Ska vi leka igen?

Charlotte Perelli/Pernilla Wahlgren/Bianca Ingrosso/Magdalena Graaf:

Kommer ni ihåg vår lilla lek som vi leker när ett helt gäng influencers ”som av en slump” hamnar på exakt samma ställe utan att reklammarkera ett endaste inlägg.
Nu är det dags att damma av den eftersom Magdalena Graaf med familj, Pernilla Wahlgren med familj och Charlotte Perelli med familj i detta nu befinner sig på ett enormt kryssningsfartyg i Karibien.
Alla tre. På samma fartyg. Under samma vecka.

Slump eller spons?
Om ni misstänker att det rör sig om smygreklam så kan man alltid anmäla dem till Konsumentverket så får de går till botten med det.

Klicka HÄR!

Tack för alla tips om detta!

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är nog snarare så att dessa tre familjer semestrar ihop.

   Nix de har själva sagt att de inte hunnit se varann ännu där så tillsammans är nog inte rätt

  Tänker typ att det är höstlovsvecka och att det därmed rent teoretiskt kan vara en slump, det är ju bra att resa när barnen inte missar ngt i skolan. Alla tre har väl barn i skolålder?

   OM ett var en slump, så skulle inte Pernilla vara så noga med att hashtagga #royalcarribean samt @royalcarribean Nordic så noga. Hon taggar aldrig oftast

    Pernilla eller produktionsbolaget för Wahlgren har nog ett sammarbete med royal Caribbean då filmteamet är med

     Tror de sagt att filmteamet följer med dem i vardagen o på resor och de betalar såklart för sig själva. Men de måste ju ha material till serien liksom

      Varför skulle de betala privat om resan används till tv-serien? Även om allt inte är sponsrat av rederiet så borde väl eventuellt återstående kostnad betalas av produktionsbolaget?
      Jag tror t ex inte att deltagarna i Paradise Hotel behöver betala övernattningarna med egna pengar 🙂

       Hon skrev på sin blogg att filmteamet inte kommer vara med hela resan utan skulle hoppa av efter några dagar. Så, isåfl kanske de fått första dagarna sponsrade och betalt resten?

       Hon skrev tidigare att självklart bekostar produktionen det de gör för att få filmmaterial och de resor aktiviteter under tiden, tror hon svarade snäsigt om detta när de vag i Italien på lyxhotellet när folk undrade om de fick allt betalt

  Så varje grej de gör måste vara spons? Har du aldrig råkat springa på någon du känner när du reser/ är o shoppar? Pernilla har ju tom skrivit om just denna slump på sin blogg

  I like turtles!

  ” vad gör niiiiiii häääär….vad gör niiiiii häääär ”

   ”Är spooooonsrade…….. vi meeeeeeeeeed”

  Pernilla skrev ju att hon från början bokat en annan båtresa, men bokat om när hon fick reda på att Charlotte med familj skulle åka med en annan båt samma vecka. Så det är väl inte alls av ren slump att de hamnat på samma båt då…?

   Och ändå så har de inte setts än? ”Joeyincidence?”

    Haha men anmäl du samt uppmana alla att anmäla så får vi väl se hur det ligger till 🙂 än så länge är det ju endast dina misstankar

     Exakt.. har man rent mjöl i påsen så har man ingenting att oroa sig för. Bra va?

      Enligt Pernillas pod i söndags så hade hon köpt denna resa i present till sina föräldrar som fyller 80 år båda två 😉

       Eller hur….never. Det är TV5 som betalar.

       Kom ihåg att ”köpt” och ”betalat” i influencerkretsar inte behöver betyda att man tagit några beskattade kontanter och slantat upp privat.
       Orden kan mycket väl betyda att man genom samarbete och motprestation förtjänat resan eller vad det nu är. Man har alltså ”köpt” och ”betalat” med sitt eget arbete till skillnad från någon som får t ex en resa utan motprestation.

    Jo Perrelli fotade Wahlgrens kamera i kön till båten. Det har setts.

