Ännu en mediaman får sparken

Facebook/#metoo:

Mannen som täckts med rosa här ovan verkar ha fått sparken från sitt arbete på TV3 – enligt uppgifter från både Aftonbladet och Expressen.
Jag skrev om vad den tidigare inslagsproducenten Jenny Appelgren delat på Facebook för ungefär en vecka sedan och nu har mannen alltså fått gå.

Jenny Sjöberg – pressansvarig på MTG – säger följande till Expressen:

Vi pratar inte om detaljer vad det är för program och hur vi gör. Det som är viktigt att säga är att vi har agerat genom att inte förlänga samarbetet med profilen. VI tycker inte att det är hållbart med tanke på de uppgifter som kommit in. Men jag vill också understryka att det inte är polisanmälningar som har kommit fram, utan det är vittnesmål. Men vi ser på dem med tillräckligt stort allvar för att välja att inte gå vidare med den här profilen.

Jag undrar om detta betyder att Lyxfällan går i graven nu eller om profilen kommer ersättas av en ny programledare. Vad tror ni?

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Off topic från en panikslagen student som behöver er hjälp. Jag beställde lite varor från Ellos men var inte nöjd med något och skickade tillbaka rubbet. Fick några veckor senare en faktura på en bordslampa för typ 850 kr plus frakt. Jag skrev till dem att alla varor inklusive lampan returnerades till dem. Nu svarar de att de inte har mottagit den och jag således är skyldig dem betalning för lampan, frakt och retur. Alltså hur bevisar man att man skickat den? Har jag ingen som helst rätt? Kommer ju aldrig våga returnera produkter någonsin. Nu har de liksom lampan någonstans på lagret som de vill att jag ska betala för ?

      Fick du inget kvitto när du lämnade den på posten? Det är ju ditt bevis.

        Jo, bevis på att det är inlämnat på posten har jag. Men det var fler varor i paketet. De menar på att de inte fått bordslampan i paketet.

          En lampa väger ju en del… Så om inte de övriga oxå var tyngre saker bör det ju vara uppenbart av vikten som står på ditt kvitto om lampan var med när du lämnade in paketet

            Ja vikten spelar ju helt klart roll, tänkte inte ens på det. Eftersom allt skickades tillbaka var det ju samma vikt som när försändelsen ankom. Jag gjorde som Broccan sa och ringde, de skickade vidare ärendet till de som sköter det och återkommer. De borde ju även se en extra lampa inventeringsmässigt tänker jag. Men hoppas det löser sig nu. Tack för alla svar!

              Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig 🙂 inte rimligt att vi ska betala för företagens slarv

      Samma hände mig fast hos Zalando, jag ringde och sa som det var och de kunde då ta bort fakturan i systemet direkt. Så ring och prata med dem, tror det är lättare än att mejla fram och tillbaka.

      De provar bara – protestera ordentligt, först i skrift (mail) som du följer upp med ett telefonsamtal. De värnar om dig som kund fortfarande så en duktig kundtjänstmedarbetare löser detta.

      Skickade du vis PostNord? Stölder verkar vara rätt vanligt när man går via dem är min erfarenhet.

      Har liknande skitproblem just nu som jag bråkat med i en vecka. Vid beställning drogs betalningen två gånger och nu syns inte betalningen hos dem eftersom det bara finns en order men på mitt konto är den dragen (dvs INTE reserverad). Hoppas ditt problem löser sig, så ledsamt när de ska strula och grejer.

    Jag kollade på lyxfällan i söndags och det ändå jag kunde tänka på var kvinnornas kroppshållning, hur de dolde brösten (om det var pga honom eller inte kan jag inte svara på), hans sätt att prata och ja typ allt sånt…

    Fan vad bra! Han är tydligen vidrig! Då hoppas man ju nu att TV4 står för att dom nu ska jobba stenhårt med att rensa ut dålig arbetskultur i alla produktioner vilket då borde innebära att vidriga bygglovs Matte får sökas sig ett annat jobb!!! Har en manlig kompis som jobbat med bygglov och det stämmer 100% det Jenny skriver.

      Camcam, här har jag en fråga till dig (och alla andra som vill hoppa in i diskussionen är välkomna såklart); tidigare idag la du upp ett inlägg om att klimatet i kommentarsfältet är under all kritik. Här har vi ett exempel på en kommentar där andra människor kallas för ”vidriga”, att handlingar som kränker en annan människa är vidriga köper jag, men berättigar det att kalla personen vidrig? Var går gränsen för en saklig diskussion i ditt kommentarsfält?
      Jag kommenterar detta då jag är av åsikten att moderering inte är hela lösningen, vi i kommentarsfältet måste skärpa oss i hur vi uttrycker oss mellan varandra och mot det ämne som tas upp i bloggbevakningsinlägget.
      Kram!

