På tal om ingenting..

Lady Dahmer:

Men jävlar vad vacker LD är på den här bilden. Majestätisk liksom…
Slut på meddelandet.

172 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja, det är hon verkligen. Jag tycker ofta hon är rätt fin. Även fast vi inte har samma åsikter i allt. 🙂

    Hon har skrivit ett långt klokt inlägg om feminism och du lägger upp ett inlägg som enbart handlar om hennes utseende? Fräscht…

      ???

    ? Svårt o tänka mig att hon kommer uppskatta detta!

    Du kritiserar Therese när hon pratar om vikt men du hyllar Lady dahmer för sitt utseende när du mycket väl vet att hon verkligen inte vill ha den typen utav komplimanger.

    Jag tror att du oftare än vad du vill erkänna gör en Bella för att få kommentarer och uppmärksamhet 🙂 Och camcam, det är helt ok. För att in the end of the day så är du som vilken storbloggare som helst.

      +1???

      1000+ ??

    Om man tycker att någon ser bra, varför ska man inte få säga det!? Snygg bild på en färgstark kvinna.

      Att lägga upp en bild och kommentera någons utseende, positivt eller negativt, på Sveriges största blogg kan inte jämställas med att säga det till personen i fråga.

        Speciellt när personen har sagt flera gånger att hon inte vill ha kommentarer om sitt utseende.

    Nej.

    Är Fanny och Isabella inte vänner längre? Hon verkar inte vara bjuden på hennes fest igår…

      Och hon brukar väl använda en annan mua nu för tiden också.

    Sluta fjäska nu.

    Fy fan vad jag vill ha så långt hår. Och fy FAN vad det tar lång tid för hår att växa när man väntar. Mvh dagens i-landsproblem.

      Jag tycker det gick rätt snabbt. Lägg undan alla värmeverktyg, färga inte, använd inte stylingprodukter, ha i kokosolja nån timma innan varje tvätt (Eller annan olja du föredrar som skyddar håret mot shampoot – det sliter), använd bara bra shampoo, inpackning sen balsam och ha ditt hår uppsatt i lös knut (för hård bryter till slut av håret) så ofta som möjligt. Lär dig S&D metoden så du inte behöver klippa av så mycket när du går till frisören. LongHairforum är bästa stället för tips om du vill ha långt hår snabbt. Och fota håret varje månad! Då ser du skillnaden 🙂 Annars känns det som inget händer

        Skippa frisören helt. Och saxen. Håret sköter sig själv om du sköter om det bra. Mitt hår blev långt först när jag slutade klippa det.

          Beror på hur man vill ha topparna, vill man inte ha naturliga toppar krävs frisörbesök (om man inte vill klippa själv såklart) 🙂 Jag föredrar en rak linje, för mitt hår faller inte lika fint som ditt med naturliga toppar

      Det tråkiga är att alla kan inte få så långt hår. Varje hårstrå har en livslängd på cirka 7 år, vissa längre och vissa kortare. Det med längre livstid på sina strån kan få längre hår och de med kortare livstid får generellt kortare hår. Självklart kan man till viss del sköta sitt hår rätt och ge det dom bästa förutsättningarna för att bli längre men alla människor har en individuell gräns där håret säger ”hit men inte längre”

        Stämmer – men de säger/tror att alla kan få 1-1,5m långt innan det faller av. Detta är dock utan onödigt slitage och utan att man klipper det. Många tänker inte på allt som sliter på håret, tex om man är fast vid axellångt så kan det vara så simpelt att topparna ligger och skaver mot axlarna, slitna, kluvna toppar delar sig och går av av sig själv till slut (Har man svårt att komma förbi den längden är knut på huvudet alt. flätor att rekommendera tills det växt förbi) Likadant som en krage eller dragkedja på jackan kan skava på håret. Det är mycket som påverkar men de flesta kan få långt hår, även om de inte kan få superlångt

    Det är bara i Sverige där ingenting någonsin är bra.
    Det är inte okej för kvinnor att hylla andra kvinnor genom att kalla någon vacker – för då är det fokus på utseende och det är SÅ hemskt.

    Kan vi inte bara tycka att det är fint att ge varandra komplimanger oavsett vad dom handlar om? Kan vi kvinnor bara stötta varandra och väga ge varandra positiva och härliga kommentarer.

    Jag tycker också LDs bild var vacker, jag hoppas bara att alla kan se CAMCAMs komplimang och inte leta efter fel i allt.

    Nu sätts väll en debatti kommentarerna igång om att det är ”fult” att kommentera någons utseende.
    Kan vi intr bara vara glada…

    Ville bara säga detta innan stormen drar igång.

      Paliar håller med. Mera värme och ge komplimanger. Behövs nu när kylan drar in. bilden på henne är jättefin.

      Inget fel i att ge komplimanger. Men man kan ju ta sig en funderare varför män oftare får komplimanger för vad de presterar medan kvinnor får komplimanger för sitt utseende. Jag kan inte tala för LD men själv ger jag blanka fan i vad någon tycker om mitt utseende. Jag vill inte ha någons åsikt varken bra eller dålig. Mitt utseende ska inte värderas på något sätt alls. Däremot vad jag gör och hur jag är och vad jag tycker får gärna värderas och ges komplimanger för.

