Frukost vs frukost

Spiderchick:

Idag inledde vi dagen med frukost. Vi är möjligen unika på det sättet??
I Instagrams flöden florerar det mest boooowls till frukost. Till detta perfekt skivad frukt, rågpannkakor, färskt bröd, tända ljus och koppar med nybryggt kaffe.

Hos oss liknar frukosten mer en all inclusive-buffé singerad valfri charterort. Smulor, äggskal, spilld mjölk och överflödiga bestick om vart annat. Kaffe som kallnat since tidigt klockslag. En sned ost ingen haft omsorgen att skiva rakt med en hyvel som tog en kvart att hitta i en låda ingen visste fanns. Någon som tar till sig mat och sedan ångrar sig för att något annat såg godare ut. En annan som blir sur för att inte övriga familjen kunnat tankeläsa och köpa likadant pålägg som förskolan har. Smörgåsar som nuddat golvet minst två gånger innan de nuddar en magsäck. Ingenting matchar. Ingenting råkar ens av misstag stå i ett stilleben. Asbolut INGET osar ”insta-moment”.//Spiderchick

I vår familj äter vi helt klart en Spidechickisk frukost.
Om vi mot förmodan gör pannkakor på helgen så serveras de med en halvsmält stekspade ut en ungsform i aluminium som sett sina bästa dagar för ett halvt sekel sedan då jag misstänker att jag ärvt den av min mormor.
Det där med att man äter minst lika mycket med ögonen tror jag inte ett skvatt på. Både jag och Tjocka Hetsätarkatten äter enbart med munnen och därför är stillebens helt bortkastade på oss. Knappt att jag behöver en tallrik om jag ska vara ärlig…

Vem är ni när det kommer till frukost??
Team Spiderchick eller Team GabJoss?

37 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Äter aldrig frukost pga inte hungrig på morgonen. Sparar massor med tid också.

      Håller du inte på att svälta ihjäl innan lunch då?

        Nope, kan äta en gång varannan dag utan att bli hungrig, Orkar jobba, träna osv ändå. Har inte ätstörningar, men har gjort lumpen på fysiskt krävande tjänst så där lärde jag mig att mat inte är så viktigt som man tror, man klarar sig långt på väldigt lite mat 🙂

      Samma här. En halv kanna kaffe brukar räcka till lunchen

      Samma här! Aldrig gillat och när jag tillslut blev vuxen och fick bestämma själv slutade jag.

    Spiderchick. Vem har orken att lägga upp frukost fint innan man fått i sig frukost? Jag behöver energi på morgonen innan jag orkar bry mig om något..

    Gabjoss om jag haft pengarna. Men pga fattig student så lever jag på havregrynsgröt och makaroner och falukorv :)))

    Äter inte frukost längre men att folk ens orkar göra som på bild nr 2 förstår jag inte. Är man inte trött på morgonen??

      Med tanke på ljuset så är inte Gabriellas bild fotad på morgonen.

        Nä men i allmänhet, finns miljoner såna bilder som faktiskt är morgonbilder, förstår inte hur man orkar?

        Kan hon inte bara ha fotat på morgonen på typ sommaren?

    Min frukost består alltid av en kopp svart. That’s it. Kan inte äta på morgonen.

    Och alltså drickan med blåbären på bilden. Ryser. Trypophobia, trypophobia everywhere!

    Min frukost är bara ett stort glas cola zero och massor av piller… får inga likes på instagram!

      Du hade fått en like av mig iaf, garanterat!

      Nästan samma här, piller och Pepsi Max. Önskar att jag hade energi och pengar för att göra en GabJoss frukost, det skulle min kropp behöva.

        Åh, min tviling!

    OT Tv4 bryter helt med Timell, expressen publicerar sms han skickade ut för att försöka tysta ner allt. One down?

    Team snus till frukost allt som oftast. Annars 95% team spiderchick, 5% team gabjoss. Älskar helgmornar när tid finns att göra pannkakor till frukost ?

    Brukar aldrig fota mina frukostar (eller annan mat heller för den delen) så maten ser liksom bara ut som den gör.

    Förövrigt är det inte bra med smält plast… speciellt i anslutning till mat.

    Team gabjoss faktiskt, även om jag är ensam hemma så piffar jag min gröt eller mackor och serverar på ett fint sätt 🙂 för familjen på helgerna dukar jag upp lyxhotellfrukost!

      Precis. Jag tycker att det är så härligt att sitta till bords när det är fint;)

    Spiderchicks frukost bild… ååh vilken nostalgi. Så var frukosten serverad hos mamma, ett bord fullt med massa olika grejer! Hos pappa var det dock ”frukostbeställning” som gällde. En önskade vad en ville ha på morgonen kvällen innan och så gick man upp o satte sig i fåtöljen och kolla på tecknat medans frukosten blev serverad ? Rostad macka med kaviar doppad i oboy någon? Haha, tro mig fan att jag doppa makrill i tomatsås mackorna i oboyen också. Värst var dock när pappa råkat smöra mackorna en ville ha Nutella på uuhh för smör + nutella kombo :'((

    Om jag börjar 06:45 så blir det ingen frukost hemma. Tar lite yoghurt eller en frukt på jobbet. Om jag börjar senare eller är ledig så slänger jag bara ihop någon smörgås eller flingor.. Om jag vill lyxa till det micrar jag gröt och toppar med blåbär.. Andra dagar (som igår) så skippade jag frukosten och åt en tidig lunch istället i form av kåldolmar som hade blivit kvar från föregående dag.

    Finfrukost blir det extremt sällan…

    Önskar att jag var en GabJoss. Lutar mer åt Spiderchicks hållet. En tallrik rågmjölsgröt med en klick lingonsylt o mjölk, inte varje morgon men det händer.

    Spiderchick på veckodagarna gabjoss på helgen ??

    Var en GabJoss, innan jag fick barn. Med småbarn lägger jag hellre tiden på att bajsa i fred än att piffa frukost, typ. Men i framtiden blir jag gärna en GabJoss igen.

    Kaffe och snus är min frukost ?.

      Då blir det väl bra fart på magen?

    En cigg på morgonen! Äter ca 5-6h efter att jag stigit upp och då är det oftast antingen två frukter eller en frukt och en drickkvarg/knäckebröd. Håller mig till kvällsmaten 🙂

      Nu glömde jag skriva men team GabJoss, främst för att tiden brukar finnas för att piffa lunch/middag! På helgerna äter jag ”riktig lunch” med sambon, ju finare det är desto stoltare blir jag och desto godare inbillar jag mig att det är… Haha 🙂

        Vad är det du piffar, dina cigg?

    Herregud, dör utan frukost!!
    Kör på 2 frukostar nu när jag är gravid, en ca 5:45 på bussen till jobbet och en till vid 9 på jobbet.

    Sjukt noga med maten… Äter granola som jag toppar med hallon och banan. Sen lagar jag alltid extra middag så jag har lunch till nästa dag.
    Jag åt inte frukost för ett par år sen men nu skulle jag aldrig klara mig utan! Dock bryr jag mig inte ett dugg om att det ska vara fint för att fota men gillar och lägga upp en fin tallrik för min egna skull.. Sååå team båda?

    Gabjoss! Älskar att fixa en riktigt mysig frukost med tända ljus m.m och bara sitta och njuta. Främst på helgerna då.

    Förstörde min pojkvän, han gör numera också fina frukostar på helgerna ??

    Team Båda! Vissa dagar är frukosten helt sprudlande magiskt fantastisk med bovetepankisar och frukt, eller äggröra och lax.

    Oftast blir det en grön smoothie (inte bowl) och två knäckemackor, plus kaffe. Dock sjukt viktigt med frukost (och lunch, middag) för mig. Mår så himla illa att jag kan kräkas annars (vill inte ens tänka på hur det blir den dagen man är gravid).

    En mix, fixar mina mackor på bänken och lägger på fat som tas med till köksbordet och äts där. Om det inte är sommar och bärsäsong för då består frukost av färska bär och mjölk ev med flingor under.

    Tycker båda är så selfgratulatory, antingen perfekta bowls eller en ryggdunk för man är sååå relatable och har en ost med skidbacke och smörpaket.

    Ja, jag har ett svengelska problem. 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.