Fel bransch!

Typiskt! 
Jag som precis trott att jag kläckt världens idé med min gravidsimulator och så visar det sig att det är tandkräm jag borde satsat på – i alla fall med tanke på det här mailet jag fick igår.
SÅ typsikt!!

Vad är för övrigt poängen med sådana här mail? Vad vill de? Hoppas de på att jag faktiskt har tandkräm att sälja eller vill de se om den här mailen används? Det finns ingen länk att trycka på så att de skulle försöka ta över min dator känns helt osannolikt.
Jag funderar faktiskt på att skicka tillbaka en bild på min tandkrämstub, enbart för att se vad som händer. Jag är på tok för nyfiken för att låta en sådan möjlighet passera…

9 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Här har vi bästa videon vad som kan hända när du svarar på spam email där det bes om pengar: https://www.ted.com/talks/james_veitch_this_is_what_happens_when_you_reply_to_spam_email?language=sv

    Älskar denna killens engagemang. Han hade helt säkert skickat mer än en bild på tandkräm som var på ditt mejl.

      Hahaha sjukt rolig

    Ja skicka bild på tuben och berätta vad som hände sen å detta år börjar redan med spänning ?

    Någon variant av Nigeriabrev?

      Ja, inte olikt. Uppläggen går ut på att lura in företag i till synes lönsamma affärer med påhittade kinesiska företag och för att affärerna ska kunna genomföras måste man betala avgifter av olika slag.
      Företag som betalar inser till slut att det inte alls finns någon verklighet bakom affären som man trodde skulle bli av. Däremot blir man av med de pengar man betalat 🙁

    Svara inte. De vill bara samla in din mailadress (se om den används) och sedan sälja den till spamföretag.

      Men det spelar väl ingen roll om man svarar eller ej, dom ser väl att adressen är aktiv så fort man öppnar mejlet? Någon annan skrev det iaf i en annan kommentar förut.

        Precis, man kan ”pinga” en mailaddress genom att ha en bild 1×1 pixel som inte ses av personen som öppnas, men om man har så att bilder laddas automatiskt så ser dom när denna har laddats, och kan därmed konstatera att den har öppnats.

        Finns många sätt att även sprida skit, det bästa man kan göra för att skydda sig är att ta bort att bilder och bifogade filer laddas automatiskt. Är man lite mer kunnig kan man även inspektera meddelandekällan.

    Finns många varianter på sk B2B scams från Kina. Finns exempel på företag som låtit lura sig in på att skriva kontrakt med kinesiska företag och sedan lurats att köpa guld från Kina eller betala avgifter för att få leveranskontrakt godkända.
    Mailen brukar kännas igen på att de inleds med ”Dear CEO” och i texten står ”if you are the…producer or agent”.
    Produkten kan vara vad som helst – från konsumentvaror till industriella produkter som stål och maskiner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.