In med magen, ut med bröstet…

Blondinbella/Lady Dahmer/Sprättbensmaffian:

Lady Dahmer har publicerat den här tweeten som Bella skrev 2013 i och med sin ”Size me-kampanj” men jag förstår inte riktigt…
Vad vill de båda säga? Bella, att man är ful/lat om man inte drar in magen? Att LD motsäger sig detta förstår jag nog, men inte riktigt varför just nu? Har det här uttalande blivit aktuellt på något vis?

”In med magen, ut med bröstet” känns annars som ett ganska välkänt mantra på sociala medier och några som friskt viftar med den fanan är gruppen som jag brukar kalla för ”sprättbensmaffian”.
Om ni inte på rak arm förstår vilka jag menar och varför, just take a look:
Att de inte dör av syrebrist är nästan imponerade i sig självt..

Visst ser det både naturligt och avslappnat ut? 

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Många gångar kan jag tycka Bella är otroligt verklighetsfrånvarande och falsk. Men det här, är det på riktigt en tweet från 2013 som LD grävt fram och sedan ska kommentera nu, år 2018? På riktigt? Var det ingenting mer aktuellt?

      Verkligen!

      BB verkar iaf vara något slags proffs på att läsa in lathet i allt. Är det inte kroppen så är det karriären.

        Ja men såna är vi alla, vi tycker och tänker saker om andra människor 🙂 tror ingen är oskyldig när det kommer till det. ?

          Så hon är ju inte bättre än de kritiska människorna i hennes kommentarsfält..

            Nej fast min poäng var snarare att dessa kritiska människor inte är bättre själva ?

        Ja, hon är rätt speciell med sina uttalanden. Men det här är inte annat än märkligt och orättvist att posta i sin blogg, och få det att framstå som Bellsans aktuella hållning till det. Om jag ska vara ärlig känns det som ett försök på att få läsare. Men vad vet jag 🙂

    Inte ok att använda 5 år gammal tweet för inlägg. Inkonsekvent och osympatiskt samt irrelevant.

      LD har väl inte fått uppmärksamhet eller bråka på ett tag o sitter där hemma letar vad som helst för att få anledning att gapa…

        Det där var elakt anonym och håller absolut inte med dig.

    Bella drar väl det där citatet från vem det det nu är, ngn klassisk skönhetsprofil. Budskapet är väl bara att hur vacker man är brukar bero på hur mycket man fixar sig? Förstår dock ej heller vad det har med saken att göra.

    Istället för att vara aslappnad (=lat) så håller hon in magen för att vara snygg för sin egen skull. Finns det någon information någonstans att läsa om den mentala tågkraschen?

      Uttalandet är från 2013 om du missat det

        Nej ?

          Så varför då börja tjata om en mental tågkrasch för att Isabella tog åt sig av att någon påstod att hon höll in magen och svarade lite drygt tillbaks, när hon var 21-22år gammal? ?

            Tja, för att det är ett inlägg på denna bloggen kanske.

              Tror inte du förstod min fråga riktigt 🙂

                Känner inte att jag är så engagerad i att svara dig 🙂

                  Och ändå svarar du 🙂 haha. Men som sagt känns det inte som att du riktigt förstår denna lilla konversationen överhuvdtaget, så du behöver inte fortsätta svara.

                    Svarar väl så mycket jag vill denna ”lilla konversation”, det är inte direkt upp till dig lika lite som att jag behöver förklara för dig varför jag vill kommentera ett citat i ett blogginlägg. Oavsett hur gammalt det är så kan jag ändå ha en åsikt om det. Känner du att det inte var något för dig så är du fri att tycka det men det är fånigt att försöka få det till någon form av intelligensfråga.

    LD kanske hade sluta på material?

      ”Slut på” skulle det stå….

    Verkligen? Har LD tömt alla depåer med problem nu och måste återanvända fem år gamla tweets?
    Den sista tiden har hennes blogg förvandlats till ett stickcafe med offerkoftor som enda alternativ.

    Jag läser kommentarerna på LDs inlägg men känner inte igen mig alls. Att vara drillad i att hålla in magen så till den milda grad att man inte kan andas ordentligt låter så sjukt.

    Obs. Jag tvivlar inte på att strukturen finns, det låter bara så GALET. Att inte andas ordentligt på typ 30 år.

      Jag håller ALLTID in magen… enda gången jag slappnar av trots stående är väl kanske om jag står själv i duschen typ.. har nog hållt in magen sen jag var 12-13 år.

      Mina två graviditeter då undantag… att kunna slappna av i 9 månader är en sjuk känsla ?

        Jaaa! Jag har också hållt in magen sen jag var typ 14. Så sjukt! Håller med om att det var en befrielse att vara gravid och få slappna av! ”Nämen oj va stor mage du har fått redan? I vilken vecka är du riktigt?” Vecka 5 🙂 Hahahhaha dööör. Fast egentligen är det ju sorligt!

        Hur har det gått? Har du fött än? Lycka till annars?

          Legat på förlossningen sen 08,30 idag… men seg bebis. Värkar var fjärde minut.. så nu ska vi försöka vila och ladda om för gryningen ?

            ???

    Att Bella kommit ut som skönhetsjunkie med fantastiska bröst helt plötsligt känns iaf mer och mer logiskt 🙂

    Måste ju vara något LD stör sig på hos Bella i nutid och därför plockat fram denna gamla tweet?

      Tuttarna

      Stör mig varken på uttalandet eller på Isabella. Tvärtom könner jag igen mig i tänker vilket jag också skriver.

    Är det nån av er som kommenterat här som läst LDs inlägg? Det handlar om hur samhället påverkar kvinnor att hålla in magen för syns skull och att det var först när hon blev gravid som hon kunde andas på riktigt! Bra inlägg, läs vettja!
    Är det någon som är desperat att vigla upp lynchstämning för läsarsiffror är det väl Camcam?
    Herrejesus fölk skärp er!

      Jag försöker inte uppvigla till någonting och kommer heller inte tolerera något sådant här, men jag förstod verkligen inte vad Bellas uttalande från 2013 har med det här att göra.. Finns väl i så fall betydligt bättre och mer aktuella exempel att ta… Så jag undrar om jag har missat något…

        Jag tror det är en fortsättning på inlägget om hennes pappa där hon postar en bild på sig själv som smal och dör hon dragit in magen. Men ja… inte aktuellt, Bella har inte skrivit något sådant på länge. Hon skriver däremot att hon är i balans så fattar inte riktigt heller vad Bella har med saken att göra…

          Ja själva inlägget som LD skrev var det inget fel på, men förstår inte heller varför hon blandade in 2013’s blondinbella.

      Jodå, jag har läst. Jag har läser hur någon använder en 5 år gammal tweet. Jag läser hur någon använder sin egen dyfunktionella relation till sin kropp och försöker skuldbelägga alla andra. Jag läser ett evigt gnäll. Jag kan dock inte hitta ett enda förslag på lösning. Inga försök att gå vidare, utvecklas och komma vidare. Jag läser hur hon vänder ut och in på allt för att förklara och ursäkta sitt eget beteende.

        På vilket sätt skuldbelägger jag andra? Kan du citera?

      Precis, lägg ner kvinnohatet Cam!

        Kvinnohat? Snarare tar jag avstånd från alla dessa sjuka ideal som sprids på sociala medier, men om det klassas som kvinnohat så kan jag nog vara okej med det…

    Jag tog bort screenshottet och namnet eftersom att jag inte vill att Isabella ska få skit för nåt hon sa för flera år sen.

    Min poäng var dock att jag känner igen mig i detta, och att jag har svårt att släppa ut magen själv och att detta har konsekvenser. Vilket man förstår om man läser inlägget.

      Det hade varit intressant att se vad det var Isabella svarade på, det måste ju varit du som började anklaga henne för att hålla in magen med tanke på svaret ??

        Har du nånsin sett mig anklaga kvinnor för att de anpassar sig efter patriarkatets normer så vill jag att du visar mig bevis på detta för det har aldrig hänt. Skulle ALDRIG skamma kvinnor som drar in magen, opererar sig, sminkar sig, klär sig sexigt eller gör nåt som förväntas av dem. Det hade du vetat om du läst det jag skrivit om i alla år.

        Jag försökte hitta det jag skrev men mitt gamla twitterkonto är borttaget. Gissar att hon skrev nåt om att kvinnor ska hålla in magen.

          Okej. Men på svaret lät det ju som något annat. Men ja, synd att det inte gick att hitta.

            Att hålla in magen är verkligen inte exklusivt för kvinnor. De flesta män gör väl också det / spänner sig?

    Tycker faktiskt inte att Isabella sa nåt konstigt alls. Eller att hon uttryckte sig korkat. Hon uttrycker nåt nästan alla kvinnor kan känna igen sig i. Lyfte inte denna kommentar för att smutskasta henne (?) överhuvudtaget. Tvärtom så skriver jag ju att jag känner igen mig. Synd att folk ska dra på stora växlarna direkt när de ser mitt namn. Läs inlägget istället. ??????

      Något som jag undrade över som jag inte såg att du svarade på, varför har du mycket kontakt med din pappa när han verkar vara världens största kvinnoförtryckare?
      Får inte själva kvinnokampen att gå ihop alls med honom (även om jag förstår ”blodsbandet”).

        Vilken märklig kommentar. Man kan ju inte kräva att alla ens nära och kära ska tycka, tänka och ha samma värderingar som en själv. Min pappa har också en del märkliga åsikter men skulle aldrig säga upp kontakten bara för att dom krockar med mina åsikter. Men jag är fortfarande väldigt bestämd med att jag inte tycker samma ifall vi hamnar i en diskussion osv.

          Självklart, jag fattar ju det. Men jag tänkte på inlägget om honom och att han ju verkar passera alla gränser konstant. Och särskilt med tanke på kampen som LD ändå driver dagligen, måste ju vara helt osannolikt frustrerande just därför också. Beklagar verkligen hans sätt att vara på.

        Men förmodligen för att han är en del av hennes familj, det kan vara svårare då att säga upp kontakten, och hon kanske vill att hennes barn ska få ha kontakt med sin morfar även fast hon personligen inte orkar umgås med honom.

          Nu har jag läst hennes inlägg en gång till, och eftersom han uppenbarligen mobbar henne varje gång de ses så förstår jag faktiskt ännu mindre.

          Hur kan en sådan människa vara en fin morfar?

        Vad har kvinnokampen med mina privata relationer att göra???

          Faktiskt allt. Behöver du fråga saknar du analysen. Det privata är rotentill överbyggnaden.

            Så för kvinnokampen ska jag bryta med min pappa? Annars är jag en kass feminist? Är det vad ni försöker förmedla här? Herregud.

              Äter middag nu. Kommer att återkomma med svar imorgon.

                Såhär tänker jag:pappor, dåliga, bra, närvarande lr inte, är tongivande för en flickas framtida mansbild (gäller f ö äv söner och deras kvinnobild, annan diskussion dock liksom mödrars roll i det hela). Att växa upp med en dålig pappa ger ofta dålig självrespekt, problem i relationer, val av skitpartners, usel självkänsla etc. Svepande manshat brukar bli en av motreaktionerna. Men det är ingen naturlag, det går att välja att bli fri. Kräver mycket arbete, terapi, självbespegling. Den som vet och bearbetat sin bakgrund kan stå i nutiden och gå framåt. Plus, en mamma som inte gjort den läxan är dömd att upprepa det dåliga arv hon bär på och som dessutom ofta gått i släkten i generationer. För mig är den rot jag kommer ifrån, själva avstampet, helt sammanlänkad med politik, feminism och bred samhällsanalys. Det privata är det allmänna. Jag tänker alltså att det du LD ger uttryck för i din blogg är en produkt av din bakgrund.

          Va? Om han går och drar i kvinnors magar/din mage och mobbar för vikten, vilket jag läste att du skrev, så har det väl verkligen med saken att göra?? Om inte annat så måste du väl skydda dina barn från detta? Herregud…

      Jag har inget emot dig alls. Jag tycker att du brukar vara jäkligt ball, iskall mot alla samhällets sjuka normer och hur cool som helst! Men just här förstod jag inte varför du inte bara censurerade hennes namn eller lät bli att använda printscreenen.

      Både du och Isabella är stora namn inom influencervärlden och det är (för mig) självklart att det blir lite ”drama” när man lägger ut en tweet som hon twittrade för ca. 5 år sedan. Jag tyckte att det var ett klokt beslut att censurera i efterhand. OBS: Fortsätt kämpa! Du gör skillnad!

        Jag trodde inte att nån skulle tolka vare sig mitt inlägg eller Isabellas kommentar negativt. Eller att det skulle vara tydligt att det problematiska här är att normer får oss att känna så som Isabella uttrycker och att det inte ör hennes fel. Jag hade fel.

    Re Herrejäklar: Alltså, lite svårt att se var” samhället påverkar kvinnor att dra in magen”. Det är vi som är samhället. Det finns en enorm mängd välandandes yogabrudar som man kan inspireras av i så fall. Börjar verka som att man letar i vrårna efter patriarkalt skit.

    Helena Rubenstein var det som sa det där om lata kvinnor.

    Uppenbarligen lever hon ett sånt tråkigt liv att hon måste leta fel hos andra för att ha något att skriva om.. tragisk människa!

    Kanske för att visa på vilken oärlig genomrutten person hon är. Förstår att LD stör sig på henne.

      På vilket sätt är hon oärlig när hon själv la ut uttalandet offentligt ? det är väl ingen hemlighet att Isabella inte alltid är helt pk och säger vad hon tänker utan att bry sig vad andra tycker om det.

        Inte pga detta uttalande. Jag tycker om när dumma människor är öppna med sin dumhet. Mindre lätt att manipulera folk då.

        Jag har umgåtts med henne personligen och saker hon har sagt och stått för var vidriga.

        Sen stör jag mig på hur hon är offentligt.

        Hon får kvinnor att känna sig otillräckliga och ger folk dåligt samvete för att de stör sig på henne. När hennes nisch just är att leva på att folk provoceras.

        Jag har haft min del av narcissister i min umgängeskrets och orkar inte med deras odjupa beteende som grundar sig i önskan om att bli avgudade.

      Du, projicera inte ditt kvinnohat på mig. Dina åsikter om Isabella får stå för dig.

        Läste nu vad det var som du menade. Ber om ursäkt att jag vinklade det till hur jag känner för henne.

        Hatar inte kvinnor. Ogillar dock henne. Pga att jag känt henne. Inte bara för att.

        Är nog oftare driven av manshat än nåt annat i sådant fall.

    Om man bemödar sig med att läsa inlägget som LD skrev så hade det ju ingenting att göra med Isabella – visserligen onödigt att screenshota hennes gamla tweet (men som nu är borttaget) men texten hade inget med Bella att göra.

    Personligen tyckte jag texten var bra skriven och den handlade egentligen bara om hur LD själva sugit in magen vilket gjort att hon inte längre djupandas….och enligt kommentarerna är det många som är likadana, sorgligt!

      Det var nog det som förvirrade mig… Bilden med texten… för texten håller jag helt med om!

      Men gud, när ska kvinnor skärpa sig på alla punkter? Det måste få ett slut detta dravel om att patriarkatet tvingar oss till det ena efter det andra. Finns så jäkla mycket mer att inspireras av i kvinnovärlden. Sluta foka på männen och vad de eventuellt vill ha eller inte vill ha. Skit i dem. Skaffa dig utbildning, en egen ekonomi och gör din grej vad det än är. Gå din egen väg.

        Haha – du vänder dig verkligen till helt fel kvinna med din kommentar!

        Men att LDs inlägg och kommentarerna var sorgligt står jag för, därmed inte sagt att jag är en av dem!

        Bättre lycka nästa gång 😀

        ”När ska kvinnor skärpa sig på _alla_ punkter” —-> ”det måste få ett slut detta dravel om att patriarkatet…” Herregud människa, dina självmål är fantastiskt underhållande.

    OT: Ida Warg har bestämt sig för att hänga ut en person som försökt bedra företag i hennes namn. Såklart är det fel av tjejen, men tycker inte Ida har någon som helst rätt att hänga ut hennes namn och adress. Kommenterade dessutom det på inlägget, men den kommentaren gick inte igenom. Märkte det för en annan kommentar publicerades efter att jag kommenterat. Skrev inget s.k ”hat” bara att vi har ett rättsväsende som ska sköta det och inte allmänheten.

      Vart ser jag det här? En kvinna försökte i flera år att bedra företag i min mans bolags namn. Hon beställde resor (!), dyra bilar, presentkort osv. Polisen lade ner ärenden på direkten – till och med efter 6:e försöket fick vi det vanliga brevet ”tack för anmälan. Som läggs ber”.

      Jag hade inte tvekat en sekund att hänga ut den här personen om jag hade en stor plattform.

        På hennes blogg. Vet inte om hon lagt upp det på andra sociala medier då jag inte följer henne någon annan stans.
        Tråkigt det som hände er.
        Klart det är fel, men tycker inte man ska hänga ut en person. Jag har inte kollat upp namnet eller adressen, för jag har inget med den personen att göra.

    Finns knappt någon som är så besatt av sitt och andras utseende som LD. Inte konstigt att hon inte har ork till ett riktigt jobb.

      Äh, det där är snack. Håller verkligen inte med. Hon är inte det minsta besatt av andras utseende. Ser inget sånt skit hos henne öht.

    Jamen nu finns ju inte denna person på den adress Warg anger. Använd merinfo först eller ratsit eller vad som helst. Namnet är dessutom närmast generiskt, finns hundratals.

    Däremot tyckte jag hennes senaste inlägg om kroppen var fel på en del punkter. Fick barn vid 36, såg ingen skillnad på kroppen alls efteråt. Känns som att madonnamodern är rätt närvarande på hennes blogg/instagram, även amning så jäkla viktigt. Nya krav på kvinnor andra ord, varför skylla på patriarkatet när vi gör det så bra själva? Eller, visstja, patriarkatets fall det med.

    Har du bildlänk till bilden till vänster,4e uppifrån att dela med dig av?

    Så sorgligt att hon haft andningssvårigheter och ont i magen i alla dessa år, känner inte alls igen mig trots mkt äldre. Dessa krav fanns inte under min uppväxt/ungdom, kanske tillfällighet att jag inte uppfattade normen. Det kan ju bero vilket sammanhang hon vuxit upp i, tråkigt hursom. Att ha koll på andning och ha hållning handlar noll om att tillfredsställa patriarkatet. Det handlar om stärkt rygg och ”core” vilket i sin tur förebygger bekymmer med bäckenbotten och vissa ryggproblem. Det ger också god balans som kan förebygga lårbensbrott och andra fallolyckor som äldre kan drabbas av. Ibland måste vi se till oss själva och skita i patriarkatet??

    Tvärtom var jag ung under toplesseran, ingen bikiniöverdel. Brösten förvandlades som en del av hudkostymen och den sexuella approachen försvann. Vet inte riktigt varför överdelarna kom tillbaka och silikonet gjorde sitt intåg.

    From nu läser jag bara här. Jag blir på riktigt illa berörd av Blondinbellas blogg när hon skriver om sina barn. Det verkar som att hon fostrar dem till att bli ”elitmänniskor”. Allt är prestation, allt är uträknat, allt görs i syfte att de ska bli smarta och duktiga. Det är så klart en tolkning och ingen sanning. Men jag mår illa bara jag skriver det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.