Rimligt!

Facebook:

Ja, men vaddå?! Om man som förälder kan välja att omskära sitt barn så måste man väl få pierca det? Framför allt som manlig omskärelse i USA och andra länder inte handlar om någonting annat än estetik så vida föräldrarna inte är av judisk härkomst så vad är skillnaden?

Om jag någonsin fick barn – God forbid – så skulle vårt första stopp från BB vara en salong där jag kunde få våran bebis tunga delad som en ormtunga. Vaddå? Det är ju mitt barn? Jag gör väl som jag vill med det? Ingen skillnad mot exempelvis manlig omskärelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

För ja… Det är exakt den poängen hon vill göra med sitt inlägg. Funkade det, tycker ni? ?

117 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fyfan vad sjukt..

      Åh gud. Det är inte på riktigt. Hon driver med folk som resonerar så om omskärning. Nu fattar jag. Herregud vad upprörd jag blev ?

        Haha jag också. Blev så arg innan jag fattade poängen med kortet och texten. Söt bebis.

    Idioti ?

    Men va?! Jag som inte ens tycker att det är okej att föräldrar tar hål i öronen på sina små barn…… borde vara likvärt som misshandel i mitt tycke. Att folk inte har bättre iq än så här. usch!

      Men läs sista textraden..

        nu må detta ha varit fejk men finns fortfarande folk som tycker att det är okej att ta hål i små barns öron när dom är så pass små..

      Men du missförstår hela grejen…

        gör jag? missförstår jag folk som vill ta hål i barns öron? kan inte barnen själv få bestämma sen när dom är äldre?

          Ja för detta handlar inte om det och jo när man läste din första kommentar var det ganska uppenbart att du ej förstod

            😉

              ??

    Tyckte det var ett riktigt bra sätt att gestalta det på och väcka känslor. För första gången jag såg det, innan det blev känt att det var fake och hade ett budskap, väcktes en oerhörd ilska inom mig!

    För er som kanske inte sett inlägget innan, det är FEJK. Återigen: FEJK. Sa jag att piercingen är fejk?

    Jag gillar budskapet, förresten 🙂

    pierca Barnens öron och sånt bör inte göras förrän barnens själva kan säga att de vill.
    Omskärelse bör göras om det är något problem inte annars så jävla onödig!

    Oavsett om det är fake eller ej är det ett sånt otroligt övertramp att pierca sina barn. Oavsett om det är i kinden eller i öronen. Förstår verkligen inte föräldrar som gör sånt med motiveringar som att det är gulligt ? Än värre att omskära sina söner. Hur tusan kan det vara lagligt att ta bort frisk anatomi från ett litet barn som inte kan samtycka? Helt orimligt..

    Förstår ärligt talat inte hur detta kan vara en fråga ens. Omskärelse på barn av annat än medicinska skäl ska inte vara lagligt. Det borde vara bland det mest självklara i världen…

    Finns ingenting värre än när religiös galenskap drabbar hjälplösa barn. Ytterligare en anledning till att motsätta sig religion å det grövsta. En av många, många, många anledningar…

      ?

      Omskärelse pga renlighet är dessutom ett hån mot män. Det implicerar att ni inte kan sköta hygienen annars.
      Löjligt som fan.

    Jag har fått för mig att omskärning utförs pga hygieniska skäl och inte estetiska, stämmer inte detta? ?

      Verkar icket omskurna män ha problem med hygienen tycker du? Så pass att det skulle motivera omskärelse?

      Stämmer delvis, medför ”renhet” enligt islam medan det är något symboliskt tecken för bandet mellan Abraham och Gud (om jag inte missminner mig) inom judendomen.

      Förbundet om omskärelse inom tex judendomen handlar från början om hygien, långt tillbaka i historien hade man ju inte samma tillgång till rinnande vatten alltid, idag är det för det mesta för att visa sitt förbund med Gud. Finns ju medicinska skäl också

      Många i USA verkar ju tro att män är inkababla att sköta hygienen annars. Så dumt att klockorna ringer. (ber om ursäkt för eventuell kass meningsuppbyggnad, har inte sovit på 48h).

    Både inom judendomen och inom islam så omskärs pojkar.

      Och inom kristendomen i USA, 2 av 3 amerikanska pojkar är omskärda ca 65% av alla män och pojkar , vita amerikanska blir omskurna vid födseln.

