Fler hundar som får byta hem

Dessie:

Det är inte bara GabJossan och Blondinbella som tvingats omplacera sina hundar utan även Dessie har behövt göra det efter att hennes son blivit allergisk.
Svenska bloggare skrev om detta häromdagen och efter det så la Dessie ut det här inlägget på Instagram, men det är inte alla som ser med blida ögon på omplaceringen.
En läsare menar på att hunden ändå mest bott hos Dessies mamma sedan hon separerade från Simonoch vem dyker då upp som gubben i lådan för att försvara Dessie?
Amir!
Han KAN alltså formulera fler meningar än ”Känner du dig kränkt?”
Skönt att få det bekräftat ändå…

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag kommenterade något om Amirs hundar för några år sedan, i hans blogg. Det var någon som undrade om dom och jag svarade det jag visste från hans dåvarande pojkväns blogg, dvs att de bott hos en kompis (eller liknande, är ett par år sedan som sagt haha). Uppfattade varken den som frågade eller mig som otrevlig men det gjorde uppenbarligen Amir för han blev enormt otrevlig, frågade om jag var dum i huvudet och om han inte hade vetat om hans hundar bodde nån annanstans? Jag svarade att han såklart vet bättre än mig och att jag bara skrev vad jag läst i Dogges blogg. Han svarade ”hahaha du är verkligen dum i huvudet”.. då letade jag upp inlägget o Dogges blogg och länkade men den publicerades inte. Hundar är en känslig fråga för Amir kan jag konstatera.

  Svara

  Får jag komma med ett önskemål?🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Sluta skriv ”menar på att….” och ”säga som så att…”. Får panik av att du skriver det i varje blogginlägg, helt i onödan😅 skriv bara ”menar”, ”säga” eller ”anser”. Tack och hej!

  Svara

   When you try to reach the word count… 😂

   Svara

   Väldigt småländskt skulle jag säga. Min värmländska pojkvän blir knäpp på alla mina konstiga småländska formuleringar.

   Svara

  Har blondinbella haft hund???

  Svara

   Ja, typ en mops som hette Christian Gillis, haha

   Svara

  Alltså visst kan det vara sant att hennes son är allergisk. Men det är den absolut vanligaste ’ursäkten’ att lämna bort sina djur för att man inte har tid, att barnen är allergiska. Nu säger jag inte att det är så i hennes fall. Men det är så vanligt. När man köper hund måste man seriöst tänka ca 10 år framåt (MINST!) – tänk på det innan man skaffar hund, eller djur öht

  Svara

   Japp, det stämmer enligt många uppfödare och djurhem.

   Svara

   Jag hade allt planerat när jag skaffade två underbara katter. Jag hade sparat pengar ifall något skulle hända dem, ttp operation eller så, jag hade fast jobb, lägenhet, inga barn etc. Bodde i ett bra område där katterna kunde vara ute. Ett år senare fick jag cancer och skulle bo på sjukhuset länge och sedan lång återhämtning. Då fick de flytta till en ny familj. Det var skithemskt och jättesorgligt, men katterna fick det mycket bättre där, med någon som kunde ge dem all den tid jag inte kunde.

   Min poäng är att man kan ha tänkt till hundra gånger, men sedan händer något knasigt. Bättre att de får kärleksfulla hem än att bli lämnade vind för våg.

   Svara

    Hej anonym. Jag skrev komme taren du svarade på. För det första beklagar jag att du blev sjuk, hoppas verkligen att du är frisk och mår bra nu.
    Jag syftade aldrig på i min kommentar att man inte kan lämna bort sina djur, jag syftade på att en ursäkt ofta är att ”barnen blivit allergiska” – mina föräldrar är hunduppfödare blandannat och de lämnades ofta tillbaka hundar till oss, av olika anledningar. (de ville som uppfödare ta tillbaka hunden gratis för att hitta annat boende för att säkerhetställa att hunden hamnar på bra ställe, istället för att hunden flyttar runt, vilket händer för ofta) – och jag syftade SJÄLVKLART inte på att oförutsedda saker händer, som i tex ditt fall.
    Jag hade en schäfer en gång, hon var alldeles för mycket av en brukshund än vad jag kunde hantera, jag gav henne till en polis och hon blev en polishund. Hunden fick de alltså 1000 ggr bättre hos honom än hos mig. Så absolut inget fel att lämna sina djur, det jag syftade på var att det är en vanlig ursäkt för att man plötsligt inte har tid. Många spontanköper djur, som om det vore en möbel liksom. Förlåt för bok ville bara förklara mig.

    Varm kram till dig, och hoppas du mår bra idag! (Min mamma fick cancer, men är idag friskförklarad) så vet exakt vad som kan hända i livet. <3

    Svara

   Läckbergs Simon blev också lägligt allergisk mot katterna inför flytten till lägenheten i stan. Denna familj som glatt delar med sig av det mesta höll helt tyst om Simons allergi fram tills det blev bestämt att katterna skulle bort, och strax efter så meddelas att huset säljs till förmån för lägenhet. Klingar falskt.

   Svara

  Fick för mig att det var Simon som var allergisk inte sonen?
  Kan minnas helt fel dock..

  Svara

  Eftersom du för det mesta skriver om samma bloggare hela tiden vill jag ge lite förslag på annat:

  – House of Philia-Petra bloggar bara om lyxprylar och använder larviga små ord i sin inlägg. Hon får nästan inga kommentarer – hur går bloggen runt, har hon ändå sjukt många läsare. För något år sedan totalrenoverade hon hela huset – hur mkt kan det kostat?

  – Petra Tungården är så pererad i ansiktet. Kolla på bilder från hennes gymnasietid och jämför med idag – det är inte på naturlig väg.

  – Englas Showroom, ja vad ska man säga. Har typ 5 chanelväskor men använder dom aldrig, gör hon det tar hon en outfit-bild med dom i skogen…..

  Svara

   Håller med hemlig ang. HOPF och larviga uttryck. Säkert hennes signum, men börjar man tänka på det, så blir det ett irritationsmoment. Annars fin blogg med fina bilder.

   Svara

   När det gäller HOP så finns det pengar i familjen. Tänk på att alla inte lever enbart på lön utan även har andra inkomstkällor (t ex aktieavkastningar)).

   Dessutom verkar det förekomma mycket spons och gratisgrejer, så jag är också nyfiken på om bloggen verkligen är så stor som hon påstår. Såg att hon skrev att hennes blogg är en av nordens största inrednings- och livsstilsbloggar vilket jag har så himla svårt att tro. Men det stämmer säkert även om jag inte tycker den håller måttet för det.

   Svara

   Usch, alla tre är opererade, ytliga och självupptagna. Fy fan, de borde skämmas för sig själva.

   Svara

   House of Philia Petra är totalt ointressant. En lat överklasstant bara. Låtsasjobbar och sprutar in Botox och opererar sig för evig ungdom…

   Svara

  off topic men skulle behöva lite råd 🙁

  På julafton förlorade jag min bästa vän pga hans flickvän.
  Vi hade en väldigt djup vänskap och har alltid sagt vi aldrig skulle ”slänga bort varandra” oavsett om vi har ups and downs. I början av månaden drömde jag att tjejen han träffat sen 4-5 månader tbx förbjöd oss från att ha kontakt. Dagen efter pratade vi och jag sa att vi borde ses när jag kommer ner till Skåne över julen.
  Absolut tyckte han som la fram förslaget att han skulle ta sig till mig eller jag hem till honom (han har flyttat till mindre stad i Skåne).
  Det börjar närma sig jul och jag tar kontakt med honom igen och frågar om vi ska spika en dag. Då visar det sig att hans tjej ska bo hos honom hela julhelgen så blir svårt att ses. Jag blir besviken då vi bara setts 1 gång i år, tar ett snack med han på telefon där jag berättar jag tycker det är trist stil att dissa mig en kväll för flickvännen.
  Han ska ta ett snack med henne, men han tar inte ett ordentligt snack utan hon lyckas övertala honom med tårar att nä ni ska minsann inte ses för hon är rädd att förlora honom.
  Jag blir otroligt ledsen då han betyder väldigt mycket för mig. Lägger fram att han borde komma till mig och ta med sig flickvännen så hon kan träffa mig och sluta va orolig och se mig som ett hot. Har själv sambo sedan 1 år tillbaka och bor inte i Skåne mer.

  Han säger ja jag ska ta det med henne face to face den 22e när hon kommer hit, jag hör av mig. Han hör inte av sig..
  Den 23e står jag där med julklapp till dem båda och får ett sms att ”nä det går inte alls att lösa, men betyder inte att vår vänskap är över”. Jag åker då till hans jobb och lämnar deras julklapp till honom och får ett 20min samtal med honom.
  Han berättar att han är rädd för att bli själv, jag förklarar hur sårad jag blir och att han på detta vis kan förlora mig som vän om detta inte löser sig. Han tittar mig i ögonen och säger att han ska lösa det, han ska sätta ner foten ikväll och i värsta fall får han åka själv och träffa mig. Han säger att han lovar att han ska höra av sig ikväll, han lovar det…
  Julafton och inget löfte hölls. Jag försöker nå honom på morgonen men får bara ett sms: kan inte ta det just nu.
  Ber honom höra av sig snarast.

  Efter julfirande försöker jag nå honom, han har blockat mitt nummer. Han är inne på fb så jag skriver och frågar vad som hänt egentligen, han blockerar mig från meddelande på fb också.
  Igår tog han bort mig från snapchat med.

  Jag är helt knäckt då vi stod varann väldigt nära. Jag vill inte förlora honom, jag har sån ångest över att jag inte visade mig mer ledsen än rakryggad när jag såg honom. Har ångest över att jag försökte få tag på honom. För hade jag inte gjort det hade jag kanske kunnat ha en normal konversation om några dagar…
  Har suttit gråtandes till och från nu i fyra dagar. Vad gör man nu?

  Svara

   Kanske löser sig med tiden. Hur gammal är han och hans tjej? Vanligast med svartsjuka i början av förhållanden. Du får nog vänta ut honom. 😔

   Svara

    de är 27 och 25 år…

    Svara

     Spontana tanke, han har fortfarande varit kär i dig och nu när han har träffat en tjej så skulle det bli jättekonstigt om du och hon träffades. Han skulle inte veta hur han ska bete sig och han flickvän märker nog av detta och tolkar som att det är något mer mellan er. Han vill säkert gå vidare också så därför var det ett lätt val för honom, han kommer krypandes om det skiter sig mellan dom och det vet jag av egen erfarenhet. Du var säkert en fantastisk vän för honom men killar kan aldrig vara en lika bra vän tillbaka för en tjej.

     Svara

   Jag tycker ärligt att det låter väldigt fel att BÅDE du och flickvännen verkar spela ut varandra och tycka att han ska ”sätta ned foten” till den andre osv.
   Hade blivit sjukt störd om jag varit i hennes sits och en vän till min pojkvän ansåg att denne kunde avgöra vad jag ska tycka är känsligt och inte utan att känna mig eller ha någon aning om min situation.
   Tänk på att allt kanske inte är exakt så som han får det att låta och det finns alltid flera versioner utav sanningen.

   Hade jag varit i din sits hade jag nog hört av mig till flickvännen och förklarat er relation, att du har sambo osv och att ni bara är vänner och att du vill träffa dem båda och att det nog blivit ett stort missförstånd detta. Kanske ni kan träffas bara du och flickvännen en gång innan? 🙂

   Svara

    tyckte jag med därav att jag istället ville träffa dem båda två. Han la fram det förslaget och hon sa: nej jag vill inte träffa henne.

    Svara

     Hade försökt få kontakt med tjejen.. Typ skriva till henne på fb eller försöka få tag i hennes nummer. Kanske det blir lite jobbigare att vara direkt otrevlig mot dig utan att ha killen emellan 🙂

     Svara

      även fast han har blockat mig från allt?
      jag vill verkligen lösa detta men rädd att det kanske bara blir värre :'(

      Svara

      det största problemet är att jag och han lärde känna varann för år sedan via tinder. Jag insåg snabbt det aldrig skulle bli något och sa det till honom och då blev vi vänner istället.
      Men hon kan inte släppa den biten att det var känslor för hans sida långt innan han lärde känna henne..

      Svara

       Förstår att det känns klurigt men jag hade gjort så om jag var du. Jag läste om ditt första inlägg igen och det var ett par grejer jag reagerade på som jag till viss del kan förstå att hon feltolkar och att det redan blivit fel liksom, så tror att det kanske kan lösas av en dialog mellan er, om inte annat kan det väl inte bli så mycket värre? 🙂

       Tänkte bland annat på detta, som jag som flickvän hade kunnat reagera på(har varit den svartsjuka tjejen i ett tidigare inte jättebra förhållande hehe…);

       1. Han säger att det inte passar att ses då hans tjej ska bo hos honom över jul. -Varför kan han inte träffa dig när hans flickvän är med om det inte är något mellan er? Varför bjuder du inte in henne direkt där när har tar upp detta?

       2.Du tycker att han ska dissa sin flickvän för dig en kväll. -Okej detta kanske är er jargong, men om han i sin diskussion använder sig av samma språk till sin tjej = sur tjej…”min tjejkompis(jag lärde känna på tinder men som bara ville vara vän med mig) tycker att det är taskigt av mig att dissa henne för dig”.. Ja du fattar, han kanske inte behöver säga så för att hon ska tolka det så..

       3. Efter detta verkar fighten börja, han säger förmodligen samma till henne som till dig, att han ska ”ta ett snack”. Hon sitter och säger hur sårad hon är över att han funderar på att välja dig framför henne en kväll, medans du i din tur sitter och berättar hur sårad du är över att han vill välja bort dig för henne en kväll.

       Menar inte att du agerat knasigt men jag försöker bena ut det lite och hur hon kan se på det hela. Hon kanske inte är orolig över att du ska försöka sno honom, utan över att han har/haft andra känslor för dig. Som sagt, det finns alltid flera sidor av sanningen också.
       Tror det enda du kan göra är att vara tydlig mot henne med DINA känslor i detta och sen får de reda ut sitt med varandra…

       Svara

       Då förstår jag henne faktiskt. Jag hade heller inte velat att min snubbe skulle hänga med tjejer han haft känslor för (så sent som för nåt år sedan). Hade heller inte haft lust att hänga alla 3.

       Svara

        Så du hade då valt att förstöra en vänskap mellan två människor som varit vänner sen innan du kom in i bilden?🤔

        Svara

         Det valet gör min respektive såklart. Jag sa bara vad jag hade velat som flickvän, jag bestämmer inte över någon annans liv.

         Svara

          Det låg ju uppenbarligen mer än vänskap i det för honom.
          Träffar han en ny kan jag känna att om han vill ta avstånd oavsett orsak om det är pga av att hans nya tjej är svartsjuk, hans tidigare känslor, eller vad det kan vara kan ju ingen annan anse sig ha rätt till en relation.

          Svara

        Var 3 år sedan. Jag har sambo och bor 60mil bort. Hon ansåg det var okej att vi har kontakt via telefon och att han skulle träffa mig på mitt födelsedagsfirande. Men nu var det plötsligt något fel, och hon ville inte ens ge mig en ärlig chans.

        För att klargöra så ville jag träffa dem båda då jag ville visa att jag inte var ett hot. Bad honom lägga fram det istället då jag inte vill förlora en så nära vän.
        Jag förstår inte tjejer som kan ha ett sådant kontrollbehov att inte låta sin kille umgås med vänner av motsatt kön pga rädsla/ inte har tillräckligt med tillit i sitt förhållande. Mim sambo har tjejkompisar och en som han för flera år sedan även legat med. Jag litar på honom och vet att det hände innan jag kom in i bilden, hon är inget hot för de blev aldrig ett par, han valde mig flera år senare

        Svara

         Jag förstår dig, absolut. Men kan även förstå henne. Om båda tänker som du och din kille är der ju inga problem eftersom ni har samsyn, men för henne är det kanske inte så enkelt.

         Svara

          Man kanske får se det från andra sidan. Ponera att din kille 3 månader in i ert förhållande på jul när du skulle bo där över helgen, ville träffa en tjejkompis som han legat med och haft känslor för, hade du varit superpepp på det? Förmodligen inte. Hade du gjort det ändå? Kanske. Men det är fortfarande hans val och kanske väljer han efter vad han själv vill eller vill vara henne till lags.

          Svara

           har varken nämnt hur länge de varit tsm eller att sex funnits på kartan. Vem är du?

           Kan förstå en oro därav att okej men då ses vi allihopa bara någon timme och sen kan ni åka hem. Vill inte bli sedd som ett hot eller en idiot som skulle va otrogen mot min sambo heller.

           E- kunde inte svara ditt inlägg under detta så skriver här. Vem jag är? Trodde hela grejen med detta var att du ville ha anonyma ärliga svar? Eller kanske bara om man håller med dig?

           Du skrev själv 4-5 månader i ditt första inlägg, mindes fel och skrev 3. Hursom, mitt resonemang kvarstår.

           Sorry att jag skrev legat, trodde du sagt det, my bad. Dock är känslor för dig från hans sida i mina ögon likvärdigt om än ”värre” eller vad man ska kall det. (Förstå mig rätt, inte värre som i något dåligt såklart, kärlek är ju en fin sak)

           Du verkar inte vilja ha någon som talar emot dig eller försöker få dig att se andra sidan med så jag hoppar av här.

           Ber om ursäkt Cilla, försökte läsa om jag nämnt det med internet buggade och efter ett flyg med feber så är jag rätt yr i huvudet.
           Tackar för dina råd, känner det har spårat här inne då jag bara vill gå vidare från detta men det istället blivit någon häxjakt (något jag inte var ute efter). Kontaktat camcam och bett om att få allt borttaget då jag inte tycker detta ska gå mer överstyr.
           God fortsättning allihopa!

   Svårt. Men du kan nog inte göra så mycket mer, du har ju visat att du helt klart är mån om att bibehålla er relation till varandra. Vill han inte det, själv eller för att tillgodose hans respektive (kunde läsa lite mellan raderna att du hintade om att det var hans respektive som inte vill att ni ska hänga) så får man nog precis som du känna sig lite ”dumpad” och känna att man gjort allt man kan. Kanske respektera att han går på sin partners vilja framför din, om nu hans partner tvingat honom att ”välja”. Du kan ju inte tvinga honom till att ses.

   Svara

   E – det är lite stalkervarning på dig. När han inte hör av sig som bestämt så går du till hans jobb, ringer, smsar, facebookar och allt möjligt. Herregud – lugna ner dig, inte undra på att han blockat dig då du jagar honom som kaninkokerskan gjorde. Du är en vän, hans flickvän är hans första prioritet och problemen med dig får han lösa i framtiden då det uppenbarligen blev för mycket press för honom att göra alla nöjda just nu. Vilken tålmodig sambo du måste ha som får julen förstörd av ditt gråtande över en killkompis. Alltså väx upp.

   Svara

    Hej A-K
    Innan du går bananas på okända människor, tänk på att du inte vet hela historien. Trots hans val så har jag också valt att inte ta några fler steg. Att ge en julklapp då han gjort det till mig tidigare är bara för jag vill va schysst, och meddelade även det innan.

    Kan tilläggas att jag såg till att ta bort kontakt med honom på alla andra plan som han och tjejen hade glömt och kommer absolut inte söka någon kontakt med någon av dessa. Jag är ute ur bilden och det är som det är just nu.
    Min kille är underbar ja, och jag tar inte ut detta på någon i min närhet. Jag försöker glömma och bad om råd för det.
    Ha en fortsatt trevlig kväll. 🙂

    Svara

     Kära E
     Sluta jaga honom. Betyder du något för honom kommer han att kontakta dig igen. Gör han inte det, ja men då är han väl inget att ha som vän? Eller? Då är det ju han som förlorat, inte du.

     Svara

      Japp du har rätt, har inte tagit kontakt med honom sedan jag upptäckte hur han hantera detta. Försöker bara gå vidare och var det jag ville ha hjälp med här i den allt för långa tråden det blivit.

      Svara

    Jag håller med. Dessutom behöver inte jag visa för mina kompisars flickvänner att jag inte är något hot…

    Svara

  Hade inte dessie och hennes ex innan simon delad vårdnad om hunden?

  Svara

  Varför kommer inte vissa kommentarer fram direkt? Skrev en väldigt lång off topic då jag verkligen behöver råd men den har inte publicerats än 😓
  Inte satt på modd och inga konstiga ord har använts

  Svara

   Nu dök det upp…

   Svara

   Buggar som vanligt på NG. Längtar och hoppas att CC kan byta portal snart.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.