Rätt och fel spons

Foki:

Nu önskar man verkligen att man hade sponsor till dem här vagnarna, haha. Varför får jag bara förfrågningar på vagnar som inte vi vill ha? Även om jag får betalt och vagnarna gratis så känns det inte riktigt kul om inte vi tycker att produkten känns rätt. Kan man lägga det på sin önskelista kanske? Ifall jultomten hör oss. Jag har faktiskt varit snäll i år *blink blink*.
Men om tomten ska ge oss vagnen/vagnar så önskar jag extra vagn eller presentkort som jag kan ge det till mina läsare också! Vi är många mammor to be här som älskar gratis produkter! Bra gratisprodukter ska det vara också!!! ?//Foki

Många har kritiserat Foki för att hon ber om spons på ”rätt” vagn och hur snålt och sniket det är av henne. En läsare går så långt att hon skriver att hon ”tappat respekten för Foki” efter det här.
Vet ni vad som skulle få mig att tappa respekten för någon?
Att acceptera ett spons-erbjudande på en vagn man inte vill ha, bara för att visa upp en på bloggen och sen låta den stå och samla damm i ett hörn.
DÅ tappar man trovärdighet, men att tacka nej till sponsring som man inte vill ha och kan stå för borde väl resultera i MER trovärdighet och respekt?
Eller? Och hade hon varit riktigt girig så hade hon själv kontaktat företagen hon vill få saker ifrån men det gör hon inte, utan istället slänger hon ut en krok lite med glimten i ögat.

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon skojar ju till det lite 🙂 och precis som du säger så uppfattar jag också det som att hon tackat nej till sponsrade vagnar o grejer redan som hon inte kan stå bakom.

    Det ökar helt klart trovärdigheten hos en ”influencer” om ”hen” inte tackar ja till precis allt och låter läsarna förstå det. Dubbla budskap är aldrig bra och jag är övertygad om att uppdragsgivarna vill ha trovärdiga samarbeten.

    För att hårddra det så att ingen missförstår: Du bör t.ex. ena veckan babbla om hur bra Pampers är och fota dig framför en Pampersunge för att sedan nästa vecka göra samma för Libero. It´s as simple as that!

    Att folk sedan ser röd/svart när saker är gratis till andra men inte till dom själva – ja det är ju bara underhållande!

      Varför ”” på hen? ??

    Men JÄVLAR vad du börjat fjäska för Foki det senaste. Hon är inte ens intressant att läsa om.

      Detta var verkligen ett försvarsinlägg till max. Håller med Camilla men samtidigt inte särskilt objektivt när de umgås privat.

      Men JÄVLAR vad vissa gnäller så fort det kommer ett inlägg som inte är kritiskt. ?

    Vad händer med Kissies blogg ? Plats 25 på dom mest besökta proffsbloggarna……Är den ett sjunkande skepp ?

      Men oj! Hon brukar ligga på ungefär hälften av Magdalena Graafs läsare och jag kollar någon gång i veckan iallafall, nu har hon inte ens 40000????? Hur kunde det sjunka SÅ snabbt? Något fel?

      Kanske för att hennes blogg är skit tråkig

        Det finns en regel i svenska språket som inte är så svår att komma ihåg. Den lyder som följer: Vilka ord i svenska språket skrivs isär?
        Svar: INGA.

          Eller ”Säger du det ihop, så skriver du det ihop.”

        Fast varför sjunker man typ 100000 på en vecka? (Kan ha minne guldfisk nu men tror det är ca det)

      Oj-som en sten. Hon har ju aldrig lyckats som influencer och bloggen är så tråkig. Dags att förnya sig Kissie!

      Vad har hänt med hennes instagram? Eller är min mobil knäpp?

      Min födelsedag*

      Vart vill du komma med detta? Hon har ju redan skrivit att hon köpte den på eBay.

        Tyckte det var roligt men ursäkta mig, party pooper.

          Vad var det roliga ???

          Haha tönt

            Moget ??

      Vadådå? Klart den finns att köpa, hon har inte direkt påstått att den var specialdesignad.

    Ah,sponsrade barnprodukter är så jäkla kul på instagram. Var och varannan morsa har ”samarbete” med Twistshake men i vardagen ser man ingen jävel använda produkterna dom predikar för ? Det är vanliga nappflaskor och nappar från ica i munnen på ungarna. Även många gravida har samarbeten med Twistshake och predikar produkter dom inte ens kunnat testa ännu. Hur fan tänker dom som marknadsför?
    Och dom som köper? Sååååååå trovärdigt! Skulle vara intressant att se en granskning av just Twistshake eftersom dom helt marknadsför sig med hjälp av ”influencers” på D-listan. Det är sällan korrekt reklammarkering och det är ofta utlottningar (dvs olaglig tävling). Tvivlar på att dom betalar vettigt för jobbet också med tanke på hur många dom samarbetar med.

    Så ”yay Foki!” som står för att hon vill samarbeta med sådant hon kan rekommendera eller stå för. Falskhet för att få gratissaker står inte högt i mina ögon.

      Och att hon önskar TVÅ vagnar, så hon kan tävla ut en.

        Men det är väl för att inte verka extra gniden och dra på sig mer kritik än nödvändigt? Jag tror inte att det beror på människokärlek.

          Fast med tanke på hur mycket Foki gjort för välgörenhet känns det inte alls konstigt att hon vill tävla ut en extra vagn.

    Klart man inte ska hoppa på spons som man inte kan stå för!
    Men jag tycker det är sniket av Foki att ens hinta om att man vill ha de ”rätta” vagnarna gratis.

    Hm, altså det beror ju på vad sponsen går ut på? Går det ut på att testa och recensera en vagn mot att man får den gratis är det inte särskilt trovärdigt att bara välja de vagnarna man vill ha. Då bör man ju testa den och vara ärlig med vad man gillar och inte gillar.

    VÄL, inte väll! Hur svårt kan det vara?!

      Vissa människor har svårt för stavning av olika anledningar, varför är det så konstigt?

    Så en influencer blir ett helgon om hen ber om något användbart till skillnad från de oönskade erbjudanden som kommit in?
    Ja, så kan ju också se på saken.
    Att sen samma influencer kan fronta konkurrerande produkter är naturligtvis ett problem när det gäller trovärdigheten.
    Men är det inte annonsörernas dvs samarbetspartners ansvar att inte teckna kontrakt med någon som redan gör reklam för en konkurrent? Eller nyligen har gjort reklam för en konkurrent. Det borde ju vara ren självbevarelsedrift att inte använda någon som saknar trovärdighet.
    Så brukar det vara i idrottsvärlden t ex när någon frontar ett visst skomärke eller klädmärke så är det no-no för alla konkurrenter att ens försöka inleda ett samarbete medan kontraktet gäller.

    Kolla in Englas planering för veckan. Se vad spons och reklamsamarbeten i mängder kan göra. Du blir en förslappad, världsfrånvänd och bortskämd människa.
    Englas veckoplanering är alltid ett skämt, lite arbete här och där men mest sådant som andra gör utöver sitt arbete.
    Förstår att många lata personer dras till bloggandet. Imponerande att hon kan leva på att producera så torftigt.

      Jag hade faktiskt också tänkt skriva här om hennes veckoplanering också. Varje dag är det max cirka en arbetsuppgift som är riktigt arbete (t ex fota ett samarbete) sen är det nagelfix, frisör osv (dvs sånt som vi andra gör på vår FRITID).

        Måste allas liv se likadana ut?

      Tänkte precis samma sak när jag såg Englas planering. Vad gör människan hela dagarna. Och ja jag vet hon har varit utbränd. Förmodligen för att det är så stressigt att vara influencer…..

        Utbränd? Hur gick det till :p

        Ge Engla ett ”vanligt” arbete med 8 tim arbetstid+ restid utöver allt annat i livet som hämtningar, aktiviteter, städ, matlagning, handla mm. Herregud, hon skulle få en chock.
        Sorry, men jag kommer aldrig respektera henne. Hon verkar bara självupptagen och lat i mina ögon. Jag imponeras av bloggare som har bloggar som är välarbetade med genomtänkta inlägg och snygga foton OCH har arbeten vid sidan om. Även bloggare som har bloggen som enda inkomstkälla kan imponera på mig om den uppdateras ofta,är proffsig och utvecklas. Det är inte bloggyrket i sig som jag klankar ner på utan det är gnälliga och bortskämda bloggare jag inte gillar.

          Vilka nedtryckande och förminskande kommentarer. Inte konstigt att folk kör sig själva in i väggen när fullbokade kalendrar är det som imponerar och respekteras.

          Jag förstår faktiskt inte riktigt varför ni blir så provocerade. Det är väl jättebra att hon har hittat något som fungerar för henne och hur hon är som person?

        Jag förstår att man upplever det som stressigt när man är influencer. Man är egen företagare och förväntas uppdatera även de dagar man själv eller barnen är sjuka, eller under semestern. Och jag betvivlar inte att Engla varit/är utbränd och det är ju jättehemskt för henne. Det som är tråkigt är ju när man som utbränd inte kan ta en paus och sjukskriva sig utan istället kör på (nästan) som vanligt. Ser sånt även på mitt vanliga Svenssonjobb – folk som egentligen borde vara hemma istället jobbar och sliter och det som händer är att man bara mår sämre + att man inte orkar prestera det som krävs på jobbet.

          Men herregud, vi är många som har yrken som innebär att man tex måste svara på e-post trots att man är sjuk, vabbar eller är på semester. Det är inget unikt för influencers. Hennes dag bestående av foto av dagens outfit och fixa naglarna är faktiskt ett skämt.

            Btw försvarsinlägg lär komma inom kort.