        Nej Kristendomen talar inte om omskärelse, en sak Kristendomen just tagit bort är kravet på omskärelse. Att amerikanska kristna män omskärs är av norm och hygienskäl.
        // Religionshistoriker

    Är det bara jag som tycker manlig omskärelse är en sjuk tradition? Stympa bebisar av kulturella skäl liksom. Hade diskussionen med en judisk kompis som i övrigt är vettig men han slog totalt bakut när jag undrade om det inte är en light-version av könsstympning som ju är totalt förkastligt. Jag fattar såklart att det inte är jämförbart sett till det fysiska ingreppet, könsstympning på flickor görs för att begränsa sexualiteten, men båda är en kulturell företeelse som är totalt ologisk. Varför är manlig omskärelse en så stark tradition?

      Begränsar inte även manlig omskärelse sexualiteten? Det är väl när förhuden åker upp och ner över ollonet som det blir skönt för mannen? Sjukt hur som helst. Fattar inte hur man kan skära i små bebisars könsorgan och komma undan med det.

        Nej, det begränsar inte den sexuella njutningen. Detta enligt alla omskurna killar jag pratat med samt min mans läkare.

          Fast svårt att veta om de blev omskurna som bebisar. Lite som att tycka att en billyspizza är godaste pizzan utan att ha smakat en vedugnspizza i Italien.

          Jo, det begränsar njutningen. Jag har bott i USA och hade en svensk kompis som gjorde operationen för att passa in. Han ångrade sig. Gissa varför det skämtas så friskt om hudkräm bland amerikaner…

        Min sambo är av judisk härkomst och är omskuren (vi bor i Frankrike och han är fransman, vet inte om det är vanligare här?). Han har inga som helst problem med sex eller onani så självklart finns det andra sätt att få det skönt för honom själv än just att förhuden åker fram och tillbaka. (Varför tror ni att man alltid skämtar om att killar använder lotion att onanera med i filmer t.ex 😉 )
        Han är möjligtvis lite mer uthållig än män som har den lilla bit förhud kvar eftersom ollonet är lite mindre känsligt eftersom det ”är framme” hela tiden.
        Tror inte att man ska jämföra manlig och kvinnlig omskärelse/könsstympning för hos flickor så är det för att minska sexualiteten och görs ofta utan bedövning m.m medan för pojkar så är det en liten bit hud som tas bort och inte gör så stor skillnad.

        Med det sagt så känns det som ett onödigt ingrepp på små bebisar, även om det inte gör så stor skillnad, och jag hoppas att det kommer minska.

          Det lär nog alltid finnas kvar eftersom det sitter så starkt inrutat inom islam och judendomen.
          I Afrika har de ju kvinnlig omskärelse vilket också är sjukt.
          Tycker att de som vill omskära sig får göra det som vuxna istället för på försvarslösa barn för judar och muslimer.

            Könsstympning är könsstympning. Det finns de judar som börjat med symbolisk omskärelse. Som ett alternativ till den traditionella varianten. För att slippa att stympa.

        Anonym: Jo du har rätt men mer pga att förhuden skyddar ollonet när du har på dig byxor mm och ollonet blir inte lika mjukt och känsligt då huden blir lite grövre efter att ha blivi skavd på.

        Det är dessutom mycket svårare att onanera skönt utan förhud så där stämmer din tanke också.

          Ser att Anna-Lena och jag skrev samtidigt. Men du det är mer rättvist att jämföra med dem som blivit omskurna i vuxen ålder och där säger de flesta att det blivit en markant skillnad till det sämre.

            ok nu skrev vi samtidigt igen! 😉

              🙂

            Jag kan tänka mig att det är skillnad när vuxna blir omskurna… Dom är ju inte lika vana med det så självklart blir det en skillnad.

          Jag håller inte riktigt med. Det är inte svårare att onanera utan förhud… Hela penis är ju känslig, inte bara ollonet så det går hur bra som helst!
          Dessutom så har dom ju oftast aldrig haft någon fôrhud och har därför hittat sin egen metod 🙂

          Jag viste inte att man onanerade med förhuden! Intressant, nu blev jag nyfiken, jag vill se. ? Jag har bara haft 3 killar som har onanerat framför mig, när jag har bett dem visa mig hur de vill att jag ska göra när jag ger dem avrunkning.

        Om man tittar på studier så finns det visst belägg för att de generellt sett försämrar upplevelsen av sex. Inte för alla dock, men för en del. Googla det 🙂

        Men såklart det inte går att jämföra med könsstympning som ju är et sjukt mkt större ingrepp.

      Jag håller med dig att det är sjukt, och att det är små försvarslösa barn som det utför ingrepet på.

    Tycker det är ett suveränt inlägg som jag hoppas öppnar upp ögonen för en del.
    Piercingar i öronen på barn är hemskt verkligen och omskärelse ska vi inte ens prata om.

    Borde 100% förbjudas.

    Camilla,
    kan du snälla ta upp att Sindy slängt ut Micke efter ett anonymt meddelande att han skulle vara otrogen och att de båda beter sig som barn på instagram. Hon ligger naken i ett solarium och åmar sig och han ber om bostad och sen en naughty tjej till kvällen.
    Konsekvenstänket fastnade visst inte förra gången >__>

    Tycker hon försökte lyfta fram det ganska bra.
    Men samtidigt är det en viss skillnad för en flicka som blir könsstympad, igen sydd och allt hemska dom gör är ett men för resten av hennes liv både psykiskt och fysiskt eftersom många av dessa ingrepp görs utan bedövning med ibland dåliga instrument 🙁
    Medans ett hål i örat på ett barn kan man ju ändå ta bort om det skulle bli allergier mm.
    Så hennes jämnförelse förstår jag men hon borde tänkt ett steg längre innan hon la upp detta

      Handlar dock inte om könsstympning, det är såklart förbjudet i USA. Omskärelse däremot..

        Förbjudet ja men finns garanterat fall även i USA där det ändå sker 🙁

    Ot men vet någon här om det finns möjlighet att se st Mikael säsong 2? Säsong 1 finns på SVT men inte 2….

    Minns någon serien btw? Precis kollat klart på ettan å vill haaaaaaaa mera!!

    Men jag tycker iaf att omskurna penisar är mycket snyggare än när dom har en slapp hudbit hängandes. Och det märks stor skillnad på omskurna och icke omskurna penisar rent hygienmässigt.
    Dom luktar mer oavsett hur mycket man tvättar den.

      Ja och silikonbröst är nästan alltid fastare än vanliga bröst. Det betyder inte att man ska operera in inlägg på folk som inte har något val.

        Man kan inte rent rysiskt operera in silikon på bebisar, vilket var vad diskussionen handlade om. Så ditt argument faller platt.

          Större läppar då? Det går minsann även på barn. Skär bort en bit av huden under näsan och sy ihop så lyfts överläppen.

          Okej? Men det är fullständigt legitimt att tala om ”snyggare penisar” till ett inlägg som handlar om ingrepp av olika former på bebisar?

          /Linda

      Så du tycker att man ska göra onödiga ingrepp på små barns kroppar eftersom du tycker resultatet blir snyggare och luktar mindre? Rimligt.

        Finns en anledning till varför det luktar vidrigt eller hur? HYGIEN.

        Jag har dessutom aldrig träffat en omskuren man som ångrar att de är omskurna.
        Men har träffat MÅNGA icke omskurna som vill omskära sig.

          Små pojkar ska kanske lära sig att tvätta sig istället, och jo då många som av medicinska skäl omskurit sig som vuxna önskar att de inte behövt.

          Tror du verkligen någon som blivit omskuren som barn kan ångra något det inte vet hur det skulle varit annars?! 🙄

          Jaa, men då kan de väl bara att allla dessa män tar och gör det? En del gillar omskärelse, andra inte. Ingen vill förbjuda det utan man vill att folk ska få chans att välja själva eftersom det är ett permanent ingrepp och kan ha både positiva och negativa konsekvenser.

          Som inte helt ung har jag träffat några killar i mitt liv och har hittills inte träffat någon som har haft en illaluktande penis. Du måste ha haft otur om du tror att det enda alternativet är omskärelse. Det är en icke-fråga – det borde bara utföras om det verkligen, verkligen behövs. Därutöver får man väl för tusan lägga ner krut på att hålla sin hygien!

          Tror dessutom att du tar i så att du tror dig själv men man måste bara älska människor som kör med retoriken: ”ALLA jag har träffat tycker som jag”….

          /Linda

          Jag har träffat de som blivit onskurna som vuxna och bett doktorn att sätta tillbaka skinnfliken igen. Jag har också träffat män som blivit omskurna som barn och anser sig stympade.

      Håller med. Jag skulle aldrig vilja att min son var omskuren. Inte heller min man. Dock har jag varit tillsammans med en omskuren man i tidernas begynnelse. Han var en idiot men fräschare kuk får man leta efter. Den luktade gott även efter att ha varit instängd i byxorna. Min nuvarande mans kuk skulle jag inte ens ta i med tång om han inte tvättar sig först. Även om han duschar dagligen luktar det inte gott i byxorna efter en hel arbetsdag.

        Och till er som tror att min text innebär att jag vill se småbarn omskäras: read again!

      Jag tror ärligt talat inte du luktat på så många penisar att du statistiskt säkert kan säga att det är så att omskurna penisar luktar mindre än oomskurna….

        Butthurt much? Du vet nog väldigt mycket om hur många penisar jag sett.

          Du som är butthurt much av alla penisar?

          Seriöst, hur någon luktar är så olika från person till person. En del doftar mycket oavsett hur mycket de tvättar sig. Det är grov generalisering att omskurna luktar mindre än oomskurna.

            Du verkar vara otroligt engagerad i frågan. Om vi vänder på steken; hur kan du vara så otroligt säker på att omskurna penisar inte luktar mindre än oomskurna? BAAAM ?.

              Jag är inte mer engagerad i denna fråga än någon annan, tycker däremot det är löjligt med grova generaliseringar baserade på egen erfarenhet.

              Jag stör mig lika mycket på om någon säger ”alla arabkillar är…” för att de haft två pojkvänner som var på ett visst sätt, eller ”alla blondiner är dumma”. Grov generalisering är löjligt helt enkelt.

              Gå och lukta på lite fler penisar istället och kom tillbaka med statistiken så kan vi settle this once and for all.

              Baaaam baaam baaaam

              Ta lite chili explosion istället om du inte sysslar med piller.

              Från egen erfarenhet luktar alla kön olika men ändå likt, precis som svett, samma lite sura odör men med en hint av din egna lukt i olika styrka.

        Klart som korvspad att det luktar mindre utan förhud. Inget kan samlas därunder. Sen att bebisar blir omskurna är en helt annan sak. Livet är inte svartvitt. Man kan anse att omskurna penis generellt sett luktar mindre och ändå inte vara för omskärelse. Take a chill pill.

          Sen var det inte dig jag svarade från början, det var Mo. Men du tog visst åt dig gällande antal penisar.
          Du tar ett chill pill?

            Nä, piller är inget för mig.

          Är snubben kapabel till att sköta hygienen så luktar en icke omskuren penis lika lite som en fitta.

      Ja och jag tycker det är snyggt när de inre blygdläpparna är mindre än de yttre. Så då borde jag operera min dotter eller? Så jävla sjukt. Är det snyggare eller luktar godare eller vad fan du nu tycker så gör man ändå inte så på små barn.

        Kvinnlig omskärelse år olagligt. Try again.

          På flickor kan du inte fixera blygläpparna estetisk nej, det är olagligt. Och det är precis vad manlig omskärelse på minderåriga också borde bli!

            Men det är inte. Och att ni jämför manlig och kvinnlig omskärelse är att förminska unga tjejers omskärelse riktigt grovt. Fy fan för er.

              Alltså jag tror du tänker på könsstympning, det är inte samma sak som omskärelse eller fixering av mindre blygdläppar.

          Tycker du på riktigt att det är okej att skära bort en bit av ett spädbarns penis (kön) ? Gissar att du gjort/kommer göra det på dina barn. STACKARS barn ?❤️

      Omskärelse av småpojkar är vidrigt!

      Man har förhud för att det är naturligt. Då kan man ju börja skära bort blygdläppar också isåfall för att det ska vara ”fräscht” och lukta mindre.

      Jag är glad att vi inte håller på med detta sjuka beteende här i sverige iallafall!

        Va? Det sker hela tiden i Sverige!

      Du syftar på penisar i icke errigerat tillstånd antar jag?

      Man kan ju ha vilka synpunkter man vill på att göra skönhetsoperationer, för det är ju det du pratar om när det gäller en ”snyggare penis”. Tycker dock INTE att det är ok att göra skönhetsoperationer på barn eller minderåriga. Så då bör väl män få avgöra om de vill omskära sig när de nått myndig ålder.

      Jag tycker inte det är fint med naglar. Varför drar man inte bort naglarna på alla spädbarn? Då slipper de ju få skit under naglarna också, det hade ju kunnat lukta illa.

      Borde vara lag på att man får dra bort naglarna på sina barn om man vill, men istället räknas det som en form av tortyr?! Helt sjukt…

    Fast lugna er med sökandet, speciellt om örhängen på barn. Min döttrar på 2 år har hål i öronen och inte är jag en dålig mamma för det.

      *dömandet

      Skulle gissa väldigt många tycker det. Såklart inte att du är en dålig mamma överlag, vi känner inte dig.

      Däremot valet att låta pierca öronen på ett sådant litet barn.. anser jag faller under ”dålig förälder”.

      Du har medvetet och utan medicinsk motivering skadat din dotters kropp, klart som fan att det inte är bra föräldraskap. Nu finns det ju en massa andra handlingar som säkert gör dig till en jättebra förälder, men att utan ditt barns samtycke ta hål i hennes öron är inte en sån handling.

        Fast öronhåltagning är någonting som känns som ett nyp . Flera av mina vänner som inte fått sina öron piercade som bebisar hade som tonåringar stora problem med sina öron då de aldrig läkte ihop och de gick runt med infelterade öron. Aldrig kännt någon som önskar att deras föräldrar inte gjort hål i öronen på de. Man kan bokstavligen ta ut de och låta hålet växa igen. Att på något sätt jämföra det med omskärelse är absolut löjligt och fungerar endast om vi bara använder oss av principer och inte av logik. Konsekvenserna är helt annorlunda. Skulle dock säga att en kindpiercing kan jämföras med omskärelse då kinden inte läker ihop och lämnar hål i kinden. Varför känner ni alltid att allt måste stoppas in under paraplykoncept? Nyanser existerar och är viktiga. Att ni inte vill se det viktiga i de är ledsamt.

          Jag har inte nämnt omskärelsen öht, varför tar du upp det under min kommentar?

          I _bästa_ fall känns det som ett nyp, men vem nyper sitt barn och menar pä att en är en god förälder då? I värsta fall blir det infekterat, eller så sliter ett annat barn bort ett örhänge med de skador som följer (ja det har hänt), eller så fastnar barnet nånstans när de leker och skadar örat (ja det har också hänt).

          Istället för att tala om när barnet inte har tagit skada, kan du nämna EN för barnet positiv följd av att få öronen piercade?

          Oavsett om det bara ”känns som ett litet nyp” hur nu din bebis förklarar det, så är det fortfarande ett övergrepp av dig som förälder. Att ta sig rätten att göra hål i sitt barns kropp, av ESTETISKA skäl, är så uppåt väggarna galet!

          Hur långt kan man dra det då? Navelpiercing? En i ögonbrynet? I ollonet på sin son? Jag menar, det är ju bara att ta ut så växer det igen.

          Det finns INGA rimliga eller giltiliga skäl till att pierca sitt barn.

          Växer absolut inte ihop på alla, särskilt inte efter att ha använt örhängen i flera år (vilket man säkert låter barnet göra när man väl piercat det?)
          Ok att det inte blir ett stort märke även om det inte skulle växa ihop men varför utsätta sitt barn för smärta (jo det gör ont) för att PYNTA dem? Sjukt.

          Jag tog hål i öronen när jag var 11år, fungerade bra de första 15 åren, sedan kunde jag bara ha silver och guld, efter några år så blev det också problem och nu kan jag inte ha något. När du tar hål i öronen och sätter metall/plast som sitter tätt mot huden hela tiden så kan det uppstå allergier som sedan aldrig går över. I bästa fall bara lokalt i hålen, i värsta fall över hela kroppen.
          Och nej, hålen har inte växt igen. Jag provade ett par örhängen många år efter att jag hade haft något i hålen och det var bara att sätta i dem.

          Jag hade aldrig nypt mitt barn för att hon skulle säg få ”finare hår” av det. Finns ingen anledning jag av något estetiskt skäl skulle nypa mitt barn för att försköna hennes utseende.

          Riskerna det medför.. utslitna smycken på lekland etc.. fy för!

          Jag hade allvarligt inte kunnat leva med mig själv om jag orsakat mitt barn smärta på grund av ett smycke hon själv inte ens bett om.

          Sen att de växer ihop? Jag har fem hål i öronen och inte haft ett smycke på 8år.. men mina fem hål syns hur tydligt som helst?

          Varför är PERMANENTA hål i öronen på sitt barn med rätt att göra än till exempel ett hål i näsan? (Som för övrigt jag har två bekanta där det knappt syns längre att de haft detta tidigare).

          Varför är barns öron någon form av frizon för att som förälder göra som man själv behagar?

          Jag tycker iaf att mina hål är jävligt fula även om de kanske är ihopväxta(ingen jävla aning för jag äger inga örhängen och hittar ingen nål) Och jag valde dom själv när jag var 10, bara det att nu i efterhand har jag absolut inte samma smak som när jag var 10. Mina barn kommer behöva vara 15 minst innan de får ta ett sånt val som förändrar deras kropp permanent, och jag tänker inte ta beslutet åt dom.

      när jag var 9 månader gammal tyckte min mamma att vi skulle ta hål i mina öron. Det är inget jag någonsin tagit skada av och min mamma är ingen dålig mamma.
      Däremot, den dagen när jag själv får barn så ska de få välja själva om/när de vill ha hål i öronen.

    Madde Ilmrud har ju piercat barnens öronsnibbar när de var under året. Så sjukt. Tycker barnen ska få bestämma själva över sina kroppar.

      De kan ju välja senare om de vill ha de eller inte. Lämnar inte direkt märken. För de flesta som har haft det hela livet är det inte alls en stor grej.

        Kan de då inte få välja själva redan från början? Varför tar man sig rätten över sitt barns kropp på ett sådant sätt? Och hur långt får man gå? Hur mycket får man pierca sitt barn? Det går ju bara att ta ut som sagt.

    OT fast ändå liite topic. Hur ser ni på att lägga upp bilder på era barn på sociala medier? Barnen har ju inte mycket att säga till om där.

      Jag har gjort bedömningen att de med största säkerhet inte kommer bry sig, men lägger självklart inte upp bilder som jag själv inte skulle tycka om att nån annan la upp på mig (när jag sover, är ledsen, gör nåt pinsamt etc).

      Tycker det är mkt mer integritetskränkande att i text berätta om barnets handlingar och tankar, speciellt när de är ”trotsiga”. Jag skulle aldrig berätta ens för vänner om när mina barn gjort nåt dumt hemma, tänk om min sambo skulle gå runt och prata så om mig när jag tabbat mig.

        Jag tycker inte att lägga upp bilder på sina barn utan deras samtycke i vuxen ålder är bra föräldraskap alls.

          De ger mig kanske samtycke när de uppnår vuxen ålder?

          Men skojar du MO? Du skriver där uppe att du tycker de är okej med omskärelse, alltså att du tycker det är okej att man skär bort bitar av sitt spädbarns kön. Men du tycker andra är dåliga föräldrar om de postar bilder på sina barn?

          Herregud vilken skev värld man lever i…

            Mo verkar vara ett troll.. ingen tycker väl så på riktigt.

      Något som gör ont i min mage är alla instagramkonton och bloggar som enbart handlar om ett dödssjukt barn. Jag kan förstå att man vill bevara bilder och filmer och texter för sin egen och för de närmaste (och kanske för barnet) men varför göra en öppen grej av det? För att fiska likes? Om jag tex drabbas av cancer vill jag inte att min mamma filmar och fotar och lägger ut när jag får behandling, eller redogör för mitt mående från dag till dag. Varför skulle jag då göra det mot mitt barn? Och speciellt när barnet är som allra mest sårbart och i allra störst behov av trygghet….vidrigt enligt mig.

    Trenden i USA med att skära bort sina söners förhud motiverades av en viss Kellog med att det skulle MINSKA sexualdriften hos pojkar. Av samma orsak tyckte Kellog att rostade majsflingor var en bra mkt bättre frukost än ex ägg& bacon för att få pojkar att tänka mindre på sex…

    Mina föräldrar kommer från Sydamerika så jag fick hål i öronen när jag var tre månader när familjen besökte hemlandet. Där får alla flickor hål i öronen av sjuksköterskor på BB. Latinos och spanjorer brukar argumentera att det är tradition och mycket mindre infektionsrisk att ta hål i bebisars öron då de inte kan pilla på öronen vid liten ålder. Jag förstår tanken med att vänta tills barnet är gammalt nog att välja själv, det är nog vad jag själv kommer göra när jag får barn men tycker det är överdrivet av folk som skriker att ta hål i öronen på bebisar är misshandel. Många bebisar reagerar inte ens på piercingproceduren och om de gör går det över fort. Jag har mött massvis av tjejer som fått hål i öronen som spädbarn, och ingen av oss fått trauman av det. En av mina kompisar slutade vilja ha örhängen i sjuårsåldern och så var det med det, inget föräldrarna kunde göra något åt.

      Jag tror inte att det är någon som tror att det finns vuxna som på något vis lider utav att de fått hål i öronen som barn..

      Problemet är.. att bara för att något är norm och tradition så betyder inte det att man borde fortsätta. Jag kan köpa att ett spädbarn inte får men för livet på grund utav det.. men.. vart ska man dra gränsen?

      Jag tror inte en tremånaders bebis lidit i vuxen ålder om vi säg skulle ha som norm att:

      Tatuera in ett litet hjärta?
      Pierca dess näsa?
      Klippa bort toppen på lilltån?

      Om detta varit normen från en annan kultur.. skulle vi då tycka det var okej?

      Dessutom.. även om det allt som oftast inte blir infektioner i öronpiercingar så sker det ju.. och då kan jag inte för mitt liv förstå hur man som förälder kan frivilligt ha orsakat sitt barn risken för den smärtan.

    Helt sjukt hur folk kan tycka att det är en bra ide att pierca småbarn. När barn börjar årskurs 1, alltså 6-7 åldern brukar folk köra med här. Många piercingstudior brukar också ha en 7-10 årsgräns.
    Har sett många barn under 1 år som har hål i öronen, barn som inte ens kan stå eller sitta upp själva.. Barnmisshandel.

      Barnmisshandel vet jag inte. Men däremot är det väl ganska rimligt att se till sig själv innan man gör någon form av ingrepp på sitt barn (eller lägger upp bilder på nätet). Vill jag att någon piercerar mig i öronen? Vill jag att någon utan mitt samtycke lägger upp bilder på nätet? Not so much…

      /Linda

        Det kan definitivt vara misshandel. Saken är att man kan samtycka till ringa misshandel, men små barn kan knappast lämna sitt samtycke. Minns att vi diskuterade detta när jag läste juristlinjen för en herrans massa år sedan.

          Referera gärna till praxis där en förälder dömts för misshandel för att ha låtit sitt barn piercats med hål i öronen.

    ett tag var ju små hundar accesoarer till självupptagna bloggerskor o diverse kändisar…nu har bebisar blivit accesoarer, fan vad sjuka de är. Iof så vet jag att många fr andra länder tar hål i öronen på sina bebisar…ja herrejävlar så KORKADE

    Fejk! Här är hela historien 🙂

    https://www.littlethings.com/mom-pierces-baby-cheek/

    Hur ohygiensika killar har ni träffat egentligen?! De jag har varit med har inte varit oskurna och de har verkligen inte luktat äckligt – någonsin. Kanske de skulle luktat om de inte duschat på en vecka men inte fan skulle jag få för mig att närma mig hans dick med min näsa i såfall!

    Min sambo är inte omskuren och på 4 år hans han kun aldrig luktat äckligt, men som sagt så kan han tvätta sig som en normal vuxen människa. Tjejer kan lukta vidrigt också – för att de inte tvättar sig. Men vi kanske ska börja skära bort lite grejer på dom också? Så slipper vi lära dem att ha rätt ph-balans i underlivet och är hela underlivet bortskuret – DESTO BÄTTRE, behöver ju inte tvätta alls då!!!

    Idioti, galenskap och sinnesjuka argument gällande manlig omskärelse. Påstå att det är ett krav för god intimhygien är helt utan evidens och dvs vetenskapligt inkorrekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.