Influencerhem till salu

Det verkar som att många influencers går i sälj och köptankar. Inte mindre än fyra olika hem finns ute till försäljning just nu.
Kanske är det något som faller just dig i smaken?
Jag skulle LÄTT kunna tänka mig Hannah Graafs hus om det låg lite närmare stan än Sigtuna men jag skulle heller inte säga nej till syrrans lägenhet inne i smeten.
Tänk den som hade 20 miljoner som bara låg och skräpade…


Therese Lindgrens lägenhet i Johanneshov hittar ni här.


Magdalena Graafs lägenhet på Upplandsgatan finns här.
Malin och Sigge Eklunds lya – också den på Upplandsgatan – finns här.

Hanna Graafs villa i Sigtuna finns här.

Tack för tips!

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Borde du verkligen lägga ut adressen?

      Den är bara att googla sig till och står överallt så jag tror att det är lugnt samt om man klickar på länken så kommer adressen upp. Det är inte som att jag avslöjar någons hemliga adress…

      Det är bara om någon har skyddade personuppgifter som man ska respektera detta för man vet inte orsaken till att någon fått skyddad identitet.
      Den som ligger fullt öppen med personnummer och adress i vanliga söktjänster som ratsit, merinfo och upplysning.se kan inte räkna med att vara särskilt hemlig. I annat fall får vederbörande hålla sig borta från sociala medier till att börja med.

        Vad är grejen med att Therese är folkbokförd hos någon ”random” familj? Man får väl ens inte folkbokföra sig på en adress man inte bor på? Jag menar alla andra kända personer står skrivna på sina ordinarie adresser.

          Hon är folkbokförd i sin lägenhet! Och varför dessa människor står med under hennes lägenhet kan det finnas massor av anledningar till, tex att de råkat skriva fel lägenhetsnummer när de adressändrade. Maila Therese om du är ”orolig”. Men sprid inte i felaktig information.

          Lite snabba slagningar och det ser ut som de tre personer som ”bor” hos Therese misstagit sig på lägenhetsnumret när de anmält flyttning.
          Det är tyvärr ganska vanligt fel. Jag har märkt att det ofta blir fel om det finns flera uppgångar med samma gatuadress t ex A, B, ÖG. Då händer det att folk plötsligt har inneboende som de inte känner till 🙂

            I see what you did there Anton! haha!

      Ratsit har alla adresser.

    Älskar att se hur ”kändisarna” bor???? Undra vart Hanna tänkt flytta, Maggan har ju pratat om hus och lgh utomlands!?

    Lite kul, min pappa berättade igår om sin vän i Finland (pappa är finsk) som ärvt 40 miljoner av en släkting, han betalade av lån, köpte en bil för en halv miljon (bil intresserad) och köpte nya bilar till sönerna. Men han tänkte fortsätta jobba (är 60 bast) och bor kvar i sitt hus.

      ”bil för en halv miljon” Wow 🙂
      Kan det vara en ny Volvo XC60 ?

        Det är skillnad på euro och kronor..

          Ja, det är det förstås. Då gäller inte Volvos sortiment till att börja med. Det får bli något italienskt eller brittiskt då.
          Och ett arv på 380 miljoner svenska kronor inger respekt 🙂

        Den har jag köpt ???
        Inget fel på den eller?
        Älskar min men den är verkligen överallt på reklam!

        Hannas hus har varit med i något tv-program. Var det fuskbyggarna?

          Poängen var väl att en halv mille för en bil kanske inte är en supermegalyxig bil ? utan en helt normalprissatt ny bil.

            En halv mille i euro är inte samma sak som i kronor… 😉

          Jo, jag har för mig att det var Fuskbyggarna. Det var en hel karusell runt deras husbygge

            Forska kring detta tack

      Spanien ?

    Stopp och belägg. Men systrarna Graaf?? Hur är dom så förmögna, är det männen? Är genuint nyfiken alltså. De är väl två ganska avdankade kändisar från förr eller är jag för ung?

      De är influencers. Man kan tjäna ganska bra på det

        Inte för att vara sån, men en lägenhet för 15 mkr visar inte i sig på någon förmögenhet. Är man ett par som tjänar bra och som dessutom har köpt och sålt boenden ett par gånger i Stockholm så är det ingenting konstigt.

        Är dock övertygad om att både Magdalena och Hanna tjänar väldigt bra. Som någon nämnde ovan, de är influencers samtidigt som Magdalena gör en hel del tv-jobb och Hanna driver ett (vad jag förstår) framgångsrikt företag i klädbranschen.

          Ja Magdalena är väl med i bla Postkodmiljonären. Så tror nog båda två tjänar rätt bra.

          Mja, fast 15 miljoner för en lägenhet är väl inte direkt vanligt att man har råd med..

            I Stockholmsområdet börjar 15 milj vara ”ingenting”. Jag bor i Täby och numera är det svårt att hitta hus som börjar på mindre än 8-9 miljoner. Låga räntor och korkade människor bidrar till detta.

