Jackie Ferm öppnar upp om sina erfarenheter av ”Lyxfällan-mannen”

Jacke Ferm:

Hej alla! Lika bra att jag också går ut med detta nu. Några veckor efter inspelningen av lyxfällan (jag var min bästa väns inneboende då och hon var med i programmet) så träffade jag mannen på ett event. Där han drog mig åt sidan mot ett hörn där ingen stod (han var väldigt berusad), kysste mig och viskade i mitt öra att han ville ha mig.
Detta var 2011 och jag var 20 år gammal. Jag tyckte ju han såg bra ut men i efterhand så kändes det inte så kul. Jag kände mig som en docka han bara kunde ta tag i och göra sådär med…

Det blev så konstigt med tanke på inspelningen några veckor innan osv. Att han dessutom är nästan 20 år äldre än mig. Så #metoo – eftersom han uppenbarligen bettet sig såhär mot fler kvinnor känns det som att jag kan släppa masken och inte behöva ”vara trevlig” när jag stöter på honom igen. Vilket gjort mig nervös eftersom jag har velat upprätthålla en bra atmosfär med olika tv-kanaler som ibland hör av sig. Så! Puh! I did it. #metoo

Ps. Flera av mina vänner vet redan om detta. Även Ola.//Jackie

Jackie träffade alltså den nu avskedade Lyxfällan-profilen när hennes då rumskompis Rosanna var med i programmet och nu berättar hon på sin blogg hur han betedde sig när de några veckor senare stötte ihop på ett event.
Fräscht!

Senast i raden att pekas ut för sexuella trakasserier är en kvinnlig programledare på Sveriges Radio men jag kan lite känna att det inte riktigt hör hemma i #metoo-debatten.
Den handlar om mäns systematiska övergrepp och kränkningar på kvinnor, och hur illa det än är att en kvinnlig chef beter sig på det här sättet så är det snarare ett undantag än regel – någonting som #metoo handlar om.
Denna chef ska givetvis hanteras på exakt samma sätt som om en manlig chef gjort samma sak men jag vill inte blanda ihop äpplen och päron i den här debatten.
Dock är det förmodligen ett lyckat sätt för alla ”Inte alla män-män” att peka finger och skrika -MEEEEEN NIIIIIRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!?!?!?!!?!!? för att rikta fokus iväg från sitt egna kön och de övergrepp som uppdagats den senaste tiden men det var kanske att förvänta?
Men sexuella övergrepp och trakasserier är vidrigt och måste stoppas – oavsett om förövarens könstillhörighet!

Så känner jag, hur känner ni inför de här uppgifterna?

112 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT: Paow kommer kliva in på Temptation Island nästa vecka.

  Att säga att en kvinnas sexuella trakasserier inte hör hemma i #MeToo tycker jag är att skita på den trakasserade. Det spelar ingen roll vilket kön man är av, det ska uppmärksammas oavsett vad.

  Angående vad Jackie skrev. Hon tyckte han såg bra ut, och gick tydligen med på det, men efteråt ångrade hon sig. Så #MeToo. Verkligen?

   +1.

   Där och då var hon uppenbarligen med på det.

   Att i efterhand kalla det #MeToo är lågt….

   Fast nu skriver ju inte Jackie att ”de kysstes” utan att han kysste henne och att hon kände sig som en docka som han tyckte han kunde göra vad han ville med. Vet inte hur man kan tolka det som att hon var med på det?

   Bara för att hon tyckte han var attraktiv så behöver det inte betyda att det var samtycke. Det finns nog många kvinnor som har tyckt deras våldtäktsmän varit attraktiva INNAN de begick övergreppen mot dom. För de flesta människor räcker inte attraktion för att man ska gå med på allt den individen vill göra.

   Så det är helt ok för män att dra med kvinnor till hörn och kyssa dem utan att kolla läget först? Hon beskriver ju hans beteende som att han behandlade henne som en docka.

   Elaine tyckte först inte det var något konstigt med de övergrepp hennes pappa begick när hon var mkt liten, innebär det att hon inte var utsatt då tänker du? Eller gäller det bara för specifika åldrar? Hur är det med en kvinna som först inte inser att hon är utsatt för misshandel, hon är inte heller utsatt då?

    Det var mest hennes sätt att uttrycka sig på, ”Men i efterhand kändes det inte så bra”, som fick mig att läsa det som att hon var med på det.

