My öppnar upp om #metoo

My Martens:

My har tidigare gått ut med att hon och Joakim Lundell satt på samma ”paragraf 12-hem” under sin ungdomstid. Hon hamnade där eftersom det pågick en utredning kring vem som skulle få vårdnaden av henne medan de andra som satt där – endast pojkar och unga män – satt där av varierande anledningar, inte sällan för att de begått brott.

Jag blev våldtagen misshandlad och nedtryckt innan jag ens hade hunnit bo in mig. Jag blev hotad att dödas om jag berättande för någon. Jag gömde mig, försökte dölja alla spår. Där och då så dog en del av mig. Detta pågick under hela min period på ”hemmet”. Vissa dagar klarade jag mig bättre undan än andra. jag lärde mig hur jag skulle ”gömma” mig under den ”öppna” tiden på hemmet. Jag blev återupprepat våldagen och hotad.
[…] MEN, som kvinna, som själv har blivit både våldtagen och sexuellt utnyttjad, när jag dessutom var under myndigheters beskydd. Så, vill jag slå ett stort slag för ME TOO kampanjen!

Jag ångrar så djupt att jag inte anmälde svinen! Jag försökte ta upp det vid ett tillfälle, men blev avfärdad…. Jag borde anmält både dom personerna som återupprepat förgrep sig på mig. Men också personal och socialtjänst!//My

Alltså, fy fan!
Jag blev alldeles kall när jag hörde henne berätta om detta i sin podd. Jag fick klippet skickat till mig för några dagar sedan och här ovan är ett utdrag ur det. Hela avsnittet hittar ni här.
Jag skickade en #metoo-knapp till My innan jag fick reda på det här och hoppas att hon vill bära den – trots att den kommer från mig. 🙂
Jag bär min för henne, mig själv och alla andra drabbade människor. <3
Fantastiskt starkt av henne att berätta om det här! Det är nästan så jag vill skicka en sån där styrkekram som jag normalt sett avskyr till henne för det hon varit med om är så fruktansvärt. Så jävla fruktansvärt.

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag bodde på olika §12 från 13-19 år. Jag blev aldrig utsatt av personalen, men av flera andra som var boende där. Jag vet åxå att mina kvinnliga ”sambos” blev utsatta av bl.a. sina socialsekreterare…

    Att vara i en hjälplös situation för att sen bli utsatt för av de som ska vara ens räddare. Jag saknar ord!

    I ett HVB-hem när jag var 14-16 var det den biologiska sonen till fosterföräldrarna som var min förövare under dom åren.

    Jag har inte tänkt på det här på över 20 år. Hade förträngt. Vill bara gråta nu när minnen kommer över mig.

      ?

        Jag blev lite chockad över minnen som kom över mig. Letade nu upp min ”fosterfar” som sökte upp mig för några år sedan och skrev:

        ”Din son brukade spionera på mig i duschen och gnida sitt kön emot mig i tex bilen när jag bodde hos er.

        Ni skulle ge mig trygghet. Er SON gjorde mig allt annat än trygg.

        Ett av alla mina #MeToo
        Skäms!”

          Fy! Förstår vilken utsatt situation alltså, och i den situationen förstår man att det är riktigt svårt att säga till om vad som händer. Då man förmodligen genast får lämna en familj och åka tillbax till hemmet. Där ännu värre saker händer.
          Tror du att föräldrarna hade ngn aning om vad som hände under deras tak, när det skedde?

            I mitt HVB visste dom ingenting. Jag sa inget och självklart inte biologiska sonen heller.

              Mitt hjärta blöder verkligen för den unga tjej du var… Och för dig nu med såklart när minnena kommer tillbaka till dig! Hoppas att du har ett tryggt och fint liv nu som vuxen!?

      Du är så stark som delar med dig av det här, gråter för dig och hoppas att du vet hur stark du är! Hade ingen aning om att det står så dåligt till på dessa hem, men när kvinnor som du och my tar upp det får det mig att vilja arbeta för att göra det bättre! All kärlek till dig <3

      Emman kram till dej. man blir så berörd. Tycker dom drabbade ska få ersättning för detta. Är verkligen inte ok för jag vet hur det påverkar ens liv.

    Måste lyssna. BRA MY!!

    off topic men Kissies video om hennes poserande… Hon glömde visst nämna photoshop

      Ja , Hon missade att nämna Photoshop . . Är det oxå ett ok knep att ta till för att se bättre ut?

    Jag har väldigt svårt att lita på vad My säger eftersom hon har ljugit om så mycket, hittat på, överdriver om allt och ändrar sina versioner. Dessutom är ju detta ett sätt att bli känd, få uppmärksamhet i medier, få fler läsare och lyssnare = tjäna mer pengar och större chans till att få ge ut bok som hon vill. Men att hon var där en kort period stämmer ju och är det så att hon blivit sexuellt utnyttjad och hotad så är det ju hemskt, men jag har som sagt svårt för att lita på henne då man känner till saker, hennes metoder och ändrade versioner. Men droger, våld och övergrepp är ju vanligt förekommande på vissa hvb/par12-hem dessvärre.

      Menar du på allvar att hon skulle ljuga ihop en story om en kall, hård och förödande utsatthet, som får magen att vända sig ut och in, bara för att bli känd?!? Men du har ju tydligen varit med och vet precis hur allt har gått till, så vi ska tro på dig istället, eller?

        Jag tänker exakt som anonym. Eftersom hon ljuger, vinklar, överdramatiserar osv om ALLT så håller jag det inte för helt osannolikt att det är samma med denna historia. Tragiskt om det är sant och tragiskt om hon förvanskar sanningen ?

          Maria – Nej jag var inte med, har inte varit där. Sa inget om att hon ljugit ihop men det känns inte omöjligt. Om du känt till My och följt hennes blogg så hade du förstått och du hade märkt saker. Hon gör allt för att vara känd och tjäna pengar, går över lik för framgång. Hon jagar hela tiden rubriker, följare, läsare och lyssnare det är vad hon tjänar pengar på. Tror inte du Maria har koll på My men hon ändrar historier, manipulerar och har hela tiden strategier för att nå sina mål. Man ser igenom henne och hennes taktik. Lömsk, falsk och lismande. Kanske har det hon säger hänt, kanske inte. Sådant förekommer, förekommer också att omhändertagna ungdomar ljuger det är just en del av deras problematik. Just detta hem har gott renommé och bra rykte vad jag hört. Säger inte att hon ljuger om det men hon är svår att tro på och man känner till hennes yften och taktik. Så mycket som hon sagt innan som inte riktigt rimmar. För något år sedan skrev hon att hon fick ångest och aldrig haft ångest innan, det och mycket annat rimmar illa.

            Hon vill få släppa en bok också, vill ha berämmelse och tjäna pengar på en bok och för att en bok ska sälja så behövs drama, snyft, intriger och sensationer.

            Myggan är smart på vissa sätt, mästare på att manipulera sina läsare och andra, det märker man inte minst här. Men sorgligt om hon blivit våldtagen men jag har som sagt svårt att lita på vad hon säger, det är inte för att vara elak bara så det är.

            Hon vill ju gärna att folk ska tycka synd om henne också, det är inget nytt och hon har den blötaste offerkoftan, men det kan ju kanske ha sina förklaringar om hon haft det tufft i barndomen eller så är det ett smart sätt att få sympatier och bli omtyckt och nå dit hon vill. Jag är ganska övertygad om att hon är psykopat, kvinnliga psykopater skiljer sig från manliga och om man kollar typiska drag hos kvinnliga psykopater så stämmer det in exakt på My.

              Beredd att hålla med. Kommentarerna under detta inlägg talar ju för sig själv också, har så många människor fått fel uppfattning av Myggan menar ni? Skulle inte tro de. Det har nog snarare med å göra att folk faktiskt sett igenom den skenheliga fasaden hon försöker upprätthålla. Se bortom offerkoftan så hittar ni en människa som skulle gå över lik för att synas. Att folk tvivlar på historien och på henne är inte ett dugg konstigt!

        Jag vet ingenting om My egentligen så tänker inte uttala mig om just henne. Men ja, det finns så pass sjuka människor som faktiskt hittar på sånt. Man får inte vara för naiv, tyvärr. Mytomaner, personer med olika diagnoser och psykoser. En del gör det för uppmärksamhet, en del gör det för att tjäna något på det, en del vet inte varför de ljuger om det, en del tror på sina fantasier till den grad att de tror att det är sant etc etc. Du ska inte tro på allt du hör. Ett bra exempel är väl Södertäljeflickan. De tror ju att det hon blev utsatt för triggade henne att ljuga ihop resten? Och det var värre saker än det här.

      Ja du anonym – vi gör väl så då. Vi litar på vissa kvinnors berättelser men ignorerar andras. Schysst tänkt där – verkligen!

      Utgår ifrån att du litar 100% på det t.ex. LuluCarter och Cissi Wallin berättar och att FV och MT är riktigt genomvidriga svin båda två.

      Olustigt i detta är att var och en verkar anse att dom själva kan agera som en privad domstol.

      Blä säger jag bara!

        Det är olustigt…. Det tar bort fokuset på det som faktiskt är viktigt här <3 Med vänlig hälsning, My Martens

        Okej. Lita på alla kvinnor och alla människor, finns INGA människor som ljuger, ALLA talar sanning om ALLT. Finns inga mytomaner och inga psykopater. Finns inga som ljuger för egen vinning och ingen som går över lik för framgång. Finns ingen i hela världen som någonsin ljugit.
        Jösses.. så bra mytomaner och psykopater har det om alla tänker som du Fattarintegrejen. Ser en viss skillnad mellan My och Lulu o Cissi. Men jag litar väl kanske inte helt till 100 % på Lulu heller, men ser en väsentlig skillnad mellan henne och My.

      Hon fabulerar. Varje gång nåt händer o lyfts till ytan av press eller någon annan så har självklart HON varit med om samma. Drabbats. Varit där. En större lögnare är svår att finna. Sorglig person hon My.

      Hon överdriver garanterat! Litar inte på ett ord.

        Googla kvinnlig psykopati ! Say no more..

        Fast dessa boenden har mycket sånt, har hjälpt en vän att fly en gång för att han var utsatt för liknande saker.

    Maria. Det är många som känner My sen innan ”hon blev känd”. Långt i från allt det hon säge/skriver är sant eller inte ens i närheten av sanningen.
    Mycket av det hon skriver om är för att få uppmärksamhet. Hennes stora mål är att bli kändis och det är hennes egna ord, ingen annans.
    I bland ringer hon själv till tidningarna för att de ska skriva om henne. Men i sin blogg skriver hon att tidningarna är sååååååååå hemska som skriver om henne. Jag litar inte jag på vad hon skriver för 5 öre. Falsk och manipulerande är hon för att nå sin egna mål i sin ”ärliga” blogg. Hon vet inte vad ärlig är för något.

      Exakt vad är överdrivet? Att hennes företag gick i konkurs och hon mådde/mår dåligt över det? Att hon trakasserades på Öland? Att hennes sons far gjorde en annan kvinna gravid samtidigt? Att hennes far satt i fängelse? Att hon placerades i paragraf 12 hem? Att hon bor växelvis på Öland för sin sons skull? Att hon hittat sin indian? Att hon opererat magen? Att hon pluggar till mäklare?
      Vad är överdrivet? Vad är inte sant?

        Ja, du. Det skulle bli ett långt inlägg. Kort då. Han gjorde en annan kvinna gravid, sant Där emot var inte My och pappan tillsammans längre. Eftersom han träffat en annan kvinna. Men My ville inte förstå Han bad My att göra abort..
        Konkurs ja, och hon mår säkert dåligt över den. Men att hon tar saker och pengar från sitt eget företag och sedan anklagar de anställda?? Levde över sina tillgångar i flera år fast företaget gick dåligt. (där av stölderna från sig själv) Inte ok.
        Trakkaserad, ja, men man kan fråga sig varför..
        Men antar att du My vet allt detta själv,.. Over and out. Sanningen kommer komma fram till sist.

          Men antar att han var ihop med My när hon blev gravid… Och sen lämnade henne för en annan… Som strax blev gravid…?

          Och vad har det med saken att han ber henne göra abort? Skulle det sätta honom i bättre ljus menar du?

          Hon verkar då ha utelämnat snarare än överdrivit.

            Hon både utelämnar, ljuger ihop och överdriver! Överdriver allt från antal kommentarer, mail, kilon, känslor, vikt, veckor, månader, år, vad hon sagt och gjort, vad andra sagt och gjort, förvrider, lägger till, drar ifrån. T.ex En (1) kommentar är många och tio är hundratals enligt My. En månad kan vara jäättelängesen enligt My och några månader kan vara ett år och ett år kan vara flera år enligt My. 5 kan bli både femton och hundra typ. Ett exempel; någon säger/skriver ”du ser lite sliten ut”, enligt My har personen då sagt/skrivit ”du ser för jävlig ut, fy fan så ful och sliten du ser ut Ha Ha Ha”.

          Är inte ute efter att tjafsa om My, men kan inte låta bli att fundera över hur hon lyckades övermanna den stackars karlsloken så att hon blev gravid med honom när han var så väldans engagerad i nån ny ” gräset är grönare flamma” på annat håll…? Var han fastbunden? Klubbade hon ner honom och släpade in honom i en öländsk grotta eller körde hon nån mysko telepatisk gravidgrej med storken inblandad, eller via brevduva??? Där var tydligen den ömsinte mannen fullt upptagen med sin nya relation och så gick det sååååå tokigt ändå! Inte lätt att vara ett praktarsle i den här världen. Livet tenderar att bli så himla orättvist då….

          Ja stackars karl…

          Obs, ironi

          Hej! Me too kampanjen handlar om att stötta, lyfta fram och att uppmuntra till att VÅGA tala ut. PÅ så viss skapa en större trygghet, minska övergrepp och förhindra att man kommer undan med denna typ av brott. Som jag skriver/säger i podd/blogg så borde jag sagt något om detta för längesen.

          Hurvida du fabricerar ihop en historia om hur hemsk jag är som ljuger och hittar på det får stå för dig och anonym.

          Vad det gäller mitt X, Ludvigs pappa så verkar du vara ganska dålig på matematik. Lilleman var iof bara drygt 2 månader när Kvinnan blev gravid.

          Det tog slut där och då och dom blev tillsammans strax därefter. Det var aldrig tal om några aborter eller dyl, för Lilleman var redan född.

          Idag har vi alla en bra relation för att vi ALLA sätter barnen främst!

          Hur du kan föröka att smutskasta en historia som vi alla inblandade är rörande överens om, lagt bakom oss och gått vidare…. MITT under pågående kampanj för utsatta kvinnor. Det är ju bara så förbryllande att man undrar om du helt tappat poängen här.

          Du får gärna tycka att jag är både det ena och det andra. Du har ingenting att grunda det på… Men ta dig en funderare på istället vad som är viktigt och inte i denna typ av kampanj….. /My Martens

            My, när jag ändå har dig ”på tråden”. Du som verkar vara så duktig på det där med att köpa Instagram-följare, vad kostar det och hur går det till? Upplevs man som ett seriöst varumärke som social medie-profil om en ev samarbetspartner skulle granska och se väldigt avvikande följarantal vs antal likes? Eller är det inget du tycker att man behöver bry sig om? Är det viktigare att kunna visa upp ett högt följarantal än att vara ärlig?

