45 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Räknas det som smygreklam om de ej fått betalt? För tror Linn endast fick kläderna hemskickad enligt hennes vlogg. Men hon kanske fick betalt också.

      Ja det gör det. Produkter mot utbyte av reklam ska reklammarkeras och även skattas för!

        Ursäkta dum fråga, men om en bloggare får en gåva/bud hem, och sedan visar upp det. Det är INTE reklam??

          I det fallet, utan krav på motprestation, ska det markeras som pressutskick.

            Eller jag tror inte det måste markeras som pressutskick, ingen lag på det, men man bör göra det för att det ska framkomma att det just är det. Som jag förstått det.

          Pressutskick behöver INTE markeras och är inte heller reklam. Influencern väljer själv ifall de vill visa upp kläderna eller inte. I Linns falls så säger hon i videon att det är ett samarbete med Rebeccastella.com så det ska naturligtvis annonsmarkeras.

      Kläderna är ju en form av betalning…

      Klart Linn fick betald, hon är så pass stor att hon aldrig skulle göra något sammarbete i utbyte mot grejer

    Bella då? Hon gör ju smygreklam för LCC var och varannan dag

      Ja, det senaste inlägget ”Memory Lane – LCC” är klart brott mot marknadsföringslagens regler om att reklam ska markeras som reklam.
      Om Kissie blir fälld i domstolen nu i december så kommer Konsumentverket att kunna direkt utfärda vitesföreläggande t ex när det gäller ett blogginlägg som Bellas senaste smygreklam för LCC.
      Jag tror att ett vitesföreläggande på 0,5-1 mkr är det enda som kan bita på Bella för pengar är det enda hon begriper sig på 🙂

    Gynnings inlägg känns sjukt oklart. Vad är det hon lanserar? Ser bara henne, ett fält och en fågel, eller missar jag något?

      En bok skulle jag tro.

    Alltså den där bilden på Gynning… ? Pretentiös much eller? Den där blicken i fjärran, en vit duva… Skulle va kul om nån parodierade den med typ en risig skata eller nåt

      Känns som att den redan är en parodi. Skitkonstig bild och väldigt oklart vad My secret Ibiza är för någonting. En reseguide? En meditationsbok? En sekt? Receptsamling? En låt? Tantsnusk?

        ”En reseguide? En meditationsbok? En sekt? Receptsamling? En låt? Tantsnusk?”Hahahahaha <3

      Inget illa menat mot Gynning, men den där bilden ser ut att vara reklam för Jehovas vittnen! Haha!

      Hela Gynning är ju en parodi, vad är det hon håller på med? ?Lika stor parodi är Englas podd. Herregud, det är omöjligt att orka lyssna klart. Jag kan helt enkelt inte låta sådant bla, bla, bla ta min tid. Det skulle kunnat ha blivit intressant med tanke på ämnet men det är bara sööööövvvvannde….

    OT, oj vilken damagecontrol bella gör med sitt inlägg om hur hon är som mamma/chef/vän. Hon är en supermamma som utmanar barnen att tänka utanför boxen (wow så unikt, att vi mänskliga mammor inte tänkt på det va!), har många brister i sitt ledarskap (var hon inte den coola tuffa chefen nyss??) och som vän har många vänner kommit och gått. Det märks att hon påverkas av läsarnas kritik..men en sak är säker: hon är väldigt vilsen inombords då hon behöver visa upp sig så mycket. Äktenskapet skröts det väldigt ofta om och det sjönk snabbare än titanic…

      Jag blev paff av det inlägget, och det var bara(!) smöriga kommentarer till det

        Jag tror att Bella har en egen trollfabrik (Emma? Simon?) som fabricerar dessa positiva inlägg.
        Men det finns säkert några enstaka ute i stugorna (flest i Umeå 🙂 ) som avgudar Bella av någon anledning och alltid kommenterar positivt.

      Det är inte klokt vad SPECIELL hon är, särskilt som mamma! Riktig one of a kind ?

      ”Jag vill ge dom superkraften att kunna tänka utanför boxen, inte alltid fastna i samma tankebanor som alla andra”. Som alla andra? Det händer mig med jämna mellanrum, men å andra sidan hinner jag vända och vrida på saker och se för och nackdelar med mina tankar. Men det kanske bara är jag.

        Finns det några som tänker utanför boxen så är det väl barn, liksom?

      Klart hon är vilsen och osäker, hon är ju en produkt. Isabella löwengrip TM är som en Barbie som anpassas efter kommentarsfältet, detta bekräftade ju Emma i sin intervju genom att hon scrollar och ser reaktioner på bellas kommentarsfält och därefter anpassar de bloggens content utifrån det. MUA, få håret fixat, kläderna snabbt insydda, Bella känns mer som artificiell intelligens spm har en stab av människor än som en riktig person. Tror att gränsen mellan bloggbella-riktiga Bella har suddats ut mer sedan odd försvann ur bilden.

    Jag är så trött på all smygreklam. Visst är det så att Amanda/Hannah hade någon idiotisk ”förklaring” om varför de anser att de inte ska behöva reklammärka sina inlägg om DaisyGrace? Jag säger bara se på Cecilia Blankens. Hon reklammärker alltid (hm…i alla fall det jag har sett ) när hon skriver om sitt eget skomärke. Hon visar att det går. All heder åt henne.

    Skulle även uppskatta om bloggare/influencers kan sluta skriva ”äntligen kan vi berätta”. Vaddå äntligen? Äntligen för dem kanske, men knappast för mottagaren. Jag har inte direkt gått och väntat på att de ska starta ett samarbete med Åhléns. Finns nog inget uttryck som är lika dåligt valt som ”äntligen” i de här sammanhangen. Slut på rant!

      Ibland tänker jag tyst för mig själv att jag borde byta karriär och jobba på Skatteverket med att granska influencers istället. Hade helt ärligt talat varit så sjukt grym på att sätta dit influencers som låtsas som att det snöar när det kommer till att redovisa sponsrade produkter de visat upp på sina sociala medier. Skattsmäll – check ?

        Och nej, jag är inte missunnsam. Tycker bara skattesmitning är oerhört lågt.

          Det är en sport att dra av så mycket som möjligt på skatten! Konstigast avdrag som går igenom vinner!

        Du skulle kunna börja med alla som tar emot dricks och tycker de skall få göra det helt utan att betala skatt.

          Ja börja jaga dem som tjänar absolut minst som vanligt ?

    Alltså jag förstår inte hur den blonda ligan (Lovisa Barkman, hannalicious, Molly Rustas etc) alla på sistone bloggat om hur jobbiga och stressiga dagar de haft. De berättar sedan om sin stressiga dag som då visar sig bestå av sista minuten shopping, event, träning, lunch och svara på mejl…

    Nu bloggar Hannalicious om att hon är så stressad att hon ringde sina föräldrar som nu ska hjälpa henne med lägenheten genom att köpa TV, diskmaskin, köksmaskiner etc medan hon drar iväg på resa till NY.
    Har inga bloggbrudar någon uppfattning om hur verkliga livet funkar?

      Det korta svaret på den frågan är nog helt enkelt nej, det har de inte ?

      Gick in och läste för första gången. Hon får alltså ångest för att ”hon bara hann träna två ggr den här veckan och ta en halvtaskig instagram-bild”. Så nu ska mamma och pappa köpa och styra upp hela lägenheten medan hon drar till NY. Visst kan man känna stress av olika saker men det här… Jesus

        lägenheten som föräldrarna hjälpte till att köpa… Tjejerna lägger pengarna på chanel värda ca 40 000 men att köpa saker till sin lägenhet får föräldrar sponsra med

      Åh alltså, nu kommer jag att låta bitter men det där stör jag mig också på! De skriver att veckan varit tuff så nu blir det en ”lugn fredagskväll i soffan”, men allt de gjort är att springa på event? Där de får gratis produkter?? Och massa god mat eller dessert???

    Inget om att anmäla Myggans smygreklam för plastikkliniken och kirurgen? My hade nog inte varit öppen med det om det inte var spons.

      Ja, snälla CamCam! Uppmärksamma gärna detta!

        Eller anmäl bara direkt ist till Konsumentverket så får de avgöra om det är smygreklam eller inte.

          Precis som med alla andra gånger då camCam lyfter fram smygreklam menar du?

    Måste sluta titta på Bellas instastories. Det går inte längre. Inte nu när hon lanserar ”Welcome to the world of Isabella Löwengrip”. THE WORLD OF… Herregu’, det blir för mycket storhetsvansinne.

      Hahaha men vi har ju alla våran egen värld, oavsett på svenska eller engelska 😉

        Jo, men alla tampas inte med ett tvångsmässigt behov att visa upp den och att få den att verka så tillgjord och Hollywood-glamorös som bara är möjligt.

        Vissa av oss lever våra liv i vår alldeles egna värld utan att göra det genom en kameralins och andras bekräftelse.

      Börjar bli lite väl mycket Truman Show över hela sociala medier-grejen.

    CamCam du svarade inte på min kommentar sist (du behöver ju inte om du inte vill) Vill veta hur du tänker runt publicering av dessa inlägg.
    Du ger ju produkten ännu större spridning och reklam med tanke på attt din blogg är mycket större än de här bloggarna.

    Jag tror personligen att de skiter i att reklammarkera just för att hamna här och få ut sin reklam till en bredare massa.

    Hur ser du på det?

    Hannahs gastric bypass har inte varit spons iaf med tanke på hur fort hon deletar kommentarer hon får om den på insta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.