Bianca Ingrosso är minsann ingen feminist!

Bianca Ingrosso:

I podden ”Har du sagt A får du säga B” som Bianca Ingrosso har tillsammans med Alice Stenlöf får hon frågan om hon är feminist och det är minsann INTE!
ICKE!!!

Jag är ingen sån som hatar män. Jag är ingen feminist för jag tycker inte att det på ett jobb måste vara tio killar och tio tjejer. För mig handlar det om vem som är mest kapabel till att göra det här vare sig du är kille eller tjej.//Bianca

Varpå hennes bloggkompis Alice svarar följande eftersom inte alls är nöjd med Biancas svar:

Feminism är ju att kvinnor ska ha samma förutsättningar som män för att de aldrig har haft det.
Alla ska vara feminister annars har man problem.//Alice

Bianca känns pubertalt omogen och okunnig i ämnet och skulle nog gjort bäst i att bara hållit tyst för det blir nästan pinsamt när hon slänger ”anti-feministiska” floskler omkring sig.

Jag tycker att folk börjar gå på tok över gränsen. Män har inte någon talan längre.
Jag är uppvuxen med bra män. Det är bröder, morbröder, farbröder, och alla tänker att en kvinna är en gud. Det är därför jag tänker att män är inte så farliga.  Jag är feminist i vissa frågor, och är gärna en röst för alla som inte har bra män omkring sig.
Där är jag ju feminist. Ibland kan jag bara tycka att det går överstyr.//Bianca

Åh gud! Jag vill bara gå och skrika in i en skämskudde!
Hur kan man vara så här okunnig 2018?
Mitt tips till Bianca skulle vara att lyssna på Lady Dahmer och Cissi Wallins podd ”Penntricket” som…..ÄR TILLBAKA!!!!! WIEEEE!!!!!

Källa.

Tack för tips!

176 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad ska man säga?

      Ja. Kanske att de flesta inte vet vad feminism är – de flesta har svalt den radikalfeministiska ideologin utan ens veta vad den går ut på, utan att veta att det finns ”sundare” feministiska teorier. Obildningen i samhället, och bristen på kritiskt tänkande är enormt i samhället.

      Feminister; ta debatten med mig. Jag vill prata ideologi, jag vill samtala om Marx. Jag vill samtala Nietzsche. Jag vill samtala om Judith Butler.

        Tycker nog Bianca är mer vettig än Lady Dahamer och Cissi Wallin – visst hon saknar bildning, men lyckas på något sätt ringa in en common sense attityd som LD och CW helt saknar.

        Haha, den feminism som härjar idag är inte radikal, snarare liberal. Radikal feminism är något mycket vassare och bättre än den här så kallade ”tredje vågen” neoliberala feminism. Radikal betyder ROT inte extremist. Läs på innan du uttrycker dig.

        BTW, Butlers teorier är åt skogen och helt liberala och hon har misstolkat Beauvoir så mycket att det är pinsamt att läsa…

          Jag är påläst. Sanningen är den att de flesta ”feminister” inte vet att det finns olika typer av feminism. Det finns dock en gemensam nämnare bland tongivande feminister att hävda att vi lever i patriarkat där män är överordnade och kvinnor underlägsna. Man har bytt ut Marx klasser mot kön, utan en genomgripande analys, som Marx ändå beskrev.

          Tänk efter innan du yttrar dig.

    Tycker det Bianca säger är sunt och balanserat. (Kommer ej bemöta upprörda motfrågor, vill man diskutera får man allt lägga manken till och påstå saker.)

      Tycker att du ska tiga i församlingen! Ingen vill höra vad någon kvinna har att säga. Din hjärna är ungefär nog stor för att klara hushållsarbete, inte mer. Ingen rösträtt eller myndighet ska du ha heller!

      ”Sunt och balanserat” Ja, om du är 14 år är jag beredd att hålla med 🙂

        Hade du ett behov av att trycka till mig och förminska mig? Rannsaka dig djälv först innan du klankar ner på andra. Ditt svar tillförde endast gift till diskussionen.

          Jag vet inte riktigt hur du tänkte med att anonyms kommentar tillförde ”gift till diskussionen” för din ”diskussion” känns inte så giftfri till att börja med.

          Det är liksom ingen större idé att bemöta dig.

          Nu kommer du väl säga att det här är en ”upprörd motfråga” så jag gör det enkelt för dig: ”det här är en upprörd motfråga – bemöt ej, det är nonsens”

            Jag gillade det Bianca sa 🙂 men men, alltid ska någon provoceras av det också

          Upprörd motfråga presenteras av: E

      Klok hon är, allt som inte LD och Cissie är!

    jasså är de kompisar igen dahmer och cissi? dem verkar lika mogna som min lillsyrra på 9 bast

      Och du har grammatikkunskaper som din 9-åriga lillasyster.

        Vad tjänar man i timmen som språkpolis? 🙂

          Troligen mer än någon som stavar som en nioåring.

            haha eller är lika dum som du som tror att språkpolis är ett riktigt yrke, Hahahha dör

              Voldermort med stort V visa lite jäkla respekt TACK!
              #ironi

                haha stay triggered ?

            Tycker du stavfel är pinsamma? Hur mycket tid ägnar du åt att inte framstå som en total idiot i din vardag?

            Min erfarenhet är att människor som ser ner på dyslexi lider av samma slags mindervärdeskomplex. Kanske kollar du tusen extra gången innan du publicerar något?

            Att du lider av mindervärdeskomplex är uppenbart.

    Plockar du inte ut vissa specifika delar ur sitt sammanhang nu? Jag lyssnade på avsnittet innan och de resonerade mer kring det än vad som framkommer ur din text. Bianca kom väl ändå fram till att hon är feminist?

    Oavsett, det viktigaste är väl inte vad en människa väljer att kalla sig. Det viktiga anser jag vara att man aktivt arbetar för rättvisa och jämställdhet, markerar och säger ifrån när man ser eller hör diskriminering.

      Klart hon gör – cherry picking är en paradgren av pseudovetare (genusexperter tex) som tror sig veta mer än både välutbildade nationalekonomer, psykologer, statsvetare, fysiologer kring samhällelig utveckling, matematik, människokroppen och mänskligt beteende. Det bästa är att de kan så mkt trots att de knappt har ngn trovärdig eftergymnasial på kontot. Det är därför de vurmar så mkt för den post-modernistiska sanningslösa verklighetsuppfattningen byggd på känslor, upprördhet och hormoner.
      Att påstå att man ska döma feminism efter sin lexikala betydelse är precis det ISIS och alla extremister i alla tider bett oss göra när de vill blanda bort korten. Tydligen kan man som feminist urskulda sig med ”inte alla feminister” som bloggerskan gör. Nyss fick man ju inte göra så.. Att som man opponera sig emot uttalanden som ”men inte alla män” var ju tydligen tabubelagt. Summerat: man äter inte sin egen medicin. Tvi.

    Hört talas som strukturer, Bianca? Tyckt hon alltid verkat så vettigt, så detta kom lite som en chock. Hur hon tidigare har snackat om preventivmedel, abort, ätstörningar och sex känns jävligt feministiskt. Men det är väll som hon säger, hon är det i vissa frågor. Är det dom frågorna som gynnar dig då Bianca? Världens kretsar inte kring dig. Det är dags att vakna.

      Lyssna på avsnittet själv innan du dömer utifrån detta inlägget.

    Har Bianca gått klart gymnasiet?

      Nope. Tycker hon är rolig och skön, men särskilt bildad är hon inte och det märks ibland. Till exempel här.

        Varför måste man vara obildad för att man inte vill sätta en etikett på sig själv, exempelvis då feminist?

          Precis, och jag förstår exakt vad Bianca menar och hur hon tänker. De som högt kallar sig feminister alltså råfeministerna håller ju på med hat och det har gått till överdrift.
          Många råfeminister håller ju till härinne och tjafsar och hatar för fullt.

          Kanske för att man verkar vara obildad om man inte ser längre än till sig själv eller anstränger sig för att förstå strukturer och hierarkier I samhället. Eller historia för den delen.