    Om du hade läst runt, innan du slänger ut dina misstankar, hade du sett förklaringen till att Charlotte o Pernilla ej träffats på båten än. Charlotte skriver själv att hon/de har betalat biljetterna själva o vill inte ses i ”WV” o därför kommer de inte träffas förrän filmteamet har lämnat om ett par dagar.

     Så du gissar på slump? Okej..tack för att du var med och lekte. =)

      Va…. Det är väl ingen slump? Filmteamet ska enligt Pernillas blogg hoppa av efter några dagar. Perelli gör väl annat bara under de dagarna och möter upp Pernilla sen. Låter ju bestämt. Deras barn är kusiner, så spons eller inte, att de åker tillsammans är inte så konstigt.

      Denna gng verkar det faktiskt vara en slump. Pernilla bokade om sin biljett när hon hörde att Perrelli bokat samma vecka, fast en annan båt o sen upptäckte Maggan att hon bokat in sig på samma båt som Pernilla, såå det lutar åt slumpen denna gng, höstlovsslump o en rätt kul slump för e väl oftast skoj att träffa polare p semestrarna 🙂

   Dessutom står ju Charlottes familj och wahlgrens står ju varandra väldigt nära och är ju tillochmed släkt. Så det är ju verkligen inte konstigt att de är på samma resa.

  Perrelli stavas det

   Jag trodde det stavades Pickredellil 🤔

    Sorry autocorrect, menade såklart Pickredellili

  Jag vill verkligen inte vara den som är den, men heter hon inte Charlotte PErelli? Med e som andra bokstav? För visst är väl PIrelli med i en däcktillverkare?
  Jag orkar inte googla så jag kan ha fel (i så fall tar jag på mig dumstruten och låter er andra skratta åt mig en stund), men magkänslan säger att det borde vara så…

   Precis, PErelli ska det vara.

    Satan! =(

   Jango var snabbare. Och hade dessutom rätt antal r .

  Det är spons 100% hon som är pressansvarig för Royal caribbean (Rositareser på IG) är med dem. Hon samlade ihop Johan Larson och John Valencia förra året åå en liknande resa. Så visst är dem sponsrade. Undrar verkligen varför dem måste mörka detta? Jag blir bara glad om dem får såna här chanser att bli bjudna. Kanske har det något med Skatteverket stt göra?

   Givetvis, de måste ju förmånsbeskattas på värdet av resan och med tanke på hur många som reser så rör det sig inte om några småsummor.

   Enligt Pernilla W svar nedan så är tydligen denna person med men av följande anledning:
   ”Jag spelar in min Realityshow ombord , och är då tvungen att ha med en ansvarig från Royal Karibien som följer med oss hela tiden och informerar folk ombord att vi filmar och hjälper oss med tillstånd etc. Det är därför hon är med, och inte av någon annan anledning.”
   Jaha, för att tala om för andra ombord att det pågår en inspelning och att det stora är en kamera och den lilla en mikrofon så låter man en särskilt utsedd person åka med. Det är ju ett uppdrag som vore svårt att tacka nej till.

    Världens sämsta ursäkt. Hahah. En servitör kan lika gärna gå runt och ”informera” alla andra gäster. Dessa kryssningar är smockfulla med folk och aktiviteter och jag tror ingen ens skulle bry sig ombytt wahlgrens värld är där och filmar

   Suck, har ni inget bättre för er än att sitta och gissa. Jag var på en pressresa förra året och som bekant behöver du ju uppleva det du ska skriva om annars blir det inte genuint. Jag tycker att ni alla borde boka en resa och passa på att ta semester från detta trams.

  Aftonbladet skrev precis om en programledare som fått sparken på tv3. Ganska uppenbart att det handlar om mannen i Lyxfällan.

   Ååå vill läsa, men vägrar gå in på aftonbladet…

    Borde ligga på dagensmedia.se också – på väg in i möte så hinner inte kolla men tror det. Kolla där!

    (HATAR du postar för snabbt-tramset… Camilla SNÄLLA ta bort det!)

     Sorry, no can do. Det är spamfiltret som tror att det är en robot som skriver kommentaren om man knapprar för snabbt. =(

  VARFÖR… kan ingen sponsra mig och Camcams pappa?
  Jag skulle skriva metervis med superlativ på min Instagram.
  Jag skulle t.o.m. märka ut inlägget som spons… på ett korrekt sätt.
  🙂

   Om du vill ha spons ska du nog vara lite mindre generös med att märka inläggen som just spons. Just sayin 🙄

    eller skaffa lite fler följare, kanske köpa ett gäng, Anna Book kanske kan förklara hur man gör det, hon verkar veta hur man köper 😉

  livetfrandenljusasidan.se är också med på sponsringsresan.

   Oj, omnämnd här!
   Jag är liksom min bror med familj sponsrad av min pappa som fyller 70 🙂 (väldigt mycket svenskar för övrigt, tror höstlovet är anledning till 90%)
   Var däremot på en resa med RCCL förra året, inläggen inom ramen för den var del av större samarbete och alla inlägg samt poddavsnitt som avtalats då väl utmärkta (vi resebloggare jobbar så).
   Skönt att vara ledig, fotar knappt inte alls.

   Sett produktionen på båten några gånger, de jobbar desto mer.

   Hälsningar från Jamaica! /Lisa, livetfrandenljusasidan.se

  Ja jisses sikket härj. Att folk orkar bry sig. Zzzzzzzz

  Haha ja det bara skriker spons. Känns som allt Wahlgrenarna gör numera är spons. Bianca skrev iofs att hennes mamma varit så snäll och betalat resan till Orlando (där de var innan kryssningen) men det vetefan faktiskt.

  Möjligt att Wahlgren/Pirelli & conär sponsrade, men tror faktiskt inte att fam Graaf-Larsson är det.

  Är de det torde det vara årets bäst smygade pga hon har skrivit om denna resa i flera månader, om hur trevliga de var på resebyrån i Sthlm osv. Orka gå såååå långt för att dölja spons liksom.

  Maggan har väl skrivit utryckligen ett par gånger om att denna resan INTE är spons utan att de har fått betala som alla andra. (Men att hon vill hylla resebyrån då de fått så bra hjälp/service)

   MG är iofs mästaren på att neka till och dölja spons och reklam. Därmed inte sagt att detta är spons, de har råd själva med resan liksom men det finns en möjlighet. Hon är slug.

  Charlotte har redan för flera dagar sedan bemött gliringar om sponsrad bloggresa. Höstlov, tre familjer som reser väldigt mycket och har ekonomi till det talar för att det är mycket troligt att de bokat och betalat sina resor. Det känns lite syniskt att att förutsätta att alla tre familjer bara gör saker som betalas av andra. Det är faktiskt skillnad i deras ”reserapportering”.

  Jag kanske är lite naiv, men jag har fått vibbar om att Charlotte Perrelli inte är den som gärna låter sig smutsas ner pga av sånt här. Jag tror inte heller att hon skulle gå ut på sin blogg och verkligen skriva med eftertryck att det inte är nån spons. Tror nog på slumpen.

  Eftersom alla betalt för sina resor (och man får förmoda inte fått några specialpriser) så är det väl bara att de lägger upp alla kvitton så vi kan läsa?
  Det var ju precis så Calle Schulman erbjöd sig att göra. I hans fall blev det dock något fel på kvittoutskriften eftersom han inte ännu lagt upp några kvitton 🙂

   Men nej verkligen inte. Kvitton kan de visa för konsumentverket, men finns en gräns vad offentliga personer måste visa för sina följare och det här tycker jag är över gränsen. Ändå människor vi pratar om, de har rätt till något privatliv.

  Som Leif GWP brukar säga: Hata slumpen 🙂
  När alltför många influencers sammanstrålar i tid och rum så brukar det inte vara slumpen som ligger bakom. Det talar statistiken tydligt för.

  Hej Bloggbevakning. Jag vet inte vem du är , men någon- eller om det är du själv länkade hit på min blogg.

  Såg ditt inlägg om vår resa och din ”uppmaning” till folk att anmäla oss till Konsumentverket?!! Och detta gör du helt utan att kollat upp fakta innan!

  Det enda som stämmer i ditt inlägg är att både jag , Charlotte och Magdalena är på denna båt samtidigt.
  Men sedan tog det stopp på riktig fakta.

  Vi är här – tillsammans med flera hundra andra svenska familjer som firar HÖSTLOV just nu.
  Det är alltså ingen ”slump”att det är så många svenskar ombord just denna vecka.

  Jag och Charlotte är nära vänner och våra barn är kusiner , så jag hade bokat en annan båt först , men bytte till denna för att vi ville resa tillsammans med våra familjer.

  Så nej, det är ingen SLUMP att vi reser samtidigt!
  Det är noga planerat, eftersom våra familjer är vänner och familj.

  Att Magdalena och hennes familj är här samtidigt har nog mer att göra med Höstlovsveckan jag pratade om tidigare.

  Vi umgås inte annars , men kommer säkert att göra det en del här på båten.

  Tydligen sticker det så mycket i ögonen på dig att vi är på denna kryssning samtidigt att du bara var tvungen att göra ett sånt här inlägg och UPPVIGLA dina läsare till att anmäla oss – helt utan grund.

  Känns det ok för dig att göra så?! Mår du bra då?!

  Jag spelar in min Realityshow ombord , och är då tvungen att ha med en ansvarig från Royal Karibien som följer med oss hela tiden och informerar folk ombord att vi filmar och hjälper oss med tillstånd etc. Det är därför hon är med, och inte av någon annan anledning.

  Charlotte och Magdalena har valt att inte bli filmade ombord, JUST för att folk INTE ska tro att deras resor är spons.

  SÅ. DÄR har du fakta.

  Hade det inte varit lättare att ställa frågan till oss direkt istället, eller kanske till och med tagit dig tiden att läsa våra bloggar där det framgår tydligt hur allas respektive resor är betalda.

  Det är oerhört tröttsamt och frustrerande när folk som du beter dig så här utan någon som helst koll.
  Den svenska avundsjukan är inte klädsam….

   Men vad härligt då! Då kan vi sluta leka leken ”Slump eller spons” här inne. Anledningen till att jag uppmanar till att anmäla till konsumentverket om man misstänker smygreklam – någonting du är aningens känd för att göra till höger och vänster – är för att då rätas ju alla frågetecken ut. Du gör ju både smygreklam och olaglig alkoholreklam så att man är aningens skeptiskt till det genuina i dina inlägg är kanske inte så konstigt? Läs mer här om du missat det – https://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/01/alkoholgranskningsmannen-slar-fast-att-pernilla-wahlgrens-alkoholreklam-ar-otillaten
   Men har man rent mjöl i påsen så har man ju heller ingenting att oroa sig för, eller hur?

   Men tack för ditt svar! Då förklarar jag dagens omgång av ”Slump eller spons” avslutad. Vem vann?

    Kamma dej och skaffa ett jobb

   Lite komiskt att du uppmuntrade Booken att ignorera kritik men var tvungen att svara själv 😛😛 Finns det ingen grund i det så händer det såklart inget, är ju jättelätt för er allihopa att bevisa att ni betalat själva om ni skulle behöva

    Fast det där var ju iofs en helt annan grej, inte alls samma sak.. det har du missförstått och inte inte lyssnat ordentligt på vad som sas.

   Jag hade gärna sett att du markerar samarbete när du har samarbete, tycker annars trovärdigheten försvinner. Detta särskilt när du gör reklam för dina egna produkter och företag, särskilt när du lyfter fram ditt vin. Det blir dubbelt fel, ej markera och att det är alkoholhaltiga drycker. Så varför skrivs det inte samarbete? Dessutom slipper du ju folks spekulerande 😉

  Grattis Camcam till att du hittade ett sätt att ”sätta dit” Wahlgren. 😉 Man förstår att detta skapar mycket avundsjuka.

  Jag tror faktiskt att Pernilla betalat resan själv, filmteamet är ju där bara några dagar så produktionen ersätter såklart en del plus att hon kanske fått lite rabatter och blivit bjuden på en del men vad är fel i det, varför ska det anmälas? Jag tror ju inte hon är där för att göra reklam. Perelli och Graafs har även de råd att betala resorna själva, de har pengar. Men även om det nu skulle vara spons eller typ pressresa, då är det väl kanske utan krav på motprestation och då är det väl okej, är det inte så du brukar skriva, så varför ska det anmälas?

  Jag förstår att många är avundsjuka, det är även jag men jag är inte missunsam. Wow vilket båt alltså, helt fantastiskt! Vilken resa!

  Borde vi inte anmäla Myggan och Booken också till konsumentombudsmannen?! De gör ju båda två reklam för en skönhetsklinik och en plastikkirurg, klart att det är spons, klart att de inte betalar skönhetsoperationerna ur egen ficka.
  Helt klart spons så anmäl!!

  Camcam du har glömt skriva att ditt inlägg är ett samarbete med Skatteverket.
  Aja

  Anmäl mig gärna så jag får rentvå mig och visa vad vi lagt ner på denna födelsedagspresent till mina pappa och min syster som båda fyllt jämnt. Trött på ufon som alltid tror att vi offentliga människor får allt gratis? Hur är det möjligt? Varför skulle inte jag vara tvungen att bet som alla andra människor? Varför skulle ett utländskt företag sponsra mig?? Som inte har någon anknytning till Sverige??
  Har kvitto på varenda krona, vi är tolv personer och har lagt ner en förmögenhet. Det visar jag mer än gärna!

  Charlotte betalar för sig, och WV betalar för Wahlgrenarna, Pernilla bytte båt för att hamna på samma som C. Maggan är nog en ren slump, umgås de ens privat? Så, nu kan ni sluta spekulera.

  Men Jotex möblerna fick de (Pernilla och Bianca) gratis minnsan, det var ju till ettvärde på minst 20000kr iaf om man kollar på vad möblerna kostar.
  Många som är irriterade på det har jag sett på jotex fb reklam om dem.

   Det är ett jobb Pernilla och Bianca gjort för Jotex. Ett reklamuppdrag. Är man irriterad för att man får betalt för ett jobb (om det så är i form av inredning och möbler) så handlar det enkom om avundsjuka. Eller tror du dessa människor själva skulle överlåta sitt hem för reklamplåtning utan att få betalt i någon form? Minsann!

   Ellen skulle du tacka nej till om Jotex erbjöd dig nya möbler mot att få fota i ditt hem?? Vad är problemet att de tackar ja till det, skulle de neka och säga nej tack?? Det är ju utmärkt som reklam också, det hymlar de inte med, står tydligt att det är ett samarbete med Jotex. Dessutom redovisas det säkert också. Avundsjuka alltså. Somliga har det bra just deal with it.

    Fast borde det inte räcka med att de får allt gratis? De får ju dessutom BETALT för att ta emot allt! Äckligt stört.

    Inte jag som tycker så, utan väldigt många som man ser skriver i jotex reklam på fb att de är trötta på att se dessa personer överallt och hur de kan få sponsrade möbler mm.. Nej jag skulle inte vilja visa mitt hem offentligt. Ja de fick alla möbler gratis + säkert lön.

   Fast de fick väl inte alla möbler som visas i deras hem, en del var väl bara där tillfälligt för fotograferingen och för att visas för reklam. Det är väl ädå upp till Jotex om de vill ge dem både gratis möbler och pengar. Det är väl inte så schysst att säga nej till företag dessutom och just att visa inredning är väl liksom inget fel i det.

    Klart det är upp till dem men det betyder väl inte att man inte får ha en åsikt om det? Men får de inte behålla allt så är det förstås mer berättigat med ett arvode.

  Hoppas verkligen myndigheter tar tag i otyget med att så många inte markerar ut att de har samarbeten, tycker det tappar trovärdighet. Är det så att om det inte markeras att det är ett samarbete kanske vederbörande inte behöver förmånsbeskattas?

  Hanna och Amanda är ju makalöst skrupelfria när det gäller att reklammarkera…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *