Dessie ska bli mäklare

Dessie:

Plötsligt sket farmor efter 8 veckors förstoppning!
Dessie har uppdaterat sin blogg och avslöjar nu att hon går i samma karriärsriktning som My – hon ska också bli mäklare.

I fredags skrev vi på avtalen iallfall.. och jag är numera fastanställd & börjar nu plugga till… MÄKLARE!!  Förstår ni?? JAG ska bli MÄKLARE!!! Det är OTROLIGT mycket känslor just nu!! Lyckorus, glädje, hopp, motivation deluxe osv osv..  Det är obeskrivligt. Men framförallt så är jag sååå STOLT över mig själv!! Att jag trodde på mig själv, att jag vågade kliva ur min comfort zone som faktiskt bloggen var för mig. Att jag vågade gå min egna väg, redan från när jag var liten. För det är det som har tagit mig där jag är idag! Jag är inte där ännu, men jag är ett steg närmare mitt mål.//Dessie

Ni är många som är skeptiska mot henne och som redan dömt ut henne på förhand med åsikter som att ”hon aldrig kommer klara av att plugga” mm men jag kan ge mig fan på att ni är exakt samma personer som satt och skrev på hennes blogg för ungefär ett år sedan att hon skulle ”klippa sig och skaffa sig ett riktigt jobb”.
Kommer ni någonsin bli nöjda? Nä, troligtvis inte så det är kul att se att Dessie faktiskt gått sin egna väg och lämnat bloggvärlden trots att hon inte ens gått klart gymnasiet. Det är modigt!

 

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja va fan! Kör ba Dessie, gör det som gör dig lycklig och levande 🙂

      Är det inte du som har haft dessa åsikter camcam?!

    Man måste börja någonstans och jag tycker att det är grymt jobbat av henne 🙂 Hon verkar kämpa för det och vill man något så går det oftast på ett eller annat sätt. Hon borde eventuellt skippa bloggen helt eller stänga av kommentarerna så hon inte påverkas av negativa kommentarer. Men det är såklart upp till henne. Grattis Dessie! Kämpa på ?

      Hej, Em.e. Halloween gick superbra, jag behövde inte spendera kvällen eller natten hos polisen. Du hade helt rätt, man får ha en hur skrämmande outfit som helst.

        Synd, bra att du slapp Henrietta, men är faktiskt genuint nyfiken. Nån stillar min nyfikenhet nästa år kanske

          Ja, man vet aldrig, jag kanske lyckas nästa år. Tricket är nog att ställa sig på en allmän plats.

            Jag får vänta ett år helt enkelt

    Kul att hon hittat sin grej 🙂 är glad för hennes skull!

    hoppas hon inser att vara mäklare är mycket mer än att ”tjäna jättebra och leva i lyx”… xD är nog bara därför hon valt det yrket nu, för hon tror att man blir rik över en natt typ.

      Det har du ingen aning om. Hon har redan provjobbat 8 månader och hon förstår nog att det blir tufft att plugga. Du behöver inte underskatta henne 🙂

      Om du hade följt hennes blogg hade du förstått att hon har haft ett geniunt intresse för det här sedan många år tillbaka. Jag tror dessutom att hon efter ungefär ett år på en mäklarbyrå har insett hur vardagen ser ut för mäklarna.

      Finns det någon som över huvud taget tror att mäklare lever i lyx? Generellt sett har mäklare en taskig timlön i förhållande till hur mycket de jobbar. Många tjänar väldigt bra, men de jobbar också otroligt hårt. Är rätt övertygad om att Dessie vet det bättre än någon av oss.

      Jämför det med till exempel jurister som arbetar med brottmål, innan advokatexamen har de en slavliknande timlön men får ändå en rejäl månadslön i jämförelse med en sjuksköterska. Väldigt få mäklare kan glida runt som hon ”Bisse”, men hon är väl halvt mäklare och halvt influencer.

        Nja, nu tror jag iofs du underskattar bisse. Hon har dels nyligen börjat blogga så att tro att hon flyter på det känns lite överdrivet. Hon har nog jobbat jävligt hårt som mäklare i Malmö, och också gjort sig ett rykte genom att hon är duktig på inredning. Sen har väl hennes (ex)man förvisso tjänat en del pengar samtidigt men det tar inte bort hennes insats. Hon vet nog vad hårt arbete är trots att hon har börjat blogga.

          Exman? Gifte inte hon sig i Cannes typ nyligen?

            Hon gifte sig för typ två år sedan och skilde sig nu i somras.

              Ja, det var snabba vändningar där. Har följt henne på Instagram rätt länge och allt verkade så himla sockersött, men så var det tydligen inte i verkligheten. Undrar vad som hände? De hade bostäder utomlands också.

            Har Dessie varit gift???

    Har funderat på mäklare. Man kan ju antingen plugga till det på högskola. Men kan man alltså börja som mäklarassistent/ kund koordinator och få utbildningen via jobbet eller?

    Bra och modigt Dessie! ?

    Såklart kul för henne om det gör henne glad!

    En ren generell och genuin undran. Är det inte väldigt oseriöst att bedriva en utbildning där studenterna inte behöver gymnasiekompetens? För mäklare behöver ju annars 2 års högskolestudier. Drar det inte en oseriös våg över alla mäklare? Det är lite som en jurist skulle kunna bli just en jurist utan en universitetsutbildning tex? Försöker inte trycka ner någon men jag undrar verkligen! Varför ens ha en högskoleutbildning isåfall om detta inte krävs för yrket?

      Alla människor har olika förutsättningar och vissa tar fel beslut som unga, vilket inte bör frånta dem rätten att plugga vidare till något de alltid drömt om. Jag förstår hur du menar med att det nog inte motiverar unga att fortsätta gymnasiet om de vet att det finns en Plan B. Men jag tycker ändå att det är helt fantastiskt att man erbjuder folk den här chansen! I Köpenhamn kan man även möjlighet komma in på exempelvis läkarstudiet eller juriststudiet utan att ha toppbetyg. Man skickar in CV och ansökan varje år i det som kallas ”Kvote 2 – Personlig ansøgning”, där man förklarar varför just du förtjänar att bli läkare/jurist.

        Den intagningen till läkarprogrammet finns bland annat på Karolinska också, kräver dock ändå gymnasiekompetens och ett intagsprov – med all rätt.

        Alla har chansen oavsett! Du kan plugga upp betygen i efterhand via komvux eller folkhögskola. Så jag förstår inte varför man ens har en högskoleutbildning för mäklare när man egentligen inte behöver gymnasiekompetens för att utöva yrket. En grundläggande gymnasiekompetens är ju viktigt oavsett yrke i min värld, allt ifrån samhällsvetenskap till basic matematik samt svenska och engelska.

          Alltså för att förtydliga. Jag har ingen aning vad det krävs för allmän kunskap för att bli mäklare. Men i mina ögon blir mäklaryrket oseriöst när inte ens gymnasiekompetens krävs och drar ner hela högskoleutbildningen i samma veva.

            Har man lite insyn i universitets- och högskolestudier förstår man att kravet på gymnasiekompetens handlar om att säkerställa att man klarar av att tillgodogöra sig högskolestudierna. De allra flesta kan med blod, svett och tårar ta sig igenom första och möjligen andra året på en högre utbildning, sen brukar det ta stopp om man inte har rätt grundförutsättningar. Det finns en uppenbar risk att uppdragsutbildningar där man kringgår grundläggande krav skadar utbildningens anseende och att lite för många inte slutför utbildning. Det finns det säkert siffror på men orkar inte googla just nu. Alltså är det ett systemfel snarare än att man ska kritisera de personer som blir erbjudna ”genvägen”.

              Jag håller med dig. Och jag har ingenstans kritiserat henne utan endast ifrågasatt mäklaryrket och utbildningen i sin helhet.

      Samtidigt är det väl inte mycket man behöver från gymnasiet för mäklaryrket? Matematik etc ev men inte något du inte kan lära dig senare. Tycker det är bra att man kan få en andra chans då många inte kan ta till sig gymnasieutbildning av olika anledningar!

      Håller med, konstigt. Men också: jurist är ingen skyddad titel, vem som helst kan kalla sig det, även utannutbildning, till skillnad från advokat.

        Japp, samma sak med terapeut. Vem som helst kan kalla sig terapeut, medan psykolog är en skyddad titel.

      jag undrar verkligen också över detta. Men verkar va så även med andra utbildningar. Hade en vän som pluggade till förskolelärare och sen även en som fick samma jobb men utan utbildning.

      Mäklaryrket har ju litegrann ”ryktet” att utbildningen inte är så nödvändig, lägenheterna säljer sig själva och inte precis så att alla mäklare lär sig om exempelvis material och på djupet fakta om bostad etc (sådant som en händig hemmafixare kanske vill få information om).
      Tycker mäklaryrket verkar intressant, men har tyvärr fått en dålig bild av människorna i branschen efter att ha träffat några riktiga douchebags, självupptagna egoister och rent ut sagt idioter. Men självklart stämmer inte detta på alla så ska inte dra några förhastade slutsatser. Men detta får mig att backa undan från att ens titta på studierna :/

        Man kan ALDRIG bli förskollärare utan utbildning. Däremot kan du få jobb på förskola om du är barnskötare eller utan utbildning, men lönen är absolut inte den samma och man har inte samma ansvar

          Jag blev förskollärare utan utbildning lol, och jag är 25 år

            Omöjligt!

            Nej du inte anställd som förskolelärare om du inte är utbildad. Det kan man inte bli.

            Nej du blev inte förskolelärare utan utbildning. Du är under ett tillfälligt regelverk som endast ger en rätten att arbete som icke legitimerad i max 3 år.

            ”Beslutet innebär att huvudmän nu i vissa fall kan anställa personer som saknar lärarlegitimation i högst tre år. Ett av kraven är att personen måste genomföra en kompletterande pedagogisk utbildning under anställningen.

            De tillfälliga ändringarna i reglerna gäller till och med höstterminen 2020. Den nya regeln gäller om huvudmannen inte får tag på en legitimerad och behörig lärare. Den person som anställs måste dessutom ha de ämneskunskaper som krävs för att få en behörighetsgivande lärarexamen och måste dessutom genomföra en kompletterande pedagogisk utbildning under anställningen. Han eller hon får inte sätta betyg självständigt utan ska göra det tillsammans med en legitimerad lärare. Båda lärarna ska signera i betygskatalogen.”

          Nja. Det SKA vara så, men verkligen ser annorlunda ut. Jag har en halvfärdig lärarutbildning och en hel del förskoleerfarenhet i bagaget, men jag har varit anställd som både barnskötare och förskollärare, beroende på arbetsplats. Med tillhörande arbetsuppgifter och lön.
          Lärarkrisen drabbar alla kommuner och alla årskurser, så det är i princip bara att valsa in på första bästa skola/förskola så får du ett jobb (skitsorgligt, jag vet).

            Det kan jag skriva under på. Jag utreder små barn (socialtjänst) och har mött en hel del utvecklingsstörda föräldrar som brister jättemycket i omsorgen om sina egna barn och som inte in föra ett vanligt vuxet samtal men som jobbar på förskolor ?? kommunerna tar vad de kan få

              Ja asså ibland känns det för lätt, har skickat hem 3 vikarier under mina 3 år som kommit höga till jobbet.

                Vi har skickat hem vikarier för att dom sov på jobbet. En vikarie tittade på barnen och frågade sen oss ”kan man…prata med dom?”

                Suck

              Utreder små barn för socialtjänsten och kallar föräldrar utvecklingsstörda.. DET uttalandet är mer skrämmande än ditt bidrag till soc och utredningarna. Du har den synen som man som vuxen varnar barn för. Hoppas vid Gud att du inte har eget ansvar och beslut kring enskilda fall..

            Precis, verkligheten ser helt annorlunda ut. Är vikarie och på alla förskolor/skolor jag varit på har det jobbat outbildad personal i stor utsträckning. De byter titel när det behövs utifrån de regler som finns. Inga konstigheter alls. Och inte heller tjänar de särskilt mycket mindre än de som är ubildade, handlar i sådana fall om några få kronor mindre i timlön.

          Uppenbarligen kan du det med tanke på jag känner en som jobbar på förskola/dagis utan utbildning. Hon har kanske fått en annan titel då?

            Man kan jobba på förskola utan utbildning ja. Antingen har man pluggat till barnskötare på gymnasiet eller så har man ingen utbildning inom det alls. MEN man är inte förskolelärare och får inte samma lön som de som är utbildad till förskolelärare.

              Min erfarenhet är att de allra bästa lärarna/förskolelärarma är de utan utbildning. Eller en utbildning garanterar åtminstone inte kompetens. Vissa ämnen tycker jag det är
              märkligt att man ens studerar vid universitet.

                Vilka ämnen är det märkligt att man läser?

    Nu känns det lite som om du skriver om historien… Även om du önskade henne lycka till var du inte den som trodde på hennes framgång när ho först berättade nyheten.

    Såhär skrev du då: ”Jag antar att jag inte var den enda som lyfte på ögonbrynen när Dessie skrev på sin blogg att hon ska utbilda sig till mäklare då hon inte ens gått ut gymnasiet, men tydligen ska hon gå en så kallas ”uppdragsutbildning” där en arbetsgivare köper en utbildningsplats till någon man vill anställa.
    Då behöver man inte ha någon gymnasieutbildning men när jag läste på lite så ville de flesta arbetsgivare att man ska ha jobbat 7-8 år efter gymnasiet men Dessie verkar ju ha hittat någon som vill betala för hennes utbildning så hon har nog duckat för det kravet.
    Utbildningen är inte CSN-berättigad så det kan vara en bra idé för Dessie att inte slopa bloggen helt än då hon kan behöva en sidoinkomst som student.”

    Så att skriva nu att dina läsare är den som dömer dessie och inte trodde på att hon skulle vilja plugga är lite som the pot calling the kettle black.

      Men orka.

    Så jäkla kul. Så stort! Riktigt stort grattis till Desiree, hon kommer att bli en så jäkla grym mäklare. Tvekar jag inte alls på!

    Bra å heja Dessie!

    Såna människor blir aldrig nöjda, det är ju samma slags folk som skriver kommentarer om Blondinbella, först missnöjda med att hon är ”kall” och inte pratar om skilsmässan, sen att hon för det o.s.v. Samma skitfolk…

    Odd ska flytta ur lägenheten på Lidingö. Finns på hemnet. Lillåkersvägen 15 …

      Läste det bland kommentarerna här redan förra veckan eller om det var förra veckan igen

      Det är gamla nyheter. Den har varit utannonserad två veckor vid det har laget.
      Budgivningen verkar ha slutat på 50 tkr över det pris Odd betalade. Får se om det är där det hamnar. Marknaden har blivit mer avvaktande.
      Hade varit mer intressant att få reda på om han köpt något annat boende. Jag läste någonstans att han var intresserad av ett hus.
      Dock kanske inte på Lidingö om Odd inte blivit rik senaste halvåret. Minsta hus på Lidingö kostar 10 mkr (Bellas hus är faktiskt inte så märkvärdigt – ett ”riktigt hus på Lidingö går på 20-30 mkr 🙂 )

    Varför skrev hon detta som om det var en hemlighet? Hon har ju redan berättat om detta flera gånger tidigare…?

    Lite otur att hon börjar precis när det faktiskt är en smula knepigt att sälja bostäder, men samtidigt kanske det är bra att lära sig när lägenheterna inte längre säljer sig själva.

      Ja och alla pluggar till fastighetsmäklare, hon blir bara en i mängden. Lycka till liksom lol

        Hon har ju redan fast jobb på en mäklarfirma, så hon lär nog ha ett jobb när hon är klar med utbildningen 🙂

          Ja hon är telefonförsäljare för fastighetsbyrån, vem som helst kan bli det (vi såg ju att Dessie blev det)

            Men sluta.. SKÄMS över din kommentar.

      Men hon ska ju börja plugga nu, så läget hinner kanske förändras innan hon är klar 🙂

        Oj nej, detta är som förutspått endast början. Bostadskriserna brukar hålla i sig några år och sakta gå upp igen från att ha nått botten.

          Har en vän som precis pluggat färdigt till speciallärare. Hon har pluggat 100%, jobbat 80 och har delad vårdnad om sitt barn med pappan som har ungen varannan helg. Hon är min absolut största idol, vilken jävla powerkvinna.

        Hon kommer aldrig klara studierna om hon ska jobba och ta hand om T samtidigt, lycka till haha

          Hur kan du säga så, Hanna? Jag jobbar, pluggar i 150% fart och har ett barn. Det är jävligt tufft och jag vill gråta var och varannan dag men det GÅR.
          Obs, pluggar till mäklare med samma utbildning som Dessie kommer köra.

            Jag med!! Visst, vill bara gräva ner mig själv typ varje dag, men det går!

          Bara för att du inte skulle klara det så betyder inte det att andra inte gör det!

    Ja men det är väl bra, ingen blir dummare av att studera i alla fall..

    Nu OT: Camcam.
    Men såg en grej som kanske tar ytlighet till en annan nivå..Eller en kul grej?
    https://www.instagram.com/p/Ba09sg_lQUZ/?hl=sv&taken-by=lailabagge

    Apropå något helt annat… Monas Universum blev ju anklagad för att själv tagit pengarna tillsyn husrenovering när hon hade insamling till Moa. Nu har Mona raderat alla inlägg om Moa och insamlingen för att Moa vill det. Jag är en av dem som inte misstrott Mona, men att ta bort allt om detta gör det hela lite misstänk i mina ögon.

      Å nu funderar hon på en ny hjälteinsats för mänskligheten 😉

    http://www.fmi.se/faktablad-om-utbildningskrav
    Utbildningskrav för att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare.
    Fastighetsmäklarinspektionen är tillsynsmyndighet.
    För att bli fastighetsmäklare måste man läsa högskolekurser inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering. Utbildningen ska omfatta minst 120 högskolepoäng.
    Man ska dessutom praktisera hos en registrerad fastighetsmäklare i tio veckor.

      Det kommer hon att klara galant! 🙂

      Wow hela 10 veckor… haha låter ju som praktiken man hade i småskolan.

        Let me guess: du har inte gått eftergymnasial utbildning

        Som jurist har du, om du är utbildad på de allra flesta juristprogrammen i Sverige, ingen praktik alls. Vi klarar oss oftast rätt bra ändå. Praktik under utbildningen är inte allt, men toppen att mäklare får ha det, särskilt som det ofta är uppdragsutbildningar som är kortare och mer intensiva och kanske inte alltid ger rum för lika mycket teoretisk utbildning.

    Även om hennes blogg inte gick särskilt bra där på slutet och hon kanske var mer tvungen att hitta en annan väg, tycker jag det är bra jobbat av henne att hon faktiskt tog tag i det också! Finns ju fortfarande en och annan bloggerska som i stort sett bara gör reklaminlägg och tror att det går att leva på hur länge som helst…

    Helt off topic, men Gab Joss måste ju ha ett snabbt sjunkande antal läsare på bloggen med tanke på att alla hennes instastories är ”mystiska” bilder och texter med ett ”svep upp för att läsa mer” … Kanske börjar bli dyrt att leva som hon gör när bloggläsarna blir färre?

