Varför är det ingen som vill ha min expertis?

HanaPee:

Jag ser det överallt – bloggare som får läsarfrågor som de likt Saida svarar på som små blogg-orakel. Varför händer det aldrig mig? Jag besitter så mycket – mest onödig visserligen – kunskap att det ibland nästan svämmar över.
I det här inlägget får HanaPee frågor om vilken brudklänning frågeställaren ska välja och Hana kommer med flera olika förslag.

MEN JAG DÅ!?!? FRÅGA MIG!! Jag har både fantastisk smak och stil som varken går att lära sig eller köpa sig till!
Kolla bara! Jag BJUDER på den här! Här finns något för alla smaker, precis som det ska vara på den här bloggen!

Om man känner att man vill och behöver påminna alla, och brudgummen speciellt, om varför man samlats här i kyrkan denna dag. 🙂 Man vill ju inte ha en oäkting ju!

Detta är ett förslag till Meghan Markle inför hennes giftemål med prins Harry. Flickan på bilden är nämligen av kunglig börd och ingen mindre än Lady Mary Charteris, dotter till Jamie Neidpath (the Earl of Wemyss och March) och hans fru Catherine Hesketh.
Jag tror Drottning Elizabeth hade varit överlycklig över tilltaget! Tror ni inte?

Har du en känslig mage och kanske inte vill riskera att klänningen ska spännas ut om du råkar få i dig lite för mycket av det goda? Oroa dig inte! Med den klänningen kan till och med Blondinbella slappna av och släppa ut magen utan att se lat ut.

Om du känner att du inte fick ditt lystmäte på Halloween med Ursula-kostymen så kan du enkelt bygga vidare på konceptet med denna brudklänning.

Jag är lite osäker på vad det här bröllopsklänningen ska hylla. Tvålar eller datormusar?

Less is more, eller vad är det man säger?

And….even less…

Om ditt bröllop och din audition till ”Hela Sverige bakar” sammanfaller så kan du bära ditt bakverk till bröllopet så sparar du in massor med tid.

Foki! Look no futher!!! Jag har hittat både din bröllopsklänning och tärnklänningen till din lillasyster!

Jag skulle kunna hålla på hela dagen men där har ni några av mina bästa idéer men specificerar gärna fler klänningar om ni ger mig ett tema.

Typ katt…
Då skulle jag rekommendera den här klänningen.
Magnus – vad säger du? *blink,blink*

 

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det här förstår inte jag mig heller på! Egoina får ofta frågor om förhållanden/plugg/jobb osv, alltså ibland väldigt djupa frågor.
    Whhyyy? Javisst att hon ändå känns som en utav de vettigare bloggarna, men… dunno.

      Eller folk som ställer närmast medicinska kostfrågor till Elsa Billgren, och som hon också glatt svarar på, typ:
      ’Byt ut all mjölk mot havremjölk, eller uteslut gluten, eller ät chiapudding!’

      Jag tycker dock att hon ger bra svar 🙂

        Alltså, jag tycker kanske inte det är så bra att svara alls när folk har uppenbara medicinska problem och man är.. ..bloggare. Jag hade inte vågat hojta ’uteslut gluten’ till någon som borde söka professionell hjälp..

          Det är nog Egoina som ger bra svar 😉 håller med om det, men tycker ändå att det är lite märkligt att vända sig till en bloggerska.

            Ja, det var Egoinas svar jag menade xD Tycker de är genomtänkta och sakliga. Men fenomenet i sig, att fråga bloggare, kan ju ses som märkligt.

    Mycket bra förslag! Jag skulle behöva ytterligare tips på exempelvis examensoutfit eller vad man kan ha på sig på en arbetsintervju? Tänker eventuellt även där i linje med katter, bakverk, less is more osv ??

    ?Jisses!!!!

    Jag tycker hanapees klädråd är så konstiga haha men det är väl en stil för ytterst coola personer o de e inte jag ;p
    (;p ;p lägger till några extra ifall hon läser lol)

      Jag tycker hon är den enda som svarar ärligt (dvs utan reklam) och är så bra på att förklara hela outfiten! Typ ”matcha med sneakers, hög tofs, glossiga läppar och uppnosig uppsyn” ?? Hon är bättre än modebloggar tycker jag

    Ibland misstänker jag att bloggarna själv ställer läsarfrågor för att ha något att kunna skriva om.

    Ja, undra varför ingen frågar …

    Alltså Forni rättfärdigar sitt vansinniga flygande med att hon går överallt och dragit ner på köttet. Så skriver hon i det nyaste inlägget att hon fortfarande äter kött 6 gånger i veckan och nu ska ta körlektioner (igen?) och sedan köra köra köra på egen hand. Japp…?

      Kan ni inte sluta tjata om flygandet? Jorden är förstörd ändå och ”moder jord” är säkert bara glad över att människorna utrotar sig själva.

        Visst jag kan ”njuta av mitt liv” ? och mina barns liv då? Det är kört så jag ska ”sluta tjata”?

        Men alltså visst, hon får flyga! Känns dock hyckligt att hävda att man bryr sig massor om miljön och man undviker bil och kött för att kompensera så…gör man det inte alls? Stå för att du skiter i miljön istället då.

    OT, mässlingen har upptäckts i Umeå nu. Vi får då hoppas att Gabjoss unge inte blir smittad… skrivit en kommentar i hennes blogg för att få höra hur hennes tankegångar går kring detta. Återstår att se om den kommentaren godkänns ?
    Detta är något som är helt obegripligt för mig. För mig förvånad dessutom också, för det drabbar ju andra människor i samhället.. sjukt egoistiskt, okunnigt och ignorant.

      Test
      Kommer min kommentar fram?

      Försöker kopiera in en lång text som Gabriella skrivit men kommentaren kommer inte fram

      Hej Gabriella! Först och främst vill jag säga att jag fullkomligt älskar din blogg, den är så inspirerande både i text och bild! Sedan vill jag önska ett stort lycka till med lillasyster <3 Dock har jag en liten fundering: råkade just läsa någonstans att du och F har valt att inte vaccinera Jason, stämmer detta? Lägger absolut ingen värdering i det då jag tycker att det är helt upp till föräldrarna om barnen ska vaccineras eller ej, utan jag är bara intresserad kring anledningen till varför, då jag själv är väldigt dåligt insatt. Vad såg ni för fördelar respektive nackdelar? Var kan man skaffa sig information? Hur tänker ni kring hur samhället ser på ert val? Hur tänker ni kring lillasysters vaccination? Skulle bli jätteglad om du valde att svara på min fråga! Ha det bäst, kram Ebba

      gabriellajoss
      Svara
      gabriellajoss
      4 januari, 2018 kl. 19:32
      Hej! 🙂 Jag har skrivit detta inlägg: https://gabriellajoss.me/2015/12/07/tremanaders-vaccin/ och sedan har jag väl svarat på några kommentarer och mail angående vårt val att vaccinera eller inte under Jasons första år. Sedan har jag faktiskt valt att hålla det för oss själva och varken sagt bu eller bä här på bloggen. Jag tycker att det är upp till varje förälder att vaccinera eller inte och det viktigaste är att man känner sig säker i sitt egna beslut och känner att man tagit rätt beslut för sig själv och sitt barn. Efter inlägget jag skrev när han var cirka tre månader (det jag länkade här ovanför) så kommer jag aldrig mer att prata vaccin på min blogg då jag fått så otroligt mycket hatstormar till och från.. Vissa vet inte ens om vi har vaccinerat eller inte men väljer att anfalla ändå och det är otroligt tråkigt. Var dumt av mig att ta upp det från första början känner jag och tycker inte alls att föräldrar som inte vaccinerar ska behöva få hat eller höra att dom är idioter. Alla gör vi våra val baserat på olika saker och har man ett vaccinskadat barn eller någon annan skadad i sin familj ex. så kanske det inte är så roligt att höra och läsa fruktansvärda saker (vissa som är för vaccin är ju verkligen otroligt påhoppande i hur dom väljer att uttrycka sig). Jag har valt att hålla hela vaccindiskussionen utanför min egna blogg och vill man prata för/nackdelar eller bara skriva av sig med tankar/åsikter angående folk som vaccinerar och inte så finns det många forum för det på andra ställen. Om vi har vaccinerat eller inte som det ser ut idag kommer jag inte heller att svara på. Många kanske hade blivit glada över mitt svar idag och många kanske hade blivit otroligt besvikna med. Jag väljer att hålla det utanför mina sociala kanaler och vi vet iallafall att vi är nöjda med det valet vi har gjort i dagens läge. Och man kan ju alltid ändra åsikt eller se annorlunda på saker vid olika tidpunkter i livet. Men INGEN ska behöva ta skit oavsett om man är för eller emot och jag väljer därför att hålla mig helt utanför för både min egna skull och mina barns skull. Sedan får andra spekulera hur mycket dom vill men inte här bland mina kommentarer. Håller med dig helt om att det är upp till varje förälder om man ska vaccinera eller ej och man har ju sina egna anledningar till varför man avstår eller inte. Det är viktigt att respektera varandra i ett val som fortfarande är frivilligt. Kram och hoppas att du fick ett okej svar på din fråga iallafall. Blev lite överförklarande men jag är varken för eller emot. Tycker att det är upp till var och en och respekterar allas beslut <3 Kram och detsamma 🙂

        Hela poängen är ju att frågan om att vaccinera eller ej egentligen inte är en ”alla gör som man vill”-fråga utan en solidaritetsfråga där ditt val kan skapa konsekvenser för många andra. Konsekvenser de flesta antagligen inte vill orsaka, egentligen.

          Tänk om det är ett PR-trick och hon visst vaccinerat men vill provocera?

          Fan, behöver nog ut och gå eller något. Konspirationsteorier är inte min cup of Tea vanligtvis ?

        Tolkar det som att dom har vaccinerat ungen trots allt? I efterhand?

      Testat 3 gånger nu men funkar inte. In och läs kommentarerna på detta inlägget. https://gabriellajoss.me/2018/01/04/inflyttade/

      Förstår inte riktigt vad hon försöker komma fram till?

        Att de insett att de varit idioter och till slut vaccinerat?

          Tolkar det också så. Men verkar inte som hon vågar erkänna. Hon vill ju absolut inte visa att dom har haft fel.

          Ja låter helt klart som att dom har vaccinerat. Bra!

        Min kommentar postades inte, så försöker igen:

        Hon är så extremt fånig. Självklart har hon inte vaccinerat sin unge, tro mig, det hade vi alla fått veta. Hon delar med sig av sånt till varje pris och kunde inte ens hålla graviditeten hemlig i mer än någon vecka. Jag VET att läsare hade fått veta tid, datum, 10 inlägg om hur han mådde innan och efter, frågor om hur vi själva tänker m.m. om han varit vaccinerat. Allt säljs hos henne.

        Sedan tolkar jag hennes svar som att hon inte längre vill mötas av hatstorm och därför ”ljuger” i sitt extremt långa svar för att man ska tycka om henne istället (ja, vi har sett och hört henne ljuga en del gångar. Exempelvis om att de bodde i eget hus/brf medan det egentligen var en hyresrätt, att de hade köpt en ny bil kontant när det var leasad bil, att hon bara busringde till sin kompis man när hon frågar om han är sugen osv.)

        Slutligen behövs inte ett så långt och konstigt svar tillbaka. Ska hon kommentera eller ska hon inte? Hon säger antingen att hon har, eller att hon inte har. Slut – Den som förklarar sig sådär mycket har ofta antingen något att dölja eller bortförklara. Än en gång tyder det på att hon inte har vaccinerat men att hon vill få folk att tro att hon har. Och varför raderar man samt blockar man folk på sociala medier som kommentar något med vaccin, ifall man hade vaccinerat sin unge? Ja… ni ser.

        Hur kan någon ens tro på vad Gabriella säger?

          Och varför skriver hon i sitt inlägg om tremånadersvaccin att man ska mejla för att höra vad hon gjort? Är det verkligen någonting att dööja om man gjort som +90% av befolkningen gör? Dessutom ”instämmer” hon ”helt” med de ”kloka och fina” som i hennes kommentarsfält är kritisla till vaccin.

          En annan sak – I sin kommentar snackar hon om att familjemedlemmar har skadats av vaccin, men i hennes inlägg något år innan, då är det inga som skadats. Kan hon bestämma sig? I sann Gabriella Joss-anda vet hon inte vad som är sant och falsk.

        Tror inte hon har vaccinerat, då hade hon nog sagt det väl..? Just för att få slut på snacket om att dom inte vaccinerat..

          Precis så!

          Damned if you do, damned if you don’t.
          Skulle hon gå ut och berätta att de vaccinerat så skulle hon få lika mycket skit av alla som skulle skriva ”VAD VAR DET JAG SA!” på samma sätt som de idiotförklarade dem när de skrev att de inte skulle vaccinera.
          Hon kan nog helt enkelt inte vinna här, oavsett vad hon säger…

            I mina ögon – och jag är övertygat om att det också gäller de flesta av läsarna härinne 🙂 – hade hon definitivt ”vunnit” om hon (utan sina lögnaktiga kommentarer eller historier) hade erkänt att hon/de hade haft fel och därför självklart har vaccinerat sitt barn för inte att utsätta barnet eller andra barn för fara. Varför skulle hon mötas av kritik för att hon erkänner det? Det förstår jag inte.

              Jag tror folk skulle vilja skamma henne för att ha valt ”fel” från början och inte tvekat på att gnida i det i hennes ansikte.

                Stolthet då…

    Fungerar även som studentklänning 🙂 tips ba

    Tror att du precis svarade på din egen fråga! ?

    Ja jisses vad en del har på sej. Tagit atarax nu två dagar så jäkla trött inget kul.

    Låt denna bloggen vara som den är. Detta är ingen ”livsstilsblogg” och jag räknar heller inte dig som en ”influencer”.

    Dock är du lite väl ”bitsk” ibland. Dina personliga åsikter blir lite väl personliga. Som typ igår – där du verkligen ville att alla skulle trasha ”Mary” och hennes kommentar om väska på möbler… Blev tvärtom – hela kommentarsfältet blev en ganska kul och trevlig diskussion om topics ang gäster/hyra ut, etc. Vilket var bra.

      Varför skulle jag vilja basha en anonym person som skrivit en kommentar? Jag publicerade den eftersom jag visste att det skulle bli en livlig diskussion om det – precis som med smörpaketet. Dina antagande säger tyvärr mer om dig än om mig.

        Fast du bashade Mary med kommentarer om passivt aggressivt beteende. Även om inte hennes personnummer stod med så blev hon uthängd på en stor blogg med inte så smickrande beskrivning.

          Ja, det var det intrycket jag fick av hennes ursprungliga kommentar, men sedan kom ju Mary själv in här och förklarade mer ingående kring upplägget och verkade inte så särskilt kränkt, så varför du dragit på dig den stora sekundärkränkta rustningen vet jag inte men trivs du i den så får du ha den på dig.

            Tolkar du det som sekundärkränkt får du givetvis hemskt gärna göra det.

        Då hade du väl kunnat publicera det utan dina personliga nedvärderande kommentarer.

        Kommentarsfältet hade kommit igång ändå.

        Fö gillar jag din blogg och läser den varje dag.

    LD:
    *lång rant om ångest och hur allt är skit*
    Also LD:
    ”Nä jag vill inte ha råd. Säg inte att jag ska söka hjälp, äta medicin eller gå i terapi. Sånt funkar inte för mig.”
    Teori: hon kanske VILL vara ett offer och ha frikort på att gnälla?

      Och då ska hon väl få det? Eller?

        Jag har inte sagt att hon inte får det.

      Jag tror hon skulle må bra av att läggas in, är inte sunt att desperat be sina följare om livsglöd.

      Kan man inte få berätta hur man mår utan få en massa råd? ”Jag är trött”, ”sov då”. De flesta vet hur man ska lösa ett problem men inland så har man inte orken eller lusten utan att man för sakens skull vill må på ett visst sätt. Då kan man väl få bara vädra sina tankar.

        Jo men till slut om du klagar hela tiden och inte gör något åt det så kommer folk säga ”lev ditt liv hur du vill men håll för fan truten då”

          Fast det är valfritt att ta del av hennes ”gnäll”, istället för att be någon att vara tyst på deras kanaler kan man ju avlägsna sig själv. Känns lite hyckligt att aktivt söka upp någon som gnäller för att gnälla på dem, lite som att man vill vara ett offer och ha frikort på att gnälla.

    Meh. Ska man ge råd kan man väl åtminstone ha koll på traditionerna. Partnern väntar inte vid altaret, hen går bredvid dig.
    Amerikaniserat trams

    #djuptkränkt

      Fast det där är ju lite olika. Har varit på bröllop där paret går in i hop, och bröllop där pappan leder bruden fram (bara svenska bröllop). Har förstått att det är lite upp till varje präst, hörde om några som önskat att pappan skulle leda dottern men där prästen sagt nej eftersom det går emot svenska traditioner.

        Ja, klart folk gör fel. Människor i allmänhet är rätt korkade

        På ”svenska” bröllop gör man som man vill, tacka Gud (fan) för det. I vårt fall kommer vi från två olika länder/kulturer dvs jag euroblatte och min make svennebanan, vi ville inte ses förrän vid altaret dagen för vigseln och jag leddes in av min mor ( då jag ej har kontakt med min far), svensk protestantiskt och hyfsat konservativ prälle till trots. Gick hur bra som helst!
        Låt folk göra som de vill med sina bröllop för sjuttsingen, speciellt om ni inte ens är närvarande på dem.

    Brudklänning, inte bröllopsklänning.

      Det är väl tur att det finns synonymer i det svenska spåket, omväxling förnöjer 🙂

    Då ska du få en fråga 🙂
    Följer en speciell typ av blogg som inte alls ingår i den bloggvärld du skriver om men denna tjej gör flera inlägg dagligen där det står:
    ”*innehåller annonslänk för (företags namn)” därefter i texten där företagets namn står så är det inte vanlig länk utan någon form av affilate (heter det så?) där hon får pengar för att jag klickat där.

    Det måste väl ändå märkas ut mycket tydligare?

      Det är så kallade adlinks och behöver inte märkas ut mer än så men det ska stå i början av inlägget helst.

        Aha, tack så mycket för svar 🙂

    Så mycket smakfullt det fanns att välja på i brudklänningsväg, nu blev jag alldeles sugen på att gifta mig! Alltså, man får flasha sina kroppsdelar bäst man vill men känns det inte ändå lite fel att gå in i en kyrka, inför vänner och familj, och allt som syns är brösten. Det mesta av brösten, t.o.m. nästan allt. Nåja, säkert bara jag som är pryd. Favoriten var ändå den med öppen mage. Oh.My.God. Att någon ens kan drömma fram något sådant. Imponerande på ett alldeles särskilt sätt.

    Haha älskar din humor ?

    Bästa inlägget. Så roligt

    Kul att driva med andra människor, deras val och deras kläder osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.