Ett stort tack!

Kerstin och hennes familj skulle vilja framföra ett stort, stort tack till alla er som var med och bidrog till insamlingen jag startade till dem på uppmaning av er.
Hon känner dock inte att hon har hjärta att använda pengarna själv utan vill donera dem till ett välgörande ändamål, men hon är djupt tacksam för era stora hjärtan!

Tillägg:
Många av er är upprörda över att Kerstin inte känner att hon kan behålla pengarna själv. Jag pratade med henne på rättegången då hon var jätteledsen över att ha fått reda på att de inte skulle kunna få några pengar från brottsofferjouren.
Då ville många av er att jag skulle samla in pengar till dem – en insamling som jag startade – och donerade alla pengarna till henne.
Om hon nu känner att hon hellre vill ”pay it forward” genom att kanske skänka pengarna till Musikhjälpen, SOS Barnbyar eller någonting annat välgörande ändamål kan varken jag eller ni bestämma över. Ni bad mig starta en insamling, det gjorde jag och har överlämnat pengarna till henne.
Vad hon sedan gör med dem är utanför min kontroll – oavsett vad jag tycker om det.
Jag har berättat för henne om min bössa för Musikhjälpen och sagt att många av er gärna skulle se att hon skänker pengarna dit.

Så! Jag ska se till att Kerstin reser för alla sina pengar så att pengarna går till exakt det och inga välgörande ändamål. Detta var också den sista insamling jag någonsin gör.  Men resa ska hon, om det så är det sista jag gör. 

Alla nöjda? 

Trevlig resa och nu stänger jag den här tråden. 

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  In your face till dom som inte tyckte att Karin och hennes man var värda en insamling pga att de minsann hade råd. In your face

  Svara

   Tydligen så hade de råd.

   Svara

    Råd och råd… man kan ju ha råd att överleva och gå vidare men samtidigt inte ha råd att lägga 40.000 kr på en semester igen.

    Svara

  Vad fint av henne!

  Svara

  Åh vad glad jag blir av det här inlägget!

  Svara

  Kunde hon inte sagt det när hela karusellen drogs igång så kunde folk skänka till någon som vill ha pengarna.

  Svara

   Eller hur. Jag skänkte inget så det rör förvisso inte mig men varför låter man insamlingen hålla igång i en hel månad eller vad det var och sen säga att man inte vill ha pengarna? Det hade varit bättre att alla som gav till den här insamlingen hade gett sina pengar någon annanstans istället.

   Svara

   Förlåt för trådkapning men vilket fint namn du har 😁

   Mvh en annan som heter Ilse

   Svara

  Nu känner jag mig lite lurad. Dels skänker jag till specifika saker som jag tycker är värda att skänka till som den här resan. Dels finns det välgörande ändamål jag absolut inte vill stötta och nu vet jag inte om mina pengar kanske gick till en sådan verksamhet? så det här känns rätt dåligt.

  Svara

   Kan inte du snälla berätta vilka välgörande ändamål du absolut inte vill stötta? Jag älskar t ex inte katter – ser ändå poängen med att stötta katthem.
   Vilken äcklig sak att säga.

   Svara

    Jag kan men vill inte för det är ingenting som angår dig!

    Svara

     Moget.

     Svara

      Finns inget omoget i mitt svar. Du ställde en privat fråga och jag nekade dig svaret. Get over it.

      Svara

       Verkligen moget sätt att kommunicera. Hoppas för din skull att du är max 12 😂❤

       Svara

    Jag stöttar tex gärna cancerforskning men inte cancerfonden.

    Jag hjälper gärna utsatta i andra länder men aldrig via röda korset.

    Förstår du hur vi tänker?

    Svara

     Mjo, jag kan förstå att man inte stöttar en organisation som tar en för stor del av pengarna själv. Men jag tycker ändå att de största svenska gör sitt jobb, alltså skulle jag inte bli arg om mina pengar gick till väletablerad välgörenhet.

     Svara

      Det är vad du tycker och inte vad vissa andra tycker. Vilket uppenbarligen är ”äckligt”. (Från kommentatorn som raljerar över andras mognadsnivå.)

      Svara

      Det är ok att du tror gott om dem, fin egenskap, men om du studerar dem lite så skulle du se det vi ser.

      Sen är det ok att du inte blir arg men alla ser det inte som du gör och det är både bra och förnuftigt av dem att de får bli arga för det som de tycker är fel. Deras känslor är inte mer fel än dina. 💚

      Svara

       Jag frågar inte för att jag misstror utan för att jag genuint är intresserad av att läsa på om detta, så var hittar jag trovärdiga granskningar om välgörenhetsorganisationer? Har googlat runt lite tidigare men tyckte då att många ”granskningar” kändes oseriösa och löst grundade.

       Svara

        Hej!

        Nej tyvärr har jag inget sparat att ge dig och har just nu inget i huvudet.

        Men till att börja med kan du alltid granska deras egna redovisningar över löner etc och få din egen uppfattning om du tycker det är rimligt.

        Vidare så kan man ju tänka att om 75% av en summa på 1000kr går fram så är det rimligt iom omkostnader medan om 75% av 1000 000 (en miljon) går fram så är det mer orimligt. Då har hela 250 000kr gått till omkostnader. Pratar vi då sedan 10, 20 eller 50 miljoner så förstår du var jag vill komma. Studera sedan vad som räknas som omkostnader och vad som räknas att pengarna nått fram och bilda dig en uppfattning om hur du ser på det.

        Ett liten grej som jag tänker är att barncancerfonden äger 500 km2 ett stenkast från Stureplan. Rätt mycket pengar som skulle frisättas om de sålde och de omlokaliserade sig till tex Jönköping. Finns ju ingen anledning för dem att ha sitt kontor på de dyraste kvadratmetrarna i hela Sverige då de kan sköta sin verksamhet från var som helst.

        Pratade med en barnläkare som behandlade främst cancer här för leden. Han tycker att folk ska fundera att skänka pengar till annat då de har pengar så det räcker samt att PR som Cancerfonden använder är främst går ut på att göra folk rädda med skrämselpropaganda och därför skänker de pengar.

        Svara

         Tack❤

         Svara

     Hade du haft samma krav på Kerstin om hon nu använt pengarna till att resa?:
     – flyg inte med Ryan Air som leds av en sexistisk gubbe (lycka till med att hitta ett flygbolag som inte..)
     – använd inga pengar på oetisk verksamhet som djurpark, delfinshow, köttmat, elefantridning.
     – res inte till Turkiet / Gambia / Thailand eller annan hel- / halvdiktatur.
     – köp inget tillverkat eller sålt av barn.
     – flyg helst inte alls, tänk på klimatet!

     Svara

      De skulle resa till ett muslimskt land, något jag aldrig ens skulle överväga. Men jag var ok med deras val. Vet du varför? För att jag i förväg visste att insamlingen skulle gå till det och var fri att välja om jag ville ge eller ej till just det ändamålet.
      Häpnadsväckande att detta måste förklaras för femtioelfte gången.

      Svara

      S Är det mig du frågar?

      Läs i så fall igenom en gång till vad jag skrev. Har jag ställt några krav på Kerstin eller förklarade jag enbart för F varför man inte vill skänka pengar till all sorts välgörenhet?

      Svara

      S Svar till dig väntar i modd men ett PS blir att om du söker bråk leta vidare för jag är inte intereserad.

      Svara

     Röda korsets snedsteg har jag hört talas om men hur har cancerfonden misskött sig?

     Svara

      Hej!

      Se mitt svar till mumma ovan. Finns mer dock.

      Ha en bra dag!

      Svara

  Det är ju bra att det går till välgörande ändamål då.

  Svara

  Håller med ovanstående. Varför sa hon inget när du startade insamlingen? Då kunde vi faktiskt ha hjälpt någon som har det dåligt ställt som Catrin har lurat. Eller någon annan ensamstående förälder som inte har mycket nu när det är jul och allt. Denna Kerstin verkar ha massvis med pengar och det är hemskt vad Catrin gjorde mot henne och hennes familj men detta känns bara sådär.

  Svara

   Man kan ha dåligt med pengar och ändå känna att man inte har mage att åka på semester för insamlade pengar, att det alltid finns de som behöver dem mer.

   Fint gjort av Kerstin!

   Svara

    Ja men då borde hon väl ha sagt det och inte låtit insamlingen pågå i månader för att sedan skänka den till välgörenhet inte alla stå för? Är det rätt mot alla som skänkte pengar?

    Svara

     Men vilken typ av välgörenhet kan man inte backa?! Fine – jag vill inte skänka till SD:s ungdomsläger men misstänker att det inte faller under välgörenhet.

     Svara

      Rätt många eftersom pengarna går till allt annat än det man skänker pengar till. Jag vill att så mycket som möjligt av det jag skänker kommer fram och till användning

      Svara

       Precis!

       Svara

    Nej, det är inte fint gjort av Kerstin. Vill hon skänka till välgörenhet får hon göra det för sina egna pengar. Ville hon inte åka på resa som folk skramlat ihop borde hon gett tillbaka dessa pengar till givarna!

    Svara

     Ja exakt, vad är det som är så beundransvärt med att skänka pengar till välgörenhet som andra har skänkt? Då kan hon skänka 19000:- från sin egen ficka, det hade varit beundransvärt! Dessa pengar kunde ha gått till en privatperson som verkligen behövde dessa pengar.

     Svara

      Skulle ni ha krävt att få bestämma resmål också? Även där kan man ha trettiotusen olika moraliska uppfattningar om vart man får och inte får åka. Eller vilket transportmedel som ska ta en dit.

      Svara

       Nu var ju resmålet klart från början och jag vågar sätta en utgången femtioöring på att samtliga givare var med på att de inte tänkte paddla dit.

       Svara

        Eftersom tanken ”de kanske använder pengarna till något annat” aldrig slog bidragsgivarna, är det inte helt orimligt att tro att vissa trodde att familjen skulle paddla till Maldiverna eller vart resan skulle gå.

        Svara

         Fast det är skillnad på att använda pengar till något annat och ge bort dem. Hade hon köpt massa härligt till jul och en mindre weekend tex som gett henne glädje, go for it. Pengarna räcker inte till en ny resa ändå liksom. Nu blir det tack, men nej tack, och så ger hon bort dem…? Då kunde vi lika gärna hjälpt någon som behövde hjälpen från början

         Svara

       Men lägg av nu. Alla pengar som skänktes gick till ett och samma ändamål. Alla som skänkte visste att det gick till hennes resa. Sluta spela dum, hon kan åka vart hon än vill det var därför vi skänkte pengarna. Nu kan hon ge tillbaks dom till Camilla och Camilla kan swischa dom vidare till ett av Catrins offer som inte har det bra ställt.

       Svara

        Ja, men tror inte att det kommer att hända tyvärr

        Svara

        Jag spelar inte dum. Jag försöker visa att det inte finns några garantier när man skänker direkt till en privatperson. Och att folk kommer ha en miljard åsikter om ALLT som rör pengarna baserat på sina egna moraliska principer.
        Vad familjen än hade gjort skulle någon ha haft ett problem med det – resmål, transportmedel, matval, aktiviteter på semestern osv osv osv. För att folk vill att alla andra ska göra som just de gör, för att det är det rätta. Bevisligen finns det ju folk som t o m tycker att viss välgörenhet är bedrövlig att ge pengar till.

        Svara

         Fast skillnaden här är ju ändå att folk trodde här att de visste vad pengarna skulle gå till när de skänkte, eller hur?

         Svara

  Trist, skickade pengar till just henne eftersom hon blivit lurad av Catrin. Vill fan inte att min donation ska hamna någonstans till något inte jag står för.

  Sista gången jag kommer hjälpa någon privatperson på nätet.

  Svara

   Känner likadant

   Svara

   När man väljer att hjälpa en privatperson finns det inget som garanterar att pengarna kommer användas så som du vill. Personen kan supa upp slantarna, åka till en förtryckarstat, köpa sex – you name it. Det är risken man tar.
   Vem visste att välgörande ändamål kunde skapa sådan ilska.

   Svara

    För att det fanns andra som hade haft ett större behov av pengarna. Om hennes behov av dem är så litet att hon kan tacka nej till dem är det ju uppenbart fel person att skänka till. Alla stödjer inte all välgörenhet, jag är väldigt noga med vilka jag ger pengar

    Svara

     Em.e Håller fullständigt med dig.

     Svara

  Hoppas hon skänker hela summan till Djurskyddet!

  Svara

  Cam , kan du inte prata med Kerstin om att pengarna kan delas mellan dom värst drabbade av cattens offer. Tex killen som drabbades riktigt illa .

  Svara

   Bra idé!

   Svara

  Känns inte som att Kerstin skulle kunna göra något rätt i detta.
  Hade hon köpt en resa hade folk hoppat på henne med att hon har såååååå mycket pengar själv varför inte ge dessa pengar till någon som behöver de, och nu när hon väljer att skänka till välgörenhet istället blir folk upprörda över det…? 🤔🧐

  Svara

   Ja fast de som gav till hennes resa kan man förmoda hade blivit glada om hon kom iväg?
   Sen en hel del av dem som gav till resan är säkert helt ok med att hon gav bort pengarna till annat, men inte alla.

   Svara

  Men det här är väl inte okej? Alla skänkte ju pengar till ett högst specifikt ändamål! Om nu inte det ändamålet blir av ska väl givarna få tillbaka sina pengar (och skänka dem var de vill).
  Vilken underlig attityd. Vad SVARADE du Kerstin, Camilla?

  Svara

  Tur det inte skulle falla mig inte att swisha pengar till random folk på nätet, riktigt pinsamt detta 🙄

  Svara

   *falla mig in

   Svara

  Vad är det med folk? Hon kanske blev berörd av att människor var så givmilda och ville ge vidare det? Snacka om småsinta människor, ett tips är att sluta donera pengar om det svider så

  Svara

  Tycker hon ska behålla pengarna, helst åka på en resa som vi som bidrog tänkte på.
  Kanske en liten resa till Finland då? Hon kanske snubblar på Catrin på färjan! Upz!

  Men om allt ska skänkas röstar jag på skydd av igelkottar eller mot barnprostitution.

  Svara

  Men alltså att folk gav beror på att Kerstin blev snuvad på resan: den blev inte av pga Cattens bedrägerier. Så syftet med att ge pengar var för ny resa. Inte för att hon skulle skänka pengarna vidare och dessutom otydligt till vad.

  Såhär: ger jag pengar för att rädda regnskogen så vill jag knappast höra att pengarna gick till exempelvis rädda ekorrar eller vad det kan vara.

  Det här påminner mig lite om de som ”ger bort” välgörenhet. Nån går och köper exempelvis en get och ger bort till fattiga människor i Afrika. Sen skriver man på gåvobeviset att det är Pelle som gett geten. Pelle öppnar kuvertet sedan och där står det att han givit bort geten. Pelle har i själva verket inte gjort nåt. Det är någon som däremot satt hans namn på själva handlingen. Välgörenhet ska komma från en själv,inte någon som profiterar på ens namn.

  Svara

   Hur profiterar någon på Pelles namn? Vem bryr sig om vad svenskar ger bort i julklapp så länge geten kommer till en behövande familj? Man har det rätt bra när man kan börja ställa krav kring hur och vad någon ger till välgörenhet.

   Svara

  Nu var väl syftet med insamlingen att visa den drabbade att det finns hopp om mänskligheten typ. Donationen startades av Camilla och det var tydligt att pengarna skulle gå till en specifik privatperson. Det har det också gjort.

  Jag hade agerat likadant, jag hade blivit otroligt rörd och hade inte kunnat ta emot pengarna för eget bruk. Förstår precis.

  Svara

   Fast om man inte vill använda pengarna så tackar man väl nej till insamlingen eller ber att den redan i början döps om till typ Allmän välgörenhetsinsamling?! Det är ju skitmärkligt att under en månads tid samla/låta samla in pengar under en mycket specifik rubrik för att när pengarna rasslat in plötsligt ge dem till ngt annat.

   Svara

  Sa inte Kerstin uttryckligen att hon inte ville ha en insamling men Camilla drog igång en ändå? Och nu så skänker hon bort pengarna istället? Hade verkligen känts bättre ifall Kerstins önskan hade hörsammats och en eventuell insamling hade gått till människor där det verkligen sved i plånboken att förlora ett par tusen.

  Svara

   Någon skrev i kommentarsfältet att de visste att K inte ville ha en insamling. Men då skrev Camcam att hon pratat med K och att hon då gått med på det.

   Svara

  Alltså hela den här grejen är så underlig.

  Svara

  Camcam, sa inte Kerstin till dig redan från början att hon inte ville ha någon insamling?

  Svara

   Har för mig att Camcam skrev att hon hade frågat Kerstin efter rättegången och att Kerstin då accepterat insamlingen.

   Svara

    Så var det nog.

    Svara

  Detta känns lite oproffsigt skött av dig Cam cam, förankrade du verkligen att Kerstin ville ha pengarna innan du drog igång insamlingen? Det finns väl många som blivit lurade av Catrin som skulle behöva pengarna bättre än Kerstin i så fall om hon inte ens vill ha pengarna? Alla som skänkt pengar gjorde det ju av en orsak som inte gäller längre. Cam cam, du behöver sköta saker rätt från start till slut, annars sjunker nog förtroendet från dina läsare tyvärr.

  Svara

  Okej, detta var sista gången jag bidrog till en insamling via denna bloggen. Trodde pengarna gick till någon som behövde det men icke.
  Jättefint att pengarna går till någon organisation men det var inte det jag skänkte de för. Ger redan 400 kr i månaden till 2 olika djurrättsorganisationer och ville hjälpa en lurad familj som jag trodde hade fått sig en törn i kassan efter detta.
  Det känns på något sätt mer personligt när man hjälper till i en riktad insamling där man verkligen känner att det gör skillnad, ex som insamlingen till kattfan, den var glädjande även för oss som bidrog.

  Svara

  En försynt fråga. har följt Bloggbevakning en tid och ser en återkommande person som hela tiden kommenterar ”The Real Hmm..” eller något. Är det/ du någon administratör på sidan? Jag får den uppfattningen av sättet personen bakom detta alias skriver.

  Svara

   hahahahahahahahahahahah

   Svara

   Men 🙄

   Svara

   Maria: Försynt fråga tillbaka, vad tror du en administratör gör?

   Svara

    Du verkar ha koll på de ”rätta” svaren och verkar ha som din uppgift att tillrättavisa andra som kommenterar. Så uppfattar jag dig.

    Svara

     Tillrättavisande, tålmodigt förklarande kommentar från Hmm att det inte är det en admin gör in 3… 2… 1…

     Svara

     Från wiki:

     Administratör är den person som ansvarar för eller utför det administrativa arbetet på en arbetsplats. Det kan vara exempelvis som sekreterare eller kontorist. Ordet kan även användas som en kortform för systemadministratör.

     Svara

      Japp, typ så 🙂

      Jag förväntade mig exakt den här typen av svar från dig.

      Noterade du att jag skrev ”någon form av”? Oj, sorry, du kan utesluta frågetecknet på den, förväntar mig inget och vill faktiskt inte HA något svar på den.

      Du verkar vilja äga kommentatorsfältet och se till att få sista ordet. Och vassego, det är ditt. Jag har fått min uppfattning bekräftat. Härja fritt.

      Svara

       Men pinsam du är som slänger dig med titlar du inte förstår. 🤭🤫🙈

       Gå och lägg dig. 👈👋

       Svara

       @Maria Men hur jävla dum är du? En administratör är inte i närheten av din ”någon form av”.
       Du säger hen tror hen vet alla svar, och inte att hen skyfflar runt papper. Det du säger är fan inte ens i närheten av att vara ”någon form av” administratör.
       Ska jag skicka dig en ABC-bok så du kan lära dig läsa länken TRH gav dig?

       Svara

     Du är medveten om att THM inte kommer att sluta diskutera med dig tills hen antingen fått sista ordet och du ger upp, eller går till personliga påhopp på den karaktär hen redan läst av att du har via kommentarer på en blogg?

     Svara

      Anonym: Precis som du då. 😉 😂

      Svara

       Hahahahhaaha Maria: Det är bara Hmmm som får hänga på flera bloggar tydligen. Vi andra får gott ta och hålla oss till en!

       Svara

      Nej, jag är helt övertygad om det och det var exakt det jag skrev som svar innan jag såg vad du skrivit.

      Jag har inget behov av sista ordet och lämnar det gladeligen till The Real… o jobbar vidare med mig själv.

      Eller inte 😉

      Svara

       @Maria Och ändå skrev du två gånger efter TRH 😂🤣😂

       Svara

     Att du vidare uppfattar att jag ger min syn på saker och ting som att jag tillrättavisar någon är nog en verklighetsuppfattning som du får jobba med dig själv med.

     Kila nu tillbaka till LDs blogg med dig. 👋👋

     Svara

     Tålmodigt förklarande svar fråm hmmm om att du har fel om admin in 3…2…1….

     Svara

      Trorett??

      Svara

      Hahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahhahahahahahah det kom innan du ens fick igenom kommentaren

      Svara

      Maria med company. Gå och ät lite pepparkakor och lämna trh ifred. Ni är bara pinsamma och fattar inte hur mycket ni gör bort er. 😩

      Svara

      -Haha, du hann inte ens räkna ner den här gången!

      Svara

       Eeeh, men så klart. Maria hade ju fel och försökte leka smart men gjorde bara bort sig. 🤦‍♀️

       Svara

   Tålmodigt mästrande svar från Hmmm om vad en admin gör om 3…2..1
   (Ngn gång ska det gå igenom modd)

   Svara

  När jag nämnde att jag tyckte pengarna som skulle samlas in skulle öronmärkas i form av presentkort hos någon resebyrå så fick jag på fan…

  Svara

  Cry a river, build a bridge, and get over it 🙂

  Svara

  Att ni orkar…
  Jag vet att Kerstin själv inte läser här, eller på nätet överhuvudtaget, och att hon fick veta om insamlingen av bekanta. Helst av allt hade hon velat se att Catrin hade fått ett hårdare straff och sedan få lägga allt det här bakom sig.
  Att hon nu väljer att lägga pengarna på välgörenhet, istället för en resa åt sig själv, måste väl ändå vara hennes val. Visst är det jättefint gjort av alla som bidragit och jag förstår besvikelsen att pengarna nu inte går till en resa, men Kerstin vill nu i sin tur hjälpa andra. En del av pengarna kommer bl a att gå till SOS Barnbyar och tanken är att hon via dem skaffar ett fadderbarn.
  Sedan kan man säkert tycka till om vilka organisationer som är seriösa eller inte, men återigen – det är Kerstins val.

  Svara

   Nej Camilla frågade henne efter rättegången om insamlingen.

   Svara

    Nej, jag pratade med henne efter rättegången om hur ledsen hon var över att de knte skulle få några pengar om inte Catrin själv betalade dem och då ville många av er att jag skulle starta en insamling. Så det gjorde jag.

    Svara

   Njaaaaaa. Nej. Tycker nog inte att det är hennes val, inte när insamlingen var för ett specifikt ändamål. Men tror egentligen att det är Camcam som får stå för det tyvärr, eftersom det var hon som hade en insamling för ett specifikt ändamål och inte Kerstin. Svårt. Det går under bedrägeri att ha en insamling till ett specifikt ändamål eller organisation och pengarna sen används på annat sätt, men samtidigt kan inte Camcam styra vad K gör med pengarna. Insamlingen borde nog inte ha varit riktad från början helt enkelt, utan varit mer allmän. Typ Julklapp till K som blev lurad eller liknande. Nu trodde många att pengarna skulle gå till en specifik sak och skänkte till just det, det är där problemet uppstår. Är nog många, mig inklusive, som hellre hade valt själv om pengarna ändå ska skänkas till välgörenhet

   Svara

    Hahaha, isn’t it ironic? En insamling för plåster på såren för ett bedrägeribrott, hamnar också under benämningen bedrägeri? Hihi, så kan det gå!