            Man kan ju vara medveten om det utan att vilja placera sig själv i ett fack.

    Jösses… Pinsamt och skrämmande :/

    Ja jävlar i min lilla låda, vad ska man säga? Har någon i den familjen vett eller kapacitet att tänka ens ett halvt varv extra? Jag säger som Aunt Marge: ”If there is something wrong with the bitch, there’s something wrong with the pup”

    Jag är definitivt feminist och tycker Penntricket är toppen på många sätt och vis. Men tycker ibland att den är svår att relatera till, som arbetande karriärkvinna som röstar höger upplever jag den lite för vänstervriden. Hade ofta svårt att känna igen mig i de exemplen som togs upp från barndom och ungdom – upplever inte alls samma förtryck från tex skönhetsindustrin. Förstår att de utgår från sig själva men ja, svårt att relatera helt enkelt och upplevde att de trots olika ämnen/namn på avsnitten ofta pratade om samma saker ändå. Har Svårt att sätta fingret på exakt vad det är och lyssnade på avsnitten i efterhand och i följd så jag blandar nog ihop dem mycket men är det någon annan som känner igen sig?

    Hon försöker ju verkligen slå något slags rekord i upprepande floskel-VM när hon går på om hur ”… det gått för långt” etc. Och det där med att hon har bara har bra män runtomkring sig, so what? Grattis, du är (tack och lov) inte den sista kvinnan på jorden. Sen minns jag i och för sig mamma Pernillas alla Hänt Extra-rubriker från tidigt 00-tal där hon gråter ut om hur Ingrosso ska ha mordhotat henne och hur vidrig och infekterad skilsmässan mellan dem var. Verkar vara en riktig dunderfarsa med en oerhörd respekt för kvinnor. Tokstolla.

      Håller helt med, hennes pappa var den första jag tänkte på här. Fattar att man älskar sina föräldrar, men han misshandlade ju Pernilla, lämnade sedan landet och har vad jag förstår låtit henne ensam uppfostra deras tre barn och inte bidragit ekonomiskt heller. Vilken ”bra” man och förebild han verkar vara…

    ”Män har inte någon talan längre”. Fast alltså, det är ju precis det de har? En talan som värderas mycket högre än en kvinnas, hela samhället är ju byggt på det.

      Nja fast Bianca har ju mycket rätt i det hon säger, modigt av Bianca att våga uttala sig om detta för övrigt.
      Män är nuförtiden rädda för att uttala sig om saker och får inte alltid komma till tals, som Bianca säger de har ingen talan i många fall. Kolla bara nu hur alla manliga programledare på olika tv-kanaler ersatts av kvinnor, inte många manliga kvar nu.

        Män sitter fortfarande på en enormt stor majoritet av den reella makten i samhället och äger en stor majoritet av alla resurser i världen. Ja, kvinnor börjar ta mer plats. Men herregud vad det är långt kvar och vad mycket mer kvinnor behöver höras i maktens rum.

        Ingen man är rädd för att uttala sig. Det enda män har blivit rädda för, är att ragga på tjejer efter ”#metoo” uppdagades. Samma män som tror att inte acceptera ett nej eller ta sig friheter på en kvinnas kropp är att ragga. Vi kvinnor har ju haft det problemet hela vårt liv, ett glatt hej till en man kan leda till att han visst trodde att jag raggade och nu är jag elak som säger att jag inte är intresserad…

        Varför manliga programledare ersätts med kvinnliga orkar jag egentligen inte ens besvara, för du verkar ju inte riktigt hängt med i svängarna den senaste tiden. Men många män har fått sluta p.g.a. deras beteende gentemot kollegor och andra på arbetsplatsen, däribland just faktiskt sexuella trakasserier.

          Men suck.. och hur vet du Jossan att inga män är rädda för att uttala sig? Ja det är klart att de blivit rädda för att ragga på kvinnor/tjejer. Jodå kära Jossan jag vet mkt väl att flera män blivit avskedade på sina programledarjobb pga påstådda sexuella trakasserier, hur skulle jag ha kunnat missa det hahaha jisses..

    Visste du att man kan resonera och tänka olika utan att på något vis vara okunnig? Att använda sig av uttrycket okunnig känns enbart till för att förminska personen istället för att argumentera för att få personen att byta åsikt.

    Jag personligen tycker ofta annorlunda än andra men det innebär inte på något vis att jag är okunnig. Tvärtom. Jag är faktiskt ganska påläst om mycket men resonerar helt enkelt annorlunda. Jag diskuterar gärna med andra och tycker det är intressant att höra hur andra resonerar och varför men när folk kommer med argumentet att jag är okunnig så är jag inte intresserad av att diskutera längre.

    Det känns som att folks argumentationsteknik helt dött ut och ersätts av dumargument som att skrika ”okunnighet!!!” så fort någon tycker annorlunda.

    När slutade folk argumentera och börja förminska andra istället?

      Fast det är ju konstigt om man inte får kalla folk okunniga om de är just okunniga om ett ämne? Det är skillnad på att ha kunskap och ha åsikter. Åsikter får man ju ha om vad som helst, men det är ju synd att påstå att man vet något när man de facto bara tycker något. Jag kan ju ha åsikter om hur man bygger rymdfarkoster men bör akta mig för att påstå att jag vet något om det – när jag faktiskt inte kan särskilt mycket om det. Nuförtiden kan ju vem som helst sprida sina åsikter hur som helst – misstänker att debatten ”förr i tiden” var mer reserverad för de som hade någon form av kunskap/insyn. Tycker det är trist att åsiktsfrihet numera ofta blandas ihop med kunskap.

        Håller med er båda Mjau och Marja. Tycker också att det är synd att kunskap inte värderas högre längre utan att det ska jämställas med åsikter. Men det är ju för att det finns EN godkänd åsikt i debatten om feminism (wallin och dahmer) som alla går bärsärkagång på Bianca. Tycker det är fel att såga nån vid fotknölarna sådär, skapa diskussion ist. Kunskapen blir sekundär utan man ska bara tycka ”rätt”. Hade vi kunnat ha en mer nyanserad debatt så hade vi nog kunnat komma långt, med historisk fakta och kunskap i grunden naturligtvis.

          Håller med dig om nyanserad debatt. Problemet med feminismfrågan är att det finns riktig forskning kring jämställdhet och genusforskning (japp, det är en riktig disciplin inte hittepå) men gemene man tror att deras åsikt väger lika tungt som vetenskapliga studier. Man får ju ha som personlig åsikt att feminismen har gått tillräckligt/för långt – då antar jag att man också kan bemöta forskning om lägre kvinnolöner (alla andra faktorer lika, eller om kvinnor t o m har högre kompetens än männen), kvinnovåld, ojämställd fördelning av hushållsarbete, hur strukturer påverkar de val vi tror är individuella etc. Eller så står man för att det är helt ok med ett ojämställt samhälle, det är ju en fullt tillåten hållning. I en diskussion vill jag dock ha fakta som argument – inte en personlig åsikt baserad på vad du ser hos dig själv och dina kompisar. Sen finns det olika inriktningar inom feminismen och åsikter om hur ”hårt” man ska gå fram, och där är det väl personliga preferenser som styr. Men när någon bara säger att ”feminismen har gått för långt” och ”men jag tjänar mer än min man och han har hand om allt hushållsarbete” som bevis på att vi lever i ett jämställt samhälle så slutar jag faktiskt att lyssna. För det är så tröttsamma och icke-faktabaserade argument. Eller när folk tror att kvinnlig rösträtt kom till genom sansad debatt och manlig storsinthet. Få framgångar inom mänskliga rättigheter har kommit till utan någon form av kamp.

            TACK för ett klokt inlägg❤️

    Ser man kvinnan som en gud ser man henne fortfarande inte som en människa. Avhumaniseringen och objektifieringen av kvinnor är så djupt rotad att vi inte ens regerar. Skulle vi uttrycka oss på samma sätt om män? Knappast va.

