Not enough…

Yoga Girl:

Det spelar ingen roll vilken del av världen din marknadsföring riktar sig mot – det här är på inga vägar ens nära att vara tillräckligt för att markera ett – vad jag bara kan anta – väldigt lukrativt samarbete för Yoga Girl.
Än så länge har hon hållit sitt ord att inte göra reklam på sitt instagramkonto men nu smyger det sig in på både Facebook och i poddarna.

Skulle ni tappa respekten för henne om hon bröt sitt löfte om att inte göra reklam på Instagram där hon är som störst, eller är hon dum som inte gör det?

KLICKA HÄR FÖR ATT ANMÄLA!

56 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Usch vad det känns oseriöst att detta sk preventivmedel marknadsförs med hjälp av en mängd lättköpta influencers.
    Bojkott av både dem och produkten är bara förnamnet.

      Är Yogagirl lättköpt? Jag tror hon är snordyr och säkert rätt kräsen, med tanke på hennes gigantiska följarskara och att hon inte gör så mkt reklam.

        Lättköpt på det sättet att hon frontar en oseriös produkt? När de handlar om liv å hälsa på detta sätt har en gräns passerats för mig iaf

          Aha jag tyckte natural cykels gick rätt väl ihop med hennes profil, inga hormoner och bla bla. Men förstår vad du menar.

    Osmart som inte gör det… vet knappt vem denna människa är

    Få vaccinationer och NC som preventivmedel. That’s just great.

    Om inte vår dumhet tar död på mänskligheten så kanske mässlingen, polio eller en ny spännande könssjukdom gör det.

      Haha man börjar ju nästan hoppas..

      Det är bara bra, det är miljövänligt att dra ner populationen.

    Jag förstår inte hur så många människor kan lita på att NC är tillförlitligt?! Att använda det i syfte för att lättare bli gravid är väl en sak, men i preventivt syfte? NEJ!

      Jag har en liten teori om att Bellas nya bröst är ett resultat av att hon börjat knapra p-piller. Men det vore ju inte så bra för affärerna om hon går ut med detta så istället låter hon spekulationerna kring operationen att fortsätta

      Barnmorskorna har ju myntat ett nytt uttryck ”blondinbella-aborterna”.
      Men det kvittar ju i Bellas pengaimperium

        Är det sant?? Värsta jag hört!! 🙁

          Ja, allt du läser på nätet är sant. Speciellt det som står i kommentarsfält på bloggar ??.

        Andelen aborter har inte ökat, utan legar på ungefär samma 10 åren, vad jag kan läsa. Trots att NC började spridas via Bellas blogg redan 2014.

        Så jag tror inte det är riktigt så mycket fler aborter som det ges sken av i dessa kritiska kommentarer. Men vi får väl se med tiden…

      Min barnmorska rekommenderade INTE NC som preventivmetod i vår föräldragrupp, trots att folk sa sig ha kompisar som var såå nöjda med den metoden. Hon sa ungefär ”fast vi som jobbar här får även se baksidan av NC, att man har gjort en abort är kanske inget du berättar i bekantskapskretsen” 🙁

      Är ganska säker på att inte ens Isabella själv använder det som enda preventivmedel, men det skriver hon ju ingenting om såklart.

    Jag följer ingen som gör reklam för ditt eller datt på sina kanaler. Vi är tillräckligt översvämmade av reklam som det är, min tid och fokus är mer värt att lägga på annat. Har själv en stor blogg och en hyfsat stor insta som jag driver helt och hållet ideellt och det finns miljoner som också gör det, det är modellen jag själv föredrar.

    Jag antar att Yogagirl inte räknas som en svensk influencer/företag utan lär vara registrerad på Aruba så frågan är ju om detta ens berörs av Konsumentverket? För övrigt använder jag själv NC och älskar det!

    Fast Rachel bor på Aruba och behöver inte följa Svensk marknadsföring då hon inte bor här eller enbart riktar sig till den Svenska marknaden.

      Nä, men även enligt den amerikanska lagen – som hon ofta jobbar mot – är detta inte nog.
      Och man behöver inte bo i Sverige för att vara tvungen att följa den svenska lagen. Janni och Jon bor inte här med riktar sig mot den svenska marknaden och måste då således följa den svenska lagen. Samma sak gäller för Cecilia Blankens, trots att hon bor i LA.

        Okej då förstår jag 🙂

        Har funderat på Blankens, har aldrig sett ett enda inlägg om hennes skor vara reklammarkerat. Är det någon sorts protest? Tycker hon verkar vara seriös, så är lite förvånad att hon inte följer reglerna.

          Läser inte hennes blogg längre, det är ju in princip bara reklam som hon vill överskölja oss med i tron att vi följer hennes familjeliv.

    Ja det är lite sorgligt att det blivit sån hets mot hormoner. Alla måste få göra som de vill men mkt felaktigheter förekommer i media av lekmän med liten eller INGEN medicinsk kunskap. Hormonellt preventivmedel är inte för alla och individuell rådgivning ska alltid göras med kvinnan i fokus men sorgligt när man får träffa tjejer som vill ha 100% ”naturligt” skydd för de hört att hormoner är skit från typ en krönika i DN. De vill absolut ej kunna bli gravida men heller inte vara avhållsamma eller ha kondom… jag blir matt för jag vet att NC funkar bra om acceptansen för en oplanerad graviditet finns.. kanske inte jättebra för en 19 åring som ej vill ha barn och vara fri att ligga utan att vara orolig.

      Hormoner skrivs ut till ALLA! Min vän hade anorexia och fick hormoner utskrivet ändå. Barnmorskor kan generellt väldigt lite, de ger p piller till höger och vänster och ställer man komplicerade frågor har de inget svar. Fick bakteriell vaginos en gång och barnmorskan hade inte ens hört om det..

        Vad vill du ens uppnå med den här och din andra troll-kommentar? Att få andra att välja NC? Grattis, det får motsatt effekt.

          Vad vill du uppnå med din trollkommentar? Grattis det får också motsatt effekt

        Nej. Alla får inte preventivmedel med hormoner. För mig har det trots blödarsjuka aldrig erbjudits pga annan medicinering.

        Vad har anorexia med p-piller att göra? Hade din vän inte velat ta dem hade hon kunnat tacka nej till att få receptet utskrivet och jag har många vänner som velat använda p-piller men som fått nej pga hjärt- och kärlsjukdomshistorik i släkten eller allmänna problem med blodtrycket. Finns en anledning till att p-piller inte går att köpa fritt över disk.

      Från en annan synvinkel så tycker jag barnmorskor verkar vara helt frälsta på hormonella preventivmedel. Har ätit/använt hormonella preventivmedel i 10+ år och mått så dåligt av dem. Om och om igen har jag sökt för mina problem och den enda de olika barnmorskorna föreslagit är att prova något annan sort av hormonella medel. Aldrig att något sa att det här kanske inte var något för mig.
      När jag slutade, på eget bevåg, så var skillnaden rätt dramatisk. Helt plötsligt fick jag en sexlust! Sex var nu faktiskt skönt! Dessutom slapp jag återkommande svampinfektioner.
      10+ år av kass/icke-existerande sexliv tack vare p-piller mm och flera kraschade relationer kostade det mig. Tänk om någon BM faktiskt upplyst mig om att det är möjligt att hormonella preventivmedel faktiskt inte är för alla och prata om alternativ. Länge trodde jag att det var det enda alternativet.
      Körde sedan flera år med bara kondom som skydd. Tycker NC är toppen för oss som inte får någon vettig hjälp av kvinnohälsovården att hitta någon fungernade preventivmetod.

        Samma här!
        Jag har haft aurora-migrän sen jag var 11-12 år och ingen barnmorska frågade någonsin om jag hade migrän eftersom det ökar risken för stroke bland annat, en förhöjd risk jag redan har då jag har aurora-migrän. Knaprade p-piller i säkert 8 år innan jag själv tog tag i saken och skaffade en kopparspiral (som jag för övrigt är nöjd med), men det är väl enkelt för dem att bara skriva ut piller och slippa göra något extra som att rekommendera spiral (de barnmoskor jag träffade för spiralen rekommenderade en hormon-spiral men jag vägrade) där det inte kräver att du ska komma ihåg att ta ett pillar samma tid varje dag..

          Verkar vara så himla olika för jag blev tillfrågad av barnmorska om jag hade migrän med aura. När jag sa att jag led av migrän utan aura var jag tvungen att få min migrän utredd och ett läkarutlåtande på att jag INTE hade aura innan hon skrev ut ett nytt recept.

        Jag vill inte ha hormoner, barn eller sjukdomar – kondom funkar ASBRA. Fattar inte varför de flesta verkar undvika det som pesten. Jag har sluppit uvi och alla andra infektioner & virus medan samtliga vänner på hormonella medel kämpat med återkommande uvi, hpv och andra jobbiga saker (ja jag vet att man kan drabbas trots kondom men risken är betydligt mindre så bespara mig lektionen).

      Kan inte du som jobbar på området berätta hur du ser på statistiken NC brukar redovisa, som visar att p-piller och NC har ungefär samma säkerhet, både när det gäller säkerhet i teorin och egentlig användning?

      Tror du att det ligger forskningsfusk bakom? Eller redovisas resultatet missvisande? Jag vet att studien är finansierad av företaget, men är inte många märken av p-piller också? Eller varför rekommenderar du annars p-piller framför NC till den där 19-åringen?

      (Vet att det finns andra säkrare preventivmedel osv men p-piller är ju vanligt)

        Jag undrar också hur säkerhetsstatistiken tas fram. Blev gravid då jag gick på p-piller, men den informationen ville ingen barnmorska / gynekolog ta in, utan de ’bestämde’ att jag nog ’måste ha missat att ta nåt piller’ trots att så inte var fallet. Så den ofrivilliga graviditeten blev antagligen aldrig registrerad som ett p-piller-misslyckande och därmed inte synlig i någon statistik.

          Jag har också blivit gravid trots p-piller. Jag har dock ej rejält kass mage (tänk er magsjukediarré flera gånger i veckan – pågåendes i flera ÅR!). Sannolikt har p-pillrena inte haft fullgod effekt pga snabb genomfart genom tarmen/kroppen har ej kunnat ta upp hormonerna till 100%. Jag var informerad om att man kan bli gravid om man kräks för nära inpå pillerintag, men har aldrig reflekterat över att samma gäller för diarrébesvären.

            Förlåt mem VA ?!?! Är du på riktigt? Antar du påstår det är BM som borde ha frågat …
            önskar Darwinism fanns på riktigt nät jag läser sådana kommentarer!

    Tycker det är illa att man gör reklam för natural cycles via influencers, det ger ett så ensidigt intryck. Jag menar, ingen gör samarbeten med olika märken för p-piller, för lagstiftningen sätter begränsningar på hur man får marknadsföra mediciner. Skulle vara mycket mer seriöst om också marknadsföringen av hormonfria preventivmedel skulle begränsas, jag menar när det gäller preventivmedel och vad som passar en själv bäst så är det professionell sjukvårdspersonal man ska lyssna på, inte influencers.

    Grundaren för NC säger själv att deras typiska kund är ”kvinnor runt 30 som inom några år använder appen för att bli gravida”. Men många av dessa influencers riktar sig ju till en mycket yngre målgrupp som kanske inte har så mycket kunskap om vad de har för alternativ. Om man aldrig varit till någon gynekolog men sett all reklam om NC så har man antagligen fått en väldigt ensidig bild. Samtidigt är det högst antagligen en större ”katastrof” för yngre kvinnor att bli oplanerat gravid än om man är 30+.

      Spot on!

      Väl skrivet. Jag blir rent ut sagt förbannad på dessa influencers som har många unga tjejer bland sina följare och som helt ansvarslöst väljer att göra reklam för NC. Det går inte att jämföra med att göra reklam för tuggummi eller kläder. Se barnmorskans inlägg ovan, NC är bra för många i en viss livssituation, men inte om man vill vara någorlunda säker på att inte bli gravid.

    Det här handlar om annat. Var nere vid pressbyrån tunnelbanan och handlade. Plötsligt kommer en ung kille springande med bara badbyxor på sej genom spärrarna. Sedan en äldre karl med bara badbyxor som jagade killen. Sen kom en kvinna med tröja som stod tryckt instruktör efter. Jisses. Den killen ville verkligen inte simma. Undrar hur det gick. Killen sprang trapporna ner till tunnelbanan och dom två efter. ??

      Han kanske varit med om något trauma relaterat till vatten förut och fick panik 🙁 hoppas de lyckades lugna ner honom.

      Är det säkert att killen blev jagad? Kanske alla de tre sprang efter någon annan? Något som hänt kanske?

        Antagligen mådde killen inte bra jo dom sprang efter honom han hade verkligen panik. Det var en sådan ovanlig sak att få se. Han var i 20 årsåldern.

      En sej med badbyxor ??????

    Jag tycker appen är bra på massa sätt
    1.killar kan inte längre förvänta sig att vi kvinnor /tjejer ska trycka i oss massa hormoner för att de vill inte ha barn (det finns p piller för män men ingen vill äta de pga alla biverkningar (som även tjejer får)
    2.jag åt p piller i 7 år, slutade och blev super kåt och sex var helt underbart! Sexet jag hade innan var hur jag trodde sex skulle vara (gjorde halvont och tog ofta ”för lång tid”
    3.upplevde att jag blev lyckligare av att sluta med p piller
    4. Folk som har one nigth stand skyddar sig sannolikt mer nu med kondom för alla dagar är inte säkra
    5.man får benkoll på sin kropp

      Lite eget ansvar över sitt liv får man väl ändå ta? Tar man p-piller ENDAST för att någon kille inte pallar skydda sig på annat sätt så får man väl dumpa tönten. Du bestämmer över din kropp och det finns ju ingen som tvingat i dig dina p-piller i 7 år.

      Toppen att NC är det du trivs bäst med och acceptera att precis som att du har ett personligt val så har andra det också!

      Man betalar snormycket för detta sk preventivmedel men måste ändå skydda sig med kondom? Haha vettigt….

        Alltså, det är väl tre färger om jag förstått det rätt: röd, grön och gul (?). Har hört att de flesta har mer sexlust under de röda dagarna (då man är fertil) och vill man undvika att bli gravid använder man givetvis kondom. Likadant under de gula dagarna då de är osäkra…
        Skulle själv aldrig våga använda NC om syftet var att INTE bli gravid, men jag önskar att det kunde vara så enkelt?

      Jag har också börjat med appen för 3 veckor sen och än så länge verkar den toppen! Om den är säker återstår ju att se, jag har precis fått mina första gröna dagar men inte vågat testa än 😛
      Jag åt p-piller i 12 år utan uppehåll och det ska bli spännande att se om jag mår annorlunda utan dem. Sista tiden hade jag såna enorma irritationsproblem som jag redan märkt en STOR skillnad på denna månad. Om det håller i sig återstår att se.
      Appen är dessutom billigare än mina p-piller så vet inte varför man tycker det är dyrt med 599 kr /år ? Fler kvinnor borde fundera över hormonerna som de tillför sin kropp varje dag!

        Hormoner =/= gift

        Insulin, Dopamin, Oxytocin, Endorfin- hormoner, allihop.

        Din kropp kan reagera lite udda på vissa hormoner. T ex kan östrogen öka risken för blodpropp, men det finns gott om östrogenfria alternativ.

        Hormoner är inte våra fienden.

    Tråkigt att de inte skriver någonstans att man behöver få 7 timmars sömn för att få ett säkert resultat eller inte ha en liten som man måste gå upp att lugna istället för att ta tempen det första man gör. Om man har någon av dessa situationer så måste man använda kondom hela tiden, vilket innebär bortkastade pengar.
    Riktigt lurendrejeri i mitt tycke.

      De skriver klart och tydligt att man ska ha minst 4 sammanhängande timmar sömn för att mäta, och att man inte får gå upp innan man tar tempen.. Det passar ju inte alla förstås, betyder inte att det är lurendrejeri för det.

    Åh jag är så trött på hur platt och subjektiv diskussionen om preventivmedel är hos sociala medier-brudarna. De tar alltid sig själva som exempel ”Jag blev deppig av p-piller”, och sedan sprider de lite myter om hur ”farliga” p-piller är, och sedan håvar de in stålar på NC fastän det inte är lämpligt att använda av deras målgrupp som är slarviga tonåringar. Det är nästan lite förbjudet att framhäva att man trivs med sina p-piller. Jag tog minipiller i några år, mådde bra och allt var frid och fröjd. Men sedan tänkte jag lite som bloggbrudarna, att jag ville prova att vara utan piller för att se hur jag EGENTLIGEN är. Använde dem inte på 1,5 år. Vad hände? Jo absolut ingenting. Jag var exakt samma person med samma sexlust, ork, bla bla bla… Däremot gick jag från att ha pyttelite mens 2-3 ggr/år till att ha rejäl mens i hela 10 dagar varje månad. Det var hemskt! Jag var trött, kall, och det där med ökad sexlust som folk påstår man får utan piller var ju bara att glömma eftersom jag hatar menssex… Nej tacka vet jag mina minipiller, jag gick tillbaks till dem och har mått bra nu 3 år igen. =)

    Lite kuriosa bara: MÅNGA poddare sponsras av NC och rekommenderar detta. Gå till vilken mödravårdscentral som helst och de AVRÅDER HELT från denna typ av metod i preventivt syfte. Ja, metoden är säker om alla kriterier uppfylls till punkt och pricka men det är i princip omöjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.