Fobier

Joakim Lundell:

https://www.instagram.com/p/BbOvbg_ntjV/?hl=en&taken-by=joakimlundell

Jocke går ut och berättar om varför han nästan alltid har solglasögon på sig, oavsett om det är soligt eller kompakt mörker.
Jag har läst tidigare att han hade komplex för de ärr han har under ögonen men rätar han ut alla frågetecken en gång för alla.
Jag har inte tänkt så mycket på det där med just solglasögonen men när jag tittar på bilden här ovan så känns det verkligen ovant att ”se honom i ögonen” vilket måste betyda att han sällan tittar rakt in i kameran. Märkligt att jag inte reagerat på det tidigare…

Jag har inte fobi för att titta någon i ögonen, däremot har jag kryp-fobi. Nyss när jag skulle lasta bilen full för att åka till återvinningen så satt det en gigantisk spindel på dörrkarmen och jag övervägde seriöst att bränna mer hela dörren. Spindlar och kackerlackor alltså…. fyyy fan! De fanns överallt i LA och det tog år innan jag slutade se dem i periferin så fort någonting rörde sig där.
Sen har jag även fobi mot att ta på plysch, att ha torra händer, torra läppar och djupt, mörkt vatten.
Och lite mot bilder på hål – insåg jag efter att någon introducerat mig för Trypofobi – särskilt om hålen är photoshoppade på en människa.
Klicka här om ni vill veta vad jag menar…
Sista bilden i kollaget gör mig seriöst illamående.

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha han har gått ut med flera gånger att det var pga misslyckad operation med påsar under ögonen? Samt att han har på sig glasögonen i videos där han och Jonna är själva. Varför ska han alltid få sympati med sina diagnoser? Han kan ju åtminstone försöka komma ihåg vad han sagt och inte.

      Har också hört de bottnar sig i hans komplex för ögonen. Före med påsar och efter operationen pga ärren. Även något med skelögdhet.

      Men säkert en kombination av allt. Diagnos och komplex.

      Just nu blir han ett med sina diagnoser i alla situationer käns de som. De tas upp i varje steg han tar eller gör. Och de är säkert så diagnosen styr hela honom. Ibland blir de lite 2 much. …..
      De har inte förbigått någon han har diagnoser.

      Tycker de är dags att se mer än diagnosen nu. Finns mer av Jocke än funktionsnedsättning att fokusera på.

    Jag förstår honom helt och hållet faktiskt, speciellt med tanke på Aspergers då detta är ett vanligt då. Tycker själv (dock utan diagnos) att det är obehagligt med ögonkontakt. Kom smygandes i samband med att jag utvecklade social fobi för några år och trots att fobin försvann så stannade ögonobehaget kvar så jag tittar alltid på nästippen istället när jag pratar med någon.

    Men mina fobier: spindlar, djupt hav (för vad som döljer sig under) OCH trypofobi! Trypofobin tar över allt, så djävulskt vidrigt och en bild kan förstöra resten av min dag.

      Tack för att du inte la upp några hålbilder i inlägget förresten!

      Jag har trypofobi, och jag kräktes när jag fick se en bild på vita jordgubbar i Allt Om Trädgård… Fy he*****e vad äckligt! ?

    OT: Cissi och Lulu var med på Malou efter tio idag.

      Intressant, tack för du skrev!

        Lät det sarkastiskt?? Menade alltså att det var bra att du skrev för det vill jag gärna se hehe

          Lite sarkastiskt kanske… Nej då, ingen fara 🙂

          Skulle kanske bifogat en länk, så här kommer den.
          https://www.tv4play.se/program/malou-efter-tio/3876541

    Är det en släng av fobi du har då? Fobi är ju inte något man hat ”lite av”. Antingen har man en fobi eller så har man inte det. Det är ju en stark rädsla eller starkt obehag mot någonting som också är irrationellt eller överdriven och orimlig. Att då ha ”lite” stark rädsla mot bilder på hål är ingen fobi. Och menar du kanske att du ogillar torra händer/läppar, eller har du fobi på riktigt? Känns som om du förminskade detta problem som många faktiskt lever med.

      Tackkkkk!!!!!!

      En fobi begränsar en socialt, i arbetet/skola eller liknande, och orsakar kliniskt signifikant lidande. Sluta använda fobi om sådant som ni bara tycker är lite jobbigt.

    Men han hade väl inte dessa problem förr? Det är väl efter hans drogmissbruk som han fått påsar under ögonen och skämdes över det. Han gjorde ju tillochmed en operation som inte blev som han tänkt.

    Jag har extrem spindelfobi och fick nästan en panikattack av videons thumbnail, men hann scrolla ner snabbt nog…. kunde du inte liksom, inte ha den där……… äh…. hjälp…

    En seriös fråga till er alla 🙂

    Jag är otroligt obekväm med att ha ögonkontakt med folk. Det kryper i hela kroppen och känns alltid så akward. Det blir pinsamt för båda parter eftersom jag så uppenbart inte kan hålla ögonkontakt. Jag kan inte ens hålla ögonkontakt under en längre period med min sambo sedan 5 år tillbaka eftersom det känns så konstigt och tillgjort.

    Därutöver kan jag snabbt överanalysera andra människors reaktioner och tro att någonting är fel med mig. Är det symptom på Asperger, eller? Tycker annars att jag funkar rätt bra i sociala sammanhang. 🙂

      Nej nej! Jag har inte Asperger men tycker ögonkontakt ÄR obehagligt. Tips: titta på nästippen när du pratar med folk, då märker de inte av det 🙂

      Försök att öva på att se folk i ögonen (lite i taget), det uppfattas ofta som att man är ointresserad om man pratar med någon och man aldrig kollar dem i ögonen. Sen behöver man ju inte stirra sig galen, men att då och då försöka lyfta blicken och möta den man pratar meds ögon tror jag är bra om man kan lära sig.

      Jag tänker alltid tvärtom: när jag möter någon som aktivt söker och håller fast ögonkontakt tänker jag ”men gud denna människa är ju psykopat”. Vilket de såklart inte är, men det är fullt normalt att bli obekväm vid ögonkontakt

    Haha skrollade vidare på sidan du länka och hittade detta som jag helt missat

    http://lajkat.se/anna-book-skrot-om-sin-hemlagade-pasta-pa-instagram-men-det-fanns-ett-problem/

    Jag har riktig panikfobi för spindlar.

    Går aldrig ner i en källare eller upp på en vind, kan knappt vistas i skogen längre.

    Träffar jag på en inne och måste ta hand om den själv börjar jag gråta och får använda dammsugare (självfallet med långa skaftet på). Efter den är borta låter jag dammsugaren stå på någon minut och sätter sedan en plastpåse med snodd för röret ifall att..

    Ser jag en spindel i ett rum och ”tappar bort” den kan jag inte vara där inne innan någon hittat den.

    Alla spindlar på bilder, video osv får mig att skrika till om de kommer plötsligt. Jag har tom lite problem med leksaksspindlar, framförallt om de rör på sig.

    Det är fruktansvärt jobbigt att ha en riktig fobi och de som inte har en kan aldrig förstå hur det är. Man tänker varje gång att det är ju inte så farligt, skärp till dig du är vuxen osv och tänker att nästa gång kommer jag kunna hantera det bättre men när situationen väl uppstår slår reptilhjärnan in och man bara handlar i panik.

    Att vara rädd för nåt/tycka nåt är obehagligt är INTE samma sak som en fobi.

      Jag är precis likadan, det är så sjukt jobbigt! Men psykolog tycker att jag ska gå igenom exponering för att bli bättre men jag tror ärligt att jag skulle dö om jag provade.

      jag är exakt likadan, mår riktigt dåligt av att bara tänka på spindlar, usch ryser till bara jag skriver ordet. känns så fjantigt, men har insett att jag kanske borde söka hjälp för detta.

      Har precis samma panikfobi för spindlar som du. Tidigare kunde jag inte vistas i ett rum ifall jag ”tappade” bort en spindel, tills dess att den återfanns av någon. Även om det inte är miljövänligt kan jag tipsa om Radar Insektsspray. Vet dock inte om det funkar om man bor i hus men för mig som bor i lägenhet ser jag aldrig skymten av insekter hemma! ALDRIG några spindlar hemma längre. Sprejar utanpå i listerna på mina fönster varannan månad under våren och sommaren.

      Inte för att det hjälper men kanske tröstar lite, att ha fobi mot spindlar är genetiskt nedärvd rädsla i syfte att överleva. Det är alltså egentligen inget irrationellt.

      Dock så hjälper KBT ofta även de värsta fallen.

        Bra poäng, Hmm… det har hjälpt mig mycket när det kommer till min rädsla för spindlar (Drar det inte så långt att kalla det för fobi även om jag kan instämma i flera saker som andra med fobi berättar). Detsamma gäller även för höjder och ormar, förövrigt.

        /Linda

      Jag hade samma problem som dig. Såpass att det blev ett PROBLEM. Jag gick i KBT och är helt befriad idag, och undrade varför jag inte sökt hjälp tidigare! Har noll känslor mot imsar idag, kan t o m tycka att de är intressanta och vill lära mig mer om dem eftersom jag faktiskt inte vet nåt då jag hela livet undvikit dem. Rekommenderas starkt!!

        Det här tycker jag är himla intressant faktiskt. Jag tvivlar inte på att det fungerar men har liksom svårt att se hur någon som har en riktig fobi liksom kan bli så pass botad. Jag kan se hur det kanske blir bättre men inte att man liksom kommer ta det med en axelryckning sen. Du får gärna berätta lite om det om du vill. Vad fick du göra och hur kändes det? Vad kommer man liksom fram till i samtalen eller vad man ska säga?

        @Alexandra
        Spindeln överlever inte resan ner till påsen så det händer inte. Jag är fullt medveten om att mina ”extra åtgärder” är överflödiga men det är ändå lugnande att veta att jag gjort det jag kunnat, det får mig att kunna släppa det helt enkelt.

        @The Real Hmm
        Jag har också hört att det är genetiskt men vet inte om jag tror på det faktiskt. Ingen annan i min släkt har spindelfobi så tvivlar på att det är ärftligt. Däremot har ju vissa grejer genom tiderna varit förknippade med rädsla och obehag som tex spindlar, ormar osv så tror mer på att det förknippat med eventuellt nån händelse när man är mindre påverkar det mer.

      Är du inte rädd att spindeln ska lägga ägg inne i dammsugarpåsen och sen nån natt senare väller det ut hundratals små spindlar…?

        Vilket trevligt och snällt svar, Alexandra. Verkligen. Hoppas det kändes bra att göra någon som redan är rädd för spindlar ännumer rädd. Så jävla drygt.

        För den som undrar så kan inte detta hända, då spindeln kommer dö av dammsugaren omedelbart och ändå inte överleva i påsen om den inte skulle dö direkt.

        Elakt, Alexandra.

          Haha men vafan, lighten up! Jag skrev så för att jag själv tänker sånna sjuka tankar och måste springa ut med påsen på direkten, även fast jag vet att det inte är så troligt att den skulle lägga ägg där inne, och sen när har ett spindelägg hundratals spindlar i sig..? Alltså skärp er nu, jag försökte inte vara elak, det var min dåliga humor! Jag är själv livrädd för spindlar.
          Och alla surrar om att man ska skaffa katt, men ingen av mina katter har brytt sig det minsta om spindlar så det kändes inte så tryggt det heller. 🙁

      Gå i terapi samt jobba på din rädsla varje sekund.
      Jag har varit extremt fobisk mot spindlar. Till den grad att jag kunde få panikattacker av en pytteytteliten och om den tex var i mitt rum så kunde jag inte ens kliva in i mitt rum på flera dagar. min fobi hindrade mig från så himla mkt grejer. Idag är jag ff inte helt ”frisk” och det finns stunder som är jobbiga (typ gå i en skog och se spindelnäten mellan träden) och jag kan känna paniken komma krypande men jag är ändå mkt bättre idag jmf med 10 år sedan.

    Jag tror inte på att han är diagnosticerad med Asperger. Är hundra procent övertygad om att han ljuger om det!

      Jag har för mig att han har sagt att han fick fel diagnos och inte alls har asperger, att han tycker att ADHD ska stämma in bättre?

      Men du har ju katt?? Jag hämtar en av katterna, visar spindeln och springer till ett annat rum tills jag hör att det är över….. Gillar inte spindlar

        Jag har katter med trasig DNS-stege. De skulle inte förstå vad det är jag vill att de ska göra… =)

          Oooh noooooo, vilken otur. Här funkar det varje gång

            Jag har också katt och det är långtfrån alltid som den manövern hjälper, tyvärr. Vissa äter hon gladeligen upp (särskilt de med små kroppar och långa ben) men inte de som är riktigt läskiga, enligt mitt tycke. Kanske har med giftet (mer hos större spindlar?), som smakar illa…

            /Linda

      Oj, vad fel det kan bli… Mitt förra svar var på inlägget, inte till dig såklart

      Jag tror inte på psykologer som ska sätta diagnoser på folk.. Själv blev jag tvingad att prata med bup när jag var 17, ville inte, var totalt ointresserad, svarade endast på tilltal, rökte även hasch några gånger innan mötena och satt o halvsov typ… Var där 30 min vid 5 tillfällen o sedan fick jag diagnosen aspbergers… :/ läste på om aspergers och insåg att jag verkligen inte har det, ingenting stämde på mig, var snarare tvärtom.. Men hon på BUP tyckte väl att jag betedde mig som en som hade aspergers dom få mötena vi hade. Knäppt, det bara delas ut diagnoser till höger o vänster.

        Vi sätter diagnoser för att detta garanterar att du får rätt vård/behandling av det som kliniken kan erbjuda. En diagnos är ett verktyg för kommunikation mellan vårdpersonal. Om du är missnöjd med en diagnos du fått, säg att du inte tror på den och psykologen/läkaren/annan berättigad vårdpersonal kommer att utreda dig mer noggrant. Vi vill inte sätta en diagnos, vi vill sätta rätt diagnos.

        Hur länge sen var det här? Jag jobbar inom psykiatrin just nu och det är inte speciellt populärt att sätta diagnoser som Asperger eller ADHD längre, kräver långa utredningar med både läkare, anhöriga och psykologer inblandade. Det är till och med svårt att få igenom disagnosen även om man är helt säker på att man själv har den, tyvärr.. Då man inte heller alltid kan få den hjälp man behöver.

        Jag har varit med om samma när jag var 17 år, 2003. Min utredning gjordes när jag var inlagd på Barn/ungdomspsykiatriavd och läkaren som gjorde den hade själv Aspergers. Jag tröttnade på svara på vad jag ser i bilden/vad jag tror kommer hända sen i bilden och svarade på samma sätt på alla bilder – vilket läkaren sen förklarade till min mamma att det tydde på att jag fastnade i olika tankemönster.
        Jag rökte däremot inte hasch …

        Visst kan det vara något hos mig som stämmer med Aspergers, men två läkare jag har träffat senaste åren tycker det känns som fel diagnos. Men jag har inte fått en ny utredning fastän jag velat göra en …

      Jag tror inte heller att han har Asberger, ser inga drag av Asberger alls i honom. Tror inte han fått den diagnosen tror han fabricerat det, eller att han blivit feldiagnosticerad isf.

    Ursäkta kapningen. Men Isabellas instastory:

    So, I am buying a bag today, it matches my Abaya.

    Reflektioner på det? CamCam!!!!!!

      Hon har alltså köpt en svart påse? ??

        en svart ”påse” för sådär 40.000kr 😉

        The real hmm när kommer du hem till mej och kollar på sälarna och katterna ?? ?

      Hon börjar ju göra en riktigt illamående…

      Det jag reagerar över är att hon tar foton/filmar så att andra okända människor i offentliga miljöer kommer med. Det är något man helt bör undvika därborta. Och i synnerhet kvinnor, hur sjukt det än låter kan man riskera fängelsestraff om man fotograferar en kvinna och sen sprider bilden via mms/internet.

      Hon är ju fan inte riktigt klok.

    Men vänta nu, det var ju HAN som hånade Hanna för att hon har Aspbergers! Jävla hycklare

      Ja på den tiden håna Jocke allt och alla.
      Lättast var att höja sig själv genom någon annas svaghet. Sparka på personer som låg ner.
      Tror han tillägna Hanna flertals blogginlägg om aspeberg. Nått i stil med apberg och andra nedlåtande ord hon fick ta. Hur oduglig hon var och värdelös på grund av sin Diagnos skulle jon ogillas och aldrig tas på allvar.

      Men de var då. Nu har han landat och sadlat om.
      Tack och lov för de. Bra där Jocke.

    Jag är livrädd för spindlar, emellanåt mörkrädd, men det värsta, får ilningar i hela kroppen av att bara Tänka på det..är det här vedervärdiga gnisselljudet frottéhandukar kan göra, och ännu värre..ljudet och känslan om man råka bita i tyg och liksom drar det mellan stängda tänder…

    Har fobi för spindlar och…katter. 🙁
    Att se en spindel, speciellt inomhus, utlöser alltid panikattacker för mig. Speciellt efter jag blev traumatiserad när jag vaknade med en äckligt stor husspindel..i mitt ansikte. Fyfan.
    Katter får jag inte panikattacker av men jag klarar inte av att vara nära en katt, blir helt stel och måste se vart katten är hela tiden för att hålla avstånd haha..
    Hata inte på mig nu haha! Har inget emot katter, en fobi är ju som sagt en ologisk rädsla.

    Jag har en extrem fobi för grodor, alltid haft.
    Svimmat när jag sett någon ibland.

    Spindlar och ormar tycker jag absolut är obehagligt… men grodor är verkligen en FOBI.

    Kan inte gå bland blöta löv, i skogen etc..

    Ser jag en groda på tex telefonen är risken stor jag kastar iväg telefonen.

    Urk!!!

      ?

      Men alltså gud! Trodde jag och min syster var ensamma om detta!! Jag är livrädd och människor tror inte på mig när jag berättar?
      Jag och min syster fungerar inte normalt när det är grodväder ute.
      Såvida inte du är min syster? ? Hade förklarat saken…

        Men det här lät spännande! Vad är grodväder?

          Typ fuktigt väder?
          Har stora problem att köra bil när det kryllar av grodor på vägarna. Usch, ryser av att skriva det!

    Jag har ingen fobi men är väldigt rädd för fjärilar. Jag blir alldeles svettig av bara tanken på att behöva gå igenom ett sådant där fjärilshus. Tycker att de är så äckliga.

      Du är inte ensam! Nattfjärilar är värst! ?

      Min mamma klarar inte av fjärilar. Själv känner jag likadant för skalbaggar. En dag när jag bodde hemma vrålade mamma att jag måste komma och rädda henne (haha <3), det var en nattfjäril som hade satt sig på en handduk i badrummet och hon kunde inte vara där inne. Så jag går in, tar handduken och ska släppa ut fjärilen från balkongen… SER DÅ ATT DET ÄR EN SKALBAGGE (mamma sa sen att det var en ollonborre). Släpper handduken och skriker på mamma att komma dit.. haha cirkusen där hemma emellanåt alltså.

    Alltså …..”hålbilderna”
    Fy fan vad äckligt, rysningar över hela kroppen av de flesta bilderna

      Samma här! Mår på riktigt dåligt när jag ser hålbilder..

    HATAR kardborre.. både att ta och att höra ljudet.. är nog ensam att ha detta.. men fy faaann! Kryper i hela kroppen av att ens höra ljudet av typ barnskor där man har kardborre på skorna istället för snören

    USh . Har fruktansvärd ormfobi . Vill ej gå i skogen på sommaren längre tyvärr .

    Om man äter glass och sen råkar sätta tänderna i träpinnen då ryser jag. Hatar spindlar med. Men vad snygg han är.

    Tur att jag varken har spindelfobi, ormfobi eller grodfobi… för då hade jag aldrig kunnat bo där jag bor.

    Däremot hatar jag älgflugor, som omvandlar sig till älglöss.. när det hittat ett smaskigt ställe i håret eller nacken och biter vingarna av sig. Jag spr8nger som en idiot genom skogen, när en svärm dyker upp.

      Camimami jag förstår verkligen det ?

    Har ostfobi.

      Stackars dig. Mitt liv vore över.

      Tror de flesta med ett sexliv kan förstå hindret ?

        Alltså är jag full idag, är sidan full idag eller varför hamnar mina svar fel?

          Ha ha ja alla som vill ha ett sexliv borde skippa ost. Grön MÖGEL ost fy fan dör bara av namnet.

    (1) Grov bakteriefobi. Jag tvättar mina händer konstant. Innan jag använder bestick ute (exempelvis på jobb) kokar jag vatten och sköljer rent det jag ska äta med. Jag kan inte (om inte det är livsnödvändigt) röra vid mynt och min telefon rensas dagligen. Sitter jag vid en ny dator gör jag rent mus och tagentbord.

    (2) Fobi mot att folk rapar – OBS: Inte rappar men rapar haha. I vissa kulturer anses det för att vara ”ett tack” (fint) när man rapar efter maten. Jag dör när jag tänker tanken. Jag föreställer mig äckliga gaser ur deras mage flyga runt vid samma höjd som min mun och föreställer mig dessa gaser åker in genom min mun. Urkkkk.

      Slickar hellre på en toasits. Borstar hellre tänderna med än främlings tandborste. Tar hellre upp ett slängt tuggummi fr gatan o tuggar. – ÄN ATT FÅ OST I MUNNEN.

    Har fobi för navlar. Jag blir yr av att bara tänka på dem och skriva detta nu. Mådde urdåligt hela slutet av nittiotalet av trenden med blottade magar med en – ve och fasa – navelpiercing! ? Och ja, jag borde söka hjälp, för det är, tro det eller ej, ett hinder att vara så skräckslagen för navlar.

      Det är inom ångest/panikångest, osäker på om det räknas som fobi. En hel sida att fylla i om just det där under utredning ? Jag har själv de problemen, har inte tagit körkort och åker helst inte bil alls. Men lösningen är att utsätta sig för det, det är lösningen för det mesta, även om det är svårt i början. Till mig sa de att det skulle bli jobbigare i början för varje gång för att sen vända och bli enklare och enklare, men vet inte om det stämmer eller bara var ett sätt att få mig att göra det. För min del är det inte själva körandet som är problemet utan de andra på körbanan, efter saker jag sett andra göra så litar jag helt enkelt inte på andra i trafiken

        Men vaaa nu hamnade det fel igen????

    Vet inte vad man ska kalla det men jag är så fruktansvärt vansinnigt livrädd för att köra bil. Jag fixar inte det och det är verkligen ett problem! Vet jag att jag kommer att behöva köra så har jag en klump i magen flera dagar innan. Lyckades ta körkortet med bravur, inga problem med kunskapen. Men jag är SÅ rädd för att köra.
    Frågade en terapeut vad jag ska göra, och hon tyckte jag skulle utsätta mig för det bara… och det har jag försökt, intensivt i början, men det släpper liksom inte.
    Nån som har tips?

      Vad är det som gör dig rädd? 🙂 Jag var ofta rädd för att krocka eller liknande, men håller med din psykolog om att man måste utsätta sig själv för det. Det gav mig ett bättre självförtroende, även i trafiken, och nu älskar jag att köra.

        Det är enkelt, jag är rädd för att jag ska göra fel, köra på nån, backa på en bil, få sladd, att det kliver ut en älg på vägen (min man höll på köra ihjäl sig pga en älg en gång..9 frakturer i skallbenet), göra fel bedömning, osv. Allt kan ju hända, och bilolyckor händer ju varje dag…
        Jag skulle vilja orka utsätta mig för det, så att det släpper. Men när ska man ha utrymme i sitt liv för all ångest och stress som det medför de första veckorna?! Mitt liv är liksom jobb, barn, projekt, deadlines… jag fattar inte hur jag ska hinna ta fighten mot den där låsningen.

      Jag har lite tvärs om. Älskar att köra bil men efter varje längre körning så spelas det upp fruktansvärda olycksscener i huvet. Vanligast är att jag inte hinner stanna i tid och krockar med bilen framför, den kan spela på repeat hundratals gånger innan jag somnar. Sjukt irriterande! Antar att det är stress som släpper efter man varit så fokuserad på körningen under flera timmar.

    Har han slagit i huvudet nu?
    Bokomslaget är en bild med ögonkontakt med kameran.
    AAAALLA snaps han la upp för ett tag sedan då? När han var arg och skällde (har hänt ganska många gånger) där filmar han ju oxå sig själv utan solglasögon och han kollar in i kameran?

    Jag menar. Googla jockiboi. Finns knappt en enda bild där han inte stirrar in i kameran?

      Att kolla in i en kamera är inte samma sak som att kolla någon annan i ögonen.

        Ok. Så du har inte läst hans inlägg? Läs igen.

    Jag har en grav fobi. Kan inte ens skriva om den 🙁 Har i tillägg också OCD. Den har dock blivit bättre med åren, men hänger ihop med fobin. Jäkla skit. Fixar inte ens att söka hjälp för hur ska jag kunna tala om det? Oh well, har det bra för övrigt ändå tycker jag

    Men guuuud! Vi har EXAKT samma fobier Cami! Twinsgoals på den. Baam!

    Fobi mot torra händer, torra läppar, plysch? Man kan vara OBEKVÄM med sånt men att ha fobi innebär en stor begränsning i ens vardagsliv.
    Onödigt att du tog upp egna rädslor när inlägget skulle handla om Joakim.

      Ja gud vad dumt att skriva om sig själv i sin egen blogg…

    Jag är livrädd för vatten så som hav,sjöar etc. Skulle aldrig aldrig i mitt liv tex hoppa igrån en båt ner i vatten. Kryper i hela kroppen av att va oskyddad.

    Lite som höjdskräck fast med vatten. Det är så stort, djupt och något kan vara så nära utan att man ser.

    Borde typ söka hjälp för jag vågar verkligen inte bada får panik av tanken ?

      Jag med! Min typ av skräckfilmer är de filmer som utspelar sig på öppet hav ?

    Har aldrig tyckt Jocke var snygg men helvete vad han ser bra ut på denna bild. Blir alldeles knäsvag. Suget i blicken, de kraftiga armarna, de råa färgerna.. wow!

      Han är jättefin på bilden. Men armarna ärallt annat än kraftiga. Jocke är jätte smal just nu.

      Hahahahahahaha. Ha. För du skämtade väl?

        Nej, men fräscht att du gör narr av vad jag tycker är snyggt.

          Tramsig kommentar hörrudu. Jag tycker också han ser bra ut på bilden – han har ett sug i blicken på något sätt. 🙂

          /Linda

    Bilderna på hål får mig inte att må dåligt alls, utom sista bilden! Men där ser de liksom ut som svamp på eller nåt, äckligt ?

    Jag visste inte innan jag läst ditt inlägg att jag reagerar så starkt på hål men fy fabian vad jag rös och mådde illa av dom?

    Jag kan bli lite konfunderad när folk blir rädda för min hund. Till exempel min granne som står intryckt i ett hörn i hissen och blundar om vi åker samtidigt. Det är liksom en trekilos chihuahua, kopplad. Hon viftar på svansen men sitter i övrigt still. Skäller aldrig, visar aldrig tänder eller liknande. Jag FATTAR att fobier ofta (alltid?) är helt irrationella, är själv livrädd för skalbaggar vilket är minst lika töntigt, men min guuuuuuuulliga lilla hund liksom.

    Jag klappade fågelspindeln på skansen akvariet mot min spindelrädsla/fobi och det har släppt fast jag är inte så förtjust i spindlar ändå.
    Det finns inga farliga spindlar i Sverige.
    Spindelhonan som är större än hanen brukar äta upp sin partner efter parningen ibland, det slipper man som kille iallafall 🙂

    Jag har blodfobi och sprutfobi, speciellt blod. Blir helt svag i hela kroppen och det isar när jag ser blodbussen eller bilder på facebook när folk ska skryta med att de gett blod. SLUTA lägg upp såna bilder, jag fattar att ni är stolta men jag svimmar! Har efter flera års övning lärt mig ta blodprover och sprutor men gråter hysteriskt i varje gång. Kan inte ens se tecknat blod på film.

    Ibland svimmar jag nästan av tanken på att det finns blod i min kropp.

    Ok måste typ springa iväg och kräkas nu pga tänkte på det.

    Jag är LIVRÄDD för hundar, stora som små. Värsta jag vet är hundar som skäller och hoppar. Så jäkla oberäkneliga och hetsiga, har blivit hundbiten 2 gånger som barn och blev jagad av en stor jävla rottweiler en gång. Skrek och grät (va 9 år gammal) och kärringen ropade på hunden flera gånger som vägrade lyssna, varför har man såna hundar okopplade?? Blir arg bara jag tänker på det

    Åh är också rädd för spindlar ? minns när jag skulle duscha när jag var mindre och det var en stoor svart spindel i duschen. Var inte rädd då utan spolade ner spindeln i avloppet och hoppade in i duschen….. när jag senare stängt av vattnet och stod och hade i schampoo i håret kröp den där vidriga äckliga svarta spindeln upp ur avloppet igen ? Fy fan!!!!

    Fobi mot magsjuka… ???

      Huu… ja. För mig har det blivit bättre med åren, förmodligen mest för att jag numera är mamma till tre. Men när jag var yngre var det förlamande, särskilt under höst- och vintertid.

      Blä!

      /Linda

        Är mamma till två, 6 och 2 år, har panik varje natt typ att de ska kräkas nu, speciellt hon vi samsover med.. ? Sådär nice att vakna av en spya rätt i nyllet mitt i natten.. men försöker tänka att det går över och att man överlever..fast det känns som man ska dö mitt i det..

    Men det finns väl massor av bilder på Joakim där han är utan solglasögon och där han tittar in i kameran, även fast han ofta på senare tid haft solglasögon på sig men han har ju sagt att det beror på påsar och operation han gjorde runt ögonen! Tror inte att han har asperger eller att det skulle bero på det nej. Har massor av fobier bl a spindlar, kackelackor, råttor, ormar, mörkt vatten, oljetankers, färjor och stora fartyg…

    Okej, han säger detta men jag kommer nog inte sluta tro att han inte riktigt har slutat med alla droger. Speciellt då han byter anledning ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.