      Så att se en kvinna som en gud är lika illa som att se en kvinna som skräp? Alltså.. SUCK!

        hahahahahaha ja för det var exakt det jag skrev va? eller??

    Hon säger att hon är uppvuxen med bra män. Hennes farsa misshandlade och hotade väl hennes mamma!?

      Jamen eller hur! Var det inte en rättegång som kvällstidningarna bevakade när det begav sig?

      Jag växte upp med en narcissistisk och psykiskt misshandlande mamma, betyder det att jag inte växte upp med bra kvinnor runt omkring mig?

      Bianca verkar ju heller inte nämna sin pappa så jag antar att han inte hör till kategorin ”bra män”. Är världen svart och vit?

      Förnekar inte hon det? Tror hon säger att han är jättebra och det är hennes mamma som är crazy.

    Själv tycker jag det är vettigt sagt. Varför måste alla tycka precis samma sak i feministfrågan? Jag har slutat kalla mig för feminist eftersom det står för något jag absolut inte kan relatera till längre. Cicci och Dahmer har säker vettiga saker att säga men att de ska ”undervisa” i jämställdhet tycker jag är lika lämpligt som att Muslimska Brödraskapet eller valfri sekt ska undervisa i religion i skolan. Ja, jag är för lika förutsättningar – men idag ska allt fördelas enligt kön, etnicitet, sexuell läggning osv. För mig är det så långt ifrån jämställdhet man kan komma eftersom det då helt plötsligt är viktigare vad du har mellan benen än vad du presterar. Det finns många problem i samhället: en del som vissa män är främst ansvariga för: men det betyder inte att alla män är svin

      Tycker mer att det är tidens tecken att folk är extremt dåligt pålästa men ändå basunerar ut sina åsikter som att kattskit är skinande guld. Om du håller med Bianca är det väldigt tydligt att du aldrig har tagit reda på vad feminism är. Läs en bok eller googla och kom igen sedan så kanske någon tar dig på allvar. Eller låt bli, men då är det kanske bäst att inte delta i debatten. Om du ändå vill berätta vad du tycker får du kanske inte vänta dig att bli skrattad åt eller avfärdad.

        Jag vill gratulera dig till att skriva ett perfekt exempel på det jag syftade på ett par rader upp.

          Det där var ett svar till dig som hamnade under fel inlägg.

            Isåfall så känns det spontant som ett väldigt märkligt inlägg då jag ingenstans skrivit vad jag har för åsikt i ämnet, enbart vad jag tycker om inlägg liknande ditt som enbart går ut på att nedvärdera debattören och dess åsikt istället för saklig argumentation och kunskap.

              Läs det en gång till och se om du fattar. Annars ger jag upp. God kväll!

                Nä, hoppar det med hänvisning till mitt första inlägg. God kväll! 🙂

        Vad i det hon skrev skaå man skratta åt eller avfärda? Såg nämligen ingenting att varken skratta åt eller avfärda.

        Men herregud! Skärp er! Bianca vet väl för helvete vad ”jämställdhet” innebär, det hon säger är i princip att folk som tex Lady Dahmer som får vara feminismens ansikte utåt inte är någon hon vill stå bakom.
        När ni kallar Bianca ”okunnig”, förminskar henne och himlar med ögonen och påstår att feminism BARA innebär ”jämställdhet”, rösträtt osv och samtidigt blundar för att det som Lady Dahmer tex gastar om absolut är rent manshat, svartvita generaliseringar som aldrig backas upp av någon slags fakta så är det du/ni som framstår som idioter.
        Bianca vill inte låta bli att kalla sig feminist för att hon är emot mänskliga rättigheter utan för att hon är för smart och schysst för att delta i kulten kring tex Lady Dahmer.
        Radikalfeminister tar så stor plats i media att människor tar avstånd från etiketten feminism.
        Öppna ögonen och var lite självkritisk istället för att bli förbannad på vettiga människor som inte kan stå bakom en etikett som har Lady Dahmer som ansikte utåt.

          Word!!!

          Känner spontant att du ger Lady dahmer lite för mycket luft i feministfrågan. Jag tycker inte hon representerar feminism särskilt mycket alls. Jag ser henne som feminismens IS, hon har bara kapat en ideologi och satt en extrem prägel på den istället som inte majoriteten av feminister håller med om.
          Det är en liten klick extremfeminister som håller med LD, majoriteten av feminister är normalt funtade människor.

      Finns ju tusen andra feminister du kan följa på sociala medier och lyssna på om nu inte dahmer och cissi faller dig i smaken. I stället för att avfärda hela feminismen på grund av två personer menar jag.

      ”ska allt fördelas enligt kön, etnicitet, sexuell läggning osv.”

      Åh fan. Enligt vem? Låter som du lyssnat på de som inte vet vad de talar om.

    Men shitt! Hahaha

    Jag är kvinna och jag är inte feminist.

    Jag tycker att det är helt sjukt att man likt Alice och många andra feminister har ett enda sätt att se på feminism på – var med oss eller emot oss.

    Feminism är politik och likt all annan politik bör man få tycka, tänka och ta ställning till det man själv vill utan att ses som icke upplyst eller bara korkad.

    Ofta kan feministerna inte heller tala för sin sak utan går bara på med meningar som ”tycker du inte att män och kvinnor borde ha samma rättigheter?”, ”ska inte män och kvinnor ha lika lön”. Problemet med det är att jag är körd hur jag än svarar – svarar jag att jag tycker att män och kvinnor ska ha lika lön för samma arbete då har jag förlorat min rätt att inte anse mig vara feminist, eller så är jag egoist som bara väljer de frågor som gynnar mig själv.

    Feminismen handlar inte bara om kvinnor och våra rättigheter m.m. utan om mäns och kvinnors lika värde, om jämställdhet mellan kön. DET är något alla ”feminister” som Alice verkar ha missat. Jag skulle gärna vilja se sådana som Alice yttra sig om de frågor man senast lyfte inom feminismen som handlar om män och de problemområden som rör dem.

    Jag har heller aldrig förstått hur man kan tycka att det är rätt att säga att man hatar alla män – för alla män är inte dåliga. Jag har blivit våldtagen, stalkad, misshandlad, sexuellt ofredad o.s.v. av män, men det har inte fått mig att förbise att det finns bra män också. Hur kan det vara okej att dra alla män över en kam om det inte är okej att göra det med kvinnor?
    Två fel blir inte ett rätt.
    Hat föder dessutom bara mer hat.

    Jag tycker lika i många frågor, jag har bara ett helt annat sätt att uttrycka det på. Utan raseri eller hat. Och det jag tycker handlar om jämställdhet, inte om kvinnors rätt att stå över män.

      Jag håller med om allt du skriver och jag kallar mig feminist. Känns som att Lady Dahmer-feminister fått mycket uppmärksamhet och skadat uppfattningen av begreppet hos folk. Feminism handlar om att både män och kvinnor förtrycks av könsroller som de ser ut idag och skulle må bättre om de förändrades. Jag hatar definitivt inte män, eller vill förtrycka dem. Känns absurt att man ens behöver säga det idag.

        Fast just LD skriver ju väldigt mycket om problematiken med pojkar och mansrollen de uppfostras in i och på vilka sätt patriarkatet är skadligt också för män.

      Synd att de feminster som vare sig rasar eller hatar får så lite uppmärksamhet och att de som gör det får så mycket att de skrämmer de som behöver höra de förstnämnda.

      Hehe du är noga med att du inte drar alla män över en kam men ”ofta kan inte feministerna” pc ”alla ’feminister’ som alice” går tydligen bra att generalisera ?

        Fast ingen väljer att vara man.
        Feminism är självvalt.

          ??Så dumt så jag vet faktiskt inte var jag ska börja. Så mycket idioti i en och samma kommentar.

            Feministiskt argument 🙂 och så undrar ni varför ingen tar er på allvar

              Så du menar att det är ok att generalisera det som är ett val? Till exempel att säga att alla som bor i Sverige är idioter, alla som kommenterar här inne är okunniga eller att alla som har ett jobb är lättlurade? Allt det är ju val man gör…så då borde det vara ok enligt din logik..?

    Känns taskigt gjort att publicera väldigt vinklat material från Aftonbladet och spä på det ytterligare. Det första och sista Bianca sa var att hon är feminist. Däremot uttryckte hon sig (även för mig) provocerande på vissa sätt, men det som provcerade mig var att det inte känns som att hon är tillräckligt insatt i samhället och dess strukturer för att förstå innebörden av feminism och patriarkatet. Istället säger hon vissa saker för att skydda sig själv för att inte ses som en ”radikalfeminist”, på grund av samhällets smutskastning av ordet feminist. Bianca säger att hon är feminist, och visar på många sätt att hon är det, men på grund av samhället och för att hon inte är tillräckligt påläst kring ämnet så backar hon lite. Hoppas hon läser på mer och förstår innebörden av feminism men hoppas också att inlägget ändras då det för tillfället är extremt vinklat. Lyssna på podden istället för att använda Aftonbladet som källa, eller skriv åtminstone att Aftonbladet är källan så folk förstår hur vinklat det är.

      Noted! tack!

      Okej, tack för att du gjorde det hela lite klarare. Kanske gjorde lite stora/taskiga hopp i min analys. Är trött och bla bla

    Man behöver ju inte shame:a henne för att hon inte identifierar sig som feminist. Sen får man inse att alla kommer från olika förhållanden, upplevelser och erfarenheter. Precis som många feminister upplevt något slags förtryck av män.
    Många saker du tar med att hon sagt låter dock rätt obildade och något skämskuddeframkallande, men man måste inse att alla börjar vi nånstans ifrån. Bra om de två diskuterar det iaf, och förhoppningsvis får hon andra tankar att reflektera kring, och tar åt sig av andras upplevelser.
    Sen är ju feminism så brett idag så folk har väl svårt att identifiera kärnan. Jag är feminist. Kommer vara så länge det sker små förtryck och stora förtryck i Sverige och runtom i världen. Hoppas även på mer fokus på de normer och förtryck som mannen får uppleva, dock är jag inte man och har därför svårt att föra deras talan så jag hoppas de själv lyfter fram sina svårigheter i samhället som är ett resultat av strukturer och normer.

      Exakt, feminism är så brett idag – vissa ser feminism som att man då hatar män och är emot att raka benen och armhålorna och att sminka sig. Andra menar på att de är feminister bara för att de är för jämställdhet som att kvinnor ska ha lika lön för lika arbete MEN det är ju så självklart, självklart att alla kvinnor tycker så och alltså då är feminister enligt somliga. Självklart är Bianca också feminist på ett sätt men vill kanske inte kalla sig det för hon ser det hatiska och det extrema, och ser sig inte som en manmotståndare el manshatare typ.

    Men snälla, du vill på riktigt rekommendera någon som du anser behöver läsa på mer om feminism att lyssna på LD och CW:s podcast. Det är nog det sista man ska lyssna på om man vill ta feminism på något som helst allvar.

    Här har vi orsaken till att monarki inte ska finnas, bara för att föräldrarna är bra betyder det inte att barnen blir brighta. Finns liksom en orsak att man inte kan ärva statsministerposten.

    Varför ska Bianca få så mycket uppmärksamhet bara för att hennes mamma var känd? Substanslöst uttalande av henne. Varför ska hon få det utrymmet?

    Hon har påbrå från Italien och har väl säkerligen spenderat en del somrar där. De är väl inte direkt kända för att vara feminister. Ta Paulo Roberto etc

    Här har ni nån som ni kan hata på, jag är absolut inte feminist. Japp ni läste rätt!

    • I.N.T.E F.E.M.I.N.I.S.T •

    Och det trots att jag är kvinna, har en hög tjänst i ett mansdominerat yrke o med all säkerhet lägre lön än mina kollegor, blivit utsatt för män som fuckat upp mitt liv privat på värsta tänkbara sättet osv.
    Men jag är inte feminist för det, inte nånstans faktiskt.
    Som det kan bli va?
    Häpåre.

      #meneither 🙂

      Ok. Som medkvinna och feminist hejar jag på dig, du verkar ha god lön och möjligheter. Bra.

      Frågan är ju varför du inte är feminist då? Är det för att du är nöjd med din nuvarande situation i samhället? Eller tycker du att kvinnor runt om i världen har uppnått jämnlikhet så att feminismen inte längre behövs?

      Jaha? Det är väl upp till dig ifall du anser dig vara så lite värd att du accepterar det. Vi andra feminister banar väg för dig med.

    Men on är ju korkad. Kunde ju inte ens fatta att betalaräkningar mm.

    En fråga om Lady Dahmers plattform, ladydahmer.nu. Är det hennes egen plattform eller ligger den under en annan plattform? Det finns ingen information på bloggen om vem som äger och driver plattformen.

      Det är blogg.se

    Har inte Biancas pappa spöat mamman?

      Men lägg av med sådana där påståenden. Det är ord mot ord som jag förstått det och Bianca har sagt nån gång att allt är överdrivet eller liknande.

        Hej,
        det är inget påstående utan har gått upp i rätten. Sen att Bianca med syskon väljer att inte tro på det är en helt annan sak. https://www.aftonbladet.se/nyheter/article10822718.ab

    Har inte lyssnat på podden men tycker det i inlägget är ett överdrivet fokus på begreppet ”feminist”. Utifrån hur Bianca framstått tidigare och kommentarerna här ovan så verkar det ju snarare som att hon har fått betydelsen av begreppen om bakfoten.

    Å ena sidan kan man tycka att hon i så fall inte bör uttala sig kring saker hon är inte har full förståelse för, å andra sidan kan man tycka att det i så fall är en definitionsfråga som kan redas ut lugnt och sansat och knappast grundar en shitstorm om Biancas systerskap ?

    Som jag förstår det löste de dessutom det problem redan i podden

      Exakt så! Hon säger själv att hon inte är tillräckligt insatt. Tycker det är tydligt att hon är feminist men saknar kunskap för att kunna uttala sig om det egentligen (som väldigt många andra tyvärr). Tycker ändå det var en intressant diskussion mellan Alice och Bianca. Synd att det ska bli sån uppståndelse kring det, väldigt vinklad sådan dessutom!

    Hon och Bard jobbar ju ihop, verkar passa bra tillsammans.

    Varför är det så viktigt att man kallar sig feminist? Det är ändå ett så brett begrepp att det inte säger särskilt mycket om en persons åsikter, det har mer blivit som en slags etikett för att visa att man är en okej person. Tycker detta ”krav” på kvinnor att kalla sig feminister gör begreppet ännu mer urvattnat.

      Ja! Precis så.

      Det är absolut inget krav att vara feminist. Däremot kan den som kritiserar feminismen räkna med mothugg om argumenten som läggs fram inte håller. Att bara säga ”jag är inte feminist för jag hatar inte män” är totalt ogrundat och bygger endast på fördomar. Därför ifrågasätter jag sådana argument.

      Observera att jag inte påstår att du skrivit något i den ådran.

    Ni som inte vill kalla er feminister, vad tycker ni om det arbete tidigare feminister gjort genom historien? Stridit för rösträtt och allt annat som vi kvinnor i Sverige har idag? Det är ju inga män som kämpat för kvinnors rättigheter utan just kvinnokämpar/feminister. Lite nyfiken på hur ni ser på det och om ni hade velat vara utan deras kamp?

      Som en välkänd feminist sa: 1921 fick inte kvinnor rösträtt i Sverige. Vi TOG den. Det var inte männen som gav oss den för att vara schyssta eller för att de tyckte att vi förtjänade den, det var feminister som slogs, skrek och dog för att vi idag ska ha rätten att rösta. Allt annat ni har lärt er är fel!

      Ok, vad vill ni ta idag då? Är genuint intresserad av vilken problematik i dagens samhälle som kan rättfärdiga våld och upplopp.

        Vad menar du? Vilka feminister är det som brukar våld och gör upplopp idag i sverige? Jag undrar på riktigt då jag inte riktigt förstår vad du vill ha sagt.

          Tolkade det så iom att Friman skrev om kvinnokampen och Anonym följer efter med att beskriva hur rösträtten togs, med våld. Undrade då vilka frågor idag som kan kräva det våldet?
          Det är ju inte direkt så att dagens feminister kan likställas med feministerna som var aktiva med att ta rösträtten.

            Exakt. Det är väldigt tydligt när man ser Fröken Frimans krig att Sverige idag är jämställt och att det även utvecklats mycket bara de sista åren.
            Sen väljer ju ändå Lady Dahmer att varken studera eller arbeta och istället leva som nån Bourgeois Lady som koketterar med ”socialism” och ”feminism” på sin blogg och rå-trashar kvinnor som verkligen tar plats, arbetar och är drivna som tex Blondinbella och Jessica Almenäs. Jag vet några saker som är värda att kämpa för idag; fler BB med fler anställda barnmorskor och bättre förlossningsvård, höjda barnbidrag, höjd miniminivå på föräldraförstärkningen, fler anställda på förskolor. Men nej, inte behöver vi slåss och spränga bomber för det. Det är jättestor skillnad mellan olika länder och det är bara urlarvigt att prata om ett globalt patriarkat som att ”strukturerna” är likadana överallt. Radikalfeminister borde se över sina egna strukturer, hur dom väljer en väldigt vinklad ”verklighet” och idiotförklarar alla som inte tycker som dom. Snacka härskartekniker. Och var är det där ”systerskapet”? Här i tråden blir ju Bianca beskriven som lågintelligent pucko, white trash, ”okunnig”, pinsam mm av just dagens ”feminister”… Seriens Fröken Friman hade KNAPPAST uttryckt sig så eller ens sett på Bianca på det sättet.

              WORD!! Bra skrivet!! Sååå rätt!!

              Intressant att du påstår att Sverige är jämställt. Menar du då i något specifikt sammanhang eller inom alla områden i samhället? Skulle gärna veta vilken statistik du har tillgång till och baserar detta på. Den statistik och forskning som annars finns att tillgå visar på motsatsen. Att vi i den här takten har låångt kvar till ett jämställt samhälle (hur många år exakt varierar mellan ca 30 och 200 men ingen fakta tyder på att vi idag är jämställda). Jämställdhet är ingen åsiktsfråga. Antingen är vi jämställda eller inte och det kan vi lätt se på siffror och fakta. På samma sätt som jag inte kan tycka att jag tjänar 100 000 kronor i månaden när det faktiskt bara ramlar in 20k. Tråkigt tycker jag men det ändrar inte summan på mitt konto. Feminism som verktyg att uppnå jämställdhet kan man däremot ha en åsikt om. Jämställdhet är fakta.

            Fast frågan var väl hur de som inte vill kalla sig feminister ser på just den historiska kampen som tidigare feminister fört? Och om det är något man hade önskat att de inte gjort. Vilket jag tycker är en relevant fråga om man inte anser att feminismen behövs eller att man inte ”gillar” feminister. Det är ju ändå tack vare jobbiga feminister som vi kvinnor har de rättigheter vi har.

              Feminister som slogs för rösträtt tror jag inte att någon skulle säga är dåligt. Dagens feminister gör ju dock inte det och kan därför inte likställas med de feminister. Det är enorm skillnad på dagens feminister och de som verkade ex på 1800-talet och de första decennierna på 1900-talet. Man kan ju tycka att feministerna då var bra, medan dagens inte är bra.

                Och de dåtida feministerna som banade väg för oss var inte de lugna tysta feministerna som behagade andra. Det var de jobbiga, rabiata, högljudda feministerna. Precis samma feminister som det idag klagas på just för att de inte är behagliga. Hur tänker du själv att vi ska komma framåt i dagens frågor om ingen vågar vara jobbig och ta kampen? Själv tror jag inte att något kommer hända om vi bara är lugna och fina och väntar på att männen som bestämmer ska ta till sig av våra argument.

                  ”Att vara jobbig” idag har ju inte så mycket med kampen för jämställdhet att göra, utan är ju mer den konstanta kritiken från alla håll – från kvinnor på kvinnor.

        Själv tycker jag att till exempel lika lön för lika arbete, samma rättigheter till vård, kampen mot sexuella övergrepp och våldtäkter, mäns våld mot kvinnor osv osv är lika viktigt att slåss för som rösträtten. Man kan tycka vad man vill om feminism men fakta visar att vi inte är jämställda i Sverige (om än mer jämställda än andra länder). De gånger kvinnor har fått mer rättigheter har det krävts kamp, ingen förändring har någonsin skett för att männen tagit sitt förnuft till fånga och lyssnat på när kvinnorna talat sakligt och lugnt. Uppenbarligen måste det till revolution för att vi ska få exempelvis samma vård som män när vi är sjuka (vilket vi de facto inte får idag oavsett vad någon tycker om det).

          Det där med jämlik vård är dock en lite mer komplex fråga än så ju, tyvärr. Då får du börja med att försöka ändra i tillvägagångssättet i forskning. Det är dock ett välkänt problem inom den akamediska världen, och försöksgrupperna utökas ju sakta men säkert.

        Lägre lön för samma arbete. Kvinnlig könsstympning. Förlossningsvården. Vården i största allmänhet. Arbetsvillkor för lågavlönade kvinnor. Förstår inte riktigt vad du menar med våld och upplopp dock?

    Männen har behandlat kvinnor som en gud? Var det inte hennes pappa som misshandlade hennes mamma?

    Jag kallar mig inte feminist för att jag inte vill bli ihopklumpad med Elaine/Zarah Larsson(?)/Cicci/LD mf. jag står i mångt och mycket inte bakom deras feminism.
    De är för extrema, jag tycker inte det är okej att hata män och skydda sig med att ”men det är ju patriarkaaatet” jag hatar, ”struktuuurer i samhället”.

    Självklart anser jag att det ska råda jämställdhet mellan könen, men i Sverige är vi redan väldigt jämställda. Det känns fånigt att folk bråkar om småsaker här när kvinnor i andra delar av världen lever under fruktansvärda förtryck, som vi aldrig kommer att kunna påverka.

      Bara för att det är jämställt i lagboken betyder det inte att samhällsstrukturerna är småsaker? Även om jag pallar att leva med sexuella trakasserier i min vardag vill jag ändå vara med och bidra till att mina framtida barn slipper växa upp i ett samhälle där min döttrar utsetts för det och mina söner tvingas till en machokultur. Förstår inte varför vi inte alltid ska fortsätta sträva efter ett bättre samhälle för alla? Bara för att något är okej behöver det inte vara bra.

      Sen att vi aldrig kan påverka fruktansvärda förtryck i andra delar av världen förstår jag inte heller? Vad är det som gör att vi aldrig ens skulle kunna påverka dem? Att vara ett feministiskt föregångsland och på så sätt vara med och sätta press på världspolitiken är väl toppen, även om det är en mycket lång process, självklart sker det inte över en natt. Sen att jag har valt att utbilda mig till att jobba med mänskliga rättigheter är en annan femma, men att säga att vi i Sverige aldrig kan påverka andra länder stämmer inte.

      Sen får du kalla dig vad du vill och känna tillhörighet till det du gör, men att påstå att tillräcklig bra och bra är samma sak håller jag inte med om!

        Men hallå, att vara feminist är inte att hata alla män eller tycka att kvinnor är bättre än män. Att vara feminist är att tycka att män och kvinnor är lika mycket värda, att de ska ha samma rättigheter och förutsättningar, att de typiska könsrollerna ska spolas så att pappa får ta lika mycket ansvar för hushåll och mamma för ekonomi. Att kvinnan inte ska va ett objekt (inte heller mannen såklart men så är inte heller så ofta synen på mannen). Varenda vettig människa med någorlunda värdegrund och moral är faktiskt feminist. De flesta män runt mig är också det, fast de kanKe inte vet om det, för de har missuppfattat det precis som många andra verkar göra. Har du en dotter så är du feminist eller vill du att en son ska kunna bestämma mer, slippa vissa ansvar osv. Såklart inte

          Att män inte objektifieras ofta i media och i TV är något jag inte håller med om. Har du inte sett ”Ellen” där halvnakna muskulösa män plockas fram för kvinnor att dregla sig över.

        Lever du med sexuella trakasserier i din vardag? Hur då?

      Karin, man kan faktiskt bry sig om mer än en sak i taget. Att man tycker att exempelvis löneskillnader, våldtäkter eller små flickors ätstörningar i sverige (som ju inte är småsaker enligt mig) innebär inte att man per automatik skiter i att kvinnor i andra länder förtrycks. Vet inte varifrån vissa har fått den uppfattningen att man måste välja endera att vara upprörd och bry sig över. Men bra att du tycker att kvinnoförtryck i andra länder är viktigt. Jobbar du aktivt med detta eller klagar du bara över andras aktivism i olika bloggar? Finns organisationer som faktiskt gör skillnad i dessa länder och där kan du engagera dig annars.

        Vill rekommendera den feministiska organisationen Equality.now för dem som vill kämpa för kvinnors rättigheter i fattiga länder.

      Riktigt BRA skrivet Karin!!! Håller med!!

      Hur kan man säga att vi i Sverige redan är jämställda och att det är dumt att bråka om småsaker? Våldtäkter är vanligt. Sexuella trackaderier har varenda kvinna i princip vart med om upprepade gånger. Sexism är så vanligt att man nästan inte märker det. Hur kan du säga så?

      Håller med. Elaine är ju dock inte alls som Lady Dahmer, hon pratar gärna om manliga vänner och delar inte upp mänskligheten i ett gott och ett ont kön. Men LD och hennes dylikar har verkligen krossat feminismen som epitet, många vettiga kvinnor som är för jämställdhet kallar sig inte det längre pga hur extremister tillåts okritiserat vara feminismens ansikte utåt.

    Jag är för JÄMSTÄLLDHET och för det behöver man inte vara feminist! Feminist handlar inte om jämställdhet utan om att kvinnor ska ha ”allt”.

      Där har du fel.

      Feminism*, feminism* handlar inte om. En feminist är en person med feministiska åsikter. Men det är bra att du har stenkoll på vad det betyder iallafall! ?

      En googling bort så hade du hittat en definition av feminism. Förkortat: ”social rörelse för jämställdhet”. Vill du veta mer i detalj får du göra jobbet själv.

        Googla Lady Dahmer istället. Du verkar själv inte känna till att det är fullt möjligt att vara för mänskliga rättigheter utan att vara feminist. Inte heller att dagens skrikande feminister som tar stor plats i media står för betydligt mer än vad din googling visat. Lever du under en sten?

          Lugna dig och läs om min kommentar. Du får gärna sen citera var jag skrev att man inte kan vara för mänskliga rättigheter om man inte är feminist.

      Feminister är för jämställdhet, inte för ”att kvinnor ska ha allt”. Är folk verkligen så här okunniga. Blir faktiskt skrämd

        Vadå okunniga? Googla Lady Dahmer och manshat tex. Det är otroligt okunnigt att inte känna till hur dagens generation av radikalfeminister uttrycker sig.
        För övrigt finns det många fler slags feminister tex anarkafeminister, liberala feminister, särartsfeminister osv men dom som får uppmärksamhet i media är just radikalfeministerna av idag och om du själv försökte lära dig något istället för att gapa om hur okunnig Bianca är skulle du kanske förstå varför hon inte vill kalla sig feminist när dessa människor kapat e

          Känner redan till Lady Dahmer och ogillar henne. Men jag är feminist ändå för jag vill inte trampa på mina egna rättigheter (eller någon annans, varken män eller kvinnor).

      På tal om att vilja ha allt. Det finns studier som visar att om man delar upp exempelvis talarutrymmet i ett klassrum 50-50 mellan pojkar och flickor så upplever båda grupperna att flickorna har tagit all plats och att pojkarna har blivit tystade. Om man däremot ber klasserna att själva dela upp utrymmet 50-50 så landar de på att flickorna tar 30% av talartiden och pojkarna 70%. Detsamma har visat sig om man gjort liknande undersökningar i heterosexuella förhållanden när det kommer till hushållssysslor eller talarutrymmet på möten etc. Vi tror alltså att vi är jämställda när kvinnor har 30% och när det verkligen är jämställt så upplever vi att kvinnorna tar allt. Värt att tänka på när man hör någon säga att feminismen har gått för långt, att Sverige redan är jämställt eller att kvinnor bara vill ha mer än männen. (Ja, det finns studier att googla fram och referera till för den som vill läsa mer men jag tror att alla här inne är kapabla att göra det själva vid intresse)

        Heterosexuella? Jag är bisexuell och har blivit både misshandlad och våldtagen av två andra tjejer. RFSL bekräftade att det är lika vanligt inom samkönade relationer som inom heterosexuella. Det finns studier på det också. För övrigt finns det studier på massa saker och som ofta är motstridiga. Därför räknas inte random studier som bekräftade fakta förrän dom gjorts i tillräckligt stor omfattning.

          Fast…. va? Du verkar arg och verkar inte alls läsa kommentarerna du svarar på. Blir svårt att föra någon konstruktiv diskussion med dig då.

    Tänk att det finns kvinnor som inte begriper att de rättigheter vi kvinnor inte kommit gratis. Rösträtten är bara ett exempel. Att inte se feminism som nödvändigt och viktigt som kvinna är fan att spotta på sig själv. Skäms fan för er.

      Skäms själv! Hur fan vet du att Bianca är emot kvinnlig rösträtt eller inte känner till historien? Det är inte dagens unga radikalfeminister som fixade det, dom är ganska långt ifrån rörelsen du snackar om.
      Mår fan illa av debattklimatet som just radikalfeminister skapat och som är själva anledningen till att tex Bianca inte kallar sig feminist.
      Sluta debattera genom härskartekniker och att totalt idiotförklara alla kvinnor som inte lydigt ställer sig under nån jävla etikett!
      Sluta dra in det kvinnorörelsen gjorde för 100 år sen som att det är samma sak som dagens hatande, curlade medelklassfeminister med vänsterradikala (identitetspolitiska) religion.

        ….här en till som inte begripit ser jag. Rätt tragiskt. Och det är ju helt uppenbart att Bianca inte har en aning om feminismen ,annars skulle hon inte uttala sig så jävla korkat.

        …men är du 10 år eller? Resonerar så jävla dumt att man storknar. Det spelar en enormt stor roll vad kvinnorörelsen åstadkom för 100 år sedan, det är nämligen pga deras envetna strävande som vi ändock har grundläggande saker som exempelvis rösträtten. Och slå upp ordet feminism så lär du se att det knappast handlar om hat eller ”curlade” kvinnor, herregud!!!

        A, tror du att Bianca är emot kvinnlig rösträtt och kvinnliga rättigheter? Nä knappast va. Och varför skulle hon inte känna till hitorien? Tycker nog att du A och Annika uttalar er mer korkat, Annika verka ha lite problem med läsförståelse för VAR någonstans Annika har Orkar inte skrivit att det inte spelar någon roll vad kvinnorörelsen åstadkom för hundra år sedan? Orkar inte har såå rätt i det hon skriver, hen skriver väldigt bra och har rätt och det vet ni också A och Annika, dags att ge upp.

