Nicole Falciani kritiserar sina kollegor

Nicole Falciani:




Nicole Falciani tar till sitt Twitterkonto för att kritisera andra influencers som valt att arbeta med företaget Calzedonia – lite av Nickys hatobjekt efter att de ansett att hon blivit för stor för att vara modell för dem.
Jag skrev om detta när det begav sig och jag förstår fortfarande inte hur Calzedonia kunde göra sig av med Nicky som är en fantastisk förebild för unga tjejer just för att hon inte är 180 cm lång utan är en vanlig tjej som kämpat med reumatism sedan barnsben. En profil att fronta med, inte bara en vanlig modell.
Men jag håller med Tumblrpics kommentar här ovan om att ordet ”tjock” behöver slutas associeras med ”dåligt” och ”mindre värd”.
Man är exakt lika mycket värd oavsett hur mycket eller lite man väger och ens vikt definierar inte vem man är eller ens människa som värde. You aren’t fat, you HAVE fat och fett behöver man för att leva! Stor skillnad! Man blir inte ledsen av att kallas brunett istället för blond och likadant borde det vara med våra kroppar. Vi är alla olika och det är okej! Det är mer än okej!

Några av de influencers som just nu gör kampanjer för Calzedonia är Angelica Blick, Chloe Schuterman och Lovisa Barkman.



19 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Även om det inte är fel att vara tjock så är det ju ingenting man ska kalla en helt normalviktig människa. Jag hade blivit väldigt ledsen om någon ansåg att jag är tjock och det beror inte på att jag anser att man är mindre värd. Men jag vill helt enkelt inte vara tjock, för mig vore det inget positivt.

    Har det hänt något mellan Nicole och chloe? Dom var väl väldigt nära vänner förut men chloe har ju valt att samarbeta med calzedonia.

      Sant, Chloe och Nicole var ju som BFF och hade även en podd ihop

        Alltid undrat samma sak. Någon som vet?

    Det är ingenting fel att vara tjock men när folk säger till någon annan ” du är tjock” så menar de detta som en förolämpning, inte bara ett statement. De flesta i samhället idag anser att tjock = ful/mindre värd/osv, och därav när någon säger till mig ”du har blivit tjock” så menar de inte alls att det är bra eller positivit, och det kan man bli ledsen av. Att någon nervärderar dig, oavsett egentligen vad de menar.

    Min mamma brukar påpeka att mina armar blivit tjocka (då tränade jag en del så de blev nog större av muskler än fett) och hennes väninna sa rakt ut efter att kommit in genom vår dörr att jag har blivit tjock. Jag blev förbannad och ledsen, inte av att hur min kroppsform ändrats eller inte utan att de sa det och menade det som något negativt, ”gör något åt det, det är fult, du kan ju inte vara tjock”. Jag trivs bra i min kropp även om jag skulle gärna kunna vilja springa till tbanan utan att tappa andan 🙂

    Off topic! Angående Jockes bok, mamman går ut i media:

    https://www.svt.se/kultur/bok/forlagsansvar-het-fraga-efter-sjalvbiografi

      Tycker de som svarar på kritiken om hur mamman får ta hot och ingen pratat med henne etc framstår som väldigt patetiska….

      ”Jocke har tagit upp en massa skit om sin mamma förr på youtube, då är det okej vi inte kontaktar henne alls och skriver det i en bok med namn!”

      I den kända och brutala boken ”Pojken som kallades det” tog de väl inte ens upp några namn?

    Nu är ju det stora problemet med de där strumpbyxorna att största stl, L, är för väldigt småvuxna italienskor som möjligen drar stl 42. Skitstrumpbyxor för oss med andra ord. Plus luktar, de görs i Kina gissar jag

      Fast massa kläder osv som säljs här görs i kina

    Bildgooglade för att jämföra dessa tjejers kroppar (vidrig mening…), Nicole är ju inte större än någon annan?! På en bild syns hennes höftben tillochmed. Vart går gränsen för smal isåfall?

      Det handlade om att dom tyckte att Nicole gått upp i vikt och blivit för stor nu jämfört med förut. Nicole är absolut inte tjock utan helt normalviktig men hon har varit smalare.

    Känns dumt att man ska fortsätta definiera människor baserat på storlek alls. Tjock, smal… båda orden slår lika fel beroende på vem man pratar med, vad den personen har för bakgrund, evt. självbild osv. Alla kan ha en bikini på stranden så att Nicole skulle vara för mycket av något alls – tjock eller smal, för strandvänliga badkläder är ju idiotiskt i sig.

      Fast tjock och smal finns, precis som undervikt och övervikt existerar. Det kan man inte blunda för

        Att finnas och att använda det som ord för att beskriva någon är väl två olika saker? Moln finns, säger fortfarande inte om folk att de ser ut som moln.

    Haha kommentaren på Chloes bild ”Sitter du bekvämt?”, fattar inte hur man kan sitta i sådana poser utan att känna sig störtlöjlig? jag känner mig fånig och obekväm bara av att stå och le mot en kamera, det här är ju en helt annan nivå.

    OT: Hannah och Amanda lägger ned Fredagspodden.

    Kenza verkar vilja hinta hela tiden om att dom försöker skaffa barn. Nu skrev hon att hon slutat med minipiller

    Har bara badkläder därifrån. Har aldrig hittat någon annan med bra kvalité.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.