            Ja, det är knappast vanligt i den bemärkelsen att var och varannan person äger en lägenhet för 15 mkr. Det jag skrev var att den prisklassen inte behöver betyda att man är förmögen, speciellt inte när det är ett så pass bra kvadratmeterpris som på Magdalenas lägenhet. Köper du 40 kvm för 15 mkr är du säkert förmögen, men för en familj på två personer och flera barn är faktiskt inte en lägenhet i den storleken och på 15 mkr ovanligt.

              ”Köper du 40 kvm för 15 mkr är du säkert förmögen”
              Förmögenen kanske man är då men framför allt befinner man sig nog i New York, Hongkong eller London 🙂

                Ja, det var inte tänkt som en referens till en faktisk bostad utan mer för att illustrera vikten av att prata kvadratmeterpriser snarare än köpesumma. Den dyraste lägenheten (mig veterligen) är f.ö. såld för ca 250 000 kr/kvm, så du kan ju ändra till 10 mkr i stället för 15 om det känns bättre. 🙂

                  Här har vi 10 dyra kvm:
                  http://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/O4G6k/sveriges-minsta-lagenhet–sald-till-rekordpris
                  220 400 kr/kvm.
                  Det kvadratmeterpriset står sig förmodligen väl även på Manhattan 🙂

                    Haha, väldigt gullig liten lägenhet ändå. Skönt med ett riktigt badrum trots den lilla ytan. Men jag förstår inte vad människor gör av sina grejer. Vissa lägenheter som är tre gånger så stora som den där har ju i princip obefintligt med garderober. Samma sak med köken, när vissa har valt att ha ett par öppna hyllplan och sedan typ två skåp med luckor. Förstår inte.

          Tror inte det var framgångsrikt. Fick ju T o M lägga ned. Går ju att kolla bolag på merinfo.se

            Oj, var helt ute och cyklade där. Hade helt missat det. Blandade ihop Femme Collection med Selected Femme, som jag upptäckte var danskt nu när jag googlade. Tack för infon! 🙂

      Båda männen har cash.

        Men syrrorna har mer. 🙂

          Ska syrrorna skilja sig tro?

    Är det inte väldigt billigt pris för Therese lägenhet? Andra lägenheter jag sett i Sthlm i mindre storlek har kostat minst 4 500 000:-.

      Beror ju helt på var de ligger. Detta är inte någon vidare central och attraktiv adress.

      Kollar man på Booli för Hammarbybacken/Forsskålsgatan så har slutpriserna för lgh 45-55 kvm de senaste två åren hamnat på 60-70 tkr/kvm.
      Säg att Therese får ut 65 tkr/kvm så hamnar hennes lgh på 3,3 mkr. Det blir +22% upp på utgångspris i annonsen.
      Området är inte något A-läge men närförort blir mer och mer attraktivt eftersom innerstaden blivit så dyr.

      Anton, skillnaden är ju att det har varit säljarens marknad de senaste två åren. Efter månadsskiftet juli/augusti har marknaden varit skakig och det har verkligen märkts på budgivningarna. I augusti var det vanligt att mäklarbyråerna hade 10-12 omvisningar per helg, det har aldrig hänt innan. Historiskt sett har andra och tredje veckan i augusti alltid medfört prisrekord och utbudet har varit extremt litet. Nu är utbudet väldigt stort, samtidigt som det är färre spekulanter på grund av hot om ytterligare amorteringskrav och höjd reporänta under 2018. Så nej, man kan nog inte förvänta sig att en lägenhet som Thereses skulle stiga 22%, även om just hon har oddsen på sin sida eftersom hon är känd och annonsen når ut till en större skara spekulanter.

        Jag känner till att marknaden just nu är avvaktande pg av osäkerhet kring eventuella ytterligare amorteringskrav och osäkerhet kring räntenivåer och eventuella avdragsmöjligheter framöver.
        Nya amorteringsregler kommer i så fall att gälla nya lån vilket talar för att intresset för avslut nu borde vara fortsatt stort.
        Bostadsbristen i Stockholm är värre än den var för ett år sedan och efterfrågan därför inte mindre. Avsluten kan bli något segare eftersom köparna inte vill betala för mycket men jag tror ändå att bra objekt kommer att säljas till ungefär de nivåer som gällt senaste året. Sämre objekt i mindre attraktiva områden kommer att bli mer svårsålda eftersom köparna tänker på den dag de själva vill sälja.
        Och +22% i detta fall är i förhållande till ett ganska lågt utgångspris i annonsen.
        Jag tror också Therese får hjälp av att hon är känd och har bra marknadsföringskanaler.
        Men jag har ingen kristallkula 🙂

          ”Nya amorteringsregler kommer i så fall att gälla nya lån vilket talar för att intresset för avslut nu borde vara fortsatt stort.”

          Fast, nej. Det är ju därför marknaden börjar bromsa, de flesta i Stockholm köper boenden för de närmsta åren snarare än de närmsta 20-30 åren. Det innebär att de kommer att sälja inom en överskådlig framtid och är oroliga för att inte få tillräckligt betalt vid en försäljning. Intresset är definitivt svalare nu och mycket tyder på att det blir värre. Sedan har du rätt i att allt är relativt beroende på områden. Lägenheter på Östermalm är inte särskilt känsliga mot en skakig marknad, i jämförelse med Johanneshov.

            Självklart är de nya amorteringsreglerna avsedda att kyla ned marknaden och bromsa upp möjligheterna till bostadskarriär med ständigt ökade vinster.
            Folk får väl lugna sig och stanna kvar längre istället för att byta boende för bytandets och vinstens skull.
            Bostadsbristen är stor i Stockholm vilket den kommer att vara under överskådlig framtid och det är här jobben finns.
            Detta gynnar mindre lägenheter dvs 1-3 rok och strax utanför innerstaden.
            Vasastaden, bättre lägen på Söder och Östermalm kommer att vara fortsatt dyra och omöjliga att köpa för de flesta i början av arbetslivet.

      Utgångspriset är alldeles för lågt ja. Det är det alltid. Den lär gå upp med minst en halv miljon, men jag skulle tippa på mer än så då avgiften inte är speciellt hög heller.

      Hennes lägenhet ligger inte i stan! Och i ett ganska trisst område därav priset.

    Kan du inte ändra så att en ny sida öppnas vid länk… Så slipper man backa sig tillbaka till din sida hela tiden =)

      Högerklicka och välj ”öppna länk i ny flik”. Tadaaaa!

        Eller enkelklicka på länken med själva ”scrollen” (rullgrejen mellan vänster- och högerknapp), då öppnas det automatiskt i ett nytt fönster 🙂

          Finns det folk på fullt allvar som sitter vid sin dator och läser bloggar nu för tiden?

        I know 😉 Men tänkte att jag kunde få slippa det och stanna på din sida 😉

      Om du läser via mobilen trycker du på länken och håller kvar. Då kommer alternativ upp och då kan du välja att länken ska öppnas i ett nytt fönster 🙂

    Sigge och Malin Eklunds lägenhet är en riktig dröm för mig, så otroligt vacker!! Och vardagsrummet är amaaaaaazing, färgen, bokhyllorna <3 Mvh dödskär

      Ja, den ser fin ut. Stor också för det finns bra efterfrågan på 4-6 rum i Vasastan.
      Dock är 2 tr på Upplandsgatan inte det bästa läget i huset. Man saknar solljuset under en stor del av året.
      Lgh skulle vara värd ett par miljoner till om den låg högst upp.

    Lite OT men det känns som en hel del vassa pikar delas ut i Maggans blogginlägg om tänder. En mängd kommentarer om att välja onaturligt vita tänder:

    ”Lagom är bäst”

    ”Jag frågade henne vad alla GALNA Hollywoodstjärnor hade för färg när de ser sådär blå-självlysande-kritvita ut”

    ”Jag höll den vitaste protesen mot MINA tänder. ALLDELES FÖR VIT, tycker INTE det var fint… Men smaken är som baken”

    Kan ju vara någon med blå-självlysande-kritvita tänder som känner sig träffad. Just sayin’

    Men jag vet att Schulmans ska sälja. Nybrogatan 61 i stockholm. Skitnyfiken på bilderna. Men jag hittar den ingenstans.

      Den är enligt Amanda redan såld. Hade också velat se! Men är nog såld före visning eller kanske internt eller så. Har för mig att de fick bud när de inte ens tänkt flytta.

      Camcam, även Fanny Lyckman och hennes kille Newkid säljer (om den inte redan är såld)! Så fin lägenhet

        Jag la upp bilder på den längst ner i inlägget.

          Bilderna du la ut är Schulmans gamla lägenhet som såldes för några år sedan.

            Ja, det har du rätt i… Fasen också…

      Här är bilder från deras nyligen sålda lgh på Nybrogatan:
      https://www.expressen.se/leva-och-bo/hemma-hos-5/kandishem/alex-och-amanda-schulman-har-salt-sin-lyxvaning/
      Bilderna ovan är från deras förrförra lgh på Odengatan.

        Ja det verkar ju spekulera i lägenhetsaffärer. Bor så kort tid på samma ställe. Jobbigt. De renoverar ju för många fina pengar.

    Såg på Jannikes (bisse_) instastories att Dasha ska sälja sin lägenhet också.
    Men ”off market”.

      Det var väl inte så längesen hon flyttade in i den? Hon köpte väl Petras gamla lägenhet, den med det runda rummet.

      Tror ni att hon flyttar ihop med Douglas?

    haha Therese Lindgren bor på min gata! men ingen aning om vem det är!

      ?

    Ligger priser på magdalenas lägenhet på samma pris dom gått ug med de 2 eller 3 gångerna tidigare de försökt sälja ?

    Svar JA; De har båda haffat killar med cash.
    Magda med sin Filip som säljer lyxbilar och Hanna med sin Peter som jag tror kommer från en förmögen familj från början. Inte som att hon skulle haft råd med den villan annars, hon var väl ensamstående mamma och nageltekniker när de träffades?
    Det får man inte direkt en herre-jösses-villa för den lönen.

    Och nu ska Hanna bli mäklare i Spanien.
    Men vart ska Magda flytta? Det är spännande ju. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.