Att inte få vara med…

Lady Dahmer:

§Det var inte heller första gången folk uttryckt denna otrygghet kring mig. För ett tag sen blev jag utkastad ur en annan grupp av samma anledning: Min närvaro gjorde medlemmarna otrygga. Klart som fan jag blir skitledsen av sånt. Jag blir skitledsen och kanske en aning överdramatisk för det känns så typiskt, så typiskt att jag – än en gång – inte får vara med. Inte får vara med de andra tjejerna som jag tycker om och vill hänga med. Tillbaka till högstadiet och gymnasiet på tre röda där jag också var så där desperat efter att få vara med, hitta ett sammanhang, vara omtyckt men alltid hamna utanför.
[…] Iallafall. Det intressanta med kvinnan i första stycket var iallafall att hon raderade alla sina kommentarer från gruppen, för jag kunde ju söka på hennes namn om jag ville det (varför skulle jag vilja det? Vem var hon ens? Varför tror folk att jag bryr mig om dem på så sätt?). Sen försvann hon ur gruppen. Några dagar senare såg jag henne och en annan från samma grupp sitta och berätta om vårt samtal på en offentlig plattform med många följare. Dvs de hängde ut mig och vårt slutna samtal. Så mycket för att jag gjorde dem otrygga.//Lady Dahmer

Lady Dahmer skriver ett inlägg om hur hon behandlas i olika Facebookgrupper och det är inga positiva ord direkt.
Hon anklagas bland annat för att få folk att känna sig otrygga med tanke på sin makt och sin stora plattform, något som gjort henne jätteledsen.
Säga vad man vill om Lady Dahmer men illojal är inte ett ord som jag skulle förknippa med henne – snarare tvärt om.
Jag tror inte att hon någonsin skulle publicera saker som skrivits i privata grupper på Facebook på sina plattformar, snarare tvärt om. Att det HON skriver skulle kunna publiceras av andra.

Är ni med i en massa Facebookgrupper och diskuterar? Jag är medlem i ett par grupper men jag ”spionerar” mest – alltså att jag inte skriver själv utan bara läser det andra uppdaterar om.

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon har tyvärr skärmdumpat saker som skrivits och lagt upp men allt var censurerat. Dock kanske inte jättekul för de som lagt upp det från allra första början att få det utlagt på hennes plattformar, särskilt när det inte var okej med skärmdumpar.

    Sen kan jag tycka att det blir väldigt mycket pajkastning och andrahandsinfo, att folk liksom spär på bara för att. Det är inte okej någonstans.

      Det hände EN gång och var INTE privat info och personen jag skärmdumpade var HELT ok med.

        Du har tagit skärmdump på saker jag har skrivit utan mitt godkännande! Det resulterade i att jag blev påhoppad på flera olika ställen då mitt nick var unikt och jag använde det på flera olika plattformar. Numera är jag alltid anonym.

          Hände detta i en stängd och privat grupp där du ska vara trygg eller var detta på en öppen plattform? Senare gissar jag.

            Det är rimligt att vilja vara trygg även på en öppen plattform.

              Sitter man och skriver skit om andra så ska man nog inte räkna med att vara trygg nej

                Jag har aldrig skrivit ”skit” om vare sig dig eller någon annan. Jag delade inte din åsikt utan såg saken på ett annat sätt. Jag framförde den sakligt och hänvisade till forskning.

                Uppför man sig som du gör ska man nog inte räkna med att folk vill ha med en, nej.

          Men fy, vilket vidrigt beteende du blivit utsatt för. Det är en enorm skillnad på hat och att uttrycka en annan åsikt. Ingen förtjänar sån skit för att man tycker annorlunda – och dessutom kan stödja det med studier. (Innan någon hoppar på mig här, menar såklart inom rimliga gränser. Inte ex brottslig verksamhet eller liknande).

    Med tanke på att hennes community är extremt toxic mot alla som inte håller med eller gör ”rätt” förstår jag att folk blir nervösa. Om LD kritiserar en person (anonymt eller inte) och det blir känt vem den personen är så kommer de att ha ett drev av gränslösa arga LD-fans efter sig som inte drar sig för att skriva extremt kränkande och sårande saker. Hon kan förstås inte ta ansvar för vad hennes följare gör på nätet men hon måste vara medveten om att hennes ord tolkas ibland som att det är ”open season” på meningsmotståndare.

      Eller så kan man stå för det man skriver, annars ge fan i det…

        Problem med läsförståelsen?

        Sia ja men så är ju inte verkligheten. Finns ju troll som inte står för vad dom gör och mobbar andra på Internet. Så mycket att man nu kan ta försäkringar mot sådant etc stalking. Trolljägarna på tv hade ju en orsak att det programmet tyvärr behövdes.

    Säger inte att de gjorde rätt men den gemensamma nämnaren i alla dessa olika sammanhang är ju ändå hon själv. Blir man gång på gång på gång utesluten så kanske man ändå ska reflektera över vad det är man själv gör som kanske får detta att uppstå,

      Håller med dig, Penny!

      Hade det hänt mig hade jag börjat ta en funderare på vad JAG gjort, skrivit eller sagt. Kan det bero på mig? Men jag tror inte hon tänker så.

    Visst har det hänt genom åren att man kännt sig utesluten ur grupper och inte fått vara med i allt. Jag har dock alltid gått till mig själv och funderat på om något i mitt beteende kan ha orsakat reaktionen. Jag har aldrig ”skyllt” på gruppen. Det har gjort att jag har jobbat mycket med min personliga utveckling och insett att jag var nog inte jätterolig att umgås med alla gånger och jag var ganska egoistisk.

    Man kan inte ändra på andra, man kan bara ändra på sig själv. Om folk runt omkring signalerar samma sak om och om igen ska man nog lyssna på det och tänka på vad man själv bidrar med.

    Varför skriver du inte om #elsagate?

    Det rör ju sociala medier och påverkar miljontals barn som får röra sig fritt på Youtube Kids och Youtube generellt.

    Kort sagt så är det videos som riktar in sig till barn med figurer från Disney (Elsa, Anna, Musse Pigg, MLP). Thumbnailsen är färglada och föreställer ju många barns favoritkaraktärer. Men istället för barnvänligt innehåll med karaktärerna så får barnen se sexuella akter, ren och skär porr, bajsätande, våldtäkt och andra otäcka samt grova fenomen.

    De flesta av dessa videos går igenom YouTubes filter och finns därmed att hitta på Youtube Kids. Era barn kan alltså trycka på en tecknad video med Elsa för att sedan se Elsa bli våldtagen.

    Snälla, låt inte era barn vara själva på Youtube.

    Här kommer några exempel:

    https://imgur.com/a/325oK

      Jag har redan skrivit om det..

        Vart?

          Det heter ”var?”!

            Inte på Stockholmska…. Ignorans är aldrig mysigt, speciellt inte när man försöker tillrättavisa andras dialekter. Låt oss ha våra dialekter ifred! Mångfald <3.

              http://blog.svd.se/sprak/2011/09/12/ordet-vart-%E2%80%93-en-levande-fornlamning/
              Apropå källor så finns här en som verifierar att vart är Stockholmska :). (OBS, Stockholmska är inte samma sak som rikssvenska, har för mig att Uppsala är den landsdel där de talar närmast rikssvenska!)

      Att CamCam nämner det här är såklart toppen.. med tanke på att det faktiskt är många läsare som säkert har barn i ålder att råka ut för detta.. MEN.. är det inte absurt att tex inte Nyhetsmorgon tar upp detta?

      Jag kan ärligt säga att innan jag visste om detta (typ 3 månader sedan) lät jag min femåring surfa ganska fritt på Youtube. Kollade genom historiken och kunde inte se att hon sett något konstigt. Hon sitter aldrig själv på sitt rum utan ändå tyckt jag haft bra uppsikt då hon oftast är i samma rum med ipaden.

      Den gången jag först reagerade var när vi skulle åka en längre sträcka i bilen och dottern hade Ipaden där bak. Då lyssnade jag på vad hon kollade på.. vilket var med Elsa/Spider-Man/Hulken och jag tog paddan och kollade själv på klippet. Kidnappningar, misshandel, sexism, våld… ALLT.

      Sen den dagen är jag som en hök över Ipaden och stängt av ”rekommenderade filmer”.. har lagt till kanaler som jag vet är bra och numera kommer hon själv och frågar ”kan jag sitta på detta” om det är något på engelska.

      Men tänk så många som INTE har koll på detta.

      Sjuka människor att VILJA att barn ska se sånt här.

    Rent spontant känner jag tvärtom. Hon har hängt ut många genom årens lopp.

      Har aldrig någonsin brutit förtroenden eller hängt ut privat info eller konversationer om människor. Jag har hängt ut människor som trakasserat eller på annat sätt gått över gränser.

        ”På annat sätt gått över gränser” är ju bara din subjektiva tolkning av vad som inte känns bra för dig. Inte okej att hänga ut folk av den anledningen.

    En skolgård för vuxna. Massa olika grupperingar och ”mobbning” och ”utfrysning”. Och Dahmer får inte vara med och buuhuu.
    Så löjligt. Att få vara med en Facebookgrupp är ingen rättighet. Det behövs inga särskilda anledningar till att kicka ut någon. Det är bara Facebook.

    skulle aldrig få för mig att kommentera på hennes blogg eftersom hon är så aggressiv när man inte tycker som hon. För att inte tala om hennes fans, hjälp. Hon har dessutom skärmdumpat flera gånger och verkar ej fatta att bara för att man kommenterar på en blogg vill man inte vara innehåll hos henne. Hennes stora brist på självinsikt i det här inlägget om att inte få vara med är talande. Hon gör en hel del skada för feminismen, tycker jag.

      Skrev och kommenterade en gång på LD:s blogg det gör jag aldrig om. Inte på något sätt otrevligt men fick värsta attacken av hon den där ”somliga-nånting” som skärmdumpade och hånade och spydde galla över mig på sin Instagram. Dessutom missförstod hon totalt vad jag menade – vilket hon inte ägnade en sekund att reflektera över.

        Hah, jag kommenterade nånting om träning någon gång och fick så sjukt mycket skit slängt efter mig av den ”somliga” + en hel del fler mer eller mindre anonyma skribenter. LD hade skrivit massor med skit om ”instagramtjejer” och det tyckte jag var fel, för träning får man utöva hur man vill. Men man får tydligen inte vara smal, träna och lägga upp det på instagram. ?‍♀️

      Exakt. Personer som henne är anledningen till att många kvinnor inte vill identifiera sig som feminister. De flesta vill inte vara som hon.

    Hon mår uppenbarligen inte så bra just nu, för att sträcka sig efter DEN DÄR offerkoftan när folk omkring dig berättar att deras närvaro gör dem otrygga är… LD vet nog mycket väl att hon skärmdumpar och sprider, om än censurerat, precis som många andra. Jag hade själv varit orolig att mina ord skulle användas som bildstöd till något dräpande blogginlägg, även fast mitt namn var blurrat. Att dra liknelser till skoltiden och kicka igång stora fiolerna istället för att fundera på den (återkommande) feedbacken och svara på den, känns otroligt självupptaget.

    På Facebook har man ju sitt riktiga namn? Bara av det skälet skulle jag vara extremt försiktig, ja, om jag visste att LD befann sig i samma grupp.

    Hon verkar inte så charmig!

    Jag gillar LD. Jättemycket. Har lärt mig jättemycket från henne. Dock tycker jag att det är jätteproblematiskt att föra diskussion med henne. Jag tycker att hon är väldigt vass och rentav otrevlig emellanåt och ofta helt obefogat. Det är många som tycker detta men hon tar inte till sig åsikterna. Tycker det är väldigt tråkigt och är säker på att diskussionerna på hennes blogg inte är vad de skulle kunna varit. – yes anonym för detta inlägg!!

      Jag håller med. Har varit i diskussion om kostval med henne en gång, tyckte till en början att det var en saklig diskussion grundat på olika åsikter tills hon anklagade mig för att använda mig utav härskartekniker och skickade en bild där hon pekade finger åt mig. Jag blev helt stum. Jag hade sett henne som en intelligent person som gillar att diskutera, och om jag omedvetet hade använt mig av en härskarteknik hade jag ju hellre fått det till mig sakligt än en fuck you-bild. Sen dess undviker jag att diskutera med henne, men läser emellanåt vad hon skriver pga intressant.

      Samma här. Hon kan vara riktigt bra i inlägg.
      Men tyvärr kan stämningen i hennes kommentarfält vara hemsk och hennes ton är för mycket (kan man på ett sätt förstå med tanke på hur folk beter sig på nätet). Ofta människor som har offerkoftan på utan någon självinsikt, även hon själv. Det finns ursäkter till allt. Det här inlägget visar det tydligt. Hon gör ju samma sak på sin blogg, hur skulle det vara annorlunda.

      Jag själv är väldigt rak på sak men på bloggen är det en stämning som är för mycket. Jag undrar hur det hade fungerat på en arbetsplats i Sverige. Inte särskilt bra.

      Jag vågar inte heller diskutera på hennes blogg sedan jag blev påhoppad och anklagad för att begå ÖVERGREPP på barn. En väldigt allvarlig anklagelse som jag så klart tog väldigt illa vid mig av.

      Och jag begår så klart inga övergrepp, diskussionen handlade om något helt annat. Det var så absurt

        Nu blir jag jättenyfiken på vad du skrev som fick någon att tolka det så?

    Om bara det här kommentarsfältet blir tillräckligt långt så kommer vi snart få ett inlägg i hennes blogg om ”drevet” skapat mot henne. Det kommer finnas printscreens där våra nicknames syns och antalet likes. Och återigen kommer camcam få ”skit” för att det ligger uppe såna kommentarer om LD. Igen.

    Hon ska ju ha cred för att hon är så duktig på att sticka sina offerkoftor utan minsta tanke på självreflektion. Det är hon och Tyra. Fyfan, om det hade varit en olympisk gren så hade de varit världsmästare.

    Natashja har FLERA gånger delat inlägg från stängda grupper, även ocensurerat ibland. En gång delade hon från en tråd där folk var kritiska kring ett av hennes uttalanden och personerna som skrev var mest unga tjejer och dessa la hon ut med namn och bild och försvarade sig med att de minsann ”drevade” mot henne, trots att diskussionen fördes i en stängd facebookgrupp. Hon kan vara så otroligt hycklande när det kommer till att kritisera andra versus att själv kritiseras.

    Det är väl bara någon vecka sen hon fick göra avbön efter att hon delat en, förvisso censurerad, känslig tråd från en väldigt stängd facebookgrupp på sin instagram? Folk var väldigt upprörda. Hon tog bort delningen efter att ha blivit ifrågasatt men den hann ligga ute länge.

      Du menar när jag delade skärmdumpar från en hatgrupp?

      Det som hände för nån månad sen gällde en skärmdump som 1. Ej var känslig alls. Inget privat. 2. Var helt ok med den som skrev den.

        Nej, från vegangrupper bland annat. Hatgrupper vet jag inget om.

          Ahhhh just ja vegangalningarna. De satt och hatade rätt friskt på mig. Har sparat alla screenshots som jag fick skickade till mig. Ingen ”kritik” precis. Helt sjuka kommentarer till och med. Hotfulla. Osv.

            Exakt så som du och dina fans skriver, alltså? Ta en titt på hur du själv beter dig.

            Det här känns som ett så himla bra exempel på att skapa usel stämning och att bidra till att fördärva bra begrepp. Vegangalningar?!!? Även om de personerna var ”galningar” så känns det inte ok att förknippa alla veganer med galenhet. Varör ens skapa ett sånt klimat? När man säger så så kan man inte få till en intressant diskussion, eller något givande. Det är kört och blir dålig stämning. Visst för att man kan ha provokation som förändringsverktyg (mycket av det LD gör är just det, chockerande och sen kommer en förändring som är mildare), men att koppla ihop veganism med galenhet är inte provokation i syfte att skapa något nytt utan bara ett sätt att trycka ner en grupp och stoppa all kommunikation.

    Hoppas hon läser alla dessa kommentarer och tar till sig allt som skrivs. Till och med hennes fans verkar vara rädda för att diskutera med henne.
    I mina ögon är hon är en extremt intolerant människa som har noll överseende med folk som inte uttrycker sig exakt så sim hon önskar utan hugger direkt på minsta lilla som inte faller henne i smaken.
    Sen bristen på självinsikt:
    LD:
    ”Hos mig tolererar vi inte sexism”
    Also LD:
    ”Män är sämre föräldrar. Jag hatar män”

      Håller med. Jag tycker hon är rätt obehaglig, förstår gott att folk blir rädda för henne så som hon uppför sig. Hon visar en total brist på självinsikt när hon framställer sig själv som offret, samt även en utpräglad dubbelmoral. En självutnämnd ärkefeminist anno 2017 som är hemmafru, lever på sin man och spenderar sina dagar med att sprida hat på nätet? Vilken fantastisk förebild för unga tjejer!
      Tyvärr är LD och hennes anhängare orsaken till att väldigt många män och en hel del kvinnor inte vill ha något med feminism att göra. LDs ”feminism” är så aggressiv och fundamentalistisk att hon skrämmer människor. Hon bidrar inte till jämdställdhet, enbart manshat, och skapar större avstånd mellan könen. Hon har ingen respekt för andras åsikter utan attackerar och hänger ut människor som inte delar hennes (ofta extrema) åsikter. Ingen vill leka med en läskig bråkstake och mobbare, vare sig på skolgården eller i facebook-grupper.

      Men det var väl en väldigt konstig jämförelse? Att säga att män är sämre föräldrar pga kultur och miljö är väl ändå inte sexistiskt?

    Det är ingen rättighet att vara med i en grupp på Facebook. Precis som hon har rätt att bestämma vilka ska vara med på hennes plattformer har andra också det.

    Jag bojkottar Facebook. Ett stort reklamnätverk som inte följer regler och lagar kring brott. Skulle aldrig skaffa ett konto.

    Kolla Lotta Grays Insta om Blondinbella 😉

    LD skriver att hon saknar makt. Bland kommentarerna frågar hon b la: ’2. Denna makt som jag har? Vad exakt gör den? Vad får jag ut av den menar du? Hur funkar den? På vilket sätt ger den mig makt?’.

    På Wikipedia delas makt in i tre kategorier; betvingande makt, formell makt, expertmakt och referentiell makt. Och såhär står det angående den sista typen av makt; ’En sista grupp kallas referentiell makt (referent power), eller karismatisk makt, som innebär att A har vissa personliga egenskaper som B beundrar och vill identifiera sig med.’

    Skulle säga att hon absolut platsar i den sistnämnda kategorin.

    I en annan kommentar skriver hon ’Makt? Du behöver nog fundera på vad makt betyder.’. Detta är SÅ tråkigt sätt att bemöta åsikter på!

    Jag tar ingen sida i vem som har rätt och fel men tycker att hon skulle kunna dra fördel i att försöka förstå? Det är ju uppenbarligen så vissa upplever det? Och jag tror inte att de uttrycker det för att vara taskiga utan mer för att de upplever det så?

    ’Karin’ skriver i samma inlägg; ’Jag kan absolut förstå individers oro. Kanske inte för vad du gör som person. Men vad de som kritiserar dig får i DM av de som försvarar dig. Av flera jag hört kan det va väldigt obehagligt.’ – detta menar LD är rykten utan sanningshalt.

    Och detta kan jag inte svara på då jag själv inte blivit påhoppad (jag undviker helt att diskutera eller ens kommentera LD’s blogg även om jag velat många gånger), men tycker det är tråkigt att LD bemöter detta med att det är total osanning? Det kan ju mycket väl vara så men varför så måste hon totalt avfärda detta? Även om privata meddelanden inte skickars är det ju en väldigt tråkig stämning i hennes kommentarsfält och som kommentarer i denna blogg vittnat om även väldiga påhopp från LD själv.

    En annan godbit är ’Somliga Harmoniska Husmödrar’ som kommenterar; ’Jag blir rätt illa berörd av det här måste jag säga. Framförallt av bristen på analys hos i övrigt insatta feminister.’.

    Härligt!? Fint sätt att bemöta människor som modigt vågar framföra sina åsikter och gjort sin egen analys. Varför dras alltid ’dålig analys’-kortet då fort någon inte håller med. Detta är väl ett förlöjligande och således en härskarteknik?

    Summa summarum; Är inte så intresserad av sakfrågan och kan förstå att det känns ledsamt för LD att bli utesluten från grupper. Förstår också hennes point of view att hon också blir utblottad i och med att hon är en mer offentlig person än många andra. Tycker dock att det som medlemmar tycker ska tas på allvar? Och att detta även har paraleller med kommentarsklimatet överhuvudtaget i LD’s sociala medier, både hos henne själv och hennes fans.

    Jag hoppas att det på sikt blir en förändring och ett mer accepterande klimat där alla – vare sig de håller med eller inte, har andra infallsvinklar eller ’analyser’ ska vara välkomna.

    För jag tror vi är många som tycker bra om LD och respekterar henne men många gånger saknar värme och respekt.

    /Anonym från 11.17 som vanligtvis kommenterar under annat nick.

      Håller med, jag älskar allt jag lärt mig om feminism hos LD och jag tycker hon är grym. Men jag undviker också att kommentera för det lätt blir så aggressivt, även gentemot oss som håller med i det stora, men kanske vill diskutera för att lära mer.
      Tror kanske att hon har taggarna utåt pga mött mkt hat och då är det lättare att tro att alla som kommenterar gör det av illvilja.
      Men läskigast är ”somliga…” personen. Så fruktansvärt hatisk och arg. Hon vägrar lyssna på förklaringar och kan vara galen i kommentarsfältet ibland. Jag är rädd för henne.

    Jag försöker att alltid tänka två varv innan jag kommenterar något och försöker alltid skriva konstruktivt ändå har LD printscreenat mitt namn + kommentar från denna blogg och lagt ut på sin insta.
    Det jag hade skrivit står jag helt för och det var inte på något sätt drevande, hatiskt, fientligt osv det var bara tankar som inte var precis som hennes.
    Där ligger problemet, när man inte delar hennes syn på saker så är man elak och man drevar mot henne.
    Jag väljer aktivt att inte vara i samma forum som henne och förstår att folk oroar sig för att bli uthängda av henne.
    Det är hon som har en cool liten klick och om man inte tycker som dom då är man dum i huvudet typ.

    Som man bäddar får man ligga typ.

    Jag har varit medlem i flera grupper som hon varit med i och anledningen till att hon blir ”utfryst” är för att hon beter sig Sommen mobbare. Så fort någon inte är helt med henne går hon in med näbbar och klor – oavsett om hon var med i diskussionen får början. Dessutom många gånger med rasistiska och transfoba övertramp. Sen har hon ju många gånger hängt ut folks kommentarer mm. På sina plattformar så förstår inte hur hon kan försöka måla upp en bild av sig själv som helgon. Väldigt skönt att inte ha henne med i alla grupper!

    Jag har själv blivit uthängd av henne och fått mina kommentarer printscreenade. Oerhört obehaglig upplevelse och de påhopp jag fick från hennes svans med bla ”Somliga… ” botade mig från att någonsin försöka diskutera/debattera på hennes blogg.
    Jag har medvetet valt att lämna grupper hon är med i eftersom stämningen snabbt blir hätsk. Hon har mycket kunskap men hennes hat mot livet i allmänhet och män i synnerhet gör att man inte orkar.

    LD säger och tycker mycket , många gånger på ett bra sätt, andra gånger mindre bra. Hon blir ofta förbannad och lite små otrevligt, som leder till att, tyvärr, folk retar sig på henne. Allt bra hon sagt glöms lätt bort.

    Jag är så jävla trött på Somliga Harmoniska Husmödrar som ALLTID tar över kommentarfältet hos LD och ska svara på alla inlägg. Hur orkar människan?

      Jag har tappat räkningen på hur många trådar som har kapats av henne. Hon är som ett vandrande exempel på olika härskartekniker. LD låter henne sätta tonen i många trådar.

      Den människan är ju så obehaglig.

      Hennes inre harmoni verkligen lyser igenom…

    LDs ursäkt till att inte kunna arbeta är ju hennes tragiska uppväxt. Tror snarare att hon vet med sig själv att hon skulle hamna i bråk på varje tänkbar arbetsplats där det arbetade fler än en person. Tänk henne i ett mansdominerat yrke

      Enligt hennes senaste svar på sin blogg till en kommentar så är hon ett socialt geni och hugger aldrig så det är inte där problemet ligger. Hon menar verkligen på fullaste allvar att hon är socialt fulländad och kan inte för sitt liv förstå att hon inte får vara med överallt. Hon som inte ens hugger vid diskussioner. Jag misstänker att hennes ständiga migränattacker har börjat skada delen i hjärnan där självinsikten ligger.

    Lady Dahmer – motfrågornas okrönta drottning. Sällan svar på en fråga utan istället en mängd motfrågor som attackerar den som frågar. Offerkoftan är enorm. Tycker mig ha läst att hon dessutom vill ha fler barn men inlägget idag verkar motsäga detta. Kan inte vara lätt att alltid vara under attack – både från läsare och i julas sin egen man. Nå ja – hon vet ju vad hon gör eftersom vi alla sitter och engagerar oss i det hon skriver och hon får klick in på bloggen .

      Tyvärr är det ett jättepopulärt sätt att debattera. Härskiga motfrågor i stället för egna argument. Och det är jättelätt att dras med i det och svara som i ett husförhör. Men numera tänker jag medvetet på det och svarar typ: jag har sagt vad jag tycker och vill nu höra dina motargument i stället för en lång detaljutfrågning om mina.

      Vad hände mellan henne och hennes man i julas?

        Han tyckte hon skulle följa med ut på promenad. ?

          Aha. De verkar ha en konstig uppdelning hemma då hon är vaken på nätterna med barnen och går upp tidigt med dem fast hon enligt egen utsago svimmar av trötthet. Mannen verkar sova på i godan ro även under helger och lov. Hon bemöter inte frågor där folk ifrågasätter varför de inte har en mer jämlik uppdelning, varför inte hon kan få sovmorgon under julen. Verkar vara ett väldigt gammalmodigt hushåll a la 50-tal.

          Detta var ett uttryckt för hans, och alla andra mäns, oförmåga att förstå hur jobbigt det är att vara kvinna /mamma.
          Det måste vara julafton året om att leva ihop med henne.

            Offerkoftan igen. Ställ krav på att få sova ut en morgon och sen gå på promenad för att röra på den stela kroppen och få friskt luft. Nä, bättre att aldrig sova ut eller röra på sig och sen hänga ut mannen att han är dum i huvudet som tycker hon ska följa med familjen ut på en prommis. Han borde fatta att hon som är så trött behöver sova mitt på dagen. Som sagt, konstig familj.

              Det är priset hon får betala för att vara hemma med barnen medan han jobbar heltid och pendlar. Han verkar ha sjukt långa dagar så det är öht inget konsigt att han får vila när han är hemma, även på helgerna.
              Jag har ett mer krävande arbete än min man så jag gör lite mindre hemma. Det är rimligt.

    Tyvärr blir det nog ofta en lite ond cirkel det där när man har varit med om mobbning eller varit utfryst tidigare. Sättet hon biter ifrån på eller kör på som en ångvält känns som ett sätt att liksom skapa konflikten först för att undermedvetet slippa hamna utanför av någon annan anledning. På så sätt har hon redan en mental exitstrategi som heter ”ingen fattar, alla har fel och jag vill i alla fall inte vara med”, ända tills nu när det blir så pass tydligt som att hon utesluts ur grupperna. Tycker synd om henne för hon har ju många intressanta idéer och tankar som många tycker om att ta del av – det syns ju på hennes blogg.

    Med det sagt så förstår jag inte varför hon måste vara med i grupper på fb alls. Hon har fin räckvidd med sina egna plattformar som hon själv styr över och där hon själv sätter tonen. Vad ska hon med fb till om det bara skapar ångest?

    Fast…. verkar som att många här inne läser henne blogg + kommentarsfält trots att ni anser att hon är mobbare/rabiat/inte går att diskutera med/dålig stämning/osv osv. Får jag fråga vad det är som gör att ni som inte gillar henne och hennes blogg och följare fortsätter gå in där? Av genuin nyfikenhet alltså.

      Jag tycker LD har en del tänkvärda och intressanta åsikter. Bara för att man inte gillar hur någon bemöter meningsskiljaktigheter behöver man inte låta bli att läsa deras åsikter.

      Läser inte hennes blog. Däremot brukar hon dyka upp i kommentarsfältet här och BK och härja.

    Hon började ju bråka i inredningsg*ris så att många blev obekväma och gick ur gruppen (jag inkluderad), sen erbjöd hon admin 2000 kr och KÖPTE facebookgruppen och bytte namn på den till Inredningskäris…

      Herregud vad stört

      Seriöst? Det är ju ett ganska oroväckande beteende. Hur reagerade resten av medlemmarna?

      Wtf. Berätta mer!

      Stämmer verkligen det? Hon har ju dementerat det

      Detta är inte sant alls. Men folk älskar ju att tro på rykten, bevis är oviktigt och källkritiken kastar man gärna ut om man får gotta sig lite.

      Det som hände var att gruppen, som är stor och omtyckt och en av mina favoritgrupper, helt plötsligt skulle stängas ner. Detta pga admins fått ta mkt skit av medlemmar ang. Culturell appropriation och ej orkade hantera detta. Av förståeliga skäl, de är ju anonyma privatpersoner som inte är vana vid sånt.

      Jag erbjöd mig att ta över, jag erbjöd även betalt eftersom att jag anser att man ska betala för kvinnors arbete och dessa tjejer hade lagt ner mkt tid och energi på gruppen. Men de tackade nej till pengar och gav mig gruppen ändå. Samt stannade kvar som moderatorer på min begäran (obs frivilligt). Gruppen fick vara kvar. Hurra tyckte jag och många med mig.

      En del blev arga av adminbytet. Pga ogillar mig av olika anledningar. De startade egna grupper och gick ut. (Kanske tjugo stycken lämnade som max, många av de som protesterade är kvar och deltar glatt idag)

      Jag bråkade inte med nån innan detta som du påstår och jag bråkade inte efter detta. Jag bemötte all oro med tålamod. Jag lät medlemmarna som ogillade mig rasa av sig utan konsekvenser eller mothugg. (Jag svarade såklart på alla funderingar).

      Vi bytte namn eftersom att streetgäris hotade med repressalier om vi inte gjorde det. Oklart varför men de verkar tro att de äger ”gäris”. Jag ville inte tjafsa eller riskera att få mer skit så vi bytte till inredningskäris. Ett namn som gruppens medlemmar röstat om vid tidigare tjafs om gruppnamnet. (Innan jag blev admin)

      Gruppen är lika bra som alltid. Stämningen är lika fantastisk som innan. (Igen, har aldrig bråkat där. Om vad för övrigt? Fulfuru och ryamattor?) Vi har vuxit med flera tusen medlemmar sen dess och alla är nöjda och glada.

      Sanningen är ju såklart inte lika spännande och snaskig så jag gissar att flera här kommer välja att tro på rykten. Men så här ligger det alltså till.

        Bra att du dementerar re inredningskäris, LD, ser gärna att någon mer verifierar, ord verkar stå mot ord (vilket inte är detsamma som rykten och skvaller) och källkritik är, som du påpekar, viktigt.
        När det gäller dina andra invändningar mot kommentarerna här om att du printscreenar och hänger ut har du däremot fel. Det har du faktiskt gjort, vilket flera, uppenbarligen mer minnesgoda, påpekar här.
        Eftersom du ger andra råd i feministiska frågor kommer ett här från mig: ja,dina inlägg är ofta helt okay även om de inte stöttar kvinnor i att ta makten över sitt liv. För själva det faktum att du är hemmafru, ekonomiskt beroende av din man och nu, förutom panikångest etc, börjar utveckla smärtproblematik i bl a rygg ger vid handen att du själv faktiskt inte ser att din egen livssituation är det som skapar alla problem du har. (Plus är kontraproduktivt rent feministiskt.) Varför jag tycker att jag kan ge dig detta handfast empatiska råd? Därför att jag varit där du är. Men inte längre.

          Kan bekräfta LD:s version av vad som hände i inredningsgruppen. Följde diskussionerna, och såvitt jag förstod hände det så som LD beskriver. Hon håller även en låg profil som admin upplever jag, inga konstigheter.

            Jag kan också säga att jag anser att LD version i frågan om inredningskäris stämmer bra.

            Gruppen är jääätte fin och även min favoritgrupp. Att LD tagit över gruppen har inte påverkat gruppens stämning alls i mina mått. Älskar gruppen lika mkt nu som
            Innan:)

        Helt OT: Fattar inte problemet som streetgäris hade med att någon annan har ordet gäris med i namnet? Jag med i flera grupper (Skapargäris, Skrivargäris, växtgäris….). Gäris är ju inte ett skyddat ord…

        Pga betyder: på grund av. Sluta hoppa över ordet som ska komma efter!
        Till exempel: de ville sluta pga ATT de inte kunde hantera

        Kan knappt läsa Sandra beijers blogg längre pga ATT ’pga’ används fel.

          OT men därifrån jag kommer så är det dialektalt att helt utesluta just ordet ”att” i många meningar främst när vi pratar. Detta har jag fått höra tusentals gånger då jag nu har flyttat långt i vårt avlånga land och det hade jag ingen aning om innan jag flyttade?

          Språk utvecklas. Get over it.

    Inte många av de som kritiserar LDs diskussions-stil är ju särskilt saklig i sin kritik heller. Bara se på kommentarerna här. Hälften är rena personangrepp, några är baserat på skvaller och de få övriga framför rätt så sakliga argument.

      Hur är det personangrepp? Argumentera gärna för det.

      Tycker majoriteten har sakliga och bra argument? Och kolla på antalet likes de kommentarerna fått så ser du också att många håller med.

        Antalet likes säger väl inget om hur saklig en kommentar är..? Rent krasst kan ju skitsnack få mycket likes om resten av läsarna också gillar skitsnack. (Och angående kärnan i diskussionen, dvs andel sakliga argument lämnar jag okommenterat)

    Lite märkligt att LD inte verkar inse att med sådana vänner/fanclub som hon har så behöver hon inga fiender… De gör verkligen mycket mer skada än nytta i hennes sak.

    Jag tror LD behöver ett jobb så att facebook-grupper med okända människor inte blir så viktiga. Jobbar man heltid och har tre barn hinner man inte med sånt tjafs, det vet jag! Hinner bara med att läsa här nu för jag har jullov?

      Hon har ju ett jobb.

        Jag tror att hon skulle må bättre av att komma ut från hemmet och släppa mobilen /datorn. Få arbetskamrater som inte har som enda intresse och gemensamma nämnare att de hatar män. Det finns så mycket mer i livet och hon har både möjligt och potential att utvecklas.
        Hon verkar ha skapat en värld som bara blir mindre hela tiden och hennes bitterhet lyser i varje inlägg.
        Jag önskar henne ett 2018 där hon mår bättre och hittar en väg till större lycka och välmående.

    Är med i många FB-grupper som LD skriver i. Upplever henne som hjälpsam och stöttande i sina kommentarer. Vilket faktiskt förvånade mig till en början då jag föreställt mig att hon skulle hugga på det mesta.

    Jag känner inte heller förtroende för henne. Men jag vill inte vara del i nån mobbing, hon har gjort mycket för feminism i Sverige. Men kanske öppna nåt anonymt fbkonto eller helt enkelt överväga att vinna tillbaka folks tillit.

      Vad är egentligen mobbing?
      Jag har svårt att se i vilka sammanhang LD mobbats. Tonen från både henne och de som inte gillar henne kan vara hård men det är inte mobbing. Att inte få vara med i alla fb-grupper är inte heller mobbing.

      Ogillar det där urholkandet av språket som pågår. I tid och otid dras rasistkortet – ordet rasist i dess verkliga betydelse kommer att behövas byta ut för det har totalt tappat sitt värde. Samma sak händer nu med ”mobbing”. Visst, det är mobbing att näthata och vara elak och kränkande på ett osakligt vis. Men det är inte mobbing så fort det skrivs eller sägs något kritiskt om någon.

    Jag förstår helt och fullt varför LD utesluts ur/inte fungerar i sammanhang där inte envägskommunikation -och stark moderering för att behålla den- råder. Hon är ingen trevlig människa och verkar ha svårt att skaffa/behålla vänner generellt. Jag vet inte hur rätt det är att ge henne skit för vad hennes galna följare sysslar med, men på hennes egen blogg tycker jag nog att hon har ett ansvar där. Jag blev själv utsatt för ett riktigt otrevligt drev där för några år sedan, som LD inte gjorde något alls för att stävja. Riktigt vidriga kommentarer som för mig hade grava konsekvenser i form av ångest och triggande av min BDD och matproblematik.

    Det började med att jag skrev ett försiktigt inlägg i debatten om Molly Sandens musikvideo, där hon lät bli att redigera och gömma undan sin kropp. Skrev att jag förstår problematiken i att hon ens känner sig tjock/kallas tjock, men att jag ser Det som odelat positivt att en ung tjej vågar peka gick you åt patriarkatet, då vi ALLA döms för hur vi ser ut, hur vi än ser ut. Vilket är grubdproblematiken imo. Berättade hur jag själv upplever att leva med en sjukdom som finns oberoende av utomliggande åsikter, BDD. Och att jag som de anorektiker/bulimiker troligen hade mått bättre redan tidigare i livet om jag inte hemma tiden möttes av vikthets och retuscherade bilder.

    Jag fick saker som dessa kastade i mitt ansikte:

    ”anorektiker är det största uttrycket för det förakt som drabbar tjocka” ”Din bdd kan du ju jobba med själv i din sjuka hjärna; inte mitt problem att du är psykiskt sjuk. Om du ens är det, troligtvis hatar du tjocka”

    Det var vidrigt, jag var helt knäckt och kunde inte riktigt släppa diskussionen. LD gjorde inte ett skit, tyst medhåll på hennes stora plattform. Så ja, jag förstår varför folk är rädda för dig Natasha, jag förstår även varför du k spår har några vänner

      Jag är så ledsen att du behövde uppleva det. Jag hoppas att du hade någon i din närhet som kunde stötta.
      Det är många som delar din erfarenhet. Man söker sig till olika sidor för att prata och dela med sig och får sin upplevelse förminskad.
      Jag är även kluven till LDs ansvar för sina följare. Det som sker på hennes egen sida anser jag är hennes ansvar. Hon låter ofta ” Somliga.. ”föra hennes talan och jag har aldrig sett henne markera mot alla de oförskämdheter som hon skriver.

      Precis som folk dömer Camilla utefter hur hennes följare kommenterar får man ju döma LD likadant. Är inlägget vasst eller dömande är det lätt att följare fortsätter i det spåret. Det minsta man kan begära är ju att LD hade raderat all den skiten du fick kastat på dig. Typ så som Camilla gör med att radera eller stänga av kommentarerna – superenkelt och effektivt. Ibland spårar det och då får man bara göra sitt bästa. Speciellt med känsliga ämnen som ex psykiska sjukdomar. Hoppas verkligen du repat dig och mår bra idag och skiter i idiotierna där borta.

    Kan bara hålla med övriga, Molly, sorglig läsning, hoppas du mår bättre och som ngn skrev, skiter i idioterna. Men inte förvånad. LD har moderering på kommentarerna så tycker hon borde ta ansvar. Men det gör hon inte.

    Tack, så fina ni är! Jag var lite osäker på om jag skulle kommentera här alls, då jag faktiskt inte kan kontrollera vad människor svarar. Så tack så mycket ❤ Det som gjorde det hela så obegripligt var att jag inte var vass eller saltig i tonen alls, det var enbart min input. Skrev klart och tydligt att jag förstod LD’s vinkel, men att det för mig är positivt att Molly S satte ner foten, tjejen blev ju utseendemobbad av vuxna människor, detta ser andra unga tjejer: och ”tjock” eller inte, självföraktet triggas igång. När jag gick kritik svarade jag bl.a då med att det finns saker som inte syns, sjukdomar som lever sitt eget liv -och att stigmat som följer med psykisk sjukdom är precis lika illa som det förakt tjocka utsätts för.

    Bl.a Somliga feta kvinnor gick igång stenhårt på det, LD var med under hela debatten. En av anledningarna till att jag tycker att hon har ett ansvar är pga den hårda moderering som körs om man utrycker minsta lilla kritik som kan se dålig ut för henne själv. Jag har fått saker raderade som inte har innehållit ett otrevligt ord, vara kritik som belyser saker som är obehagliga för hennes image. Samma sak om någon hon gillar utsätts. Jag är ganska -eller väldigt- tuff annars, vass, hårdhudad och anser att man måste kunna tåla svar på mina åsikter om man ska utrycka dem. Men just här blev det obehagligt, jag var inte beredd ärligt talat. Inte på att människor skulle attackera och håna mig pga mina diagnoser.

    Jag mår bättre idag, har kontroll över min ätstörning. BDD är svårare, men jag ”lajvar” ”normal”. Inte för att dölja eller för att jag skäms, bara tillräckligt för att klara vardagen. Inte låta det hindra mig i mitt dagliga liv, inte väcka frågor. Ångesten och sjukdomen finns där hela tiden men jag hanterar den och det är sällan det blir riktigt illa:)

    Gott nytt år förresten, själv har jag jour och är säkert den enda som sitter på bloggbevakning nu kom jag på! ??

    Jag skulle inte heller känna mig trygg i en grupp som ’Lady Dahmer’ var med i. Värre nätmobbare får man leta efter. Hur fan kan hon få kalla sig feminist? Det enda hon gör är ju att hetsa mot och hata andra kvinnor och spy ur sin avundsjuka mot tex Jessica Almenäs (under täckmanteln att hon bryr sig om unga tjejer). En feminist sitter inte och attackerar offentliga kvinnor på löpande band ELLER skriver rent och generaliserande manshat ELLER hänger ut folk som skrivit en kritisk kommentar med IP-adress för att sen låta sin svans hoppa på personen som hyenor (Hej Lady Trump)
    Fattar inte hur nån kan ta henne på allvar varken när det gäller klassfrågor eller feminism. Angående klassfrågor är hon ju som den värsta sortens Vellinge-bo eftersom hon gick i taket när fattigare människor skulle flytta in i närheten av hennes villa. Finns inga värre ”socialister” än bortklemade idioter som inte behöver arbeta själva ens och bara drar sig till socialismen för att få hata och hetsa på nätet under täckmanteln identitetspolitik.
    Det är tack vare folk som henne arbetarrörelsen inte röstar vänster eller känner sig hemma hos vänstern.
    Hon är det ultimata ansiktet utåt för varför vänstern mest är ett tillhåll för live:ande ”arbetare” som bara vill ha en supporterklubb att gasta ifrån.
    Det är också tack vare henne jag på sista tiden slutat kalla mig feminist. När hon är omslagsflicka för feminismen i Sverige och beter sig som nån slags kvinnlig Donald Trump förstör hon så otroligt mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.