Paow & Mattias första avsnitt i Temptation Island

Paow:

Paow och hennes Mattias hinner inte avverka mer än en dag med tillhörande bon fire där de får titta på klipp av vad den andra haft för sig innan han brister ut i gråt.
Paow fick gå på dejt med en kille där hon valde att göra matchande tatueringar med honom samtidigt som han höll henne i handen för att det gjorde ont.
Återigen – VARFÖR utsätter man sig för någonting sånt här? Särskilt efter den historia de båda hade innan programmet och det man fått reda på sedan de kom hem?

Men var går gränsen? Får man hålla en annan kille/tjej i handen när man tatuerar sig och är det en för intim handling att skaffa matchande tatueringar med en person man känt i ett dygn?

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag kan hålla kill-kompisar i handen. Jag kramar dem, osv. Likadant med mina tjej-kompisar. Och maken gör lika.

    Att skaffa matchande tatueringar kan för några bara vara en kul grej. Paow ser ju sina som konst och som minnen från olika tidpunkter. Så absolut inte något jag ser som otrohet.

    Känns inte som något man gör med någon annan om man säger sig vara i ett seriöst förhållande tycker jag.

    Självklart får man hålla vem man vill i handen. Och i detta fallet, så visste dom att det handlar om att dejta, men någon av det andra könet. Då får man faktiskt räkna med olika slags närkontakter. M o P är otroligt barnsliga, för sin ålder.

    Spela roll egentligen, dravel för ostabila vuxna. Bara de inte skaffar barn så får man väl egentligen vara nöjd

      Precis. Skräp-tv som ingen bör se på. Vi kan bättre!

    Nä, jag och min fästman har INTE vänner av det andra könet som vi umgås med privat (alltså klart man gör i grupp/på jobbet/chattar vänskapligt).

    Varför skulle vi ha behov av det med tanke på att vi är varandras bästa vänner? Ser inget behov av att umgås med någon annan av det manliga könet än min fästman.

    Mycket märklig kommentar ovan från Annica där man håller killkompisar osv i handen, och att maken också gör så. WTF??? Varför finns ens behovet av att göra så? Låter inte sunt.

      Men vad i hela fridens dagar

        Jag & min sambo har kompisar av motsatt kön som vi umgås med & ibland utan att den andra är med. Dessutom har vi en tjejkompis som bor i Oslo & det har hänt flera gånger att min sambo varit & hälsat på henne utan mig. Saltmackan måste tycka vi är jättekonstiga, haha.

          Min sambo har inga kvinnliga vänner förutom kollegor och både han och jag skulle nog reagera om nån utav oss umgicks privat med vän av andra könet. Men vi ungås tillsammans med andra par och även med vänner till han/till mig. Vet att han chattat ibland med tjejkompisar till mig delat saker de tycker är roliga osv. Men de är fe vi tycker är ok/inte ok så klart alla är egna…
          Är lite skeptisk dock för att min vän och hennes sambo hade ett annat par de umgicks
          Med ofta sov hos varandra gick ut och drack ihop o så och det hela slutade med att sambon och hennes vän låg en natt när de va fulla o de andra lagt sig :’) hahaha säger
          Inte att det ör vanligt men jag är misstänksam

          Min kompis och henne

      För mig låter det konstigt att man väljer bort vänner av det motsatta könet bara för att man har en partner. Varför är det olika att ha en kvinnlig och en manlig vän om man t.ex är kvinna? Pga risken att man kanske blir kär i vännen? Att vännen kanske blir kär i en? Att ens partner inte kan lita på en om man umgås ensam med den manliga vännen? Är på riktigt nyfiken varför man aktivt väljer bort halva befolkningen bara för att man är i en relation.

        Klockrent ?

        I mitt fall för att jag aldrig riktigt haft några bra killkompisar och all killar som funnits i mitt liv har haft ngt intresse/attraktion för mig

        Och jag tycker det är respektlöst att forsätta umgås med någon jag vet är/varit intresserad

      Så du menar att man skall ge upp sina tidigare relationer med det motsatta könet när man går in i ett seriöst förhållande?

      Jag umgås med min bästa killkompis väldigt mycket. Han sover över hos mig ibland och min kille skulle aldrig ifrågasätta det eller tycka att det var konstigt. Varför skulle min pojkvän vara med mig om han inte var 100% säker på att han är den enda jag vill ha? Det om något hade ju inte varit sunt.

      Det är väl skönt om lan kan ha lite manliga vänner? Man behöver inte ragga på det motsatta könet. Kramar också om mina killkompisar.

      Tycker att det låter väldigt osunt, att man inte ska kunna ha vänner av andra kön än sitt eget. Kontrollbehov eller ?

      Jag och min man lever exakt likadant som ni. Bästa och längsta förhållandet jag någonsin varit i. Vi tror inte att män och kvinnor kan vara vänner utan att vid iaf något tillfälle bli olämpligt attraherade av varandra (från ena sidan eller båda). Folk verkar uppfatta det som märkligt och extremt, men tro mig, jag upplever det verkligen inte som någon sorts uppoffring eller något jag på nåt sätt saknar. Tvärtom är det perfekt för oss. <3

        Handlar verkligen inte om kontrollbehov – utan snarare om att det inte finns något behov av andra relationer.

        Jag och min fästman umgås varje dag – frivilligt – vi vill inte vara med andra (jodå, jag träffar mina tjejkompisar också).

        Men vi shoppar, handlar mat, lagar mat, städar, ser fotboll, går och bowlar, spelar biljard, blir höga, dricker vin, går upp samtidigt för att dricka kaffe ihop innan jobbet, ja allt! Och att tillägga är att vi vart ihop i 4,5 år.

        Vad fan skulle jag vilja ha kompisar av det manliga könet? Jag har ju ALLT i min fästman.

          Varför vill du ha tjejkompisar då, om du har allt i din fästman?

          Konstigt stt välja kompisar baserat på deras kön snarare än egenskaper.

          Mina föräldrar har varit gifta i 30 år och de har vänner av olika kön. Kan bero på att mina föräldrar är medvetna om att män och kvinnor inte måste ligga med varandra när de umgås. Eller som du antyder att de bara MÅSTE ha bekräftelse från andra män/kvinnor.
          Trots att du inte tycker det låter sunt med manlig/kvinnlig vänskap utanför ett förhållande kan jag meddela att mina föräldrar mår toppen!

          Detta är så långt ifrån hur jag själv tänker så måste faktiskt fråga av ren nyfikenhet, innebär det att ni aldrig samlat ihop din mans pojkvänner och dina flickvänner för en middag eller fest? Att du aldrig får vara med då han hänger med sina kompisar och diverse? Tänk om du vill ta hem dina tjejkompisar får han lov att lämna hemmet då eller låsa in sig på ett rum? För är han hemma och småpratar med dina vänner ”riskerar” de ju på sikt att bli vänner?

            Alltså, hon sa ju här ovan att de umgås med varandras vänner gemensamt?

            Det är inte en cirkus bara för att man väljer att inte umgås med motsatt kön. Själv är jag också i ett förhållande där jag inte har så många killkompisar. När jag var singel umgicks jag endast med killar i princip. Men alla mina vänskaper med män har alltid slutat med att de ska försöka någonting och det vill jag inte utsätta mig själv för. Tyvärr, men har aldrig haft en killkompis som det visat sig inte vill ligga. Därför har jag helt skitit i det. Jag umgås SJÄLVKLART med män i min omgivning som finns där men inte ensam på fritiden. Min kille har aldrig haft en tjejkompis tidigare och har inte nu heller, hans arbetsplats är 100% mansdominerad så det är bara manliga vänner där. Och JAAA vi alla kan sitta i samma rum och ja de är mina vänner också och om min kille lämnar rummet kan jag sitta kvar där ensam med dem.

              Jag förstår din poäng och jag läste också att hon skrev att de kan hänga med sina vänner gemensamt. Hon skrev dock också: ”Mycket märklig kommentar ovan från Annica där man håller killkompisar osv i handen, och att maken också gör så. WTF??? Varför finns ens behovet av att göra så? Låter inte sunt.”
              Det jag åtminstone reagerade på är, och som du också verkar tycka, att vänskap ska vara platonisk. Den ska inte handla om att man vill ligga. Därför borde det inte spela någon roll att man håller en vän i handen vid tillfälle. Jag har också upplevt hur många vänskaper med män gått i stöpet för att de inte har sett vänskapen som platonisk. Men jag har fortfarande många manliga vänner där den är det.

            Har haft fest ett flertal gånger / parmiddagar å dyl. Inga konstigheter, varför skulle det vara det?

            Känns som att ni drar detta till en genusfråga (såklart…!)

            Alltså, huuuur kan detta bli en genusfråga? Jag hade inga nära killkompisar när jag var singel heller, jag upplever att alla killkompisar jag har haft har velat ha ”mer”. Men det är väl olika. Jag skulle se mig själv som en attraktiv person, och det är nog relativt sällsynt att en killkompis inte försökt gå ”över gränsen” och därav har jag inga killkompisar längre. Varför ska jag utsätta min fästman för onödig ångest?

            Klart jag har mina tjejkompisar, de har jag ju umgåtts med sedan jag var typ 13.

            Sedan nej, jag kan inte prata smink, kläder, shopping, inredning, sexdetaljer osv med min fästman som jag kan med min bästa vän. 🙂 Inte så att han inte lyssnar, men han intresserar sig inte.

              Fast ”Saltmacka”, det var du som gjorde detta till en genusfråga då det var du som sa att du och din fästman ”INTE har vänner av det andra könet som vi umgås med privat, varför skulle vi ha behov av det?”. DU gör det till en genusfråga då du pratar om att du och din fästman inte vill umgås med andra personer av det motsatta könet. Jag tänkte som ni när jag var i ett förhållande med en kille och vågade inte umgås med andra killar för jag var orolig över att jag skulle få känslor över andra killar. Jag var alltså inte kär i min dåvarande men vågade inte vara singel för jag trodde att jag var allt för beroende av min dåvarande. I mina öron så låter det som att du och din fästman har ett rätt så ohälsosamt förhållande där ni inte vågar umgås med människor av det motsatta könet för att ni inte litar på er själva eller varandra. Förlåt för att jag spekulerar nu men ditt sätt att säga att det är ”onödigt” att umgås med andra i det motsatta könet när man har partner låter jäkligt sorgligt och destruktivt. Det låter som att ni umgås 24/7 och är beroende av BARA varandra.

              Alltså, har man inga killkompisar behöver man ju såklart inte skaffa några. Har man aldrig haft några så låter det ju inte som ett aktivt val på samma sätt som det gjorde från början. Min bästa kompis är kille och vi pratar om ”shopping, inredning, sexdetaljer osv” och det spelar ingen roll att han både identifierar sig själv som man och har en penis som dinglar. Hade min partner tyckt att vår relation var olämpligt hade jag sagt hejdå till min partner. B har varit min bästis sen jag var 13. Han är skitsnygg men jag kan liksom kontrollera mina luster.

          Så talar bara någon som aldrig haft en riktigt bra killkompis.

            Jag har nästan bara killkompisar, inte legat/attraherats av en enda av dom. Brukar inte ligga med mina tjejkompisar så varför skulle jag göra det med mina killkompisar?
            Folk har så konstiga idéer för sig.

          Var det bara jag som reagerade på att ”blir höga” fanns med bland aktiviteterna? ?

            Vad är det att reagera på? Alkohol är skadligare än gräs.

            What’s the deal? ?
            Hellre hög än full.

          Jag som är bi får inte ha några kompisar ¯_(ツ)_/¯

            Tänkte samma sak. Tur jag inte har så mycket vänner då! ?

            (Ps. Borde jag oroa mig för att min mans bästa vänner är tjejer? )

        Hur är man olämpligt attraherad?

        Undviker ni arbetsplatser med anställda av båda könen också? Rätt vanligt att folk blir lite olämpligt attraherade där har jag hört.
        Nä bäst är nog att stanna inne så man kan kontrollera sig.

          Aa men inte konstigt att folk skiljer sig/separerar när man tänker som många här inne. Vet du hur ofta folk lämnar sin partner för att de varit otrogna på jobbet?

            Nä vet jag inte. Berätta gärna.
            Däremot vet jag att många jag känner träffade sin partner på just arbetsplatsen. Hur många som är otrogna av dem har jag ingen statistik på.
            Är ju det jag säger. Man kan inte hindra alla situationer från att uppstå o definitivt inte hindra sin partner från att vara otrogen. Är relationen trygg så kan man ha vänner av alla sorter, behöver man hindra sin partner så kanske inte relationen är så stabil från början.

      Nu förstår jag ingenting. Skulle en annan persons könsorgan bestämma om den är värd att ha som vän eller inte? Varför? Är ni oroliga för att era sexuella drifter är för svårkontrollerade och att ni utan varandras stöd viker er för dem?

      Jag måste slå rekord då. Är kompis med mitt ex. Han är här i bland och hänger med min familj (man och barn)

        Åh! En till lika konstig människa som jag!

          Bara för att man inte fungerat som par, utesluter inte att man kan bli vänner. Vi hade 6 månaders paus utan att träffas. Sedan ringde han en dag och bjöd in sig på kaffe. Var han som gjorde slut. Nästan 10 år sedan nu. Pga livet hinner vi inte träffas så ofta just nu tyvärr

      Varför skulle man inte ha behov av vänner bara för att man har en partner? Och vad spelar könet på vännerna för roll om man litar på varandra och har ett stabilt förhållande. Förstår verkligen inte din logik.

      Tycker du resonerar väldigt gammaldags och märkligt. Klart man har behov av att umgås och behålla sina vänner 🙂 de flesta normala människor klarar av att umgås med det motsatta könet utan att göra något dumt.

        Jasså? För det moderna är alltid 100% bäst??? I så fall behövs inte metoo alls eftersom alla sköter sig och ingen man rör kvinnor om de inte är deras partner???

      Låter inte sunt att välja kompisar utefter könet heller. Även om min man är min bästa kompis/partner osv. Så har vi andra vänner utöver det som är av både könen.

      En av mina längsta och bästa kompisar som jag pratar med om allt är en kille. En av min mans bästa vänner är en tjej. Skulle aldrig tänka mig att säga upp min vänskap med min killkompis bara för att jag är i ett förhållande …

      Jag har en manlig bästa kompis. Han var min brudtärna när jag gifte mig. Hade min man haft något emot det så hade han inte blivit min man. Skulle aldrig välja bort mina vänner pga kön. Men vi alla är olika. ?

      Jag har inga kompisar alls. Problem solved. Det gäller bara att vara en riktigt tråkig människa som ingen vill hänga med! Pro tip!

        Tror jag inte på att du är ?

        Jag blir gärna din vän. Lägg till mig. Heter meryem roos på facebook 🙂 ♡♡

      Är med dig till 100%.
      Skulle aldrig låta min sambo ha nära vänner av det motsatta könet.

      Sen är det såklart en annan femma och man umgås mycket med ett annat par.. parmiddagar etc. Men aldrig att jag skulle låta min man gå och fika med en ”kvinnlig vän”.

        Du kan aldrig bestämma över en annan människa på det sättet? Det verkar ju jättekonstigt att du ska bestämma vem din partner får och inte får träffa. Är du erfaren av otrohet som gör att du är så kontrollerande? Det känns som att det är osäkerhet på sig själv och på sin partner som gör att man känner behovet av att bestämma över sin partner på så vis..

          Det är absolut så att tidigare otrohet har skapat en osäkerhet hos mig. Såklart kan man inte bestämma över någon annan.. man om vi säger såhär då.. jag hade aldrig valt att inleda en relation med någon som hade haft kvinnliga vänner. För mig är det helt enkelt ytterst märkligt.

          Som tur är har min sambo samma uppfattning. Jag har många manliga vänner sedan tidigare.. men jag skulle aldrig gå och ta en öl med någon utav dom själva. I ett större sällskap, absolut. Annars, nej.

        Mina grannfamiljer umgicks mycket, hade parmiddagar osv. Mannen i det ena paret och kvinnan i det andra vänslades med varandra länge utan att det kom fram. Så ni kanske ska akta er för parmiddagar också, verkar inte sunt för fem öre! 😉

      Jag är bisexuell så jag har inga vänner alls 🙁

      Alltså va?! Det låter ju helt sjukt. Jag bor med två killkompisar jag känt i 10 år, samt har ett distansförhållande med min kille som bor i ett annat land. Inte en enda gång i mitt liv har jag funnit någon utav dom attraherande överhuvudtaget och min pojkvän tycker hellre inte det är något konstigt med det. Skev jävla bild av världen ni måste ha.

      Bara nyfiken. Får ni vara kompisar med någon som är bisexuel?

    Mattias lade ut en omröstning på hans Instagram där folk fick rösta vem man tyckte hade betett sig bäst av dom två i avsnittet. Jag röstade inte då jag såg det på den där hemsidan (där man kan kolla anonymt på folks instastories, det står vem som kollar på det man lagt upp och vilka som röstar vad) men det känns som att han fiskar sympatier efter beskyllningarna om misshandel.

      Fast jag tror mer på honom än P. 90% av det som kommer ut henne är ju bara lögner och skit.

        fast hans reaktion på en enkel handhållning va väll inte helt normal och typiskt hur en kvinnomisshandlare reagerar när han inte får slå henne för hennes misstag.

          Precis, kände igen hans beteende och blick så väl från mitt ex.. nä, får verkligen inga bra vibbar av den killen.
          Han försöker framstå som snäll och oskyldig på tv men ser rakt igenom honom..

        Så fint att du försvarar en kvinnomisshandlare då. Han har ju redan delvis erkänt det paow har berättat. Herregud

        Så tänkte jag också förut, men efter att ha sett hur han betedde sig i TI så tror jag inte längre att hon ljuger om det. Har själv blivit misshandlad av en tidigare pojkvän och man känner igen beteendet på långt avstånd. Riktigt obehaglig kille.

    en otrolig överreaktion från hans sida vilket visar vilket kontrollbehov han har och hur svartsjuk han är

      Eller så visar det hur falsk Paow är. Han väntar ju bara på det han vet kommer ske. Svär stt hon kommer hoppa i säng med de flesta killarna där. Sån är ju vår allar Paow.

        Gå o dra nått gammalt över dig.

        Fan va ofräscht och vidrigt att försvara en snubbe som slagit sin tjej, ingenting rättfärdigar misshandel, inte ens om hon hade varit otrogen.

    Jobbigt när man är bisexuell som jag då. Då får jag inte ha några vänner alls för det finns ju risks att jag hoppar i säng med dem och är otrogen mot min partner.

    Skulle inte va så jättekul att tänka att om ända anledningen till att min partner är trogen är att han inte har några kvinnliga vänner.

      Hahaha känner som dig! ?

      Så resonerade mitt ex. Eller ja, det var inte ens jag som var bisexuell utan min bästa kompis som bodde 30 mil bort. Fick inte åka dit och sova över ”för då kanske ni har sex”. Mm. Hon kan inte kontrollera sig och jag har ingen egen vilja. Eller något.. (idag ser jag tillbaks på tiden med det exet som den värsta i mitt liv, bland annat för den här grejen)

        Men usch! Skönt att det är ett ex!

    Jag har inte kanalen ens så jag slipper se eländet.

      Man behöver inte se eländet även om man har kanalen faktiskt. Och man kan se eländet även om man inte har kanalen.

        Så är det med det, Kattis.

    Alltså VEM kollar ens på sån här skit tv? Pinsamt ju.

    Så jävla knäppt program

    Varför man utsätter sig för något sånt här:

    Ptja. För att Paow ville stanna i rampljuset en stund till. Antagligen är både hon och Mattias väldigt beroende av att få komplimanger, positiv respons och att synas – stå i centrum och känna sig åtrådda. Om de hade ett sånt fruktansvärt dåligt förhållande så kan jag tänka mig att båda två kände att det här programmet var ett sätt att ta sig ur det.

    Det är oftast väldigt vanligt att folk som är i destruktiva förhållanden inte upplever att de är i såna eller hur illa det faktiskt är, förrän något yttre påverkar dem. I det här fallet var det kanske programmet som gjorde att paow/mattias insåg att de inte kunde fortsätta leva så här på utsidan.

    Fattar inte resonemanget att man som tjej helst inte ska vara vän med någon av det motsatta könet när man är i en relation. Hur ska vi som inte är heterosexuella göra? Jag kan bli kär i alla, oavsett kön eller icke-kön. Enligt det resonemanget skulle jag inte kunna vara vän med någon alls, eftersom jag då skulle riskera att bli kär. Det är ju direkt stört, anser jag.

    Det man kan göra med andra när ens partner är med och ser är det man kan göra när partnern inte är med och ser. Så tänker jag. Jag kan krama mina killkompisar, sitta nära dem, jag skulle defenitivt kunna hålla dem i handen som stöd, kindpussar är ok men pussa på munnen skulle kännas märkligt. Men alla är ju olika.

    Det är inte hälsosamt någonstans att känna sig begränsad till vilka man umgås med. Man ska välja vänner utifrån personlighet och inte vad de har mellan benen. Jag har nästan bara killkompisar och jag har inte knullat någon av dem. Är även i ett förhållande med en man. Chockerande, jag vet…. -.-

    Håller med Mattias det är så jävla fel !

    Är lika känslig själv och hade blivit skit ledsen om min partner gjort så som Paulus aka slynan.

    Å enda anledningen till att jag såg detta i Söndags var just för Mattias och P tycker programmet annars är skit 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.