     Det kan ju helt enkelt bottna i att man, där och då, med alkohol inblandad i bilden inte reflektera över det som sker och att det snarare blir en eftersläpande känsla? Min tolkning är inte heller att hon ”var med på det”.

     Jag håller med dig Camilla; förvisso är alla former av trakasserier förkastliga, men helt klart är den som handlar om mäns våld mot kvinnor överrepresenterad.

     /Linda

   Så uppfattar jag det inte alls som. Hon bara skriver att hon tyckte han såg bra ut, men det var ändå inget hon uppskattade. Trots att hon tyckte han var snygg

   På instagram kommenterar hon någon som ansåg att hon var med på det och fick skylla sig själv

   ”jackieferm hur då? För att jag hade urringat? För att jag är en tjej som oftast ler och kan uppfattas som flörtig? Ger det honom rätten till att överraska mig med en slemmig kyss jag inte ville ha? Ger det honom rätten med sin alkohol-stinkande andedräkt viska i mitt öra att han vill ha mig medan han tar grepp om mig? DU/NI nättroll överraskar mig dock aldrig längre.”

   Håller med dig. Tycker det är sorgligt om vi inte kan kritisera kvinnors beteende här också. För mig iaf är #metoo för människor som blivit trakasserade, och det började just med en högt uppsatt mediaman. Om den högt uppsatta personen sedan är kvinna eller man spelar ingen roll. Jag tycker många män missbrukar denna debatt, när det blir den där ”men MÄN då????” utan att själva kunna komma med egna erfarenheter eller när de endast gör det för att förminska kvinnorna/ta strålkastarljuset. MEN kvinnor ÄR inte oskyldiga, så vi ska absolut inte heller förminska männens erfarenheter bara för de inte är lika systematiskt utsatta som kvinnor. Kvinnor är skit också, psykisk och fysisk misshandel, kan lättare bete sig som skit ute på klubbar till exempel utan att ta konsekvenserna för vakterna skulle inte tro på en kille om han sa att en tjej tafsat på honom. Killar ska ”kunna ta det”. Det är fel. Vet att det finns killar som blivit utsatta för oönskade sexuella närmanden/trakasserier, inte i samma grad som kvinnor möjligen men det spelar ingen roll.
   Våga kritisera kvinnor. Förminska inte männens erfarenheter när de väl öppnar upp sig på riktigt.

  Bara för att män har mer makt och privilegier än kvinnor betyder inte det att vi ska bete oss lika illa! Känns dubbelmoral om något!

  En tjejkompis till mig blev nypt i rumpan stenhårt av en äldre kvinna när hon bara var 14 år och hon kände sig lika kränkt och utsatt även om det var en kvinna som gjorde det.

  Sexuella trakasserier är aldrig okej!

   Kvinnor beter sig inte lika illa som män.

    ”Kristna beter sig bättre än muslimer”?

     Finns det nog inga direkta studier på, när det kommer till just religionstillhörighet och brott. Snarare ursprung isåfall. Men jag kan ha fel. Däremot finns det massvis med studier på att det manliga könet är överrepresenterade i brottsstatistiken. Visst snackar 90+ procentigt när det kommer till sexualbrott.

      Vi snackar*

     Men, du missar ju målet Hanna. Jag håller med om att allt våld, oavsett från vem, är förkastligt. När det gäller mäns våld så kan man, dels genom forskning, se att det är strukturellt betingat. I oändligt många fall handlar det dessutom om att män har ett övertag rent hierarkiskt som också måste tas i beaktande när man diskuterar detta. Det handlar således inte enbart om själva övergreppet utan om personernas positioner också som i exempelvis våld av män mot kvinnor, eller vuxna mot barn.

     /Linda

   Nej, det är det självklart inte men jag i mina ögon handlar #metoo om mäns systematiska övergrepp och kränkningar på kvinnor. Men sexuella trakasserier är aldrig okej, hur tusan fick du mitt inlägg till det?

    Tolkade inte alls ditt inlägg som att du tycker sexuella trakasserier är okej.

    Du skriver ju liksom det i sista raderna i inlägget.

    Är lite trött idag så det kanske var lite konstigt formulerat av mig!

     Ja, det var tur det för det får det absolut inte framstå som… =)

    Men så här är det alltid. När man vill lyfta upp att mer än 90% av pedofilerna är män så finns det alltid en högljudd grupp som vill fokusera på den lilla %en som är kvinnor.

    Det är lika när man vill lyfta från vilken grupp ett terrorattentat i väst idag mest troligt kommer komma ifrån, då tar man alltid fram de få exemplen som inte faller in i den kategorin.

    Jag tycker det är ett stort problem och gör att vi aldrig kommer kunna komma närmre en lösning. Att säga att allt och alla är precis lika och att felen som görs är exakt desamma istället för att inse att olika grupper gör olika sorters fel och att det kräves anpassade lösningar för vart och ett av dem, inte likställa allt oavsett om den utsatte upplever det som lika illa.

    Men alltså har det stått någonstans att det bara är män som varit offer för henne? Vinklas som hon är sån i allmänhet. Är det kvinnor inblandade bland offren så är det ju i högsta grad en del i debatten metoo.

  Hon kanske inte blev vettskrämd men ändå gränslöst och förnedrande beteende från hans håll?!

   (Svar till something här ovanför)

  Inlägget om Hanna Friberg. Det är just sådana människor som övergöder akutintagen och gapar efter: När är det MIIIIN tuuuuur. Jag har väntat mer än hon som hon som kom in två timmar efter mig. Varför får alla andra gå före mig?
  Att det är en akut prioritering förstår de sig inte på. Här är det bara jag och jag och jag och jag som gäller.

   Sist jag var på akuten (min sambo hade brutit foten) så kom det in en kille med NAGELTRÅNG??? Sköterskan bönade och bad att han skulle åka hem och boka tid på vårdcentralen men han vägrade. Suck.

    Haha ja. Min sambo är läkare och har berättat en hel del, vissa kommer in med snuva eller lätt pollenallergi/förkylning. Att folk inte skäms över att ta upp plats och resurser liksom..

     Folk skäms inte öht. De kan dundra in med ambulans för att det kom en flytning från underlivet kl 03 på natten.
     Det hjälper inte att dundra in med ambulans, förvänta dig att bli prioriterad, gapa och agera som jag vet inte vad. Då prioriteras inte du.
     Det är de tysta patienterna man är orolig över.

  Fler som läser via mobil som viss text i inlägg samt kommentarer klipps för? Går inte att läsa förrän någon mer har skrivit en kommentar, då klipps det på ett annat ställe.

   Inte kommentarer men vissa bilder som CamCam lägger upp, tex en dump på kommentarer, faller utanför då och då.

   Safari, iPhone.

   Både på kommentarer och inlägg, har android.

  Skulle jag ranka dom sexuella trakasserier jag varit med om i mitt liv så är det en Kvinna som ligger i topp och hon var även min chef så att säga att kvinnor inte beter sig som svin är fel.

   Är det någon som sagt det då?

    Om du läser inlägget så kanske det blir uppenbart! Tycker att alla sexuella trakasserier är skit oavsett om du har snopp eller snippa. Metoo gäller väl alla övergrepp inte bara dom som kommer från en man!

     Och här kom den….

     Sexuella trakasserier är illa oavsett hur de ser ut. Man på kvinna, kvinna på man, man på man, kvinna på kvinna och då vidare….

     MeToo handlar om gruppen som är störst representerad och hur just den kommer till uttryck och hur just den gruppens attityder behöver förändras.
     Du kan inte ta samma recept på gruppen man på man eller kvinna på kvinna och du måste förstå att det i samhället inte har samma acceptans som just man på kvinna faktiskt har. Som bortförklaras om och om igen. DET att det bortförklaras gäller INGA andra grupper. Inga!!

      Nej. Metoo handlar om sexuella trakasserier, oavsett kön. Läs på. Tarana Burke startade det och Alyssa Milano drog igång det på nytt.

       Du har fel.

       Se svar till dig nedan.

        Jag har inte alls fel. Det är du som utgår från att offren är män. Hur vet du att det inte är kvinnor inblandade som är offer för henne?

         Nej det gör jag inte. Läs vad jag skriver igen.

     Jag har läst inlägget. Och kommentarerna. Nu läste jag alltihop igen, för din skull. Kan fortfarande inte se vem som sagt det. Håller med om att alla sexuella övergrepp är lika illa, oavsett vad offer och förövare har mellan benen. Att metoo har kommit att handla om det systematiska (!) övergrepp som män begått säger väl inte emot det, Annelie.

    Fast om man ändrar på rollerna på tex det där med ”snygg” Erik. . Hade en tjej smiskat till en halvnaken kille på rumpan på en fest så hade ingen ens höjt på ett ögonbryn.. Eller hur?

     1Jo

     2 Väldigt osannolikt det hänt då de flesta kvinnor hade varit rädda för efterföljden av smiska en okänd man. Rädda för hur han skulle reagera samt att de flesta vet bättre än att göra så.

      Haha dummaste jag hört. I vilken verklighet lever du i? Av egen erfarenhet har jag sett tjejer både ta killar på röven och i skrevet och kladdat o hängt på dom på otaliga fester och ute på krogen osv. Skillnaden är väl att om en kille skulle ta upp detta som ett problem så skulle han bli hånad, kallad bög osv.

       Tja jag lever iaf inte en verklighet där ovan skulle tillhöra något av det dummaste jag hört för då har man inte hört mycket. 😉

  Lite OT fast ändå inte:

  GP, Göteborgs största tidning, publicerade den här vidriga krönikan av David Eberhard. Han smutskastar offer, säger att Margot Wallström borde ha kunnat hantera att bli tafsad på under en middag, och att män bara är klumpiga när dom raggar.

  http://www.gp.se/ledare/j%C3%A4mst%C3%A4lldhet-handlar-inte-om-att-kvinnor-%C3%A4r-offer-1.4795432

   Ah David, den kända psykiatern. Ta allt han säger med en nypa salt. En sammanfattning av honom och hans uttalanden:

   http://enligtellen.blogspot.se/2017/05/david-eberhard-en-feministnazists.html?m=1

   Vad var det för ”vidrigt” med den krönikan? Jag tycker det var en väldigt bra och sund krönika!

  Var det inte andra programledare för Lyxfällan när Rosanna var med?

   Nej.

  På gruppnivå är mäns våld och kränkningar oerhört mycket mer omfattande än det omvända. Det är naturligtvis lika illa att bli utsatt- oavsett om man är man eller kvinna och oavsett om det är av en man eller kvinna.
  Den här debatten handlar dock om den systematik och kultur som finns i mäns kränkningar. kvinnors kränkningar befinner sig på individnivå, inte systematiskt. Man får faktiskt välja att debattera en sak taget.

  Varför hamnade mitt andra svar till Anneli i modd CamCam?

   Ok. Gissar jag knäcktt nöten när man hamnar i modd nu.

    Eller inte….

  Rosanna, vad gör hon idag för övrigt?

  Hej!

  Nu måste Anitha och Ann klippt podden, för jag skulle lyssna idag och Cissi nämndes inte alls? Kan du inte ta upp det? Känns märkligt att försöka mörka det, som någon slags efterkonstruktion…

  Vem av lyxfällanpogramledarna ?? Den skalliga eller han med hår? Nån som vet?

   Han med hår

  Här kan du blanda ihop äpplen och päron, du kan t.om. göra en fruktsallad av det hela.

  Nja håller inte med, #metoo är mer för att öppna upp samhället för de sexuella trakasserier som sker dagligen. Det är inget som säger att den kvinnliga chefen inte trakasserat kvinnor. Det är oerhört viktigt att man får lyfta debatten i alla aspekter, sexuella trakasserier och övergrepp är lika horribelt vem som än blir utsatt för det.

   Fast då med skillnaden att ingen skulle bortförklara det om en kvinna gör det samt att alla skulle tro på mannen.

   Kvinnor som trakasserar män är inte något som är normaliserat i samhället. Något som man får tåla. DÄR har du skillnaden.

    Skillnaden vad jag har förstått är att det är mer skamligt för en man att komma fram och erkänna att han utsatts för både våld och trakasserier av en kvinna, än vad det är för en kvinna att berätta om sina upplevelser. Vilket gör att männen oftare håller tyst. Läste några artiklar om det ett tag innan hela me too kampanjen drog igång, exakt var minns jag tyvärr inte.

     Inte mer skamligt, men en annan typ av skam. Det är inte min mening att låta mästrande, jag vill bara understryka att vara utsatt är lika hemskt oavsett kön. Som sagt, ett offer är alltid ett offer.

      Kan hända att mitt ordval var klumpigt. Vad jag försökte säga var att det på något sätt är en högre tröskel för män att anmäla än vad det är för kvinnor. Hoppas du förstod vad jag menade!

     Instämmer Ida.

    ”Alla skulle tro på mannen”

    ???

    Lever du under en sten eller har du helt och hållet missat hur extremt hånade och förlöjligade de unga asylsökande killar som mot sin vilja tvingades ha sex med Arbogakvinnan blev? Till och med polisen skrattade åt dem i början. Det var först när Arbogakvinnan häktades för mord de började ta pojkarnas berättelser på allvar.

    På nätet ”visste” minsann i princip alla att unga killar, särskilt de med ursprung i Mellanöstern aaaaaaldrig skulle tacka nej till sex med en kvinna och att det var självklart att de ljög.

    Män och killar som blir utsatta för övergrepp av andra män anklagas också ofta för att ljuga, eller får höra att de egentligen ville. Hade han verkligen inte velat hade han självklart kunnat försvara sig är en vanlig uppfattning. Läs gärna tråden om Vänsterpolitikern i Dalarna som öppet berättat om hur han våldtagits av en annan man om du på allvar inte känner till florerande attityder.

    Blir ärligt talat extremt besviken när en feminst som du osynliggör den här sidan av patriarkatet. För ja – det är patriarkatets vanföreställningar om att alla män alltid vill ha sex och om han nu mot all förmodan inte vill ha sex kan han självklart försvara sig som gör att även killar och män som utsatts för övergrepp behandlas som skit.

    Att kunna se och ta in det enkla faktum står inte på något sätt i motsats till att män som grupp är överordnade kvinnor som grupp , eller att den absoluta majoriteten förövare är män oavsett kön på offren.

   Fast då med skillnaden att ingen skulle bortförklara det om en kvinna gör det samt att alla skulle tro på mannen.
   Kvinnor som trakasserar män är inte något som är normaliserat i samhället. Något som man får tåla. Där>/i> har du skillnaden.

    Du behöver inte släppa på bägge 😉😂

  Helt ärligt så förstår jag inte vad som är metoo i detta fallet? De hånglade och i efterhand så ångrar hon sig.
  Jag har hånglat med massor och sen dan efter tänkt att det inte var världens bästa idé. Skulle jag hängt ut ”asen” för att de inte stoppade mig? Eller göra det nu, typ 20 år senare…

  Nej???? Metoo startades av Tarana Burke 2006 och 2017 drog Alyssa Milano upp det på nytt. Båda två i syfte att kunna visa att ’jag med’ råkat ut för sexuella trakasserier. Ingen av de nämner ens kön. Det här handlar inte om kön. Det här handlar om sexuella trakasserier! Nu gjorde du bort dig

   If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote ’Me too.’ as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem.”[12][13][14][5][15] Milano later attributed the phrase to Burke, calling Burke’s story ”heartwarming and inspiring”.[7]

    Women betyder kvinnor. Det står t o m på wiki.

    Läs intervjuerna med henne så ska du se att du har fel.

    Ja?????? Jag som kvinna som blivit utsatt av en kvinna, barn som blir utsatta av kvinnor under uppväxten, kvinnor som blir utsatta när de är vuxna är alla utsatta för sexuella trakasserier. Metoo handlar om ALLA KVINNOR som blivit utsatta. Oavsett om det är av en man eller kvinna eller transa eller papegoja.
    Så länge det inte står att det enbart är män som blivit utsatta av den här sr kvinnan så är det väl inte fel att lyfta ämnet?

     Jag svara på ditt påstående att metoo inte har kvinnor som sitt främsta syfte och att enligt dig kön aldrig nämns.

     ”Ingen av de nämner ens kön.”

     Du har fel.

     Och igen, läs intervjuer med henne om syftet med metoo.

     Varför så defensiv?

      Jag menar kön på förövaren, inte offret. Hur vet du att alla som är offer för henne är män?

       Då utryckte du dig dåligt och du gör nu antaganden om mig som det inte finns någon grund i.

        Hmmm vi missförstår varandra. Jag sov 2 timmar inatt. Trött. Men sant, är Camcam som gjorde den kopplingen i inlägget när hon tvekar på om det hör till debatten

         Det är lugnt och jag vet allt om sömnbrist 💚

     Du blev enormt ägd av Hmmm och ändå ger du dig inte?

      Enormt ägd? Läs vidare så ser du att vi både missförstod varandra samt löst det. Jag behöver väl inte ge mig för att jag har en annan åsikt, jag uttryckte mig lite otydligt från början bara.

   Jo.

   ”That was the genesis of the movement — to help young women of color who had survived sexual abuse, assault and exploitation.”

   http://edition.cnn.com/2017/10/17/us/me-too-tarana-burke-origin-trnd/index.html

    Ingen nämner kön på förövaren. Eller? Om kvinnor blivit utsatta här då?

     Så du har retirerat nu till att kön aldrig nämns till att kön på förövaren aldrig nämns…..?

     Varför vill du framhärda din ståndpunkt ang vad metoo avser? Har du en egen metoo som du vill lyfta fram? 💚

      Jag menade hela tiden kön på förövaren. Nej tack, inte känt något behov av att dela med mig av mina upplevelser öppet i den här kampanjen.

       Ok.

       Hade jag inte gillat dig i övrigt så hade jag kallat detta för en efterkonstruktion.

       Vi säger så för den här tråden. 🙂

        Svarade dig ovanför. Det var camcam som fick mig att komma in på ämnet och vi missförstår varandra. Du får tro vad du vill, men jag menade faktiskt förövaren. Jag tolkade hennes inlägg som att det inte hör till debatten för att det är kvinna mot man, bara det att jag inte automatiskt förstår varför män skulle vara offren här och inte kvinnor. Jag kan inte göra gröna hjärtan så du får ett rött ❤ Behöver kaffe…

         Det är lungt och som jag svarade ovan så vet jag allt om sömnbrist och du får här ett hjärta till.

          ❤️

      Usch vad obehagligt skrivet av dig, även om du menar väl så låter det i det här sammanhanget som den vidrigaste av vidriga härskartekniker. Dessutom så borde väl du om någon ha förståelse för att slåss för sin ståndpunkt, har du någonsin erkänt dig besegrad i en diskussion? Jag ångrar redan denna frågeställning.

       Ok eftersom du ångrar dig att du frågade, så låter jag bli att svara på allt utan nöjer mig med att säga att jag tyckte Em.e från början var rätt konfrontativ mot mig redan med sin första kommentar och att jag svarade därefter.

       Att du upplever hjärtan mm som härskartekniker säger nog mer om hur du ser på hela mig än något annat.

        Tack för omtanken Nicks. Men, jag tar inte illa upp iallafall, jag vet vad jag menar och kan stå upp för mig själv. Och The real Hmmm haha, jag gillar dig. Du är som ett syskon här, att argumenta och bråka lite med ibland men som man ändå alltid gillar 😘 Men du får nog ha i åtanke att andra struntar i hjärtan, de utgår från din text

         Fast jag tror att många tolkar saker värre just för att det är mitt nick och inte min text i övrigt.

         Puss tillbak 😘

  Du har nog fått det helt om bakfoten, Camilla. Meetoo skapades, enligt Wiki: Redan 2006 skapade den amerikanska kvinnorättskämpen Tarana Burke en liknande kampanj på Myspace, främst för färgade yngre kvinnor i utsatta områden. En ung flicka hade berättat för Tarana Burke om vad hon hade utsatts för, och hon kom inte på något bra svar utan skickade iväg flickan till en annan person för stöd. Senare tänkte hon att hon borde svarat ”Jag också”, och därefter drog hon igång sin kampanj. Den är fortfarande aktiv och har fått extra stöd av Alyssa Milano när hon fick veta att en motsvarande kampanj existerade med samma namn

  Ser att många debatterar ovan om ursprungssyftet med metoo och det håller jag mig utanför.

  För mig handlar dock metoo om sexuella trakasserier, främst i underläge. I de flesta fall är kvinnor underlägsna män, pga struktur, fysik osv. Men alla anställda är också i beroendeställning av sin chef.

   Det var det jag först tolkade det som, att det handlade om övergrep mot kvinnor i beroendeposition (aka utsatta av tex chefer), men har förstått nu att det kommit att handla om så mycket mer, och oavsett så tycker jag att ju mer uppmärksamhet metoo får, desto bättre 😊💪

  Nja, alltså jag är kluven. Jag har hört otaliga gånger hur kvinnor talar om män som sexobjekt, i synnerhet kända sådana. Jag själv har också gjort det flera gånger och börjat reflektera över hur normalt det är… Äldre kvinnor tar väl också ofta för sig och tafsar på yngre killar på krogen och tycker att det hela är hysteriskt roligt…
  Kvinnor är inte helt oskyldiga heller ju mer jag grubblat på detta, även om det (enligt min erfarenhet) sällan når de proportioner som alla manliga trakasserier och övergrepp mot kvinnor.

  kvinnors övergrepp, trakasserier hör icke hemma i metoo. Då får killarna skapa sig något eget. Deras lidande hör inte hemma i metoo. Så tycker jag.

   Hålle med 👏🏾

   Det tycker inte jag, alltså biten att de behöver skapa sig något eget. Jag tycker att vi ska fortsätta debatten tillsammans. Metoo är tjejernas men den fortsatta debatten behöver inte vara tjejerna för sig och killarna för sig utan helt enkelt jobba tillsammans och lyfta fram det tillsammans. Att sexuella trakasserier är fel. Att det behöver stoppas. På så sätt kommer man på sikt kunna hålla igång debatten och göra skillnad, får man män att brinna för något så brukar det (tyvärr) vara lättare att få förändring i något, även om det kanske behövs olika lösningar i olika grupper.

    Jag är väl lite ute efter att män ska ta eget ansvar o skapa något eget än att flyta med i metoo vågen. Jag är övertygad om att pojkar o unga män är utsatta…Men skulle det varit tvärtom att tex Schyffert blivit antastad av Timell i badtunnan…så vad tror ni hade hänt då där runt 2008? Eller 2006 när Lulu skapade nyheter….inget hände det tog många år av fritt rum för en snuskgubbe fylld m ego o härskartekniker, orsak var att offret var en KVINNA

     Fast varför inte? Vad gör det om de nu skulle rida på ’vår’ våg om det leder mot att vi kämpar mot ett gemensamt mål = att stoppa sexuella trakasserier? Det är sånna där tankar som måste bort om vi ska kunna komma någonstans gemensamt i det här och förändra på riktigt.

      kanske för att det är dax att de inte får rida på vårat underläge…varför duka upp åt männen igen, sopa framför deras dörr, ta all skit o bli offrade genom Metoo vågen o sedan kliva in o gråta ut när allt är klart?? Förstår du vad jag menar?

       Jag kan förstå dig delvis, men jag kan också se förbi det om det innebär en debatt med fler män på våran sida. Sen vet man inte hur många män som kände behovet av att delta i metoo heller. En man som blivit sexuellt trakasserad är också i underläge. Metoo behöver inte fortsätta med män. Men en debatt där både kvinnor och män berättar och blir hörda är inte fel. Om man inte hatar män då och av den anledningen vill stänga dem ute, då känns det kanske fel. En kamp mot det här blir starkare ju fler man är, en förändring blir lättare att genomföra ju fler som är villiga att genomföra den. Jag har inga som helst problem om män vill komma ut och berätta pga vågen som varit med metoo, jag hade stöttat dem lika hårt som jag stöttar kvinnor.

        jag skulle stötta deras kampanj till 100%, frågan jag ställer mig, hur många män skulle backa metoo kampanjen för män,där tror jag att kvinnan kommer stötta mest. I metoo kampanjen är det nog kvinnor som backar kvinnor. Få män backar metoo. Jag hade velat höra avgrundsvrål fr PK eliten…jäklar va tysta de är o Anitha o Ann de kommer väl podda för att stötta de utsatta männen…eftersom de är uppväxta o styrda av patriarkatet o kanske inte vet bättre…vad vet jag..

   Vita kvinnor som utsatts hör inte heller hemmet i meeto kampanjen då.

    Hemma*

  Jag har nog uppfattat det som att METOO gäller alla – kvinnor som gör saker mot kvinnor, kvinnor som gör saker mot män, män som gör saker mot kvinnor och män som gör saker mot män.

   kanske det är så, men där blir vi halta o lytta för männen kommer inte backa oss kvinnor som vi backar oss…tyvärr, därav vill jag inte att de ska få ta del av kvinnans kamp. Den får de styra upp själva.

    Och tror du som svarta kvinnorna vill att vita kvinnor ska ta del av deras kampanj?

     vi är kvinnor inte svarta el vita. Snacka om att penetrera o dissekera viktiga diskussioner till inget. Ska vi ha en vettig kampanj bör vi inte prata om hudfärg. Eller vill du vi ska dra in religion oxå? Rasism o religion eller politik? Hör inte hemma här.

      Haha.. Jag frågade en fråga? Du tycker inte män är välkomna, men tror du att denna kampanj som skapades av en svart kvinna för svarta kvinnor/tjejer tycker om att vita priviligerade kvinnor snor den då? Kan inte ni heller komma på nått eget? Precis som du tycker att männen ska göra.

       jag ställde dig också några frågor, vill du svara på dem? ”Ha ha”…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *