Hannalicious anklagas för att trigga ätstörningar

Hannalicious:

De har nämligen en fantastisk Gino, jag är inget big fan av desserter tho plus att jag ska snart ska plåta min nästa kollektion i Sydafrika, så jag hoppade det. Men Dani tjatar alltid på den här jäkla desserten och jag har faktiskt smakat den och den är värd att testas!//Hannalicious

Hannalicious sket sannerligen i det blå skåpet när hon skrev det här på sin blogg och sedan sa samma sak på Instastories.
Hon ska plåtas och därför vill hon inte äta dessert. Kort och koncist kan man tycka, men det höll varken Twitter eller hennes läsare med om.
Långt ifrån. Låååååångt ifrån!

Hanna slår ifrån mig och svingar åt alla håll samtidigt men ingen – förutom några riktigt hängivna fänz – verkar köpa hennes argument.
Här nedan följer lite av ALL den diskussion som förekommit på twitter det senaste dygnet som tycker att Hanna är helt fel ute och bara borde acceptera att hon trampat i klaveret och borde be om ursäkt.

Vad tycker ni om det här?
Försöker folk bara leta fel i allt och alla eller borde Hanna inse att hon har ett större ansvar än hon vill medge?

Team Hanna eller Team Twitter?

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Håller med Hanna till 100%!

   Håller med Hanna också, och det säger jag som har en allvarlig ätstörning.

    Har precis knappt (säger knappt i detta sammanhang då jag absolut inte anser mig själv vara helt frisk) tagit mig ur ett halvt liv utav ätstörningar. Reagerade jag likadant nu som jag hade gjort när jag var som sjukast för flera år sedan? Knappast MEN detta känns fortfarande så nära inpå.

    Det handlar inte om att vara ”lättkränkt” längre utan det handlar om det ideal vi ständigt får i oss via media och numera sociala influencers. Nu är kanske inte Hannas ”målgrupp” tjejer och killar i 13-16 års åldern men dom finns, dom läser och dom påverkas. Många tänker kanske nu ”skippa efterrätten för att hålla sig smal inför en plåtning = äter du efterrätt så blir du tjock och ful”

    Är idealet Hannas fel? Absolut inte! Hon verkar vara en go tjej förövrigt MEN hon tabbade sig genom att försöka skratta bort osv istället för att ta till sig och lyssna på de människor som faktiskt tog illa vid sig. Heja människorna som vågar ta fighten och som ständigt jobbar på att stå emot idealet. Ni är krigare.

  Så jäkla sjukt, varför skulle hon behöva be om ursäkt bara för att några anser att man inte får nämna att man skippar efterrätten ? Hon har ingenting att be om ursäkt för. Det är dessa människor som behöver lära sig att alla inte tycker och tänker som dem. Man kan inte kräva en ursäkt för det. Hade hon däremot på riktigt skrivit något elakt eller kränkande om någon – då kanske en ursäkt varit på sin plats. Men detta är ju bara löjligt!

  Sanningen är ju att de flesta äter alldeles för mycket socker, för onyttigt och för mycket helt enkelt, och vi blir allt mer överviktiga vilket inte är hälsosamt. Är det varannan svensk eller var tredje som är överviktig idag? Nåt sånt..
  Som någon kommenterade så föredrar jag dessutom folk som är ärliga med att de är strikta med vad de äter för att kunna se ut på ett visst sätt, att man inte alls äter pizza och glass jämt och aldrig tränar som vissa smala modeller och bloggare påstår.

   Ja om det nu är så farligt att nämna att man skippade efterrätten så borde man ju inte få nämna all efterätt man äter heller pga det kan trigga folk med sockerberoende. Eller det kanske bara är pk att värna om personer med ätstörningar åt det ena hållet

    Hade du otur när du tänkte nu? Det går ju för fan inte att ha någon som helst kontakt med omvärlden utan att matas med direkta och indirekta antydningar om att det är dåligt att vara annat än väldigt smal med platt mage, eller förlåt – de menar ju förstås bara ”hälsosam”???

    Men visst, forsätt mata normen bara.

     Smalnormen är BRA. Vi är skapade för att vara slanka.

      Googla ”Venus från Willendorf” ditt mähä.

       Jag är betydligt mer förtrogen med skönhetsideal och deras växlingar genom tiderna än du. Det ändrar inte det faktum att våra kroppar är skapade för att vara slanka. Men tappert försök att vara härskig ?

        Vad baserar du det på? Inom vilken utbildning baserar du ditt påstående på?

         Lol

          Du är anledningen till förlossningsskador.

           Shit det låter mäktigt! Det måste jag ta med på mitt CV. ?

           Men E, snälla. Mogna lite.

           Wtf, skriver kommentarer som E här vanligtvis men vill inte associeras med det nicket längre. Mvh numera LN

           Vad är det för jävla kommentar, usch bara.

         Det kan lätt baseras på att du tror att en fruktbarhetssymbol är lika med vad våra kroppar är skapta för. ?

     Men och? Stackars dig, rika, västerländska flicka. Säg det till människor som drömmer om att kunna gå i skolan eller leva i fred. ”I mitt land anses det snyggt att inte vara överviktig, buhu”

     Fast det är ju generellt det bästa, att vara smal. Jag menar såklart inte överdrivet, men kroppen mår bäst på så många sätt av att inte bära runt på massor av extra fett. Det ökar risker för smärta i leder och massor av sjukdomar. Samtidigt som det är superbra att det går mer och mer åt att ”älska alla som de är” och att idealen ändras något, så leder det ju samtidigt till att fler skippar att gå ner i vikt och på så sätt ökar risken för dem att få sjukdomar och eventuellt att dö i förtid. Därför kanske det är bra att skriva om matvanor ur hälsosynpunkt, men kanske inte som Hanna för att det är ”snyggare”. Hoppas att det går att förstå vad jag menar!

   Jo, fast det kan ju vara sant samtidigt att det finns en stor andel överviktiga och att redan smala personer (som syns i media) bantar på ett ohälsosamt sätt. Det är inte som att alla halvfeta medelålders män som jobbar på kontor kommer att få inspiration att banta lite av att Hanna skippar efterrätten.

   Ingen (nåja) kritiserar överviktiga som försöker gå ner i vikt genom att skippa efterrätten.

  Måste räknas som ett fint mått på hur bra vi har det i Sverige när det blir ett problem att någon annan inte äter efterrätt…

   Eller hur. Det är hela skaran av kränkta som visar hur sjukt priviligierade dom är när dom går i taket över en skippad efterrätt (istället för typ bomber, diktatur, fängslade föräldrar, tortyr osv)

  Vad gör det för skillnad engeltligen om hon ”censurerar” bort hur hon blir smal hon fortfarande är smal på alla bilder, och exakt alla andra som är stora inom sociala media också? Alla små tweenies förstår ändå att det är smal man ska vara, och kommer själva räkna ut hur de ska bli smala. I bästa fall skippar det bara lite efterrätter. Men visst, om det triggar ätstörningar är det såklart bättre att hoppa över att skriva så.

  Att målgruppen i spannet 25 -35 är större än gruppen tonåringar är jag dock tveksam till, hur räknas det ut egentligen? Försvinner inte lätt omyndiga i statistiken?

   Det är inte Hannas fel att modeindustrin skapat detta ideal. Sluta skuldbelägga unga tjejer som har skapat sig en egen plattform för helvete!

  Håller med båda sidor. Visst finns det bättre sätt att uttrycka sig på, absolut, men ska man verkligen inte kunna skriva om mat öht för att någon/några blir triggade? Är Hanna priviligerad för att hon inte är ätstörd?

   Hannalicious är definitionen av priviligerad i alla avseenden

    Ja, det förstår och vet jag – men en person tycks sig veta att Hanna inte förstår för att hon är priviligerad? Priviligerad på vilket sätt gör att hon inte får nämna att hon skippade efterrätten? Vilken sorts typ av priviligering gör att man är obenägen att förstå att man absolut inte får nämna att man skippade efterrätten?

    Jag ska tala om för dig att du är priviligerad. Du lever i ett i-land och tillhör den rikaste procenten av befolkningar i världen. Många har inte ens en toalett och än mindre gratis skolgång som du haft. Sitt inte och peka finger åt en annan tjej i samma land och kalla henne för extremt priviligerad som om du inte vore det själv!
    Och, när blev det ett argument? Isåfall kan ju du vara tyst from nu eftersom du är priviligerad.

  Överdrivet? Kanske en aning. Däremot håller jag med tjejen som skriver att Hannas önskan om att gå ner i vikt lyser igenom i det hon skriver. Från ett inlägg när hon var i Florida senast: ”Konstigt med tanke på att jag inte känner mig i form just nu men det vi kan lära oss av det är att jag älskar mig själv och min kropp och känner mig fin oavsett om jag känner mig i form eller inte.”. Fint skrivet, men blir lite dubbla budskap då att hon inte skulle kunna äta en efterrätt för att hon ska plåta sin kollektion.

   Detta handlade alltså om fotade mycket bikinioutfits.

   Ja och det är hennes demokratiska rättighet att uttrycka det eller vilja det. Vad fan menar du egentligen? Ska vi förbjuda och shame:a alla som vill gå ner i vikt nu?!

    Man ska absolut inte shamea någon. Men som influencer med många unga följare måste man också vara medveten om vad man skriver och kunna ta åt sig kritik när det är befogat.

     Fast hon skrev aldrig att hon ska gå ner i vikt. Hon vill väl bara behålla sin kropp som den är. Alla kan inte stoppa i sig massa efterätt och samtidigt lyckas hålla vikten.

     Det är aldrig befogat att hänga ut och hetsa mot att en person bloggar om sin vardag. Hade hon skrivit som Katrin Z typ ”feta människor är äckliga, lata och värdelösa”, ja, då hade kritik varit befogad. Men tex ”jag åt ingen efterrätt för jag vill vara smal/snygg” har inte ni ett piss med att göra och om det triggar er så mycket får ni fan söka hjälp!
     Hon har rätt att skriva precis vad som helst OM SIG SJÄLV, det är NI som borde skämmas och behöver kritik som lägger sig i en tjejs personliga tankar om SIN EGEN KROPP!

  Detta skriver jag som en person som har haft ätstörda tendenser(har alltså aldrig haft en ätstörnings diagnos men har haft perioder i mitt liv då jag självmant spytt upp mat för att jag ville gå ner i vikt): hade jag varit 15 åriga igen och precis ätit en tårta eller glass eller liknande och då läst denna texten hade jag sannolikt direkt gått och spytt upp den. Jag är överkänslig, det står jag för! Men faktumet är att många, speciellt tonårstjejer är känsliga, och många lider av ätstörningar idag!

  Sen så tycker jag det blivit en nästan för stor deal MEN det är Hannas fel enligt mig. Förstår verkligen inte hur hon inte bara kan erkänna sitt fel! Hon verkar ju aldrig kunna göra det någonsin. Det är väll bara att säga att man gjorde ett misstag och ta till sig kritiken och be om ursäkt.

   Tråkigt att höra om dina ätstörningar, jag har själv haft problem med att äta och spytt när jag tyckt att jag fått i mig för mycket. MEN jag håller inte med om att man kan lägga över ansvaret på en annan människa på detta sättet eller att folk ska be om ursäkt för att de delar med sig av tankar som inte passar mig.

   Vadå sitt fel? Fatta styck lever i en demokrati och med din logik triggar alla som berättar att dom tagit ett glas vin alkoholister och medberoende. Alla som skriver om sina barn triggar dom som inte kan få barn och dom som inte kan få barn och gnäller om det triggar alla som har barn. Om du lägger upp bilder på din hund triggar du alla hundrädda och om du skriver att du har en pojkvän sysslar du med heteronormen. Dags att sätta en gräns för det skenande tåg som millenniegenerationen sitter påför det här har blivit sjukt odemokratiskt och förtryckande för samhällsklimatet!!

   Detta är inte menat på något taskigt sätt utan undrar uppriktigt. Hade du inte velat spy om du efteråt sett en bild på en supersmal tjej som du såg upp till? Var det bara triggande när någon pratade om att de skippade mat och inte triggande med foton?

    Nej det hade jag verkligen inte! Och det finns en massa kroppspositiva mulliga tjejer man kan glo på om man vill bli inspirerad åt ett annat håll, tex mulliga modeller och folk på instagram. Sluta titta på henne om du vill spy och ring psyket och säg att du har problem! Jag tycker personligen inte det är snyggt att se anorektisk ut (men shame:ar det inte) och inte heller att vara överviktig.
    Jag blir inspirerad av människor som tränar men detinnebär inte att jag blir ledsen och hatar mig själv för det, tvärtom.
    Man får för fan ta ansvar lite för sitt eget psyke!
    Jag kan säga att jag fick lite komplex av Game of thrones pga att det var bröst i bild nonstop som alla var pyttesmå och fasta som när jag var typ 10. Har stora som hänger lite med större bröstvårtor. Det fick jag lite komplex av men det var också en av världens största tv-serie med bara bröst i varannan scen.
    Jag hade ju inte blivit arg på en ung tjej som bloggar som la upp avslöjande bikinibilder eller gjort bröstförminskning och skällt på henne för att hon visade upp nånting som jag inte har själv.

     Men gud lugna dig. Jag frågade ”Julia” inte dig! Varför jag frågade var för att hon antydde att man inte borde skriva att man skippar efterrätten för att unga tjejer med ätstörningar kan triggas, men min poäng var att man kan bli minst lika triggad av en vanlig bild. Alltså får man ta sitt egna ansvar i det här samhället.

   Hur skulle hennes ursäkt låta? ”Förlåt för att jag inte ville ha efterrätten, framöver ska jag alltid äta upp allt som finns på bordet. Även servetten”.

   Jättetråkigt att höra om dina tendenser men helt ärligt… lite filtrering och distans till saker du läser på Internet?

   Tråkigt att du också haft ärstörningar. Jag hade ätstörningar under 20 år och gick i olika typer av behandling och till sist hittade jag en behandling som passade mig. Idag är jag frisk men väl medveten om att sjukdomen alltid lurar i det undermedvetna. Jag är alltså väldigt medveten om vad som triggar mig. För mig är Hannalicious text ovan INTE triggande men det är så klart olika för alla. Det är, enligt min erfarenhet, så individuellt vad som triggar olika personer.

  HERREGUD att folk orkar. Hanna verkar ärligt talat rätt blåst som inte fattar vad hennes kritiker menar, samtidigt känns det som en storm i ett vattenglas. Missförstå mig rätt men allting med kropp och utseende är triggande för en med ätstörningar, alla bikinibilder på Hanna och Sprättbensmaffian gör förmodligen lika stor eller ännu större skada än kommentaren om efterrätten. TBH så är hela Sprättbensmaffian är en enda jättetrigger för mig med sina klonade frisyrer, kassa skriftspråk, obefintliga innehåll, osunda och genomtråkiga ideal och lämmelmentalitet. Men det är jag det. Hanna-panna borde bita ihop och sluta ge sig in i den här typen av diskussioner för det blir väldigt fort väldigt tydligt att hon verkligen inte kan uttrycka sig och då är det bäst att låta bli.

   För ”Hanna-panna” är den för henne ouppnåeliga ribban för hur man ska uttrycka sig ?

  Det här är ju patetiskt. Om det är några som shame:ar så är det alla som skriver skuldbeläggande om att hon triggar ätstörningar. Sluta lägg era egna problem i knät på andra människor och kräv att dom ska censurera sig själva för er skull!!
  Heja Hanna!!

  Jag hade hållt med dem om hon hade skrivit att hon hoppade över middagen för att hon skulle plåtas, men hon skriver att hon hoppade över efterrätten. Big deal. Hon skrev inte att hon svälter sig själv inför plåtningen. Hon skrev dessutom att hon inte är något fan av dessert.

   Exakt. Det handlade om en Efterätt liksom. Jag äter aldrig ens Efterätt (får man ens nämna det :o)

  Sen känns la inte Hanna som den första jag hade anklagat för att fatshamea.. har hon inte gjort nån kollektion för plus size typ?

   Nej, när hon skapade sin första kollektion så tänkte hon på att även ”storbystade” skulle kunna bära hennes kläder.

  1. Jag står inte ut med hur uruselt alla influensers skriver! Herregud, ert JOBB är att bl.a skriva och ändå är ni sämre än random niondeklassare ?
  2. Jag håller med om att människor borde bli bättre på att ta eget ansvar och inte lägga det på andra. Avfölj allt som får dig att må dåligt!
  3. Hon menar ändå att ”Jag ska bli fotad och därför vill jag vara så snygg som möjligt och med snygg menar jag smal”. DET är naturligtvis problematiskt, att smal = snygg = tjock = ful. Men, mycket mer problematiskt är att hon i nästa sekund menade att hon vill vara hälsosam. Dvs ”jag vill vara hälsosam och hälsosam är samma som smal”. Ja, ingen i Sverige har missat att socker är onyttigt. Men föreställningen om att alla smala är hälsosamma och alla tjocka är ohälsosamma är FEL. (Ja någon som är gravt överviktig är ohälsosam, andas det är inte det jag menar). Smala är inte automatiskt hälsosamma! Tjocka är inte automatiskt ohälsosamma! Utifrån den här föreställningen tror jag att tjock = ful kommer ifrån. Det är mina tankar iallafall.

   Fast hur tänker du, gällande första punkten. Influencer är ingenting man ansöker till, det är något man blir när man fått tillräckligt många följare. Menar du att de aldrig skulle ha börjat använda sociala medier för att de inte skriver ”perfekt”? ?

    Kära nån, verkligen inte! Jag menar att de borde bli bättre allt eftersom eftersom skriva är deras jobb. Övning ger färdighet osv. Men jag tycker aldrig att det sker. Dessutom skulle jag önska att de tog sig tid att utveckla sitt skrivande. Det måhända att det bara är jag, men jag ser med fasa på hur allt färre kan skriva korrekt. Skulle istället önska att det vore någon eftersträvansvärt i influencervärlden.

     Fast jobbet går väl idag mer ut på att visa snygga, inspirerande bilder än att skriva. Jag fattar dock vad du menar, men väldigt få av de största influencerna är ju kända just för att de skriver bra, och själva bloggandet har väl mer och mer gått från att vara dagbok till en bildkavalkad med väldigt lite text till.

   Fast jo, övervikt är ohälsosamt. Läs de nya rönen inom forskningen så ska du se att även lite övervikt ger hälsoproblematik senare i livet. Sen är inte alla som är smala hälsosamma, nej. Inte om de enbart har en hög förbränning och lever på cola och pommes. Men att säga att tjocka är hälsosamma är inte korrekt. De kan äta hälsosamt och de kan röra sig hälsosamt, men de är inte hälsosamma.

  Och LD skiver i sitt senaste inlägg att veganism är en ätstörning… sssssnark.

   Jag tycker det är ätstört att äta en hel påse gifflar eller en halv kladdkaka till frukost.
   Äter aldrig efterrätt i vanliga fall, det är inte näring. Under julen åt jag lite ditten och datten utan att reflektera så mycket över det, även fast jag absolut inte vräkte i mig någonting. Har gått upp tre kilo. Tänker gå ner dom nu när kosten återgår till det normala, dvs den utan socker.

   Mvh/ 160cm och 51kg

    Och? Vill du ha en medalj eller?

     Stör du dig på någonting?
     Tråkigt för dig.