      Håller verkligen med dig!

      Men ger man en komplimang gör att man själv ska känna sig bra/må bra eller för att min vill ge någon en komplimang som de kommer bli glad för? Förhoppningsvis är det det senare och isåfall bör man ju rimligen inte kommentera något som personen ifråga uttryckligen avbett kommentarer om.

    LD gör ju inget annat än lägger ut bilder på sig själv. Jag tror jag ser hennes tuttar oftare än mina egna.
    Kommenterar man inte så är hon osynlig pga att hon är gammal/fet/orakad.
    Kommenterar man positivt och är kvinna så objektiviserar man henne.
    Kommenterar man positivt och är man så är man våldtäcktsman och ska hängas ut.
    Kommenterar man negativt och är kvinna så man antingen en förrädare eller patriarkatets lakej.
    Kommenterar man negativt och är man så ska man piskas på torget .

      Exakt!

      Jaså du? Har du nånsin (annat i dina egna vanföreställningar) sett mig säga nåt av ovanstående till nån som sagt att jag är snygg/vacker? Man eller kvinna? Nej såklart inte pga det har aldrig någonsin hänt.

      På sin höjd har jag svarat ”jag vet” (pga vet att jag har genetiken på min sida) eller till och med ”tack” eftersom att jag förstår att folk säger så för att vi lärt oss att bekräfta varandra genom den sortens komplimanger.

      När jag pratar om osynliggörande så pratar jag inte om attraktion. Jag pratar om representation (du får googla detta så kanske du lär dig nåt, oddsen tala emot detta dock med tanke på att du inte greppar mina texter fast jag skriver på ett förenklat sätt som de flesta kan förstå). Stor skillnad.

      Att kommentera människors yttren negativt är dock ett jävla otyg och ja man är en jävla idiot om man gör det. Varför skulle man ens göra det annat än för att kränka? Varför antyder du att jag är osaklig för att jag säger ifrån när det händer.

      Du har iallafall ett rikt fantasiliv men projicera inte din bristande analys på mig tack.

        Hahaha, ”genetiken på din sida”? Oh my, jag gissar att du inte har speglar hemma? Eller, du kanske inte når upp till dem?

          Åh gulle du, förstår att du vill trycka till mig genom att antyda att jag är ful. Funkar tyvärr inte. Speciellt inte med tanke på att jag fått höra hela livet hur otroligt vacker jag är av kända och okända.

          Jag vet att jag har de drag som eftersträvas: höga breda kindben, fylliga läppar, vita raka tänder, symmetri, tjockt blankt långt hår, perfekt lite gyllene hud, osv. Jag må vara fet nu och detta vet jag ju är ett big no no men när jag var smal så slog jag ner som en jävla bomb i alla rum jag befann mig i. Pga normativt vacker.

          Jag vet inte vad som är värst: din fruktansvärt elaka kommentar eller att 9 stycken sitter och hejar på med likes.

    Vill hon inte ha kommentarer om sitt utseende får hon väl för fan sluta lägga upp fotografier på sig själv??
    Vad ska bilderna tillföra? Bilder är till för att visa sitt utseende annars kunde hon lika gärna lägga upp alt 1, ingen bild alls eller alt 2, på ett löv på marken lika gärna
    Mår man så dåligt av att få kommentarer om sitt utseende så ger man fan i att posta bilder på sig varje dag, punkt.

      Tror du missförstått nåt väldigt väsentligt här. Att jag (eller nån annan) lägger upp bilder på mig själv är inte en inbjudan till att recensera mitt yttre. Jag är inget konstverk (om än benstruktur to die for Thank you genetiklotteriet). Jag är en person.

      Bilder förmedlar väldigt mkt mer än utseende. Som en person som dels har en feministisk analys som jag delar med mig av och dels som person som vill ha en personlig kontakt med min publik så använder jag mig av bilder både som politiskt verktyg (provocera, normalisera, ifrågasätta, synliggöra) och som ett sätt att förmedla känslor, humör, vardag och ögonkontakt. Krångligt koncept för ytligt pack som du själv men om du anstränger dig liiiiiiiiiite så kanske poletten trillar ner?

      Varsågod för gratis lektion.

        Och så var det med att kvinnor ska stötta varann ? Ytligt pack?? Tack för att du visar ditt fina feministiska stöd Lady

          Varför ska jag stötta människor som är otrevliga mot mig? Tror du att det är det systerskap handlar om? Behöver du också en lektion?

            Inget konstverk?? Du för ju konst baserat på ditt utseende? Får man inte kritisera konst?

              Du förstår alltså inte skillnaden mellan en tavla och en människa?

                Jo det gör jag såklart. Finns massa konst baserat på personer. Som man får kritisera men såklart inte när det gäller dig. Då får du nog måla blommor istället!

                  Återigen: jag är inget konstverk. Det är en väsentlig skillnad på ett foto av mig och en målad tavla.

          Jag tror att ju fortare alla inser att hennes ”kamp” har mycket litet med att stötta kvinnor i allmänhet och feminismen i synnerhet att göra, så blir hennes beteende mycket mer begripligt 😀

          Tror du missuppfattat feminism som koncept om du tror att det innebär att som feminist får man inte säga ifrån när en annan kvinna är otrevlig.

            Nej, jag har äntligen förstått vad feminism och systerskapet innebär. Det är en styrka jag bär med mig och som gör att jag orkar stå emot.

              Hahahaha du är rolig

                Japp, rolig, lycklig och snygg 😀 Jag är mitt egna kinderägg 😉

                  Underbart ???

        Men asså HUR kan folk inte fatta vad LD menar med sin kommentar?

        ”min benstruktur är to die for” lololololol

          Ja skratta du. Alla vet att det är sant.

            Fy fan så jävla oödmjuk du e. Du har ett sätt som får mig att avsky dig. Du känns verkligen inte som en go och gullig person som man vill vara omkring.

              Nej, för en go och gullig person är en sådan som inte vågar tro på sig själv och förminskar sig själv i andras närvaro? Lägg ner. LD är uppfriskande rak, tycker jag.

              /Linda

              En kvinna som vet att hon är vacker = kan omöjligt vara en trevlig, go person att umgås med samt person du avskyr. Du förstår att detta säger mer om dig än det gör om mig va?

      Med den logiken borde ju personer som inte vill ha kommentarer om sitt utseende inte ens kunna lämna sitt hem pga att då visar de ju upp sig för allmänheten.

      Sen som LD själv skriver så är det en jäkla stor skillnad på komplimang versus recension.

    Som någon skrev här ovan så ligger problematiken i att vi kvinnor nästan uteslutande får komplimanger för ytan och inte för våra prestationer. En god idé är att ge exempelvis komplimanger om ens utstrålning, tankar och idéer istället för att alltid säga ”åh så snygg du är idag”, vacker, fin eller söt osv.

      Tja, om man envisas med att lägga upp bilder som bara visar tuttar/kropp så finns det väl inte mycket mer att se och eventuellt kommentera? Jag lägger inte upp tuttbilder när jag vill diskutera något jag har gjort på jobbet, Magda Gad skickar inga bilder på sig själv i trosor när hon rapporterar från fronten och jag har inte sett en enda bild på Kluft /Wiberg /Pärson där de har haft behov att klä av sig för att visa sina bedrifter.
      Varför är det de som hävdar att de inte vill bli bedömda för sitt utseende som jämt ska klä av sig? Kan man verkligen inte ha kläder på och driva femininistiska frågor i dessa kretsar?

        Men hallå, har du sett friidrottares kläder? Eller gymnasters, simmares? Det är väldigt avklätt när dom visar sina bedrifter kan jag avslöja för dig

          Men herregud… Hoppas du försöker vara rolig.

          Seriöst?

            Haha ja, helt seriöst! Du skriver ”som bara visar tuttar/kropp” ”inga bilder på sig själv i trosor ” ”jag har inte sett en enda bild på /// där de har haft behov att klä av sig för att visa sina bedrifter.” ”som hävdar att de inte vill bli bedömda för sitt utseende som jämt ska klä av sig.”

            Man ser ju inget annat än tuttar/kropp på många idrottare. Jag tycker absolut inte det är något fel med det, reagerade bara på att du tar upp just det som exempel på seriöst folk som inte behöver springa omkring i trosor eller vara avklädda när dom visar sina bedrifter.

              Om jag är simmare så är ju baddräkt mina ”arbetskläder” och detsamma gäller gymnaster osv. Förstår du? De har inte baddräkt för att visa hud och jaga likes.
              Jag fattar inte att jag måste förklara detta?!?

                Så det är bara simmare som får fotograferas i badkläder? Ska vi andra klä på oss ifall vi vill ta en bild på stranden?

                  Vet du, jag ger upp.
                  Du är helt enkelt inte där.

                Om friidrottarens kläder hade betydelse för prestationen så skulle manliga friidrottare och kvinnliga ha likadana. Jämför simning där kläderna spelar stor roll och således har båda lika kläder. Men varför kan en man hoppa höjdhopp i shorts och linne men en kvinna ska ha trosor och bh?? Det är sjukt hur kvinnor objektifieras..

                Om du pratar om folk som inte behöver visa upp sin kropp för att visa sina bedrifter så måste du nog förklara. Är det ett problem att vara avklädd eller inte? Tar du Kluft på mindre allvar pga hur hon är klädd eller är hon lika duktig ändå? Det är ju så kvinnliga friidrottare tävlar, i trosor. Kommenterar du enbart idrottares kroppar eller kan du se deras prestationer på jobbet trots minimal klädsel?

        Verkar jobbigt att aldrig kunna lägga upp bilder på sin kropp. Retuscherar du dina bilder så du bara ser ut som ett svävande huvud då eller?

          Nä, det är inte alls svårt. Jag lägger upp massor av bilder både i mitt jobb och privat. På jobbet låter jag mitt arbete prata för sig själv och bild på mig fyller ingen funktion och läggs därför inte upp. Privat lägger jag upp massor av bilder på mig själv och jag fastnar på bild fast jag har kläder på.

            Du har inte funderat på om att anledningen till att andra gör annorlunda är för att de inte jobbar med exakt samma sak som du gör?

              Finns du på riktigt?
              Vilka arbete kräver att personalen lägger ut bilder på själv med tuttarna på fribete?!??

                Finns massvis med yrken som kräver att brösten är framme. Du kanske ska sluta med ditt kvinnohat.

                  Nu menar jag förutom feminister som tigger pengar på nätet. Vilka andra yrkeskategorier måste visa brösten på nätet?!?

                    Tycker du att det är förenligt med feminismen att ifrågasätta vad kvinnor har för kläder på sig? Din fixering vid min klädstil och mina bröst är sjukt obehaglig.

                      Ja, jag tycker det är förenligt med feminismen att ifrågasätta hyckleri och dubbelmoral.
                      Dina bröst är egentligen rätt ointressanta. Ditt missbruk av feminismen för att stilla ditt bekräftelsebehov är dock fascinerande.

                      Vad är det som är hyckleri här? Din fixering vid mina kläder och kropp samtidigt som du försöker prata om feminism eller vad? Förklara för jag ser inte hur mina kläder eller min kropp och mina tittar har nåt med detta alls att göra? Förutom det uppenbara faktum att du försöker förminska mig och der jag gör genom att reducera mig till ett par tuttar.

              Spelar du dum eller vad är det frågan om?!

        Att använda min kropp som verktyg är en del av mitt jobb som normkritiken. Jag använder mig av bilder för att synliggöra och normalisera. Stör mina tuttar dig? Du verkar ha hakat upp dig på dem.

        Jag jobbar för övrigt hemifrån och det där är mina vardagskläder: linne och tajts. Ska jag ta på mig en polotröja varje gång jag tar en selfie eller tror du att det kan finnas en poäng att typ inte sexualisera kvinnors kroppar i alla sammanhang? Kan tuttar få existera utan att människor som du ondgör dig över dem?

          Om jag försöker förminska dig? Nej, det gör du så bra själv. Tyvärr.

          Då är det också helt ok för dig att jag får lägga upp mina silikonbröst på internet som jag är mäkta glad över?
          För jag vill visa att kvinnor med silikonbröst duger PRECIIIIS lika bra som kvinnor med naturliga bröst! Dom flesta av oss med silikonbröst är smarta, drivna och duktiga kvinnor.

            1. Vem har stoppat dig? Inte jag iallafall.
            2. Upplever du att kvinnor med silikonbröst inte duger som de är? Bemöts de illa av samhället?
            3. Förstår du skillnaden mellan att visa upp brösten och på att brösten syns? (Inte för att det ena är bättre än det andra men jag kritiseras för att mina kläder är för avslöjande)

        Word! Alla + i världen för ditt inlägg!! Det berömda ”huvudet på spiken, bra skrivet ??

          Mitt svar var till dej, Hajhatt! 🙂

    Det är en jättefin bild och du är jättefin på bilden LD, deal with it 😉

      Jo jag vet. Min aversion mot komplimanger handlar dels om fokusen på det yttre (generellt) och personligen för att jag påverkas ganska negativt av det. Jag känner press att vara vacker. Jag älskar komplimanger för mitt yttre, jag får fan orgasm av dem, jag vill rulla runt i dem naken och det är DÄRFÖR jag avskyr dem. De gör nåt med mig som drar mig tillbaka tio år i utvecklingen och får mig att värdera mig själv utifrån och det påverkar min självbild och självkänsla negativt.

        Vad fin du ser ut på insidan på den där bilden, LD.

    Åh vad vacker hon är när hon är naturligt sminkad, fina formade ögonbryn med. Skönt att se att hon faktiskt vill se glad och vacker ut

      Bara ögonbrynen är sminkade.

        Jättefint att du bryr dig om hur du ser ut, så lite gör så mycket för utseendet.

          Vad är egentligen poängen med din kommentar? Att visa att jag bryr mig om hur jag ser ut? Klart jag gör. Nåt annat hade varit konstigt.

      Fattar ingenting. Varför känns det skönt att se att hon vill vara glad och vacker?

    Jag tycker också att jag är vacker på denna bild. Inte så mkt pga hur jag ser ut utan mer attityden och blicken. Den porträtterar mig som den naturkraft jag är. Stark och mäktig.

    Jag poserade inte när fotografen tog bilden. (Postpatriarkatetbilden) Detta var mellan det riktiga fotograferandet. Jag ville ha en bild där Oskar var med. Här står jag och pratar med fotografen. Den är tagen i stunden.

      Ok, då vet vi. Tack för analysen av bilden.

      Stark och mäktig. Naturkraft. Det här med grandios självbild samt total avsaknad av självinsikt nådde just oanade höjder.

        Ja fy fan för en kvinna som tycker om sig själv! Usch! Nä fram för mer självhat!

      Du verkar vara en otroligt självupptagen och osäker människa.

        Du som skriver anonyma kommentarer på internet verkar ju vara säkerheten själv.

        Du verkar va en anonym feg liten skit som mår bra av att trycka ner folk utan att stå för det irl

    Jag blir lite smått besatt av de vita små prickarna på kjolen. Mjöl, mjäll, konstgjord snö, brödsmulor, vad?

      Noppror. Som reflekterar ljus? Noppror iallafall. Ett linne i tjockare nylontyg som används som kjol just på denna bild.

    Åh vad fint att se henne sminkad och fin ???

      Men asså…

    Det ser roligt ut att bara mannens skägg syns ?

    En riktig power-bild! ????

    Fantastisk styrka i den här bilden! Snacka om urkraft. Hade jag haft 1/3 av LDs pondus hade jag varit lyckligaste människan i livet.

    Klickade mig in för smaskiga kommentarer och blev inte besviken.
    Nej men ärligt hur ska man göra egentligen? Har sett LD skriva 1000 ggr på sin insta om att man inte ska kommentera utseende och yada yada. Har sett många bli rejält utskällda på hennes IG för att de skrivit att hon är fin typ. Men nu är det ok? Har svårt att se att CamCam eller någon annan direkt tänkte ”naturkraft” när den såg bilden och därför skrev att den är vacker. Men för all del!

      1.jag har aldrig någonsin skällt eller agerat negativt mot nån som gett mig komplimanger.

      2. Mina följare brukar inte heller skälla ut varandra. Der du upplever som skäll är förmodligen nån som sagt att mitt utseende är oviktigt. Man har visserligen olika trösklar men att nån ska ha blivit utskälld är helt enkelt en lögn.

        Man får nog bläddra ett par år tillbaka för att hitta det, men minns att du var riktigt otrevlig mot de som råkade skriva ”fin” på en bild av dig eller liknande. Upprepade gånger. Får väl se vem av oss som orkar scrolla så långt för att se vem som har rätt 😉

          Gräv på du! Lycka till!

    Jag tycker om bilden. Motivet, färgerna och skägget! I sin helhet en estetiskt tilltalande bild. Motivet i fokus, en person med en majestätisk anda, mäktig och kanske lite nonchalant look i ögonen. Den tilltalar mig verkligen.

    Vill man (men måste man?) lägga mer i det kan man välja att fundera på varför.

    Raderad av CamCam och skribenten satt på modd.

      Varför har du behov att uttrycka det? Tyck det för dej själv. Som min mamma sa: ”Har du inte något snällt att säga, knip igen.”

      åh urs på sig…att vara äkta är ju lite läskigt…du umgås väl bara m folk som passar in i din trångsynta värld.

      Mår du bättre nu när du fick ur dig din bedrövliga franska?

      Tycker synd om dig din trångsynta olyckliga människa.

      En fet person med långt hår provocerar alltså dig bara genom att finnas? Du måste ha det jävligt jobbigt.

        Tjock, gapig översittare som ser ner på oss smala som
        inte ammade våra barn tills de började skolan. Som hellre sover sked med vår make än ha hundra barn som vandrar huset runt nätterna igenom. Övervikt är ohälsosamt samt kan gå i arv. Vi går ofta på museum, restaurang och dylika saker med våra barn och de beter sig som änglar! Förmodligen för att vi gjort sådant redan från början.

          Men det värsta som kan gå i arv är ändå dålig människosyn, så du kanske bör ta en extra titt på dig själv.

          Ser hellre att mina barn blir smällfeta än elaka. Men du, du får gärna länka till nåt inlägg eller liknande där jag uttryckt mig negativt om smala kroppar eller de som ej ammar eller samsover. Lycka till!

      Det är inte så jäkla snyggt med en ful insida heller, sedan att du sitter och visar ditt fula attityd anonymt på nätet är ännu värre. Gör något vettigt med din tid och energi, kanske du skulle börja lägga den på saker som tillför världen något positivt istället för att försura den.

      Hade jag haft en permobil hade jag kört fram och tutat dig rakt i ansiktet.

    ja jävlar!! ?

    LD har sån jävla hybris. Aldrig vart med om en feminist som ägnar sig åt att klanka ner på oss ytliga pack… när skall människan inse att feminism till största delen inte handlar om utseende. Hon måste verkligen sitta på en hög häst där uppe i skyarna och se ner på oss andra som rakar benen.

      Jag skiter i om folk rakar sig och har aldrig skrivit nåt negativt överhuvudtaget om de som gör det så vet ej var du fått sina fantasier från?

      Utseende och feminism går dock i högsta grad hand i hand. Amen stor del av feminismen handlar just om kvinnors rätt att slippa värderas utifrån sitt yttre. Märkligt att du missat den biten.

      Det är detta som skaver för mig. Fokuseringen på allt ytligt. Det handlar om yta, utseende, vikt och rätten att vara ett offer.
      Är det detta som är det viktiga? Var finns utbildning, arbete, religions problematik, ekonomi, juridik?
      Nää, vi sparkar in öppna dörrar och känner oss banbrytande för att vi vågar vara feta och orakade.

        ”V

        ”Vågar va feta”? Det är inte ett val. Jag är fet. Jag finns. Att jag inte ber om ursäkt för detårovocerar och det ÄR ett problem. Det är även ett problem att kvinnor värderas utifrån sitt yttre. Förstår att du vill förminska det eftersom att du vill kunna fortsätta ägna dig åt att kommentera mitt utseende men likväl är ideal och kroppsnormer något som påverkar tusentals flickor och kvinnor. Tycker du att nåt annat är viktigare så är du välkommen att jobba för det men att spy hat över kvinnor och feminister som har annan fokus än det du föredrar är så långt från feminism som man kan komma. Du är med andra ord helt fel person att tala för kvinnosaken.