            Ja alltså jag håller ju med dig. Det ÄR ett skämt. Eller jag menar snarare, att om hon nu är så sliten och utbränd att det där ska vara en arbetsvecka för henne så då borde hon kanske sjukskriva sig och vila upp sig istället för att försöka jobba. För det är ju inte som att henne blogg känns jätteproffsig och späckad med bra inlägg. Det är ju snarare så att hon hankar sig fram på gamla meriter, hennes blogg är trött och sömnig och samma inlägg dag efter dag.

          Haha, var tvungen att gå in och läsa ordentligt vad Engla skrivit. Höll på att garva ihjäl mig när jag läste: ”veckans träningsplanering ordnas”. Sjukt nyfiken på hur mycket tid hon lägger på just det.
          Jisses, hon har alldeles för mycket tid.

            Nu har Engla lagt upp träningsplaneringen. Ett gäng PW:s, två styrkepass och en vilodag. Måste ha tagit minst en halvdag att planera.

              Ni vet kanske att man kan få bestående men av en utmattning? Nu vet jag inte om Engla har det, men jag har folk omkring mig som efter sina utmattningar fortfarande är extremt stresskänsliga och har oerhört svårt för att planera. Något som för dig eller mig inte känns ett dugg jobbigt, kan för dem kännas som att bestiga ett berg. Känns därför ganska hemskt hur ni sitter och driver om en persons schema, som ni inte har en aning om hur pass mycket hon återhämtat sig – hade ni gjort likadant om det rörde sig om en person som fått en stroke?

                Ja det är ett skämt när hon med det schemat hon har, lämnar barnen på fritids och förklarar att det är så stressigt och att hon inte hinner med. Lite verklighetsanknytning hade varit passande.

    Men snälla ni, jag är rätt säker på att Läckberg, L.Bagge, Katrin Z mfl. som tjänar bra mycket mer än FOKI kan gå in och plocka vilken barnvagn de vill och de skriker efter att de vill ge den till dem som spons så om Foki ber om en vagn hon VILL ha så är väl inte det något fel och inget som drabbar någon av våra plånböcker? Ibland undrar jag om en del läser bloggar ENBART för att hitta kritik? Eller tycker de om bloggarna men är avundsjuka? Jaja, de bloggarna finns ju iom att det finns ett intresse så vill ni inte att de ska ha spons så läs inte.

      Inget som drabbar våra plånböcker?
      Om man inte gav bort en massa produkter som marknadsföring skulle man kanske kunna sänka priset för gemene man istället?
      Funkar säkert inte så. Men ändå.

        Nja, både ja och nej. Marknadsbudgeten är ju vad den är, alltså öronmärkt till just marknadsföring. Där räknar man inte alla typer av aktiviteter och för många så ingår influencer-marketing som del i det man gör under året. Man har en del av sin marknadsbudget som man vet kommer gå till att ge bort produkter ”gratis” eller t.o.m att man betalar någon en summa för att de använder produkten och lägger upp detta i sociala medier. Väljer man att inte göra det så kan man ju köpa en liten radiokampanj eller printkampanj istället för samma slant.

        Med det sagt så kan man ju omfördela när man sätter budgeten och välja att minska sin marknadsbudget och istället satsa på mer försäljning till en större målgrupp, t.ex genom att sänka priserna men priset kopplar de flesta till kvaliteten så det är vanligare att man har rea ett par gånger om året så att folk köper mer och ”passar på”… men även det kräver ju marknadsföring i form av Call to Action så då är vi där igen med plånboken och ska betala för marknadsföring i någon form.

          *räknar in

    Jag tycker att det finns många bloggare som förtjänar varenda grej de får ”gratis”. Proffsiga, duktiga och ödmjuka bloggare som tex Starwoman, Att vara någons fru, Prinsessans dagbok, Bambi och Gizmolinas. Man kan tycka vad man vill om deras konsumtion, inredning eller vad tusan som helst men de är personer som anstränger sig och engagerar sig i sitt bloggarbete. Inte bara gör ett fult collage och adlinkar eller tar kort på kaffekoppar och naglar år ut och år in…

      Absolut finns bloggare som gör ett grymt bra jobb och som man märker lägger ner mycket tid på att göra bra bloggare, där en blogg kan ersätta t ex en inrednings- eller mattidning. T ex kloka Starwoman som har ett hus som är en inredningsdröm, proffsiga Trendenser-Frida och några av de jätteduktiga matbloggarna som t ex Zeina som jag följer och som har receptbankar som jag använder istället för traditionella kokböcker. All heder till dessa!

        Zeina!!❤❤

    På tal om spons. Podcaster ”kapitalet” (ekonomipodd) har gjort en episod om influencer marketing där Sandra Beijer är bra. Otroligt bra avsnitt och Sandra är så smart och vettig när det kommer till spons och samarbeten. Alla influencer (speciellt Petra Tungården) borde lyssna på avsnittet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.