            Och en sista fråga; vad anser du om den nya funktionen som Instagram har infört där samarbetspartners kan se riktig statistik bakom deras betalda samarbeten med olika influencers? Är det något som du känner dig bekväm med att vara transperent med?

              Aa just, Myggan när du ändå är här och svarar…Vad gjorde du för något mot Graaf som var så pass gräsligt att du åkte ut från hennes kretsar? Det spekuleras ju en del så det vore väl på sin plats att du bevisar hur ärlig du är och faktiskt talar om sanningen?

                My är oskyldig till allt, sååå synd om henne som råkar ut för så mycket elände, än det en än det andra stackars.. Varför träffar hon inte sina systrar, de biologiska menar jag, sin mamma så sällan och sin pappa bara när hon behöver hjälp? Men kändisar har hon tid att träffa. Har hon verkligen fått en dyslexi-diagnos? Har hon verkligen en pt-licens?

                  Obs! är inte samma anonym som de andra som skrivit här, finns flera som hoppat sitt namn alltså.

                Hamnade oturligt nog i fel sänghalm 😉 försa sig över telefon till en 3e part som bandade samtalet. Mys vanliga otur, right? 😀

            Låter fint och bra det du skriver My att stötta och lyfta och så fick du samtidigt sympatier, hyllningar och uppmärksamhet. Beklagar allt elände som har drabbat dig, så mycket som just du råkat ut för stackare men gratulerar samtidigt till framgångarna idag med uppmärksamhet i press, sympatierna, hyllningarna och att din blogg och podd omnämndes och länkades i Aftonbladet och här och därmed gav ökat antal läsare och lyssnare som ger mer klirr i kassan. Grattis till det, bra att elände kan ge framgångar iaf. Av din dyslexi syns inte ett spår här och matematiksnille verkar du vara också, kan du 4 gånger 7, är det 42 😉

          wasp: du glömde att hon var närvarande vid terrordådet i Sthlm också, fast lyckades på något konstigt sätt ta sig ur stan med bil…

        My är falsk och manipulativ för att nå sina mål – att bli känd och tjäna pengar. Hon överdriver det mesta och ljuger om mycket, hittar på, lurar sina läsare och manipulerar- allt för sympatier, kändisskap och pengar. Ja hennes företag/blomsterbutik gick i konkurs vilket inte var oväntat med tanke på att hon inte var där och jobbade, hon ville inte jobba i butik och på öland och var knappt där det senaste året före konkurs, hon ville vara i Sthlm och synas i media. Så att hon är förkrossad över sin butik är väldigt överdrivet, hon vill ju varken bo eller jobba på Öland, hon vill ju göra annat än driva/jobba i butik. Att hon startade butiken helt på egen hand som 18åring är inte heller helt sant. Hon har inte varit på öland så mycket sedan flytt och flytt var hon tvungen till efter att hon upprepat skrivit – efter att hon ifrågasatts och blivit anmäld till soc- att sonen alltid går först och före allt annat, så hon hade inget val men hon är ju nästan mer i sthlm nu än innan och hon ville länge flytta in till sthlm ist för att bo i Sigtuna så det var ju lyckat att hitta boende/pojkvän där. Nya pojkvännens lya kallade hon direkt sitt ”hem”. Hennes pappa har suttit inne för ekobrott. Hon har opererat magen och fick den dyra operationen gratis mot att hon öppet berättade och visade i blogg, det gav också uppmärksamhet i media, vet inte om det var hon själv som bad tidningar skriva om det/henne. Magen såg inte så hemskt ut när hon visade sig i bikini på stränder och i tv, ser värre ut på den där bilden, och hon kunde träna även innan. Nu erkänner hon iaf att det är pga estetiskt/fåfänga/utseende men visst annat fix förnekar hon bestämt fastän folk vet om. Om hon trakasserats på Öland vet jag inte men det är märkligt att så mycket drabbar henne, iaf så skrev hon förut att hon trakasserats genom att någon vandaliserat proppskåpet och lagt döda djur på trappen för att en tid senare bre på det lite mer och då skrev hon fick krossade fönster och orm i brevlådan.. vet inte men varför inte berätta det direkt utan långt efter hmm…nja svårt att lita på.

    Man blir inte placerad inom SiS för att man väntar på en utredning om vem som ska bli ens vårdnadshavare.

      Det är inte så det ska gå till nej, men nog händer det.

      Nej, känns inte som någon av föräldrarna är lämpliga vårdnadshavare då

      Jag blev omhändertagen enligt lagen LVU, (Lagen om vård av unga)

      Pga att ingen av mina föräldrar fick ha vårdnaden för mig… (pappa satt inne, mamma mådde inte bra)

      Jag sattes där under pågående utredning i väntan på kommande fosterfamiljer.

      Det är dessvärre MYCKET vanligt, nu som då…

      / My Martens

        För att få en plats på SIS så behöver man vara placerad enligt 3 paragrafen LVU, alltså pga eget beteende. Låter som att du var placerad enligt 2 paragrafen, dvs pga hemsituationen. Då hamnar man aldrig på SIS!!!

          Från en som jobbar på socialtjänsten så kan jag inte annat än att bekräfta detta.

          Info för den intresserade:
          2 paragrafens LVU handlar om brister i hemmiljön (även kallad miljöfallen) och
          3 paragrafens LVU handlar om ungdomens egna beteende (beteendefallen) i form av exempelvis missbruk, kriminalitet, prostitution.

          Man FÅR INTE placeras på SiS pga brister hos föräldrarna (dvs paragraf 2 LVU ) eller en pågående vårdnadsutredning. Är det så att man far illa i hemmet pga att föräldrarna brister i omsorgen, så är det placering i jourhem eller familjehem som gäller.
          Man blir enbart placerad på SiS pga en ungdoms eget beteende (dvs paragraf 3 LVU), men det kan fortfarande finnas brister i omsorgen som föranleder att man har ett beslut om 2a paragrafers LVU också. Men då måste man ha kombinationen 3 + 2 och aldrig bara 2.

    Aftonbladet skrivit om det. Undrsr om hon djälv har tipsat. Dessutom är det tydligen även personal som är förövare. Men nej, jag är tveksam till sanningshalten i detta. Hon har gånger flera visat sig opålitlig så att…Hemskt om det är sant och lika hemskt om hon hittar på.

    Det vore alldeles förskräckligt om My skulle ljuga om detta fruktansvärda. Men intressant att detta kommer fram just nu i den allmänna sextrakesseri härvan. Låter lite som om ”här ska jag också vara med”. Men som sagt vi får hoppas att det inte är så.

      Men varför tror du själv att man går ut med det just nu? Man känner att det är mer okej nu. Jag själv fick ork och kände att ”det är nu eller aldrig”.

      Snälla misstro inte en tjej som väljer att äntligen berätta.

    Bor på Öland, och umgåtts i Mys kretsar i flera år och jag kan utan att ens behöva fundera nämnvärt över de hela hålla med om att My ljuger, manipulerar, överdriver och utelämnar. Som flera skrivit är hennes stora mål att synas i rampljuset, till varje pris vill hon vara där. Därav desperat sökande efter relativt känd pojkvän, Niclas Wahlgren och nu då Jonas, om han räknas som ”kändis”. Maggan G som förra bästis och nu då Booken 😉 Hoppas innerligt att detta inte är nån strategi för att synas, få sympati, fler läsare eller liknande, men samtidigt hade de inte förvånat mig ett enda dugg.

      Hej A! Du är inte en person som någonsin kommer att vara eller har varit i mina kretsar.

      Dina återkommande återupprepningar om mitt ”stora kändiskap” som du påstår att jag efterfrågar är så tröttsamst…..

      Ät en pepparkaka, ta dig en titt i spegeln, fundera på vad so verkligen är viktigt här i livet… OCH släpp taget om mig nu…

      Jag småskrattade lite när jag insåg vem du var….. Sen blev jag lite sorgsen över hur bitter du är. Du var aldrig en vän, eller hade någon privat relation till mig. Du var en föredetta anställd….. / My Martens

        Mediala My är i farten igen! ☝??

        Kan tydligen se IP-nummer och spåra dessa till en exakt person genom att läsa en kommentar på Bloggbevakning (där, så vitt jag vet endast CamCam och ev hennes tekniker kan se bakomliggande IP-nummer).

        Tack för kvällens skratt ?

          Jo myggan är en stjärna på det där med att lista ut vem som skrivit kommentarer ?
          Man behöver inte vara en föredetta anställd för att genomskåda henne, räcker att följa henne i sociala medier.

          Plot twist: my är camcam ???

        Haha nej du My, en fd anställd är jag då inte så där sprack de igen. Tyvärr 🙂

        Öh ??? där blev det lite tokigt… Först skriver du att personen aldrig varit i dina kretsar, sen skriver du att du småskrattade och att det är en föredetta anställd hmmm.. Asså My!

    Camcam jag började fundera på en sak.. hur ställer du dig till din intervjuv med Nemo som fick rätt så mycket kritik från dina läsare, jag menar nu i dessa MeToo tider?
    Undrar mest för det känns (hoppas) som att samhället får upp ögonen för sexualbrott på ett annat sätt nu. Hade du fortfarande gjort intervjun med tanke på brottet han dömts för? Mvh Severus Snape??

      jag undrar också en sak, om kritiken känns enklare att förstå när du läser vad han säger i en intervju som publicerades i juli? han är alltid öppen och 100% ärlig men på något sätt är det aldrig samma historia

      mama.nu/papa/poddaren-nemo-heden-nova-ar-det-forsta-bra-och-vardefulla-jag-skapat/

    När man läser kommentarerna en hel del av er har skrivit här ovan, så ser jag anledningen till att det tog mig över 10 år att anmäla min förövare. Det spelar ingen roll vad man gjort i sitt liv i övrigt, man får inte ifrågasätta och döma något så hemskt på grund av tidigare misstag.
    Ni är anledningen att så många lider i tystnad, skäms på er ta mig fan!

      Ja! Dessutom kan många människors (sjuka eller konstiga) beteenden grunda sig i just trauman. Det är väldigt vanligt att människor, särskilt barn, som lever under dåliga förhållanden lär sig metoder för att överleva. Självklart sätter det spår. Lägg då till att barnet eller den vuxna i grunden redan hade någon personlighetsstörning eller psykisk sjukdom – ja, då är det klart att även det får konsekvenser.

      Förstår i sig att människor har svårt att lita på någon som tidigare förvrängt eller ljugit om sanningen – men skriv inte det här. Inte när någon berättar om djupt tragiska händelser. Även om (om!) hon nu skulle hitta på eller överdriva eller addera så finns det läsare här som HAR varit med om sådana trauman och övergrepp. Som kanske inte vågar berätta, som kanske har berättat och där samhället och individer säger att det inte är sant eller skyller på att människa ifråga är sjuk och därför inte är pålitlig. This is not the time and place.

    Är det vuxna som kommenterar här? Sanslöst!

      helt fruktansvärt sanslöst

    Var tog Åza Brennanders kommentar vägen som publicerades imorse?

      Den är kvar

        Kom på att den låg på andra inlägget. Vore trist om den kommentaren tagits bort tänkte jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.