuxna i patriarkatet. Det är svårt att se vad som är fel med det som är normalt för en.

      Nej, faktiskt inte. Hon arbetar inte för mig. Kvinnor är inte en homogen grupp och LD talar för en minoritet.

        Vilken är den minoriteten?

      Hon behöver inte kämpa för mig, klarar det så bra själv. Tycker att LD istället gör feminismen en björntjänst..

    Är trött på kvinnor som är feminister och står upp för kvinnor osv osv jada jada, ALLTID måste visa upp håriga kroppar. HUR hjälper en annans håriga armhåla mig??‍♀️

      Om du behöver fråga…

        Ja, jag ser bara inte sambandet att en orakad armhåla är en typ av symbol för feminism. Så därför så kan du gärna få förklara för mig, för jag själv har orakade armhålor just nu (pga lathet) och jag känner ingen fördel med det här i livet. Ingen löneökning, kanske viktökning, men det var då allt. De hjälp som int.

          Det står ju i texten varför det är viktigt 🙂

    Detta skaver för mig av flera anledningar. Om nu målet är att arbeta mot patriarkaret och krossa myten om det stereotypt ”kvinnliga” så förstår jag ingenting. Allt LD fokuserar på är utseende. Hon är lika mycket en förtryckare när hon ständigt skuldbelägger kvinnor som har en annan syn på hur man vill se ut. Jag är kvinna och alla, dvs kvinnor och män, ska skita i hur jag ser ut. Jag är överhuvudtaget inte intresserad över att diskutera det. Det flyttar nämligen fokus från det arbete som behöver göras.
    Om vi vill öka kvinnlig frigörelse och arbeta för ett mer jämställdhet så måste vi fokusera på att utbildad oss, ha egna karriärer, inte göra oss beroende av män. Ta eget ansvar och inte gömma oss under en offerkofta.
    Kvinnlig styrka kommer varken från håriga armhålor, orakade ben eller rätten att vara fet.
    Kvinnlig styrka kommer från utbildning, egen ekonomi, självständighet och ansvar för sin egen tillvaro.

      Kvinnors rätt till sin egen kropp är väl ändå en ganska viktig fråga? Tycker du inte?

      Och jo jag kommer fortsätta ”skuldbelägga” kvinnor som tycker andra kvinnors kroppar är äckliga.

        Kvinnor har rätt till sin egen kropp. Det är du som väljer att bara se utseende och vikt hela tiden.
        Om fokus låg på utbildning, egen inkomst och självständighet så skulle kanske pressen att behaga män försvinna.
        Om du är orolig för din dotters välmående så sluta prata om utseende och ytliga saker hela tiden.
        Ta körkort, skaffa en inkomst, utbilda dig och visa henne att en självständig kvinna kan allt hon ger sig fan på.
        För övrigt, en kvinna som är självförsörjande behöver inte stanna i en icke-jämlik relation. Hon kan då gå när hon vill.

          Min mammas bästa råd under min uppväxt: Skaffa ett jobb som är tillräckligt bra betalat så att du kan klara dig helt själv, utan att sänka din levnadsstandard.

          Så otroligt viktigt för att vara en självständig kvinna att veta att man kan lämna om man behöver så man inte sitter fast i ett förhållande av ekonomiska skäl i alla fall!

          Anonym – varför ska jag försvara mig? Det finns ingen anledning. Jag har rätt att leva mitt liv som jag vill utan att du eller nån annan ska kräva att jag förklarar mig.

          Anonymast – nej det är inte jag som fokuserar på utseende. Jag bemöter samhällets utseendefokus, viktkrav och kontroll av kvinnors kroppar och yttren. Det är ganska stor skillnad. Utseendekraven och idealen försvinner inte för att feminister slutar synliggöra dem. Tvärtom så får de mer utrymme att frodas. Ungefär som rasism inte försvinner om antirasister slutar ”fokusera så himla mycket på ras och hudfärg”. Din kommentar är pinsamt okunnig.

            Aha. En kvinna med motsatt åsikt är pinsamt okunnig.
            För min del får alla se ut hur se vill, grottbjörnens folk el ej. Handlar om valfrihet. Sluta kränk andras fria åsikter.
            Gudrun Schymans retorik verkar sitta i rätt kroppsdelar. Nämligen en skarp hjärna, och en skärpt flabb.

              Det är detta jag menar. Om man inte håller med så är man okunnig osv. Varje gång man ifrågasätter något så möts man av nedlåtande kommentarer men ytterst sällan av konkreta svar och resonemang.
              Jag hävdar att alla kvinnor har rätt att välja vad vi vill med våra liv men vi ska banne mig stå för de valen.

              Ja det är okunnigt att tro att utseendenormer och ideal försvinner om man slutar prata om dem. Det handlar inte om att du ”tycker annorlunda” utan om att du har fel.

                Din härskar, förminskade och raljerande retorik känns väldigt innantill.
                Ok. Det framgår tydligt att du inte vill vara ögongodis… Men detta är inget kvinnligt fenomen enbart. Jag har jobbat med vaxning. Många män vill vaxa rygg, bringa och annat. Har svårt att se detta i en feministisk kontext.

                  Infantil. Mobilen

            Jo, du fokuserar utseende. Du har byggt din plattform på att du är fet och orakad. Du poängterar ständigt din vikt, vad du äter och att du inte rakar dig. Detta är ditt val och du har rätt att göra detta valet. Vi har alla möjlighet att välja hur vi vill leva våra liv. Det skaver dock när du skyller på alla andra. Är det inte din man så är det patriarkatet i allmänhet eller din mamma eller din pappa eller dina diagnoser. Den enda gemensamma nämnaren är att det aldrig är pga dig. Det är aldrig ditt ansvar.
            Du har rätt att göra dina val i livet men använd inte feminismen för att ursäkta dom. Stå för dom! Äg dom!! Man kan vara fet och hemmafru. Det är ok men ge fan i att använda det som ett slagträ mot alla oss som kämpar för vår självständighet.

              Jag har byggt min plattform genom att synliggöra förtrycket mot kvinnor och där ingår utseendekrav, kroppshat, kontroll av kvinnans kropp och vikt men också hur vi fostrar våra barn, mäns våld mot kvinnor och allt annat som jag skriver om. Om du förenklar det till att jag ”bara pratar om min vikt” så har du inte fattat nåt.

              Och min plattform har blivit så pass stor för att jag fyller ett behov: dessa frågor är viktiga att synliggöra och prata om.

                Du har byggt en plattform som passificerar kvinnor, som låter kvinnor identifiera sig som offer. Vill du hjälpa till att jobba för bättre villkor för kvinnor? Använd pengarna som du tigger ihop till att stötta kvinnor som pluggar istället för att köpa gifflar. Du har förmånen att vara hemmafru. Använd den till att studera och få en utbildning. Du har en fantastisk plattform. Använd den till att hjälpa och bygga nätverk för positiv utveckling. Kvinnor kan! Att lura kvinnor att de är offer för att kunna ursäkta sina egna val är inte ok. Du har rätt att göra vad du vill men hindra inte andra kvinnor.
                Det finns så många möjligheter och det handlar om att välja. Du väljer att fokusera på din kropp och din vikt. Jag önskar att min dotter väljer att studera, få ett yrke och bli självförsörjande. Det är där vi måste börja jobba. Att bli fet och orakad betalar inga räkningar utan skapar ett beroende till någon annan. Ekonomisk självständighet är vägen till jämställdhet.

                  Word!

                  Wow, vad kul för dig att du får välja att fokusera på studier istället för utseende! Du måste vara så duktig och kompetent, dig kan inga samhällsnormer rå på!

                  Det måste ju bara vara jag som har fel inställning när stressen över mina universitetsstudier triggar mitt ätstörda beteende, eller när ångesten över hur tjock jag håller på att bli håller mig uppe på natten så jag inte är utvilad till föreläsningarna.

                  Jag utgår ifrån att du mest bara trollar, men ändå. Du verkar oavsett leva i en väldigt svart-vit värld. Antingen så bryr man sig om att kvinnor ska få hjälp att frigöra sig från samhällets utseende ideal, eller så vill man att kvinnor ska utbilda sig. Det går ju absolut inte att göra båda!

                  Lady Dahmer hjälper mig personligen att klara studierna bättre, så räcker det för dig? Nu har hon gjort det du vill. En till produktiv, självförsörjande, högutbildad läkare i världen! Räcker det för att hon ska få prata lite om hår och fett nu? Eller exakt hur många kvinnliga studenter vill du att hon ska ha på kontot?

                  Och side note, känns jäkligt orealistiskt att antyda att det är utbildning som kommer lösa alla våra problem. Kvinnor ÄR redan ofta högre utbildade än män, men döms ändå på en helt annan nivå än dem (och ja, där räknas utseendet med).

                  Men i grund och botten så ska det ju inte spela någon roll, jag förtjänar inte mer respekt som kvinna nu när jag pluggar än när jag jobbade lågavlönat, var arbetslös eller var sjukskriven.

                    Jag kämpar mot samhällsnormerna, precis som alla andra. Jag tror däremot att vi måste göra det på ett annat sätt än det LD förespråkar. Ja, jag har valt att fokusera på studier, hellre än utseende, av den enkla anledningen att en utbildning har längre hållbarhet än mitt utseende.
                    Jag hoppas att du får den hjälp du behöver för att lösa din kroppsproblematik. Om det hjälper dig att tro att patriarkatet har orsakat det så delar jag inte den uppfattningen. Oavsett vilket, så önskar jag dig lycka till.
                    För övrigt, nej, mitt människovärde sitter inte i min utbildning men min självständighet gör det, till viss del. Att sedan vissa yrken har dåligt betalt är en annan fråga.

                      Om du tror på ett annat sätt, gör det själv då? Och eftersom du säger att gör det, så borde väl allt vara fine. Activism is not a zero sum game.

                      Lady Dahmer har ett sätt (som jag tror på i många avseenden, och inte i andra), men i slutändan vill vi att alla ska kämpa på det sätt som fungerar bäst för dem.

                      Du kanske inte tycker det passar dig att se dig som offer – great! Men för folk som av olika anledningar känner sig så så kan det vara väldigt frigörande, och ja, kraftgivande, att höra någon sätta ord på det. ”Offer” behöver inte vara någon som ligger hemma och gråter i sin säng, det kan också vara den som går ut för att ge tillbaka.

                      Och nej, jag tror inte att det är ”patriarkatet” som gett mig kroppskomplex. Jag tror det är en uppskö av faktorer, däribland även behovet av att alltid vara stark, frisk, hälsosam och högpresterande. Och en del i det är i samhällets (dessvärre även läkares) ögon att vara smal för smalhetens skull. Även om vi vet att de flesta riskfaktorerna med övervikt kommer antingen från vanor eller bukfetma. Vilket då gör det intressant när det främst är kvinnor som demoniseras för övervikt, då de generellt som grupp har mindre bukfetma.

                      Sånt hade jag dock inte tänkt mycket på innan aktivister som LD gjorde mig nyfiken.

                      Och nej, att lösa det snedställda utseendekravet på kvinnor kommer inte i sig göra samhället jämställt. Men det är en (för dig kanske mycket liten) del i det.

                      Sen tror inte jag att det är en hållbar lösning att varje kvinna ska ”köpa” sin egen jämställdhet via ekonimisk självständighet heller. Det är dessvärre inte genomförbart för alla, och de som behöver det mest har oftast minst möjlighet till det.

                  Varför ska jag ge bort mina pengar? Ger du bort dina? Ger du bort hela eller halva din lön till kvinnor? Om inte så tycker jag att du ska sluta säga åt andra att göra det.

                  När det gäller offer så är det inget man tänker sig till. Det är inte nåt man uppfattar sig som. Offer är man om man är utsatt för en orätt. Offer är man om man utsätts för förtryck. Och nej man blir inte handlingsförlamad eller passiv av att någon synliggör detta, tvärtom, det är först när man ser att man behandlas orättvist som man kan kämpa mot det. Det är liksom inte för att jag pratar om det som kvinnor förtrycks. Jag kan inte lura nån och inte heller hindrar jag nån från frigörelse eller vad det nu är du upplever att jag hindrar.

                  Sen undrar jag på vilket sätt fetma och hår bidrar till att man blir beroende av andra. Förklara gärna. Vad har det med saken att göra?

                    Nej, jag ger inte bort mina pengar. Jag yrkesarbetar och sliter hårt för att försörja min familj. Å andra sidan sitter jag inte och tigger på nätet heller för att kunna köpa konsumtionsvaror. Pengar får ett annat värde när man måste jobba ihop dom själv, istället för att bli försörjd.
                    Däremot ger jag av min tid. Jag jobbar ideelt eftersom jag tror på att hjälpa andra att hjälpa sig själv. Att se sig själv som ett offer är ett val. Det är ingen identitet. Det är inget frikort till en tillvaro som ska bekostas av andra.
                    Det finns så många kvinnor i världen som, bokstavligt talat, slåss för sina liv. I Sverige anses man vara kränkt om någon tycker man är tjock.

                      Du är så ✌ bäst

                      Att nån tycker att jag är tjock skiter jag i. Att jag blir illa behandlad för att jag är tjock är däremot ett problem. Det tycker kanske inte du och då får det stå för dig men jag tycker det är skit att du förminskar det förtryck och det samhällshat som tjocka faktiskt utsätts för.

                      Jag jobbar för övrigt för mina pengar. Jag fattar att du ser ner på bloggare och på hemmafruar och att du gärna vill använda det som ett sätt att trycka ner mig på. Det tycker jag också är skit men det säger mer om din människosyn än om det gör om mig.

          ??

        Anonymast träffade en öm punkt här hos LD. Hon kan inte försvara sig eftersom hon är självvald hemmafru som lever på sin, wait for it, MAN.

    Har inget gemensamt med LD men efter att ha läst många av kommentarerna här ovan säger jag endast: Go LD, Go!! You Rock!

    Alltså finns faktiskt inget som signalerar låg klass så mycket som oförskämdheten och barnsligheten att kommentera någon som äcklig endast för att vederbörande inte rakat sig på benen och under armarna.

    Stay in school kids!

    Om ni tror att era döttrar kommer ha dålig självbild för att ni som mammor sminkar er lever ni i någon sorts drömvärld. Lär barn att alla tycker olika och att det är ok att tycka att smink är kul på samma sätt som det är ok att tycka att det inte är det. Oavsett om man är man eller kvinna. Och ni andra retarderade hälften som inte förstår varför feminister vill att det ska vara ok med en kvinnas orakade armhåla är en annan femma. När var sist du kände dig bekväm att gå med orakade armhålor och kortärmad tröja någonstans? Jag vågar inte göra det. Känner mig äcklig men bara när andra får se det. Om man har blont fjun under armen är du tyvärr inte med i denna diskussionen.
    Så frustrerande när man ser två lag bråka när man inte håller med någon av de.

    Raderad av CamCam.
    Du, se över din människosyn lite om du ska hänga här inne.

      Det här var fantamig den mest vidriga kommentaren i detta otäcka kommentarsfält! Hur i helsike kan du ens skriva nåt sånt?! ”Leva i misär”??? Du är en sorglig människa.

        Verkligen… Tror inte all gammal disk i världen stinker lika mycket som denna personens människosyn.

    Jag undrar varför LD sällan tar upp den muslimska kvinnans förtryck (självklart inte alla), med att giftas bort, ej få umgås med pojkar, ej få dansa, ihopsytt underliv och dessutom måste dölja sin kropp är enligt min åsikt VÄLDIGT vikiga frågor. Hon som har en stor kanal borde kunna variera teman inom feminismen, men våra muslimska systrar verkae väldigt få vilja ta strid för.

      Samma anledning som jag inte skriver om förtrycket mot svarta kvinnor, transkvinnor, funkofobi, homofobi – för att jag har noll insikt i de frågorna.

      Det finns gott om människor med tolkningsföreträde, kunskap och kompetens att föra de diskussionerna utan min hjälp.

        Men du lär väll ha en åsikt! Unga muslimska kvinnor hederamördas av sina manliga släktingar och det är bättre att vara tyst för att man inte har någon insikt?? TA TON FÖR TUSAN I DIN STORA KANAL. Jag känner 2 som bor på skyddat boende för de är MORDHOTADE av sina manliga släktingae för att de gått ut utan sjal!! Usch, fan!!!

      Den frågan är superviktig. Har besökt en kvinnojour. En tredjedel var unga muslimska kvinnor, som glömde sig från hedersrelaterat förtryck, hot och förföljelse. Vanliga tonåringar, med vanliga tonårsintressen, som pojkar, dans och smink exempelvis.
      Har läst sådana krönikor, där fokuset mest reduceras till slöjans vara eller icke vara. Badhus, skilda badväder mellan män och kvinnor, så att kvinnor inte blir betraktade som ögongodis.

        Badtider.
        Och har mest läst sådana krönikor..
        Hälsn. Tryckfelsnisse

    Intressant i hela detta kommentarsfält: för första gången har kritik mot LD (anonym, anonymast) långt fler likes än LD. Skifte? Eller var är alla hennes följare?

    Tycker det är sorgligt att så många uttrycker sånt förakt och äckel mot lady Dahmer och hennes kroppsbehåring, säger man att LD är äcklig med sina håriga armhålor så säger man indirekt att ALLA kvinnor är äckliga för alla kvinnor har hår på kroppen! Det är inte något manligt utan mänskligt. Om man nu vill raka sig, fine gör det men snälla säg inte att människors (speciellt kvinnors) naturliga kroppar är äckliga! När jag var tio år och var en av dom första i min klass vad jag kunde se att få hår mellan benen skämdes jag så otroligt mycket över mig själv, för jag hade precis som många andra fått lära mig att kvinnor ska inte ha hår, det är fel och fult och äckligt! Jag rakade armhålor och ben och fittan i hur många år som helst och fick ångest och kände mig vidrig om jag ens hade 2mm stubb. Det är inte förens nu när jag är vuxen som jag kan acceptera att min kropp är hårig, jag mår inte längre dåligt om jag inte rakar mina armhålor på en vecka eller har en buske mellan benen, trots det skulle jag aldrig våga visa en stubbig armhåla eller stickiga ben offentligt just för att folk uttrycker sånt förakt mot håriga kvinnor. Jag föredrar själv att vara rakad, både känslan och hur det ser ut men att kämpa för att vara hårlös 24/7 är fan skitjobbigt! Jobbar hårt för att acceptera hur jag ser ut naturligt, även om jag inte gillar det. Många härinne som borde göra samma sak, både mot sig själv och andra.

      Stämmer inte. ”Äcklig” förekommer 16 gånger i kommentarerna, 5 av dessa menar, direkt eller indirekt, att LD är äcklig som visar sina orakade armhålor.
      Är, som feminist, helt förvånad över att man ens diskuterar något så oviktigt som kroppsbehåring. Som någon skriver”det skymmer de viktiga frågorna”.

        Förstår inte riktigt vad du menar? Vad stämmer inte? Jag sa aldrig att alla kommentarer handlar om att hon är äcklig.

          ”Så många”, 5 av 16 är inte ens hälften, om man säger så.

            Det är inte första gången jag läser det om LD, har sett det under flera andra inlägg. Jag pratade mer allmänt om vad jag sett folk kommentera om henne här på bloggbevakning (och andra sidor)

    Lady Dahmers nickname är taget från den massmördare som enl henne var hennes ”favorit” förut när hon var jätteintresserad av seriemördare och brukade brevväxla med såna. Dahmer (”favoriten”) är en seriemördare som mördade homosexuella män.

    Om någon annan skulle ha ett sånt nickname och kalla mördare favoriter och prata glatt om att ha brevväxlat med dem, så skulle alla gå i taket.

    Detta säger ganska mycket om hur styrda vi är av normer. Även feminister är lydiga fårskockar. Allt LD säger är bra enligt följarna. Men lek med tanken att Blondinbella skulle ha kallat en mördare som gavs ig på kvinnor eller homosexuella för sin ”favorit” och döpt ngt efter honom. Och att LD skulle ha hetat ngt annat men haft den roll hon har idag. Så skulle LD skriva debattartikel om blondinbellas internaliserade kvinnohat eller usch hompfibiskt att kalla denna mördare favorit
    Och alla hade hållit med

    LD verkar tycka det är coolt att hon ”gillar seriemördare”

    Jag tycker det är töntigt men att hon ofta är bra på det hon gör, men lite sjukt att ingen feminist ifrågasätter henne nånsin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.