          Nej, du kan inte tala om för mig vem som är rätt eller fel för feminismen. Du varken är feminismen eller dess tolkade.
          Nej, jag spyr inte hat. Jag håller inte med dig och det kallas kritik.
          Nej, jag förminskar inte. Jag pekar på din fixering vid yta.
          Jag skriver ingenstans att du ska be om ursäkt. Jag påpekar att det, i mitt tycke, finns en benägenhet att undvika ämne som inte berör yta.
          Jag kanske ska påpeka att din härskarteknik fungerar dåligt på mig och många andra. Dina ordval som ”pack” och att använda kvinnohat som förklaring till allt ifrågasättande får dig att framstå mindre påläst. Den jargongen tilltalar nog mest din närmaste krets.

            Raderad av CamCam och skribenten satt på modd.

            Exakt så Hajhatt! ??

        Hajhatt? Martin Timell?

          Ännu en metod av härskarteknik. Bemöt inte påståendet utan flytta fokus och ifrågasätta personen istället för frågan.

            Hajhatt du är ju full av elakheter o agerar lite finare o bättre än andra. Din nivå på att diskutera är inte bättre. Linda o du, ett par i litefinaresmalareobättre…

              Det är din åsikt och jag delar inte den.
              Man behöver inte vara överens, tvärtom gagnar det debatten om man tycker olika.
              För övrigt, nej, jag är inte elak för att jag inte delar LD:s syn. Att vara oense /framföra kritik /debattera innebär inte att man är elak. Det innebär att man inte delar samma åsikt.
              Debattklimatet skulle vinna på att man försökte släppa känsloargumenten och försökte koncentrera sig på sakfrågan dvs ”pack”, hat, svepande kvinnohats argument och elakhetskort är inte relevanta.

                så dina argument är inte känslostyrda?

                  Nej, mina argument är inte känslostyrda. Varför skulle de vara det? Vuxna människor bör kunna diskutera en sakfråga utan att blanda in känsloargument.

                    Hajhatt, har du ens läst texter av LD? Att hon bara skulle fokusera på yta är så oerhört långt ifrån verkligheten. Hon skriver genomtänkta analyser om föräldraskap, genus, hur kvinnor och flickor bemöts och mycket, mycket annat på ett begripligt sätt. Vad jag vet har hon aldrig recenserat någon annans utseende. Däremot vill hon medvetandegöra om VARFÖR normerna ser ut som de gör i samhället.
                    Att förolämpa någons utseende är inte ”kritik”. Det är bara oförskämt. Du får tycka vad du vill men det är ett val att dela med sig av det. Skulle du gå fram till LD på stan och dela med dig av din ”kritik”?

                      Jag har aldrig kritiserat LD utseende. Hur hon ser ut är inte relevant. Jag kritiserar hur hon använder utseende och yta. Jag kritiserar inte hennes vikt utan hur hon använder sin övervikt. Jag tycker att vi borde sträva bort från att ständigt exploatera kvinnokroppen. Varför måste intressanta frågor kompletteras med urringat? Antingen vi tycker om det eller inte så finns det en sexuell aspekt i bröst.
                      Jag har en önskan om att komma bort från utseendefixering oavsett vikt osv. Varför kan vi inte diskutera, utvecklas och bli starka indivder och flytta fokus från våra utseende?

                      Jag klär mig så här! (Vet du hur svårt det är attens hitta tröjor som döljer bysten när man är en meter kort och har bröst som är större än ens huvud?

                      Är ditt konkreta förslag alltså att jag antingen byter klädstil eller klär på mig nåt döljande varje gång jag tar en bild? Förstår inte din fixering vid min kropp. Visst om jag tog sexualiserade bilder och ackompanjerade mina allvarliga inlägg om feminism med dessa, men det gör jag inte. Jag tar bilder i vardagen. Oftast går jag klädd i linnen (jag blir varm hemma). JAG KLÄR MIG SÅ. Fattar du hur otroligt skevt det är att du ifrågasätter och skammar detta?

                      Du ska givetvis ha på dig precis vad du vill. Det är inte det jag menar. Du har din absoluta rätt att gå klädd/oklädd hur du vill. Vad jag menar är att varför ska inlägg kompletteras med en bild på din kropp överhuvudtaget? Om din kropp är med, varför måste det vara så lite kläder? Det är ständigt kvinnokroppen som ska exploateras, visas upp. Varför måste insamlingar till välgörande ändamål innebära att fotbollstjejer gör en avklädd kalender? Protestera mot anorexia? Klä av dig. Protestera mot Trump? Visa brösten! Protestera mot kroppshets? Klä av dig! Visa att du är självständig kvinna? Klä av dig.
                      För vem klär vi av oss? För oss själva? Eller är vi bara grundlurade till att bli objekt igen. För hur vi än vänder och vrider på det så är det fortfarande kvinnan som klär av sig och bli betraktad och bedömd för sin kropp. Titta på detta kommentatorsfältet. Hur snabbt tappades fokus?

