Takes one to know one

Joe Santagato:
Min syster bjöd med mig en gång på en parmassage – antar att hennes man inte var så sugen – men vi låg fortfarande i varsitt rum. 
Det var allt annat än harmoniskt eftersom våra två massörer skrik/pratade med varandra genom den springan som fanns mellan väggen och taket som delade av våra två rum.
Helt plötsligt går de ut och kommer tillbaka med små glaskoppar som de värmer upp och sedan suger fast på våra ryggar.
Jag hade ingen aning om att detta var del av massagen och hade inte hört talas om metoden tidigare, och svensk som man är så säger jag ingenting utan ligger där med dessa kliande koppar på ryggen i 20 minuter.
Jahapps, tack och hej och så går vi ut och jag åker hem.


Jag såg ut så här när jag tog av mig tröjan.

Jag såg ut som en blandning mellan en tärning och en legobit när jag kom hem.
Jag fick en CHOCK! 
Har ni varit med om något sådant?
En behandling som inte riktigt blev som ni hade tänkt? En happy ending?
Mitt ex fick tacka nej till det efter att den påbörjats av massören i Thailand. Jag trodde det var en myt typ…

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha… Hade en kund som såg ut så på ryggen och hen var tydligen galet besviken, men jag har hört någon tala gott om de resultaten också 😊

  Jag kan bara berätta från andra perspektivet (exklusive koppar) 😁
  Jag jobbar som massageterapeut i Stockholm och fick senast igår frågan om jag kunde göra lite ”extra” för mer betalt (oftast brukar kunder vara lite mer diskreta i att luska fram om det erbjuds eller ej). Jag sa nej och det godtogs efter lite ifrågasättande från kundens sida.

  Jag pratar väldigt öppet och är oftast väldigt rak på sak när någon beter sig oanständigt under en behandling.
  Jag masserar för att förebygga och lösa upp spänningar i musklerna och ge avslappnings/träningsråd, inget annat.

  MEN när kunder har börjat fråga mig om mitt sexliv och börjat höra av sig privat (och oavsett tid på dygnet) med påtryckning, blir det så surrealistiskt oanständigt att jag inte alltid vet hur jag ska styra konversationen rätt.

   Hej. Jag har aldrig träffat en massör (du har säkert en finare titel, typ muskelinspiratörssläppare) så jag tar tillfället i akt. Jag har en del knutor på ryggen, som jag tycker att jag känner av ibland. Är dessa ”farliga”/jobbiga för ryggen att gå med? Bör jag boka in en massage eller kan jag lugnt tralla vidare?
   Allt gött.

    Hahaha massör duger fint 😄
    Kort och gott kan vi sägs såhär: de knutor du känner av i musklerna är spända muskelfibrer, som förmodligen har uppkommit av statisk långvarig belastning eller t ex överträning. De får inte fullgod blodtillförsel, vilket innebär att slaggprodukter lagras och att fibrerna inte får energin de behöver.

    Massage hjälper dig att börja lösa upp/bli av med dem, men se till att komma till någon som gör behandlande och djupgående massage (inte nödvändigtvis hård, trycket anpassas efter individ).
    I de flesta fall behöver man 2-3 massager under de första 8 veckorna för fullgott resultat, och sedan kan du fortsätta förebygga uppkomsten av dessa på egen hand. 🙂

    Och som svar på din fråga:
    Jag kan inte tänka mig att de är farliga i sig, däremot kan de ge en muskulär obalans som kan yttra sig i smärta, dålig hållning etc. Om du ska boka en massage eller ej beror helt och hållet på hur de påverkar din livskvalitet. 😊

    Börja med att försöka slappna av mer i axlar och mellan skulderbladen.

    PS. Eftersom jag inte känt på din rygg eller vet mer om din livssituation kan jag bara spekulera i att ovanstående gäller även dig. Hoppas det var till någon hjälp!
    Allt gott!

   Jag vill också ställa en fråga till dig som massör? Obs, helt ok att inte svara om du är less på att jobba på din fritid (kan tänka mig att en som massör ofta blir tillfrågad att göra det). Men jag har en öm ”knuta” i hålfoten sedan några veckor tillbaka. Mellan tån och hälen. Gör överjävligt ont att trycka på och jag masserar genom att rulla en tennisboll under foten medan jag sitter på kontoret. Min fråga egentligen är, kan man ens få muskelknutor där eller är det mest troligt något med en sena? Jag har googlat men som vanligt när man googlar är allt dödlig cancer.

    Hej!
    Det är lugnt, jag svarar gärna i den mån jag kan!
    Det finns muskler som går på undersidan av foten, men även en ”bindvävsplatta” som går från hälen till tårna och det är oftast den man har problem med, är det närmare hälen skulle jag gissa på plantar fasciit, hälsporre. Det är lättast att beskriva som en inflammation. Kan uppstå lättare för den som håller på med löpning/joggning.

    Däremot brukar detta mest ömma och inte (vad jag har varit med om) vara en knöl, men kan säkert förekomma.
    Kan det vara vätska? Känns det lite som en blåsa? Eller är det en hårdare ansamling?

    Låt området vila och försök i en vecka att massera från hälen upp på hälsenan, samt sträcka på tårna och böja dem uppåt i den mån det går så att fascian tänjs ut. Sluta direkt om det gör ont, och gör mindre rörelser.

    Se om det blir bättre, men samtidigt bör du kolla upp det med en sjukgymnast 🙂

    Jag tror inte att det är något farligt, men kan leda till mer obehag och kanske en mer intensiv hälsporre, om det nu är det. Förmodligen kommer du få stretcha foten mycket, hålla igång cirkulationen och kanske ha skoinlägg ett tag medan området återhämtar sig. 😊
    Lycka till! 🌹

   Fy fasen, jag måste fråga dig hur du hanterar en sådan förfrågan…

   Spontant känner jag att man borde vilja avbryta behandlingen och sparka ut klienten genom dörren med huvudet före. Och absolut inte fortsätta knåda en sådan snuskpelle.

   Du är professionell men får en fråga om sexuella tjänster. INTE OK!!

    Det är olika beroende på vad det är för kund. Vissa kan ge en obehagskänsla och andra inte, men jag har än så länge lyckats hålla ett lugn och säga något i stil med ”är det det du önskar får du gå till en annan massör” och ”fortsätter du såhär kommer jag behöva neka dig massage i framtiden” eller kort och gott ”en sån situation gör mig väldigt obekväm så jag vill inte att du gör så, det finns inget där jag vill se. Nu lägger jag på en extra handduk.” när en kund faktiskt bestämt sig för att blotta sig under massagen. Jag säger alltid till män att behålla kalsongerna på, men vissa struntar i det och vissa har det inte.

    Jag har även jobbat som undersköterska, och ansvaret för hygien och kateterinsättning för både män och kvinnor och ser inget sexuellt i främmande människors kroppar, just när det kommer till vård, och blir inte alltid överdrivet berörd – MEN de män som gör detta under behandlingen gör helt klart fel.
    Det är absolut inte ok. De har ingen aning om min syn på det och vet inte hur jag skulle reagera. Hade det hänt när jag var yngre hade jag känt mig så obekväm att jag hade velat gråta, det kan jag nästan garantera.

   Hej Kriti!

   Får jag också ställa en fråga?

   Jag blev för ett tag sedan masserad på min arbetsplats av en manlig massör. Han frågade innan om jag hade ont någonstans och jag sa att jag hade ont i ländrygg/svank. Ett kort tag in i massagen förklarar han att det oftast sitter i rumpmuskeln och han drar ner mina byxor och börjar massera min rumpa. Jag försöker hela tiden intala mig själv att han är ett proffs och att jag inte ska ifrågasätta hans jobb, men rätt som det är ligger jag på massagebänken med jeansen OCH trosorna nerdragna till strax ovanför knävecken och han masserar utförligt båda mina skinkor. ÄR det normalt att utföra en sådan massage? För att komma åt en viss muskel? Jag kan tillägga att jag hade string på mig, alltså inga mormorstrosor som var i vägen för någon typ av massage.

   Efteråt ställde jag mig bara upp och gick därifrån. I total chock. Vill intala mig själv att det fanns en fullt naturlig förklaring till varför han var tvungen att dra ner även mina trosor.. Men det känns inte alls bra.

    Hej!

    Även om tanken till viss del är rätt ang ländrygg och rumpa, anser jag att han gjorde VÄLDIGT fel i utförandet.
    Man klär ALDRIG av en kund, om inte kunden ber om hjälp med ett plagg.

    Jag har som princip att alltid förklara vilka muskler som samspelar, hur jag ska komma åt dem, frågar om jag FÅR gå innanför byxlinningen/underklädeskanten en bit in över rumpan, och har alltid alltid en handduk över som jag isf arbetar under. Och uppmanar kunden att säga ifrån om det känns för närgånget. Värna om människans integritet.

    Att han själv drar ned dina byxor OCH trosor för att komma åt rumpmuskulaturen är inte ok. Är man på det området ska det vara en respektfull och begränsad beröring (om du förstår hur jag menar).

    Om han endast använde knådning/typ hela handflatan kom han inte heller åt musklerna på rätt sätt då det inte blir djupgående. Att arbeta över hela skinkan är inte heller nödvändigt.
    Det räcker (enligt min erfarenhet) med att arbeta med musklerna i ländryggen och ursprung för glut-musklerna samt piriformis – med cirkulerande korta, djupa tryck med fingrarna.

    Jag tycker att du ska tala med den som sköter kontakten med massören om detta, och säga att det inte fanns någon tanke om integritet, för det där är inte OK och låter i mina öron som ett totalt missbruk av sin position och ditt ”underläge” där du ligger på bänken och litar på honom.

    Massören får faktiskt BETALT för detta, har ingen rätt att ta på dig där du inte skulle vilja och ska alltid anpassa sig efter kundens gränser. INGEN massör har rätt att bestämma hur intim massagen blir, och absolut INTE klä av någon utan medgivande. Man ska aldrig heller själv behöva klä av sig mer än vad man är bekväm med, och känsliga zoner ska alltid undvikas utan medgivande från kunden – inte för att du ÄR kund, utan för din rätt till integritet och massörens respekt gentemot en medmänniska.

    🙁 🌹

  Jag klippte kontakten med min bästa killkompis för att han berättade att han regelbundet besöker en thaimassage i Stockholm och får alltid en happy ending. Och även blir erbjuden mer🙄

   Oj. Varför bryta kontakten med sin bästa vän för det??

    För att han köper sex? Och alltså har en kvinnosyn/människosyn som Michelle troligen inte ställer upp på? Skulle göra samma sak, vidrigt beteende ju.

    Hon kanske är extremt pk

     Eller tycker det är viktigt att hennes vänner delar samma värderingar som hon. Var drar du gränsen för vad dina kompisar får göra innan du bryter vänskapen? Ingenstans? Om fler sa ifrån kanske det vore färre som ägnade sig åt äckelbeteende som att köpa sex.

    Eh för att man inte vill hänga med folk som glatt talar om att dom köper sex? Vilket ju är vad man gör om man går dit för att få en happy ending.

     Tycka vad man vill om att köpa sex. Jag skulle själv aldrig köpa eller sälja, men skulle ju inte radera ut min bästa vän ur mitt liv pga att hon/han gjorde det valet.

     Jag stöttar min bästa vän i allt. Skulle seriöst kunna skydda henne om hon mördat. Det är liksom det man har en bästa vän till. Din bästis delade en tabubelagd hemlighet med dig och du sa upp kontakten. Du låter inte som en bästa vän i mina öron. Du låter som en moaltant som byter vänner som Blondinbella.

      Nu var det ju inte min bästa kompis men jag kan ju säga att jag hade haft svårt att se min bästis på samma sätt om jag fick veta att han hade köpt sex. Beroende på omständigheter hade jag hellre stått ut med mord.

      Moraltant? Ja, kanske. Har inga problem med att kallas det och har helst nära vänner med någorlunda lika moralisk kompass. Det betyder inte att vi tycker samma om exakt allt men vi har typ samma syn på människans värde.

      Nej. Visar det sig vara en kallblodig mördare, pedofil eller annat som verkligen strider mot mina etiska principer så skulle jag klippa kontakten oavsett om det vore min allra bästa vän, ett syskon eller förälder osv.

      Wow, tycker man ställer upp på kompisar med att veta att de begår våldsbrott och mörka det är att gå rätt långt tycker jag. Inte hjälper det kompisen heller. Om du visste att en kompis begått en våldtäkt eller misshandlar sina barn? Fortfarande ok? Allt som innebär övergrepp på levande varelser (köpa sex, sexuella övergrepp, misshandel av människor eller djur), rasism eller sexism är så fjärran från det jag tror på att jag inte skulle kunna vara kompis med någon som utför eller förespråkar det. Ni kan kalla det PK, jag kallar det moral. Det vänder sig i magen av att tänka på att stötta en person som ägnar sig åt sånt.

    Moral…googla!

     Måste alla dela samma moral?

      Nja, inte alla kanske, men nog känns det bra att dela en grundläggande syn på människans värde. Typ.

       Att man köper sex betyder inte att man inte ser ett värde i alla människor. Det är din fördom enbart 🙂

        Om man tycker sig ha rätt att _köpa_ andra människor så har man inte samma syn på människovärdet som jag, nä. Det är ingen fördom.

         Amen.

         Nu är det ju personens tjänster man köper och inte personen dock.

    Jag tycker absolut inte att det är konstigt att bryta kontakten med en kompis som gör något sånt. Det är ju i princip att köpa någon annans kropp, jag skulle inte kunna vara vän med någon som har grundläggande värderingar som är så långt ifrån mina egna.

     Verkligen! Skulle aldrig behålla en sån vän. Droppade en tjejkompis som var ett svin mot sin kille hon hade ett långdistansförhållande med. Han jobbade hårt för att spara pengar till flytt och ville bilda familj med henne. Hon tyckte det var roligt och eggade på honom samtidigt som hon var otrogen. En sån person förstår jag inte hur NÅGON skulle vilja ha som vän? Då kan jag heller inte förstå hur en vän som köper sex skulle vara en vän att behålla?

    För att man inte stödjer prostitution?! Det är olagligt.

   Du låter som en ganska kass bästa vän.

   Chockad över att du får kritik över det här. Jag skulle aldrig kunna hänga med någon som har en människosyn där det är okej att köpa sex. Jag skulle också bryta med mina vänner om det kom fram sådana saker. Precis som att jag skulle bryta om dom typ gick med i något vit-makt-parti, om dom slog sin partner osv. Det vittnar ju om att dom inte är så jävla trevliga egentligen

   Alla ni som inte kan förstå hur en kan bryta kontakten med någon som köper sexuella tjänster, gå in och läs på instagramkontot; prostitutionens_verklighet!

   Hur ska man hantera om man har fått veta att ens bror köpt sex? Han är en fin människa (ja, det slår knut i mitt huvud med) och har lidit av depressioner hela livet. Ett tag var han nära på att lyckas ta sitt liv och har alltid varit ensam utöver några vänner och sen vi i familjen. Han vet inte att jag vet och ingen annan heller och jag är livrädd för att skammen skulle driva honom bort från oss om det kom fram. Det är 5 år sen jag fick veta och jag kan inte sluta tänka på det och inte på kvinnan han köpte heller.

    En fin människa köper inte sex.

     Ja, jag vet? Det är ju det hela min kommentar handlar om, min bror som jag har växt upp med visar sig vara en sexköpare. Hur hanterar man det? Har du något förslag eller vill du påpeka något annat uppenbart? Ska ja sluta älska honom? Säga att han är ett as? Ta avstånd och låta honom gå ner djupare i sin depression?

      Ändå måste du påpeka att han är en fin människa? Det är just det som skaver, en är inte en fin människa om en köper sex.

      Ja, jag vet inte vad du ska göra. Jag hade dock tagit avstånd från någon som visade sig vara ett as som köper sex. Och om han får en djupare depression är inte mitt problem, utan hans. Eftersom det är hans handlingar som gör att jag tar avstånd, inte hans depression. Eller tycker du att han kan komma undan med vad som helst bara för att han lider av en depression?!

   Jag kan faktiskt tillägga att jag flera gånger försökte ha en vuxen disskution med honom att detta inte var okej.. så det var inte så att jag bara slutade umgås med honom. Han orkade inte med mina klagomål, jag orkade inte umgås med någon som inte respeterade lagen eller kvinnor💁🏻‍♀️

  Var på en helkroppsmassage i Riga en gång.
  Massören va en tjej men upplevde ändå massagen som lite närgången.
  Hon masserade mig i cirklar runt mina bröst.
  Ouch när hon masserade mina ben gick hon väldigt högt upp, hela vägen till ljumskarna. Sen avslutade hon massagen av underkroppen med att lyfta upp mina ben och slå låren emot varandra så att det smackade av “fettet” 🤔😅

  Och jag sa ingesting som den svensk man är 🙈

  Alltså det här kom jag att tänka på ang förra inlägget om mat. Var på en kurs och en dam med minkpäls ja hon såg ut att vara rik ställde sej upp och så högt jag har ett jättebra tips när det gäller att spara pengar på mat och det är att koka soppa på fiskhuvuden!? Bara jag tänker på det skrattar jag mitt och andras kursdeltagares min var blä!!!😂

   Hej Kurt-Maria👋

    Hur kan det vara så roligt att outa K-M jämt? Jag tycker det är riktigt dålig stil. Tänk själv om någon hela tiden ”avslöjade” era anonyma kommentarer. Oavsett vad det handlar om känns det integritetskränkande och barnsligt. Skärp er!

     Tack för det du empatiska människa med hjärta stor kram till dej 😊❤

     Men hon är ju inte ”anonym” eftersom hon skriver på ett väldigt speciellt sätt. Dessutom är hon ofta otroligt bitsk och otrevlig helt oprovocerat, men gud nåde den som säger emot eller säger ifrån. Då ska det ”pratas med chefer”, anmälas till polisen (oklart för vad) och folk kallas för stalker hit och dit. Dubbelmoral personifierad typ. Hänger man i ett kommentarsfält som detta där det diskuteras högt som lågt så får man helt enkelt tåla att bli emotsagd, annars bör man helt enkelt avstå från att kommentera eller söka upp mer passande bloggar.

   Sej 😂😂😂🐟🐟🐟

  Jag har aldrig varit hos en massör i mitt liv, samma med att aldrig ha varit hos en frisör. Jag avskyr när folk jag inte känner rör mig. Men, jag får massage av pojkvännen ofta för att jag sitter mycket på jobbet vilket är skönt. Ibland med ”happy ending” men ofta inte.

  Åh gud det här påminner mig om min ”spa”behandling i Turkiet för några år sen. Kvinnan som ska utföra behandlingen är från ett annat land och kan väldigt dålig engelska (min kille hade annars kunnat kommunicera då han är turk). Så sätter hon varma stenar på min rygg och det gör ont som in i helsike, alltså verkligen bränns. Och jag försöker säga det till henne men hon svarar bara att det är normalt. Hade världens märken på ryggen i flera dagar efteråt och det gjorde riktigt ont så de stenarna var nog lite för varma…

  Är jag satt på granskning för att jag skriver fööör långa kommentarer? 😂😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *