Fel person..


Rätt Calle Häggqvists Facebook här ovan.

Det är ett helt gäng som reagerat på valet av person som vi valt att producera #metoo-knapparna och detta efter att man sökt upp vederbörande på Facebook och sett en status som han publicerat där han jämför våldtäkt med fotboll.
Problemet här är att det är fel person som man letat upp. Den man sökt på är Carl-F***** Häggqvist medan den vi samarbetat med heter Calle Häggqvist på Facebook och har inte publicerat några sådana statusar.
Här ovan ser ni den ”rätte” knapp-Häggqvists profilbild på Facebook. Vi har alltså INGENTING att göra med den man som publicerat statusen om fotboll och våldtäkt och han har ingenting med det här projektet att göra.

Så ni vet..

Edit – den mannen som faktiskt hade publicert inlägget om fotboll. Låt honom vara. Han har av misstag hamnat i den här historien och låt i så fall hans vänner – som inlägget var menat för – säga till honom om det. 

24 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Onödigt att visa hans heder och bild på Facebook. Behöver han bli uthängd?

      Folk letar upp honom ändå och vad spelar det för roll? Jag har ju täckt över hans ansikte…

        Oavsett så är det onödigt. Du hade kunnat visa vem den riktiga personen är och inte mer än så. Nu hänger du ut en icke-mediaperson med all info som behövs för att smidigt hitta honom på nätet. Jättekonstigt att göra det när du inte måste.

          Håller med, fruktansvärt onödigt. Det är ingen officiell person och för alla oss som inte letat upp honom sprids nu hans namn. Det hade räckt med att visa vem rätt person var bara. Och till camcam, med en stor blogg kommer ett visst ansvar, så den attityden…. ”vad spelar det för roll”, känns något obehaglig.

            Noterat! ??

              Varför tar du inte bort personens namn? Räcker ju med att säga att det är ”Calle” som ni har samarbete med.

              Bra att andra har uppmärksammat denna helkorkade grej som du gjort. Hoppas du skäms.

                Nä, skäms gör jag inte men man kan göra om..

        Bara för att man inte ser ansiktet så gör det inte saken bättre. Tog mig några sekunder att hitta personen på FB.

        Du skriver den största professionella bloggen och tror inte att den här personen, som inte alls har med sociala medier att göra, kommer att bli sökt på? Så enormt onödigt. Hade själv tyckt att det varit enormt obehagligt att ha min header, bild och NAMN ute på din sida, oavsett om det är blurrat eller inte.

        Riktigt vidrigt att hänga ut nån såhär. Nog för att era läsare verkar ha lässvårigheter men när du då klargör för alla att de tagit fel på namn, så hänger du ut personen som de tagit fel och publicerar namn och innehåll som är helt taget ur sitt sammanhang.

        Oseriöst. Men vad mer kan man förvänta sig.

        Du verkar ju vara riktigt tappad…

        Fattar att det är lätt att missa sånt när man inte är journalist men det rätta är givetvis att endast visa bild på den snubbe som har gjort knappar. Eftersom citatet om fotboll och våldtäkt inte återges i sin kontext så kan jag bara ta ställning till det jag tolkar från ditt inlägg och det blir då att jag känner: usch vidrig person. Och ser samtidigt personens header och Facebook-namn. Skulle aldrig leta upp den killen och skriva ngt (ingen nyhet att killar ofta är dumma i huvet och skämtar skevt så man har ändå inte tid att tala alla tillrätta liksom)… men ja, har folk varit där och skrivit så är det kanske några som gjort det pga ditt inlägg. Föreslår ändrad bild Mvh

    OT: Blir livrädd varje gång videoreklamen för south park (eller vad det är) börjar spelas när man är inne här, är aldrig beredd haha..

      Kan inte lasa. DN later ingen att lasa deras artiklar utan att vara medlem och det kostar !!!

        “Medlem” är fel ord. Kund är det ord du säker. DN är en vinstdrivande koncern och har ingen som helst skyldighet att tillhandahålla dig eller någon annan med en gratistjänst. Blir så trött på folk som gnäller över att DN inte lägger upp alla sina artiklar gratis på nätet…. DN kostar 99 kr/månaden som e-tidning, lika mycket som Netflix. Tycker du Netflix ska vara gratis också?

          Alla har inte råd med 99kr/månad. Tack för den påminnelsen.

            Sa att jag att alla har råd med 99 kr/månaden? Var det ens min poäng?
            Och oavsett hur rik eller fattig en person är, DN är fortfarande ett vinstdrivande företag och har ingen skyldighet att tillhandahålla gratistjänster. DET var min poäng.

              Varför blir du så upprörd? Jobbar du på DN?

                Tror du bara folk som jobbar på DN blir sur på den snyltande generationen som förväntar sig allt gratis? Nej, jag jobbar inte på DN men jag jobbar i en bransch som också lider av att folk tycker att allt ska vara gratis på nätet utan hänsyn till att det kostar pengar att producera även icke-fysiskt material.

                  Dessutom blir jag irriterad på folk som blir sura över att vinstdrivande företag inte ger dem tillgång till allt gratis. Hur dum är man om man tycker företag ska ge bort sitt material gratis?

                    Något jag irriterar mig på är tidningar som har blinkande annonser när man klickar sig in på deras sida men fortfarande vill att man ska betala x antal kronor per månad för att få läsa.

    Är du helt jävla dum i huvudet? Visa vart han JÄMFÖR våldtäckt och fotboll? Hoppas personen i fråga anmäler dig. Det här är det konstigaste inlägget jag någonsin sett, jävla idiot.

    Ännu en blogg att bojkotta

    Oj, nu drevas det hej vilt på alla fronter… Internet är världens bästa och sämsta uppfinning på samma gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.