    Fyfan vad äckligt bittra vissa människor är, tycker det är underbart! Hon var ju inte i världens bästa ställe för x antal år sen… lycka till Dessie!

    Men det är väl sedan gammalt? Jag visste om det och jag har bara läst hennes blogg o följt lite på instagram

    MEN.. detta är ju inget nytt, det visste vi ju sedan länge ! Är ju många månader sedan hon gick ut med att hon ska bli mäklare och många månader sedan du skrev om det här.

    Jag tänkte direkt då att det kommer nog Myggan också att bli, hon kommer nog ta efter det och så blev det. 😉 Nya bloggyrket. Gissar att dessa båda har fått erbjudande från mäklarbyråerna och att det inte varit deras egna idéer att de ville bli mäklare, byråerna ser sin chans till bra pr och marknadsföring antar jag.

      Bra pr??! Jag brukar googla folk jag ska ha ett seriöst samarbete med/rekrytera, och på de träffar jag hade fått på dessa två damer hade jag sprungit därifrån… Snabbt!
      Marknadsföring absolut, men om det är bra vette sjutton…
      Själv nyttjade jag Hemverkets ”mäklartjänst” – kostade en spottstyver, och man hade full kontroll över visningar, spekulanter och ev struliga köpare. Finns ingen anledning att betala 5-8 gånger så dyrt för samma tjänst och kommer definitivt använda dem igen när det blir dags att sälja detta huset.
      Positivt dock att, i Dessie fall, att hon har tagit tag i sitt liv och framtid och kämpar för något med mer vidd.

        Håller med. Hur tänkte mäklarbyråerna men tror inte de har full koll på vissa personers rykte och de tänkte nog att de får fri o bra PR. Den ena personen är känd för att mygla och gå över lik för framgång, skulle själv aldrig anlita henne som mäklare, skulle aldrig lita på henne eller att hon ens kan räkna rätt eller informera rätt. Känns som att mäklarbranshcen i Stockholm blir mer o mer oseriös och handlar om mygel och money money. Inget ont om Dessie, vet inte om hon är pålitlig eller ej men grattis och lycka till.

    Utbildningen tar 3 år, jag är den första att gratulera om hon, mot förmodan avslutar detta projekt.. Det har ju varit en del som påbörjats, för att ganska snart glömmas bort eller helt enkelt rinna ut i sanden. Och hur länge det tar innan hon med sin egendiagnosticerade ”ADHD” kommer hoppa av utbildningen och -igen- skylla på andra för att hon inte klarar det.
    Att hennes mäklande Sugardaddy/chef köpt utbildningsplatsen, som man gör då den som vill plugga inte har någon behörighet, är ju lätt att glömma.
    Kul att se om hon överhuvudtaget klarar första tentan. NEJ jag är inte avundsjuk på en bloggande ensamstående mamma, utan utbildning som bor hemma hos sin mamma och barnafadern är för alltid i polisen register som knarklangare.. #goalz ???

      Har du ramlat och slagit i huvudet eller är du dum i huvudet på riktigt?

      Fyfan vilken risig människa du verkar vara…

    Grymt jobbat av Dessie tycker jag! Högskolestudier är riktigt jobbigt och kämpigt men ack så kul och givande! Att plugga i 4 år är det bästa jag gjort, även om jag inte levde det klassiska studentlivet utan fick barn och grejer under tiden. Med lite jävlar anamma klarar man det och jag tror dessie kommer klara det galant.

    Jaha? Varför är jag nu satt på granskning?! 🙁

      Brukar kommentera som E, men aldrig skrivit något dumt 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.