Logiken bakom detta?

Janni Delér:

God morgon babes! Jon och jag gick ut på en promenad imorse och när vi kom hem fixade jag iordning acai-bowls till frukost. Det är så enkelt och gott! Jon gillar inte att äta frukost (hur knäpp? haha), men acai-bowls älskar han så när jag gör det äter han alltid. 🙂
[…] Man kan toppa med exakt vad man vill, jag tog linfrön, chiafrön, kokos, mango och jordnötssmör. Ha en fin fredag så hörs vi sen, puss <3//Janni

Jag vet att jag dryftat ämnet med er tidigare här på bloggen men smoothie bowl?
Varför? Varför är det bättre att ha smoothien i en skål istället för i ett glas.
Fjortonåringen berättade idag att det är för att man ska kunna ha mer topping på men än inte det hela grejen med en smoothie – att man ska stoppa ner alla grejerna i en mixer och gojsa ihop dem? Varför göra en smoothie på hälften av ingredienserna för att sen lägga resten av grejerna ovan på.
Känns inte det som att bara göra det jävligt krångligt för sig själv? Fast visst…en smoothie bowl är ju jävligt mycket mer Instagramvänligt än en ”vanlig” smoothie och jag tror nog att det är det som avgör i världen som influencer.

24 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tror det var Therese Lindgren som sa i någon video att det är bättre för magen att man tuggar än bara dricker allt flytande. Vet dock inte om det stämmer.

      Helt sant! När man tuggar saker sätts salivproduktionen igång och enzymer frisätts. Enzymerna blandas med maten och saliven och gör att maten bryts ner ordentligt. Att dricka sin smoothie kan därför resultera i t.ex. magont för att inga enzymer frisätts och kan bryta ner innehållet i smoothien.

    Man blir mer mätt om man tuggar sin mat än om man bara dricker den

    Fast nej!!! Att mixa ner chipsen i dippen hade inte varit samma sak som att dippa.

      Alltså! ??????????????? Hur jävla bäst är inte din förklaring.
      Camcam här har du en som ska ha en sån där gyllene hetsätarkatt!

        Men ååå!!!! Glad jag blev!! (Mitt nick är dessutom taget från min katt Ilse 🙂

    Men… är verkligen flingor/müsli/granola lika gott nedsmulat? Dessutom kanske man är ute efter de olika konsistenserna, dvs. kombinationen len smoothie med krispiga flingor? Precis som vissa föredrar apelsinjuice med fruktkött, så föredrar andra den helt slät.

      Intresseklubben antecknar ?

        Intresseklubben antecknar att intresseklubben antecknar.

          Ring p1

    Woho all Nöjesguiden reklam är borta!! Vilken trevlig fredag det blev ?

      Tänkte inte på det, man började vänja sig haha

      Den är kvar för mig.

        Hos mig är den kvar också.

    fast att mixa ner alla från och all topping är väl inte alls samma sak som att ha det på? precis som att folk häller müsli på yoghurt antar jag att folk tycker det är godare att äta smoothien med sked och ha på massa grejer. pröva att mixa yoghurt med müsli så ska du se att det förmodligen inte är samma sak som att hälla müslin på yoghurten.

      Hon har väl alltid sagt att hon inte kommer blogga när hon har familj? Nu vill jag inte spekulera i huruvida det är nära eller inte men kan tänka mig att hon kommer ”fasa ut” bloggen och inte sluta över en natt.

    OT, men funderar på varför Kenza knappt bloggar längre? Så tråkig blogg med ett inlägg om dagen med tillbakablickar av gamla bilder eller hundra likadana bilder på en outfit.

    Smoothie har en mer rinnande konsistens och acai bowl har en mer fast konsistens.

    Jag har min smoothie på gröten. Så jävla gott.

    Älskar smaken av smoothies men tycker det är obehagligt att dricka sånt som inte är lika lättflytande som typ vatten. Lösningen är att äta den!

    Acai-bowls är amazing! Äter det ofta. Konsistensen ska vara så tjock som möjligt enligt mig för maximal smak, ogillar starkt ”rinniga” acai-bowls. Dessutom smälter den frusna acain dem använder snabbt ändå som glass medans man äter den. Ibalnd dricker jag ibland acai blandat med andra frukter i smoothies och det smakar mycket bra även det. Dock föredrar jag den tjockare, krämigare konsistensen mixat med blåbär, toppat med bananer & kokos. Testa det!

    Ursäkta men denhär Jon, vad är det för ett jäkla ashole?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.