Jag skäms.

My Martens:

Jag måste säga att jag är besviken. Riktigt besviken!
Kommentarsfältet under inlägget som handlar om att My vågat berätta vad som hände henne när hon var tonåring och hamnade på ett paragraf 12-hem ger mig ont i magen.
Cissi Wallin hyllas för sin ärlighet, Lulu Carten likaså. Dessa kvinnor är starka och modiga medan My får ta emot bajsmacka efter bajsmacka när hon gör samma sak. Varför?

Varför skulle någon enda kvinna fantisera ihop och berätta om övergrepp som aldrig skett? För att få uppmärksamhet? Snälla nån, med tanke på den uppmärksamheten My fick när hon förlängde håret så är det knappast så att hon behöver maxa sina inlägg för att få reaktioner från läsarna.
Nej, fy fan alltså!
På samma sätt som jag backar den kvinna från SD som inte fick tala under #metoo-manifestationen så kommer jag backa My och alla andra kvinnor som blivit utsatta för övergrepp.
Att många av er väljer och vrakar vilka kvinnor ni backar och tror på förtar den revolution som #metoo skulle kunna bli. Att inte kunna sätta personligt agg mot en influencer åt sidan för att se den större bilden i en så här allvarlig fråga…det gör mig ledsen.

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ❤️

    Tack för detta inlägg, det behövdes verkligen.
    <3

    Jag håller helt med. Men måste ändå fråga, varför var du själv ifrågasättande gentemot Lulu i första rundan?

    ”Det hon skriver kan mycket väl vara sant men är detta verkligen rätt väg att gå? Det känns aningens för spekulativt och märkligt. Mer som att hon vill sprida ett rykte än någonting annat… Det riskerar ju bara att slå tillbaka på henne – eller alla kvinnor – istället för att rätt person får stå till svars för sina handlingar. Varför inte anmäla till polisen istället? Eller det kanske hon gjort. Men jag hade önskat lite mer info vid droppandet av en sådan här bomb.”

      Jag var inte ifrågasättande mot hennes historia utan jag tyckte bara att hennes inlägg var aningens luddigt och jag undrande vad hon menade med det. Och detta var innan hela #metoo drog igång – hon använde inte ens den hashtaggen och jag hade inte ens hört talas om den – men jag är glad över att hela kampanjen drog igång eftersom rätt person FICK stå till svars för en gångs skull.

        ”Det känns aningens för spekulativt och märkligt. Mer som att hon vill sprida ett rykte än någonting annat…” Låter i mina öron som väldigt ifrågasättande om hennes berättelse är sann eller inte..

        Och argumentet att det blev ju bra till slut för rätt person fick stå till svars, och att du ifrågasatte om det var dumt av henne att skriva ut för att det bara skulle slå tillbaka på henne själv duger inte.. Tycker det är sjukt att tjejer inte stöttas i sånt här (och det är därför metoo är så bra), men din kommentar visar ju exakt hur det är, att man inte tror på tjejen och att man bara vill starta ett rykte och att det bara kommer slå tillbaka på tjejen, din kommentar bidrar till det ”synsättet” kring tjejer som blivit utsatta. Att skylla på att det här var innan metoo är ingen ursäkt tycker jag!

          Men uttrycker jag mig luddigt? Jag ifrågasatte hennes sätt att skriva inlägget. Det var spekulativt och innehöll inte tillräckligt mkt information för att förstå vad hon faktiskt anklagade honom för. Vilket också senare kom fram. Weinstein är anklagad för bland annat våldtäkt och det är inte vad Lulu Carter anklagat Timell för så därför så borde inlägget varit skrivet på ett annat sätt så det framkom mer fakta än öppnade upp för spekulationer. DET är vad jag ifrågasatte men tydligen uttrycker jag mig lika luddigt som Lulu.

        Tack för svar, då hänger jag med hur du tänkte. Men kanske värt att ta bort den texten från inlägget när man nu i efterhand har mer att gå på?

          Ja, det har du rätt i! =) Tack!

      Fast jag förstod inte heller varför hon hyllades så som hon gjorde efter första inlägget. Det var en bild men väldigt lite info. När hon sen faktiskt skrev ett inlägg och berättade så var hon stark, men första inlägget fanns det ju inget att gå på eller hylla henne för? Det sa ju ingenting,fanns ingen berättelse. Först efter att andra hade gått ut och berättat så berättade hon vad hon faktiskt visste.

        Hon förklarade direkt vad det handlade om i kommentarerna när folk frågade – att det inte handlade om våldtäkt utan sexuella trakasserier.

          Fast ingen berättelse eller förtydligande? Om jag skriver här att Camcam utsatt mig för sexuella trakasserier (Haha sry c) så är ju det oklart vad jag menar och blir starten av ett rykte innan jag förtydligar och berättar vad som faktiskt hänt mig. Ser nog hennes inlägg mer som starten på att andra vågade berätta, än att hon berättade något, så idag har jag ändå respekt för hennes inlägg 🙂

    My verkar ha ropat ”varg” för många gånger.
    Tror inte heller att hon diktat ihop sin upplevelse men av kommentarsfältet att döma så verkar hon verkligen
    inte vara en omtyckt bloggare.

      Av vad jag läst mig till (dålig koll på My) får jag samma känsla. Känns lite som hon hamnat i samma sits Blondinbella hamnade i. Bella började sin blogg med att provocera, provocera, provocera och ljuga (Hon spammade våra Lunarstorm konton nån dag efter hon startat bloggen med något meddelande liknande – läs inte blondinbellas blogg hon tjänar miljoner på den) osv. Sen höll hon på så. Känner mig gammal som hängt med så länge haha men det som hände då var att hon hade det ryktet att hon ljög och överdrev allt i sin blogg och när hon då var med om sitt övergrepp blev det att många inte trodde på henne. Det är fel, tråkigt och rätt sorgligt men det blir ju så när man ropar ’varg’ för mycket tyvärr :/ Och Camcam – du har ju inte hjälpt till som satt dit My, senast var det väl glassen? Om det inte varit något efter. Hon har som jag förstått det redan rykte som lögnare?

    Har man för vana att ljuga så blir de ju dessvärre så tillslut, man tar allt hon säger med en hel skopa salt.

      Självklart och man väljer ju själv vad man ska tro, MEN man behöver inte sitta och skriva att man misstror henne, det kan man hålla för sig själv!

      Jag som själv blivit våldtagen och misshandlad VET hur svårt det är ens skriva orden här ovan, och jag vet hur det känns att bli misstrodd. Det är en vidrig känsla, för det krävs otroligt mycket att ens skriva om det så som My gjorde. Misstro henne hur mycket du/ni vill men håll det för er själva isåfall, för det är pga av människor som er som så många kvinnorn/ungdomar inte ens vågar berätta -”ingen kommer tro mig iallafall”.
      Jag påstår inte att alla talar sanning men vart är världen påväg om vi ska utgå ifrån att alla ljuger? Jag vet en sak säkert och det är att det är väldigt många fler som aldrig pratar om sina övergrepp än vad det är kvinnor som ljuger om det.

    Har man inget snällt att säga när en person berättar om sexuella övergrepp kan msn vara tyst. Jag backar My!

    Tänkte på det igår. Var ej ok med dom kommentarer som ifrågasatte henne. det kändes otrevligt i magen. Alla kvinnor som är eller varit utsatta behöver andra människors stöd.

    Stort grattis till Desiree som fått fastanställning och finansierat utbildning till att bli mäklare. Det är hon så mycket värd och man märker att hennes intresse för yrket är uppriktigt. Jag tror att hon blir en grym mäklare!

      Ja grattis Dessie, grymt bra jobbat! Tror dessa tidiga storbloggare gör klokt i att omskola sig då det inte kan vara för evigt. De som kan och vill. Kan bli svårt för Paow och Kissie framöver…

      Men blir man verkligen mäklare med några veckors utbildning? Eller är det någon form av mäklarassistent? Folk tar ju csnlån och pluggar ju på högskolan i 2 år för att bli mäklare. Vore ju märkligt om man kunde bli mäklare utan att ens gått gymnasiet annars? Uppriktig undran!

        Asså hon kommer ALDRIG att bli mäklare. Hon kommer aldrig klara av att plugga, jobba och ta hand om T samtidigt.
        Sen är hon endast telefonförsäljare och lockar kunder till värdering av deras hus. Så till högst kan hon bli mäklarassistent? Inte ens en riktig mäklare.
        Så grattis till att hon får en anställning som en gymnasieelev kan få!

          Ja.. Jag känner nog faktiskt grattis till det även om det är på den nivån. Hon har ju ingen utbildning alls och någonstans måste man ju börja. Varför trycka ner någon som gör så gott hon kan?

          Ff bättre presterat än Paow, Kissie osv. De kommer ju inte ens att kunna hålla sig kvar i nöjesbranschen för de är bara snygga at best (enligt vissa), inte smarta, roliga eller intressanta. They better start thinking.

          ”Justsaying”, din kommentar som drunknar i missunnsamhet smakar riktigt äckligt i munnen.

        Svensk fastighetsförmedling har något liknande, krävs inget avgångsbetyg från gymnasiet. Men den är inte CSN berättigad, du studerar 17 månader och inte 2 år. Sen betalar man för den och det mesta sker på distans. Man ska även jobba deltid hos Svensk fastighetsförmedling.

        https://jobb.svenskfast.se/departments/svensk-fastighetsformedlings-maklarskola

        Det går, men det är svårare. Hon förklarar det i sitt inlägg 🙂 och utbildningen är nog inte på några veckor enbart.

    Inlägget om lady Dahmer då?
    Alla hemska och elaka kommentarer där?
    Var inne på hennes instagram och såg skärmdumpar på vad för slags kommentarer som har lämnats här. Märkligt att de inte modererades eller att du röt ifrån.
    Du väljer verkligen dina strider.

      Tro mig, där ska också rensas och folk kommer sättas på moderering. Så fort jag kommer hem ska jag sätta tänderna i det inlägget. Nu får det fan vara nog!

        Bra! Skönt att höra!

        Skönt att höra. Det är en grej att ha högt i tak men när varje inlägg om vissa personer blir en total shit storm av vidriga kommentarer blir man helt matt.
        Kan tänka mig att det påverkar en hel del läsare som känner mer och mer obehag för att besöka din blogg och det som varit /är roligt med kommentarsfältet drunknar i dyngan.

        De rövhattar som har en sjukligt behov av att mobba får väl skapa en privat grupp där de kan spy skit. De kan ju be Bard om tips!

    Bästa du skrivit på länge ??

    Jag har inte svaret på din fråga men jag tycker det är direkt osmakligt att skriva och agera på det sätt som några anonyma troll gjort här inne. Så tack för detta inlägget!

    Tilläggas bör väl att de allra flesta backar upp My och tycker att det är oerhört starkt att hon vågade berätta om sina förskräckliga upplevelser på sin blogg och i podden. Så låt inte trollen äga frågan..

    Jag är övertygad om att Mys och Lulus agerande har givit fler styrka att våga berätta och sluta skuldbelägga sig själva och det är väl ändå det som betyder mest! //Åza

      Fast man behöver väl inte vara troll för att man har svårt att lita på My eller andra. Litar du själv alltid på den värlsbästa Pt:n och mattesnillet My? Du litar på allt hon säger alltid, och tror på att hon alltid talar sanning? Aldrig dragit smålöger för Mys skull? Tänker bl a på när du berättade att ni druckit alkohol och knäckt en flaska bubbel på natten och My bara app app app jag drack bara thé och du ah var väl kanske jag och Tobias som drack då hehe. Och det var du som räknade rätt! Synd att My tar över så mycket och avbryter dig, som att det är The My show och känns som att poden går ut på att upphöja My, göra henne känd och berätta att hon minsann är PT. Har inte lyssnat på senaste dock.

        Men tar inte My lite väl mycket uppmärksamhet från ditt eget liv just nu? Det måste väl finnas något mer viktigt i ditt liv än att nagelfara Mys blogginlägg och upprört peka på om om hon dricker te, äter glass eller gör något annat väldans oerhört upprörande. Jeez liksom, ta det för vad det är, en blogg, och inte din egen livsmanual!
        För övrigt vill jag dela ut skämsstrutar till alla som hackar på dem som lyfter fram och berättar om det helvetet det innebär att bli utsatt för övergrepp. Skäms på er som tar er rätten att misstro andra. Hur ska kvinnor någonsin få bättre förutsättningar och kunna ta sig fram i världen när så många ”medsystrar” sitter färdiga med välvässta knivar att hugga i ryggen på den som tar det minsta felsteg eller vågar ta plats?

    Ot: någon som kan tipsa om någon bra blogg som är karriärinriktad? Läste blondbellas förut och blev peppad men har bara fått avsmak den senaste tiden så letar ny inspiration. Gärna någon som på riktigt balanserar familjeliv samtidigt som personen gör karriär.

      Refreshing! Är också intresserad av tips, trött på alla ”vanliga” bloggar som alla handlar om samma sak, men svårt att hitta något annat.

        Ja, jag har så svårt att se upp till och relatera till storbloggarna som påstår att de ”sliter” när de inte har en aning om hur det är att faktiskt ha ett heltidsjobb som är krävande, där man vänder ut och in på sig själv för att lyckas ta sig uppåt på karriärsstegen samtidigt som man har barn och dessutom ska försöka ha tid till vänskapsrelationer, städat hem och ork till att vara en hyfsat trevlig partner.

      Spontant tänker jag att det är svårt för personer med andra jobb än bloggare att skriva om sitt vardagsliv på det sättet eftersom det helt enkelt tar för lång tid att författa inlägg när du jobbar 8h/dag och ska jonglera allt som inte är instagramvänligt 🙂

        Tänker detsamma samt att jag själv hade känt mig obekväm av tanken att min arbetsgivare, vissa kollegor eller en potentiell arbetsgivare hade kunnat läsa.

        Det hade nog fungerat något bättre om man varit egen företagare, men som anställd känner jag att det hade fått bli en väldigt opersonlig/generell blogg kring karriär/familj. Detta då det ofta inte ens går att berätta om projekt eller problem man möter utan att riskera en varning, onödiga missförstånd eller bara sura miner. Så mitt arbete, min familj och min fritid hade därför beskrivits som det/den bästa någonsin, vilket nog inte riktigt är det som varken jag eller annat folk faktiskt vill läsa 😛

      Linn Olsson (hon som fyller sin lillasyster, haha…) om man kan tänka sig att läsa en del om hästar också. Hon pluggar på uni, driver sin blogg och utbildar och tävlar, med stor framgång, sin unghäst. Hennes familj består vissrligen av pojkvän och häst, men hästen är hennes ”bäbis”.

    Kan du inte luska i Moa igen, Monas Moa alltså.
    Såg att Mona hade skrivit i inlägget om Com Hem, att Moa hade bett om att ta bort alla inlägg om henne.. pga. Hat & nättroll.

    Låter inte de lite väl suspekt? …

      Jo, verkligen suspekt. Tror att Mona bara vill radera alla bevis.

      Supermärkligt….är det någon som tror att Moa finns?Och var tog redovisningen av pengarna vägen?Universumskan shoppar jusom det inte finns någon morgondag..

      Hmm.. några ”troll” (enligt Mona) vill ha redovisat hur mycket pengar som samlats in till Mona. Av detta blir Moa så knäckt att hon ber Mona ta bort alla inlägg om Moa. Men Mona shoppar vidare…. Och inte verkar huset vara sålt heller, bara borttaget från mäklarsidan. Som de brukar göra när det börjar bli uppenbart att ingen lämnar något bud.

    Du skapar ju ditt egna kommentars fält som du beter dig så blir de som kommenterar. Du har sen du startat den här bloggen mobbat och kränkt kända människor dina läsare tar efter dig.

    Bra där CamCam! Det var bara för underligt hur det ballade ur under senaste inlägget om My.

    Men va faan, jag har inte läst kommentarerna på My´s blogg eller inlägg men jag lyssnade på podden och tyckte det var jävligt bra och stark. Säga vad man vill, My har aldrig varit min stora idol och kommer kanske aldrig att bli, vad vet jag? MEN tjejen har jobbat hårt i sina dagar och hon är en medsyster. ALLA som har bott på HVB hem vet att hennes historia inte är någon lögn, även om inte alla blivit utsatta för det så skulle det kunna vara mångas historia. Jag har även fått en större förståelse för hur det kommer sig att My numer väljer denna väg och jag hoppas att hon kan få bearbeta saker som hänt och inte behöva söka bekräftelse genom människor osv. för inne där tror jag att det bor en riktigt genuin människa. Heder till My och bajs åt er som kommenterar skit. Skit i vad ni tycker och förstå att hon är en av oss. En MEDSYSTER som får nog med skit för sina små val i livet och nu för sina tunga beslut som att berätta detta som hon burit på.

    Camcam jag började fundera på en sak.. hur ställer du dig till din intervjuv med Nemo som fick rätt så mycket kritik från dina läsare, jag menar nu i dessa MeToo tider?
    Undrar mest för det känns (hoppas) som att samhället får upp ögonen för sexualbrott på ett annat sätt nu. Hade du fortfarande gjort intervjun med tanke på brottet han dömts för? Mvh Severus Snape???

    My har ju haft ett helvete sista året, hur fan har man mage att kritisera henne när hon går ut med sin berättelse om övergreppen??? Lyssna på senaste podden så tror jag att ni är tysta sen. Backar självklart My!!!

      Du tänker inte som Anna Book då, offret är inte alltid ett offer, eller hur var det Anna Book uttryckte sig?

    Fast att man har svårt att lita på My handlar inte om något personligt agg, det handlar om att man sett hur hon ändrar historier, hennes taktik och att hon gör allt för att bli känd, hon jagar läsare och lyssnare för det tjänar hon pengar på. Och JO är ju just det att hon behöver drama och maxa sina inlägg för att få reaktioner, fler läsare, sympatier och rubriker så hon håller sig kvar i rampljuset och för att tjäna pengar. Man måste följa henne för att se det, tror inte du följt henne så noga. Hon är också bra på att lisma och manipulera. Säger inte att hon ljuger om vad som hände på hemmmet men det är svårt att lita på henne och man känner till hennes mål och strategier. Att tro att ALLA kvinnor och människor alltid talar sanning är naivt. Det finns människor som ljuger för egen vinning, som ljuger för framgång, som ljuger för pengar, som ljuger för hämnd, som ljuger för att skydda sig själv el andra… Det finns mytomaner och det finns psykopater. Det finns kvinnor som ljuger. Det finns människor som ljuger.

      Fy va fegt att sitta och skriva anonymt. Berätta vad du heter människa. Innan du hoppar på My som ialla fall står för sina ord.

    Som sagt. Du växer, camcam. Tycker om när folk tänker och tänker om. Reflekterar

    Camilla får du betalt för att skriva vissa inlägg?? Får du betalt för att skriva positivt om en bloggare?? Du skrev ju igår att du fick podd skickad till dig innan den getts ut, det har vi märkt även innan en gång, gissar att det är för att de ska få bra pr, men får du/ni betalt då eller? Smart grej att skicka sin podd till dig och på så sätt få pr och spridning. Verkar som att vissa som tyckt illa om dig och denna blogg innan ändrat uppfattning hehe.

    Det du skriver förresten att My inte behöver maxa sina inlägg för att få reaktioner och uppmärksamhet håller jag inte riktigt med om..är just drama, snyft och cliffhangers hon verka behöva mycket för att få fler läsare och reaktioner, och så lite hjälp från denna blogg 😉 Vilken skjuts det blev för hennes blogg och podd.

      Ja, alltså media får ofta material skickat till sig innan det publiceras, så det är inget konstigt alls. Dessa klipp går till alla stora mediahus och även jag står med på den mailinglistan. Men jag väljer givetvis vad jag skriver om jag skriver och får givetvis inte betalt för det. Då skulle det vara reklam och skulle således markeras som ett köpt/sponsrat inlägg. Men jag gör inga sponsrade inlägg mot betalning och skulle aldrig skriva positivt om en bloggare mot betalning.

        Wow så du menar att andra bloggare och poddare skickar runt material till alla stora mediahus ojoj nja vet jag inte om jag tror på haha men det är ju smart. Hur vet du vilka mailinglistor du står med på då? På Mys, åzas el mammornas mailinglista numer då alltså hehe ja wow så folk kan ändra sig, bloggar de aldrig mer ska gå in på börjar de sedan att maila. Som sagt mycket smart. 😉

          Ilikeradio gör det vet jag. Jag får runt 5 pressmeddelande skickade till mig varje dag om diverse saker som eventuellt kan tänkas vara av intresse för det jag skriver om.

            Så du får alla Ilikeradios poddar skickade till dig då, inte bara mammornas då hehe okej..

    Måste bara säga att jag beundrar ditt engagemang i dessa frågor. Du driver en jättestor plattform, och förvaltar den väl.

    varför ska en kvinnas berättelse reduceras till en lögn? Provokation? en svaghet som skall utnyttjas. Just för att man lämnat ut det innersta.
    Det är något av det fulaste man kan göra mot en människa. Att utnyttja det svagaste en person har lämnat ut.
    Varför känns detta som en märklig kvinnlig härskarteknik, ibland?

    Har dessutom sett att Bobby har kommenterat, och nämnt att My berättat detta förut. Så det är ju inte nyss påkommet, för att dansa på metoo-vågen.

      Förlåt men bara för att Bobby kommenterat och sagt att My berättat detta förut så betyder inte det att det behöver vara sant, det är naivt. Bobby är hennes vän och såklart att han vill försvara henne och hjälpa henne att verka trovärdig, och även om My skulle ha berättat det för honom förut så behöver inte det betyda att det är sant och att det hänt. Menar inget illa eller att de ljuger men det är inget bevis för sanning och de båda två har dragit lögner förr.

        Nej det behöver inte vara sant.
        Vad är din sanning. Vad har Bobby ljugit om, samt my. Berätta för jag vet inte.

    Det finns massvis med människor som inte blir betrodda, det sker dagligen och det gäller allt inte bara sexuella övergrepp.
    Det finns också människor som fantiserar ihop och det finns människor som ljuger för vinning.

    Vad som är våldtäkt och övergrepp råder det också delade meningar om bland olika människor. En del tror att våldtäkt är endast penetrering av kön, en del anser att ett övergrepp kan vara en kommentar medans andra anser att övergrepp är något mycket allvarligt, otäckt eller våldsamt.

    My sa i podden att hon skärt sig i denna veva så då har hon ärr på huden då, det lämnar ärr kvar på huden för resten av livet när man skär sig, inga ärr som försvinner med tid.

      Jag har ingen koll på My direkt. Däremot kan jag verifiera det du skriver ang livslånga ärr vid ett skärande självskadebeteende!
      Jag skar mig själv under många år och min kropp är full av ärr. Jag arbetar nu som kurator med unga tjejer som har ett självskadebeteende och detta stämmer även på dem.
      Då en människa använder skärande på den egna kroppen som ångestlindring lämnar det stora och iögonfallande ärr. Om skärandet är av ”mindre allvarlig” karaktär kallas det för rispande, vilket alla med denna typ av ångestlindring vet!

      Jag vill inte misskreditera någon, men då denna ångestreducering är förödande och svår att behandla så krävs det att begreppet ”att skära sig” betyder just det!!

      Att slänga sig med frasen att ”skära sig” utan att ha behövt vård och långvarig behandling är verkligen ett hån med de som kämpar med denna fruktansvärda självdestruktivitet!

        Så sant så sant! Även om man bara skär ytligt och rispar sig så blir det ärr som består på huden för resten av livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.