    Raderad av CamCam och skribenten satt på modd.

      Ja fet är jag, och ja det är nog lite slitet i topparna egtersom att jag aldrig klipper mig men i övrigt så nej – mitt hår är nog i bättre kvalitet än cirka 99% av Sveriges befolknings hår. Tjockt. Blankt. Välmående. Friskt. Fantastiskt. ???

      Och varför skulle det nånsin vara fritt fram att kommentera människors utseende? Men visst, jag kan väl bjuda på det. Det verkar ju onekligen få människor att må bra av att få hacka på andra.

        Jag undrar mest över syftet med bilden? Skulle jag lägga upp något liknande på mig själv så skulle jag räkna iskallt med kommentarer om att jag bidrar till smalhetsen, att jag nog har en ätstörning etc. Skulle bli VÄLDIGT förvånad om ingen kommenterade mitt utseende, det får man väl nästan räkna med om man postar en dylik bild?!

          Bilden är tagen i pausen mellan fotograferingen av min poddbild. Behöver den ha ett syfte? Har du ett syfte med alla dina bilder?

            Ibland, ibland inte. Men OM jag skulle lägga upp nåt dylikt så skulle jag inte bli förvånad över att folk kommenterade mitt utseende.

              Känner du dig därför tvingad att kommentera andras utseende?

              What? Vad är grejen med LDs utseende tycker du? Att hon inte gör en typisk selfie pose? Att hon inte är kraftigt sminkad? Att hon är överviktig? Jag fattar verkligen inte, förklara gärna. Det måste ju finnas plats för helt vanliga människor och vardagliga bilder? Om inte allt i ens bild är perfekt och tillrättalagt så ska man förvänta sig att få en massa skit? Så jäkla sorgligt.

      Fritt fram? Fritt fram att kommentera utseendet på kvinnan på bilden? Vad är det för en jävla dum idiotisk jävla skitfråga??????

    Nope. Jag håller inte med dig.

      Vem håller du inte med om vad?

        Camilla

    Fetma kostar samhället så oerhört mycket pengar som skulle kunna läggas på så mycket viktigare saker så som cancervård och forskning (bara ett exempel) så att varje dag göra ett aktivt val och överkonsumera och propagera för att vara tjock är ett väldigt ohumant sätt att föra debatten via. Det är INTE hälsosamt och det är vi hälsosamma och sunda människor som får betala för framtida sjukdomar som är hälsorelaterade.

      Det var precis min poäng, tack!!

      Det finns ju smala människor som också får de sjukdomar du syftar på. Hur ska vi göra med det tycker du? Kanske handlar inte allt om övervikt trots allt?! Dessutom – i ett samhälle får alla hjälpas åt med sina skattepengar. Jag vill egentligen inte bidra när en medelålders man sliter av korsbandet på innebandyträningen med kollegorna, men jag har tyvärr inget val.

        Det går inte att jämföra anorexia och bulimi med LDs självvalda fetma. Anorexi och bulimi är psykiska sjukdomar som orsakar ofantligt mycket lidande. Självklart hoppas jag på att vi även i framtiden kan se mindre av dessa fruktansvärda sjukdomar. Men det behöver inte ses svart eller vitt. Bara för att folk lider av dessa psykiska sjukdomar så hjälper inte LD till genom att dra åt motsatt håll. Speciellt inte eftersom att hennes tillstånd är självvalt och inte går att jämföra med någon som går igenom ett helvete med ätstörningar. Förespråka då ett hälsosamt liv. Och sen att jämföra det med en innebandyskada, really?

          Och självklart kan även smala människor få hjärtinfarkter, blodproppar, diabetes osv. Men inte alls i samma grad som överviktiga. Och där behöver vi jobba på att leva hälsosammare för att minska risken och mängden av de som drabbas.

            Alltså bilda dig Hannis, okunskap kostar samhället så otroligt mycket pengar! Övervikt är ej synonymt med ohälsa, du kan inte se på utsidan hur en kropp mår på utsidan, mycket okunnigt uttryckt. Plus vadå självvalt? Känner du LD och vet vad hon käkar eller? Hon käkar bättre än 90% av Sveriges befolkning kan jag garantera dig. Kroppar är olika och gener spelar stor roll, deal with it. Sen är väl psykisk ohälsa vår tids största problem? Sluta sprid det med din dynga om du bryr dig om skattepengar. Fast det kan ju vem som helst lista ut att du inte gör, du bara ogillar feta personer pga de estetiskt ej faller dig i smaken. Mobbarfasoner!

              *kan inte se på utsidan hur en kropp mår på insidan

          Vem har sagt något om anorexia och bulimi? Sen när är inte en innebandyskada självförvållad då? Är det okej om jag har diabetes om jag är smal i din värld? Kan du tänka dig att bidra då?

          Ja och människor som skaffar barn trots att de har ärfliga sjukdomar – hur ego är inte dessa människor? Va! Ska jag behöva betala för att de prompt måste ha ett biologiskt barn? Eller rökare som får lungcancer – ska jag behöva betala för dem också? Människor som kör av vägen pga trötthet eller bakis eller kanske rent utav påverkade – ska jag betala för ambulans, brandkår och polis? Kanske även sjukhusvistelse eller laga räcker som gick sönder. Ska jag betala för det? Eller människor som går in i väggen pga utmattning trots att alla vet att man KAN gå in i väggen – ska jag betala deras sjukskrivning? Va! När de själva valt att ta på sig för mycket! Eller någon som skadar sig i en cykelolycka när hen inte hade hjälm på sig – är det mitt fel? Fan, spelar roll om hen hade hjälm eller inte – det var väl hens egna val att cykla överhuvudtaget! Ska jag betala det? Och värst av allt: ska jag betala för att barn och ungdomar och till och med vuxna människor ska få gå i skolan och få en utbildning. Det är väl inte mina barn? En del sitter ju bara där, en del gör annat istället för läxorna och hamnar efter och bara slösar på resurser i alla dess former. Ska jag betala det? Jag som är sund och hälsosam och aldrig någonsin äter eller dricker något av de vita gifterna – jag ska få betala deras utbildning. Det är ju inte en garanti för att de ska kunna tänka komplext och förstå olika nyanser och inte kunna problematisera något ur olika synvinklar. Det ska JAG betala för? Nej vet du vad. Jag som är hälsosam och allt.

      Hur menar du att du som hälsosam och sund får betala för andras sjukdomar?

      Och attityden att fetma är fel kostar också pengar. Fick anorexia som 16-åring och jag kan garantera att den notan inte varit liten.

      Gallsten
      Pankreatit
      Hjärtproblem
      Tre snitt
      Kronisk anemi
      Leverskador
      Benskörhet

      Smal är inte lika med hälsosam

    Coolaste och bästa LD ?

    Blir så jävla ledsen när jag läser kommentarerna och människor fan inte kan hålla sig på mattan. Det ska då fan finnas något att klaga och hacka på hela jävla tiden! Vad är det för fel på er?
    LD är otroligt vacker och utstrålar power på denna bild. Camilla ville uppmärksamma detta.
    Sluta hitta fel…..

    Varför är den här bilden så problematisk för många av er? Jag ser två människor, delvis svartklädda, en med skägg, den andra med långt hår. jag får en bra känsla när jag tittar på bilden, tycker om den.

      Det är du o jag 🙂

    Raderad av CamCam och skribenten satt på modd.

      Jag vet att jag inte gillar den här kommentaren. Det är en mycket elak och trångsynt människa som skrivit den. Jessica har 0% vettiga åsikter, allt är bara rent trams.

      Jag ser en människa som får kickar av att vara elak och förminskade mot människor den inte ens känner. Som med ord försöker såra och skada så gott det går.

      Det är ditt val Jessica. Att bete sig som ett as eller mogna och ta sitt ansvar för en bra miljö på nätet såväl som i verkliga livet. Det är du som gjort valet att bete dig såhär lågt, men du kan ändra dig. Lycka till!

    Jag Tycker LD utatrålar både värme och styrka i den här bilden.
    Min första tanke när jag såg den var ”vilken urkraft” .

    Idioter som inte förstår eller kan ta emot en komplimang får som regel ingen sådan heller. Sånt känner de flesta av. Men en del vill ju retas och då finns inget genuint uppsåt och då är det heller ingen komplimang. Dvs som i detta fall.

    Jag kan inte se vad som är så provocerande med bilden. Två människor, skägg (?), långt hår, färgglad bakgrund.
    Är den långhåriga fet och lider av extrem fetma? Nej, det tycker jag inte. Snarare ser jag en väldigt normativ kropp. En sådan jag ser överallt, på jobben, i affärer, på parkeringar, i motionsspåret och på gymmet.

    På sociala medier är en normativ kropp ”perfekt” (de flesta vet vad jag menar). I verkliga livet är LDs kropp normativ, och det verkar vara det LD arbetar med online, att kroppen ska vara ”godkänd” där också. Det är så jag tänker iallafall.

    Ja jösses det här gjorde min kväll, jag har inte så stora krav ?

    ”Jag vet att jag har de drag som eftersträvas: höga breda kindben, fylliga läppar, vita raka tänder, symmetri, tjockt blankt långt hår, perfekt lite gyllene hud, osv. Jag må vara fet nu och detta vet jag ju är ett big no no men när jag var smal så slog jag ner som en jävla bomb i alla rum jag befann mig i. Pga normativt vacker.”

    Bara jag som mår illa av att läsa detta? Sånt jävla skryt och sån narcissism. Jag har sett bilderna på LD när hon var ung och smal. Nej, hon var inte ful. Men hon var ingen tiopoängare heller. Även om hon varit det så skryter man inte om det. Det lär man sig som barn. Tvivlar inte på att hon fått mycket komplimanger, men detta är bara för mycket!

      Varför inte? Jag gratulerar alla som tycker sig vara riktiga puddingar! Måste ju vara ashärligt ju! Någonting alla borde stäva mot. Att bli riktigt nöjd med sitt utseende, trots att det verkligen går emot aölt vad jante heter. ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.