Jackie Ferm stämmer sitt gamla jobb

Jacke Ferm:

Hej! Jag har sedan en tid tillbaka mått väldigt dåligt av att salong Sweet Ambrosia använt mina ögon och mitt ansikte i marknadsföringssyfte på alla sina salonger i Stockholm och på internet som letsdeal.se med flera.

Detta helt utan mitt godkännande, utan avtal och utan ett enda öre i ersättning. Dom har använt bilderna sedan 2014, alltså i tre års tid. Att jag jobbat på salongen i 1,5 års tid gör det hela ännu mer ont i mig.

Jag har ett flertal gånger i efterhand försökt komma överens om att skriva på avtalet med min ex-chef och få en skälig ersättning för detta. Jag hade då bilderna togs ingen aning om att Sweet Ambrosia skulle använda mitt ansikte, mina ögon till all denna marknadsföring.//Jackie

Jacke Ferm går nu ut med att hon ska stämma sin gamla arbetsgivare – skönhetssalongen Sweet Ambrosia – så de använt hennes ansikte i marknadsföringssyfte i flera år.
Jag vet inte hur det fungerar på andra arbetsplatser men de jag tidigare jobbat på har ibland frågat om de fått använda mig eller andra ur personalen för fotografering och säger man då ja så får man väl vara beredd på att bilderna kommer används i just det syftet – marknadsföring.
De här bilderna på Jackie är ju tagna i någon slags studio så jag undrar stillsamt vad hon trodde att de skulle användas till?
Sen om det är rätt eller inte vet jag inte, men vad tror ni? Har hon ett case här? Jag blir mest förvånad över att hon blir förvånad över att bilderna används.
Men det är klart – Jackie är ju halvkänd och då kanske läget blir ett annat än om man bara använder helt okänd personal på bilder?

5 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon skriver ju att hon inte godkänt? Hon kanske menar att hon sa nej när de frågade om de fick användas vid marknadsföring? Undrar dock i vilket samband bilderna togs, om inte för marknadsföring…

  Fotografen äger väl rättigheterna till fotona?

  Jacke eller Jackie?

  OT: Camcam skriv om Kleerups fräscha inlägg i debatten! Urk. (Finns printat på cissiwallins insta).

  Jag minns att fotona togs på salongen (hon bloggade om det) och att hennes chef Oswaldo velat ha hennnes underskrift på avtal om bilderna. Dom togs i syfte att när hon jobbade där skulle hon vara ansiktet utåt för salongen, typ. Vid Mariatorget där den låg, men inte överallt i hela stan osv…

  Sweet Ambrosia betalar typ alla tjejer svart nästan… dom tar också in tjejer som inte kan tala någon svenska och beställer Franslim från kina. Hela salongen är en bluff. Borde ringa Kalla Fakta typ… för dom har ändå flera salonger runtom i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *