Nemo stängs av från Facebook på livstid

Nemo Hedén:

Nemo har fått reda på att han är avstängd från Facebook på livstid eftersom han är dömd för ett sexualbrott.
Jag undrar om hans konto blivit anmält eller om Facebook genomför någon slags upprensning nu i sviterna av #Metoo?
Jag hade ingen aning om alla dessa regler som Facebook har – hade ni?

Helge Fossmo får ha Facebook, Christine Schurrer får ha Facebook men Nemo får inte ha Facebook?
I grund och botten tycker jag att regeln är bra men det skulle behöva nyanseras lite, hur det nu skulle gå till.

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag anser att alla får ha Facebook, men att det är VAD som publiceras där som avgör huruvida man blir avstängd eller ej. Att det viktiga är att inte använda Facebook på ett olagligt sätt. Inte vad man gjort tidigare. Det är fullständigt irrelevant.

      Facebook är ett privat företag och har vilka regler de vill.

        Eh, ja naturligtvis? Men du missade tydligen totalt att jag skrev vad JAG ANSER…

    De har nog fått in anmälningar. Svårt att mörda på Facebook. Lätt att utnyttja unga tjejer och killar. Antar jag är hur de tänker. Eftersom han är dömd och pratar om det så finns det ju svart på vitt att han gjort det. Straffet personer döms till i liknande fall är ju våldtäkt alt. sexuellt utnyttjande av barn. Tror inte Facebook vill ha personer där som är dömda för det eftersom risken för grooming är stor nog som den är. Är Fredriks konto kvar? Var det inte på Facebook han bad om sex från den 14åriga tjejen?

      Nej, privata aktörer ska INTE ägna sig åt den här typen av sanktioner. Att människor ens tycker att det är ok är skrämmande. På lång sikt riskerar detta att skada rättsstaten. Tanken med straffrättsliga påföljder är att man avtjänar sitt straff, för att sedan återanpassas till samhället. Den här typen av ageranden skadar det preventiva syftet med att utdöma straff.

      ”Eftersom han är dömd och pratar om det så finns det ju svart på vitt att han gjort det.” Bra, då vet alla som är skyldiga till sexualbrott att det är bättre att inte erkänna, eftersom de kommer att straffas av samhället om och om igen då.

        Så, tycker du att Timell och Fredrik och gänget ska få komma tillbaka sen som ingenting också? Det är inte så att han inte får gå och handla på ica, utan han får inte ha ett konto på Facebook – där det finns barn. Inte så konstigt och bra agerat av facebook

          Men är du allvarlig? Var ska gränsen dras för vilka som ska stängas av och inte? Pedofiler, våldtäktsmän, kvinnomisshandlare, nazister? Det finns till och med människor som drogar och våldtar djur och delar detta på Facebook, och Facebook har svarat genom att inte ens radera materialet ifråga. Med ditt resonemang skulle hundratusentals människor behöva stängas av.

            Att ha sex med djur är olagligt hur som så vet inte vart du vill komma med det. Gränsen ska gå vid om du är dömd alten fara för samhället/personer. Är du dömd för tex sexualbrott mot barn ska du inte vara där barn är på internet.

            Vad tycker du själv? Att han verkar så söt så att hans dom inte gör något?

              Var jag vill komma med det? Det jag skrev, uppenbarligen. Att Facebook inte bemödar sig att ens radera material som innehåller brottsliga handlingar, men däremot kan tänka sig att stänga av personer som blivit dömda och redan avtjänat sitt straff. I det här fallet hade ju inte gärningsmannens brott någonting med Facebook att göra, det var knappast så att han bedrev sin brottsliga verksamhet på eller via Facebook.

        Fast när det kommer till sexbrott och pedofili så är återfallsprocenten nästan 100 %. Och ursäkta mig, men jag tycker att en minderårig tjejs säkerhet går före en sårad sexförbrytares känslor.
        You did what you did now fuck off.

          För det första så är väl inte personen som diskuteras i den här tråden en pedofil? Att ha sex med en 14-årig tjej är inte detsamma som att vara pedofil.

          För det andra så är återfallsrisken inte ”nästan 100 %”. Det är ju helt befängt att påstå det. Sexualbrott har låg återfallsrisk i jämförelse med tillgreppsbrott och liknande.

          För det tredje, det handlar inte om ett barns säkerhet i jämförelse med en pedofils känslor. Tror du på riktigt att det är problemet så kan vi nog inte diskutera vidare. Vi måste kunna se det här från ett större perspektiv, det vill säga hur privata aktörers vilja att utfärda egna former av sanktioner riskerar att påverka samhället på längre sikt.

    antar att de klassar honom som ”sex offender” i usa, vilket du även blir där om du kissat utomhus tex.

      Fast han har inte kissat utomhus utan haft sex med en 14-åring. Då klassas man som sex offender i typ alla länder i västvärlden.

        ja, min läsförståelse är det inget fel på. läs igen.

          Varför lägger du till det sista då? Låter som du vill få det att låta som ’no big deal’ för att du kan bli dömd som det över att kissa utomhus i usa…

          Som Em.e säger, varför lägger du då till det sista om att kissa utomhus? Varför är det intressant? Det låter som att du bagatelliserar.

      Han är dömd för sexuellt utnyttjande av barn

      Det där är en myt. Alla pedofiler som står och blottar sig utanför skolor brukar alltid påstå att de faktiskt bara kissade och är oskyldigt dömda. Det är den äldsta ursäkten i boken.

    Men alltså…vem använder ens Facebook 2017? Det är ju typ bara min mammas generation och företag/diverse nyhetsssajter.

      I juni fanns drygt 2 miljarder aktiva användare, men annars så.. ?

      Det skulle väl vara de där 2 miljarderna aktiva medlemmarna då?

      Jag använder Facebook för att hålla koll på klubbar och en mängd olika evenemang, delaktig i olika grupper samt messenger såklart. Jag vet inte hur jag skulle kunna få reda på vad som händer i evenemangsväg (loppisar, marknader, klubbar, utförsäljningar, vernissager osv osv) om jag inte hade FB, känns som att jag skulle missa otroligt mycket kul annars.

        Du vet, den här gamla grejen som kallas för kalender kanske skulle funka?

          På riktigt?! Är du en sådan som tror att allt av intresse som händer i världen står på den lokala anslagstavlan? Och som man sedan antecknar ner i kalendern? Eller har du kanske inte den typen av intressen och liv som gör att du är intresserad av att hitta roliga och spännande evenemang? Använder du bara evenemangsfunktionen på FB (eller tror du att den bara går att användas till) kompisars kalas/middagsinbjudningar?

          Står det redan inskrivet i din kalender alla roliga events? ? eller hur får du reda på dem?

      Vem har 2017 inte förstått att folk använder Facebook? :O

      Förvånansvärt okunning ang Fb, trodde de yngre hade bättre koll.

      Era svar visar ju bara att jag har rätt…de som fortfarande använder Facebook är den äldre generationen samt företag. Den yngre generationerna är inte alls lika aktiva där längre. Och vill man hålla koll på event och klubbar finns det många andra sätt.

        Berätta gärna, hur håller du reda på (och får reda på) olika evenemang och klubbar?

        Mig veterligen så skrivs det inte om de klubbar jag går på på något annat ställe än på FB. Jag tror helt enkelt att du och jag lever helt skilda liv i helt olika städer mm, för de evenemang och liknande som kan intressera mig hittar jag (eller blir inbjuden till) genom just FB. Om jag inte vet om ett visst evenemang så vet jag ju inte vad jag ska leta efter heller, därför är ju FB toppen då det kommer upp som förslag för mig beroende på vad jag interagerat med tidigare.

        Men jag tycker det låter som att du inte rör dig ute på stan eller hittar på roliga grejer så ofta.

          Skulle gissa på att Fuccboi är så pass ung hen inte har åldern inne för den typen av evenemang eller klubbar som vi ”äldre” gillar.

          Eller har mycket kompisar utspritt över världen/Sverige att Facebook är relevant.

          Kan förstå att Facebook verkar helt värdelöst för dem som går i skolan och träffar sina vänner varje dag.

          För mig att det varit svårt att hålla kontakt med många av mina vänner i andra länder om jag inte haft Facebook. Speciellt med de kompisgäng där vi nu är utspridda i fem olika länder. Facebooks messengergrupper underlättar oerhört mycket.

        Hur visar svaret att facebook hade 2 miljarder aktiva medlemmer i juni att du har rätt? Det är världens tredje mest besökta hemsida så krävs nog mer än bara den äldre generation för att åstadkomma det. Var inte så trendängslig.

    Tycker det känns överdrivet faktiskt. I lagens mening är det fel men det fanns ett samtycke från hennes sida.
    Av alla killar i sociala medier så känns han som en reko kille. Det vet alla som följt honom ett tag.

    Ärligt talat… Jag är så less på hur det daltas med sexualbrottslingar i detta land, så om de nu stängs av från Facebook så är det en välkommen sak.

    Just typen av brott, sexualbrott, är ju dessutom förhållandevis enkelt att begå över just Facebook, vilket mord inte är. Facebook är ju en oändlig källa av unga killar och tjejer – potentiella offer.

    Hoppas FB inte stoppar där utan sopar rent ordentligt; tar bort alla grupper som hatar kvinnor, våldtäktsskämt, rasistiska och homofobiska sidor mm.

    ”Det måste finnas lite nyans”..eeeehh ? Nä! En pedofil är du forever!

      Jo. Det måste finnas nyanser.

      FAST du kan la inte mena att Nemo är pedofil? För det är precis de du skriver i din mening.

    Visste folk om detta? Tänker på hans podd mm.

      Ja, folk vet

    Men är ni alla helt seriösa? ”Det fanns samtycke” helt jävla ärligt! Tjejen var 14 år. FJORTON! Då är man ett barn! En pedofil är en pedofil, oavsett hur man vänder och vrider på det. Han är dömd. Jag kan tänka mig att mördare oxå ångrar sig, men inte fan skulle ni tycka synd om mördaren?

      Nu är det ju inte riktigt det som avgör om man är pedofil eller inte, utan pedofiler dras ju till att de är barn alt. unga tonåringar. Inte sett att han sagt att han har en sådan dragning, att han blir sexuellt upphetsad av barn. Han har väl t.o.m sagt att han trodde hon var äldre. Men att han har sexuellt utnyttjat ett barn är fakta. Tycker det är bra av facebook eftersom de har rätt låg åldersgräns att ta bort de personerna som är dömda för det, om det nu är därför de tagit bort honom

        Nej okej. Men hur vet du att det inte var just det han tände på? Hon var fortfarande ett barn? Han visste att tjejen var ett barn och han låg med henne ändå. Om du väljer att inte se det som pedofili, så får det stå för dig. Jag ser det som pedofili. Det är äckligt, och det spelar ingen roll hur mycket han ångrar sig.

          Svårt att veta, men jag tror inte det. Polisen hade förhoppningsvis upptäckt det när de gick igenom hans dator, mobil etc för det antar jag att de gjort annars är det dåligt. Sen vad JAG tycker spelar ingen roll i frågan, eftersom det inte handlar om vad någon tycker utan vad definitionen av ordet är

          Fast en fjortonåring går inte under prepubertal vilket är det pedofiler tänder på. Dvs barn som inte nått tonåren. Du kan se det som pedofil hur mycket du vill men det är fortfarande inte definitionen av pedofili, hebefili däremot.
          Att vara pedofil är varken brottsligt, en juridisk term eller behöver vara sammankopplat till sexualbrott mot barn, i vissa fall är sadism en mer drivande faktor. Pedofili är en parafili som menar på att du tänder på prepubertala barn vilket ofta inkluderar barn upp till tolv år, sexuellt utnyttjande av barn går upp till 15-18 år beroende på hur beroendeställningen till förövaren ser ut och är inte samma sak.

    Fast vänta lite nu. Sakta i backarna, hold your horses. Han visste INTE att hon var under 15, hon ljög och sa att hon var äldre. Pedofili och all typ av sexualbrott är det värsta jag vet! Men att kalla Nemo pedofil är inte rätt. Punkt slut

      Från domen:

      ”Nemo Hedén har uppgivit att han vid tillfället kände till att målsäganden var under femton år”

        Isåfall försvarar jag honom INTE.

          Men det var precis vad du gjorde! Var fick du din information från om jag får fråga?

      Det är i och för sig ett mycket vanligt argument bland äldre män som gillar att ha sex med unga tjejer. Kan tjejen (eller killen för den delen) lika gärna vara 14 som 18 år så får väl den som vill ha sex med henne göra lite mer noggrann research.

    Men slynstämplad fick ligga uppe på Facebook

    Så trist att det där klantiga snedsteget ibland gör sig påmint!! Verkligen orättvist för Nemo att Mark Zuckerberg sätter käppar i hjulet för hans Facebookkonto. Hemskt är det

      Jag blir så full i skratt att han alltid blir lika förvånad över att saker man gjort kan vara ett hinder för en, även sju år senare. OCH SÅ EN SORGSEN SELFIE!! Stackarn. Alla är verkligen ute efter honom verkar det som! Även Transportstyrelsen!!

      https://www.instagram.com/p/BWaAglLgg4_/?taken-by=nemoheden

      Han är i CHOCK över att det finns regler om att personer som uppger att dom varit alkohol- och drogberoende måste kunna intyga att dom nu är nyktra för att kunna få möjlighet att övningsköra! Han tycker att det räcker med att han berättar att han är ärlig, för citat: ”Jag menar, vilken aktiv missbrukare är så ärlig som jag var där?”

      Alltid samma visa, helt utan självinsikt

        Bilden gjorde mig bara irriterad. Vet inte ens varför

    Det är nog inte pga metoo utan snarare pga den utrensning av pedofili och liknande som youtube/google håller på med just nu (flera tusen konton har blivit nedstängda på youtube).

    Kanske något att skriva om?

    ”Det hade varit en sak om jag faktiskt hade våldtagit någon. Eller mördat någon. Eller ens skadat någon på riktigt bara. Men nu handlar det om ett sex i samtycke med en lite för ung tjej”, jag smäller fan av. Förståelse för sina handlingar = noll, fortfarande, efter alla dessa år.

    Samtycke är irrelevant pga att hon var ett barn Nemo, herregud. Så pinsamt att han försöker låtsas att han är så mogen och djup numera men fortfarande uttrycker sig såhär gällande sitt handlande. Huruvida han får ha Facebook eller inte skiter jag i men bristen på självinsikt är fan läskig.

      Eeeeeeeexakt. He is a phony!!!

      Precis! Så hade han haft sex med en 10 åring som gett samtycke så hade det varit lika mycket okej enligt hans resonemang. Urk!

      Det är nog inte så lätt att som 14 åring att säga nej när en betydligt äldre kille frågar om sex.

      Lagar och regler finns av en anledning!

        Äh han har inte förändrats. Det gör nästan ingen sexförbrytare. Det är mest synd om dem enligt dem själva. ”Buhuuu jag blev påkommen att ha sex med ett barn för att jag inte kunde få till det med en jämnårig.”
        Hade han inte blivit anmäld hade han aldrig ångrat det heller.

    Men Herregud.
    Han får inte ha Facebook och lägger upp sina puppyeyes och kan inte sova?

    Har han inget perspektiv på livet? Det låter som att hans liv har tagit slut – för att han inte får vara medlem på ett community?

    Alltså. Hur överlever alla i världen som aktivt väljer att INTE ha fb?

    Jag finner inga ord.
    Jag tror nog han kommer klara sig fint utan fb.

    Nyanser i all ära… men det hade inte fungerat att Facebook skulle ha någon form av virituell domstol där någon får bedöma huruvida någon gjort ett tillräckligt grovt sexualbrott för att mista sin rätt till Facebook.

    Det är knappast en mänsklig rättighet att ha Facebook.

    Helt vansinnigt att han fortfarande inte vill erkänna hur sjukt vad han gjorde är. 14 är ett barn, så är det bara. Vidrigt. Verkar som om han kontinuerligt försöker undvika att ta ansvar för vad han gjort.

    Någon som hörde avsnittet av morgonpasset då han var gäst? Han blev smått upprörd när Hanna ställde frågor om hans dom och han förstod inte varför det hela tiden skulle tas upp. Men hon stod på sig och menade på att han ju faktiskt är dömd för sexuella övergrepp (väl?) på ett barn och han måste räkna med att få stå till svars för det, framför allt eftersom han också föreläser om sin resa bort från sitt destruktiva liv, och om han inte tål att få frågor om det så kanske han inte ska ställa upp på intervjuer. Minns inte ordagrant vad hon sa men jag tyckte det var bra att hon jobbade den dagen och inte strök honom medhårs hela tiden.

      Och efter den intervjun skrev han på instagram
      ”Det kommer dock alltid att finnas hatare. Det kommer alltid att finnas folk som inte köper min förändring.”

      och nu angående varför han blivit avstängd ”nemoheden Tror att jag blev anmäld av någon hatare.. Min gissning iaf.”

      loolll

    Men lol trodde någon hade dött när jag började läsa hans inlägg… Det är ett Facebook-konto liksom, världen går inte under? Men jag tycker det är en jättebra regel av Facebook! Bra att de tar ansvar och städar upp lite.

      För många är facebook det enda sociala de har, den enda kontakten i stort sett med vänner, familj och bekanta. Själv skulle jag tycka det var oerhört tungt att bli avstängd från fb trots att jag inte är där så ofta nuförtiden, men jag skulle känna mig väldigt off.

      Kan du inte skriva en mening om vad länken innehåller? Varför bara kopiera in en länk och posta i ett kommentarsfält?

        Visst är det irriterande.

    Ärligt, jag tycker det är bra. Sexuellt utnyttjande av barn som sexuellt utnyttjande av barn. Det är samma sak, förhoppningsvis slipper fler barn i framtiden bli utnyttjade. Jag tappade själv oskulden som 14-åring med en 17-åring. Jag trodde jag var redo, jag gav mitt samtycke. Mådde dåligt över det i år efteråt, så det var jag inte. Jag vet att jag får skylla mig själv eftersom jag gav samtycke, men hade han respekterat lagen hade jag kanske sluppit må dåligt efteråt.

      När jag var 14 (precis fyllda) låg jag med en 21- åring. Sa jag var 17. Var färdigvuxen pga tidig pubertet, så det var inte svårt att tro på. Hat aldrig ångrat mig inte det minsta efteråt. Varken då eller nu.

        Fast skillnaden här är ju att Nemo VISSTE att hon var minderårig. Du ljög om din ålder = personen du hade sex med trodde att du var 17. You see the difference?

        Så himla skönt för dig att du aldrig ångrat dig, alla är vi olika såklart, önskar jag hade känt samma som dig och sluppit känna det som jag gjorde ?. Det är väl bara så att risken ökar att tyvärr känna som jag gjorde desto yngre man är, det är väl därför lagen finns.

    Konstigt om det faktiskt är på livstid. Brott blir ju preskriberade efter ett antal år. Men inte på facebook?

    Angående pedofili så är det en form av psykisk sjukdom/störning (ursäkta mig om jag använder fel begrepp) och det finns många människor som är livrädda för att de ska göra verklighet av deras sexuella fantasier. Dock är det så tabubelagt (förstås) så att de drabbade oftast inte vågar söka hjälp. Många vet säkert inte ens om att de kan söka hjälp. Det borde satsas mera på mentalvård helt enkelt. Samhället skulle vinna så mycket på det! Jag läste en artikel om pedofili från just den här synvinkeln och den gav mig en helt annan bild än vad jag hade tidigare!

      Nu får någon gärna rätta mig om jag har fel men, om du döms för sexbrott i USA försvinner det väl aldrig från ditt brottsregister?

      I USA är det annorlunda med de flesta typer av brott, så de ”försvinner” inte som här.

      Och jag älskar deras system. ?

        Håller med dig där.
        Vill inte att det ska finnas möjlighet för pedofiler eller sexbrottslingar att senare i livet börja jobba med barn/människor igen.

    Hahaha Fyfan vilken störd människa, om du har sex med en 14årig tjej är väl att bli avstängd från Facebook det minsta problemet… ”fan vad ledsen jag blev nu”, tror inte hennes föräldrars blev särskilda glada när de fick veta att hon haft sex med dig.

      Fast varför ska han bli avstängd från facebook för det, hade varit en annan sak om han gjort något olämpligt på facebook eller på nätet, men de vill väl ta det säkra före det osäkra och jag gissar på att alla som har en våldtäktsdom/sexövergrepp mot minderåriga blir avstängda då. Eller är det så att folk har anmält honom på fb så därför han blir avstängd, men så länge han inte gjort något på nätet och fb så är det orättvist tycker jag.

        Eller så har han kontaktat andra minderåriga efter domen på facebook?

    Det där är lite konstigt, onödigt och orättvist tycker jag, lite överdrivet att han inte ska få ha facebook men jag antar att det har att göra med det som det pratas om på nyheterna idag om den mannen som anses ha våldtagit tre unga tjejer över nätet. Usch.

      Men Rosa!?! 4 real?

      Har du slagit i skallen? Eller är du bara så dum i huvudet jämt? Hoppas innerligt att du trollar nu.

    Det är liksom ingen Mänsklig Rättighet att ha Facebook!

    Nog dags att rensa upp här i tråden.

    Det var INTE samtycke..

    Hon var bara ett BARN..

    Han har LJUGIT konstant i denna historien..

    Han har ALDRIG stått upp för sitt offer..

    Han bara framhäver SIG själv och hur bra hans liv är nu..

    Han står INTE för vad han gjort..

      NEJ det tycker INTE jag heller att han GÖR

    Rosa, man ska försöka somna när man tagit imovane, inte stanna uppe och surfa….

      Haha, You win the Internet!

    Vem är Nemo?
    Låter som en seriefigur ur Disney 🙂
    God jul !

    Eftersom vi verkar ha lite problem med begreppen och tro att man automatiskt är pedofil om man döms för sexualbrott så kan jag meddela att så inte är fallet (är det här man skriver news flash?).
    Nemo är en sexualbrottsling dömd för sex med minderårig men troligtvis inte pedofil eftersom det är en parafili (sexuell störning) som betyder att man tänder på PREpubertala barn. Prepubertal betyder före puberteten, dvs outvecklade. Jag vet inte hur många fjortonåringar ni mött men de flesta har iaf hamnat i puberteten och antagligen är det varken någon fara för skolbarn i lågstadieåldern eller hans egen dotter. Hebefil kan han mycket väl vara vilket betyder att han gillar pubertala tjejer, dvs tjejer som är där runt 14-15 eller i puberteten.
    Nemo är en sexualbrottsling men troligtvis inte pedofil och med tanke på att Facebook är amerikanskt är jag inte förvånad över att han blir avstängd som sexualbrottsling.

    Förstår inte riktigt ditt behov av att hela tiden lyfta Nemo och att det är dags att förlåta och gå vidare. Han tar fortfarande inte ansvar och skyller på någon form av gränslöshet. Vad är skillnaden på honom och Martin Timell, Fredrik V och alla de andra männen som skyller på att de inte förstod bättre?

      Ja precis. Nemo satte ju faktiskt på en 14 åring, Fredrik Virtanen frågade en 14 om de skulle ha sex. Svin som svin och de ska behandlas lika.

    Ojsan här var det livat. Jag kan hålla med om att jag tycker det är märkligt att CamCam har glorifierat Nemo på ett vis som att han har gått vidare i livet. Läs på lite statistik om sexualförbrytare så kommer Cam nog inse att chansen inte är så stor att han faktiskt ändrat sig.
    Men att gå på henne som bonusmamma, de har väl en pappa? Har inte han en hjärna? Tror du inte att han har godkänt barnens närvaro med Nemo? Men nej, så klart är det mest Camcams fel, jisses.

    Folk får det att låta som om det skulle vara en mänsklig rättighet att få vara på Facebook. Nemo klarar sig utan FB. Han verkar vara en reko kille numera.

      Finns fler som svinat på nätet på andras bekostnad som idag hyllas.

    Tycker det är toppen att han blev avstängd, och det står ju tydligt i reglerna att man inte får använda Facebook om man är en dömd sexualförbrytare vilket Nemo ÄR. (Dock inte automatiskt pedofil för det)

      Nu är ju detta en nytillkommen regel men jag tycker också i sak att den är bra.

    När någon är under 15 år så finns ingenting som heter ”samtycke” , blir så trött på hans bortförklaringar och totala avsaknad av att ta ansvar över vad han faktiskt gjort: utnyttjat ett barn.

    Marcus Birro har tagit tillfället i akt att försvara Nemo som gång på gång blir straffad. Han verkar också tro att det är någon personlig vendetta mot en stackars kille som bara mått dåligt.

    ”Att straffa honom för det han redan blivit straffad för är både ohederligt, anmärkningsvärt och obegripligt.”

    Straffa mig hit och straffa mig dit! Personer under 13 år får inte heller ha Facebook, är det också ett straff?

    https://twitter.com/nemoheden/status/936598078362148864

    Helt okej. Facebook är ingen mänsklig rättighet. De sätter vilka regler de vill så länge de följer lagen och inte utövar diskriminering.

    1) Det är ingen rättighet att ha Facebook.
    2) Det är väl väldigt bra att Facebook (och t.ex. Youtube) försöker minska de sexualbrott som sker GENOM deras sidor? Vet inte om ni andra har sett detta men det sker extremt mycket pedofili på Youtube (kanske att det minskat nu när de satsat på att rensa ut/banna pedofilerna).
    3) Nemo visar tydligt att han inte alls har tagit ansvar för sitt brott. Han förminskar det han har gjort enormt i detta uttalande vilket är så problematiskt att jag inte ens vet vart jag ska börja. Även om det fanns samtycke så var hon 14 år gammal. Kan alla bara tänka tillbaka på sin förmåga till konsekvenstänk och resonemang i den åldern? Din hjärna är inte färdigutvecklad i den åldern och du kan inte resonera som en vuxen (vilket är varför vi har åldersgräns på saker och ting). Är det okej att ha sex med en 12-åring om hen gett sitt samtycke också? Vart går gränsen? Ska vi köpa ut alkohol till minderåriga så länge de uppger att de förstår konsekvenserna av att dricka alkohol?

    Om han fortfarande, trots att han avsuttit ett straff för sitt brott, inte förstår vad han gjorde fel så är jag väldigt glad att Facebook har bannat honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.