    Jag har inte bidragit, så har inget att säga till om. Men kanske kunde en lämplig mottagande för donationen vara Brottsofferfonden? På det sättet går ju både pengarna till brottsoffer, som givarna vill, samt till välgörenhet, som mottagaren vill?

    Svara

     Ja det är lite ironiskt men tydligen gör det det. Eftersom insamlingen hette ’En resa till K’. Ja, fast musikhjälpen vore bra ändå eftersom alla då kan se att pengarna kommer in där. Men bäst vore nog om hon behöll pengarna och reste för dem, då har alla ryggen fri. Det här blev bara rörigt… Fint av Camcam att göra en insamling, så hoppas att hon inte får några problem bara

     Svara

      Jag ska förmå henne att resa. Frågan är bara om ni accepterar att hon åker någon annanstans än Maldiverna?

      Svara

       Hon skulle kunna skänka till andra som blev lurade av Catrin, det kanske folk som bidragit tycker är mer okej 😃

       Svara

  Fråga 1: lärde ni er INGENTING av monstera-gate och Lady Dahmer? Att pengar som sätts in på någons konto kan användas till vad som helst? Att så fort ni har donerat pengarna förlorar ni rätten att säga till vad de ska användas till.

  Fråga 2: om de hade bokat en resa till Teneriffa istället för Maldiverna…hade ni krävt pengarna tillbaka då också för det var inte det ni skänkte pengarna till?

  Fråga 3: Vad är det som är så förskräckligt med att donera pengarna till välgörenhet? Hade det varit bättre om hon hade tagit dem och supit upp dem på Maldiverna?

  Det är helt otroligt hur kränkta folk blir över nåt som inte är deras ensak.

  Svara

  Fråga från en ovetande:
  Måste hon inte skatta på de 19 000 som hon fick?

  Svara

   Arvs-och gåvoskatten avskaffades 17 december 2004.

   Svara

  Men alltså, hur ska du tvinga K att resa?

  Svara

  Stackars Kerstin! Sedan hon blev lurad av bedragerskan har hon inte bara ständigt blivit kontaktad av folk på Flashback och Facebook som vill att hon ska stötta dem i diverse drev mot Cat. Hon har sagt att hon inte vill vara med.

  På bloggbevakning hittar folk på att de ska samla in pengar till henne för en resa hon skuylle ha gjort för två år sedan och nu när hon inte vill resa och ska skänka bort givna pengar till välgörenhet så blir folk förbannade på henne. HON har inte bett er samla ihop pengar, det är ert eget påfund!

  Resan kostar långt över 19 000 men ni kräver att hon ska resa med pengarna (då måste hon lägga till 20-30 000 själv). Hon kanske inte har de pengarna eller kan åka nu.

  Sluta förfölja den stackars kvinnan och låt henne leva ett liv ifred!

  Och ge inte bort saker i present om ni vill ha dem tillbaka, för nej, gåvor i form av åengar till priatpersoner är inte kontrollerad välgörenhet.

  Svara

   Vadå att insamlingen var ”ert eget påfund”? Tror att det är jättemånga som kommenterar här som inte hade bett om insamlingen men som såg den när den låg här och uppfattade som att den var startas i samråd med K. Vilket Camilla fick det att låta som, genom att skriva at hon pratat med K som svar på en fråga om hon var med på insamlingen.

   Bara för att några läsare, nån promille max, bett om insamlingen är det inte plötsligt alla läsare som dragit igång den. Det är BARA Camillas ansvar. Och jag uppfattar de allra flesta kommentarerna som besvikna på henne, inte på K.

   Svara

  Trevlig resa då och god jul.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.