    Eller så var hon kanske bara jävligt sugen på gifflar! Du kritiserar alltid LD vad hon än säger eller gör så jag har inte lust att diskutera det här med dig. Hon har fel i vad hon säger om veganism men jag gillar henne överlag så jag vill verkligen inte starta någon hata-LD-diskussion med dig.

     Det är lugnt. Jag har inte ställt någon fråga till dig och har då inte ens förväntat mig något svar.
     Det lättaste sättet att undvika diskussion är självfallet att inte skriva någonting alls.

     Det är ätstört att behöva äta en hel påse gifflar för att vara nöjd med intaget.

    Jag är 163 cm och väger 50kg, äter vegetariskt och socker ett par gånger i veckan. Bjuder någon på en bulle så tackar jag ja. Gick inte upp ett gram under julen eftersom jag aldrig förbjuder någonting. Det är inte normalt om man måste styra kroppen in i en vikt.

     Så det är alltså inte normalt att kroppen reagerar på kost och träning och därmed också på en förändring som sker i något av dessa? Eller hur menar du?
     Gör jag på ett visst sätt så ser kroppen ut därefter, gör jag på ett annat sätt så sker en förändring.
     Jag behöver inte styra kroppen så mycket. Jag återgår bara till vardagen och min vardagsvikt kommer då tillbaka. Logiskt.

   Och så ”Jag tycker alla ska få göra som dom vill men vore fint om vi införde förbud mot att prata vikt och mat under 2018 och ser vad detta gör med vårt välmående”
   När vänstern logic möter feminist logic uppstår det underbar underhållning ?

   Känga till Eleine? ?

  Ingen som har reagerat på Catrin Hedlunds senaste snap???

   Vad skriver hon?

   Nej, ingen bryr sig. Ingen brydde sig om din förra kommentar heller.

    Men shit, fuccboi. Prova att vara lite glad mot andra så blir du nog glad i dig själv också.

  Vilket trams! Herrehud!

  ”Haha alla tjockisar bara, äter du inte alltid efterrätt?! då kommer du ju se bra ut! det får du inte, vi är tjocka och då måste du också se tjock ut”

  Haha ät ett äpple och låt andra äta som dem vill

  Är man smal får man kritik för att man följer normen och ”triggar” folks ätstörningar, är man tjock får man kritik för att man normaliserar fetma och uppmanar folk till onyttiga vanor. Äter man en sallad ger man folk komplex och har anorexia, äter man socker bör man låsas in för att man förespråkar gift. Och Gud nåde dig om du är smal och äter en sallad eller är tjock och äter dessert! Och passa dig noga för att vara smal och äta dessert eller för att vara tjock och äta sallad!!

  Vad är det där gamla kloka ordspråket? “Fucked if you do, fucked if you don’t….”

  ”Need to grow som balls”. Nej, men kanske ”grow a vagina” ?. Bollar är känsliga och sårbara. Vaginor klarar det mesta om man inte har vaginism.

  Är dock inte Team Hanna. Alla påverkas av normer, t o m vi som är väldigt medvetna om dem och gör allt för att bryta mot dem. Det går inte att komma ifrån. Hade normen om smalhet inte vatit så stor i många västerländska länder hade hon aldrig ens tänkt tanken att hoppa desserten pga en plåtning. Förstår att det är jobbigt för henne att någonstans inse att man undermedvetet påverkas av skönhetsidealen; man vill ju vara någon superhuman som kan stå emot.

  Alltså om Hanna inte vill äta sin efterrätt så kan jag lösa det ”problemet”. Jag äter upp hennes dessert också…

  Här gör man en höna av en fjäder. Tror många skulle må bra av att hoppa över desserten så här efter jul och nyår. Ha ha

   Ja, och sluta äta semlor hela februari igenom. Och faktiskt sen ta och fasta lite fram tills påsk.
   Jag förstår inte vad som egentligen är speciellt med högtider när dom flesta inte är religiösa längre och all mat äts året runt hela tiden oavsett.
   Vi bara vältrar oss i mat, konstant, men det ses inte alls som en ätstörning.

  Jag tycker att det har gått för långt när det inte går att läsa en dagstidning (typ svenskan eller DN) utan att det kommer förment välvilliga råd om hälsa/skönhet och kost. Allt jag vill veta är om någon tänker trycka på en knapp och vem som har störst knapp och rubrikerna ändå talar om för mig att det är viktigt att vara smal så här lagom till nuclear winter är i antågande.

  Jag tycker folk kan skippa viktsnacket i lunchrummet också. Låt folk äta sin lunch i fred.

  Men om jag klickar mig in på en sk influensers blogg så och läser en rad om skippa dessert så är det ok i min bok. Resten av innehåller är väl ändå bara nån slags utseendehets ändå? Så det gör knappast någon skillnad om hon luftar sin uppoffring eller inte.

  Fö så klickar jag inte in hos Bianca för en djupare feministisk analys heller.

  Det som är mest slående enligt mig är att nästan ingen lyckas stava till ett av de vanligaste orden i blogginlägg och kommentarer. Det heter privilegierad och inget annat.

  SAOL
  tryckår: 2015
  privi·­legi·­er·­ad adjektiv privilegierat ~e privilegiera
  Positiv
  en privilegierad + substantiv
  ett privilegierat + substantiv
  den/det/de privilegierade + substantiv

  Som vanligt i Sverige, att ta eget ansvar och undvika saker som ”triggar” har dessa människor aldrig tänkt på. Nejdå, världen ska anpassa sig efter deras egna issues.

  Folks dumhet upphör aldrig att förvåna, inte heller dumheten hos människor som försvarar detta ansvarslösa beteende. Hur tänker ni?!

  Det är väl bra att en av alla influensers är ärlig, istället för att visa pizza, våfflor/pannkakor med glass och nutella och allt annat de låtsas att de äter.

   Ja, verkligen, istället för att låtsas som att man är en vetenskaplig freak som kan vara vältränad och fit utan att tänka på mat och träning. För det är ju en realistisk bild att ge ut i media…not.

   Äter jag en semla på fettisdagen så kan jag få kommentarer som att ”skönt att kunna äta sådär och ändå vara smal”.
   Ba, mmmmm…jag äter en semla, en gång om året. Jag äter inte semlor i plural, och inte en hel månad i sträck. Svaret till min form ligger inte där om jag säger så.

  Tycker ingenting om Hannalicious inlägg egentligen, tycker däremot som att det tillkommit några kommentatorer här som utrycker sig väldigt hätskt vilket gör stämningen tråkig. Män kan ju ha olika åsikter utan att gå till personangrepp eller vara uttryckligen otrevlig.

   Suck för autocorrect *man, inte män.

  Ja herregud helt sjukt hur det har blivit, JO folk är lättkränkta! Stört att det verkar vara en trend att bli kränkt som Ilmrud skrev, folk vill hitta fel för att få tjafsa och få slänga skit på bloggare och personer de ogillar, för det är ofta det det handlar om, att sänka personer de inte gillar el är avundsjuka på. Bloggare är väldigt utsatta idag, det är på dem folk kastar skiten, om en läkare eller journalist säger samma sak som en bloggare så är det okej men just på bloggaren ska det kastas skit. Måste vara jobbigt för bloggare att hela tiden tänka på vad de skriver och vilka ord de använder för alltid ska någon bli kränkt, arg, ledsen och det ska förvridas så det går att rasa och klaga. Såååå fjantigt och helt sjukt. Undra om denna blogg har en viss påverkan till att det blivit så.

  Men sluta.. FETMA är ett problem i samhället. Det är inte sjukt att skippa desserten. Snarare bara bra. Efterrätter är ofta dessutom fullproppade med animalier och skit – mejeri i mängder och ägg ofta och där har vi ännu ett problem. Djurhållning och animalier i sig. Prioriteringar.

  Usch hur folk beter sig mot varandra, den ena ruggugglan värre än den andra ?

  Det mest kloka Hanna hade kunnat göra vore väl att inte nämna desserten överhuvudtaget. Hon åt den ju inte så… ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.