Den slampiga häxan lever vidare


I Holland är den nämligen inte bara slampig utan även prostituerad så nu börjat man ju VERKLIGEN över undra vad originaladjektivet var.  

Tack för tips, A! 

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Företaget är spanskt, när jag gick in på deras spanska sida och använde google translate till svenska så får jag upp helt normala namn på kläderna. Hur kan någon ha failat så totalt när inte ens google translate verkar göra det…? Största failen jag fick var att vissa ord översattes till engelska mitt i meningen istället för svenska. Tex stod det costume

      Likadana halloweenkostymer säljs på bl.a. aliexpress och andra nätföretag som säljer mycket halloweensaker i USA.

      En gissning att ursprungsadjektivet är från engelskans ”wicked” witch, som sedan via någon oseriös översättare tagit omvägar till spanskans ”malvado” (dålig/slarvig) och slutligen landat på ”slampig”?

        Och sen tagit det svenska ordet för att översätta till de andra språken då eller…? Går ju inte ihop. Är ju inte bara på den svenska sidan det blivit såhär 🙂

      frågan är hur de inte förstod att prostituee var prostituerad när det på spanska heter prostituta

    Kollade på deras twitter och tycker nog att deras ”kostymer” för husdjur är rätt osmakliga, t.ex. en hund med yxa i ryggen och såg genom halsen. Fyfan.

    https://mobile.twitter.com/funidelia/media/grid?idx=1

      Haha vadå ”kostymer” med citationstecken. De har liksom inte satt en riktig yxa i nån hund. Det är Halloween, osmaklighetens högtid! Andas.

      Det SKA ju vara osmakligt ? Skräckens högtid liksom

      Ska du eller jag ringa djurens rätt?

      Skräckens högtid… Hur mycket får man skrämmas då? När det kommer ungar och säger ”bus eller godis” och dom får bus då. Om jag kör Texas chainsaw massacre -stil korsat med It… Kan lämna en röd ballong utanför dörren som varning.

        Förstår inte riktigt frågan? Pratar du utklädnad eller hur man får bete sig? Menade du hur mycket du får skrämmas med din egen utklädnad så är svaret så mycket du vill. Hur du får bete dig = följ Sveriges lagar så ska det nog bli bra. Sen verkar du ha missförstått.. Det är de som ska busa med dig

          Alltså om någon busar med mig så busar jag tillbaka. Vet ej hur barn nu busar men jag tar liksom inte att någon kastar ägg på huset t.ex.
          Jag kan lägga en stor skål godis utanför dörren och en lapp som säger att man inte får röra. Den som rör möter en blodig clown med en motorsåg i ena handen och en slaktad höna halsen avskuren i den andra handen (en riktig såklart, vi har höns och det är dags att nacka några). I mörkret då såklart då vi inte har gårdsbelysning.

            Ja, det låter ju jättestabilt psykiskt. Du kan väl återkomma sen och berätta hur det var att sova i arresten?

              Jahap. På vilka grunder blir jag satt i häktet då tror du? För att jag slaktar min egen höna på min egen tomtmark? Iklädd i en clownkostym? På en Halloween. Alltså, det får jag faktiskt göra. Du eller någon annan däremot har inte fri tillgång till min tomt. Jag tycker personligen inte att pumpor är så skrämmande. Och du, Em.e sa faktiskt att jag får klä mig så läskigt som jag vill.

                Häktet blir du inte satt i. Arresten sa jag. Jag skulle gissa på att de tar det som förargelseväckande beteende och det slutar med böter för din del. De skulle dock hålla dig där över natten 🙂 Och nej, du får inte slakta din höna för att att sen använda den i syfte för att skrämma barn. Finns regler för slakt och hantering av djur efter slakt. Men det vet du ju redan om ifall det är så att du faktiskt bor på en gård, så känns onödigt att ens kommentera egentligen. Ostabilt psyke har du hur som, väldigt stor skillnad på att skriva ett manus och sitta och fantisera om hur man ska skrämma barn/ungdomar på det sättet. Fy, vidrigt

                  Alltså jag går faktiskt över gården då och då med nackade höns i handen. Jag har hängt döda höns och kalkoner i växthuset för att möras innan styckning. Om du kommer på min tomt så kan du få se sånt även fast det inte är Halloween. Det är tillåtet, så länge jag inte säljer köttet, hur upprörd du än skulle bli. Samma gäller även om jag är klädd som clown. Jag tror att det i överlag är svårt att sätta någon i arresten för förargelseväckande beteende om det sker på personens egen tomt. Ingen har tvingat dig, dina ungar eller någon annan att sätta sin fot här.

                    ”Den som rör möter en blodig clown med en motorsåg i ena handen och en slaktad höna halsen avskuren i den andra handen (en riktig såklart, vi har höns och det är dags att nacka några). I mörkret då såklart då vi inte har gårdsbelysning.” Snygg efterkonstruktion du försökte dig på. Men gör som du vill 🙂 Glöm inte berätta hur det var i arresten bara, nyfiken på riktigt men har själv inte lust att vara där. Gillar att sova med lampan släckt

                      Haha okej, slaktaryxan istället för motorsågen. Då är vi jävligt lagliga och korrekta. Det tar för polisen säkert 40 min att komma hit om dom inte är precis på krokarna just då så…Verkligen, skulle vara spännande att se vad dom har att säga.

                      Och när herr konstapeln äntligen kommer fram så kommer dom hitta mig, fortfarande iklädd som cliwn, sittandes på en pall på gården medans jag plockar fjädrar på hönan. Gud vilket beteende jag visar…förargelseväckande beteende kan man säga… ?

                      Tog det dig 45minuter att svara på din egen spydiga kommentar……?

            Så obehaglig du är Henrietta, oavsett om du är seriös eller inte. Vem kommer ens på tanken att skriva såhär

              Jag, tydligen. Hur tror du att manus till skräckfilmer ser ut? Halloween ska vara läskig ju!
              Dessutom nackar man en höna på kvällen när dom är lugna och går och lägger sig i hönshuset… Men men, sanningen om matens ursprung är väl lite obehaglig för vissa.

                Henrietta du är alltid ett sånt analklådeoffer. Hur värdelöst liv kan man ha när man är så äckligt osympatisk som dig. Såg för ett tag sen att några försökt göra intrång vid din grind till gården, tror det kallas karma!

                  Sorry Pungen men jag tror inte karma eller andra sagor. Och det var väl typ bra att dom försökte bryta sig in, för vovven har väntat på det hela sitt liv. Äntligen fick han göra sitt jobb.

    Hahahaha va i helvete.

    Vad har det här med influencers och sociala medier att göra?

      Åh nej ett inlägg om något som beskriver ett äkta problem och lyfter viktiga saker men som inte är uppenbart direkt kopplat till influencers, VILKEN SKAM! Eller det faktum att Linnéa Claesson skrivit en krönika om det är ju säkerligen inte en koppling man kan göra.

      Har du missat att originalinlägget handlar om någonting Linda Blom skrivit? Tydligen… orkar du inte inte ens skrolla två inlägg eller klicka på den uppenbara länk som finns i varje inlägg?

    Hahaha, rakt ut! Här är några riktigt roliga exempel hur jävla fel det kan bli med översättningar:

    https://www.boredpanda.com/hilarious-chinese-translation-fails-english/

      Och ibland blir det fel med formuleringen med… skrattade rakt ut* ska det stå.

    Är ett danskt företag som säljer de där också, kallar de för slampig häxdräkt osv, tror det var en aktion mot de på trustpilot idag efter att det uppmärksammades på fb? Sjukt hursomhelst. https://se.trustpilot.com/review/www.funidelia.dk Hittar dock inte bilderna som låg uppe då så det kan vara ett misstag eller att sidan tagit ner de.

    Partykungen & Zingland eller vad sidan heter har också maskeraddräkter som ska spegla Andra Världskriget, dock på den vuxna ”avdelningen” men ändå.. sjukt

      Sjukt om man är pk ja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.