          Nä, Bianca skriver inte att hon är emot rösträtten ( hahahahahaha, hur fan får du in detta påstående i vad vederbörande tidigare skrivit?? ) men eftersom hon inte vill se sig som feminist så blir det väldigt konstigt. Hade det inte varit för kvinnorna före oss så hade vi inte haft rösträtten ( ETT exempel vad kvinnor skulle saknat ) och jag utgår ganska så iskallt ifrån att Bianca nog tycker detta är viktigt, att kvinnor får rösta. Och ja, vi är några som undrar om hon har koll på historien när hon uttalar sig så naivt. Vi kvinnor har aldrig, what so ever, fått något till skänks. Istället har vi fått skrika, argumentera, demonstrera och tjata. Inte ens så långt fram på 70-talet (!) var det självklart att kvinnor skulle få smärtlindring vid barnafödande. Det ansågs nämligen inte så nödvändigt,,,,så det stred Grupp 8 för back in the Days of 70´s. Och idag är smärtlindring tack gudskelov inget som nekas till dagens kvinnor. Så ska man fnysa åt feminismen så kanske man ska läsa lite innan man uttalar sig. Och feminismen behövs i högsta grad även i nutid, såvida du inte sovit genom hösten och det avgrundsvrål som ljudit angående sexuella övergrepp så….

          Ni behöver inte kalla era feminister, men om ni tycker kvinnor ska lika mycket skyldigheter samt rättigheter som män, behandlas som jämlikar med männen, bli tagna på allvar och respekterade så..ja…då är du feminist. Jo, faktiskt.

        Att invända mot användandet av härskartekniker för att i nästa andetag förminska en icke-homogen grupp till ”hatande, curlade medelklassfeminister” är nog höjden av ironi.

    Hurra för Island, vilket föregångsland:)

    Jag är inte feminist. Men jag vet vad det betyder. Skulle inte uttala mig om jag inte hade kunskap om det. Många i Whalgrens/Ingrosso famljen verkar vara lite wt blondinisar… ingen har väl gått klart skolan.In särskilt klipska nån. Möjligen Nicklas och Linus.

      Och så äckligt klassförakt självklart. Är man ”feminist” behöver man inte visa respekt mot andra kvinnor eller försöka förstå att dom också är intelligenta och har en anledning till det dom säger. Nermejade, säg bara att dom är okunniga, korkade, lågutbildade, totalt dumma i huvet, white trash osv.
      Så fint du visar hur en feminist tänker och beter sig mot speciellt unga kvinnor.

        Och när man har bestämt sig i förväg vad man tycker (OBS: tycker, inte vet) om saker och ting så orkar man inte ens läsa ett inlägg ordentligt. Läs en gång till, du ser kanske då att personen hävdar sig vara icke-feminism. Med unken syn på andra kvinnor + klassförakt. Om jag blir förvånad? Inte det minsta.

        Lägg era åsikter kring LD och co. åt sidan och läs på om feminism. Ni gör er själva en björntjänst.

        /Linda

          Läs på om feminism? Och det tror du inte jag gjort? Jag är väldigt insatt, har gått en genusinriktad utbildning, varit på massor av föreläsningar och läst en massa litteratur i ämnet. Varför utgår du ifrån att alla som inte är exakt som du är dumma i huvet och inte kan någonting? DET är att vara otroligt inskränkt. Jag har tröttnat, inte på mänskliga rättigheter utan på bortskämda, västerländska hatare som kidnappar ”feminismen” och mejar ner alla som inte är 100 % med dom. Det finns flera kvinnliga, kända akademiker internationellt som pratar öppet om att dom inte KALLAR SIG feminister men för den skull inte är emot jämställdhet och hur just kvinnliga feminister totalt skammar och attackerar dom för det på väldigt fula sätt. Ingen normal, respektfull debatt inte utan skällsord och fula anklagelser. Vidga dina vyer lite du själv.

        Nu beskrev i och för sig ”Em” sig själv som icke-feminist. Det verkar som WT-stämpeln klistras på hejvilt från alla håll och kanter.

      Em har Du gått klart skolan? Är Du klipsk? Ser iallafall inte ut så nämligen men okej..

    Kanske är det ett problem för vissa, som inte vill kalla sig feminist, att ordet inte sällan förknippas med någon slags vänsterrörelse. Nej, jag tycker inte att jämställdhet/feminism borde vara en politiskt bunden fråga, verkligen inte, men frågan är om det stundtals inte uppfattas som det? Om feminism drivs starkast av vissa inom vänstern kanske det avskräcker den som inte sympatiserar med de övriga frågor som de står för. Vet inte hur jag bättre ska uttrycka mig….

    Ja, då har jag också problem. För jag skulle inte heller kalla mig för feminist.

    ”Orkar inte” slår snart världsrekord för flest förvirrade kommentarer under ett dygn. Tror att hen jobbar efter mottot: If you can’t convince them, confuse them!

      ”Orkar inte” skriver väldigt bra och har SÅ rätt i det hon skriver, och det vet även Du. Tror att Du fått slut på argument nu och känner dig ”besegrad” typ.

        Haha besegrad? Det är det sista jag känner mig av hens usla argument. Däremot blir jag trött och känner mig uppgiven av all idioti

          Det var inga usla argument alls. Ja man blir verkligen trött och uppgiven av all idioti och usla härskartekniker här..

    Okunnig? Vadå vara så här okunnig? Bianca har så rätt i det hon säger, hon har sunda åsikter och moral även om en del hon säger kom ut lite klumpigt. Men modigt av Bianca, go girl! Du Camcam har visat dig några gånger vara okunnig/blåst och jag är säker på att många flera gånger velat skrika i en skämskudde över vad du skrivit haha.

    Är du så glad över att podden Penntricket är tillbaka ojoj haha. Så feministerna som är låtsasradikalfeminister för att få uppmärksamhet och få synas i media är vänner igen okej så bra.

    Alltså det är galet att det alltid blir sånt liv och mest kommentarer när det handlar om feminism hahaha…märks också att det är många aspergare som hänger på denna blogg och många radikalfeminister och många som letar fel och gillar att tjafsa och skamma.

      Snälla, läs igenom vad du har skrivit för det är en hel del attacker i din kommentar som är klart över gränsen.

      Du (och Bianca) har naturligtvis rätt att uttrycka dina åsikter, men att sedan förvänta sig att ingen kritiserar ogrundade åsikter blir bara löjligt. Bianca har uppenbarligen stirrat sig blind på anti-feministers floskler och valt att inte läsa välgrundade argument för varför feminismen fortfarande behövs. Feminismen är INTE en perfekt rörelse, tvärtom, men att utbilda sig själv på området genom att enbart läsa anti-feministiska argument är ignorant.

        Öh nää behöver inte läsa igenom igen haha, jag vet exakt vad jag har skrivit och står för det. Ogrundade åsikter? Förvänta sig att ingen kritiserar? Haha löjligt skrivet av dig.. Jo då jag, och säkert Bianca, väntade sig säkert kritik det är det vanliga liksom nuförtiden att folk ska rasa, vara kränkta,missförstå, leta fel och älskar att klaga och tjafsa, just det jag skriver ju Du kanske borde läsa igen. Vem har utbildat sig genom att läsa anti-feministiska argument. Oh gud alltså. Orka.

          Du skriver att folk som kommenterar inlägg rörande en viss fråga har Aspergers. Förstår du inte själv att det inte är en rimlig sak att skriva?

          Idén om att feminism bara handlar om radikaliserat manshat är ett argument som har sitt ursprung hos anti-feminister. Du använder detta argument. Varifrån har du hämtat det om inte från anti-feminister?

          Jag är inte på något sätt kränkt eller ”rasar” – är du? Det verkar ju vara väldigt viktigt för dig att tjafsa om ett ämne som du uppenbarligen inte brinner för.

            Söta Maria – Nej jag skriver INTE att personer som kommenterar en viss fråga har Asperber, du missförstår vad du läser. Men personer med någon form av asperger missförstår ofta vad de läser och hör, och förstår inte ironi, precis som barn inte gör, så det blir ofta mycket missförstånd. Och många härinne verkar ha problem med läsförståelse. Jag säger inte att feminism bara handlar om manshat men det är en stor del i denna tid. Lovar dig att det inte finns några kvinnor som är helt anti-feminister om man tänker på Allt som feminism faktiskt är, men det verkar väldigt svårt för vissa att förstå. suck. Jag är trött på att det alltid ska tjafsas, märkas ord och analyseras om allt och inget, det är jag oavsett om jag brinner för något eller ej. Klart slut.

