Biancas brasklapp

Bianca Ingrosso:

Självklart vet jag att inte alla feminister är vad media har valt att framstå dem som. Ordet och konceptet feminism är väldigt komplext. Det är ett känsligt ämne och det kommer alltid vara så att alla tycker olika inom det oavsett hur högt man än skriker. Självklart vet att jag begreppet ”feminist” är så enkelt att man vill ha ett jämställt samhälle! Och det är där mina tankar och åsikter ligger.
[…] Jag vill ha ett jämställt samhälle där kvinnor och män behandlas lika! Där kvinnor tjänar lika mycket som män, där respekten för en kvinna är lika med respekten för en man! Där intelligens och kompetens är viktigare än vilket kön du har! Det är så enkelt och tydligt för mig!!
[…] Det folk måste förstå att även fast jag tycker att vissa feminister går lite för långt ibland (och med det menar jag INTE, ABSOLUT INTE att deras åsikter går för långt utan att deras sätt att argumentera går för långt) så kommer detta inte att ändra mina åsikter om kvinnors rättigheter i samhället.//Bianca

Givetvis är Bianca ingenting annat än missförstådd och ber nu inte bara om ursäkt på sin blogg utan slår även knut på sig för att försöka förklara hur hon menar utan att kliva en endaste människa på tårna – en omöjlighet givetvis – och inlägget blir nästan komiskt eftersom det så tydligt märks att hon vill blidka precis alla som kan ha missuppfattat henne.
Om hon känner sig missuppfattad – säg det i nästa podd med en mening eller två istället eftersom inte alla som lyssnar på podden även läser bloggen och då riskerar att missa denna ödmjuka ursäkt och förklaring.

Jag kan inte låta bli att undra lite över den bild Bianca verkar ha av en feminist.
Det verkar mest vara en arg och rabiat homosexuell kvinna med orakade armhålor som bränner bh’n på barrikaden och uppfylls av manshat och som gärna viftar med banderoller med texten ”krossa patriarkatet” – och detta gärna med våld och skrikiga demonstrationer.

Men men… Här har ni den:
Bianca Ingrossos brinnande bh-brasklapp!
Hon är feminist. Punkt slut!

127 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    haha ja, hon slår verkligen knut på sig själv. Och så dålig text. ”Jag är en feminist och tycker likadant som alla feminister!!” Haha, jag är en feminist…?

      + ’även fast’

      Slår hon knut på sig, på vilket sätt då? Så nu är det fel och haha för att hon skriver att hon är feminist? Innan blev folk upprörda, arga och kränkta och klagade på att, som vissa trodde, att hon sagt att hon Inte är feminist MEN jag vill berätta för dig att hon sa direkt i podden att hon är feminst men inte råfeminist, så vet du det. Tycker Bianca har en del kloka åsikter och det hon säger var inte särskilt konstigt, och inlägget hon skrivit – som det tydligen är fel på också enligt camcam, förstås – är riktigt Bra skrivet, hon har Så rätt och sunda åsikter. och det kan ju Du och Camcam håna och föminska hur mycket ni vill, blir bara löjligt.

        Vad är det för glasögon du egentligen har på dig när du läser text?
        Jag ifrågasätter Biancas sätt att helgardera varenda mening hon skriver av rädsla för att kliva någon enda människa på tårna och då blir hela inlägget som ett enda långt försvarstal istället för att bara skriva vad hon tycker eller menar.

        Du slår faktiskt alla rekord i att vara sekundärkränkt 2018 än så länge. Grattis! Är det ditt nyårslöfte? Att vara mest sekundärkränkt på Bloggbevakning? =)

          Jag har inga glasögon alls, behöver inte det, men Du verkar behöva både glasögon och hörapparat. Jag tycker väl att Bianca skriver vad hon tycker och menar, att hon förtydligar sig, sen om det anses som försvarstal ja låt så vara då. Hmm har du själv aldrig försvarat/förklarat dig? Ja jag är väl sekundärkränkt då (detta fåniga ord) om det nu innebär att stå upp för någon som blir hånad och missförstådd och om det betyder att vara klarsynt och förklara så ja, och det skäms jag inte för, men nej det är inget nyårslöfte. Gud så löjlig du är..

      Och en sak till Ellie – klart att alla är feminister, alla kvinnor är såklart det även om alla inte anser sig vara ”Råfeminister” som Bianca uttryckte det eller ”Radikalfeminister” – men alla är såklart feminister och tycker att kvinnor ska ha lika rättigheter och lika lön för samma arbete. Självklart! En sjävklarhet! För det är ju det som det handlar om. Fånigt och tramsigt också med dessa som pratar om att läsa på och man bör utbilda sig eh. Punkt.

    Jag har nog samma bild av feminister som Bianca. Arga, orakade, gör det mesta för att verka så ”icke kvinnlig” som möjligt (och eftersom att man måste förklara sig i detta kommentarsfält, alltså vad som är icke kvinnligt enligt andra).

    Vet att det finns ”bra” feminister men dessa feminister som jag faktiskt skulle välja att kalla manshatare drar ner de ”bra” feministerna något otroligt. Dessa manshatare som hellre skulle bli skjutna är att t ex ha en konversation på en sansad nivå med en man, eller raka sig (för det är ju för mannen man gör detta enligt dem).

    Med andra ord, feminism förknippas nog med manshatare hos många för att det är dessa personer som jag beskrev som har blivit mest uppmärksammade inom detta ämne.

      Vem bestämmer vad som är en ”bra feminist” och vad som är ”icke kvinnligt”?

        Män. Du får vara feminist om du är snygg, rakad, aldrig kritiserar män och inte kallar dig själv feminist.

      Tror snarare att det är männen som hellre skulle dö än att ha en sansad diskussion med en feminist. Varför tror du att vi inte är ett jämställt land än? Kan det ha att göra med att i princip alla som bestämmer och har de höga positionerna är män? Vad är deras motivation till förändring? De om nån behöver ta en sansad diskussion med kvinnor men de lyssnar ju inte.

      Tack Anonym för bra beskrivning av den konstruerade kvinnligheten och dess snäva normer! Hur man måste ’verka kvinna’, alltså aktivt gå in för att vara ’kvinnlig’ och behaglig, för att inte upplevas som hotande, ful, provokativ, äcklig, arg så som du beskriver.
      Grattis, du har verkligen fattat!

      Orakade och okvinnliga? Det var som fan. Har man en övertygelse om att man är en kvinna så är man väl kvinnlig. Men du menar så klart att en kvinna inte kan räknas till kvinnoskapet om hon inte rakar sig eller har en fitta mellan benen. Jag som trodde att vi kommit längre än så år 2018.

      En fördom är ett förutfattat antagande om någon eller något, grundat på tillämpning av en stereotyp uppfattning om en grupp som den, eller det, som är föremål för fördomen anses tillhöra. Vid brist på information om någon eller något kan kunskapsluckor fyllas ut med allmänna stereotyper. En fördom kan exempelvis baseras på sannolikhet och empiri istället för statistik faktakunskap

    Blir så trött på uppläxningar likt den här. Som att vi tävlar i vem som är den mesta och bästa feministen istället för att hjälpas åt i allt det vi tycker lika om.

      Tack! Fattar att Bianca är en influencer och därför puttar vi henne (och alla andra som henne, när det passar oss) framför oss och tycker ”ni borde gå först, ni påverkar andra, ni får visa vägen” men tycker vi kan skita i vad Bianca vill kalla sig och inte kalla sig. Hon är en kvinna som poddar, bloggar och gör vad hon vill här i livet. På ett eller annat sätt kommer hon bidra till förändringen som hennes generation är med och driver. I morrn eller på torsdag eller om två år. Under tiden känns det som ett enormt slöseri på tid att skälla på Bianca istället för att kräva lika lön på jobbet, hjälpa till att stötta våldsoffer, arbeta politiskt osv. Kampen är inte ”vunnen” när Bianca sitter hemma och känner sig dumförklarad/missförstådd.

      Men ja, Bianca tycker att det är viktigt att påpeka att vissa feminister går för långt i stället för att fokusera på att vissa män går för långt. Kvinnor väljer att kritisera Bianca som missförstår feminism ist för på männen som hatar feminism. Samma sida av samma mynt, Kvinnor är alltid i fokus och männen i bakgrunden.

        Ja män får verkligen aldrig skit ? de kommer undan med allt de säger och gör, verkligen

          det var något nytt, berätta mer.

    Tycker man förstod Bianca i podden. Hon säger själv att hon inte är så påläst – ska vi inte hjälpa människor som inte förstår ett begrepp, förstår innebörden? Så jävla trött på den här rätt eller fel-sättet att vara feminist. Måste jag vara uttalad feminist för att stå för jämlik? För att ha feministiska tankar? Måste jag då också kalla mig för ”sosse” om jag röstat på dem i ett val? Vara uttalad kristen för att följa kristna värderingar?

      Inte förstår innebörden’
      Det här’
      Jämlikhet’

      Mvh nyvaken

      Jag tycker inte att feminister har skyldighet att informera och utbilda icke-feminister. De som vill lära sig kan ju själva läsa på, samla information, följa feminister de gillar på sociala medier och bilda sig en uppfattning. Självklart har jag inget emot att feminister tar sig tid att förklara och förtydliga men jag tycker inte att det är något som ska förväntas av dem.

        Nej men då kan de låta bli att skriva folk på näsan och läxa upp dem. Att både säga ”du har fel” och ”jag tänker minsann inte berätta varför” funkar faktiskt inte. Överlappningen mellan dessa två typer är i det närmadte fullkomlig.

          Jag syftar mer på när ”outbildade” kräver av feminister att utbilda hen i ämnet (vilket händer varje dag på instagram när någon feminist postar inlägg). Har feministen gått in i diskussionen så är det förmodligen för att hen ville diskutera. Viss skillnad tycker jag.

            Tycker kravet på utbildning är grovt överskattat i en debatt om analyser och osynliga strukturer. Feminister är världsbäst på att anta att alla som inte håller med dem är opålästa.

              För att deras fakta ofta bemöts av känslor och anekdoter vilket inte är relevant när man pratar strukturer. Går inte att diskutera jämställdhet när man lägger fram statistik och fakta och får tillbaka en historia om någons granne vars man faktiskt tjänar mindre än sin fru.

              Jag kan tycka att icke-feminister är världsbäst på att generalisera alla feminister till radikala, håriga flator som skulle döda för ett matriarkat.

        Tvärt om. Feminister har skyldighet att dela med sig av kunskap.

    Vad som faktiskt är tröttsamt idag är att alla ska vara med och tycka (gärna offentligt om det går) utan att ens veta vad de pratar om. Då får man kritik och så känner man sig påhoppad och så vänder man på kappan.

    Jag tror absolut inte att Bianca är en elak människa, däremot gav hon sig in i en debatt där hon inte vet vad hon pratar om och dessutom hade ganska grova åsikter, typiskt nutida beteende.
    Bara för att en är kvinna betyder inte det att en vet allt om feminism eller patriarkatet, det är något man faktiskt måste lära sig något om och eftersom det är väldigt invecklat tar det tid.

    Det tog 15 år för mig gör att förstå vad tex LD menar när hon säger att ”hon hatar män”. Problemet är att alla inte förstår och så misstolkar dom (vilket jag kan förstå) och istället för att sätta sig in i vad hon menar så ger sig många in i debatten och har åsikter som är helt irrelevanta.
    Istället för att tycka för tyckandes skull- vilket är helt utan värde så skulle jag hellre se att folk höll tyst helt och lät de som vet vad de pratar om disskutera, alt ställa frågor så de kan förstå och därmed vara med och disskutera eller allra helst- utbilda sig och förstå först och prata sen.
    Penntricket med LD och Cissi är väldigt lärorikt för den som vill lära sig mer om feminism 🙂

      Mja, blir väl lite tråkigt om ingen får uttala sig innan de ”utbildat” sig på området. Sen tycker jag det är viss skillnad på att skriva ett debattinlägg, eller tom skriva ett blogginlägg med en tydlig uttryckt åsikt, än att diskutera det med en kompis i en podd. Förstår att det blir publikt men det är ändå en diskussion. Har inte lyssnat men det verkar på vissa som att hon kom fram till vissa saker som inte har framgått här tex, så då tänker jag att hon ändå lärde sig något. Alla kan inte vara experter hela tiden, och Bianca är väl inte på något sätt en uttalad profil inom ämnet så kan tycka det är ok till viss mån att göra okvalificerade ”uttalanden”, framförallt om det gör att personen ifråga kanske lär sig något.

        Problemet är ju att många ”outbildade” bemöter argument baserade på statistik, fakta och vetenskap med argument baserade på känslor och åsikter och fördomar. Blir svårt att föra någon konstruktiv diskussion på det viset.

          Absolut. Men man får ju se lite till vidden av uttalandet tänker jag. Bianca tex sysslar inte med politik/samhällsfrågor och är ingen opinionsbildare. Hon är väl vad man skulle kalla modeinfluencer? Tycker det är rimligt att acceptera att en sådan gör lite känslobaserade uttalanden i en podd, och inte gå i personjakt för det.

      Håller helt med dig om att folk ger sig in i debatter med åsikter som bygger på rena faktafel. Tex ’Köpenhamns är Norges huvudstad!’ eller ’Feminism handlar om att förtycka män!’. Och sedan när folk med all rätt tycker att de är dumma börjar de grina om personattacker och härskartekniker. Kanske låter hårt, men är man för lat för att utbilda sig inom ett område behöver man inte vädra sina korkade åsikter. Se Donald Trump som praktexempel.

      Men Lady Dahmer… Camilla undrar var folk får sina nidbilder av håriga feminister som hatar män ifrån. Är det inte uppenbart? Jag förstår att många tycker att hon skriver bra texter. Men hur stor skada gör hon? De redan invigda får ut något, men hur många stöts bort?

        Men vad spelar det för roll om en feminist är hårig då? Det är inte det värsta som finns att vara en hårig feminist som hatar män, det har aldrig skadat en enda man och det finns inga akutjourer för män som är utsatta för manshatande feminister. Hellre en värld full med manshatande och håriga feminister än en värld full med män som hatar kvinnor. Män hatar kvinnor för vad vi är, feminister hatar män för vad de gör. Det ena går att förändra.

          Bra sagt. Vad mäns kvinnohat leder till: förtryck, våldtäkter, fysisk och psykisk misshandel, mord… Vad feministers manshat leder till: att någon pratar om vad mäns kvinnohat leder till

            Rättar dig. Vad kvinnors manshat med feministisk ursäkt leder till : Självmord. Eller kände du inte till att Unga Feminister drev en ung transsexuell kille till självmord genom sin nätmobbning pga hans könstillhörighet?

              Är du här nu igen och svarar på kommentarer du inte har läst först? Eller är det din grej att svara något som inte alls har med kommentaren att göra..? Blundar du och klickar på en kommentar och skriver nåt random sen? Det du säger stämmer säkert men det är inte relevant. Inte i den här diskussionen. Du måste börja läsa de kommentarer du svarar på först för att du ska kunna tas seriöst.

      Köper absolut vissa delar av det du skriver, men det som var i podden var en diskussion mellan Bianca och Alice som fått en fråga huruvida de är feminister eller inte. Klart de ska få svara på frågan och få ha en diskussion sinsemellan? Kommer ju fram väldigt mycket positivt av det, och har du lyssnat på podden så hör du dessutom att Alice förklarar för Bianca (nu kanske inte Alice heller är den allra mest pålästa inom ämnet men det kan man kanske inte förvänta sig av alla heller). Tycker det är värre att Camilla skapar ett drev där vi ska klaga på Bianca för att hon inte är tillräckligt påläst? Klart hon blir osäker och ska börja förklara sig då och framför allt försöker pleasa alla. Istället kunde väl Camilla försöka förklara vad feminism, patriarkatet och maktstrukturer verkligen innebär och hur det påverkar oss alla. Om nu Camilla är en feminist och verkligen bryr sig!

      Jag läste stats a i Uppsala, väldigt bra och övergripande kurs för att förstå samhällets historia och hur det fungerar idag. En hel del fokus på feminism och strukturer. Kan tipsa om den! Penntricket är ju väldigt vinklat politiskt och kan därför skapa svårigheter att relatera till.

        Men precis! Det är ju inte som att Bianca har gett sig in aktivt i debatten för att bilda opinion. Det är en diskussion där kompisar reflekterar, det måste vara ok.

    Man går patriarkatets ärenden när man reproducerar bilden av feminister som oattraktiva, rabiata, våldsamma etcetera. Den bilden är inte sann. När är senaste gången vi läste om en demonstration med feministiska förtecken som helt spårade ur och folk gick bärsärk på gator och torg? Det är mest män som sysslar med sånt, när de ska gå och kolla på matcher eller föra fram sitt hat mot sina medmänniskor.

      Nej men du kan läsa om hur Unga Feminister drev transsexuell kille till självmord. För det är näthat och nätmobbning som florerar bland dessa kvinnor, psykiskt våld. Sluta förminska allvaret i det när det de facit dödar människor.

        Du kanske borde läsa om mån som drev kvinnor till självmord? Kan lova att det finns mer en 1 exempel..

          Män* såklart..

          Eller de män som tar saken i egna händer och misshandlar och mördar kvinnor dagligen.

          Vilket idiotiskt svar. Du skiter alltså i hans liv. Det rättfärdigar ALDRIG mobbning från ”feministers” sida vad andra män gjort mot kvinnor. Det var inte mer ok att driva den här killen till självmord för att man kan läsa om mäns våld mot kvinnor. Du kanske skulle läsa lite studier i homosexuellt partnervåld, det är lika vanligt med olika slags våld i en samkönad relation som i en heterorelation. Min poäng är att det är själva VÅLDET som är fel. MOBBNINGEN. MAKTUTÖVNINGEN. Och du har ingen jävla rätt att använda någon form av våld, psykiskt som fysiskt bara för att du kallar dig feminist. Inget du kan läsa i en tidning om att en man gjort mot en kvinna rättfärdigar att du hånar och deltar i nätdrev mot Bianca.

    Det är ju inte konstigt att hon inte vill bli sammankopplad med den bilden media ger av feminister om hon inte kan identifiera sig med den. Jag är i grunden också feminist, är för allas lika värde och jämställdhet, men skulle inte kalla mig det offentligt då det ofta förknippas med ex Schyman och hennes politik. Feminism har, tyvärr, blivit så vänsterpolitiskt och inte bara en livsåskådning. Detta betyder inte att varken jag eller Bianca är dåliga, kvinnohatare, obildade, saknar analys osv. För detta är ju min analys, min problematisering, min åsikt av vad jag läst. Jag kan inte identifiera mig med särskilt mycket mer än grundtanken, och den försvinner lätt i manshat och orakade armhålor – tyvärr!

      Amen! ?

      Det där bygger ju bara på dina egna fördomar om feminister

        Vill inte påstå att det är fördomar, jag vet att det finns massor med olika grenar inom feminism och att de flesta är vettiga. Den radikala delen, som hörs och syns mest, finner jag personligen inte vidare identifierbar. Men den bilden media ger är att ”alla” är så som jag beskrev i min första kommentar. Därför verkar jag hellre i tysthet och säger ifrån när någon går för långt, står upp för mig själv och andra om jag kan, är emot särbehandling och studerar och kommer satsa på karriären. Det är feminism för mig. Jag gör vad jag vill med mitt egna liv.

          Vilka man upplever hörs mest kan man ju till viss del påverka själv. Ett tips är att följa de feminister man själv tycker har vettiga åsikter på exempelvis instagram, finns måååånga fler än ld och cissi. Man behöver ju inte läsa till exempel lady dahmers blogg och krönikor om man tycker att hon har osunda åsikter och är radikal. Den som hörs och syns mest i ens flöden är ju den man ger utrymme, och det kan man ju i alla fall välja själv? jag tror att man har lättare att se på feminister annorlunda om man vidgar vyerna och inte stirrar sig blind på bara ld.

          Och som ett tillägg så håller jag inte med dig om att media målar upp en bild av feminister som du beskrev i din första kommentar. Tycker att många feminister är raka motsatsen (Zara Larsson, systrarna kronlöf, Hanna hellquist, Molly Nutley, Nour.. bara för att ge ett par exempel på feminister som får utrymme i media och inte följer din stereotyp)

            Haha, jag ska extremt motvilligt erkänna att jag inte läser mycket tidningar och därmed ser jag mest vänstervridna feminister. Zara Larsson och Nour passar, tycker jag, perfekt in i den stereotypiska AB-feministen. Men jag följer andra feminister, det gör jag. Ebba Busch Thor eller Alexandra Pascalidou exempelvis. Men det hör inte till, för jag ska inte behöva förklara mig och spalta upp vilka jag faktiskt följer. Jag har redan bildat mig en åsikt, jag har läst på, jag har följt och tittat på massor av feminister. Bara för att jag inte identifierar mig med vänsterpolitik betyder det inte att jag inte följer andra feminister från högerblocket. ?

              Var inget illa menat med min kommentar. Vi har nog bara lite olika syn på vem som är radikal i sin feminism då? ha det gott?

      Nej det är synd att feminism numera är likställt med vänsterrörelse. Sympatiserar man ej med vänstern är det klart det blir problematiskt. Känner jag iaf.

        Hur hade du tänkt driva en feministisk rörelse genom någon annan politik än vänster? Det är rent av omöjligt då själva grunden i rörelsen utgår från vänstervridna idéer om hur samhället ser ut och är uppbyggt.

          Hur tänker man då bygga upp ett jämställt samhälle där alla kvinnor inkluderas om inte alla kvinnor finner något att känna igen sig i?
          Oftast är de icke-vänstervridna feministerna härligare att lyssna på då deras syfte är att kvinnor kan stå på sina egna ben och inte vara beroende av en man.
          Vänstervridna radikalfeminister a la Lady Dahmer sprutar ut eld ur munnen och manar till våldskamper om situationen kräver, samtidigt som mannen i hemmet står för alla hennes kostnader.
          Läste i en annan kommentar under ett annat inlägg här någon som drog paralleller mellan IS och Dahmers feminism. Håller fullständigt med.

            Så tänker jag också. Nu sympatiserar jag inte med vänstern så det är inte så konstigt att jag tycker så. Men finns precis som nån skrev helt klart de som inte är vänster (utan snarare åt det andra hållet) som bedriver dessa frågor på sitt sätt. Sen är det uppenbart att det mellan dessa ”grupperingar” finns smutskastningar. Inte sällan från vänsterhåll att de är de ”riktiga” feministerna, all annan väg att gå är skit, ungefär. Det är så enormt tråkigt. Vänstern har inte ensamrätt på frågan och deras sätt att se på verkligheten är INTE det ena möjliga.

              Brukar inte orka bemöda mig att diskutera med nyliberala feminister, men OM jag skulle göra det så tror jag att jag skulle ha svårt för att inte låta mitt förakt för kapitalismens exploatering av kvinnor världen över sippra ut. Inte bara vad gäller uttalat nyliberala feminister, men typ all slags privilegierade västvärdsfeminister som inte öht inser att deras oh so frigörande RUT-avdrag i praktiken innebär att en mamma har tvingats lämna sina barn i thailand för att torka rumpor på lintottar i djursholm för en spottstyver med en förhoppning om att kunna ge sina egna barn ett någorlunda drägligt liv.

              Jag har svårt att tro att någon kan vara så dum att den på riktigt tror att outsourcing av ens egna tårtbitspusslande skulle funka som någon slags västvärldsfilantropi (”hey, jag skapar ju jobb och ser till att kvinnorna får komma hit och ha det göttigt!”) – kvinnor är inte korkade, bara fruktansvärt obrydda.

                Du glömmer att det var borgerliga kvinnosakskämpar som slogs för rösträtten. Det finns dessutom gott om medelklassvänster som utnyttjar Rut. Det är en klassfråga, inte en ideologisk fråga. De flesta i arbetarklassen röstar inte vänster och det beror på den fullkomligt vidriga kultur som florerar inom vänstern där det shame:as och mobbas fritt mot alla som tom gör något så oskyldigt som Bianca som sagt ”Jag kallar mig inte feminist” eller tjejen som det också hetsas mot här för att hon inte åt sin jävla efterrätt.

                  *Borgerliga kvinnosakskämpar som kämpade för sin _egen_ rösträtt (se mitt svar på en annan av dina kommentarer längre ner så ser du att jag nog har koll på den biten).

                  Vidare har jag inte yttrat mig i frågan om huruvida ”det” skulle vara en fråga om ideologi eller klass, men jag kan däremot återigen hänvisa till mitt svar längre ner (såg inte den här kommentaren förrän nu) så ser du vad jag anser om det. 🙂

          Precis på det sättet som högerfeminister driver olika frågor. Vet inte vad annars jag ska svara? De gör samma sak som vänsterfeminister, men på ett annat sätt och med andra verktyg (för att citera en anonym feministskribent här bland kommentarerna).

            de kan väl få försöka föra den typ av feminism bäst de vill men den fungerar inte eftersom analysen kring jämställdhet utgår från vänsterteorier. Sen är det bara att öppna ögonen, hela den feministiska rörelsen i Sverige är och andas vänster. Det finns ingen plats där för högerfeminism överhuvudtaget.

              Vad stöttande du är som inkluderar alla i systerskapet!
              Du stänger precis nu ute alla kvinnor som är feminister och höger. Det är just på grund av sådana som du som gör att en stor del kvinnor inte vill kalla sig feminister för man orkar inte med allt detta utfrysande, diskussioner, glåpord, påhopp om att ens analyser är fel exempelvis.

              Desto viktigare då med andra röster och att de får komma fram – framförallt från höger.

          Du ska nog ”läsa på lite” själv. Det var borgerliga kvinnor från överklassen som först drev kvinnorättsfrågor, inte socialister. Gudrun Schyman har själv vittnat om att hon inte fick plats i Vänsterpartiet och därför startade ett eget parti. Det finns liberala feminister och särartsfeminister också, anarkafeminister osv.

      Vill bara säga att jag helt håller med dig Josse ? jag antar och utgår från att majoriteten av alla människor är för jämställdhet, men i mina ögon och många andras har begreppet ”feminism” kidnappats av ”radikalfeminister” som gapar högt och det är inget jag vill bli förknippad med.

        Har du något förslag på hur jämställdhet ska uppnås utan att kvinnor ”gapar högt”? Och hur tror du att de förändringar vi sett hittills gått till? Genom lugna diskussioner med män som lyssnar på kvinnor och tar till sig och förstår problemet? Eller kanske genom män som är feminister och driver frågan? Nej, förändring har skett på grund av feminister som gapar och tar kampen, inte för att männen som bestämmer är måna om kvinnors rättigheter och själva driver jämställdheten framåt. Tyvärr.

          Jag är övertygad om att jämställdhet uppnås utan skrikande och hatande på män. Folk blir mer medvetna och det går att upplysa folk om strukturer i sansade diskussioner. Det kommer automatiskt leda till ett mer och mer jämställt samhälle.

          Att man var tvungen att gapa och protestera för att upplysa folk (män) förr är jag säker på att det var nödvändigt ? men idag är det inte samma situation.

            Konstigt då att jämställdheten har gått bakåt flera år i sverige. Jag tror inte på din teori om att det går att tala männen till rätta. Det har bevisligen aldrig fungerat fram till idag och inget tyder på att det gör det nu heller.

              Om du ska komma med såna påståenden får du nog backa det med lite källor.

                Jag tror att du är kapabel att gå in på scb och leta statistik över löner, män i bolagsstyrelser eller manliga chefer om du vill. Eller valfritt annat område där jämställdhet intresserar dig.

                  Så ett uttalande utan att kunna backa upp det, perfekt ?

                    Jag förstår att det är lättare för dig att jag laddar ner scbs statistik (i Excelform), och sammanställer det i en fin graf till dig i stället för att du själv gör det. Vill du blunda för fakta för att du inte orkar kolla upp något själv så tänker inte jag hindra dig. Faktan finns där, jag lägger inte tid på att göra jobbet åt dig.

                      Varför ljuger du? Sjuksköterskor har tex aldrig haft så höga löner som idag.

          Hat skapar klyftor. Du förstår väl själv att män inte vill lyssna på någon som säger att de hatar män? Ni skapar klimatet själva.

            Vad kom först tror du?

            Nej det förstår jag inte. De lyssnar ju på män som hatar kvinnor så då borde väl det andra gå bra också.

              Varför skulle hon lyssna på ”män som hatar kvinnor”? Det skrev hon aldrig. Ni mest högljudda självutnämnda ”feminister” är mycket mer pinsamma och okunniga än vad Bianca påstås vara. Inte ett enda sakligt inlägg från er, bara förlöjligande, ni lägger ord i munnen på alla ni attackerar osv. Bra jobbat. Alla unga tjejer som läser era kommentarer får nog samma syn som Bianca gav uttryck för nu om dom inte har 10 kompisar som kallar sig feminister.

    Grejen med Bianca är att hon försöker leva upp till den stereotypiska bilden av en italiensk kvinna, när faktum är att det enda italienska i henne är hennes ursprung. Hon har varken den italienska kulturen eller språket men är snabb med att påtala att hon minsann är 60 % italiensk.

    Vilket självklart stämmer men det är det enda. Är själv 100 % italiensk och anser inte henne som en italiensk kvinna trots halva hennes påbrå.

    I Italien har vi tyvärr mer tydliga könsroller, där kvinnan är hemma och tar hand om barnen/lagar mat osv medan mannen är iväg och jobbar. Mannen ska vara typisk maskulin och kvinnan typisk feminin osv. Med andra ord, stor skillnad mellan den svenska och italienska kulturen där Bianca vill så gärna anamma stereotypen italiensk kvinna.

    Tillägger att jag drog en generalisering över Italien nu, jag vet självklart att alla inte är så ”omoderna”.

      Håller med dig. Jag har bott i Italien och det är så tydliga könsroller där. Flickor måste vara flickor och pojkar måste vara pojkar. Det är verkligen konstigt där om en flicka ska leka med bilar och andra leksaker som anses vara ”pojkleksaker” och det tankesättet följer ju med upp i vuxen ålder sen. Även om jag tycker att de ändå har kommit en bit påvägen nu senaste åren.

        Mycket att skryta om att ni är kvar 1950 taket! Herregud!

          Var någonstans ser du skrytandet?

          Det är nog du Sia som är uppe på ett tak. Ingen annan.

    Typexempel på hur kvinnor fungerar, tryck ner den som har en annan tanke, speciellt om hon är framgångsrik och vacker, stötta absolut inte varann, galen tanke..

      Precis, Camilla borde skämmas, hon bevisar det som Bianca skriver om – feminister som skammar och hånar andra kvinnor.. fin feminism det, fina feminister de är Camcam och CW. Pinsamt Camcam pinsamt, SKÄMS!! Det Bianca skrev var väldigt bra, helt rätt, sunda åsikter!!

        Jag kommer aldrig stötta en kvinna bara för att hon är just kvinna när det kommer till dåligt underbyggda påståenden, särskilt inte som samma kvinna sedan pudlar och tar tillbaka det hon sagt med motiveringen att det inte var hela sanningen eller att det kom ut på felaktigt vis. Så nä, tänker inte skämmas nämnvärt.

          Nej men det Är du och inte Bianca som ska skämmas. Du hänger ut en antagligen yngre tjej för att hon inte vill kalla sig feminist. Hon har inte mördat någon, det här är helt sjukt. Dessutom gör du resten av befolkningen ännu mer negativt inställd till dagens feminister då du envisas med att mobba ännu en ung tjej.

            Hänger ut? Jag har ompublicerat hennes citat från Aftonbladet men jag ser inte att du skriker på dem någonstans. Dags att skaffa sig en ordbok och lite perspektiv kanske?

          Men tönt.. har inte sagt att du behöver stötta någon men varför håna, din mami kanske kan förklara skillnaden för dig. Vadå dåligt underbyggda påståenden? Och vadå tar tillbaka, hon förklarar och förtydligar sig däremot vad är fel med det, är väl lätt att en del man säger kommer ut på fel sätt och kan låta fel och misstolkas, jag tycker inte hon sa något väldigt fel från början men det finns alltid folk som vill hitta fel och klaga och gnälla. Hon säger i podden att hon är feminist men inte råfeminist. Och när har inte du själv pudlat.

            Åh, tönt! Det har jag nog inte hört någon kalla en annan människa för sedan mellanstadiet. Nästan lite gulligt ju… =)

          Oj så du vågade inte låta mig svara dig haha jösses.

            Va?

              Eh va? Ja du eftersom kommentaren inte visades, var det ordet tönt som gjorde att den fastnade, fastän du tycker att det är ett gulligt ord, märkligt.

    För mig är feminism: Samma rättigheter och skyldigheter för alla kön.
    Visst ”feminint” och invant tänkande och agerande måste vi kvinnor själva ta tag i… om det på något vis förminskar eller försvårar för oss.
    Så tänker jag.

      Samma åsikter som Bianca då – vad tycker din fina dotter om det tro.

        Åh, tycker du att jag är fin? Din charmör! =)
        Mamma och jag har pratat mycket om feminism och jag vet precis var hon står i den frågan, så även min pappa även om han i bland uttrycker sig som en påse skridskor.

    Calle Schulman. Är helt mållös över hyllningarna han får av alla kvinnor på inlägget som endast är en ful pik till Anitha. Tänkte ett tag att folk är ironiska i sitt beröm. Han skulle skriva snälla inlägg 2018 med mer kärlek. Aj säger jag. Det där var knivar och taggtråd.

    Jag kan förstå Bianca. För jag upplever att det är väldigt stor skillnad på de som drev igenom att kvinnor fick rösträtt, kämpade för att förändra regler/attityder, kämpade för jämställdhet mellan könen m.m och på de moderna feministerna vi har nu.

    Ta Emma Watsons tal från 2014 (?) – det var fantastiskt och handlade om just jämställdhet. Det var inte i närheten av den ”moderna” feminismen vi ser nu, som Zara Larsson som skriver på sin twitter att hon hatar män i grupp, eller Kakan som skriver om vita kränkta män. Det är inte bara hatet mot män de skriver om utan även hur kvinnor är det överlägsna könet – samtidigt som de kallar sig feminister.
    Det finns feminister som fortfarande kämpar för lika rättigheter och sen finns det feminister som Lady D som i varje inlägg verkar vilja lyfta kvinnor, men bara om de i processen kan stampa på män. Känns det bekant?

      Alla feminister kämpar för lika rättigheter. De gör det bara på olika sätt och med olika verktyg.

        Förutom Bianca då? Som tydligen inte får ha en avvikande åsikt, och som inte får vara feminist på sitt eget sätt utan att få en massa skit från ”riktiga” feminister som är ”är pålästa och vet vad de pratar om”.

        Biancas syn på feminism kanske inte innefattar att skrika att man hatar alla män, hon kanske tycker det finns andra sätt att skapa jämlikhet mellan könen? Låt henne tycka det! Vi kommer inte komma någonstans om enbart vissa feministiska åsikter räknas som de rätta och alla andra som inte tycker det är rätt väg att gå blir nedtryckta till skorna så fort de öppnar munnen och vågar uttrycka en annan åsikt.

          Jag sa inget om bianca. Jag har inte hört podden och uttalar mig inte förrän det. Jag pratade om feminister.

          Word. Dessa idioter säger ju emot sig själva i varannan mening utan att märka det. Villan sorglig jävla ”feminism” det blivit hos millenniegenerationen som är fullt upptagna med att shame:a unga tjejer och uppfostra dom att använda ett exakt likadant språkbruk istället för att syssla med riktig politik. Spyr på det här.

      Så är det. Ser du på Fröken Frimans krig håller dom inte på och mobbar och läxar upp varandra för att dom inte vill ha en speciell etikett, har skippat efterrätten eller använt fel ord. Den här idiotdebatten är inte feministisk, Bianca fattar mer om jämställdhet än alla puckon som hetsar mot henne.

        Fast… där har du fel. Inte enbart för att Fröken Frimans Krig inte på långa vägar är ”based on a true story” men också för att de så sent som i den sista och senaste säsongen ”läxar upp varandra” för att de ”vill ha en speciell etikett”.

        Den senaste säsongen skildrar de motsättningar som uppkom i början av 1900-talet när arbetarrörelsens kvinnor ville få gehör för sina intressen och behov som inte hade lämnats något utrymme i den rådande elitistiska överklassfeminismen. Har för mig att man har belyst det problemet även i tidigare säsonger då kampen för kvinnlig rösträtt var lika med kampen för överklasskvinnans rösträtt (det var liksom inte ens tal om att en arbetarkvinna skulle få rösta), men nu i den senaste säsongen så innebar den motsättningen att två av seriens huvudkaraktärer till och med blev ovänner (Friman ville fortsätta fokusera på överklassrättigheter, Kinna ville kämpa för strejkrätt osv).

        Den feministiska politiken har alltid, genom hela historien, först från olika håll och på mer eller mindre bekostnad av någon annans intressen. Som det ser ut just nu kommer det tyvärr att forsätta att vara så en tid fram över. Hur länge vet jag inte, men min personliga övertygelse är att det kommer fortgå så länge vi fortsätter ha ett utpräglat klassamhälle, inte bara här men också världen över.

          Nej, där har DU fel! Jag skrev om tv-serien eftersom en person i diskussionen använde Fröken Friman som nick. Kinna läxade upp pga HANDLINGAR, inte nån jävla etikett. Det handlade om vad dom skulle UTRÄTTA, dom gick inte på 23-åriga tjejer som på inget sätt ens hoppat på något feministtåg och skällde ut och förlöjligade dom offentligt för att dom uttalade lite tankar. Att du inte kan se den milsvida skillnaden visar bara vilket sekteriskt och svartvitt tänkande det är som frodas och som är anledningen bakom att kvinnor inte kallar sig feminister idag.

    Måste ta upp en sak rörande det här s.k Youtubehuset som CamCam skrivit om i ett tidigare inlägg. Jag hade aldrig hört talas om Emma och Konrad, men råkar däremot känna till vilket HUS det är.

    Så nyfiket sökte jag på det.

    Senaste försäljningen som ligger registrerad på Booli är från oktober 2016 (pris: 17 250 000 kr). Istället hittade jag en annons för uthyrning, daterad augusti 2017. Begärd hyra: 60 000 kr/månaden.

    Märkligt nog kan jag inte hitta någon ägare (inte bolag heller) någonstans?! Man har verkligen lyckats sopa igen spåren efter sig.

    Nu till saken: jag kollade youtubeklippet om huset och läste kommentarerna. De verkar ha en väldigt ung publik, så långt ner som i 8-10 årsåldern. MÅNGA frågar om de köpt eller hyr huset, men dessa frågor ignoreras konsekvent. Istället svarar Emma på andra frågor om huset där hon lite inlindat får det att låta som att de köpt huset för mer än 20 miljoner. Hon skriver också att de kommer att låta alla Youtubers bo där GRATIS ”så länge de vill”.

    Det kanske bara är jag, men jag tycker det känns halvunket att lura alla dessa barn och ungdomar genom att påstå att de köpt ett stort ”lyxhus” (Emmas ord) och låter en massa folk bo där gratis.

    Jag fattar inte att de kan få lura i ungarna detta. Så de kan bo där gratis? Hur länge de vill? Utan att ens betala för el, vatten och värme? Har folk en aning om vad driftskostnaden för ett hus i den storleken ligger på?

    Kanske är det så, och då har jag fel. Men jag får känslan av att det ligger andra intressen bakom detta. Någon hyr huset åt dessa influencers, för att skapa en värld ungefär som i filmen The Joneses (Familjen Jones på svenska). Och i så fall ger det en väldigt skev bild av verkligheten.

      Nu är ju iofs inte Booli en källa som nödvändigtvis rapporterar alla försäljningar, det bygger väl på att säljare rapporterar/är villiga att rapportera. Du får nog kolla ett fastighetsvärderingssystem efter försäljningen eller fastighetsregistret för lagfaren ägare samt köpesumma.

        Tack för tips, är ingen erfaren detektiv direkt 🙂

          Kollade värderingsdata, inte för jag är intresserad av YouTubers men älskar fastigheter, och hittade också bara det köpet från 2016. Gjort två gånger dessutom av någon anledning. Men kan som sagt vara att lagfarten inte gått igenom. Är man riktigt intresserad kan man kolla med Lantmäteriet vem som äger, eller gå dit och söka i deras publika system. Kommer väl kanske upp på booli också när lagfarten är regristrerad som någon under kommenterade.

        När det gäller fastigheter uppdaters Booli utifrån lagfart när den blir klar (vilket kan ta ett par mån efter kontraktsskrivningen)

        På bostadsrätter som saknar nationellt register syns bara sista budet som legat på en mäklarsida

    Känner lite att, men kom igen, låt henne vara. Så mycket hets för att hon ska säga och tycka rätt. Är det inte bättre att hon får säga vad hon genuint och faktiskt tycker, hur ”fel” det än må vara, än att på nåt sätt hetsa fram henne till att säga nåt svamligt och pliktskyldigt som detta? Såhär blir det i debatter allt mer även i andra frågor. Någon säger nåt som sticker lite i ögonen, en folkmassa tvingar personen att ”förklara sig” (aka ändra åsikt helt) varpå personen ifråga ändra sin förklaring. Men tycker kanske precis som det hen skrev från första början.

      Håller med. Det är dags att sätta stopp för den här mobben!

        Ett tips om du vill stoppa den här mobben är ju att inte gå in på bloggbevakning och ge inlägg som det här besökare?

    Varför verkar det som att de flesta förknippar Biancas uttalande med att hon skulle vara emot jämställdhet? Varför kan inte folk bara försöka förstå vad hon menar, det är HENNES uppfattning om feminism och vet ni, det är okej att ha sin egen uppfattning och tolkning och därifrån ta ett beslut huruvida hon vill kalla sig för feminist eller inte! Feminism är inte svart eller vitt som många hej vilt predikar om. Vi alla vet att hon inte är en kvinnohatare, så so what om hon vill kalla sig för feminist eller inte? Varför denna hatstorm? Kvinnor hinner ju sänka varandra långt innan männen har hunnit med det. Hon är för jämställdhet. Så varför är det viktigaste i hela världen vad vi kallar oss för? Vilken etikett vi sätter på oss? Usch jag vet inte ens vad jag ska säga… En sak till är att det Cissi skrev på sin instagram och blandar in Biancas pappa var extremt lågt, som att hon känner Emilio Ingrosso bättre än Bianca och därför kan säga att Bianca visst borde kalla sig för feminist. Så sjukt lågt.

      Eller hur. Det är dessutom bara att bildgoogla på feminism och manshat för att få upp en ocean som förklarar vilka Bianca syftar på. Kvinnor är inte tvungna att KALLA SIG feminister för att vara för jämställdhet och det var dom inte under rösträttskampen heller (som för övrigt drevs av borgerliga feminister och inte röda feminister även om röda feminister ta åt sig äran idag)

    En fråga bara… Säger man bras-klapp eller brask-lapp?

    Sedan jag insåg att man felaktigt kunde säga pås-kris så har jag hakat upp mig på sådana ord haha, och påskris blir numera pås-kris.

      Brask-lapp.
      Uttrycket brasklapp kommer från den svenske biskopen i Linköping, Hans Brask, som satt i riksdagen år 1517. Riksdagen beslutade då att straffa ärkebiskopen Gustav Trolle och riva fästningen Stäket. Det berättades dock att Brask i hemlighet placerade en lapp under sitt sigill, där han protesterade mot beslutet med formuleringen: ”Till denna besegling är jag nödd och tvungen” (vanligast används numera: ”Härtill är jag nödd och tvungen”). Brask menade att han blivit tvingad att delta i beslutet.

      Tre år senare, vid rättegången som föregick Stockholms blodbad, sägs det att biskop Brask klarade sig undan dödsdomen, genom att plocka fram sin lapp ur sigillet.
      Om detta är sant eller inte tvistar de lärde. =)

      Men därifrån kommer det i alla fall.

        Åh vad intressant! Jag älskar historia. Tack Cam Cam ?

    När grundades egentligen bilden av att man som feminist är starkt emot att ansa sitt kroppshår, att man hatar alla män & att man är allmänt rabiat..?
    En seriös fråga.
    Var det så som feminister framställde sig ”förr i tiden”?

      Min uppfattning är att feminister inte är emot att raka sig eller att någon gör det. Man ifrågasätter väl normen? Och framför allt är väl feminister för att var och en ska få välja själv över sin kropp utan att bli dömd för endera och inget val ska premieras eller värderas. Som sagt, min uppfattning.

      Jag undrar snarare när bilden av att kvinnor ska ansa sitt kroppshår men inte män grundades. Du utgår ju ifrån att defaultläget är att kvinnor ska raka sig. Varför? Har gud sagt det?

      Nej Josse inte förr i tiden men under de senaste åren, och det är det som många kallar råfeminister, extremfeminister eller radikalfeminister. Alla kvinnor (förmodar jag) är ju feminster men inte alla är sk radikalfeminister.

    Bianca verkar inte speciellt seriös. Känns som hon ofta tar tillbaka och rättar till saker hon sagt. Sitter i tv och säger ’Jag är utmattad’ för att sedan kommentera med att hon aldrig sagt att hon är utmattad tex

      Bianca säger en del knäppt ibland, ofta på skoj också, och hon kan verka lite korkad och det hoppar ibland lite grodor ur hennes mun och hon överdriver ofta MEN hon har också en hel del klokt att säga, många kloka åsikter och hennes senaste blogginlägg var MYCKET BRA, bra skrivet och hon har väldigt rätt i det hon skriver och det kan varken Du eller Camcam ta ifrån henne.

        Det har hon säkert, det har jag aldrig sagt heller. ”Det kan ingen ta ifrån henne”…. Vad är detta? Ett drama i tre delar?

    Faktum är ju att det finns flera inriktningar av feminism. Jag själv är liberalfeminist till 100%, men känner inte alls med exempelvis radikalfeminister (skillnader redogörs bland annat i Lena Gemzöes studentlitterära verk ”Feminism”) och det är det jag antar att Bianca syftar på, även om hon kanske inte vet om det själv. I media syns ofta radikalfeminister vars värderingar och syn på ett bra samhälle inte stämmer överens med mina, även om jag också är feminist. Tyvärr får radikalfeminister störst plats i media och har därmed ”tagit beslag” på begreppet feminism som många okunniga ser det (däribland Bianca tänker jag).
    Att se ner på kvinnor som tycker att ett jämställt samhälle är extremt viktigt, men som inte vill att staten ska detaljstyra allt från bolagsstyrelser till föräldraledighet är vedervärdigt enligt mig. För mig är det tragiskt att det stereotypt manliga har blivit idealet, varför är det så fantastiskt att göra karriär på bekostnad av försakade relationer till exempel, oavsett om det är en man eller en kvinna som gör det?!

      Behöver inte alls vara fantastiskt att göra karriär på bekostnad av relationer. Däremot vore det väl fantastiskt om var och en hade samma möjlighet att välja utefter vad en vill?

        Absolut, problemet är att det är karriärslystnad som målas upp som bra i det politiska klimatet idag, barn ska lämnas bort tidigare på förskola för att kvinnor måste vara jämställda och göra karriär. Att vara föräldraledig målas upp som förödande för pensionen, troligt att fler män vill vara hemma då? Nej.

        Jag sätter mig emot att det som alltid varit stereotypt manligt målas upp som det rätta och att alla ska göra exakt lika.
        För mig ska jämställdhet innebära lika möjligheter och rättigheter, men med en respekterad frihet att vara den man är, oavsett om det råkar vara i linje med stereotypen eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.