        Bra fråga! Vad tycker ni andra? Jag kan tycka att man får tycka att ett beteende är vidrigt medan att säga att en person ÄR vidrig är en helt annan sak. Men sen finns det ju personer som jag faktiskt tycker är vidriga då de ÄR sitt hela beteende. Hitler exempelvis.

          Tror att det är nyttigare att vissa får tänka igenom vad och hur man skriver än att plocka bort och censurera direkt. Kanske fler än Marie som i fortsättningen tänker på skillnaden mellan beteende och person. Tycker också att andra som kommenterar kan vara lite mer frekventa med att sakligt påpeka för någon annan varför de t ex inte tycker att en kommentar är okej eller bara elak och utan relevans.

            Nej kommer jag INTE då det gäller personer som behandlar andra som skit och är officiella kommer jag Alltid att kalla dom vidriga!!! Sen om det är den nivån du eftersträvar ska ju camcam inte skriva om någon som har ett hårt språk? ska jag lista? Nej det gäller ju typ 70% av dom hon bevakar. Larvig synpunkt! Oops jag kanske inte får skriva larvig heller????

              Moget svar Marie, väldigt moget….

              Hej Marie! Va trevligt att du hoppar in i diskussionen, jag utvecklar gärna min larviga synpunkt. Att föra en diskussion genom brukandet av personangrepp leder endast till att motparten intar försvarsställning och diskussionen ramlar mellan stolarna till förmån för munhuggandet. Liknande gäller när man diskuterar en tredje person, genom att tex kalla någon rakt av vidrig så frångår diskussionen det relevanta, den vidriga handlingen, och skapar istället en liten grupp som vräker ur sig elakheter mot en tredje person. Det är inte längre en diskussion. Diskussioner får däremot vara hårda, vissa ämnen kräver det, men ”hård” och ”otrevlig” är inte synonymer.

              (Jag skrev en kommentar som inte verkade komma upp, så råkar jag nu göra en dubbelpost ber jag om ursäkt för det)

                ???

            Jag håller med dig i att censur inte är bra och att det är bättre om andra kommentatorer påpekar olämpliga kommentarer, dock kan det vara fördelaktigt att direkt plocka kommentarer som är alldeles för grova förlämpningar som inte tillför något mer än att vara elaka.

              Där är vi helt överens. Rena elakheter och personpåhopp ska plockas bort direkt. Dit hör definitivt elaka kommentarer om vikt och utseende.

                Då faller väl typ 100 av camcams inlägg om Anna Book och hennes tänder och deltagande i Big Brother bort. Blir tomt här.

                  Möjligt, dock skulle det ge mer utrymme för intressanta diskussioner!

            Självklart finns det också personer som absolut inte förstår vad man menar…

          Håller med. Att kritisera och benämna ett beteende är ok. Att kalla människor för diverse otrevligheter är bara onödigt. ALLA kan faktiskt välja att ändra ett beteende, göra om och göra rätt- och då bör man tas emot väl som människa. Det är därför man bör skilja på beteende och person. Man ska akta sig för att döma personer- såvida man inte är FELFRI och PERFEKT själv. Och det är inte många av oss som är det…

            Håller helt och hållet med dig!

    Varför censurerar du hans namn???? Det står ju att han är programledare i Lyxfällan, så inte så svårt att gissa. ?

      Handlar om pressetik. Tycker camcam gör rätt i att inte publicera namn.

      För ingen annan media har gått ut med hans namn än väl? Är väl pga vissa vilkor man ej går ut med det

    Läser inte Aftonbladet längre, kommer aldrig mer att titta lyxfällan och Bygglov. Bara att bojkotta!!

      Varför läste du Aftonblandet från början? Kvällstidningar är skräp och man blir inte mer allmänbildad av att läsa dem, snarare tvärtom.

        För att hänga med vad som händer i Sverige och världen, ointelligent svar av dig!

          Till det rekommenderar jag Svenska Dagbladet eller ev Dagens Nyheter. En HELT annan nyhetsrapportering och noll chock- och skandalsmörja.

            Problemet är att dessa tidningar kostar. Att information är en klassfråga är inget nytt men just fenomenet med att finare/bättre journalistik kostar har jag extremt svårt för.

            Dagens nyheter är ju inte ett dugg bättre! Jag trodde de va det innan jag själv började på en arbetsplats som är mycket i media. Det är sjukt vad mycket uppgifter som inte stämmer, antingen rena påhitt eller (va det verkar) medvetna missförstånd som skruvas till sensationella rubriker…

            Nej, va mer källkritiska även mot ”fin-media”.

              Håller med, även utländska medier som New York Times, CNN, The Guardian med flera måste granskas. Det är så tråkigt men ack så viktigt att vara källkritisk idag.

              Såg bara för någon vecka sedan en hel video på NYT där Kim Jong Un hyllades som en fantastisk ledare. Vad i helvete liksom?

            Text-TVappen!

        För att det är både kul och skönt att blanda tunga nyheter med lite oseriösare. Jag läser andra tidningar med, men jag vill ha expressen också (Innan körde jag aftonbladet)

        Jag brukar läsa och titta på skräp dagligen för att vila hjärnan lite, en stunds förströelse. Inte just Lyxfällan dock och Aftonbladet har jag hållit mig borta från sedan nyheten om Virtanen kom och det blev uppenbart att AB inte kunde hantera den situationen öht.

    OT
    Elaine gör samarbete med Dove, trots deras mycket kritiserade kampanjer med rasistiskt innehåll… varför…?

      Fråga henne, bara hon som kan svara på det

        Verkar som att hon har fått massor med kritik i kommentarerna. Frågan är bara om hon svarar på det, tror det är tveksamt…

      Doves reklam var inte ens rasistisk utan visade mångfalden och hur de som använder Dove ser annorlunda ut. Trött på dessa får som sprider dynga.

        En av de mörka modellerna har dessutom pratat ut om hur besviken hon blev pga att folk missförstod och kampanjen drogs in, då hon och övriga inblanda förstod den ursprungliga idén och tyckte att den var jättebra.

          Spelar väl ingen roll vad ursprungstanken var, om folk ändå missförstår slutprodukten.

            Synd folk är så korkade!!

              Så kan du kalla det om du vill. Eller så har de helt enkelt misslyckats i sin kommunikation.

                Nej, inte direkt utan mer du som har läst om att reklamen ska ha varit rasistisk och du tog den informationen och sprang med den. Var lite mer källkritisk.

                  Läst? Jag kan både se och tolka ganska bra själv, tack.

                  All kommunikation sker på mottagarens villkor. Så om den uppfattas som rasistisk så har avsändaren misslyckats, oavsett vad intentionen varit.

                  Håller med folk tolkar precis som de vill. Finns absolut inget som är rasistiskt i den.

                Nej de har inte misslyckats

      Varför?? För att hon fick mycket pengar kanske?

      Har inte hängt med om rasistanklagelserna mot Dove, någon som kortfattat kan berätta?

    Pengar kanske ?

    Vem av dom 2 på är det på Lyxfällan? Den andra är ju iof medskyldig om han inte agerat!

      Nej. Man kan tycka att någon borde agera vid info, men så länge inte den ena håller och den andra slår så att säga så är ingen, någonsin medskyldig.

      Den med hår på huvudet.

      Arbetsgivaren har brustit rejält i sitt ansvar för den psykosociala arbetsmiljön. Det har nog varit svårt för andra i produktionen att säga ifrån mer ön vad de faktiskt har gjort, den hör typen av personer brukar reagera hotfullt, aggressivt när de möter motstånd, vilket får mer välanpassade människor att backa.

    Jag noterade faktiskt att företaget Bynk som han varit ansikte utåt för, inte längre verkar ha reklam med honom på utan kör en annan reklam utan honom. Kanske har även de insett att det skadar varumärket.

    Är det verkligen han? Läste en artikel nu där det står att mannen jobbat för dem i 10 år. Trodde inte han varit där så länge, men kanske har fel…

      10 år låter rimligt, jag minns honom från lyxfällans början och det var ett bra antal år sedan.

        Enligt wikipedia blev han programledare för lyxfällan säsong 9, hösten 2010.

        I början var det Charlie o Mattias! 🙂 Två andra. Sen kom en tjej in i bilden ett tag.

    Dom är ju ändå inte ursprungsprogramledarna… Så det bevisar väl att programmet överlever att byta ut en programledare..
    Det är väl som många jobb, att ingen är oersättlig.. och ibland är det bara bra med friskt blod
    Samma gäller väl äntligen hemma… Tror ju inte att programmet står och faller med Timell!

    Men jag fattar inte vem det är? Jag älskar båda nuvarande programledare har inte sett och ser inte att tjejerna skulle skyla sig eller bete sig konstigt mot dem (som någon skrev)…

      Gillar också dessa två. Och har aldrig sett något sådant heller.

    Ledtråd:

    Gift med en kvinnlig producent tillika chef på MTG. Fick tre täta kids.

    Lockigt hår och ser ut som en stekare.

      Aha! Tack 🙂

    Faktum kvar står att majoriteten av de som begår sexbrott har icke västerländsk bakgrund. De är bara se på statistik från Brå.

      Brå redovisar väl inte vilken bakgrund dömda sexbrottslingar har?

        AC, nej det gör de inte. Jag vet överhuvudtaget inte vad du, Gueta vill komma till? Är du möjligen en kränkt västerländsk man som känner att snaran börjar dras åt?

        /Linda

    Jag hoppas starkt på en kvinnlig ersättare. Allt som oftast ska media använda sig av män i expertroller. Det finns mängder av kvinnliga ekonomier med stor pondus och karisma som gör sig bra i TV!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.