    Bianca är ung naiv bloggare som smider medan järnet är varmt. Utan utbildning hittar hon sin nisch för att tjäna pengar. Det är väl ngt som feminismen borde hylla. Eller är det bara intellektuella yrken som räknas? Sedan kan man frågasätta om feminism, som Cissi nu förespråkar, innebär att sätta sig på unga kvinnor. Bianca är aningslös, visst, men har sina poänger i det hon säger. Ändå ingen anledning att håna henne. Elitism är vad Cissi basunerar ut i och med detta utspel. Dessutom visar Bianca på hur misslyckad feminismens budskap är när hon tolkar den ”fel”. Vilket hon inte är ensam om.

      Vems ansvar är det att utbilda om feminism? Min åsikt är att det ligger på individen själv. Läs böcker, forskningsrapporter, tidskrifter och uppsatser om feminism, alternativt fråga någon som är insatt. Det gäller både dig och Bianca.

      Feminister är inte en homogen grupp och föreställningen om att det bara är de som syns, hörs och hatar mest som räknas till den gruppen är absurd. Jag hatar inte män och har aldrig uttryckt den åsikten och följer varken Lady Dahmer eller Cissi Wallin men jag är i allra högsta grad feminist.

    Bianca för president

      Hahaha det var väl lite att ta i kanske men Bianca säger mycket klokt faktiskt och hon framförallt VÅGAR säga vad hon tycker och tänker och det är hedersvärt tycker jag. Sedan att många inte fattar de gånger hon skämtar och är ironiskt är lite synd också haha. (nej menade inte att hon skämtade om feminism men om annat) Som sagt hon säger mycket klokt men det går ju alltid att hitta fel om man är en sådan där som vill hitta fel för att få klaga, vara kränkt, rasa, tjafsa och få skamma och sänka framgångsrika, snygga och rika personer man ogillar eller känner avundsjuka för, för ofta är det det som det handlar om. Kolla bara hur folk försöker skamma och sänka Bella för allt och inget, ja t o m Lady Dahmer blev helt missförstådd och skulle skammas häromdagen. Ilmrud skrev ett grymt bra inlägg om ”trenden att bli kränkt” och leta fel som råder i dag. (nej har inget med feminism att göra men ändå).

    Alla feminister hatar inte män. Flera kvinnor som jag ser upp till väldigt mycket är feminister(se t.ex. Christina Hoff Sommers, Ayaan Hirsi Ali, Camille Paglia). De slåss för kvinnors rättighet men står även upp för män. Men det representerar inte feminismen. När man talar om feminismen så tänker man istället på personer som Gudryn Schyman, Lady Dahmer, och Zara Larsson. Kvinnor som generaliserar och hatar män. De är de som får talan och stöd av andra feminster. Sen finns det manliga feminister som ofta är väldigt äckliga.

    Feminism är en ideologi. Den är väldigt vänsterdriven och 99% av alla feminister tror på samma saker och nästan endast feminister tror på det. Som t.ex. att det finns ett patriarkat, att kön är en konstruktion eller att det är löneskillnader mellan kvinnor och män. Om man inte tror på dessa saker och man älskar män, då finns det väldigt få feminister och väldigt många icke-feminister man känner igen sig i. Då väljer man naturligt att inte kalla sig feminism och nu är det 2018 och jag tycker vi borde respektera andra människors identitet.

      hahahahaha okej björn………..

        Feminister har en tendens att inte värdera andras åsikter, speciellt av män. De har inga motargument för att de vet att de har fel.

    Det som är så himla tydligt i den här podden är att när Bianca säger att feminism är = att det alltid ska vara 50% kvinnor 50% män på arbetsplatser/möten och Alice säger högt och tydligt nej det är inte feminism det är inte det de handlar om, Bianca säger emot ”jo det är det visste” och fortsätter. Sen när deras redaktör eller vem det är som pratar i bakgrunden som är en man, säger ifrån och håller med Alice att det är inte det som är feminism, då svarar Bianca lugnt och lyssnande ”ahaa okej”.

    Så himla tydliga strukturer på att det är lättare för icke-feminister att lyssna på vad män har att säga om feminism, för då hålls det med och då går det att förstå. Medan en kvinnlig feminist höjer rösten och säger ifrån, då verkar icke-feminister endast bli provocerade och arga.

      Väldigt bra exempel. Tror det är Kid, Orups son.

    Skulle aldrig heller kalla mig för feminist – och en del av anledningen är att jag inte är tillräckligt påläst. Som ung kvinna idag har jag självklart åsikter om vad som måste förändras och jag tycker 100% att ingen ska diskrimineras pga kön eller tas ifrån makt eller möjligheter pga färdiga samhällsstrukturer. Jag fattar att något måste hända och jag är gärna med och genomför förändringen men jag känner inget behov av facket ”feminist” för att känna eller tycka det jag gör. Skulle jag börja slänga mig med ordet feminist (om mig själv) så skulle jag vilja se till att jag 100% påläst först och verkligen vara säker på att jag kunde stå för det fullt ut. Som det är idag så vill jag inte det så jag anser att det räcker fint för mig att vara mig. Jag har en talan och egna tankar i huvudet ändå.

    Måste vara det pinsammaste jag läst i år 😉

    Om att vara feminist är så enkelt som att tycka att män och kvinnor ska ha samma förutsättningar att bli vad de vill, så är nog istort sätt hela Sverige feminister (förutom islamisterna som feministerna blundar för och typ svättiga nättroll som aldrig har pratat med en kvinna)

    Dessutom så har Sverige en vänster ”feministisk” regering och den feministiska media eliten som stöd.

    Om vad betyder samma förutsättningar igentligen?
    Vilken svensk som hälst: alla har rötten att gå i skola och utbilda sig till VAD MAN VILL, vissa kanske får det LITE svårare beroände på vilen familj man föds i och vilka kontakter de har, men livet är så.

    Jag är feminist på ett historisk perspektiv (kvinnlig rösträtt OSV). Och när man tänker på utlandet där kvinnor VÄRKLIGEN lever som lägre stående, tvingas dölja hela sin kropp, får inte gå ut eller köra bil själv, får ingen utbildning, våldtäckt mot de är laglit, de giftsbort som barn.
    Men hur ofta hör man Svenska feminister krittisera de muslimska länderna och hur de behandlar kvinnor. Inte ofta för de är öpptagna med att klaga på småsaker. Vad är det igentligen kvinnor i Sverige (det könet som inte diskrimineras av lagen och får lägre straff för samma brått) vill ha? YOU GO BIANCA!

    Skönt att du skrivit detta för jag började nyss ifrågasätta mig själv om jag ”hört i syne”. Hon skriver ju i sitt inlägg som att hon aldrig sagt detta? Eller missuppfattar jag nått? Framåt slutet av det började jag nästan tycka det verkar som att folk varit arga på henne för att hon ÄR feminist?

    Att en ung kvinna idag svarar Nej på frågan om hon är feminist känns som en väldigt positiv fram anda i rätt riktning . När hon även ger en rak ,sund förklaring hur hon ser på det borde vi klappa händer . För visst känns det som att ”moral-tanter” som fördömer måste ha sin ”vilja” ,sina värderingar igenom och att man måste välja sida och tillhöra ett visst ”fack” för att vara godkänd ! Det förfarandet skrämmer mig mer än en ung kvinnas uttalande som grundar sig i vad hon känner hon möts av vilket är helt rätt .
    Förkastligt av dom som hoppar på Bianca för hennes goda värderingar hon förmedlar och inte kan låta henne få ha dom , utan påhopp !
    Vart är vi påväg ,överanalyserar, kritiserar, allt för att någon satt upp en norm om hur man ska säga och vara , i mina ögon blir det tyvärr en liten ”skara” feminister man ej vill kännas vid . Än mindre stoltsera med att namnge sig ”feminist” …
    Släpp tituleringar och indelningar utan i varje handling se en medmänniska .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.